Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sosem olvastam még olyan jellegű hozzászólást 50k-s VGA-val rendelkező embertől hogy "NV-vel minden szebb és jobb"
akkor itt van egy - az ár / teljesítmény és hang / hőmérséklet területén kiváló ASUS 7770-től azért szabadultam meg, mert folyamatosan voltak vele kisebb-nagyobb nyűgök. bezöldültem, és ezek megszűntek.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az SSAA számít, de nem ennyire, ráadásul eléggé speciális SSAA és TAA keveréket használ a játék.
Igazából ilyen eredményt több tényező együttállása okoz. Valószínűleg az Xbox One shadereit nem sok módosítással hozták át PC-re. Úgy sem tudják hogy működik a Maxwell/Kepler, szóval majd az NV lecseréli őket driverből, ha akarja. A CryEngine is eléggé compute irányba fejlődik. Ezt nyilatkozták is: "We are making heavy use of some DX11 features like Compute Shaders, which however, perform better on some hardware architectures than others, so there will be some noticeable performance gaps between different desktop GPUs." Nyilván a Maxwellnek nem segít, hogy DX11 compute shader mellett az elméleti teljesítményének a negyedét elveszíti, mert a negyedik blokkhoz nem tud 32 kB-os LDS-t rendelni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
a 770 és a 280X eredményét nézd. a két kártya hasonló súlycsoport, kicsit a 770 szokott gyorsabb lenni, itt viszont a 280X gyorsabb SSAA nélkül 20%-kal. ennyiben tehát radeon-barát a játék, aminek számos oka lehet - de nem úgy tűnik, hogy a memória-sávszél közöttük van.
4xSSAA mellett az olló nyílik - pixel delivery-ben erősebbek a radeonok, a 4xSSAA pedig 4x annyi pixel. nekem reálisnak tűnik a különbség növekedésének mértéke - a 4K felbontásnak megfelelő beállítás mellett a 290X 20%-kal gyorsabb, ahelyett, hogy valamivel a 980 lenne előrébb. ez összecseng a 770 és a 280X 1920 + noAA eredményénél látottakkal."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze. Abba gondolj bele, hogy nem is nagyon lehet mire optimalizálni még. Oké, picit optimalizálták Intelre, amit szintén elismertek, de GeForce-ra nem lehet. Főleg nem úgy, hogy a Crytek anyagilag nem áll most stabil lábakon. Nem fognak arra költeni, hogy visszafejtsék a GeForce-ok működését, csak azért, hogy optimalizáljanak rá. Lásd a TressFX, az AMD fél évig optimalizálta Keplerre, és még Maxwell optimalizálást nem is kapott, az még egy fél év. Az is kérdéses, mennyire jogszerű az AMD-nek megosztani a visszafejtés adatait a Crytekkel. Ugye a reverse engineering alapból egy tiltott dolog, de nagyon jellemző, hogy amikor a teljesítményproblémák, vagy kompatibilitási problémák megoldása érdekében történik, akkor a jog szemet huny a "bűntett" felett. Vannak is a törvényben ilyen kivételek. De a reverse engineering adatok továbbadása egy másik félnek már törvénytelen. A Crytek ráadásul nem Gaming Evolved partner a játékokra vonatkozóan. Ezért nincs a Ryse a Gaming Evolved listában, és így például az sem megoldható, hogy az AMD emberei optimalizálják a játékot GeForce-ra, amit például az új Aliennél megtettek.
Ha az NVIDIA akarja, akkor kihasználhatja a törvény kiskapuit, így visszafejthetik a Ryse shadereit és azokat optimalizálhatják, majd driverből lecserélhetik. Ez biztos eredményt ad majd, csak nem egy gyors folyamat. De nem egyszer csinálták már. Ott volt például a Dirt Showdown. Háromnegyed év alatt átírták a shadereket és jóval gyorsabban futott GeForce-on, mint a kezdetekben.A DX11/DirectCompute 5.0 működésével nem nagyon tudnak mit kezdeni. Azt be kell nyelni. Az optimalizálás leginkább felzárkózást jelent majd, hogy a GTX 770 mondjuk ne egy 270X-szel legyen pariban, vagy mondjuk a 280X se legyen a 970 nyakán. Csodát viszont nem lehet tenni, olyat ne várjon senki.
Az architektúra dokumentálása, illetve annak hiánya egy üzletstratégiai lépés. Az NV rá akarja kényszeríteni a fejlesztőket a GameWorksre, csak láthatóan a Cryteket ez nem érdekli, ahogy számos más fejlesztőt sem. Tehát szükség lesz a driveres hackekre, még ha a hátuk közepére is kívánják. Az NV idézi elő a problémát azzal, hogy nem mondják meg a fejlesztőknek hogyan lehet GeForce-ra optimalizálni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TTomax
félisten
Ritka pillanat,de 100% osztom a véleményed... Nálam is az első dolgok lekacsolása közé tartoznak a következőek... DOF,Motion Blur,FXAA,Nem győzöm így se GPU-val a downsamplingot,vagy a DSR-t,nekem tűéles kép legyen nem konzol ez kérem szépen...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Bizony!És ugye a legjobb példája a teljesítmény elpazarlására,mert van ahol felezi az fpst a DOF,de cserébe legalább jól elmos mindent a motion blurrel...és akkor jönnek a "néphülyítő" szoftverek mindkét cégtől ahol egy gomb benyomásával "optimalizálhatsz" mindent... hát nem köszönöm,ha 900P-re vágyok 30fps-el recés élekkel és ocsmány textúrákkal,azt jóval olcsóbban is megúszhatom...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
a DoF-nak szerintem sincs sok keresnivalója a játékokban, különösen nem az FPS-ekben. a motion blur implementációfüggő, lehet jól is csinálni, meg szarul is (jellemzően az utóbbi szokott sikerülni).
az FXAA kis mértékben tényleg tompít, de én csak akkor látom, ha kifejezetten figyelek rá. ráadásul nem is mindig lehet megkülönböztetni, hogy az FXAA miatt tompa valami, vagy maga a textúra olyan. az eredeti MLAA sokkal rosszabb volt.
amúgy Radeonon és GeForice-on ugyanúgy fest az FXAA? TTomax?[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
TTomax
félisten
Mert talán először amikor kijött a játék akkor készítettem képernyömentést a beállításokról,és éppen akkor egy MSI 7970-em volt,most meg csak elővettem a képet... söt van eredményem is,7970el,290el,290X-el... a legjobb radeon eredményem 84fps volt... 1300+MHz felett valahol a Lightninggal...
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Hova fért volna el?Ezeket a beállításokat addig látod amíg a játék el nem indul... Amúgy most tényleg az gondolod csináljak egy képet amin a 980 van?Változtat ez valamin,illetve nem mindegy?Vagy???
Az eredményt döntsd meg inkább,egy buta maxwellel készült...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Ezzel a beállítással kéne mérni hogy összehasonlítható maradjon...
És lehetőleg csak az mérjen akinek eredeti ,tehát nem virágos a játéka...
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Ja értem,megvenni viszont fájt...
A végeredmény szempontjából nem mindegy!Nekem pl a FC4 még csak véletlenül sem úgy futott ahogy az eredeti,és azonos verziószámon volt... erről ennyit...amúgy azén kepémről virít,hogy steamen van meg...de az amugy is tökmindegy,ha meg Ubisoftos hulladék akkor tesztelni sem kell vele...
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Te ne haragudj,de hogyan vegyünk komolyan egy warez verzióval mért eredményt?Mert az engem nem érdekel,hogy honnan van meg neked,meg csinálsz vele,de egy buherált játék eredményét nem lehet elfogadni,hiszen nálad nem az fut ami nálunk...de az is lehet hogy igen... honnan tudjam????? Ezt most mindenféle szívatás nélkül... daveoff eredménye teljesen rendben van...
-
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Mellédumálsz... Ugye az megvan,hogy a démárk online felmegy validra? Igen,nekem volt 290X-em, lightning volt...[link] most van egy 290gamingem ...
Tudod,én ide is szoktam irkálni [link] szabad lenyitni az 1080p fület ,azzal a beállítással van amit linkeltem...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Azért dumálsz mellé,mert Daveoffhoz hasonlítod és azt hiszed hibás az eredménye...nem,nem hibás,Ultimate, 4XSSAA,ö így mérte a 290Xet és mivel nincs meg már neki,nem valószínű ismét meg fogja mérni...Ha hozzá akarod hasonlítani akkor állítsd át,és rögtön látod,hogy teljesen rendben van a hozzám mért eredmény sem kirívó... 62 fps vs 97... inkább az az érdekes,hogy az 1250re húzott 290 és 290X-ek között nem igazán van nagy difi.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a driver kérdése ez. Az NVIDIA számára mostantól a Maxwell a lényeges. Ha egy fejlesztő nem tud egy kódot gyorsra megírni, akkor jellemzően megkéri az NV-t, hogy optimalizálják helyettük. Ezt vagy megteszik vagy nem, de általában segítenek. Na most az NV ezt a kódot úgy írja meg, hogy a Maxwell legyen vele gyors, és a Kepler már nem érdekes, sőt az a jó, ha lassabb lesz. Ugyanez a GameWorks esetében, amit mostantól szintén Maxwellre optimalizálnak. Ez lassítja be a 780-akat, nem fontos már, hogy gyorsak legyenek. A Radeonok sem gyorsultak be, csak azokra az AMD ezt nem tudja megcsinálni, mert publikus a dokumentáció és a disassembler, így a fejlesztő képes ezekre a hardverekre optimalizálni. Az NV az architektúra elzárásával úgy írja meg a shadert ahogy akarja, mert a fejlesztő ISA dokumentáció és disassembler nélkül nem tudja megállapítani, hogy az optimalizált kód-e vagy sem, el kell hinnie, hogy az.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Persze, tiszta sor, nem úgy értettem, ahogy Ti gondoljátok. Csak engem mikor AMD-m volt idegesített az NV logó a játékok elején, mert akkor szinte könyvelhető volt, hogy szarabbul fog futni. Most, hogy NV-m van, most meg a Gaming Evolved logo zavar kicsit, azzal a különbséggel, hogy NV-n semmivel nem futnak szarabbul az AMD-s játékok, sőt.
(#2807) Locutus: FC4-ben kikapcsolod a GameWorks-ös szarságokat, és ennyi, ha itt össze akarjuk hasonlítani a kártyáinkat, akkor egy beállításon kell futtatni, de ugye AMD hátrányban van ebben a tesztben, ezért mondtam...
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
TTomax
félisten
Na akkor tessék íme egy példa...persze amikor valaki tapasztalatból leírja akkor az ironizáláson kívül többre nem telik.
(#2858) Bale_E
Sajnos passz...[ Szerkesztve ]
-
-
ricshard444
veterán
Tapasztalatom szerint, van, hogy AMD-n valamiért fekete képernyővel megy le/vagy sehogy 1-1 Benchmark, eddig 2-vel, ha találkoztam, az egyik ilyen a Sniper Elite V2 Benchmark volt, a másik a Sleeping Dogs.
Mindkettő eredeti, mielött még az lenne a téma, hogy az ingyen polcról vettem le. Nvidia-val még nem volt ilyen bugom, de ebbe az is beletartozik, hogy jó, ha fele annyit Benchmarkoltam zölddel, mint piros kártyával, így erre nem feltétlen érdemes adni.
Rápróbálhatsz másik driverrel, de nekem soha nem hozott megváltást. Valamiért néha nem akarja az igazságot, van, hogy másnap pedig tökéletesen futott...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
FLATRONW
őstag
Azzal egyet értek, hogy elfogadhatatlan a korábbi eredmények linkelgetése, mert a patcheknek és új drivereknek köszönhetően már úgyis más az eredmény.
Azonban hogyha most hasonlítunk össze valamit, akkor törekedni kell arra, hogy a tesztek a lehető legazonosabb feltételek mellett fussanak le. Olyan sok dolog van ami valamilyen szinten befolyásolhatja a végeredményt (pl. operációs rendszer állapota), hogy felesleges tovább rontani a helyzetet egy játék kalóz verziójával.
Jó példa erre az eredeti Metro Last Light benchmarkja. A kalóz verzióban a végeredmény grafikonja nagyon keszekusza volt, ellenben az eredeti játék ugyanazon verziójában sokkal kiegyensúlyozottabb volt. -
Egon
nagyúr
El nem tudom képzelni mit nem értettél meg abból a postból annyira, hogy ilyen "dinamikával" reagáltál rá.
LOL, a másik AMD-s fanboy is megjelent... El nem tudom képzelni, mit nem lehetett megérteni azon a teszten: lásd a későbbi magyarázatot a min. fps-re: belekapaszkodott egy szalmaszálba, és még azzal is mellétrafált...
Amióta kijöttek a Maxwellek mindenki a nem létező Radeon lemaradásról beszél pusztán csak azért, mert nem kívánták le/vissza butítani a saját technológiájukat azért, hogy kevesebbet fogyasszon.
Látom, bekajáltad Abu marhaságait. Hja, AMD oldalon úgy kényelmes.
Nekem speciel úgy hiányoznak a 128/256bites Hawaiiok hogy azt elmondani se tudom..
Tipikus savanyú a szőlő kategória... Amíg teljesítményben nem okoz problémát (és a tesztek szerint nem igazán van gond ezen a téren, nemde?), addig tőlem 64 bites is lehet a cucc...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
daveoff
veterán
Úgy lesz megbízható, hogy a min/max fps pillanatnyi állapotok, az avg meg átlag, bent a nevében. Van egy scene váltás a tesztben, ahol szinte minden kártyával beesik az fps azonos mértékben. Az avg fps, és a bench is teljesen korrekt képet mutat, minden kártyámmal lefuttattam, nem egyszer.
Zöldnek kicsit jobban fekszik ez a teszt, szerintem....
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a teszt valójában nem arra készült, hogy VGA-kat lehessen összehasonlítani. Erre a teszt fejlesztője is felhívta korrábban a figyelmet. Maga a tesztnek a varianciája magas. Két egymas utáni futtatással is lehet 30% az eredményen között. Emellett az is számít, hogy az egyes pathokban éppen milyen optimalizálás aktív. Ez igazából egy belső engine teszt a fejlesztőknek, csak kiadták, hogy megmutassák a világnak, hogy nem kamuznak, amikor arról beszélnek, hogy a motorjuk 100k batcht lezavar 60 fps-sel.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Persze akkor alkalmas volt amikor még csak DX11 volt... most már hirtelen nem az,sőt kétszer se adja ugyanazt... szép mese...Persze egy évig amíg a vörös (idéznélek)hordalék jött jó is volt ez a teszt...
Azért jó látni,hogy a tesztben a buta maxwell azonos fogyasztással 50%al jobb.. na az a nem semmi...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Hordalékot maximum te hozol. Legalább értelmezd amit írnak. Nem az volt a lényeg, hogy mennyit kap a 290X, hanem hogy le lett írva a maxwell a jövőre nézve. Úgy tűnik annyira nem kell.
Érdekes régebben prezentációkor jó volt demózni, kamu %-okkal dobálózni...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Ez nem természetesség kérdése a 980 jobb kártya mint a 290X. Az hogy daveoff megosztotta a saját tapasztalatát azzal megint nem tudom mi a bajod. A többi erre az új tesztre, ha lehet így nevezni irányult. Az egész úgy indult a buta maxwell mire képes. Olvass át mindent még egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
A mantle egy bukás ahhoz képest ahogy beharangozták. Persze majd megint jön a magyarázat, hogy de majd majd... Te nagyon nem értetted meg daveoffot. Talán ha te is azért adtál volna 100+ ezreket vga-ra megjelenésnél mert megetted a rizsát, jelen esetben a mantlet, aztán semmi extra nem lett belőle, majd utána ha kezdeti árat nézzük, egy kicsit többért, egy jobb, gyorsabb kártyát kapsz, ami ráadásul az általad favorizált játékban dx11 alatt gyorsabb mint a másik mantle alatt, akkor kicsit másképpen tekintenél az egészre. Én rohadtul bíztam benne, első napos vétel volt vizezve a 290 aztán jöttek a csalódások...
Annyira bírom, hogy amd szemüvegen át annak kárára lehet csak a bétáról beszélni, fordítva nem. Úgy állítjátok, be hogy mintha az amd "fényéveket" fog gyorsulni a konkurencia meg marad ott ahol most van a béta-béta tesztel. Az gondolom fel sem merülhet, hogy ugyanez a különbség megmarad. Hát mért is merülhetne, hiszen nincsenek ígérgetések, magyarázkodások a másik oldalról.
Mikor fog végre az elő fordulni, hogyha valami nem kifejezetten amd-re van optimalizálva és béta-béta esetleg ott is teljesítenek valamit és nem kell mindig ugyanide vissza térni? Hogy majd driver, majd ilyen javítás, majd olyan jaívtás, aztán hoppá, csak odáig jutottunk mint a konkurencia. Sajnos évek óta ez megy. Ebből lett nekem is elegem és inkább oda kötöttem ki, amiről el lehet mondani, hogy szar, meg gyenge, meg eldobható, meg nem időtálló de mégis azt tapasztalom, hogy jobb, gyorsabb. Akkor miért foglalkozzak mással?
Az ilyen hardver sebessége kis mértékben szól bele dolog meg álomnak jó többnek nem. 21 században kapitalizmusban eleve megbukott, hogy majd évente fizetjük az új hardverre az alacsony szintű programozókat, vagy nem változtatunk évekig.
Nem akarok célozgatni, pár éve az is meg lett mondva vége a vga-k időszakának, jönnek az apu-k azok elegek lesznek mindenhez. Ma már poénként jó vissza emlékezni rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest