- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
A HP is beállt a sorba a G-sync-es monitorgyártók közé
Hiába, halott technológia ugyebár...
-
Habugi
addikt
válasz
cyberkind #25396 üzenetére
Ööö, ez saját shot éééés MSI AB féle OSD/RTSS..
Elvileg már jó pár hónapja tudja DX12-es alkalmazások/játékok alatt is.
Tán a 4.3.0 Beta14-óta..
(#25398) cyberkind:
Legújabb AB-val próbáld meg mert működnie kéne, a korábbit pedig úgy takarítsd le hogy megnézed az RTSS nem-e marad telepítve hogy amikor az újat felteszed abból is friss verzió mászhasson fel.
-
törölt tag
Majd ránézek alkalomadtán, hogy nálam miként megy.
Witcher 3, Crysis 3 és Crysis 1 High Texture Pack kijátszásokkal vagyok elmaradva.
Ha most egyébként mégsem érkezik 8GB DDR5(X) VEGA videókártya, csak megnyirbált órajelű vagy felépitésű HBM 1-2 HBC videómemória vagy mi... akkor a Polaris 10 Refresh még számitásba jőhet az RX 470 4GB helyett, vagy inkább tényleg ne foglakozzak az AMD középkategóriával többet. RX 475 8GB elég nekem vagy inkább RX 485 8GB videókártyával számoljak. Mikor is érkeznek ezek az AMD videókártyák?
-
HSM
félisten
Mikor kijött a Mantle patch, utána kb. fél év volt, mire négymagos proci+win7-re kijavították. i7-ekkel HT-val és win8-on viszont jó volt ahogy írod, már 3-4 hét után is. Nekem sajnos akkoriban még kellett a win7 és csak i5-öm volt, szval maradt addig a DX11. De mikor megcsinálták végre, nem kicsit lett frankó a Mantle. Ma is azzal játszom, príma.
-
HSM
félisten
+1, csak nálam 290/290X-ekkel. Még 2 éve kb. volt egy ideig, hogy win7-en laggolt, addig toltam csak DX11-el, de aztán az is meg lett csinálva.
Amúgy a 7870XT-m nem szerette, stabil volt, de azon jobban hasított a DX11 mód. Elvileg szűkös volt Mantle-nek azon a kártyán a 2GB. -
füles_
őstag
válasz
Kolbi_30 #25382 üzenetére
Próbáltam a Mantle-lel, de nem vettem észre semmi különbséget, cserébe a játékból való kilépéskor kifagyott a játék, ezért visszaváltottam DX11-re. Mondjuk nem CPU limites résznél próbáltam, majd megnézem.
280X-szel meg állandóan fagyott amikor a Mantle be volt kapcsolva -
füles_
őstag
válasz
Kolbi_30 #25380 üzenetére
Polaris ám eléggé háklis BF4-re.
Én 280X-ről váltottam RX 470-re és kb ugyanúgy fut. Először azt hittem, hogy CPU limit, de maxon jár a GPU.
Vagy lehet, hogy olyan pályán játszott ahol rohadt CPU intenzív környezet van, ilyen a Siege of Shangai is, főleg amikor ledől a felhőkarcoló. Nekem ott a jelenlegi i5 4590-em simán belimitálta a 280X-szet.
Szerintem én azért nem tapasztalok gyorsulást, mert szarrá van optimalizálva a motor és nem igazán van szükség utasítás előbetöltésre / PDA-ra, shader végrehajtóik, ROP-ok száma meg ugyanannyi, az GPU órajel meg nem számottevően magasabb az én esetemben - 1150->1250 -
füles_
őstag
válasz
keIdor #25377 üzenetére
VideoCardZ szerint 530 négyzetmilliméter körüli.
Ki lehet számolni, hiszen tudjuk a HBM1 / HBM2 méreteket.
Keresünk egy Fiji, Vega képet és belőjük őket ugyanakkorára. Majd a memóriacsipek szerint felállítunk egy méretarányt. Innen már egyenes az út, hiszen tudjuk a Fiji méretét (596 négyzetmilliméter) -
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #25376 üzenetére
Remélhetőleg nem kell a Computex-ig várni további infókra. Ezek után tartok tőle, hogy még a Ryzen-t is húzni fogják.
Aki esetleg nem olvasna találgatós topikot: Vega die - jó nagy, 2x4GB HBM2-vel gondolom.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
keIdor #25372 üzenetére
Hat nagyon optimista hozzaallas kell hogy ugy alljak hozza hogy a Volta ellen jon, akkor ugy el kellene verje a TX-et ahogy az mondjuk a FuryX-et. Generacios kulonbseg. De ha bejon nekik (ha nem is annyival, de meggyozoen), akkor jok lehetnek.
Irtam errol egy agymenest: [link] -
keIdor
titán
Pascal Refresh néven futott pletykáról van szó, pár hónapos már. A 2017 nyári Volta bemutató után hintették el: [link]
Nem is látnám értelmét, túl jól sikerült már 2016-ban is a termékvonal. Ferminél szükséges volt a GF10x-ekre egy frissített GF11x sorozat, mert gyenge eresztés lett az első az új csíkszél. miatt, de itt...
Hozzák inkább a Vega-ra a választ, azt kívánom.Legyen végre valami normális verseny.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Hát, ezért kár volt hazasietnem.
Meg reggel korán kelni, mindketten átb@sztak a palánkon rendesen.
-
gyiku
nagyúr
-
törölt tag
Ha az AMD ragaszkodik a PCGaming show starthoz megint akkor az nV még előttük bejelent valamit a Computexen.
Marketing szempontból is jobban jönnek ki, mert ha esetleg csökkenteni kell a 1080 árát is mondjuk a Vega miatt így rálehet fogni a 1080 Ti (?)-re vagy egy teljes refresht kap a sorozat ahogy azt már pletykálják egy ideje.
-
_drk
addikt
AMD most már szart nem adhat ki, tehát nem adnak ki semmit.
Intel és Nvidia csak szépen lassan csepegtet túlárazott faszságokat!
1080Ti bőven elég lesz ha kijön a Vega és tényleg 1080 verő lesz, rá egy hétre bejelentik, 3 hét múlva már kapható is.A szakadékot már én sem értem, Fury meg 1080 szint kell az oké, de egy 1060 és 1070 verő is kéne: legalább egy 480x, 490 és 490x vagy valamelyik.
-
-
Ren Hoek
veterán
Lehet nyomogatni a buy 1070 / 1080 gombokat
... még aki szerelmes a GCN-be, annak is megéri. (GCN-t én is nagyra tartom, szóval nekem is benne van a csere, esetleg 1080 perf-re nagyobb felbontásra - ha nagyon felvetne a zs nyárra) félévet játszol, aztán eladod 110-ért mondjuk, és veszel belőle egy Vegát... Már ha jön egyáltalán nyárra kis Vega. Újfent mondom, ha erős lesz, akkor nem tudnak akkorát vágni belőle, és marad a jóval erősebb kategória. Lehet az 1080 60 FPS-t már nem is tartja szem előtt az AMD... Magasabb felbontások, 1440, 4K, és FHD 120/144 Hz-ek. Amihez már elkél a magasabb kategória. Ide kevés lehet egy 1070, 120K-s ársávban.
Az is kérdés mire árazzák be... mert ha bizonyos játékokban tegyük fel 20-30%-ban erősebb gyors kódok miatt és elér egy 1080 Ti szintet, de a többi játékban meg 1080 szint, akkor most őszintén, mennyit kérjenek érte?
Lassan tényleg az lesz, hogy játékra veszel GPU-t, és nem általánosságban.
-
törölt tag
Az Optimisták at mondják H1 a pesszimisták hogy Q2
-
Attix82
addikt
Mire megjelenik ismét középkategóriás lesz az a VGA..
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #25346 üzenetére
Vagy csak simán úgy gondolta... A Polarisnál is azért elég komoly működésbeli változások lettek eszközölve a motorháztető alatt, ezt rendre kihagyták a Veag cikkekből, amit olvastam.
-
FragMaster
addikt
válasz
Hajjaj mi lett volna, ha Abu is ezt írja be
-
gyiku
nagyúr
válasz
keressuk meg, es szedjuk ki belole
-
gyiku
nagyúr
válasz
Malibutomi #25337 üzenetére
ha a tpu ki tudta tenni a kesz cikket ~15:00kor, akkor a ph-nak is el kellett volna mar keszulnie vele
-
VTom
veterán
Jól ráizzították a népet a nagy semmire
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Júniusban az E3 AMD PC gaming show alatt már talán mondanak majd megjelenési dátumot
-
gyiku
nagyúr
válasz
vegasban 06:22 van, epeszu ember nem tart eloadast
abu sztem tudta -
füles_
őstag
Nem lehet, hogy lefújták az egész streamet, mert minden információ kiszivárgott?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #25331 üzenetére
Most kéne mert akkor rakták fel a videókat is csak a stream nem megy. Viszont az lehet, hogy külön erről stream nem lesz csak az az 5 videó
-
Malibutomi
nagyúr
Rohogni fogok ha kiderul hogy elszurtak a countdownt es nem is most van a stream
-
gyiku
nagyúr
vega pro azonnali 8k editre? na, a vr mar nem meno?
-
törölt tag
Na youtube-ra viszont lövik fel a kis videókat: [link]
-
gyiku
nagyúr
amugy a mai 15:00 oras esemenyrol volt kulon hir? mint tegnap, hogy vmi nagyot durrant az nv hajnalban?
abu mi ez a hozzaallas, csak a zold hireket teszitek ki, mi?
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #25307 üzenetére
Ha ezt tudni fogja a 8/16-os és azonos órajelen hozza a Broadwell-E-t, akkor felkötheti az Intel a gatyót, mert erősebb lenne a 6900K-nál is. (azok közel se mennek 5GHz-et)
Csak az ár kérdéses, legyen így. Sem a CPU sem a GPU piacnak nem tett jót az eddigi monopol helyzet. -
Zeratul
addikt
válasz
FragMaster #25299 üzenetére
A legacy architekture itt régi túlhaladott architektúrákat jelöli vagyis mindent ami nem Vega.
Gyiku: T-45?
-
keIdor
titán
Hát igen, kivehették volna a V-Sync-et, mert így pont nem lehet megsaccolni semmit. Mivel nem tudjuk, hogy mit fognak tudni a Ryzen-ek, ezért a 3.4GHz-ről se tudjuk még, hogy az most jónak számít-e vagy rossznak. Az se biztos, hogy sokkal többet fog menni tuningal, de az is lehet, hogy 5GHz air pletykák lesznek igazak.
Remélem ez ma kiderül, meg az is, hogy Broadwell-E-t meg tudja-e verni vagy sem azonos órajelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mobil flották
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Házimozi haladó szinten
- Fotók, videók mobillal
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Magisk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- MSI Aero GeForce RTX 2060 6GB OC ITX videokártya
- Sapphire PULSE RX 6600 XT 8GB Garanciával!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Edition 4GB Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest