Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69664) MasterDeeJay válasza FF23 (#69662) üzenetére

Csak szólok hogy az újabb systeminfó kékhaláloztatott pár modern kínai lapomat is de volt hogy a dual workstationomon sem indult el. Szóval ne a hardverben keressétek a hibát.
Egyszerűen olyan helyre nyúl be ahova nem kellene.
Diag progiknál előfordul az ilyen, aida64-be pl vannak erre ini-ben és beállításaiban is kapcsolók ami némely rendszernél fagyást okoz. De setfsb és társai is tudnak fagyást csinálni már olvasgatásnál is. Ez teljesen normális jelenség.

KROK640
Chipset kezeli a ramot, a chipsetig mehet 2x64 bit sávszél és szerintem ér is valamit ha egyszerre több minden eszköz akarna ramhoz hozzáférni procit megkerülve. A proci meg egy darab 64 bites fsb-n csatlakozik a chipsethez. Tehát valóban dual channelt tud a memória vezérlő csak a proci felé eső oldal szűk hozzá.
Elméletben ez miatt 400-as fsb-vel 2db 200mhz-as rammal is kellene olyan sávszélt produkálnia mint 1db ddr400-assal. Szóval szerintem csak akkor van jelentősége ha a ram valamiért asszinkronban megy alacsonyabb órajelen.

Dual channelnek nem feltétel az azonos memória méret. Csak nyilván a nagyobb ram nagyságával megegyező rész single-ben fog menni. (intelnél ez a flex mód úgy tudom)
Több slot esetén álltalában két modult össze tud rakni úgy hogy egynek látszon. azaz 2x512+1gb is mehet dualba akár teljes értékűen.

Dual DDR1-et később s939 használta ki amd oldalon igazán de ott brutálisan jó hatékonysággal.

A socketA nforce chipsetjei inkább az integrált gpu miatt készültek dual chanellel. Bár az nem volt elterjedt.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.