Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23951) barcalaci84 válasza Jinxb1rd (#23949) üzenetére


barcalaci84
őstag

Arizona sunshine Viveporton ingyen játszható

(#23952) Jinxb1rd válasza barcalaci84 (#23951) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Hú tényleg, köszi hogy mondtad. Azt elfelejtettem beregisztrálni még :D

Megkeresem a linket, valaki megosztotta velem.

We are only Stardust...

(#23953) kiskuplung válasza Jinxb1rd (#23949) üzenetére


kiskuplung
őstag

Arizona Sunshine még a legelső VR játékok egyike, igazából szerintem vannak annál jobb és szebb játékok. Kicsit olyan, mintha egy Wii porttal játszanál :P

Én pl. ilyen sztoris FPS-ben sokkal jobban élveztem az Arktika.1-et.

De amúgy szerintem felesleges ilyen olcsóbb cuccokba dobálni a pénzt, vedd meg a Lone Echo-t, annál jobb VR játék egyszerűen nem létezik.

Most tolom ezt az Asgardot, hát komolyan mondom egyik ámulatból esek a másikba: a grafika, a zene, a hangulat, a sztori. Olyan még sose volt, hogy 1 óránál többet töltöttem volna VR-ban, de most már harmadik este ragadok benne 3+ órát.

Mostanra már a harcrendszert is kezdem megszokni. Talán abba kötnék csak bele, hogy egy Lone echo-hoz képest kevesebb VR-ban rejlő lehetőséget aknáz ki.
Ja, és 10 órát tekertem bele, és ilyen 10-15%-okat írogat a végigjátszásra :D. Mindezt 40 pénzért, hát komolyan megveszem mégegyszer, csak hogy támogassam a készítőket. :C

szerk: a sale-en lévő játékok közül én a Carly-t ajánlom, ha szeretnél egy gépen koopban is játszani valakivel, és a Karnage-t, ha van haverod, akinek szintén megvan, tökéletes szórakozás annak ellenére, hogy early access.

[ Szerkesztve ]

(#23954) Jinxb1rd válasza kiskuplung (#23953) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

A Lone Echo milyen hosszú játék? Mert videók alapján rövidnek tűnik.

We are only Stardust...

(#23955) kiskuplung válasza Jinxb1rd (#23954) üzenetére


kiskuplung
őstag

Max 8 óra, ha lassan haladsz.
Na de milyen 8 óra :)

(#23956) szente válasza kiskuplung (#23955) üzenetére


szente
addikt

Mondjuk én anno elakadtam benne, és aztán nem tudtam folytatni.
[link]
Itt nem adja be, hogy ki tudjam vágni ezt a panelt.

(#23957) goldb


goldb
tag

Bár kis esélyt látok rá, mégis teszek egy próbát.
Hátha lenne itt valaki, aki némi ellentételezésért cserébe bebocsátást engedne számomra szerény hajlékába, hogy a Rift S és Quest közötti különbségeket szemügyre vehessem. Mivel én Questtel rendelkezem, így a felhívás a Rift S tulajok felé szól. :R

Eddig csak Beat Sabert játszottam, illetve a Superhot VR demoját, viszont a próba időtartamárára (mely nem haladná meg az 1 órát) hajlandó lennék exkluzív címek megvásárlására is (gondolok itt a Robo Recallra és Red Matterre). Ami még különösen érdekelne, az az Asgard's Wrath, de ez a játék Questen nem elérhető, így összehasonlításnak sincs helye. :)
A próba végére szeretnék elhatározásra jutni a második HMD megvásárlását illetően. Ha a grafikában okozta változás nem kárpótol megfelelően a kábelmentesség jelentette szabadság feladásáért, akkor parkolópályára teszem az erőműépítést, és veszek még egy Questet.
Azonban ez az irány is kompromisszumos, mert legjobb tudomásom szerint nincs lehetőség több Questen ugyanazt a tartalmat fogyasztani egy időben, azaz mindkét Questre külön kéne megvásárolni azt a játékot, melyet egy időben szeretnénk többen játszani.
Esetleg a korlátozás az az adott accounton fellelhető összes játékra vonatkozik, azaz hiába van megvásárolva egy accountra mondjuk a Beat Saber és Red Matter, ezek bármelyike csak az egyik Questen játszható egy időben? :F

Ha már sok a témát feszegető kommentjeimből, nyugodtan figyelmeztessetek, és ez esetben megkérnék valaki témában járatos fórumtársat, hogy telefonszám és időpont kíséretében jelölje ki azt a belga sörözőt, melyben hosszadalmasan és körítést nem kímélve megválaszolná a bennem lakozó kérdések tucatjait. :D

(#23958) Raymond válasza goldb (#23957) üzenetére


Raymond
félisten

Az igazsag az hogy ha nincs problema penzugyileg ezt lefedni akkor egyszeruen kell venni egy Rift S-t a PCVR befedese erdekeben. Azok a jatekok egyebkent is hosszabb idot vesznek igenybe es ezert a Rift S jobb ergonomiaja tobbet nyom a latba. Az egyetlen kerdes az IPD, de ha ott vagy 1-2mm-en belul a 63-64mm atlagerteken akkor az se gond.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#23959) goldb válasza Raymond (#23958) üzenetére


goldb
tag

Amin még gondolkodok, hogy érdemesebb-e egy accounton halmozni a játékokat, vagy két accounton vásárolgatni, egyikre a PC-s VR tartalmakat, a másikra pedig a stand-alone-ra szánt tartalmakat?

[ Szerkesztve ]

(#23960) TiberiusX


TiberiusX
tag

Mi a helyzet a Cosmossal? Jöttek rá frissítések? Javult valamit?
(Ezt persze azoktól kérdezem akiknél megmaradt)

(#23961) Dyingsoul válasza TiberiusX (#23960) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Igen, javult. Nekem már akkor amikor átvettem (okt. 8.) érkezett egy FW frissítés a kontrollerekre és a fejesre, az megldotta a low light warningot.
Szimulátorozást is teszteltem, nekem semmi problémám nem volt a cockpitben ülve, nem rinyált a tracking a környezetre, tárgyakra sem.
A kicsi sweet spotra nem lesz fix, mert azt a lencse befolyásolja, szerintem pedig ez a legnagyobb baj a Cosmos-szal.
Mondjuk most kicsit visszaolvastam és azt látom a Rift S-sel sem rózsás nálad a helyzet. Sikerült az akadozást megoldani?

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#23962) TiberiusX válasza Dyingsoul (#23961) üzenetére


TiberiusX
tag

Persze, sikerült.
Én voltam a béna, USB 3.1-be dugtam 3.0 helyett.
Tökéletesen működik :)
Csak kicsit elgondolkodtam, hogy hibát követtem-e el, hogy Cosmost lecseréltem Rift S-re
Félre értés ne essék, imádom a Rift S-t :D

(#23963) Dyingsoul válasza TiberiusX (#23962) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Ha meg vagy elégedve a Rift S-sel akkor ne gondolkodj ilyeneken. :DDD Használd és élvezd! :)

Egyébként itt egy roadtovr hír, az itt említett hotfixről beszéltem én is, az már megjelenés után nem sokkal érkezhetett.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#23964) TiberiusX válasza Dyingsoul (#23963) üzenetére


TiberiusX
tag

1 frissítést kaptam én is míg nálam volt.
De sajnos még úgy is képes volt veszteni a követést, néha a szemüveg se tudta merre van arccal, volt hogy mozogtam fizikálisan de a kép meg sem mozdult.
Meg persze a sok kompatibilitási probléma a játékoknál...

(#23965) TiberiusX


TiberiusX
tag

Kollégám ps vr ról akarna rift s re váltani, nagy bs-es.
Arra lenne/lennénkkíváncsiak, hogy fellelhető e a neten egy használható tervrajz a controller markolat meghosszabbítására?
Van 3D nyomtatója, szóval képes is lenne kivitelezni.

(#23966) plg válasza Dyingsoul (#23961) üzenetére


plg
tag

Megerősítem! Nekem szombaton kelt életre a Cosmos, ami addig csak reménytelenül tapogatózott a (neki) félhomályban! Most már csak a képbe berohangáló gyerekek zavarják meg :DD

(#23967) Raymond válasza plg (#23966) üzenetére


Raymond
félisten

Erdekes, az Oculus-nal ez eleg jol meg van oldva. Igaz akkor nem hasznalom amikor valaki belerohanna a kepbe, de az hogy a szoba elegge at van rendezve es a feny is mas az nem szokja zavarni. z mondjuk lehet azert is mert valami 5 szobat meg tud jegyezni, csak az nem igazan szoba hanem inkabb konfiguracio. Ezert ha gyakrolatilag csak 2-3 helysegben jatszok akkor van "save slot" :) a termeszetes nappali es a mesterseges esti vilagitas eltarolasara is.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#23968) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Amikor az Oculust nem használom és a dobozában pihen, akkor az eszközök ugye kikapcsolt állapotban vannak? Vagy ez a része, hogy működik, mikor nem nyúlok hozzá? Kihúzigálni nem akarom hátul állandóan.

We are only Stardust...

(#23969) Raymond válasza Jinxb1rd (#23968) üzenetére


Raymond
félisten

Ha nem fut az Oculus Home akkor pihen minden. Nekem harom es fel eve allandoan be van dugva a CV1 :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#23970) Dyingsoul válasza TiberiusX (#23964) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

De amit tanácsoltam kipróbáltad? Letakartad a padlót valami textillel?

Egyébként számomra az egyik legzavaróbb dolog az, hogy a mindenféle rendszerüzenetet a képernyő szélére rakja a Cosmos. Egy hosszabb üzenet eleje és vége szinte olvashatatlan benne, annyira a lencse széleire illeszti a szöveget. Fejmozgást persze statikusan követi a szöveg szóval az sem válik be, hogy mozgatom a fejem. Ez pedig a kicsi sweet spot miatt van.
Nem csodálkoznék, ha jönne valami hack amivel a sweet spot picit nőne. Akár a záró mechanika piszkálása is jó ötlet lehet de nem szeretnék garit veszteni.

Redditen épp szembejött ma ez a post, amiben az Index-hez hasonlítják a Cosmost. Én most hirdetem is és ha elviszik veszek egy Indexet szerintem, mivel nekem Beat Saberben nagyon fontos a követés az extrém gyors számokban, plusz jó lenne egy könnyebb kontroller amilyen a knuckles is. (Nem tudok mit csinálni annyira tetszik ez a játék, hogy nem tudom letenni, függő lettem... :( )
Viszont ahogy a srác is írja, a Cosmosnak nagyon szép a képe, az Index-től is jobb. Más véleményeket is olvastam redditen és a Rift S-hez képest is sokkal jobbnak írják a képet (a lencséket természetesen nem a kicsi sweet spot miatt).

Kár, hogy nem sikerült találni a környéken egy Rift S tulajt, megnéztem volna. Meg tudnám rendelni de 3 VR headsetet már tulzásnak tartok otthon tartani, visszaküldést csak azért hogy kipróbálhassam meg pofátlannak tartanám. A CV1-et semmiképp nem akarom eladni, azt megőrzöm az unokáknak. :DDD

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#23971) TiberiusX válasza Dyingsoul (#23970) üzenetére


TiberiusX
tag

Igen, tettem szőnyeget a padlóra.(Segített is)
A leginkább zavaró az volt, hogy ha a controllerek fedésben voltak egy picit is már vesztette a követést majd 1 percre.
Ez viszont elenyésző/kb nincs is a Rift S nél.
pl angry birds játszhatatlan volt vele...pedig szög egyszerű game.

(#23972) speppi válasza Dyingsoul (#23970) üzenetére


speppi
csendes tag

sweet spot miatt jó lehet a gear lencse a cosmosba? amit ugyebár a vive pro ba lehet kapni.
itt: https://www.etsy.com/listing/668606772/free-international-shipping-gear-vr-lens?ref=landingpage_similar_listing_top-2

[ Szerkesztve ]

(#23973) NiceScream válasza Dyingsoul (#23961) üzenetére


NiceScream
csendes tag

Én is csak a szinte nulla sweet miatt küldtem vissza.
Megvárom Sakkay kolléga tesztjét és ha minden oké, akkor reverb lesz a rift helyett.

“Sir, We're surrounded!!" “Excellent. Now we can attack in any direction!”

(#23974) Dyingsoul válasza speppi (#23972) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Ezen gondolkodtam én is de az biztos, hogy nem bontom meg a Cosmost ezért. A Rifttel szerzett tapasztalatok és a topik tapasztalatai alapján a garancia többet ér egy vacsi új VR headset esetén.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#23975) Raymond válasza Dyingsoul (#23974) üzenetére


Raymond
félisten

Szerintem nincs Cosmos-ra lencse mod. Ha lenne akkor mar lenne rola valami a reddit-en.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#23976) qqzs


qqzs
őstag

Nem ertem ezt a lencse dolgot egyebkent. 2019ben nem hiszem hoyg itt tartaz optometria. Mar az evezred elejei sztereonezok is hoztak ezt aszintet vagy meg jobbat is, mostmeg fresnell lencsekkel vacakolnak. Multifocal lencsem geometriajat meztem az se semmi. CSak ugy nem hiszem hoyg egy kis erolkodessel nem lehet ezt a sweet spototo megoldani. Ez inkabb olyan hogy hagyjunk fiuk valamit majd a 5ik verziora is marketing adagolas.

Eladó: GTS450

(#23977) hedgehog86


hedgehog86
csendes tag

Sziasztok! Friss oculus rift s tulaj vagyok. Nagyon tetszik a kütyü, a controllerei pedig isteniek. Egy dolog zavar csak a headsetben. Amikor a játékban, tartalomban valamilyen fehér felirat effekt megjelenik, a lencséről mintha visszatükröződnének a fények. Főleg akkor zavaró, ha a kép nagy része sötét és a szememet ilyenkor bántja ez a szórt fény. Nem tudom mi ennek a jelenségnek a pontos neve. Megszüntethető, javítható ez a jelenség valahogyan? Előtte PSVR headsetem volt, annál nem tapasztaltam ilyet.

(#23978) Raymond válasza hedgehog86 (#23977) üzenetére


Raymond
félisten

Ez a god rays es/vagy glare. Nem csinalsz vele semmit. Jateknal nemigen van csak alltalaban betolteskor amikor a logot mutatja, ugyanis maskor (jarek kozben) tele a kep grafikaval :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#23979) hedgehog86 válasza Raymond (#23978) üzenetére


hedgehog86
csendes tag

És a fényerőt se lehet állítani valahogyan?

(#23980) szente


szente
addikt

Aszem még nem volt: [link]
Beat Saber meets Superhot :)

(#23981) Jinxb1rd válasza hedgehog86 (#23977) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Pont nemrégiben többször felhoztam témaként ezt, mert mániám lett hogy összemaszatoltam esetleg a lencsét és azért ilyen. Igazából hozzá lehet szokni és játék közben tényleg nem annyira zavaró, mint mikor az ember felrakja a fejére, inkább abbahagyom, mielőtt tönkreteszem a lencsét az állandó suvickolással.

Más:
Srácok, most megyek shopingolni fülhallgatót a sethez, azon gondolkozom hogy vehetek-e esetleg olyan égőt, amit jobban szeret a Rift? Fényerő, színhőmérséklet, frissítés, ilyesmire gondolok...

We are only Stardust...

(#23982) a2d2 válasza Jinxb1rd (#23981) üzenetére


a2d2
addikt

Én GearVR-ról váltottam Questre és engem is ez a godray megjelenése zavart a legjobban (GearVR alatt azt sem tudtam mi ez).

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#23983) Raymond válasza Jinxb1rd (#23981) üzenetére


Raymond
félisten

Az ego mindegy, infra kovetes van igy teljes sotetsegben is jatszhatsz ha van bekapcsolva egy infra sugarzo.

(#23979) hedgehog86
Nem lehet, egyes jatekoknal esetleg ha van a beallitasoknal ilyen.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#23984) hedgehog86 válasza Raymond (#23983) üzenetére


hedgehog86
csendes tag

Köszi.

(#23985) Csavez™


Csavez™
veterán

[Borderlands 2] -t próbálta már valaki?

EK-Quantum Lumen 7˝LCD eladó ~ 33e.

(#23986) a2d2


a2d2
addikt

Oculuséknál rengeteg akció van most: [link]
Ezt a Seeking Dawn-t néztem ki, 9 dollárért nekem szimpatikusabbnak tűnik a Raw Data-nál.

Közben látom hogy volt ez már 5 dollár is steamen nyáron, annyira meg nem sürgős :D

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#23987) #48613632 válasza a2d2 (#23986) üzenetére


#48613632
törölt tag

Tower defense kategóriában szerintem jó lehet a Battle of Kings és a Devil and the Fairy
is. Illetve ez utóbbi dungeon defence, de az is hasonló. 2.99 és 1.49 brit fontban.

(#23988) a2d2 válasza #48613632 (#23987) üzenetére


a2d2
addikt

Köszi, közben találtam nekem valóbbat, imádom ezeket a megoldós, fejtörős puzzle játékokat: [link]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#23989) #48613632 válasza a2d2 (#23988) üzenetére


#48613632
törölt tag

Akkor viszont a Talost nem hagynám ki helyedben. Most akciós, de Steamen volt már olcsóbb is. Én kb 10 font körül vettem, ha jól emlékszem.

(#23990) JoolsNOS


JoolsNOS
veterán

Sziasztok! Ki akartam próbálni Half life 2 (ep1,2)-t vr-ben. Viszont az oculusban nincs kép, csak a steam háttere. A monitoron megy a felezett kép headtrackel. Mi lehet a gond?

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#23991) Csavez™ válasza Csavez™ (#23985) üzenetére


Csavez™
veterán

Refund lesz belőle! A vr kezelhetősége jó, szép a grafika, viszont a fov-al nagy bajok vannak, 3x akkora a fegyver.,.sokan panaszkodnak, ha valamikor javítják megveszem újra, de ezért elkérni 50 eurót ?!

EK-Quantum Lumen 7˝LCD eladó ~ 33e.

(#23992) a2d2 válasza #48613632 (#23989) üzenetére


a2d2
addikt

Az megvan, az is jó.
Ez a Form viszont fantasztikus. Fülessel a fejemen toltam, annyira meg volt csinálva hogy hidegrázásom lett tőle. Pont gondoltam hogy lefekvés előtt ezt még jól beajánlom mindenkinek, erre vége lett a játéknak. 1 órás experience, annak viszont félelmetesen jó.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#23993) kiskuplung válasza a2d2 (#23986) üzenetére


kiskuplung
őstag

Mindkettő elég közepes, a Raw data már 2 éve is unalmas volt még koopban is. Szokott lenni belőle free weekend is, fél évente egyszer.

A Seeking dawn-ból annak idején volt free to play verzió, azt se tudtam végignyomni, olyan uncsi volt. Talán még be lehet izgatni valahogy. Közben megnéztem, működik.

Ha bejönnek a nyugisabb gondolkodós cuccok, a Taloson kívül én a Xing-et is ajánlom. A Form-ot én is imádtam :)

Viszont nekem veszélybe került az életem, 12 órát tekertem az Asgardba 4 nap alatt, kezd kicsit szürkének hatni a valóság :( És még csak a második hőst nyitottam meg (talán 5 van összesen).

[ Szerkesztve ]

(#23994) Dyingsoul válasza szente (#23980) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Ha idén kijön akkor ez lesz az Asgard's wrath helyett az év játéka! ;]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#23995) a2d2 válasza kiskuplung (#23993) üzenetére


a2d2
addikt

Köszi, erről még nem is hallottam.
Belekukkantottam most pár youtube videóba és nagyon ígéretesnek tűnik.
Meg is vettem, egyszer élünk :D

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#23996) Csavez™


Csavez™
veterán


Érdekes kis videó! [link]

EK-Quantum Lumen 7˝LCD eladó ~ 33e.

(#23997) TiberiusX válasza Csavez™ (#23996) üzenetére


TiberiusX
tag

Érdekes, én a Cosmos-hoz képest nem látom, hogy ennyivel rosszabb lenne a Rift S képe...

(#23998) sakkay válasza Kicsimix (#31) üzenetére


sakkay
aktív tag

Nem vagyok benne biztos, hogy ennyi. Mivel mindkét szemre külön vetít, ettől van 3d, vsz dolgozik a szem fókusz is-valamennyire. Én konkrétan érzem, ha valami közel, vagy távol nézek dolgozik a szemem.

(#23999) Raymond válasza sakkay (#23998) üzenetére


Raymond
félisten

(#23998) sakkay > Kicsimix (#31)

:))

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#24000) sakkay válasza Raymond (#23999) üzenetére


sakkay
aktív tag

Nézd. Dcs-ben, közel hajolok a kerethez, és érzem, hogy közel fókuszt használ a szemem, vagy amikor a hud keretre, vagy a mögé nézek is távot' vált. Meglehetősen egyértelműen! Szóval értem én, hogy gőzmozdony, csak mi hajtja??? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.