Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8001) fulton válasza izomman1 (#8000) üzenetére


fulton
addikt

hát nem tudom, de ha hozza amit igérnek ez a pimax 8k- akkor én veszek egyet. Nekem ér annyit az élmény hogy széles látószögem lesz, az hogy nagyobb a vr semcsi kicsit sem zavar. Súlyra meg könnyebb mint a HTC

[ Szerkesztve ]

(#8002) #54625216 válasza izomman1 (#8000) üzenetére


#54625216
törölt tag

A jelenleg a nem telefonos vr-ek közül psvr-ból adtak el a legtöbbet, pedig annak kisebb a felbontása, mint a riftnek vagy a vive-nak. Azaz a felbontás harmadrangú kérdés a vr térnyerésében, fontosabb a platform egysége, a tartalom kínálat, az eszköz megbízhatósága és a teljes rendszer ára.
Crowdfound kampányban igazából mindenki azt mond, amit akar, a Pimax pedig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak attól függetlenül, hogy az eredmény mennyire lesz használható, ha egyáltalán lesz.
A brainwarp amúgy annyit jelent, hogy felváltva rendereli a két szemet a képfrissítés rovására (kb. mint az aktív 3D TV-k), azaz vagy a 90Hz lesz valójában 45Hz, vagy a gépnek mégiscsak 2x 4K-t kell számolnia (nem pedig 8K-t, mert az ugye 4x 4K lenne).
De még ha minden klappolna vele és a jelenlegi hardverekkel is elfogadhatóan működne, ott van még maga a platform, mint szűk keresztmetszet. Attól, mert rámondják, hogy SteamVR kompatibilis, könnyen lehet belőle amolyan "kínai kompatibilis", azaz papíron minden szép, a valóságban meg csak ha szerencséd van.
Ha megnézed, hogy az oculus és a valve mekkora erőfeszítéseket tesz, hogy a vr címek legalább a vr-ready pc-k nagy részén tényleg fussanak és még így is mennyi a bug, milyen sok ember vergődik különböző kompatibilitási problémákkal, akkor most gondold el, hogy egy közösségileg finanszírozott noname kínai gyártó milyen nívójú terméktámogatást tud a cucca mellé rakni.

(#8003) Menthirist válasza izomman1 (#8000) üzenetére


Menthirist
veterán

Azt kell megérteni, hogy a felbontás csak az egyik elem a vr szemüvegek világában. Hiába élesebb a kép, ha elvérzik sok máson, főleg szoftveresen. Én úgy gondolom, hogy nem igazán lehet majd megfelelő végeredményt kapni egy olyan cégtől, aki mögött nincs ott egy nagy cég, ami képes megfelelő pénzt és stabilitást biztosítani a hardver és szoftvergyártás mögé is. Felskálázza a fullhd-t 8k-ra? Mintha az olyan könnyű lenne észrevétlenül megcsinálni (ne felejtsd el, baromi nagy nagyításban látod a képet)

Azt szerintem el lehet felejteni hogy majd a 8k-s pimaxot nem kell cserélni, mert elég a látómező, a felbontás, a szoftveres rész meg csak úgy simán szuper lesz, támogatott lesz minden játékban, és még megfizethető árú is lesz :) A gazdasági életben nincsenek mesék és szuperhősök :)

Szvsz a következő lépcsőfok a 4k / szem lesz, jobb optikával (god rays kiküszöbölés, a nagyobb felbontás miatt talán nem kell ilyen erős fresnel lencse) és foveális rendereléssel. Ehhez pedig még betonstabillá kell fejleszteni a pupillakövetést, és meg kell csinálni a robosztus és gyors szoftveres hátteret a területileg variábilis felbontású renderingnek (értsd, a képkocka egy kis része mondjuk valós 4-8k-ban kerül renderelésre, a körülötte lévő terület fele, az összes többi pedig negyed-nyolcad felbontással)

kpbendeguz: tökéletesen egyetértek.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#8004) Menthirist válasza izomman1 (#8000) üzenetére


Menthirist
veterán

A mixed reality-t pedig akkor kezdjük a vállunkon hordozni, ha legalább olyan pontosan működik, mint a külső szenzoros vive és rift. Tudod, amikor nem kell odanézni a kézi kontrollerre hogy működjön, hanem simán lenyúlhatsz a csípődhöz egy fegyverért, miközben a fejed felett lévő ellenfelet követed. És ha majd betonstabilan tudja majd követni magát a külső kameráival egy valós, mindenféle formájú és anyagú cuccokkal teli szobában. Még az új iphone x is kb 3-4 szenzort és kamerát használ egyszerre, hogy pontosan detektálja az arcodat.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#8005) Joshi


Joshi
titán

Oculus CV2 mikorra várható? Van erről valami infómorzsa?

(#8006) Raymond válasza Menthirist (#8004) üzenetére


Raymond
félisten

Az MS platform cuccoknal bonusz problema - a display hiaba nagyobb felbontasu ha az osszes eddigi preview/unboxing/review/test szerint a FoV kisebb mint a Rift-nel es raadasul a kepminoseg sincs ott ahol a Rift vagy a Vive mivel nagyon egyszeru lencseket hasznal igy kb. a DK2 szintjen van optikailag. Ez igy nem lesz nyero.

Raadasul a 4 eddig ismert termek kozul az Acer felejtos minosegu, a Dell veszett randa es a ket normalis kinezetubol az Asus draga igy marad a HP mind ertelme belepo opcio ebbe a vilagba. Belsoleg mind a negy ugyanaz igy csak a kulso es az ergonomia szamit itt.

A bejelentett SteamVR tamogatas pedig a megjeleneskor nem lesz elerheto, majd valamikor kesobb, talan az ev vegere.

@Joshi

2018 vege elott nem, lehet csak 2019 tavasszal.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8007) fulton válasza #54625216 (#8002) üzenetére


fulton
addikt

szerintem csak is ez:
"teljes rendszer ára" egyelőre.

Ha majd lesz minőségibb szemüveg és tartalom akkor fordulni fog, mert magamból kiindulva nem sajnálnám a kicsit húzósabb árt ezek fügvényében, és véleményem szerint mások sem. Mert akinek van Ps és PSVR az vehetne oculust is akár...géppel együtt, de utóbbinak az össz ár/ps+psvr aránya nem hozza a "nyereséget" a felhasználó számára még. Én így látom.

(#8008) proci985 válasza #54625216 (#8002) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

ja, munkatarsakkal beszelgettem, az eleg visszatarto ero, hogy oke kell egy headset akcioban 450 euroert, de erre jon meg egy valamennyire draga pc is. 8-900 eur (1600(x) -16gb ram - akarmilyen lap megfelelo USBvel - 580 - SSD - tap - haz) kb a beugro kategoria, na ugy lesz igazan draga. mivel ezek jellemzoen nappaliba mennek es kell a dupla USB3 elore, igy egy fractal r5 ala nem lehet ertelmesen menni arban. 16GB mar lassan kell VR ala, egy ennyibe kerulo konfignal meg nem az SSDn kell sporolni. hasznaltpiaccal talan 200 eurot lehet sporolni ahogy szamolom a fo komponenseken.

csaladtag miutan kiprobalta nalam elkezdett agyalni, hogy neki ilyen kene. aztan vegiggondoltuk, hogy mit kene a pcjen upgradelni.

(#8003) Menthirist : pupillakovetes alapu valtozo felbontasu renderelesre van jelenleg mukodo rendszer, akar prototipus? mert ez papiron jol hangzik, gyakorlatilag viszont egyaltalan nem vagyok benne biztos, hogy a valosagban nem jarna annyi overheaddel a koncepcio hogy erdemes legyen vele foglalkozni.

proof of concept szintu is eleg.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#8009) Menthirist válasza proci985 (#8008) üzenetére


Menthirist
veterán

Ugye az első generációnál a célközönség alapvetően azok, akik eleve játszanak, általában nem gyenge gépen. Nem lehetett túl gyenge a minőség, mert azonnal hamvába halt volna, de túl magas sem, hogy dual 1080 kelljen minimum alá. Szvsz ez egy korrekt középút, ami persze még így is magas lehet annak, aki totál nem foglalkozott a játékgépével az elmúlt években.

Előre amúgy nem dupla usb3 kell, hanem inkább usb3 + hdmi kellene. De én megoldottam mindent hosszabbítókkal, hátul. A rendezettség kedvéért lehet hogy behúzok egy usb3-as kieg kártyát is, csak hogy maradjon még szabad portom :)

pupillakövetésre youtube-on láttam több videót, pl ezt, azóta ezt a céget fel is vásárolta az oculus. Amúgy erre épül a Fove nevű vr szemüveg is. De bemutatta ezt már 2012-ben a Microsoft és később az Nvidia is
Vagy itt
De a GDC-n is foglalkozott vele pl a Valve.
Szóval ez egy abszolút létező és kidolgozás alatt álló technológia

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#8010) proci985 válasza Menthirist (#8009) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

az 1080 SLI akkor meg meg se jelent amikor kijott a CV1 szal az eleve nehez lett volna. egy idoben egyebkent mondtak, hogy 980 SLI / 980 Ti SLI / 295x2 / Fury X CF, csak aztan valahol a CV1 start elott ki lett love a multigpu tamogatas mert megse mukodott a gpu / szem koncepcio.

celcsoport szerint a jatekosoknak mukodik, viszont ha a 30-40 koruli ITs bleeding edge adoptereket nezzuk, ott mar nem feltetlenul van egy hasonlo gep otthon.

van egyebkent 5.25os hdmi + usb elorevezeto az msinek.

az MS cikk latom a SIGGRAPHon lett publikalva (ACM konferencia es eleg jo applikalt grafikan belul), es ahogy nezem elegge forro a tema. mondjuk jol megoldva a gyakorlatban tenyleg megoldja a sebessegbeli problemat erzekelt latvanyromlas nelkul.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#8011) Davidgta


Davidgta
csendes tag

Windows (10) újratelepítése után, miután az Oculus setupot is telepítettem működik, elindul a First Contact de azon kívül más nem. Mármint látom a Library-ban a korábban vásárolt/kapott játékokat de insatlálás után nem indulnak el. Hibaüzi nincs. Valakinek ötlet? :F

Sorry egyenlőre csak az Aircar nem megy. Fruit Ninja meg megy. Másnak van problémája az Aircar-al?

[ Szerkesztve ]

(#8012) #48967168


#48967168
törölt tag

Praktikus kérdés Oculus tulajokhoz: Ti mivel szoktatok páramentesíteni? Minden rákját elfogadom a kütyünek a fantasztikus játékélmény miatt, de a lencsék párásodásával nem tudok mit kezdeni... :(

Az első negyed óra használat azzal telik, hogy 2 percenként lekapom a fejemről, káromkodok és megtörlöm, aztán Goto 10...

Pedig rendesen kilóg alóla az orrom (akkora mint a Bazilika-kilincs, úgyhogy támaszt normálisan), elő is melegítem a cuccot (10 perccel korábban kapcsolom be) de nekem csak ködös versenyek jutnak... :)

Tudom hogy elvileg csak a kis fekete rongyával lehetne tisztítani, de az halottnak a csók. Ha mondjuk csinálok rajta egy páramentesítő kezelést azzal az anyaggal amivel a szélvédőket szoktam páramentesíteni az megmarja a lencsét? Van rajta valami spéci réteg?

Alkérdés: Ha tönkreteszem a lencsét lehet csak azt rendelni? :)

(#8013) fulton


fulton
addikt

Srácok, tudnátok ajánlani nekem valami állvány félét a szenzorhoz, vagy felfogatót, Ti hogy oldottátok meg?

Arra gondoltam hogy magasabbra kéne tenni, egy döntött lefelé nézéses poziba. Azonban olyan helyen ülök, mozgok ahol egyik oldalról a szoba sarka van(jobbról) a másik oldalról pedig simán függöny karnis húzódik végig, ami miatt, egy a karnis előtt a mennyezetre kéne rögzítenem valahogy (1. es variáció). Vagy kitenni az átellenes sarokba (2.es variáció) viszont itt lenne 3,7m távolság a két szenzor között. és a jobb oldali közelebb lenne értelem szerűen végig hozzám.

Amásik, USB 3.as hosszabbítót vegyek vagy elég az USB 2 is? pontosan lenne erre ajánlatotok linkel?
(aktiv legyen?)
Köszönöm! :R

itt egy kép is a szobáról/helyzetről?

[ Szerkesztve ]

(#8014) fulton válasza fulton (#8013) üzenetére


fulton
addikt

Vagy 3 ik lehetőségként ha a szoba eme, kép alján lévő (nem rajzoltam fel) bejárati ajtó fölé tenném a második szenzort. Az egész szoba olyan 3,5 3,7m hosszú

[ Szerkesztve ]

(#8015) fulton válasza fulton (#8014) üzenetére


fulton
addikt

Nektek ilyen a háttér? (szoba)..
nekem senem ilyen, senem hoz be oldalt ilyen lehetőséget mint telefonálás stb...mint valami messenger.

(#8016) fulton válasza fulton (#8015) üzenetére


fulton
addikt

Tele írom itt a fórumot:) de csak mert most kutakodok...
Találtam egy ilyen gamét.
Rock Band Vr

Ez valami isten király lehet. Én hozzám egyébként is közel áll a téma, szóval nagyon ki fogom próbálni.

(#8017) fulton válasza fulton (#8016) üzenetére


fulton
addikt

jó húzós egy ára van...na hátha lesz majdan akciósan is

[ Szerkesztve ]

(#8018) #54625216 válasza fulton (#8013) üzenetére


#54625216
törölt tag

Én a helyedben így raknám a szenzorokat (narancssárga háromszögek az ábrán).
Ha nem túl nagy a belmagasság, akkor a plafonra is rakhatod, pl. ilyen konzollal.
Fontos, hogy előbb valami ideiglenes megoldással kísérletezz - fotóállvány, kislétra, akármi -, és ha sikerült megtalálni a szenzorok ideális helyét és rendesen bekalibrálni, pár napig tesztelni a trackinget, csak akkor kezdj neki a véglegesítésnek, felfúrásnak.
Én ilyen usb3 hosszabbítót használok, ez teljesen jól működik.

[ Szerkesztve ]

(#8019) fulton válasza #54625216 (#8018) üzenetére


fulton
addikt

koszonom

2.6 a belmagassag

(#8020) fulton válasza #54625216 (#8018) üzenetére


fulton
addikt

na lemértem.
Nekem az egyik szenzorhoz kellene még 2m kábel min. (ugyebár eleve 2m van magán a szenzoron, amivel együtt lenne 4m nekem az elég a függöny felőlihez.

A másikhoz pedig egy 5m-es elég lenne.

A kérdésem, ha veszek egy sima usb3-as hosszabbítót (2m -es esetében) ami nem aktiv, az megfelel nemde?

Amit linkeltél ahhoz járt adapter? mert úgy tudom az az erősítés.

[ Szerkesztve ]

(#8021) Raymond válasza fulton (#8020) üzenetére


Raymond
félisten

Ez az amit nem tudsz elore, lehet hogy megy lehet hogy nem. Ezert van ertelme olyan kabelt venni amit masok mar kiprobaltak es bebizonyosodott hogy megy. Nalam pl. egy sima passziv 3m Amazon Basics USB3-as kabellel kohogott az egyik szenzor pedig elmeletileg OK kene hogy legyen, de az lehet az Asmedia miatt volt. Ki tudja.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8022) fulton válasza Raymond (#8021) üzenetére


fulton
addikt

értem. Akkor lehet jobban járnék 2x 5m aktiv (linkelt) USB kábellel?

(#8023) #54625216 válasza fulton (#8019) üzenetére


#54625216
törölt tag

Nálam 210cm magasan vannak a szenzorok, úgy azt is követik, ha a kontrollert lerakom a földre. 260-as belmagasságnál azt kell kitapasztalnod, hogy mennyit kell a mennyezetről lelógnia, hogy ne vesszen el a tracking, ha túl közel hajolsz a talajhoz. Meglehet, hogy 250cm magasan is tök jól működik még, de ezt nehéz előre megmondani.
Az asztalhoz közel lévő szenzort (ami a függöny elé kerül) rakd kb. 15cm-re asztal szélétől befelé az ablak irányába, akkor az asztal minimálisan árnyékolja csak le a talajt, viszont ha beülsz eléje, akkor is érzékeli a hmd-t. Ha túl hátra rakod, akkor az asztal be fog takarni a roomscale-be, ha túl előre, akkor nem tudsz az asztalhoz ülve játsszani. Ezt sajnos csak ide-oda pakolgatással lehet pontosan beállítani.

Ami a kábelt illeti: szerintem nem érdemes az aktív kábelen vagy a hosszon spórolni, mert ha később át kell variálnod az elrendezést, legalább lesz mozgástered.

[ Szerkesztve ]

(#8024) #54625216 válasza #48967168 (#8012) üzenetére


#54625216
törölt tag

Elképzelni sem tudom, hogy miért párásodik nálad a lencse. Én is eléggé izzadós vagyok, ráadásul szemüveg előtét lencse is van benne, amitől közelebb kerül az arcomhoz, mégsem párásodik különösebben, még dead and burried közben sem, pedig az izzaszt rendesen.

A lencsék tisztítására az alkoholos cuccokat nem ajánlják, gondolom tönkreteszi a tükröződésgátló bevonatot, tehát az oldószeres páramentesítő is jó eséllyel rongálja a lencsét.
Az autó szélvédőkhöz való páramentesítőt amúgy már csak azért sem ajánlom, mert megmarhatja a szemedet, elvégre szabadtérre lett kitalálva nem egy zárt dobozba pár centire az arcodtól.
A lencséket nem lehet cserélni, pótlencséket sem forgalmaznak, azaz ha elrontod, akkor a legjobb esélyed, ha az oculus szerviz kicseréli neked, te meg - mivel nem garanciális - kipengedet az árát, ami akár több is lehet, mint egy új rift ára, szal szerintem ne kísérletezz. :DDD
Esetleg a szemüvegekhez való páramentesítő-tisztítófolyadékokkal lehet próbálkozni, de olvass utána rendesen, hogy milyen szemüvegekhez ajánlják, azaz hogy károsítja-e a speciális bevonatokat.

(#8025) MlbMatic válasza fulton (#8013) üzenetére


MlbMatic
tag

olv

leljebb i
:)))))

a riftet 1,8 al kellett csak hosszabitanom, passzivval tokeletes
a ket elso vevot 2-2 meteres szinten passziv fém toldo van ,
a hatso ketton 10-10 meteres aktiv, kulon tappal a vegen
illetve 2 vevo pce 3.1 USB be dugva (https://ipon.hu/webshop/product/asus_usb_3.1_type_a_card/997159)
2 vevo alaplapi usb 3.0 de kulon dedikalt chippre
fejegyseg usb 3.1 be
igy hiba nelkuli minden,,, de sokat kuzdottem a kábelekkel meg a portokkal,
passziv
https://ipon.hu/webshop/product/delock_usb_3.0_micro_b_usb_3.0_atalakito_fekete_piros_2m_82761/351918
illetve
gembird (kék) usb 3.0 apa/anya 1,8m
HDMI gembird 2.0 fekete 1,8m
aktiv usb 3.0
https://www.alza.hu/premiumcord-usb-3-0-10-m-es-hosszabbito-kabel?dq=3041618&kampan=argep_hu_prodej_usb-kabelek_fu100a2f&utm_source=argep_hu&utm_medium=product&utm_campaign=argep_hu_prodej_usb-kabelek_fu100a2f

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#8026) MlbMatic


MlbMatic
tag

touch -

https://ipon.hu/webshop/product/delock_usb_3.0_hosszabbito_fekete_2m_82753/351937

2m illetve ha 2db ot osszedugsz azaz 4m !!!! ezzel megy usb 3.0 ban hiva nelkul passzívban,,,

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#8027) repvez válasza kiskuplung (#7999) üzenetére


repvez
addikt

Nálam a sima trinusvr az müködött, de láttam, hogy van belöle egy all in one kiadás, ami elvileg pont arra van, hogy mindent át tud tenni VR környezetbe a PC-ről.
De ennél meg nem ad képet.
A moonlightos dolog nálam sose müködött és a forumba is irták, hogy az nem jó.

(#8028) MlbMatic válasza #54625216 (#8024) üzenetére


MlbMatic
tag

szerencses vagy,,, vagy talan az elotet lencsed miatt meguszod a parat,,, az altalad emlitett jatekban, nekem is be szokott rendesen parasodni,,, persze csak akkor amikor van ellenfel ,,, nem csak lovok ide-oda

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#8029) Raymond válasza MlbMatic (#8026) üzenetére


Raymond
félisten

Egy tanacs ha lehet: Uj hsz irasanal hasznalhatod azt a gombot amire a nyil mutat.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8030) kiskuplung válasza repvez (#8027) üzenetére


kiskuplung
őstag

Akkor ennyike. Kevés dolog volt, ami a mobiltelefonos VR-os kísérleteim alatt jól működött. A Moonlight volt az egyetlen, ami plug and play ment :) Természetesen csak GeForce videókártyákkal, de ezt írtam is.

A párásodás kérdéséhez: én sem értem, nálam nem párásodik sose. Az elején volt, hogy rosszul raktam fel és a levegő amit kiszuszogtam, bement és attól párásodott. De ezen kivül a legnagyobb izzadós melegben sincs semmi probléma.

[ Szerkesztve ]

(#8031) fulton válasza MlbMatic (#8026) üzenetére


fulton
addikt

van aki esetleg használ ilyet?

USB3 hosszabításként a szenzorhoz? Ilyet néztem ki.

(#8032) fulton válasza MlbMatic (#8025) üzenetére


fulton
addikt

köszönöm

(#8033) MlbMatic válasza fulton (#8013) üzenetére


MlbMatic
tag

plafon,,,, lefele forditva

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#8034) Raymond


Raymond
félisten

Ugy nez ki a Robinson: The Journey kapot vegre Touch tamogatast. A legkozelebbi Sale alkalmaval meg is veszem ha olyan 20-24EUR-ra lemegy az ara :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8035) fulton válasza Raymond (#8034) üzenetére


fulton
addikt

igen, nem tudjátok mi lehet az oka hogy az "oculus home" ban nekem az "updates" nél hoz 3 frissítést, de az nem töltődik le ("pending" alatt van). Hiába kattintok a jobb oldali lefelé mutató nyilra, nem csinál semmit...mi lehet az oka?

[ Szerkesztve ]

(#8036) Raymond válasza fulton (#8035) üzenetére


Raymond
félisten

Nincs eleg hely a diszken a leggyakoribb ok. Van aminek nagyon sok kell. Az EVE peldaul a legidiotabb ilyen szempontbol, ugyanis az egesz jatek egy 19GB pak file es amikor update kell akkor kell neki 20+GB hely hogy elinduljon a folyamat.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8037) fulton válasza Raymond (#8036) üzenetére


fulton
addikt

köszi

(#8038) MlbMatic


MlbMatic
tag

youtube 360 videokat hogy nezitek oculussal, vagy milyen programmal ?

[ Szerkesztve ]

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#8039) Raymond válasza izomman1 (#8000) üzenetére


Raymond
félisten

Na, itt megnezheted a statuszt. Ezert nem mindegy hogy mit mond a ceg es ezert volt (es ujra nem ok nelkul) szkptikus mindenki a Pimax-al kapcsolatban:

Pimax 8K VR Headset Hands-on!

A 22.-ik percnel kezd a hands-on es velemenyek, a video elso fele intervew a CEO-val es par info.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8040) Atesz79 válasza Dyingsoul (#7948) üzenetére


Atesz79
csendes tag

:D :))

(#8041) Raymond válasza #48967168 (#8012) üzenetére


Raymond
félisten

"elő is melegítem a cuccot (10 perccel korábban kapcsolom be)"

Erre visszaterve - te kihuzod a Rift-et amikor nem hasznalod? Probald meg nem kell kihuzni. Az hogy be van dugva azt jelenti hogy mindig uzemi homersekleten van igy a HMD-ben levo IMU is normalisan mukodik plusz a kellemes mellekhatasa lehet az hogy nem parasodik be. Nekem csak akkor parasodik ha rulzasba viszem a dolgokat valamelyik jatekban. A Rift mar amiota megvan (masfel eve) be van dugva, koltozeskor volt csak kihuzva.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8042) izomman1 válasza Raymond (#8039) üzenetére


izomman1
senior tag

Már 2 órája azon töprengek rendeljem e vagy ne.. kontrollerrel vagy a nélkül? ( sajnos az a nélküli akciós mennyiség elfogyott de igy se annyira drága.. 500 dolcsi..) Szerintetek? Ez a kickstarter kampány átverés is lehet lehet sose kapom meg a cuccot?

Az a gáz, hogy ha nem rendelem be a kontrollereket és a szenzorokat is akkor a Vive om eladhatatlan lesz szenzor és kontrollerek nélkül...

[ Szerkesztve ]

(#8043) chris0000 válasza Raymond (#8034) üzenetére


chris0000
őstag

hi.
engem is érdekel majd salesen...
hol lehet mindig nyomon követni az összes aktuális akciós oculus játékot?
thx.

(#8044) izomman1 válasza chris0000 (#8043) üzenetére


izomman1
senior tag

Az a baj nem bízok ebbe a kínaiakba, hogy legalább olyan jó kontrollert mint a Vive wand tudnak csinálni.. így lehet csak headset lesz.. Engem az se érdekel, ha ahogy a vidiben mondják upscale 8k a felbontás és nem naív erre számítottam nekem nagyon pozitív még akkor is ha még mindig látni a screendoor effectet.. ( de sokkal jobb)

(#8045) Menthirist válasza izomman1 (#8044) üzenetére


Menthirist
veterán

Tehát igazából mindegy hogy milyen a minőség, mindegy hogy milyen a szoftver, mindegy hogy milyen az ergonómia, mindegy hogy kínai maga a headset is. Eldöntötted hogy kell a nagyobb látótér most, minden áron, és ezért minden pénzt megadsz :) Csak akkor miért kérdezgetsz minket? :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#8046) izomman1 válasza Menthirist (#8045) üzenetére


izomman1
senior tag

Megrendeltem a teljes csomagot... azt írják a fórumon , hogy még drágább is lesz ha lejár a kickstarter kampány.. Na majd meglátjuk ennyire tetszik majd tovább passzolom ha mégse.. :-)
8K ra nem hiszem hogy hamar lép a többi gyártó , de majd meglátjuk.. ha upscale -el tudja csak a 8K az is tökéletes jobb mint a mostani szint... Szerintem ide a fórumra magyar fórumozó az első leszek aki ír majd erről a kütyüről beszámolót . Jóéjt! :-)

(#8047) #48967168 válasza Raymond (#8041) üzenetére


#48967168
törölt tag

Nem húzom ki a headset-et, csak magát a PC nem használom másra, csak játékra. Ergo amíg nem rift-ezek nincs áram alatt semmi...

(#8048) Raymond válasza #48967168 (#8047) üzenetére


Raymond
félisten

Akkor tenyleg passz.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8049) izomman1


izomman1
senior tag

Kicsit részletesebben elmondom én miért döntöttem a Pimax 8K mellett:

Jelenleg a Pimax 4k egy működőképes headset a a legkevésbé pixeles.. Ülő játékra tökéletes, de azért nem lett sikeres, mert nincs jó követési rendszere – kontrollere és mert 60 mhz a képfrissítés.
(a képfrissítés még 60 al is folyamatosnak mondható mivel a Gear VR is ezt tudja.)
Egy – két Pimax 4K tulaj ide írt és dícsérte magát a kijelzőt.. Tehát a Pimax 8k ettől csak jobb lehet.. Elvileg nem lesz kicsit se szellemképes és még a lencsén is javítanak..
A Tested csapatnál a szemüveges srác a lencsére panaszkodott a centrikus körökre , de a másik nem látta.. ( én szerencsére nem vagyok szemüveges és a Vive esetén se zavar a centrikus kör )
Steam VR játékok elvileg ezzel a felskálázott technológiával működnek.. ahogy a Tested csapat is letesztelte és tényleg megy. (más videóba nyilas játékot próbáltak vele) . Nyilván feka 8k ról van szó mert a képet elnyújtja , de úgy, hogy középen szép éles a kép.. ( periférikus látás miatt ez nem akkora gáz oldalra úgyse nézel nem baj ha nem tű éles a kép, de mégis nem egy búvár szemüveg hatást kelt.)
Ha egy wireless eszközt rendeltem volna a Vive omhoz és az új audio head strap ot az maga ezt az összeget tette volna ki.. , de inkább én egy ilyen kezdeményezést támogatnék és kb. ez árba ott van..
Sweviver youtube os mester is berendelte azonnal és én követem vakon 8-) Sajnos a valódi 2x4 K VR tól még vagy 5 évre minimum vagyunk , de addig is ha ezt az élményt meg tudja közelíteni a Pimax VR 8k akkor már megérte.. (Rosszabb nem lehet mint az előző verzió.)
Aggódok viszont, hogy az ígért új követős kontrollerük valóban jó lesz e , mikor még egyáltalán nem láttunk róla semmit.. Sajnos nekem a base station verzió fontos, mert számolgattam, hogy ha a Vive om el tudom adni (mivel megmarad a base station je) akkor jobban járok mintha csak headset et rendelnék… (Ha Vive wand szinvonalát hozzák a kontrollerek az már bőven jó)
És hogy miért működhet a Pimax 8k? Mert a LG VR a mixed reality headsetek is fognak működni steam VR – al .. akkor pont ez ne működne mikor open source? (Pimax 4K működik.) Szal egy kicsit töprengtem , de megrendeltem… Lehet ráfaragok , de ha legalább egy HTC Vive szintet megüt a készülék csak kicsit jobb kijelzővel már megérte 😊

Ja és most a dollár is olcsó relative (260 ft ) sőt még az is lehet nem kell vámot és áfát fizetni rá ,mert elvileg lehet valamelyik európai elosztó fogja küldeni… , de valamennyi adó megfizetésére számítok..

[ Szerkesztve ]

(#8050) fulton válasza izomman1 (#8046) üzenetére


fulton
addikt

izgatottan várjuk/várom a beszámolót. mikor kapod meg kb?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.