Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17001) Dyingsoul válasza s:zozo (#16999) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

1070 Ti-m nem volt, de volt egy jó OC-s quicksilver 1070-em. Na azzal nem tudtam annyi SS-t rápakolni, hogy érdemben játszhassak a játékkal, ha levettem akkor pedig ocsmány volt. 1080 Ti-vel még nem próbáltam.

Én vagyok az utolsó aki grafikai potikon élvezi ki a játékot, de a F4 VR-ban a render minősége annyira rossz volt, hogy azóta sem vettem elő (talán az egyik legrosszabb ötlet volt 40 eur körül megvenni a Fallout 4 VR-t).
Nem az a baj, hogy "csúnya". Hanem az, hogy kimész a pusztaságba és olyan érzésed van mintha egy bepárásodott búvárszemüveg lenne rajtad és nem látsz normálisan. Szerintem egy open world játéknak VR-ban pont az lenne a lényege, hogy legyen lehetősége a játékosnak jól bámészkodni. De a Fallout 4-et sem úgy optimalizálták ahogyan kellett volna, ez a játék engine is megérett már jó rég a cserére és a VR verziója a performance/látvány miatt nekem nem jött be.

Most a 1080 Ti-vel kellene kipróbálnom, de nem tudtam még rávenni magam. Van több cím is amivel szívesen töltöm az időmet, talán ha ezek kicsit megfogynak vagy nagyon megjön a kedvem egy kis mutáns irtáshoz akkor előveszem még egyszer.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17002) Dyingsoul válasza ZsZso (#16994) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Köszi, hogy szóltál, be is pattintottam a lib-be. Ingyen játék mindig jó. :)

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17003) Márton válasza Dyingsoul (#17002) üzenetére


Márton
nagyúr

azért csak óvatosan, nehogy elveszítsünk :B

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#17004) roenick válasza kiskuplung (#16993) üzenetére


roenick
csendes tag

Köszi.
Akkor egyenlőre megpróbálom 2 vel.
Remélem sikerül normálisan beállítani.

A Supersampling beállítással érdemes foglalkozni vagy ehhez az én gépem+VGA egyébként is gyenge lesz?
Találtam erről Youtube-on videót..de nem tudom ,h érdemes-e vele foglalkozni?

(#17005) kiskuplung válasza s:zozo (#16999) üzenetére


kiskuplung
őstag

Akkor most megint a másik oldalon fogok állni, mert amit Dyingsoul írt, az szóról szóra igaz, de én mégis ezzel játszok mostanában, bár még csak 10 órát tekertem bele.

A VR teljesítmény gyalázatos, nekem i7-7700k + GTX1080-nal mindent le kell szedni minimumra, és valamelyik éljavítóval játszhatóvá tenni, így nem szaggat, és nekem elég jó annyira, hogy beleéljem magam a játékba. De az igaz, hogy túl messzire így sem szabad nézni :(

A Touch kontroller annyira támogatott, hogy mindent meg lehet vele csinálni, viszont itt-ott nem túl ergonomikus a kiosztás.

Én már megszoktam, viszont egy dolgot nem tudok, és erre megoldást sem találtam: ha felemelem a PIPboyt, és a térképen szeretnék a stick-kel navigálni, akkor sikerült olyan hülyén megcsinálni, hogy a fel-le és a jobbra-balra irányok fel vannak cserélve. Úgy értem, 90 fokkal el van forgatva, nagyon-nagyon kényelmetlen.

Azt is látom már, hogy az építkezést is hanyagolni fogom, mert az is elég kényelmetlenül lett átültetve VR-ba, bár én nem játszottam az eredeti játékkal, lehet, hogy abban is ilyen kicsit fapados.

Szóval technikai oldalról vannak hiányosságok. De egyelőre kárpótol az élmény, és a tömérdek tartalom. 10 óra alatt kb. a térkép bal felső csücskében tudtam csak ténykedni, és még itt is szelektálni kellett. Már látom, hogy bele fogok unni ebbe is, mint a Fallout3-ba meg a Vegas-ba, ahol 100+ óra után már azt se tudtam, hogy minek jöttem ki a Vault-ból :P

Ja, és persze én Viveport-tal együtt kaptam, ingyen, szóval még az árára se lehet szavam se.

De akkor nekem is lenne egy kérdésem:

Azt tudja valaki, hogy az Epic Store-os Subnautica támogatja-e a VR-t?

Szerintem jó érzés VR-ban Falloutouzni, ghoulokat lövöldözni saját kézzel :)

[ Szerkesztve ]

(#17006) Elar válasza kiskuplung (#17005) üzenetére


Elar
senior tag

Azért az szomorú, hogy ilyen konfig nem elég....
Akkor a javasolt összeállításhoz,miért nem írnak vmi bikább gépet (Oculusék)?
Ja tudom.... akkor erősen csökkene a vásárlóerő.

Belegondolok, hogy most én is elköltök fél milliót és még mindig nem elég...

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17007) Raymond válasza Elar (#17006) üzenetére


Raymond
félisten

"Akkor a javasolt összeállításhoz,miért nem írnak vmi bikább gépet (Oculusék)?"

Mert ez konkretan a FO4VR es a szerencsetlen motorjanak a problemaja nem a Rift-e. Raadasul OpenVR/SteamVR jatek ami szinten nem segit a helyzeten.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17008) kiskuplung válasza Elar (#17006) üzenetére


kiskuplung
őstag

Ahogy Raymond is írja, sokkal gyengébb gép is elég egy rendes VR alkalmazáshoz. Ez a Fallout hibája, vagyis inkább az utólag VR-osított játékok nagy része ilyen. Pl. a The Forest is ilyen. Mondjuk az szerintem sokkal jobban is néz ki, mint a Fallout.

(#17009) Dyingsoul válasza kiskuplung (#17008) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Ellenpélda:
Bezzeg a Hellblade-nél nincs ilyen probléma. Az utólag VR-osított, mégis gyönyörűen fut és maga a játék is lélegzet elállító.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17010) bbmt


bbmt
senior tag

Sziasztok,

2 éve már volt egy Rift-em, de megváltam tőle.
Most megint kacsingatok a VR-felé, igaz csak low budget-ben.
Ami érdekel az a WMR vagy a PSVR. Van aki próbálta mindkettőt? A Rift-nél emlékszem, hogy eléggé nyomta a homlokom, ezek állítólag sokkal könnyebbek és kényelmesebbek. ( kivéve a Dell WMR-t, az állítólag nem jó megoldású)
Szóval van valakinek összehasonlítási alapja a súlyra? Képminőségre tudom, hogy visszalépés,de nem vagyok pixelbetyár,csak néha szórakozni szeretnék, semmi komoly szimulátorozás. A WMR szimpatikusabb, mert most már sok játék elérhető a Steam VR-on keresztül is.

A konfig: i5 4690, Ati r580 8GB, 16 GB Ram
PS4 van

[ Szerkesztve ]

A kanál a gyengék villája

(#17011) Elar válasza kiskuplung (#17008) üzenetére


Elar
senior tag

Értem :)

Talán jövő hétre összeáll a rendszer :)
Ma szeretném este megrendelgetni az alkatrészeket és a hét elején remélem összedobják a gépet :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17012) Elar


Elar
senior tag

Találkoztam egy olyan VR játékkal ami II. világháborús fps és úgy kezdődik, hogy egy gépből kell kiugrani ernyővel. Utána egy távcsöves puskával kellene lőni... :)
(Bakker nem mertem kiugrani....)
Ez melyik játék? (Tudom sok infót adtam)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17013) kiskuplung válasza Elar (#17012) üzenetére


kiskuplung
őstag

Szerintem ez volt az : [link]

Ezt nem ismerem, de sniperes témában nekem tetszett a The Perfect Sniper (főleg ha meg tudod csípni jó olcsón, mert amúgy elég közepes játék, de nem ismerek hasonlót)

(#17014) Enton válasza s:zozo (#16997) üzenetére


Enton
addikt

Most hétvégén vettem meg én is féltem nem lesz jó 1070-el de végülis teljesen korrekt.
Mindent piszkálás nélkül ezt kellet a alacsonyabb frametime-okért:

Persze még csak 3 órát sikerült vele mennem.

(#17005) kiskuplung:

Te nem ezt az opciót keresed véletlenül:

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#17015) Raymond válasza bbmt (#17010) üzenetére


Raymond
félisten

A Lenovo konyebb mint a Rift, a HP meg nehezebb, de oszinten szolva ez nem igazan lenyeges. Ezknek mas a felfogatasuk igy nem az jon ki hogy 100g ide vagy oda hanem hogyan passzol a fejedre a pant es hogy viseled az orrodnal levo szivacsot vagy gumit. A ketto kozul a Lenovo a jobb - cserelheto az elso homolokodon levo parnazas a hatsoval mert tepozaras es igy jobb lesz a FOV es a sweet spot. Viszont a szivas sokmindenkit jobban idegesit mint a HP-s gumi az orrresznel. Engem is :)

Ha talalsz olyan max 200EUR-ig akkor mindketto jo lesz, esetleg van az US Amazon-on refurb/recertified olyan 120-200USD kozott, azok is jo uzlet ha controller is van hozza.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17016) Elar válasza kiskuplung (#17013) üzenetére


Elar
senior tag

Igen ez volt :)
Ez van Ocoluson is?

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17017) Raymond válasza Raymond (#17015) üzenetére


Raymond
félisten

a szivas = a sivacs

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17018) kiskuplung válasza Elar (#17016) üzenetére


kiskuplung
őstag

Bár csak HTC Vive van feltüntetve, de Steam-en van, szóval SteamVR-on keresztül akár működhet is. [link]

De ugyanilyen eséllyel valószínűleg elindul, aztán valahogy rosszul lehet majd csak irányítani, rosszak a tengelyek, nem működnek gombok, stb.

Minden ilyen esetben amúgy az a teendő, hogy vedd meg, aztán ha nem működik, akkor refund.

Én amúgy javasolnám, hogy első körben az Oculus Store-ban lévő játékokkal ismerkedj, azok 99%-ban jól támogatják a Touch-ot.

(#17014) Enton : hmmm, nem hiszem, mert nekem nem azzal van a bajom, hogy a nem fel-le vagy a jobbra-balra van megcserélve, hanem a fel helyett jobbra, meg le helyett balra, vagy valami ilyesmi. Mondom, 90 fokban van elforgatva, szerintem azért mert úgy tartom a karom. De azért megpróbálom, köszi!

(#17019) bbmt válasza Raymond (#17015) üzenetére


bbmt
senior tag

Köszönöm!
Az Acer felejtős? Esetleg valaki PSVR-al hasonlította már össze?
Mindkettőnek az egyszerűsége vonz,csak össze kell dugni és kész.
Azért a Rift-el hiába volt minden beállítva, 2 naponta jött valami probléma valamelyik szenzorral.

A kanál a gyengék villája

(#17020) Raymond válasza bbmt (#17019) üzenetére


Raymond
félisten

Nalam a kovetessel nem volt problema, a kontroller-eknel volt hogy egyik vagy masik nem csatlakozott azonnal es igy kellett neki egy hosszunyomas a windows gonbjara hogy ujrainduljon.

Az Acer-t nem tudom, nekem nagyon gagyinak nez ki, de a belseje ugyanaz ezeknel igy ott nincs kulombseg. Az ergonomia ami szamit es az Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo otosbol valojaban csak a HP es a Lenovo maradt mint alternativa amit alltalaban ajanlanak. Az Acer gagyi kinezete miatt nem, Asus nem volt nagyon kaphato a Dell pedig tul draga volt es szinte soha nem volt ra akcio. A ket legnagyobb kulombseg a HP es a Lenovo koztt az amit irtam - a HP-nal kevesbe idegesito az orrresz a lenovo-nal pedig cserelheto a front/back padding ami jot tesz a FOV-nak es a sweet spot-nak.

Ket laptopon van nalam belove WMR, mindkettonel poccre mukodott eddig mindig.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17021) Rohamsüni


Rohamsüni
csendes tag

Az elmúlt 3 hetet egy Microsoft Hololens-szel töltöttem. A vezérkar kiadta az utasítást, hogy irány a digitalizáció meg innovatív rendszerek. A részlegben erre engem jelöltek ki. A Hololens-et Remote Assistant célra kellene használni. A helyzet az, hogy nem voltam hanyatt esve a tőle. Gondoltam, összegzem az élményeimet, tapasztalataimat - gyártóüzemi körülmények között, hátha valakinek hasonló tapasztalatai vannak vagy érdekelné, hogy ki lehet-e vinni ilyen gépet mostoha körülmények közé...

negatívum - hardware:

- nem lehet jelenleg munkavédelmi sisakkal integrálni (USA-ban láttam sisakot, de ez még az EU-ban nincs jóváhagyva)
- nincs EX-besorolás, feltehetőleg nem is lesz, vagyis robbanásveszélyes hely közelébe nem lehet menni..
- ha videobeszélgetést folytatsz, iszonyúan melegszik
- a mikrofon nagyon halk (3 méterről flexeznek, semmit nem hallasz)
- nincs saját koordináta-rendszere (erre mondjuk írtam gyorsan egy kis programot, így ha nyomtattam egy zéruspontot, akkor ezzel elketyegett a program...)
- mivel nincs koordináta-rendszer, nehéz valamit kijelölni a térben
- relatív alacsony a látómező
- kiszárad a szem
- piszkosul befolyásolja a sávszélesség
- nem zavarvédett. Nagyfrekvenciás hegesztőgép ívgyújtása interferenciát okoz
- nincs beépített fényforrás, ha külső fényforrást használtam, a rendszer összezavarodott

negatívum - software:
- nem lehet direktben file-t küldeni, maximum fényképet. Ha küldtem egy pdf-et, akkor az e-mail címemre ment
- windows SDK van, nagyon lecsupaszított
- termék 3D-s modelljét bevinni nagyon nehézkes. STEP vagy IGES formátummal nem tud a jelenlegi rendszer mit kezdeni. Speciális kiterjesztés vagy program kell
- sokan hajlamosak elfelejteni, hogy programit írni a Hololens-re sokkal tovább tart, mint egy sima winfos programot írni C# és a 3D-s megjelenítést is akarjuk

pozitívum:
+ szabad volt mindkét kezem (ez nagyon hasznos, ha tartályba kell bemászni. A tartályon kívülre csak hanghívást tudtam kezdeményezni)
+ ha van 3D-s modell (de itt van a gond, hogy nem mindegy, hogy milyen), lehet forgatni, skálázni (azt nem sikerült még kipróbálnom, hogyha egy modellt nézünk mondjuk 3 HL-el, akkor minden egyes HL-en más megjelenítési perspektíva jön be vagy sem...)

A legtöbb kísérletet úgy hajtottam végre, hogy vagy a kollégám vagy én, de az egyik HL mindig a WLAN hálózathoz csatlakozott. A legutolsó kísérletet a napokban csináltam, kint volt egy üzemben a kollégám meg Kínában volt és mindketten mobilnetes hotspot-tal próbáltunk Remote Assistant szolgáltatást adni egymásnak. Esélytelen. Olyan pocsék volt a képminőség, hogy semmit nem lehetett kivenni. 3 perc üzem után rendszeres kapcsolat-összeomlások, illetve a negyedik próbálkozás után az ő HL-je teljesen lehalt.

Jelen állapotban a HL gyártóművi, mostoha körülmények között nem működik.

"főnök, jó lesz az..."

(#17022) schawo válasza Rohamsüni (#17021) üzenetére


schawo
titán

Jelen állapotban a HL gyártóművi, mostoha körülmények között nem működik.

:( Máshova meg nem való

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17023) roenick


roenick
csendes tag

Hát komolyan ..ezt nem hiszem el. :( :(
Megnézem e csomagkövetést..és az van benne ,h a 12:44 a csomag átvehető a postán..

Itthon vagyok egész nap.. az MPL futár..se nem csenget..se nem dudál..nincs egy papír bedobva ,h ha esetleg
16:00 óra előtt belenéznék a ládába..akkor gyorsan eltudtam volna ugrani érte :W :W :W

(#17024) Imre077


Imre077
csendes tag

Először is, Boldog Új Évet Mindenkinek!

Most, hogy egy lépéssel közelebb került 2019 tavasza (és a Quest hivatalos "forgalomba helyezése"), ismét felmerült bennem a kérdés, hogy mire lenne érdemesebb beruházni; Oculus Rift vagy Oculus Quest?

Minél időtállóbb megoldás felé hajlok, illetve azt sem tudom, hogy mennyi lesz a Quest európai (esetleg magyar) ára, van már róla infó?
Illetve számítógépem már van, szóval a két szemüveg ára egyenlő (lehet) 400-400 dollár (vagy jelen esetben euró), sőt a Rift néha még le is van árazva az Amazon.de-én.
Legfontosabb szempontom pedig, hogy össze lehet-e majd egyátalán hasonlítani a két élményt?

Minden választ előre is köszi!

(#17025) Dyingsoul válasza Rohamsüni (#17021) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Értékes élménybeszámoló, köszönjük a tapasztalatmegosztást! :R

(#17023) roenick: És ezzel mi most mit kezdjünk? :F VR eszköz kézbesítenek? Kerestem korábbi hsz-ed de nem tudom ezt most mire reflektálva írod.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17026) Raymond válasza Imre077 (#17024) üzenetére


Raymond
félisten

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17027) s:zozo válasza Enton (#17014) üzenetére


s:zozo
aktív tag

Szia!
Megvettem és be tudnád rakni a .ini tartalmát, hogy be másoljam az én fájlomba.
Oculosod van?
Vagy bármilyen link is jó

(#17028) Dyingsoul válasza Imre077 (#17024) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Attól függ mi a célod, van-e olyan játékod jelenleg aminek VR verziója van?

A Quest alacsonyabb poligonszámú modelleket fog megjeleníteni, vezetékmentes, valószínűleg könnyebb lesz felsetupolni, mint a Riftet és persze mobil - mármint viheted magaddal bárhová.
A Questre portolnak játékokat. Amit portolnak az lesz rá, amit nem az nem lesz rá. Kb ennyit tudunk a Questre érkező tartalmakról meg azt, hogy Dead and Buried biztosan lesz.

Volt róla szó, hogy lehetséges a Questen a PC támogatás. Ez csak pletyi, illetve Carmack papa elhintett egy twitter üzenetet de ennyit tudunk. Részletesen.

Rift... a gépedről nem írtál sokat és az adatlapod sincs kitöltve. Ez csak azért lényeg, mert pár játéktól eleve elveheti a kedved (lásd korábbi csevegés itt a topikban) ha nem tudod kellőképpen felhúzni a super samplinget illetve egy jól futó szimulátornál is lényeges lehet ez.

Az időtállóságról:
Riftből is vártuk volna a next gen-t de nem jelentették be a connecten. Korábban volt róla szó, hogy talán tavasszal lenne esély a bejelentésre, mivel a CV1-et is májusban jelentették be és egy évre rá szállították. Lehet, hogy én vagyok a pesszimista de úgy gondolom ha már Oculus és van ilyen rendezvényük, mint a Connect akkor ott kellett volna bejelenteni a Quest-tel karöltve. Szóval én a magam részéről jövő szeptemberig nem reménykedem bejelentésben.

Azt nem mondhatja meg senki, hogy mit tegyél viszont elmondom én mit tennék a helyedben:
Megvenném a Riftet most a 400 Eurós áron vagy várnék egy akcióra bár Raymond is ecsetelte korábban, hogy nem volt ettől sokkal olcsóbb a Rift persze a leárazásokat nem jósolhatjuk meg.
Ha megvetted és később jön az új generációs, akkor meg eladod a CV1-et, buksz rajta kb 20-30k-t és remélhetőleg még lesz rá a 2 év gariból mert én 2 éven belül azért csak betippelnék egy CV2 megjelenést így könnyebb eladni is.

Ha fontos a mobilitás (mind hordozhatóság mind kábel kerülgetés tekintetében) akkor megvárnám a Questet a helyedben. Bár én a vezetéknélküliség ellen vagyok mivel számomra a minőség és az egészség fontosabb (nem akarok belebeszélni semmit, de akkora adatfolyamot vezeték nélkül továbbítani mint ami ekkora felbontású játékokhoz szükséges nem biztos, hogy egészséges így ebben a témában mindenképp várnék valami kutatást de elsődlegesen azt, hogy kiderüljön lehet-e PC-re csatlakoztatva használni).

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17029) Vpeter74 válasza Dyingsoul (#17025) üzenetére


Vpeter74
csendes tag

Ma kérdeztem először a fórumban,,az Amazon ról rendeltem Oculus Rift -et az év végi akcióból. Igazad van,, fölösleges volt ki írni, h mi volt a futárral.

(#17030) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Lehet valahogy a Robinsonba mentést visszaállítani? Mondjuk tegnapit?
Váratlanul vége lett a játéknak és van egy jelenet, amit még vagy 10x át akarok élni! :B
Semmilyen idővonalat nem találok benne, meg semmit, ami arra utalna, hogy van erre mód. :O

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#17031) Imre077 válasza Dyingsoul (#17028) üzenetére


Imre077
csendes tag

Köszi a gyors választ, ezzel mindenképpen sokat segítettél.

A gépem egy közép kategóriás típus: GTX 1070 + i5 7400 + 8 GB DDR4 ram, játékból nem sok van amit kifejezetten játszanék, egyenlőre csak Doom VFR és Beat Saber van a listámon, és ahogy néztem mindkét játékhoz elegendő ez a setup.

(#17032) kiskuplung válasza Imre077 (#17031) üzenetére


kiskuplung
őstag

A Doom VFR-hez : [link]

(#17033) proci985 válasza kiskuplung (#17032) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

en anno ket jatekot refundoltam osszesen, a Doom VFR volt az egyik. riften botranyos, VR implementacio szinten botranyos es pl az, hogy a fegyver a celkereszthez es nem a controllerhez van kapcsolva az egyertelmu tervezesi hiba. a masik a south park fractured but wholeja volt, aminel fel ora utan rajottem, hogy a point and click az egyszeruen nem az en vilagom.

ha doomozni akar valaki, akkor ott a sairento, meg esetleg a robo recall / sunshine arizona / superhot.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17034) Dyingsoul


Dyingsoul
Topikgazda

Láttatok már valaha ilyet?

Nem akarok nagyon belemenni mert már kb egy éve küszködök ezzel a problémával, mindkét konfigomon jelen van... néha behülyül a Rift és erős, folyamatos stuttering van. Debug tool-ban körülnéztem. A zöld vonalak gyakorisága talán egybevág a kép akadásokkal.

Hiába keresek megoldást eddig nem találtam. Eddig. Most azt csináltam, hogy az Oculus Debug tool-al miközben akadozott a kép rányomtam a Debug HMD Type-on belül Disabled helyett CV1-re. Fekete lett a kép, nem volt hang sem de a játékot nem zárta be. Visszatettem Disable-d re és megjavult.
Valaki tudja pontosan mit csinál ez az opció a háttérben?

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17035) proci985 válasza Dyingsoul (#17034) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

dev forumra irtal? ez bugnak tunik

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17036) Dyingsoul válasza proci985 (#17035) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Melyik dev fórumra gondoltál?
Ha a Hellblade-ére akkor az a baj, hogy nem 1 játéknál van ilyen. SteamVR-os játékoknál vettem észre, eddig 3 is produkálta, valószínűleg az összes produkálná és ez GPU load-tól is független hiba. Nyitottam régebben Oculus support ticketet, csatoltam az összes logomat ahogyan a support útmutatóban volt de csak default választ kaptam.

Az a baj, hogy bárhol teszem fel a kérdést mindenhol Ádámtól és Évától indulnak el azokat pedig mind végigpróbáltam. Viszont most már rászánom magam és összeírom angolul egy listába és csak másolgatni kell majd jobbra-balra. :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17037) proci985 válasza Dyingsoul (#17036) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

igen, utobbira gondoltam :D

steam / oculus dev forumra gondoltam.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17038) s:zozo


s:zozo
aktív tag

Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt a Fallout 4 VR kérdésemre.
Végül is megvettem, mert láttam, hogy nekem kell eldöntenem, hogy mi a fontosabb. A grafika vagy az élmény, hogy benne vagyok a Fallout 4 világában. Megtartom :)

#17014) Enton hozzászólásában levő ini módosítások nálam nem jó, szaggat a játék.
Az "inverted pip-boy" tipp viszont jó.

-Kiskuplung-
A 90 fok eltérés azért lehet nálad mert ahogy sejted nem mindegy hogy tartod a kezed. Nekem most a pip-boy menüt a bal ravasz lenyomásával hozom elő és talán neked is ez lenne a megoldás.

Ennél a srácnál elérhető a videó alatti leírásban egy ini gyűjtemény.
Mondanom sem kell, hogy a saját .ini fájlokról készítsetek mentést.

Pont elkaptam a szerkesztés lehetőségét.
Meglestem az oculus debug tol-l és nálam állandóan változott 90-ről 45-re az fps szám, ezért fix 45-re raktam.

[ Szerkesztve ]

(#17039) Raymond


Raymond
félisten

Na, en is raaltam a Beat Saber-re. Ahogy a pontokat elnezem a feluteseken meg dolgozom kell, ott csak 60-70-et kapok mert nem huzom hatra a kezem elegge. Elleszek az alap szamokkal meg egy ideigm, legalabbis addig amig a 4-5-ben ami bejon meglesz a max pontszam.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17040) s:zozo válasza s7evcsenko (#17030) üzenetére


s:zozo
aktív tag

Egy mentési pontot használ. nem hiszem hogy lenne bármi mód :(

(#17041) Dyingsoul válasza Raymond (#17039) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Hajrá és sok kitartást hozzá! :)
Én picit lesérültem vállban de nem vészes, csak ha mozgatom. :DDD Mondjuk lehet így egy kicsit nagyobb terhelés éri, hogy mellette kondizni is járok. Igyekszem mindkettőt okosan csinálni, erre figyeljetek oda ti is!

A custom songokról:
Én pár pálya után úgy gondoltam látnom kell azokat a számokat is amiket ismerek és végigkaszabolom mert azokat ismerem. Tévedtem. Nagy hiba volt addig hozzáfogni mielőtt a beépített számokat végig nem vittem. Mondanom sem kell az lett a vége, hogy hanyagoltam azokat amíg experten nem sikerült végigtolni 2-3 alap számot.

Szóval mindenképp a beépített számokkal kell kezdeni szerintem. A custom songokban az a gond, hogy ott teljesen az alkotóra van bízva a pálya: ha valaki úgy gondolja készít egy mapot ami kb easy szint de expert+ fokozatnak állítja be... és persze fordítva kicsit eltúlzottan is igaz lehet. Az kellemetlenebb... :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17042) Raymond válasza Dyingsoul (#17041) üzenetére


Raymond
félisten

Koszi! Most egy 20-30 percet elleszek vele naponta, meg csak 2-3 szam van ahol megvan az S rating Normal-on. Az a helyzet hogy azok a szamok amik nemigazan jonnek be azokat nem is igen jatszom. Inkabb megyek Hard-re azokkal amik bejonnek :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17043) Elar


Elar
senior tag

Jó szokásom szerint kicsit túlpörgöm ezt a bxxx VGA kérdést. :)
Srácok nekem tényleg rá kell költenem 180e ft-ot egy (VGA kártyára 2070 rtx), hogy örüljek?
Vagy boldog leszek egy GTX 1060-el is? :)
Persze kifizetem ha kell, olyan brutál sztorinak érzem ezt a 180e-t :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17044) Dyingsoul válasza Raymond (#17042) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Ez pedig egy jó irány! :) Ha elfogynak azok a számok amiket szeretsz, akkor úgy is rá fogsz fanyalodni egy idő után azokra is amiket nem szeretsz ér rájössz, hogy azok is jó számok. :)) Mondjuk nekem ez alól kivételek az anime-s számok, mert azokat ki lehet kerülni custom songok lévén.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17045) Elar válasza Dyingsoul (#17041) üzenetére


Elar
senior tag

Hahaha :)
Akkor te is 40+ vagy? :)

Én nem értettem mi bajom van másnap, amikor voltam kipróbálni a VR termet Bp-en? :)
Vagy 2 napig húztam a lábam :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17046) Tomdriver válasza Dyingsoul (#17044) üzenetére


Tomdriver
őstag

Ha Box VR vs Beat Saber melyik lehet jobb edzésre, mozgásra?
Nekem egyelőre csak az előbbi van meg, de már többször be akartam húzni a BS-t is, de gondoltam minek kettő hasonló...

(#17047) Raymond válasza Elar (#17043) üzenetére


Raymond
félisten

Eleg lesz a 1060 is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17048) proci985 válasza Elar (#17043) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

1060.

esetleg ha nagyon olcso hasznaltan 290X / 980 ha birja a hazad / hutesed / kevesbe zavar a zaj.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17049) Dyingsoul válasza Elar (#17045) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Nem, csak én experten tolom a songokat. :B

(#17046) Tomdriver: Edzésre egyik sem. :DDD Mozgásra viszont szerintem a Beat Saber.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17050) Gigi01 válasza Tomdriver (#17046) üzenetére


Gigi01
őstag

[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.