Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51001) wrrs válasza izomman1 (#51000) üzenetére


wrrs
tag

"...G2 ahol mindent fűszálat meglátsz..."

Vigyázz mit beszélsz, mert mindjárt jönnek és támadnak, hogy borsónyi sweet spot, meg nincs benne wifi, majd eltörik a kábel meglásd, nem is palacsinta a lencse, stb...

Érdekes, felskálázva keresem a borsót, de biztos nem látom a dinnyétől.

El kell fogadni, hogy vannak emberek, akik nem tudnak róla, de közben rossz a szemük és azt hiszik a fejükben van az etalon golyó. Pár napja megnéztem, hogy milyen módokon lehet rosszul felvenni jelen esetben a G2-t. Hát, ha az orrodon van a gumi része, a két oldala és a teteje sem feszíti a képedbe, akkor olyan minden, ahogy azt elvárod. Felskálázod egy SkyBox-al, vagy egy HereSphere-rel pl.a 1080-as 3D filmet és lesel. Játékoknál detto. Nameg ott van még a Reshade is...

De az tény, hogy egyéni és eltérő fejformák vannak, más-más homlokok, ésatöbbi. Szóval ritkán egyeznek a vélemények, de a hülyeség az terjed akkor is, ha nem igaz. Ebben a kategóriában nincs párja a G2-nek (színek, kontraszt, élesség), csak ezt nyilván nehéz elfogadni, amikor már a postásnál van az olcsóbb kábelmentes vödör. Mindenki eldönti, hogy divatol, vagy szenved. Ezek a routeres, beállítós, egy családban mindenki 5G wifin, de assetudják miért posztokat úgy olvasom, mint valami horror regényt.

A másik tényre reagálva, hogy biztos jön a Q3 és már nem veszek semmit, de valójában azt sem tudom milyen a VR...., na ez is gáz. Képesek emberek zsírúj VGA-kat venni dupla áron, mint amennyiért 1-4 hónaposan megkaphatnánk pl. aprón tutiból, garival, de egy 150, nemegészen 200ezres tejfölösdobozra vicsorognak.

Én úgy gondolom, hogy alapjaiban véve tényleg nem ér ennyit a VR érában lévő összes tartalom, mint amennyien tervezgetik, hogy belépnek a VR világába. Phelan jól megmondta régebben, A VR azoknak lehet nagyon érdekes, akik pornót akarnak nézni, mert az a legnagyobb wow élmény ezen az eszközön a HL:A után. A többi apk-ból telepíthető bohóckolonc nem ér ennyit. Szimesek, repcsisek oké, de a többi csak haveroknak mutogatós úrimuri. Beszéltük már, a játékok felétől lakodalmas kutyásat játszol, a többi meg mobiljáték szintű. Szerintem akit érdekel ez a dolog vegyen egy bármit, persze előtte nézze meg mivel akar játszani és aztán adja el. 30-50-ből kijön az experience és jóéjt.

(#51002) izomman1


izomman1
senior tag

Azt csak megllékesen megjegyzem az RTX 4090 kb 70 % al erősebb mint az RTX 4070 TI (teljesen más liga )és még így se lehet full felbontáson full beállítással toni VR ba szomorú : [link]

(#51003) izomman1 válasza wrrs (#51001) üzenetére


izomman1
senior tag

A sweet spot megnő egyébként , de ezt gondolom te is tudod ha véknyabb foam moddot teszel a G2 re mivel közelebb kerül a lencse ezáltal nagyobb lesz az a kicsinyke sweet spot is ..
Nem tudom én G2 höz képest jelenleg mindent ( kiivéve a Varjo nem lenne az ) visszalépésnek érzékelek isten őrizz.. Nagyon meg vagyok elégedve a G2 kémmel :)csak AAA játékok garmadája lenne rá.. De a gagyibb játékok is jobban élvezhetőek egy G2 tű éles képével... Jobb mint a monitorom képe már lassan ( az csak Full HD ) Zero Caliber VR most toltam végig újra kicsit feltupírozták röccenés mentesen futott az öreg vasamon maxon fullon tökéletes minőségben a G2 őn.. Bár nem egy Half Life Alyx de elmegy már .. A másik nagy durranás az évben a Hurbis volt ... ( az is ment fullon ) Fantasztikus élmény volt... de csak a felnőtt filmek után természetesen :D

[ Szerkesztve ]

(#51004) gulasoft válasza wrrs (#51001) üzenetére


gulasoft
őstag

Több mint 4 éve nem ültem le flat játék elé. Volt indexem, és most q2. Igen a szemem lehet rossz, és ezért nem nézegetem a fűszálakat.
Én egy kicsit előre gondolkodom és most volt lehetőségem kártyát venni.
A hírek szerint a q3 nagyobb felbontású lesz, nem lesz ez a sweetpot mizéria, és máris ott tartunk, hogy nagyobb felbontás=erősebb kártya.
Van pár VR játék ami jól fut, mert arra lett optimalizálva, és vannak a modok, amik marhára nincsenek optimalizálva nem hogy VR-ra, de még sima monitorra sem. De ezek viszik most a prímet mert nem jött ki semmi normális VR talán a Hitman III-on kívül. Az a személyes véleményem, hogy ma a modderek tartják életben a VR-t, de a játék motorjába nem tudnak belenyúlni (talán majd az az unrealos engine amivel már több mint fél éve hitegetnek), ezért abból főznek ami van. Izomman a Luke Ross modjaira gondol, az oldalán fejtegeti mi ez az AR2, ha előfizetett mert megvan a mod, akkor ki lehet hámozni, a cyberpunk még nem kapta meg ezt a modot, jövő hónap elejére ígéri. (Azért ebben van egy kis turpisság, elsején vonja a pénzt, és hogy hogynem 3.-a 4.-e körül jön új mod, de hát ez van, Ő is a támogatóiból él)
Nekem a 2080 45-50 fpst tudott, most ez a 4070Ti meg 80-90-et. Tudom egy 4090 jobb lett volna, egy jóval drágább 1000-es táppal.
Nekem nagyon fontos a 3 éves megbízható céges gari, nem sufnituning józsitól kéz alatt vett kovács béla bt. által forgalmazott kártya. (lásd 2080superem vizes blokja 2 év után hogy néz ki, most tanakodik a szervíz meg a forgalmazó melyikük fogja gariban kitakarítani).
A 4070-hez 350.000-ért jutottam hozzá, a legolcsóbb 4090 827.000 amihez már ezen az áron fértem volna hozzá. 90%-al gyorsabb 2.5*annyiért, a hülyének is megéri, + tápcsere még egy 60.000Ft ami persze aprópénznek tűnik a 827.000-es kártyához képest.
Ha valaki 2023-ban azon sír, hogy a VR-ra írt lapos monitoron is botrányosan lassú játék egy lassan 6 éves kártyán kevés fps-el fut arra nem tudok mit mondani.
Én váltottam pont arról. kicsit több mint 2 éve egy 2080 superre, most nagyobbat léptem, mert nem látom, hogy moddereken kívül bármelyik cég villogtatná itt a nagy VR címeket.
Ezzel a 4070ti a megfizethető kateróriába lépett, mindíg is a 70ti-es sorozat volt az éppen kapható kategóriákból a megfizethető, fogyasztásban is jó, 50%-al több ram van rajta mint a 2080-on. Ha nem akarsz modolt játékokkat futtani akkor q2-höz elég a 2080 super.
A DLSS3-at meg majd meglátjuk mit tud. Itt legalább a lehetőség megvan, ami semelyik másik sorozaton nem lesz.
A HP feladta a versenyt a kinaikkal és a metával szemben. Meddig lesz támogatott a hpG2 ha tényleg kiszáll a VR piacról?
Kicsit nézzetek előre, VR mindíg drága úri muri volt, a q és q2 ezen változtatott, de ettől még a PCVR maradt úri muri. Ha valaki 6 évvel le van maradva, akkor vegyn egy q2-őt vagy 3-at és felejtse el a PCVR-t. Ez az a szektor ahol haladni kell. A játék írók sem fognak egy dlss2-őt sem tudó kártyára optimalizálni. (márha optimalizálnak egyáltalán)
Az valve is kézi szarát nyomja, sehol nincs a fejszettje, pedig a HL ALYX-ba beéeölt pénz biztos bejött, mert azt minden pc-vr-os behúzza.
De kiadnak egy fele annyiba kerülő szart az megveszik, bejön a pénz jöhet a következő fele annyiba kerülő szar. A többit a modderekre bízzák (már ameyik péniszirígységből nem lehetleníti el őket)
Most a psvr2-re bejelentettek valami 93 címet, aminek a fele márkijött pcvr-ra (pl. moss, moss2), a nagy dobás az új horizon lesz, de ott sem tobzódnak a vadi új vr játékok, és ha véletlenül kijön a horizon pcvr-ra, arra már biztos nem lesz elég a világ összes vasa sem.
Szóval én nem bántam meg a 4070-et ha majd lesz 4 hónap múlva 4090 féláron, akkor majd elgondolkodok a váltáson.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#51005) Jacek válasza gulasoft (#51004) üzenetére


Jacek
veterán

Nem kell tamogatas a G2 szerintem nincs is, mert MS mixed reality es steam vr.
Hamarabb kinyirodnak majd a kabelek satobbis mehet a polcre disznek.
Q3 csak kicsit noveli a felbontast plusz palacsinta, es egy kis fov meg is van az utod mas nagyon ugysem lesz.

(#51006) izomman1 válasza gulasoft (#51004) üzenetére


izomman1
senior tag

Gulasoft!

Nagyon motoszkál bennem vennem kell egy RTX 4070 TI nekem is..
Egy dolgot mondj meg nekem vagy valaki akinek van 4070 TI ja.

Cyberpunk alatt hány FPS ed van csatába ezen a felbontáson ? (geforce experience el egyszerű megmérni )
3472x3472 és minden minimumra beállítva.. ÉN gépem csatába 28-30 FPS ér el és kész.(flat képernyőn mérve)
Itt már éles a kép FSR2.1 - quality setup! ( DLSS quality ra teszed az is ok kb pari kábé)
Nagyon érdekelne menyit ér el ez a GPU ilyen felbontáson majdhogynem ezért váltanék csakis. Illetve még egy pricit is írj mi hajtja..
Köszi

Annyit még , hogy nekem 3000 es felbontás felett a csata jeleneteknél crashel az egész. DE! érdekes módon 2400x2400 felbontás körül már nem! Túlhajtom a GTX 1080 TI? lehet..
Wolfestein VR mod is például már 10 es szérián el se indul kíírja csak 20 és 30 as széria támogatott.. Vagy az is lehet csak 10 es szériákkal crashel a Cyberpunk? ( vagy a magas felbontás az oka amit látok de mi is lehet a gondja? 11 GB V ram vagy más? csak annyit ír ki a cyberpunk letérdelt .. köszi.. :D )

[ Szerkesztve ]

(#51007) izomman1


izomman1
senior tag

Akarom mondani VR ba játszva de a Geforce Experience a monitoron írja ajátékra az FPS számot ( amit látok a VR ba )
G2 nek egy nagy baja van gyalázat a követése a kontrollereknek így egy komplett régi Vive ot tartok mellette még a mai napig... ha FPS játszom vagy kardost ahol fontos a precíz követés akkor a Vive Wandokat használom.. De a hátránya az az, hogy két készüléket kell "fenntartani"

(#51008) izomman1


izomman1
senior tag

Hosszú tesztelés és variálások után megtaláltam az összeomlás okát! Az FSR az! ha kikapcsolom teljesen nincs összeomlás csak akkor 32 FPS csak 2700x2700 as felbontáson van meg.. :S DLSS ennyivel is jobb...

(#51009) VincentVG válasza izomman1 (#51000) üzenetére


VincentVG
aktív tag

itt a mellekelt videoban a 4090 melle szerintetek mennyire kell(ett) a I9 13900K prociban?
vagy eleg lehet mondjuk egy i5 13600K(F) is hasonlo teljesitmenyhez?

[ Szerkesztve ]

(#51010) Danecay válasza VincentVG (#51009) üzenetére


Danecay
őstag

A korábban javasolt Bottleneck Calculator eredményei alapján indokol a nagyobb proci, így lesz a VGA a szűk keresztmetszet 15.90%-al. A kisebb procival viszont már a proci lesz kevés 11.87%-al.

[ Szerkesztve ]

(#51011) izomman1 válasza VincentVG (#51009) üzenetére


izomman1
senior tag

7600 X et néztem ár érték arányba verhetetlen Azt fogok venni a 4070 tI hez.. De még egy 4090 et is elvisz ahogy láttam...
Újra teszteltem ezt . [link] EGy újabb mod amiért gépet kell fejlesztenem 20 FPS gyalázat! maxon a felbontás de minimumon minden.. :( Nekem erősen 6700 K val még CPU limitem is van sok játékban és komplett gép csere ár érték arányban viszont felső cuccok talán a legjobbak..

(#51012) izomman1 válasza gulasoft (#50986) üzenetére


izomman1
senior tag

Grouded megnéztem 40 FPS érhető el FSR nélkül 2700x2700 as felbontásban kb dupla teljesítménybeli ugrásra számíthatok a kommented alapján.. ... Még picit töröm a fejem nem e 4080 kellene de szerintem megelégszem a kevesebb fogyasztású olcsóbb 4070 TI vel..

(#51013) VincentVG válasza Danecay (#51010) üzenetére


VincentVG
aktív tag

koszi, ez egy nagyon hasznos link, nem ismertem.

@izomman: hmmm jo lehet az AMD is, nalam sajnos regi mania h intel / geforce a kombo amig a vilag vilag :)) tudom, nem a legokosabb hozzaallas, de azt hiszem nincs azert teljesen egyertelmu gyoztes.

en is gepcsere elott 1080ti - rol ( fokent VR miatt), elso lepesnek valszeg 3080 vagy 3090 de szeretnem mar ugy kore epiteni tap/alaplap/proci h gond nelkul beferjen majd egy 4080 vagy 4090 is akar.

(apropo ahogy legutobb nezegettem 4080 azert "elerhetobb arban" vs 4090 ( haha nyilvan mihez kepest ), 3D gurun es itt ott neztem, eleg meggyozo fps-eket hozott.)

(#51014) Throme


Throme
veterán

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Meta (korábban Oculus) Quest oldalán a megvásárolható játékok kommentjeiben fel-feltűnnek 25% árkedvezmények, amelyeket egy linkre való kattintással lehet megszerezni.
Mivel a Meta Quest hivatalos storjában lévő kommentekben olvasható és www.oculus kezdetűek, ezért talán nem valami átverés, de azért kis vészcsengő megszólal ilyenkor. Szóval ezekben mi a trükk? Kik adják és bátran felhasználhatók?
Nagyon csábító a 25% szóval nem lenne mindegy!

Kösz!

(#51015) izomman1


izomman1
senior tag

Azt valaki elmagyarázná nekem bocs az offért.

3090 kb ugynanazt tudja mint egy 4070 TI teljesítményben.

Bottleneck kalkulátor 6700 K procival 4070 TI re : [link] 22,8 % !
Bottleneck kalkulátor 6700 K procival 3090re : [link] 6,2 % !
Most akkor mi az igaz??
Tök hiteltelen az egész csak arra van kitalálva ez a kalkulátor, hogy gépet fejlessz ezerrel. (direkt ferdít vagy én vagyok süsü? Mert ez újabb gen? )
Azért nézem 4 K ra a kalkulátort, mert G2 re 2x2K vagy még magasabb sokszor 2x4K felbontást nyomok rá kábé ez a megfelelője flat be..

[ Szerkesztve ]

(#51016) v2 válasza izomman1 (#51015) üzenetére


v2
senior tag

Azért "jobb" a 3090 mert a procid jobban meghajtja. A 4070ti csak 77%-on fut, a 3090 meg 93%. Tehát az a poci karcsú a 4070ti-hoz.

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#51017) milszab válasza izomman1 (#51015) üzenetére


milszab
senior tag

Őőőő, ha fejlesztésre késztetne, nem pont fordítva kellene lenni a százalékoknak? Hogy a régi videokártyánál kéne nagyobbnak lenni?

(#51018) v2 válasza izomman1 (#51015) üzenetére


v2
senior tag

Tedd át grafikus intenzív feladatra, és a piros-zöld grafikon megmutatja, hogy mi a kevés. A 6700k------rtx 3090 páros 0%. Minden zöld

[ Szerkesztve ]

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#51019) luikay


luikay
tag

Ideális esetben a CPU és a GPU is közel 100%-on futna.
- Ha a CPU épphogy 100% alatt van, de a GPU 100%-on fut, akkor a CPU ki tudja hajtani a GPU-t.
- Ha a CPU 100%-on van, de a GPU bőven 100% alatt van, akkor kevés a CPU teljesítménye ahhoz, hogy megfelelően meghajtsa a GPU-t, ilyenkor beszélünk CPU bottleneckről -> CPU-t kell fejleszteni.
- Ha a GPU 100%-on van, de a CPU bőven 100% alatt van, akkor kevés a GPU teljesítménye, nem tudja elég gyorsan feldolgozni a CPU felől érkező feladatokat. ilyenkor beszélünk GPU bottleneckről -> GPU-t kell fejleszeni.

[ Szerkesztve ]

(#51020) Raymond válasza izomman1 (#51015) üzenetére


Raymond
félisten

Feleslegesen tulkombinalod. A VR-hoz azt a kartyat veszed amire penzed van mert semmi nem eleg foleg ha azokat a 2D jatek plusz VR mod kombinaciokat akarod tolni amiket irtal. Ha van 4090-re akkor azt, ha 4080-ra akkor azt ha 4070Ti-re akkor azt. A 30-as sorozat csucskartyaival (80/80Ti/90/90Ti) nincs ertelme foglalkozni meg hasznaltan se igazan hacsak nem kapsz az uj 4070Ti aran egy 3090/3090Ti kartyat. Ahhoz viszont uj tap kene.

A 6700K egyszeruen keves, ezt valtanod kell es nincs ertelme azokat az CPU/GPU osszepasszolo oldalakat nezegetned. Uj cuccok (Intel 13gen es AMD 7000) dragak. Meg 13600 es 7600 CPU-knal is mivel az alaplapok dragak. Ha erre nem akarsz 500-700EUR kozott kiadni (CPU+MB+RAM) akkor marad az Intel 12gen es AMD 5000-esen DDR4-es lappal. Vagy ha meg annyit se akarsz ra kiadni akkor hasznaltan 11700 vagy 10700 lappal es RAM-al egyutt valahonnan peldaul. ha nezed a teszteket akkor ezek mar azert boven a mostani generacio alatt vannak teljesitmenyben, de ez a VR-nal lenyegtelen. Neked az hogy az egyszalas teljesitmeny 20-30%-al tobb lesz (4Ghz -> 5Ghz es gyorsabb cache/RAM) plusz az hogy 2x annyi a core/thread boven eleg.

A kihatja vagy nem eredmenyek olyan jatekokkal es felbontas/beallitas kombinaciokkal keszulnek azokon az oldalakon ami szamodra lenyegtelen. Itt mindig GPU limit lesz, annyi CPU kell hogy az biztosra ne fogjon vissza.

Szoval meg egyszer - az i7-6700K es a 1080Ti regen csucskombinacio volt de ma mar messze nem az. Ezt kell a fejben helyre tenni. A 1080Ti VR-ban kb. egy 3060 szintjen van a CPU-d pedig mar sok jatekban nem igazan eleg. Peldaul amit irtal hogy a CP2077 jo lenne ott ez a kombinacio teljesen KO. A CPU eleve nem eleg a jateknak meg 2D-ben se ha a varosban maszkalsz es nem Low-on van az NPC density a Pascal alapu kartyakat pedig vegkepp nem szereti a jatek. Itt meg egy 2070 vagy egy 3060 is sokkal jobb FPS-t adna mit a 1080Ti pedig a zome jatekoknal nem ezt latod.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#51021) izomman1 válasza Raymond (#51020) üzenetére


izomman1
senior tag

Ezen a videón azért meglepődtem..

OC verzióm van majd 2000 hz en megy a GTX 1080 TI - és kukázam 100 körül? :S igaz nincs DLSS de FSR 2.1 igen ami ugyanazt tudja..

[link]

Tesztek alapján egy 3080 as csak 30-50 % al gyorsabb! Ha hozzá veszem a 4070 TI + 20 % akkor se lesz meg a dupla teljesítmény csak vagy 50-70 % ... ahhoz hogy duplázzak 4080 kell ( +30 % ) na de az már 520 e minimum.. bocs az offért.

[ Szerkesztve ]

(#51022) Raymond válasza izomman1 (#51021) üzenetére


Raymond
félisten

De az elobb irtam hogy ezeket hiaba nezegeted. Semmi ertelme. Foleg nem 2D to VR moddolt jatekoknal VR-ban azokon a felontasokon amiket itt irkaltal nem +50-70% lesz a 4070Ti hanem tobb. Es a 1080Ti-t nem "kukazod" 100-ert hanem eladod ha sikerul mert kb. annyit er ha szerencsed van es megveszi valaki.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#51023) izomman1 válasza Raymond (#51022) üzenetére


izomman1
senior tag

Igen sajnos CPU csere dukál CPU limites sokminden ezzel a GPU val is..
Amugy kicsit bütyköltem ha ezt leszeditek a Metal Hellslinger VR hez akkor lehet DLSS vagy FSR is kapcsolni na így már sikerült 25-30 fps elérnem ami duplázva már éppen hogy játszható full felbontáson de FSR el ami csak kicsit ront a képen ha valakit érdekel itt a link hasznos cucc!

[link]

(#51024) Danecay válasza izomman1 (#51021) üzenetére


Danecay
őstag

Ez már lassan egy külön topokot érdemel :U :B :)

(#51025) gulasoft válasza izomman1 (#51012) üzenetére


gulasoft
őstag

Most toltuk grounded 90fps fsr nélkül valmi 2100 vagy 2400 körüli felbontással
Ismerősnek is ugyan ennyi volt, de mi intelprpcikkal toljuk ő valami i513000.essel én meg egy i9 11900Kf-el

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#51026) izomman1 válasza gulasoft (#51025) üzenetére


izomman1
senior tag

Megnéztem én is 2400x2400 ba 40 FPS a gépemmel..
Ez is beszédes 3080 TI kihajt a gépem de 4070 TI nem kalkulátor szerint : [link]
(majd pariba van a két kártya ) Pedig majdnem pariba van a két kártya monduk tudom tudom CPU igényes játékoknél bottlenecket mérek már most is vagyis a körüli értékeket...

[ Szerkesztve ]

(#51027) Raymond válasza izomman1 (#51026) üzenetére


Raymond
félisten

Felejtsd mar el azt az idiota kalkulatort, semmi ertelme!

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#51028) Nazo


Nazo
tag

Sziasztok,
csak hogy kicsit a VR-ról is legyen szó :P
A pico-soknak ingyenes a Calvin Harris Experience. (Hétvégente este 9-től 10-íg megy)
Pénteken én is becsatlakoztam, és teljesen jó volt.
Még a Covid alatt "voltam" egy élőben stream-elt (2D) koncerten, az nem volt nagy szám, de akkor nem volt más ugye, viszont ez a VR-ban koncertezés abszolút élvezhető, főleg ha lehet közben másokkal élőben kommunikálni/táncolni.
Tudtok olyan VR-os koncert élményeket amiket érdemes megnézni/átélni?

(#51029) GalaHU válasza izomman1 (#51026) üzenetére


GalaHU
őstag

Most őszintén, mit vársz tőlünk? Hogy megerősítsük a fejedbe konokul fészket vert gondolatot, és igazoljuk a kalkulátorok és a net mélyéről előhúzott wannabe Tyúbber alkotásokra alapozott lázálmodat, hogy létezik olcsó PC VR???

Légy erős, sosem volt és talán sosem lesz! (Pláne mostanában a recesszió küszöbén)

Higgyél az itt segíteni akaró szakembereknek (nem magamra gondolok, hanem pl Raymond) ők már fizikailag vègigjárták a konfigokkal az utat.

Ez egy ilyen hobbi, fogadd el, vagy még mindig mehetsz a PS irányába, de gondolom az is dràga lesz, pláne hogy nem lesz rá warez meg mod…

[ Szerkesztve ]

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#51030) kolo válasza wrrs (#51001) üzenetére


kolo
csendes tag

A Heresphere liszenszeléséről tudsz valamit? Az oldalukon a natív verziót lehet letölteni, a Steamen pedig a Windowsost. Mindkét helyen ~$30, ami nem olcsó. Melyiket érdemes megvenni?

Kolo

(#51031) wrrs válasza kolo (#51030) üzenetére


wrrs
tag

Erre a két címre jó lesz odafigyelni!

[Blunt Force]
[Undead Citadel]
------------------------------
Én a Steam-eset vettem HP Reverb G2 V2-höz, nálam az apk ugye nem játszik.
Nem tudom így eldönteni melyiket javasoljam, nekem a Steam így is, úgy is jobban fekszik, tehát ha pl. Q2-m lenne is az lenne.

Nem olcsó, cserébe viszont pusztítóan szuper. Az autofocus tényleg jó, meg van ilyen move opció is, ha közelebb hajolsz akkor az a zoom a videóba. Persze minden ki és bekapcsolható, ez látszik a screenshot-okon is.

Viszont azt kell mondjam, hogy ha Steam-en a Skybox-osoknak írsz, akkor kapsz beta kulcsot ingyen. Én öltem bele egy kis időt, hogy melyik lehet a jobb, kényelmesebb, stb. és nehezen tudnék dönteni. Az tény, hogy a Skybox piszokul instant. Külső menüben felbontásskálázás és csókolom, tehát NINCS plusz élesítés és extra képjavító opciók, cserébe a folder browser piszokgyors, meg az egész olyan fluid.
A Herespere-nek viszont ott a helye MINDEN VR-on valaha is videózó tagnak, mert érezni a fejlesztést a lejátszó mögött.

Tudom, erkölcstelen, de én a HL:A-n kívül egyik VR játékomat sem vettem meg, mind virágbolti, és azt hiszem az eddig megjelent ÖSSZESET sikerült innen-onnan behúznom DLC-stől, cakkpakk. Szóval egy percig nem dilemmázom rajta, amikor NEM játékról van szó. Ergo utilt, playert, stb. SOSEM warezolnék, sőt, így is teszek. Amit lehetett megvettem és igaz, hogy bő 3/4-ét nem használom, a lelkiismeretem tiszta. :)

A Virtual Home Theater is jó, ahogy a Whirligig is, bár utóbbinak elengedték a kezét, joggal. Előző viszont megér egy próbát, bár a kezelőfelület eléggé alap.

Javaslom, hogy igényelj ingyenes Skybox kulcsot,
[SB_beta_tester]
és mellé a legnagyobb lelki nyugalommal húzd be a Heresphere-t. Nem fogod megbánni. Volt olyan videó, amit CSAK a Heresphere játszott le rendesen 360 módban, bár ez elhanyagolható.

(#51032) gulasoft válasza wrrs (#51031) üzenetére


gulasoft
őstag

Egyetlen VR játékomat sem waerzoltam, pont azért, mert így éri meg fejleszteni.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#51033) Dyingsoul válasza wrrs (#51031) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Mondjuk ezzel én nem dicsekedtem volna, veled is csak többen vagyunk... :U

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#51034) wrrs válasza gulasoft (#51032) üzenetére


wrrs
tag

Nézd/nézzétek, 31 éves gamer múlt van mögöttem, az életkorom ettől sajnos több egy dekáddal.
Én még dobáltam 1992-ben a Mortal Kombat automatába a 10-eseket, inkább nem ettem.
Aztán a SEGA időszakban már volt lehetőség a helyi tékában cartridge-ot bérelni 200.-/24 óráért, de a gyűjteménybe akkor is elég húzós árú eredeti tételek kerültek. Az első PC-im korából kazalban állnak az eredeti gamer CD-k és az akkori újságos GameStar, Guru, stb. lemezek. Hülyére vásároltam magam a DVD korszakban filmekkel, mert az volt a top, és sajnálkozva néztem az eredeti VHS-eimet (Evil Dead, Terminator, Véres Játék...). BD-t kihagytam, akkor már átláttam a szitán (produceri rendezői remasterelt kihagyott zicceres 2K 4K hol a plafon kiadások...) 100+ eredeti magnókazettám van, és a CD korszakban már sokszor mp3-aztam, mert élni is kellett valamiből.
PS2, PS3, PS4, ahogy jöttek, a PS3 kicsit eltúlozva, de 200+ eredeti játék púposodott, alig bírtam eladni őket, persze fillérekért. PS4-en digit vásárlás, már vissza sem jön az áruk. Steam, Origin, Battlenet..., fiókok omlásig eredeti kulcsokkal... Telekom, Netflix, HBOMax, Dízni...., én nem nézem őket, 90% túlszaturált bohóckodás ami azokon van, én meg a lányokat szeretem.

Akkor most leírom mit tapasztalok ennyi év és ennyi "támogatás" után.
A játékok kb. minden platformon egyre drágábbak, ám egyre hitványabbak. A denuvo azért van, hogy később derüljön ki, hogy hígbarna. Elrontották az összes nagy címet, ami anno nekem/nekünk a MINDEN volt. A zeneipar (én metálban/elektroban zenéltem/zenélek is 25 éve, de minden stúdiós cuccom/hangszerem is van) eljutott arra szintre, hogy a lopott FL stúdióval xyz rikárdók drámenbéz+egyéb stílusokban is olyat hígítottak, hogy fáj amit ma hallok. Napi szinten minden műfajban min.50-100 albumszerű képződmény, leginkább digitális szemét képződik. Zöme hallgathatatlan, kontár keverés, stb. Rádiózene mindenhol, minden 2. ember "reppervaker"...
A 2D játékipar össze-vissza portol, támogatom is keményen hol az NVIDIA-t, hol az ASUS-t, Intel-t, mert nem győz az ember gépet, illetve HDD-ről SSD-ket venni a sok szemétnek...
A filmeken röhögni sem tudok már, AAA hiperszuper film CGI jeleneteit rommá kenterbe veri pár amatőr Youtube-er AE-es...
A lényeg: 10-ből 8 VR játék indie, félkész, vállalhatatlan lom. Ingyen sem kéne, menni fognak a storage drive-ról is shift+F8-al. Ennyi idő után megtanultam, hogy azt veszem meg, ami bizonyít és azt mondom, akarom a folytatást magamnak és a gamer társaimnak. Nem tehetek róla, hogy a HL:A volt az egyetlen eddig, amire NEM sajnáltam a pénzt és kaptam is valamit.
Ne higyjétek, hogy ha ezekre az editorokban összetákolt, minden jónak elmondott vackokra pénzt adtok, akkor majd lesz ennek látszatja a jövőben. A játékfejlesztés nem így megy. Csak az A+-nál...., reméljük, bár már látjuk ott sem. Tudom, Crytek-hez majdnem bejutottam 2009-ben level designer-ként (ok: nem a fővárosban laktam/lakok...).
A legtöbb ilyen címet pár ember fejleszti, akiknek bocs, de inkább büdös a polgári munka, vagy éppen x-edik évüket unatkozzák az y-adik egyetemen. Ezért nincsenek kazalban az értékelhető címek.
Értem én, ha ezeket is kinyírjuk a nem vásárlással (kérek egy példát, hogy hol jött második rész az x eladott darabszám/digitbuy után!), akkor még ez sem lesz, de erre azt mondom, hogy akkor meg nem is kár ha csak a pénzzel rendelkező stúdiók nyúlnak ehhez a hardverhez. Apropó hardver: miért lehet ennyi secondhand VR vödröt kapni? Mert majd mind defektes. Azokkal ki foglalkozik ilyen árú termékvásárlás után? Százezrekről beszélgetünk.

Aztán az nálam is wishlist-en van, hogy ha valami nekem, vagy a gyerkőcnek tetszik, akkor megveszzük Steam-en, de ilyen árakon? 20-40-60euró? És akkor van amikor ez az akciós ár? Ezt nem a fejlesztő kapja, ezt a nyavajás Steam rángatja be magának...
Kérdezem: hanyadik rendes, HIVATALOS 8-10 órás kiegészítő DLC, sztori addon-nak kellett már volna érkeznie a HL:A-hez? Na ugye? Miért nem jön? Mert nem az Index-et veszitek! Hanem az olcsóbbat, a hófehérkét. Akkor miért én vagyok a fekete bárány, hogy nem szórom a dollárt ezekre a Unity engine-ben összebarmolt 2 délutános sulisprojektekre? És itt a szimeseket megint kihagyom, ott alapvetően más a fejlesztés, ők szeretik a panoráma+360 monitorfalakat, stb. Ott a VR egy opció, ami hardverben nagyon fájdalmas. Tudnám még írni...

(#51035) Enton


Enton
addikt

Brand New VR Games Revealed on the Perp Games VR Showcase Livestream

ilyenekről nincs lista ki mikor és hogy akar vr uccokat "reklámozni"?
Hiába vagyok ide is feliratkozva ezt véletlen dobta.

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#51036) luikay válasza wrrs (#51034) üzenetére


luikay
tag

Fura így mástól olvasni a saját gondolataimat... (és kb még az évszámok is stimmelnek, egy kicsit a javamra). :U

[ Szerkesztve ]

(#51037) JoolsNOS válasza wrrs (#51034) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Én meg pont úgy vagyok, hogy régen nem tehettem meg, most megtehetem, hogy amivel akarok azt megveszem. 30 éves koromig nem nagyon volt rá pénzem akkor sokat ment a warez, előtte meg amigára rendeltük Ny...e Jánostól postai úton a lemezeket, azt se tudtam, hogy ennek van legális módja :D Amúgy én is bőven szórtam a 20asokat, máig egyik kedvenc elfoglaltságom a Mame. Meg az EmuVR.

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#51038) luikay válasza JoolsNOS (#51037) üzenetére


luikay
tag

Azért egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt pár évben melyik játékot lett volna érdemes megvenni teljes áron, a kiadáskor.

(#51039) mephisoft


mephisoft
csendes tag

Hasonlított már össze valaki 4070Ti-t 3080-nal Reverb G2-őn? Elsősorban autos simekhez (Project Cars, Automobilista, AC) használnám. Igazi tesztet nem találtam, de itt: https://www.reddit.com/r/virtualreality/comments/1053j1i/4070_ti_performs_worse_than_3080_12gb_in_vr/ azt írják, ami az URL-ből is látszik. Az elmélet az, hogy a 4070Ti memória sávszélessége sokkal gyengébb, mint a 3080-é – és speckók alapján valóban így van :( Szóval akkor lehet, hogy most nem is 4070Ti-t vennék, hanem olcsóbban egy használt 3080-at?

(A visszakérdéseknek elébe menve: most egy 1060-asom van 144 Hz-es 1440-es monitorral, VR nélkül. Már évek óta ácsingózom, többször próbáltam, és számomra a Reverb G2 a talán éppen elfogadható kompromisszum legeslegalja. A hozzávaló kártyával együtt viszont eddig túl drága volt. De most már nem akarok még egy generációt várni…)

(#51040) gulasoft válasza wrrs (#51034) üzenetére


gulasoft
őstag

Én 68-as vagyok, szólíthatsz bácsinak. Én még spektrumon kezdtem, a suliban egy ht 1080z- volt, és mikor az első comodore 64-esek bejöttek a csodájára jártunk. A köki felüljáróban asteroids volt a kis bódék egyikében egy 2d űrhajós lövöldözős, a köki feluljáró túloldalán invaders, és vittek el egy lakótelepi játékteremből a rendőrök, mert nem volt nálam személyi, , és az Mari Hilfer Strasszéról hoztunk apám és az Én valutkeretemből (mert ilyen is volt) egy amiga 500-at amit a vámos elvámolt comodore 64-nek mert rá volt írva, hogy "commodóre", úgyhogy nem kell bemutatni a régi dolgokat.
Subnautica egyetlen percét sem bántam, ahogy a folytatást sem, hogy portolt játékot mondjak ott a Stray minden percét élveztem, most éppen groundedezünk, megint csak Luke Ross mod, ahogy a cyberpunkot is végigtoltam két befejezéssel, szintén Luke Ross moddal. Ami még most bejött és nem modolt vr az a Hitman III, és a Demeo. Minden olyan játék ami nem vr-ra lett kitalálva, igényli a cpu-t, és a gpu-t. Véleményem szerint a modderek tartják felszínen a pcvr-t, hétvégén valheim (mod), aztán meg kéne nézni ezt a kerbal space-t is (mod). Ott van még a horizon zero down (mod) és rdr2 (mod). Tehát marha sok játék van pcvr-ra (80% modolt) de a modderek is azt preferálják, hogy vedd meg a játékot amit modolnak, (mert különben még az sem lesz) és bizony ezek eszik a hardvert.
Mind akciós volt, mid fél áron lett beszerezve. Ha valami belölsz 100 órát, és azt 30 euróért vetted, akkor az óránként 0.3euró, durván 120 forint. Annyi mint amennyi 20-as 40 éve bedobáltál egy óra alatt a játékgépekbe, és azóta jujj mennyit inflálódott a forint. (Talán akkor már volt 5 forint is egy gombóc fagyi)
Persze dől a szar is, de azokat nem veszed meg és ennyi. Nem warezolod le utána meg fanyalogsz, hogy mennyi a szar, és milyen drága. Nem lehet hogy pont ezért ilyen drága, mert sokan warezolnak még mindíg. Lejárt már az az idő, amikor a bme auluájában copy partyt rendeztünk. Ez van, és ha már ennyi idős vagy, van egy egzisztenciád, várd meg az akciót és vedd meg azt amiről jókat olvastál, próbáld ki, és ha nem jön be 2 órán belül vissza tudod adni. Az ma hülye duma, hogy csak kipróbálásra kellett, mert arra ott a 2 óra, Én is adtam vissza játok nem egyet.
De pont ezért nem kell varezolni. Jó régen az egy hetes amigás progi az old stuff volt, de most azért van téli vásár nyári vásár, haloveen, meg nyuszi ünnep, és olyankor önti a stem a leárazásokat, kicsit törelmes vagy, le fognak értékelni mindent, ott a humble bundle... Nem kell warezolni!

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#51041) Raymond válasza mephisoft (#51039) üzenetére


Raymond
félisten

Nem tudom az a teszt mit csinal es miert/hogyan, de a 4070Ti gyorsabb mint a 3080 es a 3080 12GB is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#51042) gulasoft válasza izomman1 (#51026) üzenetére


gulasoft
őstag


Én ezekkel tolom a groundedet 90fps így, azaz 45-45 szemenként és ez már folyamatos nem szellemképes jó élmény. A 2080superrel be kellet nyomni az amd FSR-t valami közepesre, kisebb felbontással 40-60fps volt, homályos elmosott fos. Akinek nincs 900.000 Forintja kártyára (és már elköltött 400-at új alapra, procira, és memóriára) és nem akar egy 1000-es tápárt még 70.000-et kiadni annak a 4070Ti egy jó belépő szint a modolt pcVR-ba.
Egyébként az elden ringhez ma rakta fel Luke Ross ezt AER v2-őt azt mondja 10%-ot tudott faragni.
Speaking of Elden Ring: on my system (Core i9-9900K and RTX 4090) I can get a perfectly stable 60 fps at "1/3 rate" using the Ultra preset, up to 3472x3472. The top resolution is out of reach even for the 4090 in Ultra quality.

És azon panaszkodik,hogy a cpu-ja kicsit gyenge. Ha ilyet akarsz mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Ha megelégszel egy 2400*2400-al high qualityn esetleg némi dlss-el megtámogatva akkor elég a 4070ti. Nem csodafegyver, de "jó árasítva" van. Ja és egy 750-es táp vidáman elviszi.

[ Szerkesztve ]

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#51043) kolo válasza wrrs (#51031) üzenetére


kolo
csendes tag

Köszi! Bejelentkeztem a bétára a Skyboxnál.
A HereSphere-el még kivárok, Q2-re venném és kényelmesebb lenne a natív, de attól tartok, hogy a Windowsos verzió gyorsabb, esetleg többet is tud. Ez is lehetne CrossPlatform, akkor nem lenne dilemma.

Kolo

(#51044) GalaHU válasza mephisoft (#51039) üzenetére


GalaHU
őstag

Összehasomnlításom nincs, de a Kormányos topicban Zsozsa boldogan használ 3080-at G2-vel már több mint egy éve szimezéshez. Ha rákérdezel priviben, biztos segít, jó arc...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#51045) mephisoft


mephisoft
csendes tag

Köszi. A 3080/G2 összeállítást próbáltam már (kb. egy órát), és erre mondom, hogy talán "elmegy". Nekem a G2 fölbontása még nem az igazi. De Varjo-ra nincs pénzem, és nem akarok tovább várni, bele akarok vágni. G2-ből egy használtat gondoltam, és ehhez keresem, hogy mi lenne ami már elég jó. A 3080 már elég küzdelmesen megy a G2-vel...

(#51046) gulasoft válasza mephisoft (#51045) üzenetére


gulasoft
őstag

Szerintem egy használt G2-be már ne vágj bele. Jön a q3 palacsintalencsékkel. Lehet a felbontása elmarad a G2-től de ha a hp tényleg kiszáll a VR-ból, akkor ott komoly gond lesz az alakatrészellátás, és a kábeles rendszerek mindegyikénél a kábel tönkremegy főleg ha elég sokat használod. és horror áron lesz pótalkatrész

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#51047) izomman1 válasza mephisoft (#51039) üzenetére


izomman1
senior tag

Nagyon érdekes köszi!

Én VR ba egyszerű Wave shootereknél is már 10-11 GB VRAM bekajálást látok ...
Álltalában a G2 őt 3500x3500 de inkább 3900x3900 as felbontáson vagy magasabbon használom\használnám az majdhogynem 2x 4 K nak vagyis 6-8 K nak felel meg..
Ultra magas felbontás pedig követel sok sok memóriát ezért félek én a 4070 tI től.

ezt most találtam csak 30 % al marad el a 3090 es a 4090 estől! [link]
Tehát Elden Ringbe volna egy 3090 el a magas V ram nak köszönhetően 60 FPS helyett 46 ?
Ha helyes a számolásom :
[link]

Na az már reproject el Elden Ringbe fullon minden folyamatos lenne..
És arra is rájöttem a bottleneck kalkulátorral, hogy magas felbontáson 4-5-6-8 K felbontás környékén nincs bottleneck a 6700 K procival.. Szóval egészen erősen 3090 felé hajazok sajnos VRAM esetén csak 3 kártya jöhet szóba a 3090 a legolcsóbb utána 4080 és 4090
És hogy miért kell ennyi VRAM egy magas felbontású VR ba?
Hát azért mert 8 K ba 3090 es teszt ez : [link]
GYakorlatilag 16-20 gigát a mai játékok 8 K ba úgy bezabálnak mint a huzat.
Forspoken 4K ba is megeszi már a 15-16 gigát láttam...
285 wattot eszik egy 4070 Ti az se kevés egy 3090 pedig 350 w ot és 750 es táp még megfelel neki... Egész egyszerűen
mivel nekem a magas felbontás a cél VR ba (2400x2400 túl kevés túl homályos G2 be ) nem tudok 4070 TI venni …. pedig nagyon kecsegtető.. 4070 TI vel esélytelen a 8K felbontás.. csak max DLSS el .. A DLSS3 pedig nem hiszem reprojection al kombinálva működni fog (tripla képkocka generálás? )

[ Szerkesztve ]

(#51048) fatal` válasza izomman1 (#51047) üzenetére


fatal`
titán

6000x3000 az 6k, nem 8 és felesleges ekkora felbontást alápakolni, nagyjából 150%-ra érdemes a kijelzőfelbontáshoz képest. A G2 esetében ez szemenként 3240x3240, vagyis összesen 6480x3240. A 8k az ~33,2 millió pixel, ez meg ~21 millió, jelentős különbség.

Felejtsd már el a bottleneck calculatort. Lassú az a CPU ezekhez a kártyákhoz, mint a csiga.

[ Szerkesztve ]

(#51049) izomman1 válasza fatal` (#51048) üzenetére


izomman1
senior tag

Éles képet Cyberpunkba 3472x3472 nél érek el csak alatta már homályosodik. (távolba a kép)
De az igazi a 3972x3972... ez utóbbi szemenként 15,5 millió ennek duplája 31 millió pixel..
Jó ha 3472 es felbontást nézem akkor csak 2x 12 millió pixel az valahol 6-7 K lehet..
De 3000x3000 es felbontás kuka a Final Fantasy 7 REmarke max felbontása az és távolba már homályos a kép G2 vel..
Tű éles képhet 4000x4000 kell legalábbis ilyen VR modos játékoknál.. Tudom ez kicsit nagyképűn hangzik de sajnos ez van aki a G2 höz kényelmesedett el.. :O
De azt is látni a tesztenken ahogy ! felveszed a felbontást 4 k ról 8 K ra duplázódik a VRAM igény a játékokba ez VR ban sem lehet másként még ha supersamplingolunk is.. vagy ez tévedés mivel supersampling felbontás ez csak? ezért a VRAM igény nem duplázódik?

[ Szerkesztve ]

(#51050) Busterftw válasza fatal` (#51048) üzenetére


Busterftw
veterán

Arrol nem is beszelve, hogy a linkelt benchmark nem is relevans, eleg csak a kommenteket megnezni, hibas az egesz.

12900k-val amugy is kakaot hagysz a 4090-ben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.