Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54001) Vektast válasza Raymond (#54000) üzenetére


Vektast
aktív tag

Igen most olvasom. Valóban német utaztatással olcsóbb de bármi van akkor rábaszás.

A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.

(#54002) kiskuplung válasza csicskusz (#53985) üzenetére


kiskuplung
őstag

Kb 200 embernek demoztam már VR-t 2017 óta, soha, senki nem lett rosszul. De nem is ültettem be senkit Dirt rallyzni.

(#54003) fatal` válasza Vektast (#53996) üzenetére


fatal`
titán

Esetleg Alza, de szerintem náluk később lesz.

(#54004) Tyrone89


Tyrone89
tag

Üdv Mindenkinek! Ha van olyan quest 2 tulajdonos aki tervez most quest 3-ra váltani, kérem írjon már üzenetet, egy pár dolgot szeretnék kérdezni/ érdeklődni. (Nem a vásárlással kapcsolatban)Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#54005) nimfas válasza Tyrone89 (#54004) üzenetére


nimfas
addikt

Szerintem jöhetne ide is, hátha más is tanul belőle. 😁

gulasoft megéri a 4070Ti kb. 100eFt-os difije a 4070-hez képest? Most tervezek komplett gépet cserélni és alapból 4070-el lenne szerelve.... nem olcsó a konfig, de egy pár évig nem akarnék rá költeni.

[ Szerkesztve ]

(#54006) Raymond


Raymond
félisten

Haha, Karl "no nonsense" eletfilozofiaja megint elojott:

Forras: [link]

A Pimax sikeresen ledaralta meg ezt a pozitiv (de azert mindig praktikus) hozzaallasu egyent is :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#54007) Njozsef1 válasza Raymond (#53829) üzenetére


Njozsef1
csendes tag

A ruteren kell mac address szerint foglalni fix ip-t a jo megoldás. Ugy nem tudsz utkozest csinalni. De az, hogy fix ipkkel jatszadozzak az már nem pálya. Az okos szirszarokkal a 24 bites maszk majdnem tele van. Szerintem.

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#54008) izomman1 válasza BusinessGuy (#53997) üzenetére


izomman1
senior tag

Ezt a két dolgot találtam a témával kapcsolatban [link]
[link]

Kicsit trükkös azt mondják de megy... Vagy eltitkolják,, hogy ugrál az egész?
Szép is lenne
Pont délelőtt tettem még egy ilyen kártyát bele az amazonom rendesébe : [link]

Ugyanezzel a típussal a router verziójával szépen megy a Quest pro
[link]

Ez a card verzió.. gondoltam berendelem aztán ha nem megy vissza ingyen postával az amazonnak... Rossz ötlet tuti kudarc?
MInek irják rá Wifi 6E tud a card verzió is ha csak 5 g ig tudsz setupolni?
Ráadásul a leírásában itt azt írják :
[link]

"
Frissítse a WiFi-t 6E-re
A WiFi 6E a 6 GHz-es sávra kiterjesztett WiFi 6-ot jelenti, egy újonnan megnyitott frekvenciasávot, amely nagyobb sávszélességet, nagyobb sebességet és alacsonyabb késleltetést biztosít. Ez erőforrásokat nyit meg az AR/VR, a 8K streaming és egyebek jövőbeli innovációi számára."

Akkor ez egy kamu marketing duma semmit nem ér? Vagy csak annyira új még senki nem nagyon tesztelte és ezt a card verzióra is írják... Nekem minek egy böhöm router ami több hz et tud meg több csatornát ha egyedül a VR hoz használnám és a CPU is elbírja. Win 11 el is legfrissebb driverekkel is kudarc az egész? Nekem pont praktikus volna egy ilyen card és nem is kerül sokba..

(#54009) Dyingsoul válasza sheep (#53995) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

"Elég erősnek tartom a "felelőtlen és mellette még kicsit butácska is" megfogalmazást a szimekkel kapcsolatban, mivel én is szimes vagyok."

Igen, és? Én is szimes vagyok. Nem a szimulátorosokat szóltam le.
"Aki free locomotion-t, hullámvasutat vagy repcsi/autó szimulátort mutat meg legelső alkalommal, a VR-ozás első másodperceiben, az nettó ki akar szúrni a másikkal vagy csak teljesen felelőtlen és mellette még kicsit butácska is talán." Én ezt írtam, de úgy látom te csak a verdiktemet ragadtad ki belőle... Ha te esetleg a szimezés előtt az oculus home-ot vagy a steamVR home-ját is megmutatod valakinek, rád már alapból nem vonatkozik, sőt, ha még a kifutópályán nézelődik a kabinban jópár percet, az is lehet szoktató jellegű. Kérlek ne láss bele olyan dolgot amiről itt szó sincs! :R

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#54010) sheep válasza Dyingsoul (#54009) üzenetére


sheep
addikt

Tudom hogy nem a szimeseket szóltad le, elsőre is értettem.
Aki nálam ki akarta próbálni a vr-t mindig azt kapta amiről te negatívan írtál, egy repülőgép kabinjában találta magát az első másodpercben, sosem volt hozzászoktatás meg steamvr home. Lehet ezt felelősségteljesen is megmutatni. Nem kell ebbe belekeverni hogy szim vagy nem szim, csak el kell magyarázni hogy mire készüljön az illető és mire kell figyelni.
Nem haragszom v ilyesmi, csak úgy éreztem reagálnom kellett :)
Meg ittam néhány sört is lehet....tényleg ne érezd úgy hogy cseszegetni akarlak

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#54011) izomman1


izomman1
senior tag

ezt irják az amazon róla :
"All that changed was adding this PCI-E card to the computer and included antennas to get on the Wifi 6e bandwidth on the existing gateway from Xfinity. Enough said on that performance increase. Remember to get 6e capability you have to upgrade to Windows 11 however. Windows 10 and before it doesn't support Wi-Fi 6e. "

"The speed and performance of this WiFi card are truly exceptional. Supporting the latest WiFi 6E standard, it has provided a significant boost to my network capabilities. The tri-band design efficiently distributes network traffic, ensuring smooth multitasking, lag-free online gaming, and seamless 4K streaming. This WiFi card handles even the most demanding bandwidth-intensive tasks effortlessly."
[link]
EGy próbát nekem megér aztán küldöm vissza ha mégsem menne...

(#54012) izomman1


izomman1
senior tag

MÁs ehhez az említett kártyához [link] honnan lehetne még szerezni pluszba antenna kábelt és antennát venni? Olyat ami ehhez való tehát 2 megy egybe az antennához. (lehetőleg minél hosszabb) Mert pont a nappali és a szobám ki van fúrva a sarkon és nagyon kafa lenne ha itt is és ott is lenne antenna és csak a kábel végeket kell a card ra átcsavarni.. bár gondolom ez spéci antenna kizárt hogy tudjak ilyet külön venni..

[ Szerkesztve ]

(#54013) GL820


GL820
tag

Üdv mindenkinek!

A quest 3 megjelenésével azt hiszem eljött az ideje, hogy nyugdíjazzam a rift s-t. Viszont engem főleg a pc vr érdekel, de / ne kövezzetek meg érte / inkább kábellel szeretném összekötni, van erről valami info, hogy milyen kábelt érdemes ehhez venni?

(#54014) kiskuplung válasza izomman1 (#54012) üzenetére


kiskuplung
őstag

NE - VEGYÉL- ILYET. NE - VEGYÉL- ILYET. NE - VEGYÉL- ILYET. NE - VEGYÉL- ILYET.


Rábízod magad a Windows ütemezőre, aztán meg írogatod itt a fél oldalas hülyeségeket, hogy milyen rossz ez a Quest, milyen jó lett volna kábelen tolni, mintha visszamentünk az időben 5 évet.

Ha már annyira nem akarsz routerre költeni, akkor nézz utána, hogy be lehet-e már szerezni a D-Link VR Air Bridge-et, bár gyanítom, hogy horror áron van, és az pontosan semmi másra nem jó, csak Quest csatlakoztatásra.

Vaaagy, azt csinálod végre, hogy ELOLVASOD, ÉS FELFOGOD amit ide irogatnak olyan emberek akik ÉVEK ÓTA tolják a kábelmentes VR-t, és veszel egy dedikált routert.

(#54015) KRoy19 válasza izomman1 (#54012) üzenetére


KRoy19
őstag

Ne vergődj ezzel. Csak a kedvedért kipróbáltam az alaplapi wifi 6-os kártyán keresztül hotspot módban csatlakozni a Pico 4-el a gépre és finoman szólva egy rakás szar a kapcsolat. Sehol nincs a stabilitása a routerhez képest.

Kipróbáltam az általad linkelt videóban taglalt mobillal való fel és le csatlakozást is, de nem igazán javított a helyzeten. ( surprise-surprise :DDD )

Nem véletlen próbálnak meggyőzni a többiek is arról, hogy ez nem jó megoldás.

Mondjuk szerintem ezt is hiába írtam le, mert úgy tűnik hogy "write only" üzemmódban vagy.... :)

[ Szerkesztve ]

(#54016) a2d2 válasza izomman1 (#54011) üzenetére


a2d2
addikt

Látom nagyon izgat ez a téma. Nekem van Wifi 6E-s kártya a gépemben, hozzá Windows 11, mit nézzek meg neked?

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#54017) Njozsef1 válasza izomman1 (#54012) üzenetére


Njozsef1
csendes tag

Ha nem ragaszkodsz a 6GHz hez akkor Tp-link-ax20 ha olcson akarsz jot. Vagy 10 hasonlo arkategoriajut leteszteltem. Az alzasok egesz jol tűrték a sok visszárut. Ebben van valami hardveres rasegites is. Megy 80MHz savszellel. 800Mbit. Ennyit tud. Lasd kep. [link] 2.4-es savot le kell kapcsolni rajta.

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#54018) AeSDé Team


AeSDé Team
őstag

VR party játékokat keresek, az elképzelés az hogy 1db standalone Quest 2 headset használatával el lehessen játszogatni egy társasággal.

Ismertek még ennek megfelelő játékokat? Nem-VR játékokat nézve például jót szórakoztunk a Jackbox party játékokkal, Overcooked-al, Among Us-al.

Eddig ezeket találtam, ha valakit érdekel:

Acron: Attack of the Squirrels!
A VR-os játékos egyedül van, védi magát. A többiek okostelefonról játszanak és őt támadják. Csak a VR játékért kell fizetni, a telefonosak ingyen vannak.
Játékosok száma: 2-9

Keep talking and nobody explodes
A VR játékos megpróbálja hatástalanítani a bombát, a többiek pedig egy leírás alapján próbálnak neki segíteni. Ezt ki lehet nyomtatni vagy PDF-ben olvasni. "Bomba hatástalanítási kézikönyv" van magyarul is: [link]
Játékosok száma: legalább 2

Spaceteam VR
Itt különböző feladatokat kell megoldani egymásnak segítve. Legalább egy játékos játszik VR-ban, a többiek telefonon. A telefonos appok ingyen vannak.
Játékosok száma: 2-8

[ Szerkesztve ]

(#54019) izomman1 válasza kiskuplung (#54014) üzenetére


izomman1
senior tag

Minek van Wifi 6E card a gépetekbe ha VR ra kaka? 4k tv streamingre jó max? meg hasonlók? OK értem de látod Tp-link-ax20 et ajánlják ok ez csak 800 mbit ennyit még a Vodafone router is tud nem ? ezért kár ilyet venni tuti visszaküldés ez a típus is ilyet is használtok? [link] Quest Pro ra irja ennek a router verziója tutkó működik tökéletesen
A kártya hasonló lehet ugynaz a típus erre vonatkozólag ilyet leírást még nem találok sajnos. A leírása egyébként tökre megtévesztő azt írják VR AR ra is jó ahogy irtam amazon hozzászólás is jókat mond igaz nem VR hozzászólások gondolom csak 4k TV streramingeltek vagy hasonlót az egy kicsit gyengébb teljesítmény... DE lehet tele van tökre fake hozzászólással is , hogy Wifi 6 E lehet aktiválni Windows 11 be közbe meg nem .. vagy létezik pont ennél a típusnál igen? Ez egy nagy zsákba bacska ez a Wifi card megannyi visszaküldött példánnyal vagy tuti bukó kár ezzel kinlódni és postázgatni vissza? Ahogy írjátok ..

[ Szerkesztve ]

(#54020) Apollyon válasza izomman1 (#54019) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ez a wifi kártya téma garantált bukó tök mindegy, hogy wifi 5, 6 vagy 6E esetleg 7, csak magadat szívatod itt az egésszel. Havernak is van, vett ilyen hasonló kártyát is, úgy, hogy amúgy az alaplapja wifis, rendes antennákkal meg minden, és így is próbálta, de azzal sem jó. Végül ő is routernél kötött ki amivel hibátlanul működik a wireless.
Spórolj magadnak pénzt és időt, hallgass itt a többségre és állíts be vagy szerezz egy külön routert erre a célra.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#54021) izomman1 válasza Apollyon (#54020) üzenetére


izomman1
senior tag

köszi így lesz meggyőztetek :R törlöm a card rendelésem csak most adhatom megint ujra le a Q3 at mert így lehet csak lemódosítani remélem nem sorol nagyon hátra :S

(#54022) camaro79 válasza izomman1 (#54021) üzenetére


camaro79
aktív tag

Tenyleg nem ertelek! Minden mondatod kerdes, a valszokat pedig megkapod, de azok baromira nem erdekelnek, tovabbra is a kerdesed melletti velemenyt mondod. Esku olyan vagy, mint a nok…
Nem akarlak megbantani, mert jo es segitokesz gyerek vagy, de csodalom, hogy valaki meg valszol, mert total felesleges.

[ Szerkesztve ]

(#54023) izomman1


izomman1
senior tag

Komolyan már azon filozok törlöm az egész elő rendelést és berendelem majd később az egész szettet ha kész lesz kiforrott. Addig meg rendelek 1 hónapra egy Crystalt az amazontól aztán rá utolsó pár napra 30 nap előtt rárendelek egy full szett Q3 at és marad a jobb ( nyilván a Q3 maradna mert a Crystal túrázatott vagy ki tudja és bugos.. de ki tudja.. 1 hónap múlva a Q3 hoz is lesz kiforrott füles aksi router és minden addig csak full zsákbamacska szar dolgokra se akarom a pénzt költeni aztán kiderül rosszat vettem és mást kellett volna játékok is később jelennek meg rá full béta teszt időszaknak tűnik ez igy nekem ( a baj az hogy így majd 1000 euro lesz a végén a cucc ) de nekem normális arcmaszk normális fejpánt füles kell ha wireless akkor meg lehet csak a Wifi 6E router jön szóba linkelt tplink ( Q pro hoz jó ) szóval simán 1000 euró az egész így már ... én komplett szetthez vagyok szokva nem füles nélküli gagyi fejpánthoz ha VR ozok megadom a módját.. nema akrok kinlódni fel le vételnél headphone al normális headstrap kell de itt az is lényeg aksit is tudja a cucc pakolható legyne hátul szóval tökre nem mindegy mit rendelek be és jó lenne ha Valve Index stílusu vagy hasonló headphone is lenne hozzá stb ami biztos lesz 1 hónap múlva...

(#54024) jilian


jilian
addikt

Az Elit aksis fejpántokba mekkora akku van?

(#54025) Márton válasza camaro79 (#54022) üzenetére


Márton
nagyúr

Vagy mint egy AI. Így tesztel minket.
Pedig az elején még mókás is volt a dolog..

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54026) Apollyon válasza izomman1 (#54023) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A ma linkelt videó meg úgy az általános tapasztalatok alapján nemhogy a Crystalt, de magát a Pimaxet is kerülném jó messzire.
Nézd meg a videót, amit Raymond linkelt: [link]
Két darab Crystalt is tesztelt, mert az első szar volt, ezért a Pimax küldött neki még egyet, és hát az is szar, plusz az újonnan küldött sérülten érkezett, de legalább a ragasztó is jön le a szivacsozáson.

Firmware frissítés egy küszködés, a kontroller kalibráció alig, vagy nem megy, és bugos. Pl. amikor a padlót akarja beállítani, és leguggol, akkor ahogy visszaegyenesedik a headsettel, akkor a szintezés is elmozdul felfelé vele együtt.
Illetve konstans olyan gondok, hogy amikor elfordítja a fejét (mondjuk egy játékban), akkor maga a környezet is egy másodpercre vele fordul, majd beáll rendesen. Azért én ilyeneket a töredék annyiba kerülő Q2-nél nem láttam.

Ha nem Q3, akkor inkább Varjú Aerót vennék, igaz az nem wireless, de elég jó a képe és a FOV-ja, és nemrégiben csökkent az ára elég jelentősen. [link]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#54027) Njozsef1 válasza Márton (#54025) üzenetére


Njozsef1
csendes tag

[link]
:)

[ Szerkesztve ]

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#54028) izomman1 válasza Apollyon (#54026) üzenetére


izomman1
senior tag

Igen félek én ettől a crystaltól ok sokáig PImax 5k plus oztam , de akkor is elég sokat kellet állítgatnom bár én azt szerettem de a bugok és a problémák , hogy nem instant megy minden szóval ettől a G2 mellett kicsit elszoktam.. FOV ja nagyobb lenne mint a VArjo nak a poén az lézeres követésem van is ide haza még ... Crystal al is lehetne használni de drágább lenne egyedül a vertikális nagyon pici FOV ja tántorít el a Varjo kipróbálásától... pedig azt mondják az jobban kiforrottabb.. .(sajnos amazonon ingyenes visszaküldéssel az még nem kipróbálható ) Igen néha bocsi srácok kiicsit buta libaként érzem magam sokat beszélek ide tök feleslegsen lehet be kéne rántanom ezt is azt is ( mint a búcsúba ) az amazonról aztán küldöm vissza sorba őket ... vagy nem marad a jobb ami nekem jobban tetszik és jobban szeretnék használni... A poén az 1-2 hónapos teszt után lehet nevető harmadikként a Valve index lenne 2 hónap múlva azt is bejelnethetik egy jövő év eleji megjelenéssel valami ott is készül ( steam VR 2.0)
De igazándiból a poén a következő : ha megfigyelitek Q3 ra a előzetes Review csak! standalone módra vonatkoznak. PC VR ra wirelessre nem! Ott lehet még szebb lehet a grafika egy ütőss géppel .. Sokan a Vive Pro is szerették még valaki egy Crystalt is dobott érte bár olvasni ilyet is olyat is.. és standalone tapasztalat alapján a Q3 jobb szebb élesebb valamicskét ( nyilván a magasabb felbontás miatt) ...
Előny a Q3 mellett:
Jobb szoftware támogatás, Mixed Reality képesség , Panckake lens , Ár és viszonylag jó Reverb G2 felbontás.
De azt gyanítom lehet hogy jön a Valve Index is egy szemkövetéssel még jobb FOV val és Half Life Alyx 2 vel... idén elő rendelésbe jövő év eleji kiszállítással ( Stema VR 2.0 ) bevezeése miatt.... addig meg tesztelgetem az amazonról 30 napos határidőkkel az eszközöket mire befut az :D vagy nem és kezembe marad a végén egy Q3...
Sajnonos a Q3 standalone módja nem az igazi az Assassins Creed Nexus ba panszkodik gatyi a grafika : [link]
Ez még mindig elmarad a PC VR tól ( nyilván ) Igazándiból én a Q3 is csak kizárólag PC VR ra venném minek az erőmű otthon ha mobil VR tolnék... semmi értelme és grafikailag egy alacsonyabb rendű élményben részesülök. nem ehhez vagyok szokva..

[ Szerkesztve ]

(#54029) izomman1 válasza Apollyon (#54026) üzenetére


izomman1
senior tag

oh ezt az review még nem láttam de az barrel distortion és CA is említi benne ami katasztrófa ( ennyi pénzért ) és bugokról már ne is beszéljünk.. Talán ha többet akarok áldozni egy rendszerre mint a Q2 akkor Varjo Aero lenne inkább a tesztre méltó példány és nem a Crystal. , Van pár youtuber aki ajnározza a grafikát , de valószínüleg csak az affiliate linkek miatt.A másik nagy gond most olvastam a controller maping vacak sok játékba - nyilván az okos kínaiak ráveszik az ember a lézeres követés használatra +250 euro faceplate vételre stb.. ez az üzlet mindenért arany árat kérni.. jó mondjuk az Oculus is a kiegészítőkre annyit elkér ha végig veszed majd mid az alap headset... (a steam vr fagyások ról pedig ne is beszéljünk )

[ Szerkesztve ]

(#54030) gulasoft válasza nimfas (#54005) üzenetére


gulasoft
őstag

Hegyekben állnak már a hasonló videók. Nézd meg, döntsd el. Eddig a TI-s verziók ár teljesítmény viszonylatban mindíg a legjobbak voltak. Én nem vennék 4070-et..
[link]

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#54031) BusinessGuy válasza izomman1 (#54019) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Azért van hogy azzal felcsatlakozz egy hálózatra. Nem azért hogy hálózatot csinálj vele. Leírtam már leírom utoljára: szaros mobilos wifi hotspotot tudsz windows-al csinálni ami bármit állítasz bármit csinálsz 2.4ghz és 5ghz lehet, 6 ghz nem. Mindezt 20mhz-en többet nem tudsz belőni,édeskevés. A neten egy bugot kihasználva kerüli meg mindenki, a le fel connectolós/mobilra le fel konnektolós módszerrel amivel elérheted hogy kapj 800+ mbps-t, de nem lesz stabil. Összevissza droppol.
Nem arra van a wifi kártya és a lapra integrált cucc hogy te profi izom hálózatot hozz létre. Nem véletlenül kerül egy w6e router 70+ ezerbe és egy w6e kártya 20ezerbe...

(#54032) Njozsef1 válasza BusinessGuy (#54031) üzenetére


Njozsef1
csendes tag

Hat igen, 2 antennaval nehezebb mint 4 vagy tobbel.

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#54033) Tyrone89


Tyrone89
tag

Hello!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy általános felhasználásban( egyelőre nem lesz vr játék, mert a pc-m csak jövő februárban lesz ehhez megfelelő) szóval pl filmezésnél bigscreen/skybox-ban a quest 3 előrelépés lenne a quest 2-höz képest. Mert olvastam hogy jobb lesz a felbontás, nagyobb a látómező és a sweet spot is jobb lesz elvileg az új lencsék miatt. Filmezésnél érezném ezek előnyét? Gondolok itt arra hogy a látómező nagyobb, akkor jobban "belátom" majd a teljes "vászont"? Illetve a sweet spot miatt nagyobb területen lesz éles a kép? Valamint a felbontás növekedés is érződhet majd filmezésnél?

(#54034) izomman1 válasza BusinessGuy (#54031) üzenetére


izomman1
senior tag

Köszi a magyarázatot így teljesen érthető ! Akkor csak wifi routerből ezt találtam amit már linkeltem sokszor ami megy Quest Pro val is szépen [link]
Egy ilyet kellene beszereznem? Vagy tök felesleges a Wifi 6E (Q3 támogatja miért is ? ) vegyek egy olcsóbb Wifi 6 ot és kész? Melyik az ár érték bajnok belőle ami jó lenne tutkó tudna mondjuk 1200 vagy 1500 MB/sec et? Gondolom annyi kellene a Q3 hoz vagy sokkal kevesebb is elég ? Egy Vodafone router ha ki van kapcsolva a 2,4 ghz és csak az 5 ghz van dedikáltan VR ra csak állítva akkor tudja stabilan tényleg a 800mb/sec et az is elég lehet a Q3 nak az új nvidia 40 es szériás codeccel , mert ott jobban tömörít de a képminőség marad szép? (amit pár hozzászólással előbb linkeltetek - Added AV1 and AV1 10-bit suppor)
VAgy a Vodafone router kaka felejtsem el? Most kellene egybe a cuccost amazontól rendelni nem külön postával ha csalódás a Vodafone router egy 6 vagy egy 6e routert berántanék ( és nem cardot ami semmire sem jó ) köszi

(#54035) izomman1


izomman1
senior tag

Ki kell kapcsolni a Routereken a többi sávot és dedikáltan egy sávot 5 gh et vagy 6 ot hagyni a routernek, hogy a router processzor csak a VR al tudjon foglalkozni?

(#54036) barcalaci84 válasza Tyrone89 (#54033) üzenetére


barcalaci84
őstag

valószínűleg egész nagy lesz az előrelépés...
Én arra számítok h a screen doort már nem fogom egyáltalán látni , mert pl reverb g2-n már nagyon keresnem kellett és a q3 25-ös ppd -vel jön (reverb g2 volt 22 ppd quest 2 meg 20-as ppd)
a pancake lencse is sokat fog dobni ahogy írod...
és a hang is elvileg sokkal jobb lesz

(#54037) nimfas válasza gulasoft (#54030) üzenetére


nimfas
addikt

2k felbontásban nagyjából 20% az előnye. PCVR esetén Quest 3 felbontásnál mennyire fog ez számítani? 4k-hoz már épp kevés, főleg ha a két szemre külön kell renderelni a képet. A tesztekben a CPU kicsit túl volt lőve, 20-30%-on ment. 😁

(#54038) barcalaci84 válasza izomman1 (#54034) üzenetére


barcalaci84
őstag

itt vannak a virtual desktopos közösség által ajánlott routerek (ezek tesztelve és jól , megbízhatóan működnek...:

Recommended Routers
The following routers have been reported to work reliably from a number of users.
Sole/Upgrade (AX) - Asus RT-AX86U ($300 US)
Dedicated (AXE - Wifi 6e *) - TP-Link AXE5400/AXE75 ($160-$200)
Dedicated (AX) - Netgear WAX202 ($60 US)
Portable (AC) - Opal GL-SFT1200 ($50 US)
Dedicated (AC) - TP-Link Archer C6 or A6 ($40 US)
TP-Link AX and Huawei routers have been known to have issues we are unable to identify. Higher end TP-Link AX/AXE routers not listed here may work well but as with any router not on this list, should be considered untested.

mint látható mindenféle árkategóriában van ajánlott...

[ Szerkesztve ]

(#54039) Crus válasza barcalaci84 (#54038) üzenetére


Crus
őstag

A C6-ot azt pont próbáltam, nálam katasztrófa volt, gyári fw frissítés után is. Talán gargoyle kellett volna rá, de akkor meg ugrik a gar.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#54040) a2d2 válasza Tyrone89 (#54033) üzenetére


a2d2
addikt

Ha előrendelsz gyorsan akkor VR játék is lesz mert kapsz mellé egy egész jót ingyen ;)

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#54041) Crus válasza Tyrone89 (#54033) üzenetére


Crus
őstag

Filmnézésre venni kell egy nagy OLED-et, vagy egy projektort. Ha van már akkor nagyobbat. (Nyilván pr0nra elég op. a MQ3 cucc.)

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#54042) izomman1 válasza barcalaci84 (#54038) üzenetére


izomman1
senior tag

Köszi
De az olcsó verzió nem jelent előre lépést a 5g vodafone router is ezt tudja nem?
TP-Link Archer C6
Valamint AV1 codecnek hála (amit már bétába használ a VD és adatot spórol meg.. ? ergó kevesebb adatátvitellel is szép képet ér el? ) lehet nem is kell annyira bika 6ghz es kapcsolat a Q3 hoz sem? Vagy azt most még senki nem tudja megmondani?

(#54043) izomman1


izomman1
senior tag

Ezt most találtam 6ghz es wifi kell ehhez hogy jó legyen
[link]
Azt mondja a srác 5g vel vacak akad (Vodafon Routerem ezt tudja gondolom Q2 se szolgálja ki sokszor ez nem? ) 6 ghz el szépen megy a quest pro
Tehát akkor ha biztosra akarok menni és nem majomkodni , hogy a Q3 menjen rendesen vezeték nélkül egy ilyet kell beszereznem :
Dedicated (AXE - Wifi 6e *) - TP-Link AXE5400/AXE75 ($160-$200

[ Szerkesztve ]

(#54044) Tyrone89 válasza Crus (#54041) üzenetére


Tyrone89
tag

Nagy oledem van egy 65 colos LG C9 személyében. Nyilván tudom hogy sokkal jobb egy oleden filmezni, de 3D filmekhez meg úgy az élményhez a méret is sokat hozzátesz. Mert a bigscreen-ben vagy skybox-ban nézve a filmeket 10-15 méternek tűnő képátlóval egy tv sem kel versenyre. Akkor sem ha csak 60cm-re ülök be a 165cm-s tv elé, mert nem ugyanaz az élmény. S itt a "képméret" ad annyi pluszt hogy ne görcsöljek azon, hogy ez nem oled. Projektorhoz nincs helyem sajnos, ezért érdekelne ez a vr szemüvegben filmezés mert van nekem quest 2 és azon is egész korrekt filmet nézni főleg 3D filmeket, de a quest 3-ban leírt jobb tulajdonságok miatt gondolom a filmnézési élmény is jobb lehet.

(#54045) Crus válasza Tyrone89 (#54044) üzenetére


Crus
őstag

A minőséggel van itt a gond. Hiába lesz magasabb a Q3 felbontása, képminőségben kanyarban se lesz egy mai 65" OLED-hez képest.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#54046) Tyrone89 válasza Crus (#54045) üzenetére


Tyrone89
tag

Igen ezzel tisztában vagyok+nyilván látom is, de ahogy írtam a méret itt dob annyit az élményen hogy ne azon sajnálkozzak hogy nem oled és így a minőség sem olyan. A 3D pedig akkor igazán jó ha minél nagyobb képméretben látja az ember. Na ezt a "nagy méretet" jól szimulálja már a quest 2 is.

(#54047) izomman1


izomman1
senior tag

Na egy ilyen kellene Q3 ra is biztos lesz ár érték arányba bajnok headphone aksi és fejpánt egyben [link]

(#54048) izomman1 válasza izomman1 (#54047) üzenetére


izomman1
senior tag

Csak a nagy kár Q3 ra még nem lehet berendelni ..

(#54049) Márton válasza Tyrone89 (#54046) üzenetére


Márton
nagyúr

Biztos, hogy jobb lesz a Q3, ez nem kérdés.
A kérdés, hogy mennyivel :DDD
Ami engem még mindig zavar ezen felhasználás esetén - eltekintve a súlyától, fene akar 1.5-2 órán kereszül fél kilóval a fején filmet nézni - hogy még mindig nem találtam 100% kadenciahelyes lejátszót. Pár másodpercenként mindegyik stutterel, bármilyen videóval (felbontás, bitráta, codec tökmindegy). Tudom, sokan nem érzékenyek rá, de mikor látok egy röccenést, videósként nekem ez olyan, mintha egy zenekari koncerten valaki mellényomna a hangszerén. :U

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54050) barcalaci84 válasza izomman1 (#54042) üzenetére


barcalaci84
őstag

igen elvileg kb ugyanazt tudhatja a vodafone-os is...ha más eszközt nem engedsz rá akkor korrektül mehet azon is...

Már írtam korábban h én a telekomos routert(mondjuk ez AX-es) használtam q2-vel
és tökéletesen ment az új frissítés után a VD-n is maxon h264 400 -as bitrattel

itt a topicban azt hiszem az ASUS AX55-t használják a legtöbben és nem panaszkodtak rá ha jól rémlik

6E-nek egyelőre én nem látom értelmét , mert tapasztalat nincs vele és ki tudja milyen hibák jönnek elő...Eddig akárhányat linkeltetek videót mindegyiknél az látszik h problémák vannak velük :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.