Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20001) DAeRK07


DAeRK07
csendes tag

Sziasztok!
Volt már téma a VR Lens? Használja valaki közületek? Nekem Rift CV1 van. Távolra szemüveg kell. Mindkét szemem -1,5 dioptriás. Próbáltam már rövid ideig szemüveggel a Riftet és jobb, de hozzáér a lencséhez. Félek, hogy összekarcolja, így többször nem alkalmaztam. A VR Lens Lab oldalon lehtbe hozzá rendelni dioptriás lencsét, de még nem mertem megvenni. Illetve amazonon lehet rendelni lens adaptert. Ehhez jó lehet a VR Lens Lab oldalán kapható cucc? Ugye azokhoz is van tartó "konzol". De az sokkal egyszerűbbnek néz ki. Van valakinek ebben tapasztalata vagy bővebb infója? Köszönöm előre is a hozzászólásokat!

(#20002) gabortoth74


gabortoth74
csendes tag

Lenne egy látszólag egyszerű kérdésem. Sajnos nem jöttem rá mi a megoldása. Az Oculus Home-ot ha fel akarom venni videóra, elindítom a "Mirror"-t. Szép és jó, de amikor átváltok desktop -ra én a Riftben egy lebegő képernyőt látok, de a felvételen ez úgy látszik, mintha a monitoromat venném ilyenkor. Mi erre a megoldás? Igazából azt szeretném látni a felvételen amit én is a Rift-ben látok. Próbáltatok már hasonlót? Egy ismerősnek szerettem volna valamit megmutatni videón, és akkor jöttem rá, hogy ez furán viselkedik. De persze csak felvételen látszik.

[ Szerkesztve ]

(#20003) #54625216 válasza DAeRK07 (#20001) üzenetére


#54625216
törölt tag

Ez az, ami neked kell: https://vroptician.com/
Régebben vrlens-eu volt a neve, többen is rendeltünk tőlük és működik rendesen.
Gyakorlatilag egy 3d nyomtatott keret, ami rápattan a Rift lencséire. Óvatosan kell felrakni, hogy ne sértsd fel a lencsék körül a textilt, illetve macerás ki-be rakosgatni, ha többen is használjátok a hmd-t, de kb. ez minden hátránya. Amúgy ugyanolyan lencsét raknak bele, mint a szemüvegekbe.

A vr-lens-lab cuccait nem ajánlom. Nem tudom most hol tartanak, de anno sokan panaszkodtak fejfájásra a torzítás miatt, a fenti megoldással sosem volt ilyen probléma.

(#20004) DAeRK07 válasza #54625216 (#20003) üzenetére


DAeRK07
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Akkor innen fogok rendelni. :)

(#20005) Viper26


Viper26
nagyúr

Oculus-ból melyik változatot érdemes beszerezni?
Komplett csomagra gondolok.

Azt olvastam, hogy a legújabb eléggé kapufa lett, így azon kívül javaslat? :)

[ Szerkesztve ]

Pixel 7 | FR955

(#20006) Jacek válasza Viper26 (#20005) üzenetére


Jacek
veterán

Mire gondolsz? Az S-re, én ekéztem rendesen de most itt van nálam 50 napos nyitott vásárlással de valszeg nem adom vissza. Még nagyobb felbontásnak örülnék de nem rossz az összkép, ár teljesítményben ott van.

(#20007) Dyingsoul válasza Viper26 (#20005) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Oculusból már csak Rift S-t tudsz venni, ha PC-s élményt akarsz. Ha se telefon se PC nem játszik, akkor a Quest.
A Rift S-sel kompromisszumokat kell kötnöd, de ha nincs még VR headseted akkor így is biztosan élvezni fogod.
Ha kompromisszummentes megoldást keresel akkor Valve Index de az egyelőre még nem kapható (inkább augusztus-szeptember környékén) az alá viszont combosabb vas kell, mint a Rift S alá (profilodban szereplő gép talán még épp eldöcögteti).

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#20008) v2 válasza Viper26 (#20005) üzenetére


v2
senior tag

Vagy veszel használtan CV1-et. Biztos nem olyan szép a képe mint az s-nek, de kapsz normális hangot és nem kell villany a használatához. ( Most komolyan, 160k után még én agyaljak,hogy valahogy szóljon? :F )

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#20009) gabortoth74 válasza Viper26 (#20005) üzenetére


gabortoth74
csendes tag

Gyermekbetegségei ellenére (a legtöbb szoftveres, ami javítva lesz) meg vagyok én is elégedve a Rift S-emmel. Nekem volt CV1-em is és van összehasonlítási alapom. Nagyon szép a kép. Főleg 1-3 méterre. Ha magad elé teszel egy virtuális monitort, szinte mintha az igazi előtt ülnél (nekem). Filmnézésre is tökéletes. Lehetne nagyobb felbontása az igaz, de szebb a kép mint a CV1-en. Egyszerűbb a setup. Már nincs a 2 IR kamera, már minden a HMD-ben van, aminek kis hiányossága hogy egyik kezeddel be tudod takarni lassú mozdulatnál a másik controllert és akadhat.. De ez nagyon ritka. Emellett nálam, és még másnál is jelentkezik egy pici villanás néha (ilyen statikus zaj), de csak a mp tört részére. Ez a Facebook által ismert hiba, és javítva lesz. Engem már nem zavar. Viszont amióta újraraktam a firmware-t mintha nem tapasztalnám. De ez nagyon keveset ront nálam az élményen. Kicsit világosabb a kép is, nincsenek annyira tiszta feketék, de csak mivel látod oldalt a fekete keretet, ha ahhoz viszonyítod, akkor tűnik fel. Összességében jó a kép és tényleg a feketével sincs baj. A beépített hangszórókról már nincs ilyen jó véleményem, de a funkcióját betölti. Nem rossz. Viszont bármikor rádughatod jack-el a saját fülesed. Nekem pont rossz élményem van a CV1 fülesével. Szóval a régi Rift meg tervezési hibás, mert a fejpántban egy szalagkábel fut, ami a le-felvételtől kikophat és elhallgathat a jobb oldali fejhallgató.. Azt pont azért adtam vissza. Tetszik a Rift S kialakítása is, könnyebb a fejre húzni, más fejére állítani. Jó a súlypontja. Ezen kívül nekem, mintha pontosabb is lenne az S fejkövetése. kevésbe okoz rosszullétet. Nem voltam beteg tőle, de most még azt a kis minimálisat sem nagyon érzem. Tetszik a Passthrough is, hogy át tudsz váltani szoba nézetbe. Sőt, ha elhagyod a biztonságos zónát, akkor automatikusan is átkapcsol. Nagyon tetszik, amikor odanyúlok a controllerekért az asztalhoz és amivel az kívül esik a zónán, átkapcsol. Így látom hol a 2 touch :) A controllerek picit tényleg mintha gyengébb anyagból lennének mint a CV1-nél, de nekem tökéletesen működik. Szóval összegezve meg vagyok elégedve az enyémmel. Aztán reméhetőleg jönnek sorban rá a frissítések. Ki kell hogy forrja magát. :)

(#20010) korte019


korte019
tag

+ az Indexről még nincsenek használati tapasztalataink így lehet, hogy csak jól hangzik a paraméterek alapján :P

(#20011) gabortoth74 válasza gabortoth74 (#20009) üzenetére


gabortoth74
csendes tag

Mondjuk a "nem okoz rosszullétet" megjegyzésem visszavonom. Egy fél óra Blade & Sorcery után csöppet mintha gyomorszájon vágtak volna, de semmi gond XDDD Szóval azért na.... De játék függő. A B&S alapóbl úgy is indul, hogy nem támogatja a fejszettet, meg lehet hogy teljesen optimalizálatlan, bár nincs frame droppom, de most tényleg érzem.. :) Más appal nem tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]

(#20012) Jacek válasza gabortoth74 (#20011) üzenetére


Jacek
veterán

Abban nekem is volt egy kis problem :) De Assettoban amikor kiszáltam a hosszú egyenesben a kocsiból 270-nél és ki álltam mellé majdnem be estem a TV-be :D

[ Szerkesztve ]

(#20013) Viper26


Viper26
nagyúr

Köszi a sok infót, S-t kapni itthon?

Pixel 7 | FR955

(#20014) Raymond válasza Viper26 (#20013) üzenetére


Raymond
félisten

Alza-nal: [link] 183e Ft.

Ergo, inkabb amazon.de vagy caseking.de aminek ertelme van.

Szerk: wow, Alza-nal meg van eredeti CV1-es Rift 141e Ft-ert :) [link]

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20015) Raymond


Raymond
félisten

Meg egy Alza sokk - van Acer OJO 500 rajtaron! 170e Ft: [link]
Akinek van kedve kiprobalni akkor itt a lehetoseg. Nekem nagyon bejott amikor tavaly az IFA-n probaltam, szerintem szimulatorozashoz es is nagyon jo lehet.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20016) abydos válasza Lacuka (#19978) üzenetére


abydos
aktív tag

Indítsd újra a gépet mindeképpen és próbáld meg, hogy fülessel használod. Nézd meg, hogy úgy fagy-e. Van egy olyan hiba, ha hangos hangot kellene a beépített fülesnek lejátszania, akkor megdöglik a headset. Néhány játéknál pedig elég sűrűn vannak ilyen hangok.

Ja és van Béta csatornán frissítés rá.

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20017) abydos válasza Dyingsoul (#20000) üzenetére


abydos
aktív tag

Pont most írtam a Dance Central bemutatót amiben szidom a Beat Sabereseket, hogy mennyire dilettánsak és még túl is árazták a faék egyszerűségű játékukat, bőven jó lett volna 20 dolláros áron, még azt is sokallom, bármennyire is 5 csillag must have gém. Tényleg a márkát fizeted meg, semmi több már régóta. Nézd a PSVR verziót. Azzal a pár számmal vájják ki az emberek szemét ilyen áron, mi lenne, ha nem lehetne PC-n moddolni, nem lenne lelkes modder közössége? Rég halott lenne.

@gabortoth74 Pont tegnap játszottam én is vele, valahol 15-20 perc környékén éreztem, hogy abba kell hagyni :D

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20018) kiskuplung válasza abydos (#20017) üzenetére


kiskuplung
őstag

Erről a Blade and sorcery-ről nem akarsz egy ilyen tesztet rittyenteni? :)

Mi most a Karnage Chronicles-szel nyomulunk párban, jelenlegi ez jelenti nekünk a VR csúcsát. Meglepően jól sikerült a harcrendszer, nem lehet csak úgy csapkodni, van block, parry, kicsit Dark souls-nak érzem.

PS. : kicsit örülök, hogy nem csak én nem ájulok el a kb. 10-15 pénzt érő Beat saber-től, már kezdtem kételkedni a józanságomban.

[ Szerkesztve ]

(#20019) abydos válasza kiskuplung (#20018) üzenetére


abydos
aktív tag

Elég egyszerű még az EA miatt, annyira még nem foglalkoznék vele külön :/

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20020) Tomdriver


Tomdriver
őstag

Sehol nem találom, hogy lehet egy alkalmazás asztalra tükrözött VR képén változtatni. Felbontásra és ablak módban futtatásra gondolok.
Pedig egyszer már volt téma ez úgy emlékszem :U ... tud valaki segíteni?

(#20021) ZsZso


ZsZso
Közösségépítő

Beat Saber + Quest = Custom Songs

Right now, full modding support isn’t available, only custom song loading, so you won’t have mods like SyncSaber or even ScoreSaber to track your scores online (local leaderboards will have to do for the moment).

Link és tutorial a fenti linken.

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#20022) qqzs


qqzs
őstag

Tegnap kiprobaltam a teniszt a kertben max guardiannel. Ekkora teruleten mar lehet veszelyes lenduletet venni. Szaladni kell a labda utan de a palya nagyon nem jol van a rendelkezesre allo teruletre rakva mert a hatar a teniszbalya belso vonala emiatt amikor egy ferde labda bent van de kifele pattan es az eletbe meg szaladunk utanna itt elerhetetlen. Szerencsere erre eloszor a tujak felé szaladva jottem ra es nem a fal fele :) hasonlo a box ugy belemerulunk a pufolesbe hogy a guardian megjelenese sokszor keso.

Beat seaber: lesz valami mas az uj szamokon kivul a demon tul vagy abban lattam mindent?

Van mar valami tisztasagi huzat megoldas hogy mikor egymas utan felvesszuk ne a masik izzadsagat torolgessuk az arcunkba?

Castolas: jol kiprobaltam mielott jottek vendegek hozzank mert ez a vr csak ugy elvezheto tarsasagban ha latjak a teven a tobbiek. Akkor mukodott, persze elesben nem jott ossze ugyanazon wifin volt a Quest a telefon es a chromecast is.ja es beat seabert nem lehet castolni

Dioptria: hany dioptrias lencset raktok bele? Mert erdekes modon nekem se az olvaso se a tevenezoszemuvegem nem jo hanem a monitoros szemuvegem dioptriaja jo. Eloszor azt gindoltam az olvaso lesz a jo de nem

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#20023) Raymond válasza qqzs (#20022) üzenetére


Raymond
félisten

Van mar VRCover, de egyelore meg csak az oldalukrol rendelheto es a szallitas csak junius 24. Tobb embernek meg inkabb ez valamelyik: [link] Gondolom Mo-n is talasz ilyet.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20024) abydos válasza qqzs (#20022) üzenetére


abydos
aktív tag

Itt találsz Quest VRCovert. Rift S is lesz, csak majd később.

Dioptria kérdést nem értem. Ha valaki dioptriás lencsét szeretne, akkor elmegy a szemészhez, megkapja a papírt amin rajta vannak az értékek és az alapján pontosan tud saját szemére lencsét rendelni, ami tökéletes lesz neki. Nem hiszem, hogy itt bárki huszonezer forintokat kiad, hátha véletlen jó lesz a szemére a lencse, amit rendel :D

Vagy hordjuk ezekben a szemüveget, mert már könnyedén belefér.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20025) qqzs válasza abydos (#20024) üzenetére


qqzs
őstag

Nekem olvasashoz 2-es kell 30-40 cmre monitorhoz 1.5 -os 70-80cmre tevehez 0.5 4m ebbol a monitoros szemuveg jo vrhez.

Vrcover kicsit huzos ar. Regebben egy fb csoportban lattam kinai gyarto reklamozta ami edobhato volt tepozaras rogzites par dollar 100db

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#20026) abydos válasza qqzs (#20025) üzenetére


abydos
aktív tag

De az orvosi papíron olyan értékeket is megkapsz, amivel úgy tudod megrendelni, hogy totál passzoljon minden a szemedre. Itt az oldal közepén látod is.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20027) qqzs válasza abydos (#20026) üzenetére


qqzs
őstag

Nem az a gond ilyenkor hogy nincs meg az adat hanem az hogy minden tavolsagra mas az adat es nem tudod hogy a vr szemuveghez melyik jo csak probalgatassal. Hiaba olvasgattam hogy a vr ter virtualisan mintha 2-3meterre lenne ennek nincs koze az elesseghez. Csak a szemtengelyedet forditja oda a fokusszal mas varial. Es annak se hogy a valosagban a kepernyo 15centire van a szemedtol mert a szemuveg lencseje modositja ezt.
Lehet hogy tavollatasi problemanal ez mashogy van.

A szemeszhez meg hiaba vittem a Go-t a meroszemuvegre nem lehet rarakni

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#20028) #54625216 válasza qqzs (#20027) üzenetére


#54625216
törölt tag

VR-nél nem a lencsék és a képernyő fizikai távolságát kell figyelembe venni, hanem a virtuális világ méreteit.
Ez hasonló, mint a tükör. Ott sem a tükör és a szem távolsága a mérvadó, hanem a tükröződésé.
Ha tehát távolra látsz rosszul, akkor távolba látó (értsd: utcai) szemüvegre lesz szükséged.
A jelenlegi VR technológia hiányossága, hogy 2 méteren belül nem tud éles képet produkálni, mert ahhoz már követni kellene a szem mozgását és azzal szinkronban, fizikailag mozgatni a lencséket. Így aki csak 2 méterig lát rosszul, annak nem is kell szemüveg VR-hez.

(#20029) Ocsont


Ocsont
csendes újonc

Legelöször is sziasztok! Sokat művelődtem a fórumon az elmúlt pár hétben, mióta rátaláltam. Évek óta érdekel a VR, de eddig túl drágának találtam. Talán két éve felvettem egy vive-ot, amin egy céges saját készítésű demo volt. Szép volt, de annyira nem hozott lázba, annyi pénzért. Sajnos akkor az Elite Dangeroust nem tudtam megnézni, pedig azt mondták nagyon odaver. Akkor megfogadtam, hogy majd a második, vagy a harmadik szériánál ruházok be egy szettre, talán olcsóbb lesz. A gépemet már megvettem hozzá 18 elején. Úgyhogy év vége fele beruházok, addig nem szabad, mert a munka mellett nem jutna rá idő. A fórumot napi szinten követem és tetszik, főleg a stílus, hogy nem találtam még életerőszívó hozzászólást, csak segítőkészséget. Próbálok felkészülni, de biztosan lesznek triviális kérdéseim. Előre is köszönöm segítségeteket és türelmeteket. :)

"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet" - Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

(#20030) -Solt-


-Solt-
veterán

No nekem is megjött az S... hétfőn levonták a pénzt, majd jelezték, hogy június 6.-n fogom kézhez kapni. Ehhez képest csütörtökön szólt a párom, hogy megjött a csomag, az amazon és a Ups szerint viszont még mindig valahol Madrid környéken utazik... lehet, hogy jövőhét csütörtökön jön mégegy! :)

Sok időm még nem volt próbálgatni, de ACC és ETS2 alapján a látvány lenyűgözött, a hang borzalmas, a követés tud trükkös lenni, kényelmesebb mint a cv1, villanások nálam is vannak, a hadonászást még nem próbáltam.

Tesztelgetem még aztán leírom én is a tapasztalataim...

www.smart-bus.hu

(#20031) abydos válasza qqzs (#20027) üzenetére


abydos
aktív tag

A szemed adatai ugyanazok maradnak, most ha közelre nézel, ha távolra, nem ugrabugrál a mérete. Erre van a szemészeti papír. A lencsekészítőkre meg csak jobban rábízhatod a megfelelő lencse elkészítését az optimális távolságra, nem lottóznak ők, hogy „hány méterre van a a kijelző”, hanem hidd el, jobban tudják majd, mi kell neked, mint ahogy te próbálkoznál...

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20032) Gigi01 válasza -Solt- (#20030) üzenetére


Gigi01
őstag

Na fasza,engem az ETS2-es véleményed nagyon érdekel,mivel az megy legtöbbet!

(#20033) Ocsont válasza abydos (#20024) üzenetére


Ocsont
csendes újonc

A téma engem is érdekel, ezért regeltem. Nemrég kaptam egy mi8-as telefont, rendeltem hozzá kínából shinecon vr sisakot. Titkon azért, hogy asszony is lássa milyen élmény a vr, mielőtt megveszem a saját szettemet. Nem akarom madárijesztőként a kertben végezni, amikor meghallja az árát, próbálom előre puhítani. 3 éves korom óta szemüveges vagyok, már az öreg szem szindróma is játszik nálam. Így 4 szemüveget használok. Az alap vezetéshez +4,5 d + 1,25cyl. Olvasáshoz +6,25d +1,25 cyl. Van még számítógépes munkához és egy progresszív is minden általános helyre. És amikor feltettem a headsetet, az írások a menürendszerben elmosódottak voltak. Külön vettem még egy +3-as sima kétezer forintos olvasó szemüveget. Így házi bohóckodás után lett +9,25d +1,25 cyl-es szemüvegem. Ekkor láttam élesen a szöveget és meg jött a screen door effect is. És itt a probléma. A szemem adatait kívülről tudom és simán kiállítom a receptet is. Milyen lencsét rendeljek majd az adapterhez? Olyat, amilyen az olvasó szemüvegem, vajon rá tesznek még korrekciót, mert tudják, hogy korrigálni kell? Vagy +9 körüli lencsét, ami igazoltan jó, legalább is a fenti headsethez? Esetleg a shinecon headsetnek rossz a lencséje ezért kell korrekció? 159 Eur vs 199Eur a kalkulált ár. Igazából a különbség nem számít, hanem, ha megy a kukába, mert nem lesz éles kép. Múltkor voltam bent optikusnál, azt mondta hallott már a témáról, de fogalma sincs mekkora korrekció kell. Ha lesz valakinek tapasztalata ilyen erős korrekcióra szoruló szemre, lencsével, megköszönném, ha megosztaná.

[ Szerkesztve ]

"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet" - Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

(#20034) Raymond válasza Ocsont (#20033) üzenetére


Raymond
félisten

Az alltalanos kell VR-hoz mert ahogy mar irtak itt par meterre elotted van a fokuszpont. A vezeteses nem jo mert az tavolra van, az olvasasos szinten nem mert az meg kozelre. A "szamitogepes munkahoz" nem vagyok benne biztos mit takar, de gondolom 30-60cm monitor bamulast igy az szinten nem jo. Az kell amivel rendesen latsz amikor setalsz az utcan vagy a lakasban mokolsz.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20035) qqzs válasza Raymond (#20034) üzenetére


qqzs
őstag

Raymond, kpbendeguz: Olyan erzesem van hogy nagyon tajekozottak vagytok a temaban de egyikotoknek sincs szemuvege es az elmeletet probaljatok valahogy a gyakorlatba ultetni. De akkor legyszi irjatok oda hogy "szerintem". Teljesen hibas kovetkeztetst irtok le tenyallitas szeruen.
Hibas tenyalitas pl hogy annak nem kell korrekcio aki ket meterig nem lat jol.
A masik hogy a szemnek egy adata van amit a szemeszeti papiron van. Az lehet a cylinder ugyanaz de mas tavolsagra mas dioptria kell. Ezt kb 3x irtam le eddig valahogy ez a nyilvanvalo teny nem megy at. Nem tavollatasi broblemarol irok ahhoz nem ertek
Leirtam a dioptriaimhoz hogy hany centire vonatkoznak. A monitorhoz 70centi korul. Ez jo a VR-hez. Az elmult evekben folyamatosan romlott a szemem ezert van kb 10 szemuvegem majdnem negyed dioptrias osztasokkal emiatt jol be tudtam loni melyik az eles.
Azzal felesleges zsonglorkodni higy hol a virtualis ter ennek semmi koze az eleslatashoz. Valoszinu ebben ertunk egyet egyedul csak ti ebbol levezetetitek a dioptriat is:) peace
Ja es egy optometrista ismerosommel kitargyaltuk. A pontos valaszhoz tudni kene az oculus lencse dioptriajat ugyanis a szemuveg es a oculus lencse kombinaciojabol a szem a vr monitoroknak az eles kepet latja ami a hmdben van.
Ocsont: szerintem probald vegig 1000 forintosokat. Az nagyon zavaro hogy a eles pont eleg kicsi ezekben azt meg kell szokni

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#20036) abydos


abydos
aktív tag

Itt van a szemüveg a szememen és bőven benne van, hogy baromságokat írok, de ha így van, ha nem, írjatok a lencsegyártónak és velük beszéljétek meg, ne velünk. Az eredményre kíváncsiak vagyunk, de ennyi. Én továbbra se tudom elképzelni, hogy többféleképpen lehetséges kitölteni egy szemészeti papírra épülő „formanyomtatványt”, főleg úgy, hogy a fókusztávolság betonbiztosan az összes headsetnél ugyanaz, nem kell VR hoz olvasó vagy távolsági lencse. A lencse gyártók ezügyben már nem találgatnak, fix az egész, ráadásul a fresnelhez igazítva alapból. De ez az én hiányosságom lehet, ha nem így van, de tényleg, max ha megrendeltétek, megírjátok hol tévedtünk.

Fordításban segítünk, ha ez a gond.

2 Dolog történt. Nektek van igazatok, mert valószínűleg tényleg lehet két értéket megadni és én írtam baromságokat.
A másik viszont, hogy egyikőtök sem olvasta el az oldalon, mit írnak, melyik érték kell: Your far distance prescription (and not your reading or PC prescription).
Távolsági szemüveg adatai kellenek

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20037) dan83


dan83
tag

Rift S-ben lehet állítani valahogy a gammát? Kicsit világosnak tűnik.

(#20038) Ocsont válasza abydos (#20036) üzenetére


Ocsont
csendes újonc

Kösz, tényleg elkerülte a figyelmem a szöveg, megnyugodtam, hogy nem ronthatom el a rendelést.

"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet" - Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

(#20039) jozsi252


jozsi252
veterán

Végül rávettem magam és megrendeltem a Rift S-et én is. A kérdésem az lenne hogy az Oculus Store-ból letöltött játékok elvileg a saját Oculus programba fognak elindulni, vagy van valamilyen lehetőség Steam-be beimportálni őket? Vagy ha árba nincs olyan nagy különbség akkor Steamen vegyem meg őket hogy egy helyen legyen minden VR-os játék?
Közbe a procin is nagyon sokat gondolkoztam, de eldöntöttem hogy nem veszem meg a i5-9600k-t, viszont az i7-9700k-t sem, hanem megvárom az i7-9700-as procit ami közelebb lesz az általam megszabott 100k környéki árnak. Legalábbis közelebb mint a 9700k. Addig pedig majd boldogulok az i5-6600-al, annyira azért szerintem nem lesz vele sem élvezhetetlen a játékok.

Tök jó lenne ha lenne Steam-en egy előfizetéses konstrukció, hogy mondjuk havi x $-ért valamennyi játékkal bármennyit játszhatok, majd a köv hónapba újrakezdődik hogy melyik mondjuk 5 játékkal akarok játszani.

iPhone 13 Pro Max

(#20040) abydos válasza jozsi252 (#20039) üzenetére


abydos
aktív tag

Mindenképpen elindul az Oculus program, ha steamre veszed, ha Oculusra.

Te döntsd el. Ha van esély rá, hogy a jövőben nem Oculusos leszel, vásárolj steamre. Máskülönben erősen az Oculus Store-t javaslom és csak azt venném emg steamen, ami sokkal olcsóbb vagy csak ott található meg.

Előfizetéses konstrukcióért a Viveportnak nézz utánna

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20041) jozsi252 válasza abydos (#20040) üzenetére


jozsi252
veterán

VR-ra ennél többet tuti nem fogok áldozni, ezen az áron meg most a lehető legjobb a Rift S. Igazából Valve Index lenne a köv lépcső, de mivel nem volt Vive-om így mindent meg kellene vennem, én meg annyit nem szeretnék kiadni rá, így én a Rift S-el bőven meg fogok elégedni a következő 1-2 évben ez 100% Ez nekem úgy is újdonság lesz minden téren, legalább most már meg tudom ismerni rendesen a VR világát.
Van az Oculus Store-ba illetve Steam-en is jó pár ingyenes játék, űrjárós kis "játékok" vagy ismeretterjesztős progik, nem is tudom minek hívjam, ezekből "sokat" ki fogok próbálni.
Amit meg fogok venni az a Superhot, Robo Recall, Beat Saber, The Climb-> (ez biztos nagyon jó lehet a látvány miatt)

Köszi, ennek a a Viveport-nak utánanézek.

iPhone 13 Pro Max

(#20042) bunnyhu


bunnyhu
senior tag

Engem majd az érdekelne, hogy középkategóriás géppel CV1-hez képest az S érezhetően több erőforrást kér, tehát van jelentős fps drop avagy sem? Különösen szimulátorban és olyan játékokban amik tényleg igénylik az teljesítményt. Most egy 2060-asom van egy i5-tel és jó lenne tudni, hogy ha rendelek egy S-t az mennyire fog döcögni. Ugye felbontás kicsit nagyobb de a frissítés kevesebb ...

https://divecenter.hu

(#20043) sakkay válasza bunnyhu (#20042) üzenetére


sakkay
aktív tag

Szerintem kevés lesz.

(#20044) qqzs válasza abydos (#20036) üzenetére


qqzs
őstag

szerintem a pattinthato lencse maskepp viselkedik mint a szemuveg. Azert kerhetik az utcai szemuveg adatait. Tavolabb van a szemtol mint a szemuveg. Ha egy szemuveget tavolitunk ott is modosul a kep

Erre meg varnek valaszt

Beat seaber: lesz valami mas az uj szamokon kivul a demon tul vagy abban lattam mindent?

Castolas: jol kiprobaltam mielott jottek vendegek hozzank mert ez a vr csak ugy elvezheto tarsasagban ha latjak a teven a tobbiek. Akkor mukodott, persze elesben nem jott ossze ugyanazon wifin volt a Quest a telefon es a chromecast is.ja es beat seabert nem lehet castolni

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#20045) abydos válasza bunnyhu (#20042) üzenetére


abydos
aktív tag

Nincs nagyobb gépigénye. Talán még jobban is fut a gépemen és van két mód a Rift menüjében, ami kisebb és nagyobb felbontást jelent, vagyis a teljesítmény vagy a látvány centrikus mód.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20046) abydos válasza qqzs (#20044) üzenetére


abydos
aktív tag

Beat seaber: lesz valami mas az uj szamokon kivul a demon tul vagy abban lattam mindent?
Fogalmam sincs, nincs Questem. De szerintem nem véletlenül demó, biztos van benne 3-4 szám oszt jónapot.

Castolas: jol kiprobaltam mielott jottek vendegek hozzank mert ez a vr csak ugy elvezheto tarsasagban ha latjak a teven a tobbiek. Akkor mukodott, persze elesben nem jott ossze ugyanazon wifin volt a Quest a telefon es a chromecast is.ja es beat seabert nem lehet castolni

A Beat Saber nem castolható, a BS-esek egyelőre nem engedélyezték, illetve a menü béta fázisban van, ebben benne van, hogy vagy működik, vagy nem.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20047) bunnyhu válasza abydos (#20045) üzenetére


bunnyhu
senior tag

Ez érdekes, hogy működik? Felskálázza magának mint ahogy a pimax-ok? Mondjuk a kisebb felbontásnak pont nem lenne értelme, hiszen épp arról szólna a dolog, hogy végre olvasható legyen a műszerfal a szimulátorban :)
De ez jó hír, mert alapvetően a 2060 simán kiszolgálja egyébként a CV1-et, jó nyilván nem minden full-on, de mondjuk nem ölnék most több százezret a vasba amíg az új AMD család meg nem érkezik.

Igazából az a tépelődésem, hogy
a) vegyek egy riftS-t és marad a mostani vas
b) a felárat költsem inkább VGA-ra. Ezzel csak az a baj, hogy a 2080 már nem fér bele és pont a lényegben a vram-ban nem ad az sem eleget, a TI lenne a megfelelő az meg qrva drága. Vagy 1080ti még ami szóba jöhet, de ott meg ugye törpék vannak a piacon használtan.

[ Szerkesztve ]

https://divecenter.hu

(#20048) Jacek válasza bunnyhu (#20047) üzenetére


Jacek
veterán

Csak probálgatom de nem érzem kevésnek jelen pillanatban az 1080-at ami kb 2060, ha a szim DCS akkor biztos köhög de ahogy olvasom azon minden köhög :D
PC2/AssettoCorsa/ACC/iRacing/Dirt minden megy szépen flottul és olvasható a müszerfal faján.

(#20049) Raymond válasza bunnyhu (#20047) üzenetére


Raymond
félisten

Nem kisebb a felbontas, valamivel nagyobb, csak az S-nel 80Hz igy nem novekszik annyival a terheles. Az alap felbontas:

(1344x1600) x 2 x 90 = 387 MPix/s - CV1
(1648x1776) x 2 x 80 = 468 MPix/s - S

Az S-nel bellithatod hogy a sebesseget helyezze elonybe es akkor ez lesz:

(1504x1616) x 2 x 80 = 389 MPix/s - S Performance

Ezzel a gepigeny ugyanaz mint a CV1-el. A felbontas amiben renderelnek mindig nagyobb mint a kijelzo fizikai febontasa a lencsek torzitasa miatt.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20050) abydos válasza bunnyhu (#20047) üzenetére


abydos
aktív tag

Erről van szó
Minőség felbontása: 1648×1776
Teljesítmény felbontása: 1504×1616

Szerintem amúgy tényleg hasznos, bár elvileg az alkalmazások felülírhatják.

Sajnos nem tudom, hogy válts-e :( Ha FPS játékkal játszanál, tényleg gondold meg, de ha inkább a szimulátor menne, akkor nyugodtan válthatsz.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.