Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#62701) Parci válasza iguana (#62696) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én pont erre gondolok. hogy ott legyen, hogy a korona a kapillárisokban kis vérrögöket csinál, az aspirin pedig a lázcsillapító hatása mellett vérhigító. de közben gyomorfekélyt okozhat, meg a vérzékenységre hajlamosak nem szedhetik. szóval, hogy világosan elmagyarázva, az infó legyen ott.

a döntést meg a user hozza.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62702) Csatravi válasza Parci (#62685) üzenetére


Csatravi
senior tag

Ezt írtam. "Szerintem is csak óvatosan..."
Tehát nem zártam ki.

"de ő orvos, ha ilyet lát, nem mérlegel."
Leírtad a lényeget.
De tőle aztán mindenki azt és ahogy...

(#62703) iguana válasza Parci (#62701) üzenetére


iguana
őstag

így van, így jó lenne. :K

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#62704) ubyegon2 válasza Parci (#62656) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

És ki? Ez már kicsit több felelősség ám, mint az itteni valóban csak segítő szándékú javaslatok leírása! Ki vállalja ezt a felelősséget? Befér ez még a PH kereteibe? Én biztosan igen óvatosan és több irányból járnám körül ezt az ötletet, persze Te is nyilván ezt teszed és végül fájó szívvel elveted az ötleted. :(

Ha valaki összeszedi az általános forgalomban kapható hasznos szereket és jól látható helyen itt el lesz helyezve, az tényleg a max, amit tenni lehet, plusz az alkalmi kérdésekre adott nem szakemberi minőségben adott válaszok, amik sok esetben inkább lelki megerősítést adhatnak!

De persze orvosolhatunk is, én már fertőtlenítettem az ukrán többcélú sebészholmikat, ill most csak egy van, egy másfél kilós többcélú ajtónyitó pengéjű karabély szurony.

[ Szerkesztve ]

(#62705) proci985 válasza Parci (#62701) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

errol megkerdezhetjuk a topikban az orvosokat, de szerintem ezt a vonalat itt laikusokkal nem kene eroltetni, mert nagyon hamar egy ujabb talalgatos facebook thread szintjen talalhatjuk magunkat :R

az esz nelkuli gyogyszerezes konkretan siman tobbet is arthat, mint amennyit hasznal. laikuskent az ember nem tudja felmerni, hogy mennyire nem ert a temahoz (ld Duning-Kruger), emiatt szerintem egy ilyen otleteles egyszeruen veszelyes. a topikban statisztikahoz se ert feltetlenul mindenki (pl korrelacio, kauzalitas, eloszlasok, kulonbseg accuracy es precision kozott; erre jon meg a kiserleti metodika ismeretenek a hianya), ugy pedig nagyon konnyu rossz kovetkezteteseket levonni.

gaz helyzet van, akinek meg van tapasztalata a rendszervaltas elottrol annak meg bejohet a regi reflex, hogy mindent jobb megoldani otthon, az embernek maganak. ettol fuggetlenul ez nem az a helyzet, ahol okosban kene megkontarkodni otthon.

szoval potcselekvesek helyett amennyire tudjatok, minimizaljatok a kontaktokat. ha nem kapjatok el, akkor nem kell se hazipatikussa valni, ld a milyen vitamint szedjek, milyen gyogyszert szedjek, mit hasznaljak threadeket.

kulfoldrol nezve az allatgyogyszeres thread ugyanolyan meredeken hangzik, mint a "masik oltas miatt nem lett jarvany Magyarorszagon" (igy osszel ezt a hipotezist elvethetjuk), vagy korabban az "esz nelkuli vitaminos" thread.

----

analogiaval: emlekszel a forumtagra gondolom aki a CRT monitor tekercset tuningolta, hozzaertes nelkul, a gyakorlatban eletveszelyes otleteket adva, mert annyira nem ertett hozza, hogy azt se fogta fel, hogy csak a szerencsen mulott, hogy eddig nem halt bele a mutatvanyaiba.

namost szakmai hatter nelkul gyogyszerelesrol elmelkedni kb hasonloan veszelyes terulet.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#62706) natë


natë
nagyúr

Hogyan duplázódott az esetszám mára?

(#62707) Alex91 válasza natë (#62706) üzenetére


Alex91
félisten

Az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#62708) Z.É.T. válasza Z.É.T. (#62305) üzenetére


Z.É.T.
őstag

6360/115
31879/~20% (teszt/pozitív)
7537/640 (kórház/lélegeztető)

[ Módosította: radi8tor ]

(#62709) t72killer válasza Ijk (#62686) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1!

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#62710) lacafaca válasza ubyegon2 (#62704) üzenetére


lacafaca
őstag

azért a legtöbb emberben buzog a tettvány, hogy valami jó tegyen embertársaival és megérthető ennek kicsúcsosodása a látható kormányzati és világméretűre duzzadt tanácstalanság láttán, viszont amíg a tanácsok megmaradnak biztonságos keretek között, ez támogatható is...az szerintem sem pálya, hogy elkezdjünk innen onnan fellelhető félinformációk alapján kemikáliák bekapkodását javasolni, mert a végén még nagyobb bajt is okozhat, mint maga a vírus. pár vitamin, táplálékkiegészítő, táplálkozási tanács :) simán belefér ebbe, de amikor már gyógyszeres kúrák bukkannak föl, attól nekem is égnek áll...ezt meg kellene hagyni az orvosoknak, igaz felelősséget ők sem vállalnak ezért

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62711) Kékes525 válasza Parci (#62674) üzenetére


Kékes525
félisten

"nem vagyok képben afrikailag, de a linkelt képen egy 2,5%-os halálozás van a már lezárt esetekből, az annyira azért nem jó. "

Ez rossznak nem mondható, ez nagyjából a világátlag (Afrika 2.4 vs világ: 2.35). A világátlagnál csak egy picivel magasabb. Amit leírtam, az sokkal nagyobb arányú halálozást kellene eredményeznie.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#62712) philoxenia válasza S e t h (#62573) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Van valami oka annak, hogy rendszeresen a személyemmel foglalkozol? Nős vagyok lassan 35 éve, nem szándékszom ismerkedni.... ;)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#62713) Parci válasza Kékes525 (#62711) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hááát, nekem sok a feltételezés. igen, átlagosan rosszabb a higiénia, tápláltság, de lehet, hogy sokkal kisebb a népsűrűség stb. elég sok tényező bejátszhat, ebből az ivermectin egy.

és ráadásul a végeredmény, a végszámla meg ugyanaz, mint máshol, és ez az egyetlen tény az egészben.

fene tudja.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62714) lacafaca válasza natë (#62706) üzenetére


lacafaca
őstag

több teszt, több beteg...no teszt no problemo :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62715) Kékes525 válasza Z.É.T. (#62708) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez nagyon szépen bizonyítja, hogy a járvány messze nem tetőzött, hanem az adatközléssel vannak a problémák.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#62716) natë válasza lacafaca (#62714) üzenetére


natë
nagyúr

Költői kérdés volt :)

(#62717) proci985 válasza Kékes525 (#62711) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

szerintem is lehet azon a confounding variablen mulik, hogy nem tesztelnek, tehat nem feltetlenul jon ki.

persze ez se mindenhol igaz, Afrika es Afrika kozott hatalmas kulonbsegek vannak.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#62718) lacafaca válasza natë (#62716) üzenetére


lacafaca
őstag

a válasz is :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62719) Parci válasza lacafaca (#62710) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

neked is csak ugyanazt tudom mondani, itt volt KRoli92 pár napja, teljesen elveszve, nekem olvasni is rohadt szar volt a helyzetét. :( (remélem, hogy jobban vagy, vagytok!!)

mindegy, a topikokban mindentől függetlenül érdemes lehet rendet rakni, ha meg jön valaki segítségért így, én úgy sem bírom majd ki, hogy félrenézve kussoljak. ez van.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62720) Parci válasza Z.É.T. (#62708) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

35% pozitív? :Y

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62721) snecy20 válasza Z.É.T. (#62708) üzenetére


snecy20
veterán

Ez egyre szarabb gyerekek. -.-

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#62722) lacafaca válasza Parci (#62719) üzenetére


lacafaca
őstag

ha eddig nem ment volna át, ezzel pont így vagyok én is... ;) a topik meg jó úgy ahogy van, végre nem két szobában kell olvasni ugyanazt a depit

#62720 ez is logikus nem? lassan már csak azt tesztelik le, akinek "kilóg a bele"

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62723) Kékes525 válasza Parci (#62713) üzenetére


Kékes525
félisten

"ebből az ivermectin egy."

Egyetértek, ebből egy lehet, ha egyáltalán az. Viszont a különböző tanulmányok és az esetleges afrikai hatás annyit megérne, hogy foglalkozzanak az ivermectinnel is. Én csak ez mellett érveltem. Én nem vagyok ivemectin "hívő". Csak annyit mondok, annyit szeretnék, hogy ha van sok ráutaló jel az ivermectin esetleges hatékonyságára (és van), akkor érdemes lenne ezzel mélyebben foglalkozni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#62724) Csatravi válasza Parci (#62701) üzenetére


Csatravi
senior tag

"meg a vérzékenységre hajlamosak nem szedhetik"

Látod ez egy jó példa. Ez egy veleszületett vagy szerzett probléma lehet. Vagy tud róla vagy még nem mert lehet hogy az utóbbi öt évben nem érte trauma és nem volt vérvétele akkor csak gyaníthatja, hogy ő az e vagy sem.

"ha meg jön valaki segítségért így, én úgy sem bírom majd ki, hogy félrenézve kussoljak. ez van."
Ez egy normális emberi tulajdonság ami tisztelendő!

[ Szerkesztve ]

(#62725) Kékes525 válasza proci985 (#62717) üzenetére


Kékes525
félisten

Az össz halottak számát a tesztelés nem befolyásolja. Legfeljebb a rossz statisztika, de annak "rontó" hatása az elmúlt évekre is igaz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#62726) Imilenni válasza Z.É.T. (#62708) üzenetére


Imilenni
addikt

Mi lett a 20e+ tesztszámmal?
Eléggé úgy érződik, azért tesztelnek kevesebbet, hogy kevesebb "napi pozitív teszt számot" adhassanak elő :U

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#62727) Rive válasza Kékes525 (#62723) üzenetére


Rive
veterán

Én nem vagyok ivemectin "hívő".

Az addig OK, a végeredmény mégis valahol az, hogy valaki felvásárolta a galamb-féregirtót, a lóbedörzsölőt és a birkafürdetőt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#62728) ubyegon2 válasza lacafaca (#62710) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

azért a legtöbb emberben buzog a tettvány, hogy valami jó tegyen embertársaival

Ez valóban igaz, én pár éve melóhelyen egy komának a régóta fájdalmasan rossz állapotban lévő ujjára javasoltam a hatékony megoldást, nem akarta. Te írogatod, hogy hagyma, savanyó káposzta meg hergenyelevél kivonat és vagy meggyógyulsz! ;)

De amúgy ja, azért is emeltem ki, hogy a közforgalomban is megkapható szereket érdemes csak javasolni. Mert aztán itt már a külföldön beszerezhető papogány féreghajtót is olvastam, mint alternatív beszerzési lehetőséget valamelyik csodaszerre. Óvatosnak kell ám lenni, mert egy fórumnak keményen megvannak a keretei.

Az orvos felelőssége? Gyakorlatilag a mai háziorvos az általa megtippelt betegségre felír egy megfelelő szert, amit az aktuális utaztató gyógyszergyár neki meghatároz. Nem a beteget kezeli, csak x tünetre ír fel gyógyszert és táppénzre veszi. Ha az ország 2000 pontján állítanának fel Med Terminalokat és a beteg 24/24-ben tudna itt a betegsége elmondása alapján diagnózist, receptet kapni, sokkal hatékonyabb segítség lenne, mint az illegalitásba vonult jelenlegi háziorvosi rendszer. Gyakorlatilag egy ilyen rendszer alig lenne bonyolultabb, mint a MÁV jegyrendszer automatája.

Most is olvasom az ivermectin elemzését itt, kizárt, hogy páran nem kezdtek el már kutatni ezek után a szerek után. És tuti, hogy az első tünetek alapján páran be is kapkodják ezeket a szereket, ha sikerül szerezniük, vagy családtagot kezelnek vele. Hasznos ez így itt? :F

[ Szerkesztve ]

(#62729) Kékes525 válasza proci985 (#62705) üzenetére


Kékes525
félisten

A megelőzésre lehet szerintem kiegészítőket (pl: D, C vitamin, cink, magnézium) javasolni, legfeljebb antivirális szereket nem. Az mindenkinek az egyéni felelőssége.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#62730) Parci válasza Csatravi (#62724) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk ez egy érv amellett, hogy ne összeírva legyen és csak belinkelve, hanem rá tudjon kérdezni dr. ubyegon2 vagy aki épp az ügyeletet viszi :DDD

úgy amúgy azt gondolom, hogy mérlegelni kell, hogy egy aspirin-által okozott agyvérzés a nagyobb kockázat, vagy a covid-általi trombózis (ha már erősen gyanítható, hogy covidos a user és a tünetei sem barátságosak).

de nyilván nem mindegy, hogy mik a korábbi tapasztalatai az aspirinnel.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62731) Nagymelák válasza Z.É.T. (#62708) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

Vajon Kövér házmester úr, most is úgy látja hogy nincs szükség újabb rendelkezésekre?

(#62732) lacafaca válasza ubyegon2 (#62728) üzenetére


lacafaca
őstag

nana...én ilyent nem írtam :N én azt írtam, hogy ezekkel erősítheted a szervezetedet mesterséges pirulák helyett, de a lényeg egyeltalán nem ebben van...azt is leírtam miben, de ez csak mellékszál ;)

a többi, amit leírtál tűpontos

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62733) Csatravi


Csatravi
senior tag

A Remdesivir mennyire hatékony a kezelésben? Azért kérdezem mert a kormányunk erre ugrott elég nagyot. Van valami hír róla.

(#62734) Rive válasza Csatravi (#62733) üzenetére


Rive
veterán

Finoman szólva: vitatott.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#62735) proci985 válasza Csatravi (#62733) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

WHO nem ajanlja

WHO has issued a conditional recommendation against the use of remdesivir in hospitalized patients, regardless of disease severity, as there is currently no evidence that remdesivir improves survival and other outcomes in these patients.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#62736) Kékes525 válasza Rive (#62727) üzenetére


Kékes525
félisten

Az én ivermectinről szóló hozzászólásaim miatt biztos, hogy nem. Amúgy a túlhajtások mindig előfordulnak, különösen egy olyan államban, ahol a félretájékoztatás a hivatalos politika egyik központi eleme és ahol alig költenek védekezésre. Például miért nem lehet vényre (!) favipiravirt kapni? Különösen annak fényében érdekes ez a kérdés, hogy az antivirális szerek a fertőzés kezdeti szakaszában a leghatékonyabbak. Ezzel lényegesen lehetne enyhíteni az egészségügyre nehezedő nyomást.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#62737) lacafaca válasza Nagymelák (#62731) üzenetére


lacafaca
őstag

a lényeg, hogy a szent keresztény ünnep és az elötte levő pénzszórás meg legyen tartva, pörögjön a biznisz...ha ennek lesz párezer áldozata, leírják kálóba, nem nagy ügy ez náluk

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62738) Ringman válasza lacafaca (#62737) üzenetére


Ringman
nagyúr

kb így ahogy írod.

(#62739) lacafaca válasza Ringman (#62738) üzenetére


lacafaca
őstag

mindig kövessed a pénz útját és minden kérdésedre megkapod a válaszokat...annyira egyszerű és együgyű ez a világ, mégsem látja ezt az emberiség nagy része :(

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#62740) Csatravi válasza Parci (#62730) üzenetére


Csatravi
senior tag

Egy ismerős sokszor szerzett sérüléseket és soha nem volt problémája. Egyszer csak azt vette észre hogy ha beütötte valamelyik testrészét akkor mindig hatalmas vérömlenye keletkezett. Rászánta magát egy laborra. Ott derült ki hogy szerzett vérzékeny lett. Ha ő nem fizikai munkás lett volna hanem mondjuk billentyűverő akkor lehet nem veri össze magát annyiszor és így laborba sem ment volna el.

(#62741) radi8tor válasza lacafaca (#62737) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

De még mindig adott a dolog hogy aki nem akar megbetegedni maradjon otthon. Valamiért ezt rendszeresen elfelejtik az emberek. Karácsony előtt nagy a pörgés, mindenkire hatással van ez, hogy menni soppingolni...

⭐ Stella

(#62742) t72killer válasza proci985 (#62735) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Trumpba mindenesetre belenyomtak egy adagot. Angolok Borisza nem tudom kapott-e belőle.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#62743) Nagymelák válasza lacafaca (#62737) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

ez igaz, viszont egy nemzeti inzultáció keretében megkérdezhetnék az igen tisztelt publikumot hogy ki szeretne idő előtt megdögleni, mert ha a többség azt választaná hogy még egy kicsit jó lenne taposni ezt a sárgolyót néhány évig, akkor talán tehetnének is valamit.

(#62744) Rive válasza Kékes525 (#62736) üzenetére


Rive
veterán

Az egészségügyre nehezedő nyomást most leginkább azzal lehetne csökkenteni, ha mindenki szépen vigyázna magára, a kormány által előírt félcselekvéseken túl is. A gyógyszeresdi csak a második vonal, viszont mégis egyre nagyobb hangsúlyt kap a következetes megelőzés rovására.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#62745) Parci válasza ubyegon2 (#62728) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem az, hogy beszélgetünk ezekről, normális és hasznos. én anno is azért akadtam ki stanlee kommentjére, mert gondolkodtam az ivermectinen, belinkeltem róla mások véleményét, ő ezt meg arra fordította, hogy akkor "én felkaroltam az ivermectin ügyet". nem, ő értelmezte így. van ilyen kockázata egy leírt kommentnek, hogy azt emberek máshogy értelmezik, de szerintem az meg már az ő dolguk, felelősségük.

az, hogy beszélünk a galambféreghajtóról, normális, hiszen... szólásszabadság, demokrácia, mittomén. :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62746) Csatravi válasza proci985 (#62735) üzenetére


Csatravi
senior tag

Akkor jó hogy nagy erővel elkezdtük gyártani és és az egész készletet le is foglalták.

(#62747) South Velen válasza radi8tor (#62741) üzenetére


South Velen
addikt

A legnagyobb tisztelettel és zéró személyeskedéssel, de mikor fogod végre átlátni a vírus terjedési mechanizmusát?

(#62748) Parci válasza Csatravi (#62740) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tőle is meg lehet kérdezni, hogy szedett-e aspirint korábban, mik a tapasztalatai. és ha aszongya, hogy nem, akkor mérlegelni lehet.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#62749) Kékes525 válasza Rive (#62744) üzenetére


Kékes525
félisten

Mind a kettő fontos. Ha csak kismértékben segítene akkor is.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#62750) Parci válasza Rive (#62744) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor tehát kivehetem a gyerekeket az isioviból? ja, nem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.