Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
válasz Motion_Blur #62344 üzenetére
nemsokára el fog fogyni a mozgásterük és akkor majd a banyatank kommandó fogja kifordítani őket, mint a bundáskesztyűt
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
addikt
válasz Ricardo #62351 üzenetére
saját egyéni érdekeid miatt
Ezt kicsit még át kéne fogalmazni.
Nem érződik benne eléggé az ,hogy a 40%-os különbséggel a tanár bizony a BMW kereskedésbe fog menni...Empátia...
Elég alap dolog lenne.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
HÁZIGAZDA
-
lacafaca
addikt
tudod, mennyire távol áll tőlem a mainstream...az a ti terepetek, én maradok a jól bevált alternatívomnál és képesztelek el benneteket égbekiáltó baromságokkal
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
válasz philoxenia #62358 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Elég rémisztő, főleg az első 5 percben elmondottak... honnan tudja az ember hogy mennyit károsított, "öregített" a vírus?
Én szívesen csináltatnék egy mellkas CT-t első körben, de nem hiszem hogy erre ilyenkor van lehetőség, mivel már alig vannak tüneteim..
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
HÁZIGAZDA
válasz Motion_Blur #62364 üzenetére
de rá is érsz, majd megcsináltatod nyáron
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ricardo
titán
"Empátia...
Elég alap dolog lenne."
Az lenne. A pedagógus részéről is.
Elég sokmindent tolerálok, de az nem tartozik bele, hogy egy esetleges fertőző beteg ember tovább fertőzzön egy közösséget. Legyen tanár autószerelő vagy akármi.
Mégegyszer. Ha egy megfertőzött gyerek hazaviszi , és ott belehal valaki akkor is rendben van? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #62364 üzenetére
Ha most megkéred, tavaszra sorba kerülsz. Vagy nem....
-
addikt
válasz Ricardo #62367 üzenetére
Az rendben van ,hogy egy ilyen helyzetben is a kormány inkább a fontosabb dolgokkal törődik, ahelyett ,hogy rendeznék ezt az elég egyszerű kérdést?
Ha OV ma este szotyizás közben kitalálná ,hogy akkor pontosítsunk a kérdésben...
100%, nem vacakolunk. Nagyvonalúak leszünk.
10 perccel később már be is jelenthetnék.Na akkor holnaptól bizony azt mondanám amit te.
Felelőtlen lenne szerintem is az a pedagógus aki valamilyen módon esetleg megpróbálna kibújni a tesztelés alól. Tünetmentesen.[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz philoxenia #62365 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #20749568 #62368 üzenetére
Persze. Ez Welcome to Europe/America is lehetne, de a Welcome to Earth is...
Vegyük figyelembe a harmadik világgal való szolidaritást (elmegyünk hozzájuk nyaralni, így segítünk rajtuk) vagy kiirtunk minden élőlényt a Földön, ha nekünk nem árt....
Kicsit megkaparva nagyon kevés Szent Ferenc él közöttünk.... -
veterán
válasz Ricardo #62374 üzenetére
Annyival egészíteném ki a dolgot, hogy ugyan nem tudom, most mennyi egy tanári fizu, de könnyen lehet, hogy a 60% a létfenntartáshoz nem feltétlenül elég (mert mondjuk albérletet is kéne fizetni). Így nem igazán tehető az ilyen áldozat egy olyan mellé, mikor még bőven fedezi a létfenntartást a csökkentett bér.
solfilo
-
pyxystyx
tag
válasz Ricardo #62367 üzenetére
Régóta olvasom a topicot, ehhez most muszály hozzászólnom.
Megfordítom: Ha egy fertőzött gyerek beviszi az iskolába, és a pedagógus, vagy egy másik gyerek családtagja belehal az rendben van?
Mert a gyerekeket nem tesztelik, mint ahogy a technikai személkyzetet sem, a konyhás néniket sem.
Tehát egy negatív gyorsteszttel egy 30 fős osztályteremben 10 perc múlva már kitörölheted. Igaz, év elején kaptál 1 db. gyerek méretű szövetmaszkot, miért nem védekeztél?
Ezért ennek az egész tesztelősdinek így nincs semmi értelme.A másik, hogy nem egyszer 40% ugrik, hanem kétszer. Mert a családtagod is bevágják karanténba...
Megkérek mindenkit, hogy csak az ossza az észt, aki érintett ebben a történetben.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
lacafaca
addikt
válasz philoxenia #62376 üzenetére
neeem...ez egy emi védőfelszerelés
Ringman le...gondolom a sok tütüke
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ricardo
titán
válasz solfilo #62378 üzenetére
Ezt értem, és megértem. Akkor sem fogadom el, hogy egy fertőző beteg ember veszélyeztesse a közösséget. Akkor gondolom egy rózsa vagy bárányhimlős gyerek is elküldhető az iskolába, ha nem tudja megoldani, egyik szülő sem hogy táppénzre menjen vele. A tetves gyerek is simán mehet, ha nincs aki otthon maradjon vele. Ráadásul a coviddal ellentétben a fejtetűnek nincs moralitása sem.
Volt itt szó az empátiáról. Ha a szülők megteszik, hogy (fertőző) beteg gyereket, otthon tartják, akkor az is jogos elvárás, hogy a tanár aki tanítja, ne veszélyeztesse az egészségét.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz pyxystyx #62379 üzenetére
Beszéljünk azokról is már, akik teljesen munka nélkül maradtak és még csak nem is fertőzöttek....
Az én tanáraim anno fertőzötten biztosan nem mentek volna be. Mondjuk Rájuk túlnyomórészt felnéztünk, fel tudtunk nézni. Most tisztelet a kivételnek, de nagyon sok tanár lesz.ja a tanítványait... Ja, a kivételek azok, akik nem mennének be ma sem.... -
-
addikt
válasz Ricardo #62383 üzenetére
Éppen ezért a PSZ nem egy olyan pedagógusról is tud, akik nem engedték, hogy leteszteljék őket, tartva attól, hogy tünetmentes korona pozitívként táppénzre küldik őket, amellyel az egyébként is alacsony fizetésük pusztán hatvan százalékára lesznek jogosultak.
#62384 : Szintén ugyanez.Tehát tünetmentes. Ne találjuk már ki ,hogy a beteg köhögő, prüszkölő tanár nem csak bemegy tanítani, de még a tesztet is visszautasítja...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Ricardo #62383 üzenetére
Abszolút értem a te álláspontodat is.
Szerintem a fő gond az, hogy a társadalom tagjai magukra vannak hagyva és ezt mindenki máshogy oldja meg, pl így, hogy egészségesnek érzi magát és nem engedi a tesztet, mert aggódik a jövő havi fizu miatt. A különbség köztünk, hogy én az államtól várnék most egy vagy több lépést (magasabb tp %, 3+ hónap munkanélküli segély, stb), utána számon lehet kérni az egyént.solfilo
-
Ricardo
titán
válasz pyxystyx #62379 üzenetére
Azt ne felejtsük el, hogy kb két hétről (10 nap) beszélünk, nem hónapokról.
Vegyük ki a képletből a kovidot. Egy példa azoknak aki két hét táppénz alatt éhhalált vízionálnak.
Mi van ha az adott pedagógus eltöri a lábát, és kap hat hét fekvőgipszet?
eddig is előfordult hogy táppénzre ment egy pedagógus. nem nagyon olvastam tömeges éhhalálról. -
addikt
válasz Ricardo #62388 üzenetére
Vegyük ki a képletből a kovidot.
Itt lett komolytalan a vita...
Vegyük ki a képletből Magyarországot is.Mi az ,hogy egy európai tanárnak nincs legalább 3 havi megtakarítása a bankban?
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
amúgy meggyőződésem, hogy akiknél tényleg komolyra fordul a betegség, azoknál alúlról támad a dög, nem véletlen szinte minden fertőzöttnél előforduló hígfosás, de majd az idő cáfolni/igazolni fog...de mit tudhatom én, hiszen nem vagyok tudós
-
Ringman
nagyúr
-
-
lacafaca
addikt
válasz philoxenia #62389 üzenetére
persze, tulképp itt mindenki érintett, ha másképpen nem, krumplival megvett szülők által
-
-
pyxystyx
tag
válasz philoxenia #62384 üzenetére
"Beszéljünk azokról is már, akik teljesen munka nélkül maradtak és még csak nem is fertőzöttek...."
- Ki beszélt itt fertőzöttekről? Vagy azt feltételezed, hogy minden pedagógus fertőzött?
- A teljesen munka nélkül maradtak miért relevánsak az adott történetben? -
lacafaca
addikt
válasz philoxenia #62396 üzenetére
ne törd magad ilyen linkekkel, hidd el nekem, a táplálkozásban nincs számomra új, abban naprakész vagyok...természetesen nem mainstream oldalról, azok amúgy is csak a mantrát nyomják
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info