Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20630) Fire/SOUL/CD válasza Kékes525 (#20598) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Őszintén szólva meglepődtem ezen kérdéseden, hogy "Ezt miből gondolod?"... :F

Ezt nem gondolom, hanem "mióta világ a világ" így van.
Én azon lepődtem meg, hogy ezt épp Te nem tudod, hisz (és ezt ne vedd személyeskedésnek, mert nem annak szánom) valamely "ezer éves" hozzászólásodban olvastam, hogy Te EÜ. területen dolgoztál/dolgozol, szóval azt feltételeztem, hogy ez evidens számodra. :R

A kutatólaborok mindig "alkalmaznak" matematikusokat, hanem nem is a kutatócsoport közvetlen tagjaként, akkor igénybe veszik pl. az adott egyetem IT/Matek tanszékét vagy más egyetemek matek tanszékét avagy a világ más pontján erre szakosodott matematikusok(ezen belül számos területre szakosodott) szakemberek segítségét is.

Magyarországon pl. ilyen matematikai modellek/szimulációkat a Szegedi Tudományegyetemen végeznek, Röst Gergely matematikus (az SZTE docense) is tagja a koronavírus-kutatócsoportnak.
A Szegedi Tudományegyetemen megvalósuló kutatás célja a koronavírus magyarországi terjedésének matematikai modellezése, elemzése, prognózisok készítése. A kutatás a járvány lassítása, az egészségügyi rendszer leterheltségének mérséklése érdekében támogatja a bizonyítékokon és számításokon alapuló döntéshozatalt.

Érdekességként: Barabási Albert-László bejelentése
Ő épp fizikus, hálózat kutató...

Azt, hogy Müller Cecília vagy épp Donald Trump bejelenti, hogy enyhítenek a szigorításon vagy kb mikor tetőzik a járvány, azt nem a kis ujjukból szopták, hanem az erre szakosodott szakemberek együttes véleményei/eredményei/számításai stb stb alapján teszik, még ha az "röhejesnek" is tűnik.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.