Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151901) xy.zsolt válasza Runner_fxr (#151900) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Fasza.....3 hónapja megkérdeztem a postán mekkora a max csomagméret amit még szállít az EMS (bringaküldés miatt). Szereztem is a paramétereknek megfelelő erős karton dobozt. Ma a biztonság kedvéért felhívtam az EMS-t hogy biztosan ne érjen meglepetés a feladásnál. Szerintetek nem 35 cm-el kisebb max hosszméretet mondtak a telefonban!? Most vághatom, hajtogathatom, ragaszthatom méretre az amúgy szuper kartondobozomat :W

Sorry Runner_fxr.....ezt mindenkinek akartam kiírni a fórumba....nem válaszként neked.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#151902) benfolds


benfolds
őstag

vett már valaki ilyen villogót fehér színben? én másodszor vettem, mert az elsőt egy év után elvesztettem, viszont másodjára már nem tudtam ugyanattól az alis eladótól megvenni, mert felszívódott. azt hittem tök ugyanaz jön a másik eladótól is, de nem egészen. a fehér villogó hátsó fele, ami felfekszik a kormányra, hátsó villogóhoz, nyeregcsőre van tervezve, vagyis nem szimmetrikus, hogy a ferde nyeregcsőn pont függőlegesen álljon a villogó. kormányrúdra felhelyezve nem előre, hanem jobbra néz a villogó. megírtam a problémát az eladónak, készítettem egy szép fotóillusztrációt magyarázó szöveggel, de az volt a válasz, hogy "kedves, vegyél egy másikat". vennék én, ha tudnám, hogy melyik van ésszel megdizájnolva. szóval az lenne a kérdésem, hogy vett-e valaki olyat ebből a villogóból, amelyik nem szenved ettől a tervezési hibától.

(#151903) samujózsi válasza Runner_fxr (#151900) üzenetére


samujózsi
tag

Ennek szerintem semmi köze ahhoz, hogy használod vagy sem. Sőt...
Lítiumos akkunak van egy olyan paramétere, hogy hány töltési ciklust bír ki. Volt olyan laptop akksim, amit két hónap alatt sikerült amortizálni azzal, hogy minden nap majdnem 0-ra merítettem, majd újra feltöltöttem. A garanciában kapott csere példányt egyáltalán nem használtam. Fél év alatt jó 40%-ot vesztett a kapacitásából, pedig a szekrényben tároltam és tán kétszer töltöttem az önkisülés miatt 50%-ra,
De...
A fényképezőgépem 2007-ben vettem. Három-négy év használat után letettem, évente kétszer feltöltöttem, de csak tavaly ősszel jutott el oda, hogy csökkent az akku kapacitása és idén tavasszal gyakorlatilag megdöglött, mert már nem lehet kalibrálni sem.
A másik ellenpélda a két és fél éves notebookom, amit csak akkor töltök, ha az önkisülés miatt 95% alá megy a töltöttsége. Egy hónapja még 100%-osnak mondta magát.
Szóval ez nem tűnik általános érvényű dolognak. Amelyik a tárolástól romlik, annak valószínűleg mindegy, ha használod, akkor sem bírja tovább.
Szerintem.
Szakmailag nem tudom alátámasztani, közel negyven éve tanultam kémiát :)

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151904) Hasaggymeg válasza benfolds (#151902) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Kerül az annyiba (esetleg van olyan egetverően jó),hogy megérje kínlódni vele és ne keress más hasonlót? Amúgy talán elől is találsz olyan függőleges csövet amire felteheted,mint villanyak,homlokcső,esetleg villaszárak...vagy nem? :F

(#151903) samujózsi...szerintem a készüléktől is függ,amelybe be van helyezve,az áramkör amelyre kapcsolódik használaton kívül is.Ha kivehető az aksi ki kell venni és lehetőleg hűvösbe tárolni,szerintem talán úgy lesz a leghosszabb élettartama.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151905) jjeahh válasza benfolds (#151902) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A haverinám vett ilyent ("természetesen" wish-ről :U ), az övé előre néz, viszont kb 3 percig működött, azóta meg sem makkan, egyszerűen nem kapcsol be. Ha ez nem lenne elég, kva nagy is, bőven vannak hasonló fényerejű megbízhatóbb kínai lámpák jóval kisebb méretben... az integrált akksi sem a kedvenc megoldásom, mert tekerés közben ha lemerül, b*xhatod, egy cserélhető szabványos akksisban vagy elemesben ilyenkor kicseréled az akksit/elemet és mész tovább. Tapasztalataim szerint ezekben a kínai lámpákban az akku amúgy is hamar megdöglik és akkor dobhatod ki. Szerintem ne ragaszkodj ehhez annyira, rengeteg olcsó lámpa van alin meg ebay-en, van választék bőven. Ilyen usb-s integrált akksis mellé viszont azt ajánlom vigyél még egyet tartalékba magaddal, mert ha lemerül simán elüthetnek vagy megbüntethetnek.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151906) samujózsi válasza Hasaggymeg (#151904) üzenetére


samujózsi
tag

Mondom, nem értek hozzá, ehhez nagyon nem (*), szóval csak a saját tapasztalataimat tudom felhozni. Nekem úgy tűnt, hogy elsősorban a rosszminőségű akkukkal van ilyen gond, de annak kb holtmindegy, hogy használod vagy sem. A jobbak meg kibírják a pihentetést is.
Úgy rémlik, lítiumos akkuknak kötelező része egy kis elektronika, ami megakadályozza pl. azt, hogy valóban nullára merüljön, ezáltal tönkremenjen, és azt, hogy túltöltődjön. (Utóbbit értem, előbbi működését elképzelni sem tudom, márcsak az önkisülés miatt sem)

* = alaphelyzet, hogy semmihez sem értek, mert bármiről kiderülhet, hogy változott a tudomány állása, mióta foglalkoztam vele, de ez a kémiára hatványozottan érvényes, abból közelítőleg nulla ismerettel rendelkezem ;)

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151907) robee19


robee19
tag

Csak érdekességképpen. A napokban megjött a pulzuspántom. Tegnap csaptam egy rövidebb karikát sötétben, megnézni, hogy hol is mozog a pulzusom. A három féle számításos képlet szerint 188 körül kellene lenni a maxnak. Elkeseredve tapasztaltam, hogy mikor úgy éreztem a közelében járok, akkor valójában csak a 155-160-as tartományban mozogtam. Szerintem esélytelen, hogy 188ig fel tudnám tolni. Úgy érzem a kiszédülés (ahogy jártam már 2x is) 170 környékén történhetett.

(#151908) jjeahh válasza robee19 (#151907) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Amíg nincs pulzuspántja az embernek, hajlamos ok nélkül is úgy érezni, hogy túlhajtja magát, miközben valójában 130bpm-en lazsál... :D . Ez a szédülés viszont nagyon nem tűnik viccesnek :( .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151909) ZolkoW válasza samujózsi (#151906) üzenetére


ZolkoW
őstag

A túlmerülés ellen tényleg csak részben véd az elektronika: pl. a nyers, védelem nélküli cella meríthető 2,75, vagy akár 2,5 voltig, de bevett szokás, hogy csak 3 voltig merítik, az van kinevezve 0 %-nak. Ekkor az elektronika azt mondja, hogy lemerült (meg is szakítja az áramkört, szóval a kimenetén 0 voltot mérsz, nem 2,9-et) . Ha hónapokig így hagyod, tovább merül, de jó esetben nem éri el a valódi minimumot. Ha mégis eléri, mert 2 éve úgy áll, az szopó, valószínűleg tényleg károsodik, és csökken a kapacitása, pedig alig használtad. (ha egyáltalán még fel lehet tölteni)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#151910) samujózsi válasza ZolkoW (#151909) üzenetére


samujózsi
tag

Az értetlenségem arra vonatkozott, hogy úgy tudom (ezekszerint jól), hogy az önkisülés egy része az elektronika "sara", a maradék az akkuban játszódó vegyi folyamatok eredménye, ezt viszont nem lehet megszakítani.
Ezt ugye jól értem?

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151911) BigBlackDog válasza robee19 (#151907) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Legutóbbi tekerésnél én is meg-meg nyomtam a tempót, így felment a pulzusom rövid ideig -max. egy percig- 186-ig (mellkaspánttal mérve). Persze nem volt annyira kellemes és utánna pár percig csak takarékon tudtam tekerni, de szédülés egyáltalán nem volt.

(#151912) xy.zsolt válasza robee19 (#151907) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ne törekedj szerintem a rövid sprinteket kivéve max HR-en tekerésre....és kivéve ha még fejlődő szervezeted van, de akkor is óvatosan....legyen valaki veled ha beüt a gebasz. A hosszabb távok megtétele átlag 140-150 HR mellett jobb célkitűzés...a fejlődést pedig a növekvő átlagsebességedből látod majd.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#151913) Hasaggymeg válasza BigBlackDog (#151911) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

+jjeahh... Hát a tegnap én is kitekertem a jobb oldali betoncsík végére,de azt hittem már leszállni sem fogok tudni,csak beesek az árokba amíg kilihegem magam. :U Szédülni nem szoktam,de utána van mikor köhécselek pár percig és fájnak picit hörgőim az eszeveszett lihegéstől.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151914) robee19 válasza xy.zsolt (#151912) üzenetére


robee19
tag

Nem törekszem, csak szeretnék rájönni mitől volt a dolog. Nem is akarok profi sportoló lenni, de amíg lehet és egészséges szívesen kitolom a határokat:)

(#151915) 6030D válasza robee19 (#151907) üzenetére


6030D
Ármester

Csak így magadnak tingli tangli tekerésen nem fogsz max puzust nézni. Illetve a maxot nem is tudod kitekerni, az csak egy számított érték. Ősszel főleg nem fogsz kint maxot tekerni. De ha megpróbálnád: vagy keress valami erős gyereket, és kezdjetek el versenyezni, de valami komoly tétért, hogy mindketten maxot menjetek :D , vag keress egy emelkedőt, és 4-5 ször sprintelj rajta felfelé 5 perceket, lehetőleg úgy, hogy egyre jobb időket menj. Ha nagyon akarod, akkor ott megkapod a max pulzust. Én edzésen soha nem tudom annyira akarni.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151916) ivana válasza samujózsi (#151903) üzenetére


ivana
Ármester

Lítiumos akkunak van egy olyan paramétere, hogy hány töltési ciklust bír ki.

Nem csak a lítiumos akkunak van ilyen, de amúgy a lítiumos a legjobb ebben. Főleg a LiFe.

lítiumos akkuknak kötelező része egy kis elektronika

Nem egyáltalán nem minden cella védett, sőt a legtöbb nem az.

[ Szerkesztve ]

(#151917) samujózsi válasza ivana (#151916) üzenetére


samujózsi
tag

Ha nincs benne elektronikus védelem, hogy védik meg a túltöltés okozta tűztől/robbanástól és a nullára merítés okozta tönkremeneteltől? :F

A ciklust illetően rosszul fogalmaztam talán: csak arra akartam célozni, hogy a töltés/lemerítés hatására előbb-utóbb tönkremegy, elhasználódik.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151918) robee19 válasza 6030D (#151915) üzenetére


robee19
tag

Eszem ágában nincs maxon tekerni:) csak meglepett, hogy alig léptem át a 150et és máris dögnehéznek éreztem mindent. Indulás után viszont 1percel máris 110 környékéről kezdek. Így elsőre azt mondanám a 160at sem lennék képes 5 percig tartani XD

[ Szerkesztve ]

(#151919) Hasaggymeg válasza 6030D (#151915) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Egyenesben nem,de ha van egy 10% fölötti "kálváriád",ahol mondjuk minden erődet össze kell szedd,hogy kitekerj,és ahol hol sikerül,hol meg nem egy seggel kimenni,ott talán el tudsz jutni a maxod környékére elég gyorsan,nem? Mondjuk Naszály,miután párszor kipörgött ott a kövesen,de te újra,meg újra visszaülsz,amíg már elfogy a levegő,közvetlenül mielőtt tolni kényszerülsz. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151920) 6030D válasza robee19 (#151918) üzenetére


6030D
Ármester

150 felett lesz valahol az a pulzusod, ahol már sok a tejsav, és valószínűleg azt érezted. Itt a tél, lehet kezdeni alapozni, hogy menjen lefelé a pulzus. :) Az meg, hogy mondjuk síkon 110 a pulzusod már az lelején, nem olyan rossz, sok embernek 130 akkor, amikor a cipőjét felveszi. :)

Hasaggymeg: 1-2 perces meredek, terepes mászásnál szokott nekem 172 környékére menni, de csak az állapotfelmérésen és a versenyek végén lévő sprinten volt 180 felett. Erre mondják mindig azt, hogy azért, mert nem akarom fejben. :U

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151921) ivana válasza samujózsi (#151917) üzenetére


ivana
Ármester

Nem az aksiban magában van, hanem a töltőben. Lemerülés elleni védelem pedig pl. lámpa esetén a driverben.

(#151922) bringasisti válasza ivana (#151916) üzenetére


bringasisti
őstag

Egy komoly eszköz esetén nincs is szükség arra hogy az aksi védett legyen mert arra való a töltő elektronika.

BENEFON DELTA--------N8

(#151923) Runner_fxr válasza samujózsi (#151903) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Kémiából én sem vagyok jó. Nem tudom neked tudományosan megmagyarázni, nem vagyok annyira penge. :) A saját és az általam ismert felhasználók tapasztalataira tudok hagyatkozni. A gyakorlat azt mutatja, hogy azok az aksik amik nagyon sokat voltak használva, sokáig bírták, közel gyári teljesítménnyel, amik keveset azok hamarabb veszítettek a teljesítményükből vagy meghaltak. Feltehetőleg a rendszeres használat jobban karbantartja a cellákat, mint a ritkább használat. Épp ezért lehet az, hogy elektromos autók akkumulátorai is jobban bírják mint azt anno a gyárban is gondolták. Akár 7-8 éves akkupakkok is gyárit megközelítő teljesítményt tudhatnak, mivel napi használatban voltak és optimális tartományban működtek.

[ Szerkesztve ]

(#151924) robee19 válasza 6030D (#151920) üzenetére


robee19
tag

Ha már téli alapozás... tudom több elmélet is létezik (sokat kis pulzussal, keveset intenzíven, intervall), engem főleg a - "sokat" alacsonyabb pulzuson - érdekelne. Mit takar az alacsonyabb, a maxHR hány %-át? Mondjuk egy 188as maxal a 130-140 bpm közötti tartomány megfelelő?

(#151925) ZolkoW válasza samujózsi (#151910) üzenetére


ZolkoW
őstag

Én is így tudom.
A csupasz cellákban csak túlnyomás elleni védelem van, erre vagy tesznek még elektronikai védelmet, vagy nem, de egy akkupakk, ami elktromos biciklin, pláne autóban van, már biztos hogy ilyen kiegészítő elektronikával jön.

(#151915) 6030D : Nekem a számított max pulzusom simán megvan akár görgőn is, ezért nem is erőlködtem még igazán, hogy a valódi maxot megpróbáljam elérni :). Egyébként úgy figyeltem, hogy a meredek emelkedőnél mégjobban kihozza az, ha viszonylag erős áttétellel ÉS gyorsan pörgetek. Pl. a vértesboglári maratonon az utolsó alig lejtős hosszú szakaszon, ahol végig kellett csak száguldani, ott mértem valami 190 fölöttit, meg hétfőn görgőn is akkor volt a legtöbb, amikor a km óra 50 fölött mutatott, 100+ cadence mellett, nem amikor 60-70-nel tapostam (ilyen amúgy sem volt nagyon). Jó, persze görgőn a terhelés is magasabb nagyobb fordulatnál.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#151926) Toobee válasza Runner_fxr (#151923) üzenetére


Toobee
veterán

Lítium akkuból is van ezer féle, a mobilos zacskóstól (LiCoO2) elkezdve a hengeres verzióig (LiNiMnCoO2), amit használnak az ebikeokban is. Ezen belül is vannak eltérő modellek, némelyik csak 1000 ciklusra van tervezve, de van olyan is, ami 3000 ciklus élettartammal rendelkezik. Itt például a Samsung SDI cellára írja a gyártó, hogy 6000 ciklus után esik 80%-ra a kapacitás, ami persze laborkörülmények között értendő (DOD100%, 1C/1C at 25℃), de a valóságban is tudhat 3000 körül. A BMW i3 például ilyen cellákból építkezik. Az élettartatom pedig az ebikeok szempontjából negatív technikával lehet jól kitolni. 0,5 kWh-áh akku nettó kapacitás esetén például 1 kWh-áh verziót építenek be, szoftveresen korlátozva, így mindig ideális töltöttségi tartományban maradhat a pakk (30-80% között - 30% - 0,3 kWh; 80% - 0,8 kWh, így 0,5 kWh kivehető). Valószínűleg ennél sokkal kisebb safe zone-nal dolgoznak, így a felhasználón több múlik (60 kWh-s Tesla akku fizikailag 75 kWh-nyi cellát tartalmaz). A Samsung tesztből jól látszik, hogy mi az ideális az akkunak, ezt a villananyautóknál például aktív hőmenedzsmenttel oldják meg egyes típusoknál. Ahol nincs ilyen, ott megfigyelhető a gyorsabb degradáció, mert itt megint a felhasználóra hárul a dolog. Például a Nissan Leaf nem rendelkezik aktív hűtéssel, ezért a hosszabb utak + villámtöltés nagyon fel tudja melegíteni az akupakkot, amit az nem kifejezetten szeret.

https://barbieripnk.hu/

(#151927) cdl válasza robee19 (#151924) üzenetére


cdl
senior tag

Itt a síkon Mi egész évben alapozunk:)
Én 130-ig lőttem be magamnak amin sokat tekertem. Ezt emeltem 140-150 körülire, ezen próbálok távokat menni. Egyre jobb eredménnyel.

(#151928) Ironizer válasza 6030D (#151915) üzenetére


Ironizer
tag

Ez mondjuk lehet szerintem személyiségfüggő is, én nemrég jöttem rá, 37 évesen, hogy úgy is fel lehet menni egy emelkedőre, hogy lassabban megyek, és akkor nem kell többször is megállnom, mert felment az egekbe a pulzus, és elfogyott a levegő. :D Egyszer néztem egy ilyen eset után a pulzusom, 174 volt, persze tudom, nem pontos, nem mellkaspánt. Többször is megkaptam már az életem során, hogy csak megyek ész nélkül, és tényleg észrevettem néha magamon is, hogy ha nem figyelek, akkor tényleg ez van.

(#151929) Hasaggymeg válasza 6030D (#151920) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Kezdek kíváncsi lenni pulzusomra,és mivel több kütyüt nem akarok,fel fogom tenni egy hónapja vásárolt Omron M2 felkaros vérnyomásmérőmet,az egységet pedig becsúsztatom a mezzsebbe. :DDD ...valamelyik hegytetőn meg mérek egyet. :U
Tegnap direkt szaporán felcipeltem 5 emeletet egy 20+kg-os szatyrot a lépcsőn,majd kíváncsiságból gyorsan mértem egy vérnyomást. Mire letettem a szatyrot,levetettem kabátom és lehúztam a cipőm (~3-5 perc) még 170/85 volt de már 44-es (!) pulzussal. :Y Az a pulzus nem kóser! :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151930) Runner_fxr válasza Toobee (#151926) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Bosch esetében is csináltak tesztet, 1500 ciklust kibírt az akku és még nem volt elhalálozva. Ja azt tudom, hogy a Teslában felfűti a rendszer az akkut. És ott tudod állítani azt is, hogy max meddig töltsön, és ajánlják is, hogy 80% fölé ne vidd, de ha néha kell a nagyobb hatótáv, akkor fel tudod tolni 100%-ra.
Egy prémium ebike-ban nagyon jó minőségű cellákat használnak, épp ezért is drágák az akkuk, ellenben az aliexpress-es cuccokkal. A Specialized konkrétan a Tesla-tól szerzi be a cellákat az elektromos bicókhoz. Pedelec gép esetén az a súlyt nagyon meglódítani ha 1KWh akku lenne, 500-ra korlátozva. Élettartam szempontjából biztos jó lenne, de súly szempontjából nem. Ráadásul fizikailag is túl nagy méretű egy 1KWh akku, nehéz esztétikusan elhelyezni egy kerékpár vázban.

[ Szerkesztve ]

(#151931) bringasisti válasza Hasaggymeg (#151929) üzenetére


bringasisti
őstag

Lehet hogy a mérőke nem az igazi. Ilyen terhelés esetén pont fordítva kell legyen. Kitágul az ér és alacsony a vérnyomás és magas a pulzus. A szervezet így szokott kompenzálni

BENEFON DELTA--------N8

(#151932) jjeahh válasza 6030D (#151915) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Mii? Én itt egy 5km körön is simán fel tudom tolni a pulzust maxra, csak neki kell lódulni bármelyik 20%-os emelkedőnek :DDD . Síkon vagy enyhe emelkedőn mondjuk tényleg nehéz.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151933) 6030D válasza robee19 (#151924) üzenetére


6030D
Ármester

Általánosságban a 130-140 az jó, mindenhol, futásra is ezt ajánlják. Az elején úgyis az lesz a nehéz, hogy tartani tudd: egyenletesen tekerj, válts vissza emelkedőknél, tekerj bele lejtőn, úgy hajolj le a kulacsért, hogy ne menjen fel 5 ütést.. stb.
A % is csak elmélet, így ha egy elméleti pulzusból elméleti %-ot számolunk... az olyan is lesz. Erre van a laktátos mérés, amíg az nincs, jó a 140 is.

Ironizer: ez a lényege egyébként, hogy egy emelkedőn fel tudsz menni 110-es pulzussal is, meg 180-assal is, ha megvan hozzá az áttételed, csak a sebességed lesz más. Ezt fejben nehéz feldolgozni, hogy ha tartani akarod a pulzust, akkor bizony néha nagyon lassan kell menned (futásnál bele kell sétálni), de ez van.

Hasaggymeg: amíg van két pulzusmérőm, addig az egyiket kölcsönadom neked, összepároztatod a telefonoddal, felraksz valami appot, ami logol, és otthon visszanézed, hol mi volt, nem kell út közben a kis kosárból előkeresni a higanyos mérőkét meg a fonendoszkópot. Ja, várjá' má', hát van is ilyen program, hogy is hívják, valami narancssárga felirat. ;)

jjeahh: csak azt hiszed, hogy az a max-od! :P

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151934) HKorn


HKorn
addikt

Ha már mindig előkerül a Strava, mint mindent vivő app bicikliseknek, hol lehet korábban lementett tcx/gpx-et hozzáadni? Lehet én vagyok a béna, de első nekifutásra sehol sem találtam, cserébe elég átláthatatlan nekem az egész.

Run&Ride

(#151935) ZolkoW válasza 6030D (#151933) üzenetére


ZolkoW
őstag

és a Polár Hátíz olyat is tud, hogy csak rögzít, és nem is kell hozzá másik kütyü, csak a kiolvasásnál telefon :)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#151936) jjeahh válasza 6030D (#151933) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Tényleg ilyen nehéz elérni a maxot? 190 körül szokott lenni nekem ha jól rémlik.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151937) ZolkoW válasza HKorn (#151934) üzenetére


ZolkoW
őstag

nem tudom, milyen formátumokat eszik, de van egy + gomb a jobb felső sarokban a profilod mellett, és upload activity. Ja, már látom, elvileg ezek is jó formátumok.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#151938) robee19 válasza cdl (#151927) üzenetére


robee19
tag

Akkor már csak egy utolsó előtti kérdés (az utolsót még nem tudom:)) :
Felültök a kerékpárra és nosza neki, bele a zónába, vagy esetleg egy 3-5-10 perces lassú tekerés előtte?

(#151939) bringasisti válasza ZolkoW (#151935) üzenetére


bringasisti
őstag

25 ért ami nem kevés

BENEFON DELTA--------N8

(#151940) HKorn válasza ZolkoW (#151937) üzenetére


HKorn
addikt

Nálam nincs ilyen, tudsz bedobni egy screen-t hol látod te a + jelet?

Run&Ride

(#151941) ro_bert17 válasza 6030D (#151933) üzenetére


ro_bert17
őstag

Október 28 óta elvileg pont nem működik a telefonos Strava bluetooth vagy ANT+ pulzusmérővel, nem?

(#151942) Hasaggymeg válasza 6030D (#151933) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Te kinek írogatsz? Nincs sztrávám így nem is létezhetek! ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151943) BigBlackDog válasza jjeahh (#151936) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Jó, jó, de Nálatok menekülni kell a medvék elől is! ;]

(#151944) ZolkoW válasza HKorn (#151940) üzenetére


ZolkoW
őstag

asztali gépről nézed? telón nem tudom, van-e ilyen funkció.

(#151939) bringasisti : az igaz, "nem olcsó, de jó" :)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#151945) robee19 válasza ro_bert17 (#151941) üzenetére


robee19
tag

Én mintha azt olvastam volna, hogy ha volt párosítva eszközöd az működik, de már újat nem lehet párosítani.

(#151946) bringasisti válasza ZolkoW (#151944) üzenetére


bringasisti
őstag

Én H7 + telefon. A H 10 főleg ott nagyon jó ha valaki teremfoci vagy hasonló sportot űz. Felrúgják a 140 ezres óra nem megy a levesbe, mert a pánt a mellkason mégiscsak jobban van védve.

BENEFON DELTA--------N8

(#151947) jjeahh


jjeahh
nagyúr

No, két eső között egy rövid köröcskén kipróbáltam a gimbalt. Hát azért remeg a videó ezzel is, szerintem azért, mert a kamerámban absz semmilyen minimális szoftveres stabi sincs, pedig azzal valszeg tökéletes lenne. Szal most azon agyalok vegyek-e valami csájná occó kamerát, amiben van stabi, vagy mivel nagyjából a hosszú terepezések szezonjának vége, halasszam el jövőre :D . Egy jobb kicikínai kamera + a gimbal árából lennék kb egy gopro 5 árszintjén, amivel soha nem lesz ilyen stabil a kép, szal nekem még így is bőven megérné a dolog.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151948) benfolds válasza Hasaggymeg (#151904) üzenetére


benfolds
őstag

ANNYIRA azért nem néz jobbra, csak zavaró

(#151949) HKorn válasza ZolkoW (#151944) üzenetére


HKorn
addikt

Ja, telóról néztem, ott nincs ilyen, viszont desktopon van. Feltöltöttem uccsó ride-omat, kaptam 2db KOM-ot, akkor ezek szerint nem volt rossz tekerés :D (pedelec rulez)

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#151950) benfolds válasza jjeahh (#151905) üzenetére


benfolds
őstag

hm, nekem nem volt vele problémám, másodjára már kettőt rendeltem, mindegyik jó egyelőre. a mérete sem vészes szerintem. a fénye erős, kár, hogy kicsit kék beütéses. a beépített akksi váratlan lemerülésére mindig tartok a táskámban egy elemes villogót is (de még sosem merült le az akksis menet közben). amelyiket elhagytam, több mint egy évig megvolt és nem döglött meg az akksija. van egy másfél éves, beépített akksis hátsó villogóm is, szintén kínai, annak is jó még az akksija, pedig napi szinten használom. szóval nekem jók a tapasztalataim ilyen szempontból. de ha van tipp egy jobbra...(maradnék a beépített akksisnál)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.