Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151451) samujózsi válasza Runner_fxr (#151450) üzenetére


samujózsi
tag

Hát egy hét alatt közel 1 bar veszteség az már lassú defekt egy monti esetében ;)
A 8 baros gumijaimnál nem gond, de ha a 2-2.5 barból megy el 0.8-1, attól azért vakarnám a fejem én is...

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151452) -=RelakS=- válasza woodworm (#151440) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Sokan ezt nem tudják vagy akarják megérteni.
Ha a nap reggel 6-kor kel, akkor este 6-kor már lemegy, ha jó időzónában vagyunk, és nem piszkál bele a nyári időszámítás. Szerintem azzal, hogy este világítunk, eltoltuk az életritmusunkat, és most büdös visszatérnie a világnak egy korábbi kezdésre. Lásd: amcsiban 9-5-ig dolgoznak, 8-4-ig helyett?

(#151434) sebgutkopf
Ha később nyit a hivatal, akkor indulás előtt biztos találnál olyan elfoglaltságot, amit este oldasz meg máskülönben.
Volt korábban, hogy 8-kor még kóma a gyerek, 9-kor kellene kezdeni az iskolát. Igen ám, de ez mit is oldana meg? Ha egy órával később kezd az iskola, akkor a gyereknek is elég egy órával később kelnie, egy órával később elmenni aludnia ... a végén reggel 9-kor is kómás lesz.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#151453) trialboj válasza Runner_fxr (#151450) üzenetére


trialboj
őstag

Kösz a tippeket mindenkinek.
Tudom, a helyes hozzáállás az hogy tekerés előtt megfújkálod, de én nem vagyok ennyire igényes, amíg nem koppan a felni, kb 1.5 mindenfele elgurult.

Az oldalra fektetést kipróbálom, 110-120ml lötyi van benne, annál több nem hinném hogy kellene.
Legfontosabb kérdés ami miatt nem szeretném itthon piszkálni, ha leeresztem, és lepukkan a felniről a gumifal, akkor azt sima pumpával már nem rakom vissza? Mert hogy kompresszor nincs, és elméletileg az kellene hozzá.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#151454) Runner_fxr válasza samujózsi (#151451) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Tubeless szerintem gyorsabban ereszt mint a belsős. Igen, én is írtam, hogy az nyilván nem mindegy milyen nyomásról indul. De még belsős esetében is simán elmehet 0,5 bar 1 hét alatt. 2,5-2. Tubeless meg az elején jobban ereszt, aztán pár hét használat után jobban tömít. Meg ugye ha nem használod, érdemes akkor is forgatni időnként.

trialboj: Én minden gumi esetében kitapasztalom az optimális nyomást, főleg első kerék esetében, ha ettől pár tizeddel eltér, már megérzem. Szóval én esetemben, a 27,5" X 2,8-as minion-al elöl 1,2-1,3 a jó, ezt minden bringázás előtt beállítom.

Sokra nem mész azzal, hogy megbontod, mert valószínűleg a külsőd porózusabb, és nem tudja úgy tömíteni a folyadék, ebben vannak nem kis különbségek.

[ Szerkesztve ]

(#151455) ugabesz válasza cdl (#151445) üzenetére


ugabesz
csendes tag

Az enyének is a nagy része fekete, egyáltalán nem éreztem melegnek nyáron, brutális hőszigetelő képessége van az EPS-habnak.

(#151456) Ákkk válasza cdl (#151445) üzenetére


Ákkk
addikt

Matt fekete casco cuda sisakom van előtte volt fehér ugyanebből a tipusból semmivel sem melegebb.

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#151457) ZolkoW válasza trialboj (#151453) üzenetére


ZolkoW
őstag

Ha szelepen át töltesz rá, nem kell megbontani máshol, egyébként nekem nyomás nélkül is az egyik külső a helyén maradt stabilan, a másik (Schwalbe TLeasy EVO mindegyik) egy helyen leugrott, de azt is simán visszafújtam műhelypumpával, kipróbáltam a hecc kedvéért. Ezzel nem garantálom, hogy nem szívod meg, ha leereszted, de ha olyan a profilja a felnidnek, akkor jó eséllyel a helyén marad. (főleg, hogy nem szűz gumi, hanem már alakult kicsit a nyomás hatására)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#151458) sebgutkopf válasza woodworm (#151440) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Földrajzi értelemben igen, csak éppen a pusztán földrajzi elv nem érvényesül, ami miatt más élet ritmus alakult ki. Ha egész nyugat európa a GMT-n lenne (a jelenlegi GMT+1 helyett) és mi lennénk a GMT+1-en, azzal a helyélre kerülne a dolog. A lényeg, hogy nekünk nem nyugat európával kellene egy időzónában lennünk.

(#151459) sebgutkopf válasza trialboj (#151441) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Hogy legyen más referenciád. Nekem egy héte alatt 0,1 bart ereszt a tubeless, a tiéd ennek min 8x. Ja és tej nélkül se ereszt le a kerék, nélküle is működik csak akkor ugye nincs defekt védelem.

A gumi dolgait illene megfognia a tejnek nálad, így én inkább a szalagra vagy rossz illeszkedésre gyanakodnék.

(#151460) cdl válasza Csokicsibesz (#151447) üzenetére


cdl
senior tag

Köszönöm, délután megnézik az állapotát. A hétvégén el is juthat hozzám.
jjaehh. Matt fekete a külseje. Azon egy pici karc is meglátszik, így nem félek tőle.
Kétszer volt a fején az eladónak, kiderül a megnézéskor.
Napfénysüti. Én is teszek egy próbát egy POC Octal-lal, remélem beválik.

(#151461) Runner_fxr válasza sebgutkopf (#151459) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Sajnos gumija válogatja, hogy mennyire stabil a nyomás. Nincs egy általános szabály erre, hogy mennyit ereszthet, nyilván az a legjobb ha minimálisat, de heti 0,5-ig szerintem nincs különösebb probléma. 0,8 kicsit soknak tűnik, de lehet idővel kevesebb lesz. Ha a szalag nem illeszkedik jól, akkor kb 20 perc múlva lapos lehet a kerék, nem kell oda 1 hét. Sajnos a szalagok közt is van különbség, van amelyik nem tapad túl jól.

(#151462) Hasaggymeg válasza cdl (#151460) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A sisak 90%-a tulajdonképp amolyan hőszigetelő polisztirol hab (gondolom az volt kéznél ami könnyű és elég rugalmas is ahhoz,hogy megvédjen),melynek további 90%-a levegő,vagyis az egyik legrosszabb hővezető anyag ami létezik.Így aztán nincs az a napsütés ami azt átmelegíthetné. :)

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151463) jjeahh válasza trialboj (#151453) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én egy arasznyi helyen bontottam már meg, hogy öntsek bele még tejet, utánna simán felpumpáltam műhelypumpával. Inkább akkor szívhatod meg, ha teljesen leveszed a gumit, majd újrarakod, na olyankor már a műhelypumpa nem biztos rá tudja "robbantani" a felnire. Nekem a Maxxis Rekon-okat simán fel lehetett rakni műhelypumpával is, de a Nobby Nic-et már képtelenség. Szerencsére nekem adott a kompresszor is, de a műhelyben, a lakásunktól 1km-re, ezért agyalok én egy boosteren, azzal itthon is bármikor össze tudnám rakni a tubeless szettet.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151464) bringasisti válasza Hasaggymeg (#151462) üzenetére


bringasisti
őstag

Igen, De két nagy gond van: ahol hőszigetelő ott fűti a fejedet, ahol úgy van kiképezve hogy légörvény keletkezzen ott meg hűti. Ezért nyáron meleg, télen meg lefagy az ember feje.

BENEFON DELTA--------N8

(#151465) trialboj válasza Runner_fxr (#151461) üzenetére


trialboj
őstag

Kösz a tippeket, az én rendszerem még csak másfél hetes, szóval lehet megoldódik ez idővel ahogy itt írtátok páran, első éjszaka szinte teljesen leeresztett, de azután tekertem vele és rendben volt másnapra, ma nem mértem csak megnyomkodtam és egész kemény még, pedig Hétfő óta nem mozdult.
120ml van benne, ennek utánatölteni szerintem nem kell, ha meg szalagozni kell az teljes gumilevételt igényel, amire azt írtátok már necces kompresszor nélkül.(#151463) jjeahh Nagyon elkalandoztál :P ennyi pénzért már van rendes műhelypumpa aminek van valami levegő tárolója és hasonló elven működik, de eleve marhaság, ha neked van hozzáférésed rendes kompresszorhoz. Azt állítod ha jól össze van rakva nincs vele dolog, tehát évente 1x cserélsz gumit, v max 2x, arra meg minek saját, én inkább [ezt] a megoldást preferálom, sokkal érdekesebb :K

(#151445) cdl
Lehet nem leszek népszerű az ötletemmel, de én betiltanám a fekete sisakot. Eleve a fejeden van, sosem látod hogy néz ki, nem tök mind1? Én aztán nem vallom az úriember jelmondatát, de még én sem használok fekete sisakot, sőt a legrikítóbb zöld van ami létezik, és nem izgat mert eddig még 1x sem láttam magam benne :U , viszont bárhogy öltözöm ez mindig virít.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#151466) Hasaggymeg válasza trialboj (#151465) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

;Ilyen alapon a nadrágodnak segged,derekad körüli részének és a mezed,kabátod hátának színét kellene kötelezően rikítóra festeni,mert nem a fejed az ami a legláthatóbb.Főleg hátulról és sportosabb testtartásban nem.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151467) jjeahh válasza trialboj (#151465) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ez a booster kemény :DD . Nem tudom meg merném-e csinálni, félek, hogy felrobban :DDD . De az ötlet tetszik.

"WARNING - This Hack involves pumping 100psi of pressure into a homemade device, and is potentially dangerous. Use eye-protection, ear-protection and proceed only at your own risk."

:D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151468) ZolkoW válasza trialboj (#151465) üzenetére


ZolkoW
őstag

jópofa a hómméd booster, ezeken kívül lehet még használni a sima gyorskötözőt is a cső elzárására, csak meg kell törni a csövet, és összefogatni vele picit odébb :) ha nagyon kell, még hordozható is!

jjeahh: én sem értettem,miért nem egy vastagabb falú palackból csinálta, de így tényleg még össze is lehet lapítani táskába! /hogy aztán a gyűrődés mentén robbanjon fel a második használatnál:D /

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#151469) Hasaggymeg válasza ZolkoW (#151468) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Kihasad,vagy a dugót lelövi még hagyján,de ha az a szelep egyszer elszabadul azt lövedékké gyorsítja a nyoms és ha szerencséd van te is tyúblesszes leszel,készen presta szeleppel ellátva. ;]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151470) cdl válasza trialboj (#151465) üzenetére


cdl
senior tag

Köszönöm a megnyugtatást a fekete színnel kapcsolatban.

tralboj. Egyetértek, a teljesen fekete szerintem sem szerencsés.
Ez viszont többszínű és fényvisszaverős.

(#151471) Koczó93


Koczó93
őstag

Srácok honnan lehetne hasonló támasztót szerezni?

(Szerk: ebayen találtam)

[ Szerkesztve ]

(#151472) 6030D válasza Koczó93 (#151471) üzenetére


6030D
Ármester

[link]
[link]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151473) rétisün válasza Koczó93 (#151471) üzenetére


rétisün
veterán

bike24.de

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#151474) bringasisti válasza Koczó93 (#151471) üzenetére


bringasisti
őstag

És ezt mindig viszed magaddal?

BENEFON DELTA--------N8

(#151475) Hasaggymeg válasza 6030D (#151472) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Igazi hazafi! :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151476) 6030D válasza Hasaggymeg (#151475) üzenetére


6030D
Ármester

Amikor a sajátomat keresgéltem, ezekre emlékeztem, hogy láttam. ;)
Ha most vennék, akkor ezt venném, de ugyanők hirdettek tyúklábasokat is még pár napja.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151477) sebgutkopf válasza Runner_fxr (#151461) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Arra van valami tapasztalati alapon összeállítható lista, vagy csak felsorolni, hogy vajon mely gumik eresztenek jobban/kevésbé? Egyáltalán ez szerencse kérdése, vagy egyértelműen azonosítható gyártó, vagy gumi modell, amely termékei ugyan TLR-esek, de mégis gyengébbek ebben?

Szalagból hasonló szintén hasznos lehetne, ha ilyen listák összejönnének, akár az összefoglalóba is mehetne mint tartós tudás.

(#151478) Toobee válasza 6030D (#151476) üzenetére


Toobee
veterán

Találtam neked könnyű nyerget + nyeregcsövet. 109g, ~265.000 Ft

https://barbieripnk.hu/

(#151479) Hasaggymeg válasza Toobee (#151478) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Milyen rendes vagy!...de biztos jó helyen van a tizedes pont? ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151480) samujózsi válasza Hasaggymeg (#151479) üzenetére


samujózsi
tag

Magyarban tizedesvessző van... :U :DD

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151481) Hasaggymeg válasza samujózsi (#151480) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Pontot tett,pontot mondtam. :P

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151482) samujózsi válasza Hasaggymeg (#151481) üzenetére


samujózsi
tag

Hát ezaz, az nem tizedes :DD

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151483) rétisün válasza Toobee (#151478) üzenetére


rétisün
veterán

kár, hogy a nyeregcső csak 30 centis...... így már nem is kell. :N

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#151484) 6030D válasza Toobee (#151478) üzenetére


6030D
Ármester

Köszönöm, már kosárban volt, de szerencsére a fizetés előtt még egyszer átolvastam:
Approved for road use and up to a rider weight of 85kg⁠.

Bár a súlyba beleférek, de nem kockáztatom meg, hogy XC-re nem jó. Előre meg nem veszem meg, mert hátha nem jó az átmérő a leendő outiba. :D

Aprós karbon kormány+stucni kombót 10e Ft-ért bevállalnád-e? :DDD

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151485) Toobee válasza 6030D (#151484) üzenetére


Toobee
veterán

Tavaly karácsonyra leptem meg magam egy karbon kormánnyal. Nem szarakodnék kínaival, mikor 80 EUR körül volt, Answer. Egyet sajnálok, hogy nem 780-as vagy 800-ast vettem. Nem akartam a gyári specifikáción változtatni, így lett 750-es. Jó nagy eséseket kibírt már. Nincs tapasztalatom a kínaival, biztosan van ott is jó meg rossz, de nem kockáztatnám meg.

https://barbieripnk.hu/

(#151486) 6030D válasza Toobee (#151485) üzenetére


6030D
Ármester

Kormányban én sem, nyeregcsőben esetleg, bár ott sem látok benne fantáziát. Én sem tudtam, mit várjak a Ritchey karbon kormánytól, de párszor már eldőlt a bringa, illetve a haver által épülő szűk pályán is sikerült egyszer kétszer elakadni a fában (kormánykupakot elhagyva), de semmi baja, nem nyekereg, úgyhogy tényleg bírják ezek.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151487) Hasaggymeg válasza Toobee (#151485) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

800-ast? :Y Van annál nagyobb,egyáltalán? Amúgy meg várj még néhány évet és lesz még méteres is a divat. :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#151488) bringasisti válasza Toobee (#151485) üzenetére


bringasisti
őstag

Nekem ZOGGIE kormányom van és mikor a bringa a busz alá szorult ahogy tolta előre az egyik vége megakadt a villamos sinbe, a másik a busz hűtőt kiszúrta. Azóta is ezt a kormányt használom, persze a hébli mindkét oldalon elköszönt azt cserélni kellett.

BENEFON DELTA--------N8

(#151489) 6030D válasza bringasisti (#151488) üzenetére


6030D
Ármester

Hossz irányban szinte bármi átböki a hűtőt. Ahogy az egyik fuvaros ismerős mondja: A biciklisre vigyázni kell, mert ha elütöd, kiböki a hűtőt.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151490) twine


twine
addikt

Sziasztok!

Szeretném kérdezni kinek van tapasztalata tetőcsomagtartóra szerelhető bringatartókban ?
Van valamilyen ajánlott,de nem túl drága termék?
Most ,hogy lecserélődött a család "gépparkja", egyre erősebb vágyat érzek rá, hogy esetleg lakóhelyünktől távolabb eső környezetben is túrázgassunk kicsit, esetleg nyaralásra elvigyük a bringákat. Két felnőtt(27,5-es)+egy 16-os gyermek bringáról van szó, és egy kombi mondeoról.
Ötlet, hozzászólás,javaslat?
Előre is köszönök minden ötletet,segítséget.:R :R

[ Szerkesztve ]

(#151491) gabro0


gabro0
őstag

Szerintetek gond, ha a nyergem sínei nem tökéletesek? Arra gondolok, ha mondjuk lerakom egy sík felületre, akkor billeg, felfogatva pedig a rögzítés deformálja egy picit így lejt minimálisan az egyik oldalra.

Ami az decás aláöltőzőt illeti (nemrég kérdeztem), még mindig nem vettem rá magam, hogy kimenjek megnézni. Szerencsére itt helyben raktáron van még 3 darabjuk :)

(#151492) Toobee válasza gabro0 (#151491) üzenetére


Toobee
veterán

Én ezért cseréltem a nyergemet. Egy esésnél elgörbült az egyik pálca. Semmi más baja sincs, de fáj a derekam az asszimetria miatt.

https://barbieripnk.hu/

(#151493) gabro0 válasza Toobee (#151492) üzenetére


gabro0
őstag

Ez igen, ráéreztél... Ugyan én országútin használom, de szintén fáj a derekam és próbálom kideríteni az okát. Ez sötét anyagból van, nem estem vele (akkor inkább törne) szóval gyárilag ilyen. Tudsz képet/videót küldeni a deformitásról? Csak hogy össze tudjam hasonlítani.

Az is elképzelhető egyébként, hogy amikor ráülök kiegyenlítődik és feleslegesen rágódok rajta.

(#151494) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Reggeli rövid (több kép: [link] [link] ):

Leteszteltem a téli cicanacit, tetszik, 0 fokban tökéletesnek tűnik, talán 150-es pulzus fölött picit meleg, szerintem -10 fokig jó lesz. Így néz ki belül (retket, sarat nem nézni!). Eddig normál nacit használtam és térdmelegítőt, a téli cucc sokkal kényelmesebb és melegebb nála, ezzel a térdmelegítő már szvsz fölösleges.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151495) samujózsi


samujózsi
tag

Tegnap fáztam... :(
Decás aláöltözet (500-as), nw hosszú mez, meg egy kb húsz éve vásárolt, de sosem használt téli bringáskabát volt rajtam. Sajnos a menetszél átfújt rajtuk.

Vegyek másik kabátot? Vagy könyveljem el, hogy fázós vagyok, vége a szezonnak? A decás, 25000-es már nagyon necces az ára miatt, az olcsóbbak meg kb ugyanazt nyújtják, mint a mostani kabát. :(

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#151496) jjeahh válasza samujózsi (#151495) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Vegyél fel mégegy vékony réteget esetleg és a pulzusod legyen végig 140 fölött.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#151497) bringasisti válasza 6030D (#151489) üzenetére


bringasisti
őstag

Nekem meg a gerincem lett oda, úgyhogy döntetlen lett az állás.

BENEFON DELTA--------N8

(#151498) 6030D válasza twine (#151490) üzenetére


6030D
Ármester

Ezer féle megoldás van, keress vissza a fórumban Thule és Menabo szavakra, ha jól tudom abból van a legtöbb itt. Ha nem, akkor majd a többiek kiegészítik. Nekünk Thule van, ezeréves darabok, de hibátlanul működnek és mindent lehet hozzá kapni, ha valami elveszik.
Alu bringáitok vannak, nem is az agyonkönnyített kategóriából, így szerintem vedd azt, ami szimpatikus, árban megfelel és megbízható boltból van.

Ha már aláöltöző: jövő héten lesznek a Lidlben sí aláöltözők, nekem az olcsóbb fajta van (bár talán ennyire nem volt olcsó), de az eggyel drágább sem lehet rossz (egy oldallal tovább a katalógusban).

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#151499) Runner_fxr válasza sebgutkopf (#151477) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szerintem erre azért nem lehet egy pontos választ adni, mert a külsők és tubeless szalagok tipikusan olyan alkatrészek, amik el tudnak öregedni. Tehát ha megveszel egy olyan darabot, ami amúgy jó minőségű, de előtte 2 évig állt egy raktárba, pláne ha nem megfelelően volt tárolva és túl hideg vagy túl meleg is volt, akkor simán lehet, hogy a minősége már meg sem tudja közelíteni az újkori állapotát, hiába veszed meg Te újként. A gumik hamar kirepedeznek, porózusabb lesz a szerkezete, nyilván ez a tömítésnek sem fog jót tenni. A tubeless szalag ragasztós része elöregszik, nem úgy tapad, felpöndörödik stb. Külsőből én a Maxxist kedvelem, nekem ezekkel még nem voltak tömítési gondjaim, már amikor az összes folyadék kiszáradt belőle, még akkor is simán tartotta nyomást. Schwalbe ebből a szempontból kevésbé jó, de ezek nem szentírások. Tubeless szalagból szerintem a DT a legjobb, Stan's van amikor nagyon jól tapad van a mikor kevésbé, de mint említettem, simán lehet, hogy én is kifogtam párszor elöregedő cuccokat.

(#151500) Hasaggymeg válasza twine (#151490) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nekem ilyen van 2007 óta,sokat használtam és ajánlom. Egyetlen hátránya az,hogy max 2,25-ös vastagságú gumit fogad.

(#151494) jjeahh...volt mikor igen,de most nem irigyellek. :DDD Itt (közép Mo.) 7ágra süt a nap,készülök is munka után.A cipő hogy vizsgázik?

(#151499) Runner_fxr ...már oda-vissza elolvastam a Mavic utasításait,és azt írja,hogy minden gumicserénél,de legalább évente cserélni kell a tyúkbeles szalagot.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.