Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70002) King Unique válasza Moonwolf (#70000) üzenetére


King Unique
titán

A klónozásra is az vonatkozik, ami a telepítésre, szükség esetén előtte törlöd a célmeghajtót, ennyi. De attól még külső meghajtóként való használatnál nyilván lehet rajta partíció, annak meghajtóbetűjele / mappába csatlakoztatva, stb., máskülönben érdemben használni sem tudnád.
Ha később a régi SSD megy a külső házba, akkor azon nem muszáj 1:1-ben meghagyni a régi Windows-telepítést, szükség esetén előtte adatmentés, majd utána parancssorban törlés és újraparticionálás után elég csak a rendszermentést oda készíteni/másolni, ott tárolni és mellette használható lesz az SSD egyéb célra is.
Egy belső HDD/SSD meghajtó mivel gyárilag eleve nincsen se inicializálva, se particionálva stb., ezért nem meglepő, ha nincsen meghajtóbetűjele, de az nem világos hogyan kapcsolódik az előbbihez. Illetve itt pont az a lényeg, hogy mivel gyárilag sincsen, azért a tiszta telepítésnél és a klónozásnál sem kell, teljesen felesleges előre particionálni, formázni, úgy hagyni, stb.
Ha már külső SSD, akkor W7-nél az UASP támogatás hiánya miatt nem lesz teljes mértékben kihasználható a szabvány és az SSD által nyújtott adatátviteli sebesség, valamint az UNMAP (TRIM) sem fog működni, már ha támogatja az adott külső ház firmware szinten.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.