Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55229) SchumiBácsi válasza SchumiBácsi (#55216) üzenetére

Úgy látom nem tolong senki a válasszal, pedig tuti nem egyedüli a probléma mert külön fórumok vannak fekete képernyőre az említett játékban, csak az a gond hogy nálam az összes módszer egyből csütörtököt mondott. Így jöttem ide megoldást keresve...

Közben bevettem az emlékezetjavító pirulást és csakugyan az jött ki hogy a hibajelenség egy nagy 165frissítéses nap után közvetlenül jött. Így elkezdtem a frissítéseket egyesével eltávolítani a biztonságiak kivételével. Szerencsére 20 biztonságira jutott egy név nélküli, tehát valamit frissít de hogy mit azt nem tudni. Természetesen mindegyik után restart mert miért ne, nagyon boldog voltam én is és a gép is. Második update törlését követően a játék megjavult, öröm és bódottá. Aztán teszt gyanánt indítom másodjára és ismét fekete képernyő mert az olyan szép és egységes. Újabb frissítés eltávolít, restart, játék indul kép van és boldogság, másodjára újra feketeség. Eljárás újra és közben elkezdtem számolgatni hogy ha kb 20 ilyenfajta frissítés van még, akkor igencsak végesek a lehetőségek a játékhoz hosszútávon. Vagy 3× megcsináltam még ugyanezt és ekkor jött a vég: a játék végképp nem javult meg. Az is kiderült hogy erre semmi remény már így mert 2013-ban maga a játék sem létezett tehát frissítés a halálát innen már nem okozhatja, így azt a kettőt ami még a játék előtt való visszatelepítettem.

Mélyebbre ásva a már gyakorlatilag 90%-ban szétégetett agyamban kijött még hogy lehet a megváltozott VGA okozhatja a gondot, mivel a változás a vga-n kívül a driver és utility lehet. Természetesen a driver csere se előtte és se utána nem segített meg egyébként hogy is csinálna bármit mikor nem miatta szart be. Utility bebaszna, de van az Afterburner mellé egy Rivatuner Statistic Server - nem tudom miért ez a neve -, ami felhasználó által meghatározott rendszer állapotokat ír ki játékban a kép tetszőleges sarkába. A programot bezárom és feketeség helyett a régi boldogságos felállás fogad, működik a game. Elindítom újra ezt a tulajdonképpen OSD programot és már így is megy a játék. Még 3-4 gameindítási teszt után az adatok is megjelentek ott ahol egyébként az összes játékban és az Isolation-ben is megjelent a katasztrófa előtt.

A fentiekből kitűnik hogy a hiba lényegében ismeretlen módon keletkezett és oldódott meg:
nem írható egyértelműen az update számára, de akkor miért javult meg "csak egyszer" indításra a játék restart PC után? Utána miért romlott el teljesen? A 165napos frissítés előtt már fent volt Rivatuner Statistic Server és az Isolation-ben is mért mindent amit akartam, ha akkor működött a játék, másnap miért nem? Miután beszart a játék hogyan javult meg úgy hogy némi mókolás után a monitorozás és OSD pontosan ugyanúgy fut mint előtte? Egyedül csak az a pár frissítés hiányzik amit újrakeresés után sem mutat a rendszer - vélhetően a 2016 valamikoriak - de akkor miért nem oldotta meg végleg a gondot hogy töröltem?

Tudom kibeb*szottul hosszú a hsz. csak szeretném a dolgot érteni, mert ilyen szopás a büdös életbe nem volt még tört játékkal sem, nemhogy egy Steam-es játékkal ráadásul olyannal ami azelőtt soha ilyet nem csinált.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.