Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16720) Fire/SOUL/CD válasza kiskornel (#16716) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Tök mindegy mennyir RAM-od van, ha bekapcsolva hagyod, a nem használt folyamatokat leteszi háttértárra (legalább is az XP)."
Nem a nem használt, hanem azon alkalmazás memóriaterületét helyezi át a VM-be, ami kinek korábban a fizikai ram-ból lett kiosztva terület, de időközben tétlen állapotba került (vagy pl bezárták)

""11. Mihez képest 20%? Formázott kapacitás, vagy teljes kapacitás?" - sztem tök mindegy. "
Hogy lenne tök mindegy. Spare Area az alapban akkora, mint a névleges és a formázott kapacitás különbsége. SF vezérlős SSD-nél több NAND van, mint a névleges kapacitás, azaz egy 480G-s SF-es SSD az a valóságban 512G-s, csak azt már a Spare Area-nak lefoglalták, ergó nem érvényes rájuk a 20% Over Provisioning (avagy szabad hely, ha úgy tetszik). (Ha csupa nagy betűvel írsz, az a netikett szerint az ordítást jelképezi, szóval ne obégass.) ;] Természetesen nem célszerű teleírni a rendszerpartíciót, de az általad linkelt cikk nem ebből az aspektusból vizsgálta a kérdést, hanem egy SSD szabad hely szempontjából, nem keverjük a kettőt.

"Mindenki maga dönti el, milyen szolgáltatásokra van szüksége. Ha SSD-d van, ha nem, ha valamire szükség van a használathoz, akkor tök mindegy, mit írnak."
igen, mindenki maga dönti el, de ne egy több éves cikk alapján, ami felett eljárt az idő és azóta korrekcióra szorul, mert manapság már közel sem igaz (a modern SSD-kre), ami ott tárgyalva van. Az a cikk, akkor egy korrekt cikk volt, manapság viszont az a nagy harci helyzet, hogy egy SSD esetén 1 dolog ami tiltandó, nevezetesen az időzített töredezettségmentesítés, ugyanúgy használható mint egy HDD.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.