Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispal87
aktív tag
BM Wukong bench:
DLSS és very high preset lett beállítva:
-
rodman73
aktív tag
Van egy Gigabyte Gaming OC 3070-m, el gondolkodtam hogy lehet kellene rá egy jó kis vízhűtés. Mennyire zsebbe nyúlós téma? Vagy létezik a gyári ventik helyett halkabb és legalább olyan jó vagy jobb venti?
-
válasz rodman73 #17604 üzenetére
Egy water block 3070-re 50 felett van, és akkor még jönnek a hozzávalók, a csövek, pumpa és víztartály. Valszeg többe kerülne, mint a VGA-d értéke. Jobban jársz anyagilag ha eladod a mostani VGA-d, és veszel egy halk 4070 Super-t.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
rodman73
aktív tag
Köszi, néztem én is water blockot, de nem hittem el hogy mennyibe kerül. Pedig régi álmom egy full vízhűtésés gép, na majd egyszer talán.
-
jozsef83
tag
Kicsit húzott GPU-val ezt kaptam wukongban:
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz karburátor #17612 üzenetére
Köszönöm
Úgy látom, hogy csak memory read és write van veszteség. -
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget had kérjek tőletek, valami lehet nem oké a kártyámmal.
Régen semmi lag nem volt a MW3/Warzoneba, most hogy picit több időt vagyok itthon, mint szoktam pár új játékot is elkezdtem játszani (FarCry6, Atomic Heart, stb.) és az tűnt fel, hogy nem csak a CoD, de ezek is akadnak, plusz eléggé kevésnek tartom az FPS-t.
Pl FarCry 6 1440p-n high beállítások mellett nem tud átlag 40-50 FPSnél többet.
Ezért most futtattam pár benchmarkot ahol az alábbi eredmények jöttek ki, reflektálva az előző pár kommentre nekem elég gyanús a Memory Read értéke.Lehetséges, hogy valami defektes a kártyával szerintetek is?
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
zsid
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Vettem egy használt RTX3070-et ( 2070Supert váltana) és belefutottam valami lagg problémába. Eddig két drivert próbáltam ki Win10 alatt, most Win11 pro van fent az augusztus eleji nvidia driverrel és mindegyik sz@r. Tiszta telepítés után az nvidia driver telepítéséig minden frankó, driver install után minden laggol, de valami brutálisan. A minden alatt értsd a login screentől, a start menün át egy ablak megnyitásáig minden. A Chromeon és a GPU-Zn kívül nincs fent jelenelg semmi a gépen, mert használhatatlan. Láttatok már ilyet vagy van valakinek ötlete mi lehet a gond?
A google dobott ki néhány találatot, de érdemi megoldás egyikben sincs.
<tRucKdriFteR>
-
senior tag
-
zsid
senior tag
válasz Fox Mulder #17626 üzenetére
Úgy tűnik a BIOS oké: [link]
kispal87: a lapon a legfrissebb 5013-as BIOS van, a chipset driverből szintén a legfrissebb van fent. A ReBart próbáltam mindkét állapotban, nem változott semmi.Tiszta Win telepítés után, driverek nélkül teljesen jól működik, elsőnek a video drivert tolom fel mindig és ettől egyből becsokizott a rendszer, de ilyen teljesen elképesztő módon. A 7MB-os GPU-Z patch letöltés 60% főlé terhelte az NVMe SSD-t, a telepítése igényelt 12-14 szálat a Ryzen 9-től
Ahogy a képen is látszik, a BIOSban 3.0-ra állítottam a videokártya slotját és teljesen hibátlanul működik, semmilyen korábbi hibát nem produkál. 3DMarkkal és játékkal még nem próbáltam, de mindjárt letöltök valamit.<tRucKdriFteR>
-
Sh4rKy
senior tag
válasz Sh4rKy #17614 üzenetére
Sziasztok ismét!
Kis folytatás a storyhoz, mielőtt még holnap szétkapnám a gépet, hátha gyorsabb tippet kapok valakitől.
Úgy néz ki megvan a gyanusított, merthogy a pci bus nem áll át x16-ra, marad x1-en, ami nekem elég furcsa
Mindent próbáltam átnézni biosba, de semmi hibát nem tapasztalok.
Redditen és társain sok mindent olvasok az m2ssd-ktől a hibás csatlakozáson át, de mondom hátha valakinek van ötlete ezeken kívül is.
Csatolok pár képet.
Aida64 stressz teszt alatt és GpuZ teszt alatt is végig is marad x1 3.0 értéken.
Furmark ugyanez
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
Terek
tag
Hello.Nincs véletlenül valakinek MSI RTX 3060 Ti Gaming Z Trio kártyája?
-
zsid
senior tag
Update: azóta PCI-E 3.0-n megy, nemsok időm volt de eddig 3-5 óra Call of Duty alatt hibátlanul működik a kártya.
Ha lesz alkalmam akkor megnézem másik alaplapban is valamikor, de ha nem produkál hibát akkor átmenetileg így marad.<tRucKdriFteR>
-
Dönc
tag
Sziasztok,
adott egy Giga 3060 ti Eagle oc kártya, a napokban futtattam rajta furmarkort, mert láttam valakinél, hogy van belőle új verzió. Ez mutatja a hotspot hőfokot is és megdöbbenve láttam, hogy +20 fok a gpu-hoz képest, amivel talán még akkora baj nem is lenne, ha a gpu nem 85 fok környékén állna be maxra pár perc után. A szobában nincs hűvös, 28-30 fok között tetőzött a kánikulában.
Valamit szeretnék kezdeni ezzel a helyzettel, mert 2,5 év alatt eléggé megroggyant a kártya hűtése, új korban 70 fok fölé sose ment a gpu.
A "baj" az, hogy 2,5 éves a cucc, még van rajta fél év gari. Tudok ezzel valamit kezdeni gariban vagy bárhogy garanciavesztés nélkül?
Napi használatban nem jön ki igazán ez a probléma, mert vagy vsync vagy frame limit be van lőve ahol lehet, így 50-60 fok a max amit mutat.
Mikor újítottam a gépem tavaly novemberben, akkor a korábbi UV beállításokat nem hoztam át, így ez gyári beállítások mellett ilyen. A ventiprofil egyedi a félpasszív üzem kiiktatása miatt.
Még adok egy újabb esélyt az UV-nak, bár meglehetősen furán működött ez a megoldás korábban is. -
4264adam
veterán
válasz MegalodonS #17642 üzenetére
+1 Ajánlom én is a Vent holder-t.
Ali / Temu kb 2k és 2-3db 12cm ventillátor rakható össze a GPU alá a házra rögzítve, IDLE nekem is 30-35°C és csak játék terhelés alatt indul be maga a kártya. -
Dönc
tag
válasz miqlas #17641 üzenetére
Köszi, erre indultam először javaslatodra. Egészen használható lett. Így már bőven nem megy 100 fok fölé a hotspot. Ezt még akkor néztem, amikor nem volt ilyen hűvös az idő, így valszeg jó lesz.
Kitesztelni komolyabban még nem sikerült, mert nem nagyon éreztem késztetést játszani mostanság. :/ -
Dönc
tag
válasz 4264adam #17643 üzenetére
Köszi nektek MegalodonS és 4264adam, ezen is filóztam. Ventiprofilokat kicsit feljebb is csavartam a gépben, de sokat nem tett hozzá a boldogsághoz.
Nem vágom, hogy mennyire általános, de ezen a kártyán a fan stop sose ment értelmesen, ezért minimum 40%-on tekernek rajta a ventik. Egyébkét mindenféle furcsa hangot adott ki, mert ráindított a ventikre, majd le is állította őket idle/böngészés közben is.
Erre viszont tényleg jó megoldás lehetne, a külső venti alápakolása, és még nem is halna be idő előtt a gyári venti a kártyán. Feltéve, ha nem a gyári profil fos rajta.
Viszont mivel hosszabb távra tervezek ezzel a kártyával, mindenképp szeretnék majd vele kezdeni valamit, ha tehetem garivesztés nélkül. -
G4ga
őstag
Sziasztok,
A következőben kérném a segítségeteket.
Most cseréltem VGA-t, hozzám került egy Asus ROG Strix 3070 OC.
Az lenne vele a problémám, hogy akármennyire is szeretném Fehér színre állítani a világitást, sárgán világit. Látszik is a led csíkon, hogy sárga.
Ez általános ezeknél a kártyáknál, vagy hibás?
Egy 2070S-t cseréltem aminél nem volt ez a gondom, ott kiadta a fehéret gond nélkül.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
senior tag
-
G4ga
őstag
válasz Fox Mulder #17647 üzenetére
ohhhh... ez nem hangzik túl jól pláne úgy hogy láttam hogy youtubon a gépépítős videoknál a világít fehéren
-
senior tag
-
miqlas
őstag
Én elõször annak próbálnék utánajárni, hogy a kártyán lévõ ledek rgbw-k vagy rgb-k. Mert ha rgbw-k, akkor elment a fehér, a másik esetben meg a piros komponens gyengélkedik. Ezek az smd ledek nem a leg tartósabb dolgok mostanában. Nekem a billentyûzetemen a [C] alatti led gyengélkedik. Még nem érzek magamban annyi lelkierõt, hogy újat forrasszak fel ...
42
-
4264adam
veterán
-
bobalazs
nagyúr
válasz Fox Mulder #17647 üzenetére
Akkor gyengül a kék fényereje?
Piros zöld színe mikor megkevered, sárgát kapsz. -
senior tag
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Pontos adatok nélkül érdeklődnék, ismerősöm fia upgradelné a gépét. A jelenlegi ismeretlen típusú RTX3070Ti, és 32GB ram társaságában lévő i5-11400f prociját i7-11700k, vagy i9-11900kf procira cserélve mennyire látványos javulást érne el játékokban?
(No tuning, csak az órajel miatt lenne K-s proci)
Köszönöm."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #17654 üzenetére
Ui. Illetve az i7-11700k helyett mennyire érné meg a i9-11900kf?
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bobalazs
nagyúr
Kb semennyit, erősebb VGA kell hozzá.
-
G4ga
őstag
talán full hd-ba dobna egy keveset, de nem számot tevőt. 2k és felette pedig nagyon nincs értelme a cpunak.
szerintem játékra semmi értelme i9-et venni. plane ugy hogy az az i5 egy nagyon jó cpu.
persze ez csak az én vélményem.[ Szerkesztve ]
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. 3070 Zotac amp holo kártyához kell szerintetek "támasztót" használni?
-
miqlas
őstag
válasz amdboy #17660 üzenetére
Itt a HardverAprón is találsz, nem kell heteket várni ...
Nekem a forró fejû Zotac van, ahhoz nem kell, de legalább hangos!42
-
laychi
veterán
válasz 4264adam #17661 üzenetére
Én is ilyet vettem az alin. nemrég, használható.
Lényegében egy imbuszcsavar és egy menetes hüvely. Csavarfej felől mágneses korong ráragasztva, másik felén meg valami gumiszerű vékony korong, ami véd a karcolástól.
Illetve egy kontra anyaként funkcionáló belsőmenetes gyűrű van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék hogy mik a tapasztalatok HP gyártotta 3060ti vga-ról?
-
LLP-11Ker
csendes tag
Nekem volt több HP-m (3060ti is) a 3000-es szériából.
3060ti picit hangos, 2 ventis és általában, mint minden HP melegebb féle.
Ha jól emlékszem 77-82 között működött,.de az összes HP-m ezek között kegyegett, sőt a nagyobbak inkább 80+ gyári beállításokon.Ami viszont előnye a HP-s vga-knak, hogy UV+OC-t nagyon jól viselik, azaz könnyen levihető a hőfok, de ha szerencséd van OC-vel teljesítmény többlet is kifacsarható.
Az,hogy melegebb, jelenjen meg a vétel árban mindenképp és általában nem szeretik megvenni, azaz később is nehezebb lesz eladni.
+ Ráadás: ha nem ismered a múltját (azaz nem vatta új) akkor 99%,hogy bányásztak vele. Ez csak infó, hogy tudj róla.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest