Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Vesztor87 #55593 üzenetére
De még milyen jó ötlet volt!
Mi is idén váltottunk műfenyőre, pedig eddig nagyon ellene voltam de ez is ugyanolyan szép, mint a hagyományos fenyő. Egyedül a fenyő illat hiányzik, de azt meg lehet esetleg pótolni illóolajokkal. Régebben hagyományos vágott fenyőt vettünk, aztán néhány évig termelőtől hoztunk cserépben élő fenyőt, amit azután vissza is vittek és újra elültették. Viszont azért azzal is sok a macera, mindig locsolgatni kell, meg az ötödik emeletre (lift nincs) felcipelni majd lehozni egy földlabdás fenyőt nem éppen kellemes. Nem mellesleg a műfenyő jóval olcsóbb, egy 120 cm-es Nordmann-fenyőre hasonlítót vettünk 3,5k ért, és nagyon szép sűrű, tömöttek az ágai.
-
veterán
-
Rick4
félisten
Hát még, ha nem nátriumos szalámit, adalékokkal telerakott pizzafeltétet, műtrágyás- fóliás paprikát, meg mindenféle ízfokozót pakolnátok, bele, az lenne csak az igazi.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
Addig addig lett emlegetve a sok pizza, hogy végül nálunk is ez lett a vacsora:
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Van vkinek eladó 64GB-os microsd kártyája?
-
Agyasima
őstag
Aztat' mondjátok meg, hogy a fenyőfákat mikortól viszik el, mikor lehet kitenni őket az utcára? Gugli nem sok találatot adott, oszt' szegényke rendesen hullajtja már a leveleit.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
r0by
addikt
Nálunk pizza lesz holnap a kaja.
De csakis kizárólag teljes kiörlésű lisztbő lehet.
Nem is tudom, dobjak majd képet? -
Syl
nagyúr
válasz FoxiestFox #55571 üzenetére
Számomra az. Én képtelen vagyok pontosan kicentizni a fizetendőt. Pizzafutárnak, pincérnek, postásnak. Nálam 10% jár. Pont.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz ShadowX #55559 üzenetére
A legjobb pizza szerintem Szegeden a PizzaForte -ból jön.
Dorozsmára is szállítanak, nincs doboz és szállítási díj (90%-ban fél órán belül itt is van a cucc), így az elmúlt időszakban őket választottuk. Dorozsmán azért nem túl sok választási lehetőség van ha nem akarok egy rakat lóvét otthagyni szállítási díjra, de szerintem ha Szegeden laknék akkor is őket választanám .
Kicsit reklámszagú a hozzászólás. de higgyétek el, hogy - sajnos - nem kapok érte pénzt .
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
-
Rick4
félisten
válasz PazsitZ #55572 üzenetére
De lehet én vagyok a szemét, aztán majd szólhatsz, hogy mindenképp köpjenek bele a pizzámba, biztos, ami biztos
Ne aggódj, a futár mondja ezt már egy ideje a szakácsnak, biztos lehetsz benne.
dying_star:
Bármikor megdicsérem a futárt, ha gyors volt.
Egy "szép a lovad" -nak mindig tudnak örülni.
Syl:
Ajánlom olvasd el figyelmesen amit írtam: Ha kihozza nekem a kaját, akkor jár a jatt. Az nem úgy van, hogy a kajajegy, év végi jutalom is adható, és ha megfelelő munkát végez, kaphat? Mint pl egy pizzafutár nem fejjel lefelé adja a kaját, nem 3 óra múlva ér ki, stb. Ha korrekten csinálja, adhatsz jattot, nem kötelező. Pl mint egy étkezési utalványt.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
maláj
addikt
válasz FoxiestFox #55567 üzenetére
ja
-
PazsitZ
addikt
Alapvetően a szolgáltatásért általában illik jattot adni, ebben igazad van.
De messze nem kötelező és pláne nem vaktában kell dobálgatni.Én személy szerint korábban mindig adtam. Viszont mióta módszeresen a szállítás költséget emelgetik én leszoktam róla.
Kávzi számomra ez azt jelenti, mint ahol a számlába építik a "szerozás" díjat. Azóta tényleg csak ha külön hamar érkezik akkor kapnak.
Még egyszer kiemelem, mivel a magas szállítási költséggel én úgy értelmezem, ez bele van kalkulálva.
De lehet én vagyok a szemét, aztán majd szólhatsz, hogy mindenképp köpjenek bele a pizzámba, biztos, ami biztos .- http://pazsitz.hu -
-
félisten
Bármikor megdicsérem a futárt, ha gyors volt.
Jutalmat még nem kaptam, az étkezési utalvány pedig akárhogy is nézzük, nem a cég ügyfeleitől szalad be, hanem a bér kiegészítése, kvázi fizu, csak nem pénzben kapod.
Főleg az undorítós sorodra reagáltam, mert igazából nem az. Mint írtad is, ez egy személyes döntés, ami a szolgáltatástól és az egyén anyagi helyzetétől is függ, ergo marhára nem lehet undorító. -
Vesztor87
senior tag
Ez így van. Csak tudom azt is hogy a futár általában (legalábbis pesten ahol nincs kiszállítási díj) kap egy minimálbér közeli összeget, a benzinjét maga fizeti (meg a kocsiját), és a jattból él. Ha teszem fel rendelek 1350-ért, akkor adok 1500-at és kész, eleve rászámolom, ha meg nem férne bele én mondjuk nem rendelnék. Barátnőm szerint mi sem kapunk a munkahelyen borravalót, itt sem fontos, máshogy látja mint én
-
Syl
nagyúr
>Totálisan el vagy tévedve.
Ajánlom olvasd el figyelmesen amit írtam: Ha kihozza nekem a kaját, akkor jár a jatt.
Aztán hogy te meg úgy gondolod, hogy nem adsz, az a te dolgod. De gondolom a melóhelyen a dicséretet, jutalmat, étkezési utalványt stb. is visszautasítod, mert kapsz fizetést.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
félisten
Totálisan el vagy tévedve.
A jatt soha, semmilyen országban, semmiféle vendéglátóegységben, és társadalmi rétegtől függetlenül sem jár.
Tudom, hogy itthon valamiért sokan úgy gondolják, hogy igen, de nem.
Ez egy opcionális dolog, ezzel tudod kifejezni, hogy az átlagnál elégedettebb vagy a kiszolgálással, a szolgáltatással, a sebességgel, stb.
Rengetegen jattolnak késő futárnak, szar pizzáért, szar kiszolgálásért, szar helyeken.
Nonszensz az egész. -
Syl
nagyúr
Nem érdekel, hogy kap-e fizetést vagy nem. (általában nem) Ha kihozza nekem a kaját, akkor jár a jatt. Minimum 10%. Ha leülök egy kávézóba egy kávéra akkor ott is jár a borravaló. Le is sülne a pofámról a bőr ha ki kellene centiznem az összeget. Ezt a világon a legundorítóbb tulajdonságnak tartom.
-
azbest
félisten
nálunk intézményesített a korrupció
Meg
Usa elnök büszkén mondja német és magyar kollegájának, hogy az amerikaiak átlagban 3000 dollárt keresnek. 2000-ből meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli, mire költik a maradék ezret.
Német kancellár: A németek 2000 eurót keresnek, 1500-ból meg lehet élni, és az államot nem érdekli, mire költik a többi 500-at.
Magyar király: A magyarok 100 ezret keresnek, 150 ezerből meg lehet élni, és az államot nem érdekli, hogy honnan szerzik hozzá az 50 ezret.Viszont Kutyaszorítóban borravaló [link]
Pro és kontra azért vicces egy ország vagyunk.
-
nap
addikt
válasz martonx #55551 üzenetére
Elárulom, ismerem a kompatibilitási módot, és használom is, amikor lehet.
Pl: az ie6-osnál nem lehet.A pénzügyi szektorban ott rontották el, hogy átálltak a vms-ről.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
SirRasor
addikt
Valakinek van Samsung Galaxy S3 minije?
Szeretném 1 percre elkérni az akkumulátorát tesztelésre, meg egy áramforrás is kell utána, ahol ki tudom próbálni, hogy rendesen tölt-e a telefon.Feleségemé WC-be ( ) esett. Kiszárítottuk, működik. Azóta csomószor fel lett már töltve, de 2 napja olyat játszik, hogy ha rádugom töltőre, akkor töltődik, de ha lehúzom, azt már nem érzékeli. Restart nem segít, csak akksikivétel. Szoftveres hiba szerintem kizárva, mert ha kikapcsolom a telefont, akkor is bekapcsol annyira, hogy mutassa a töltést. Szóval vagy alaplapi gond, vagy esetleg az akksi hülyülhetett meg, bár tudom erre kevés az esély..
Make Love not war!
-
-
martonx
veterán
Lehet, hogy volt már ez a kérdés, de most komolyan elgondolkoztam. Ha az M0-ást, meg a bevezető részeit fizetőssé teszik, akkor mi a helyzet a hasonló soksávos elkerülő utakkal, mint pl. a szeged környéki autópályák, hódmezővásárhelyi út?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Elárulom erre való a kompatibilitás mód az IE-kben. Még anno amikor a pénzügyi szektorban dolgoztam IE8-ig simán, bármikor el lehetett merészkedni, sőt rémlik, hogy még a win7 + Ie9+-okat is be lehetett úgy lőni, hog az ősrégi java futtató környezetek működjenek rajtuk, bár ehhez már elégge bele kellett buherálni a rendszerbe.
Nem véletlen, hogy a pénzügyi szektorban elég lassan váltanak windows verziót, a linux meg a kliens gépeken szóba se jöhet.
Én kérek elnézést!
-
Vesztor87
senior tag
válasz FoxiestFox #55531 üzenetére
Mivel foglalkozol?
Nem találtam semmi jót Euronics keres értékesítőt, pesten meg környékén 160-170k bruttó a fizujuk 100% terv teljesítés után. De nem mennék oda, tudom milyenek. -
Rick4
félisten
válasz ShadowX #55519 üzenetére
Futtatták itt többen a pizzafutárt, na mondom ma rendeljünk onnan. Valóban ideért időben, kb 30 perc volt, viszont a pizza kb ugyanígy nézett ki, mintha Te vagy én kis konyhakészséggel kitaláltuk volna, hogy süssünk pizzát. Nem volt rossz, de jó sem, 2 pizzáért, mindkettőn dupla sajt, két somlóiért, a csomag+ szállítás cakk pakk 4 ezres volt. Ennyi erővel már elmehettem volna a Gőrybe is.
-
ShadowX
őstag
válasz FIREBLADE78 #55540 üzenetére
Tésztarecept. Én zabliszttel csináltam, de nem látom semmiféle hátrányát a sima liszthez képest.
Szósz pedig saját alkotás: konzerv: hámozott paradicsom + vöröshagyma és fokhagyma + bazsalikom + só és bors ízlés szerint. A hagymát (mindkettőt) turmixgépben pépesre daráltam (kevés vízzel) majd elfőztem a vizet alóla. Ezek után a paradicsomot is összeturmixoltam és szépen összefőztem az egészet lassú lángon, amíg sűrű nem lett. Közben persze ízesítés ízlés szerint.
Fontos, hogy a sajtot a szószra tegyük, majd a feltétet erre, mert megég a sajt.
-
SirRasor
addikt
válasz Orionk #55511 üzenetére
Körbenézek ott is, de már csak színesekhez kell.
Annyit kiderítettem, hogy a mosószóda a fehérekhez nagyon jó és olcsó is, úgyhogy már jön idefelé egy 25 kilós zsák ~5000-ért Az kb. 1 évre elég is. Színeshez meg azt ajánlották, hogy 50% akármilyen, de minőségi mosógél (na akkor ezt a cserepesről), 50% mosószóda. Aztán majd kiderül..ShadowX +1 a pizzának!
Make Love not war!
-
MODERÁTOR
válasz ShadowX #55533 üzenetére
Anno az én időmben is voltak különbségek. Én is utáltam a rendszerben, hogy kb mindegy, hogy csak melegedni jársz be vagy dolgozol mások helyett, akkor sincs előrejutási lehetőség. Régen ismeretség, ma pedig ahogy hallom, politikai hátszél kell hozzá. Egyik sem volt soha, így "kénytelen" voltam magánúton, önerőből érvényesülni. Életem egyik legjobb döntése volt. Ajánlom neked is, egy idő után szerintem te is belecsömörlesz, azok akikben megvan a többiek közül való kitűnésre való hajlam / képesség, azt megfojtja az államigazgatás.
-
maláj
addikt
válasz FoxiestFox #55518 üzenetére
-
FIREBLADE78
addikt
válasz FoxiestFox #55538 üzenetére
Van két szálláshelyünk,ott
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
félisten
válasz FIREBLADE78 #55537 üzenetére
De ezek itt ilyen érettségivel betölthető dekirály melókról társalognak, mondom csak megkérdezem már...
Te hol dolgozol? -
FIREBLADE78
addikt
válasz FoxiestFox #55531 üzenetére
Takarítani jöhetsz hozzánk
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Rhino666
addikt
válasz ShadowX #55532 üzenetére
Én ezekhez nem érték és nem is vagyok hajlandó érteni (ami nem magától értetődő és logikus jogszabály, az nem jó jogszabály -- es ebből elég sok van, mint ahogy azt te magad is említetted). Nem az én dolgom ezeknek a mélyére ásni magam, erre van a könyvelő, bérszámfejtő, ügyvéd stb. Értek ahhoz amit csinálok és azt csinálom, amihez értek, amiket kiemeltél azok meg nyilván szélsőséges példák (vagy épp enyhítő körülményként felhasznált bullshit)...
[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
ShadowX
őstag
válasz lugosi #55527 üzenetére
Bizonyos államigazgatási szerveknél jár csak kötelezően a jutalom. Van, ahol feltételekhez kötött. És ezzel szépen trükköznek is. Pl. sikerült teljesíteni a meghatározott célt, de "véletlenül" megemelték ezt a számocskát és így hopp. South Parkosan volt-nincs. Ezeket a 13. és 14. havi fizukat már nálunk régen elmeszelték. Én sosem kaptam. Jutalmat ellentétben ezzel igen, bevallom. De ez a jutalom is csak arra szolgál, hogy kiegyenlítsék az erőviszonyokat. Egy rendőr zászlós pl. annyit keres, mint én hadnagyként. Jól kis is röhögték az egyik kollégát a múltkor, mert a bruttójára azt hitték nettó.
A ruhapénz másnál nem tudom hogy van, így csak saját berkekről tudok beszélni. Elmegy simán az egyenruházatra az az évi 90K. Mondjuk olyan árak mellett nem is nehéz, hogy 7500 Ft egy ing (amit lassan évente cserélni kell mert botrányos a minősége) és van olyan, hogy téli kabát 60K-ért. És nem a Clumbia gyártja és nem is olyan a minősége. Nekem az alap egyenruházati felszereltségem nettó 250K-ba került. Nem volt sok mennyiségre, mert emlékszem, hogy 4-en vettük fel a ruházatot és egy gépkocsi csomagtartójába belefért.
A most decemberben nyugdíjba vonult szobatársam (nem hivatásos, hanem kormánytisztviselő) nettó 110K-s fizetéssel ment nyugdíjba 23 év a cégnél eltöltött munkaviszony után.
Amennyiben ez igaz (fenntartással kezelem), akkor kérdezd meg tőle, miért nem megy a versenyszférában? Elhivatottságból támogatja az államot? Erre a kollégám azt szokta mondani, hogy próbálkozik, de amikor a két gyerekére néz, akkor eszébe jut mindig a biztos fizetés. Mint írtad, ez nagy előny. És az ember hajlamos emiatt el is kényelmesedni.
Az állami szférában a szabadság az tényleg meggyőző (főleg ha ki is tudnám venni). Ez a versenyszférában jóval kevesebb. De szerintem Lézer bácsi gondoskodik róla, hogy ne sokáig maradjon így. Kezdte a minisztériumokkal tesztjelleggel.
Érdekes, ha annyira rossz lenne az állami, mint ahogy leírjátok, akkor onnan mindenki állandóan menekülne.Menekülnek is, szépen lassan. Én ebben is látom a képzetlenség rákfenéjét sajnos. Emiatt lehet is utálni minket is. Nincs olyan szintű a képzettség, mint az elvárható lenne.
Egyébként nem tudom ki hogy van ezzel a verseny-magánszféra dologgal, de ha itt a biztos fizetést hozzuk fel pozitívumként, akkor a versenyszférában meg felhozhatjuk az innovációt. Ott hajlandóak a céget megújulni, fejlődni, mert őket sok minden más mellett a profit is vezérli. Ez az, amit nálunk teljesen hiányolok. Van egy jó ötleted, hogy mit lehetne hatékonyabban kivitelezni, de mivel a főnök nem hajlandó még meghallgatni sem, így halva született az ötlet. Tetszik az a nyitottság, amit sok versenyszférában található cég képvisel.
-
ShadowX
őstag
válasz lugosi #55523 üzenetére
Nem ugyanarra gondolunk szerintem a komplex folyamat alatt. Itt nem arra gondolok, hogy egy asztalosnak tisztában kellene lennie a kettős könyvvitel szabályaival, arra ott a megfelelő könyvelő.
Találkoztam olyannal (és nem is kevéssel) aki csak azért kezdett el kocsmát üzemeltetni (illetve vette át az előző tulajtól) mert bemesélték neki, hogy kocsmát megéri üzemeltetni, mert inni úgyis mindig járnak az emberek. Aztán szépen csődbe is ment, mert a napi 1 rekesz sör meg 10 feles eladásából még falun sem lehet megélni és egy kocsmát fenntartani. Sok egyéni vállalkozó még azzal sincs tisztában, hogy hogyan kellene bejelentenie egy alkalmazottat (vagy - ez nem vicc - hogy egyáltalán be kell). Vagy, hogy még abszurdabbat mondjak, volt olyan esetem is, ahol az ügyfél azt mondta, hogy a működő pénztárgépe mellett azért adott kézi nyugtát, mert azt hitte mindegy melyiket adja, csak adjon valamit. Néhányan ennyire nincsenek tisztában a dolgokkal. Vagy ez szerinted nem tartozik hozzá az alap ismeretekhez? Csak meg kell venni a helyet és az majd megy magától?
Én a komplex folyamat alatt azt értem, hogy meglátni a jó lehetőséget, kialakítani annak a körülményeit, és a vállalkozáshoz kapcsolódó alapvető (api működéshez szükséges) szabályokkal tisztában lenni. Sajnos ez sem kevés. Találkoztam olyan emberrel is, aki a vállalkozása beindítása előtt bejött hozzánk és a legfontosabb dolgokat (amit napi szinten ellenőrzünk) megkérdezte, megtudakolta mire figyeljen oda. És ugyanezt megtette más hatóságokkal, hiszen hozzánk épp a katasztrófavédelemtől jött. A bonyolultabb műveletekre pedig ott vannak a "kötelezően" igénybe vett szolgáltatók, mint a könyvelők.
A komplex szabályok pedig nem az én szakterületem, mivel mi a napi jellegű dolgokkal foglalkozunk, és nem több évre visszamenőleg tartunk adó- és áfavizsgálatokat. De úgy gondolom ahhoz nem kell értenie egy vállalkozónak, mert arra ott a szakember, akit megfizet.
Nem ugyanúgy alakulnak a keresetek az összes államigazgatási szervnél sem, de ezt gondolom tudod. De ez az egész túlfizetettség téma is necces. Azt hiszem pont veled vitattuk meg itt a fórumon, hogy van akinek egy adott összeg sok az elvégzett a munkájához képest, míg egy másik embernek meg kevés ugyanaz az összeg. Nincs arányban a elvégzett munka mennyisége és a hozzá kapcsolt fizetés. Sok embernek felkopna nálunk is az álla ha így lenne. Hol dolgoztál amúgy?
Lehet te ilyen milliomosnak gondolsz engem amúgy? Neeem. Ennél fogva úgy gondolom nem elrugaszkodott a fizetési igényem sem.
-
félisten
-
Vesztor87
senior tag
válasz lugosi #55527 üzenetére
Ja még annyi, hogy a kafatéria most nem egy minisztériumnál dolgozó ismerősnél bruttó 200k. Nekem majdnem 300k és az enyém nettó. 13. haviról nem tudok, ellenben ruhapénz az van, szegeden és pesten is vmi 150k. Szabi megint több van, tán 25-30 az alap asszem. Ha érettségivel is megkapná ezt mindenki azt mondom jó, de diplomával nem nagy kunszt 130-140k-t keresni szerintem.
Szerk: csak nettóról beszélek
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Vesztor87 #55528 üzenetére
Látod még egy pont az állami szféra mellett. Az ritkán megy csődbe pl.
Egyébként a minimálbér 2x-esére vonatkozó állítását kezeld fenntartással, főleg minisztérium, valamennyire is vezető pozícióban. Esetleg úgy kezelném igaznak az állítást, hogy a bruttó minimálbér 2x-es összege nettóban. -
MODERÁTOR
válasz Vesztor87 #55525 üzenetére
Amennyiben ez igaz (fenntartással kezelem), akkor kérdezd meg tőle, miért nem megy a versenyszférában? Elhivatottságból támogatja az államot?
Amikor én voltam államiban: bér, nyelvvizsgapótlék, cafeteria, ruhapénz, 13. havi fizu, 14. havi fizu (rövid ideig), jutalom, illetve 30 éves koromban annyi fizetett szabi járt éves szinten, mint egy 45 éves normál munkavállalónak. Ezen felül a szervnél eltöltött idő után biztosan növekedett a fizetés, ahogy felsőbb kategóriába sorolták az embert.
Amennyire követtem a híreket, ezek egy részét azóta megszüntették, de csak aki dolgozott állami szférában, tudja hogy mennyiben más, mint a versenyszféra. Érdekes, ha annyira rossz lenne az állami, mint ahogy leírjátok, akkor onnan mindenki állandóan menekülne.
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
válasz lugosi #55523 üzenetére
Ezzel lehet vitatkoznék egy picit. Haverom Pesten miniszériumban dolgozik, kb. 2x annyit keres mint a minmálbér, bgf diploma és mester képzéssel, nyelvvizsgával, és az osztályon belül vezető pozícióban dolgozik. Más ilyen papírral a verseny szférában hasonló munkakörben többet kap.
-
Syl
nagyúr
válasz ShadowX #55521 üzenetére
Semmi gond! Nincs sértődés Nekem alapjában semmi bajom az opec dolgozókkal, pedig volt vállalkozásom. Életemben háromszor ha voltam bent a Bocskai utcában és mindig nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
-
MODERÁTOR
válasz ShadowX #55515 üzenetére
"A vállalkozókról pedig annyit, hogy nekik igenis képesnek kell lenni átlátni egy nagyon komplex folyamatot. Mint írtam pontosan ez az, ami megkülönbözteti őket a beosztottaiktól vagy az átlagembertől."
A sztereotípiáid közül ez a legrosszabb. Miért kellene egy vállalkozónak nagyon komplex folyamatokat átlátni. Te magad írod, hogy nem vagy informatikus. Egy informatikus meg mondja azt, hogy neked értened kell az ő szakmájához? Ha pl valaki egy asztalos vállalkozó, miért kellene neki nagyon komplex adó- és vámszabályokhoz érteni? Alapvetően a jogszabályoknak olyanoknak kellene lenniük, hogy az átlagember - akire vonatkoznak - értelmezni, használni és betartani tudja őket.
Vagy máshonnan megközelítve, kik legyenek vállalkozók? Átlagemberek, vagy szupermenek? Például olyan fogorvosok, akik egyben vám- adó- munkaügyi és egyéb szakértők, mérlegképes könyvelők, építésügyi szakemberek, stb.?
A te elképzelésed szerint aki "vállalkozó", annak mindenhez kell értenie, ez nonszensz. A te fejedben, mint az általam ismert államigazgatási dolgozók nagy részének a fejében egy nagyon pontatlan, torz, hamis kép él a "vállalkozókról"."de mint tudjuk a munkáltatók a munkabéreken szeretnek leginkább spórolni"
Kettes számú téves, államigazgatási sztereotípia. A munkáltatók igenis hajlandóak megfizetni azt a bért, ami nekik hasznot hoz. Más kérdés, hogy itt is működik a keresleg/kínálat szabálya, illetve az ár/érték arány.
"mivel tisztában vagyok a képességeimmel, így van egy konkrét bérigényem, ami nem kisebb a mostaninál"
Szintén egy államigazgatási jellemző téveszme. A bérigényed annyi, mint amennyit az állam fizet? Ezt te se gondolod komolyan. Ha a szaktudásod annyit érne a szabad piacon, mint amennyit most keresel, akkor már minden kollégád a versenyszférában dolgozna. Az államigazgatási apparátus jellemzően túlfizetett a képzettségéhez, tudásához, illetve az általa végzett munka minőségéhez és mennyiségéhez képest. (Mint volt állami alkalmazott mondom ezt.)
-
Vesztor87
senior tag
válasz ShadowX #55519 üzenetére
Mondjam a címem? De jatt nincs me szegénység van
Nálunk is az érettségi ami kell, a vicc az hogy vannak olyan pozíciók, és karrier szintek ahol elég durván jól lehet keresni. Ezt most úgy értem hogy 250k+ egy sima érettségivel+kafatéria napi nettó 7 órában (br.8).
Ennyit mondjuk én sem keresek sajnos. [
OFF]Épp nézelődöm hogy van-é valami olcsóbb lakhatási lehetőség. Heti 3-4 napot vagyok pesten (hétfőn a melóhelyre megyek eleve, pénteken reggel megyek is az albiból egyből a melóhelyre, szal 3,5 nap), de a lakótársam ott van 0-24, és a rezsit felesbe fizetjük. az albit meg úgy osztjuk hogy mivel az enyém a nagyobb szoba én dobok bele többet, de nekem nem éri meg 45k-t sem kidobni ezért a 3 nap 4 éjszakáért... -
ShadowX
őstag
-
Syl
nagyúr
válasz ShadowX #55515 üzenetére
>Aki jelenleg ilyen helyen dolgozik, az már a vezér csicskája és szolgája lehet csak?
Én ilyet nem írtam, ne láss bele olyat ami nincs ott
Azt írtam, hogy az emberek félnek elmondani az őszinte/negatív véleményüket, mert "pá kis aranyom, pá..." Mintha a közelmúltban lett volna valami rendőr elbocsájtás fb komment végett.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
félisten
-
ShadowX
őstag
válasz Vesztor87 #55516 üzenetére
Nálunk a minimális végzettség az érettségi. De még felsőfokú végzettséggel sem ajánlom magunkat.
A dolog egyszerű. Ha érettségid van, akkor tiszthelyettesnek vesznek fel, minimális fizetésért. Szó szerint a minimálbér környéke (ha van nyelvvizsga akkor azért jár a plusz pótlék).
Ha megfelelő (azaz szakirányú - jelenleg jogász, közgazdász és igazgatásszervező) a felsőfokú végzettséged akkor tisztként kezdhetsz, jobb fizetésért, de ezzel sem fogsz a plafonnak menni. Mivel a tiszti állomány létszámfüggő (ergo előre meghatározott arányban kell lennie a tiszteknek és a tiszthelyetteseknek) így gyakorlatilag sohasem kerül tiszt felvételre, mert nincs rájuk szükség. Így marad a minimálbér.
Törvényben rögzített beosztásokért jár a pénz, de ott is osztályvezetőtől éri meg igazán. Az meg olyan, mint a fehér holló...
Szerintem te most többet is keresel mint én. Úgy, hogy nekem a cégen belül jónak mondható a fizetésem. Jelenleg olyan a felvételi rendszer nálunk, hogy lassan 1-2 havonta veszünk fel embereket, mert annyian mennek el. 20 emberből kb. 1 marad a végére, akit felvesznek, mivel amikor meghallják a fizetést, akkor egyszerűen felállnak és elmennek - és ezt úgy kell érteni, hogy se szó se beszéd tényleg felállnak és elmennek valaki még röhögött is a múltkor .
A rendőrségnél kicsit másabb, de azt Maláj meg tudná mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
-
ShadowX
őstag
válasz lugosi #55487 üzenetére
Az erős túlzás, hogy lelkesedés és optimizmus...sajnos. Azt mondom, hogy aki ilyen területen dolgozik (az állami szféra nagy része) és olyan a munkához való hozzáállása, mint nekem (vagy hasonló) akkor nem lehet sokáig bírni. Én sem bírom. 4 éve vagyok a cégnél, de eljutottam arra a pontra, hogy elkezdtem más munka után nézni. Mivel nem vagyok programozó, így kicsit nehezebb a helyzet, de majdcsak lesz valami (mivel tisztában vagyok a képességeimmel, így van egy konkrét bérigényem, ami nem kisebb a mostaninál, de mint tudjuk a munkáltatók a munkabéreken szeretnek leginkább spórolni). Sokkal inkább a saját magammal szemben állított mérce a mérvadó, az dolgozik bennem. Én nem adok ki sz@r munkát a kezeim közül, legyen az állami munkahely, vagy versenyszférás. És pont. Hidd el, ki is vagyok nézve emiatt a "társaságból" rendesen, mivel egyszerűbb számukra, hogy nem dolgoznak és kapják a fizetést. Ez ellen csak akkor tudnék tenni, ha vezető beosztásban lennék. De nem vagyok és nem is sok esély van rá, mivel működik a sógorkoma-jóbarát rendszer. És amíg ez így van, addig itt nem lesz változás.
Most is megvan a hatóságokról alkotott véleményen (konkrétan előfordul, hogy nem is mondom hol dolgozom, illetve néha azért szívesen köpnék egyet, majd aláállnék olyan dolgokért, amiket nem is én tettem). Én igyekszem úgy végezni a dolgom, hogy mindenkinek jó legyen. Nagyon nehéz hidd el, és rengeteg energiába kerül. Nem jó az sem, hogy nem mehetek bizonyos helyekre, mert tartok tőle, hogy bele lesz köpve a kajámba, pedig nem is tártam fel az adott helyen jogsértést... Aki ismer az tudja, hogy jó és segítőkész ember vagyok és sokan azon is csodálkoznak, hogy mit keresek én a NAV-nál, mert általában teljesen más típusú emberek dolgoznak ott. Hát ezt így hozta az élet. Munka kellett, ide vettek fel.
Mellesleg a hatóságokkal szemben sosem lesz jó a közvélemény Magyarországon. Itthon minden olyan sajátságos. Valamint túl sok ember dolgozik a közszférában ahhoz, hogy mindenki tökéletes legyen.
A vállalkozókról pedig annyit, hogy nekik igenis képesnek kell lenni átlátni egy nagyon komplex folyamatot. Mint írtam pontosan ez az, ami megkülönbözteti őket a beosztottaiktól vagy az átlagembertől. Nem azt írtam, hogy haljon ki az összes, nagy a különbség. Mivel pont ilyen területen tanulok most is tovább (azt most hagyjuk, hogy teljesen más a valóság a tanítottaktól - vannak hasznos és kevésbé hasznos dolgok) ezért igenis van egy kialakult képem a vállalkozókról. A jó vállalkozókról. És igen, én is szeretném egy nap függetleníteni magam, de ahhoz még nagyon sok pénz kell. Addig pedig igyekszem megfigyelni az ellenőrzötteken, hogy milyen hibákat ne kövessek el.
(#55498) Syl: Erre nem is nagyon reflektálok. Aki jelenleg ilyen helyen dolgozik, az már a vezér csicskája és szolgája lehet csak? Szerintem nem. És mint láttad én a kritikáimat is megfogalmazom a saját munkahelyemmel szemben. Ez is hozzátartozik. És Maláj is így teszi.
(#55499) Vesztor87: Pénzügyőr vagyok.
(#55506) Rick4: Sajnos ez bevett gyakorlat és a jogszabályi szövegezések is úgy vannak megfogalmazva, hogy mindig az ügyfelet terheli bizonyítási kötelezettség. Ezért is írtam, hogy sok a hülye jogszabály. Ez szerintem olyan is-is játék. Ha vádolok valakit, akkor alá is kell támasztani, de a másiknak is bizonyítani kell, hogy ártatlan. Mint írtam, ott a fellebbezés lehetősége. Sokan élnek vele. Vegyes kimenetellel.
(#55507) Vesztor87: Mivel nálam még a régi ablakok vannak (Vajda utca), így elviselhető a hőmérséklet. De sok ismerősöm panaszkodik, hogy náluk is dzsungel van, mert újak az ablakok és úgy szigetelnek, hogy semmi se ki, se be...
(#55512) Rick4: Hogyan lehet tenni ellene? Érdekelne, mert marhára zavar, hogy a tömbünk az utcát fűti, de nem tudok vele mit kezdeni. Nincs beburkolva a tömb, és radiátor csere sem volt (kivéve nálam). Így marad a fizetünk dolog.
-
Vesztor87
senior tag
Szüzanyám:S
A fűtés érdekes, mert nálunk panelprogi az lett, de hőmennyiség mérő az nem hál az égnek. Legalábbis pesten laktam olyanban ahol ez fordítva volt, volt hőmérő, és nem volt új ablak és szigetelés. 17-18 fok volt a lakásban (35nm 1,5 szoba, havi egy tizes vt a fűtés majdnem).
-
Rick4
félisten
Ja, ha valaki albérletet keresne, anyám mondta (írtam már, az egyik albérletes fb csoport adminja), hogy van egy zűrös alak a Bp.i krt elején, aki 28k-ért szobát kínál feltűnően sűrűn. Most derült, ki, hogy amúgy ki van adva rendszeresen, csak a módszere az, hogy a bérlő beköltözik, egy hét után a cuccaiból kiválogatja a neki tetszőket, a többit kipakolja az ajtó elé, és zárat cserél.....
Név és pontos cím is van, de jelen esetben önbíráskodás lenne ha kitenném, így nem teszem ki...
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #55507 üzenetére
Anyám az űrhajósban a 2x60 lakás félig meddig közös képviseletét csinálja, ott lakik, ez okból intéz mindent, de persze pénzt nem kap érte..., Ott amikor körbeszigeteltek, télen 26 fokban ültek. Kaptak egyedi hőmennyiségméróket, eltekertették a lenti cső elzáró csapját 30°-kal, azóta csak 23°C van, viszont az éves fűtésdíj közel 25%-kal csökkent... Szóval ha az utcát is fűti valaki, az nem túl gazdaságos, és egy laza mozdulattal lehet ellene tenni, csak nem kell annyiban hagyni, hpgy jó ide a légköbméterre számítptt átalány.......
-
Orionk
senior tag
válasz SirRasor #55490 üzenetére
Szia !
Aki nem akarja a kb. 4,5 literes színesekhez és fekete fehérekhez való folyékony mosóport megvenni a Tescoban 3ezer forintért, az a Cserepes sori piacon megveheti kb. 2.400 Ft ért.
Természetesen gondolja az ember, hogy nem lehet az "eredeti", de ugyanazt elvégzi és hibátlan.
Ami meg vicc, hogy ugyanazt a mosógélt a budapesti Ázsia Center áruházban még 1.000 forinttal olcsóbban is meg lehet venni.
Akik a Cserepes piacon árulják, azok mind onnan hozzák, meg a csokikat is, meg még nagyon sok mindent.Az Ázsia Centerben rengeteg és rengeteg ilyen áru van, ami ott szemtelenül baromi olcsó és annyira nem minőségtelen mint az ember gondolná.
Nem értem, hogy hogyan csinálja az Ázsia center áruház ezt, de nem létezik, hogy a Kormány-nak ez nem tűnik fel..., vagy ők is "benne vannak."
-
-
Vesztor87
senior tag
-
Frenky89
addikt
válasz Vesztor87 #55507 üzenetére
Amikor Skype-oltam ismerősömmel - aki Szeged egyetlen hegyén lakik - arra lettem figyelmes, hogy milyen frankó madárcsicsergés hallatszik a háttérből, mint kiderült azért, mert "óh, télen mindig nyitva az ablak, különben megsülünk" (5./legfelső emelet).
Pláza melletti tízesben is hasonló a helyzet, csak mióta szigetelve lett a ház azóta nem kell az ablakokat nyitva hagyni elég csak elzárni a radiátorokat, mert a felfelé menő forróvíz befűti a lakást (3. emelet).
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
A panelosoktól kérdem, nálatok milyen idő van? Csongrádi 83-ban lakom, itt baromira fűtenek:S Nem tudom hogy a műanyag ablakok+szigetelés mennyit tesz hozzá a dologhoz (ha valaki a 81/85-ben lakik szóljon), de 0-ra tekert fűtéssel és bukón hagyott ablakokkal van napközben 23 fok. Egyszer kíváncsiságból egyik este bezártam az összes ablakot, és feltekertem a fűtést max-ra, fél óra után inkább visszacsináltam mindent mert nem bírtam. Bár a hőmérő még csak 27 fokot mutatott nagyon nagyon meleg vt:S Ez valami baromi nagy pazarlás. Több embert is kérdeztem itt mi újság, a 4-5. emeleten is ugyanez a helyzet
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #55474 üzenetére
Ez az ember 13 éve a főnököm volt, jó barátságban maradtunk, tudok sokmindent. Precíz nem hibázik, és főleg nem mellébeszélős fajta. Hidd el, ha azt mondom, azért kapott 2 millás büntit, mert nem látta hónapokkal előre, hogy a szerződött partnere a szerződés teljesítése és a kifizetés után sajátjaként fog bánni a nála lévő pénz egészével, legfőképp az áfa különbözettel.... És ugye neki kellett bizonyítanai, hogy amit állítanak róla, az nem így van....
[ Szerkesztve ]
-
-
nap
addikt
válasz SirRasor #55486 üzenetére
Remélem, nem lesz belőle semmi. A cégnél vannak olyan alkalmazások, amik csak és kizárólag IE-vel mennek. Ezek közül az a legszebb, ami a 6-oshoz ragaszkodik. Ha nem figyelek oda, hogy ne frissítse automatikusan a böngészőt, akkor a következő update alkalmából mehetek újrakonfigurálni az egészet...
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest