Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
konkrétan a "zselés" fekete hajú srác Aki konkrétan egy jószándékú srácnak tűnik, de nekem ő baxta szét a felnifestést.
A spur jó, mi oda megyünk a futóműállításért és a mézért is. Itt lakok tőle 3 sarokra, velük csak egy baj szokott lenni, ha valaki sürgős, az rendszerint nem megoldható. Bár ez logikus, akik jók, azoknál sokan vannak...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Ck.
addikt
Az a baj, hogy nem a tanuló engedte le az autót, hanem a teljesértékű alkalmazott, konkrétan a "zselés" fekete hajú srác.
Utána még elvárták, hogy a szar gumi átszereléséért megint fizessek munkadíjat, sőt arról győzködtek, hogy ha a centír gépben a gumi jó, akkor jó. A centír gépnek ehhez semmi köze. A nyomvályú pedig egyenest repítette az autót. Ez simán gumi szerkezeti hiba, bármelyik gumis, futóműves megmondja.Amúgy ha gumis és futóműves kell, akkor én már évek óta az Algyői útra járok a Spur-hoz, soha nem volt velük problémám, maximális korrektség és szakértelem.
Emide csak véletlen kényszerültem, mert egyedül náluk volt az én méretemben nyári gumi, tegnapra kéréssel. ANálam egy műhelynek vhogy így kell kinéznie: [link]
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!"
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
A4B5 hátsó ablakai kurblisok, nem villanyosok. A jobb hátsó viszonylag rövid idő alatt állandóan lejjebb csúszik 5-10mm-t.
Gondolom valami elkopott benne; esetleg lehet ezt látatlanban konkretizálni, vagy szét kell szedni és úgy megpróbálni felismerni a kopott alkatrészt? -
degec
senior tag
válasz Morris #79144 üzenetére
passatklubra reggelj be kérd el valakitől..az is csak 5.5 fórum ! színtiszta 5.t fórum. soknak megvan..
Mágus2: jaja megtanulja majd.. de inkább ne !!! drága az ac, de a benzinszűrő is rohadt drága golf6 tsibe.. és jobb hátsó küszöb alatt van tank magasságában.. tök fura![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ezekre a klipszekre ki mit talált ki? szélvédő alatti eresz...
1, cserélhetőek, kivehetőek valahogy?
2, pillanatragasztóval bekent csavart beletekerni
3, vágni bele egy nagyobb menetet?melyik a legjobb?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
A tanulókkal mindig baj van, bár ez nem mentesít senkit a felelősség alól, anno nekem annyira sietett a tanuló, hogy a felnin a csavarlyukak széléről leverte a festéket. Mondj jobbat, ha tudsz.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Ck.
addikt
Én soha többet nem megyek hozzájuk, az biztos. Kontár banda.
Leengedték az autót kézifék nélkül, az autó pedig megindult hátra. A bak leszakította a műanyag sárvédő elemet, aztán én szaladtam a kocsi után hogy berántsam a féket. Épp akkor értem vissza a plázàból. Ha épp nem vagyok ott, akkor mi lett volna? Irány a kerítés?[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
Ck.
addikt
Nem tudom egyről beszélünk-e, ez egy pici egérlyuk, egy beállásos műhellyel. Bent vannak az autóklub udvarán, jobb oldalon a kerítés felől a legszélén. Vmi Gyuri a tulaj.
És az túlzás, hogy csapat, egy ember dolgozik ott, egyedül. Illetve van most ott egy tanuló srác.[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Kossuth Lajos sgt., Magyar Autóklub melletti gumis, a plázával szemben.
Mágus:
Azért lett bekenve, mert a tömítésben van egy fém gyűrű a csavar lyuknál és ha a natúr tömítést ráteszem, majd vissze a fedelet és összecsavarozom, akkor nem szorítja rá a tömítést rendesen, hála annak az idiótának, aki odatervezte az a gyűrűt. Az a fém karika nem engedi rászorítani, mert a csavart a karika magasságáig tudod csak rászorítani, maga a tömítés pedig lentebb helyezkedik el, lesz egy kis szintkülönbség, ami bőven elég ahhoz, hogy megint elkezdjen ott folydogálni, pár hét múlva ismét. Sajnos ez történt a legutóbbi cserénél is, amikor csak natúran a tömítés lett betéve. Egyszerűen nem lehet rendesen rászorítani vmi plusz kenőanyag nélkül és aztán megint csak kezdődik a folyás.Egyébként decemberre fel van adva a lecke. Vszínű cserélni kell a hengerfej tömítést ha eszi a vizet és akkor már én inkább kivetetném a motort és kicseréltetném a főtengely szimeringet is, valamint az összes kényes tömítést, amihez egyébként nem lehetne hozzáférni. Nagy munka lesz.
Vagy pedig addigra feladom a harcot és átülök vmi másba. Novemberig el kell döntenem.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Mágus2 #79176 üzenetére
Jaja... És az a baj, ez a kép azt a szerelőt minősíti, aki legutóbb levette a szelepfedelet.... Ha ő szilózta ilyenre, az a baj, ha előtte csinálták, és nem volt 5 perce ezt kipiszkálnoi, akkor az a baj....
-
Rick4
félisten
válasz Mágus2 #79172 üzenetére
A jobb hátsó sarokban van egy jó nagy szilódarab, mondjuk nem értem, hogy került oda, remélhetőleg nem félúton jut el oda, hogy akkor most bemászik az egyik olajjáratba...
-
Rick4
félisten
Milyen kétpálcás réztengely ez? A nikkel is lejött már róla, mint a búcsús aranyláncról.
Amúgy beírhatod, melyik ez a korrekt gumiszeviz, hadd tudjuk már, hova lehet visszamenni, ha probléma van a frissen vett gumikkal. .
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Annyira nem szépek már. Ha kicseréltetnéd az alátéteket(himbák), akkor még sokáig elmenne így, de ahhoz szét kell bombázni az egész fejet, és akkor már érdemes vezérlést és vezérmű tengelyeket is cserélni. Így is elmegy még vagy 80-100 000km-t amire már tényleg vállasok lesznek a tengelyek. Akkor már kuka az egész készlet.
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
válasz Mágus2 #79168 üzenetére
Varázsló úr,
Ki lett ma cserélve a jeladós porlasztócsúcs és láttam ma végre én is a bütyköket. Az angol szerelő egy kicsit lódított, nem annyira gyönyörűek, mint mondta, de a szakim szerint ezek még egyáltalán nem rosszak, nagyon messze vannak még attól, amilyenek lenni tudnak:
[link]Mi a vélemény?
A gumis probléma végül megoldódott, kicserélték egy másikra, de munkadíjat akartak felszámolni az átszerelésért. Volt nem kis balhé...
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Nem, ez brake caliper issue. Nálam is volt, cseréltem a féknyerget.
A videón a bácsi kitolta a hengert a kézifék karral. Na, ez nálam nem ment, mert nem fordított a hengeren, csak kijjebb nyomta, a másik oldalon simán fordított a hengeren. Hétvégén csinálik egy videót a régiről, eltettem. Ha leveszed a nyerget, rögtön kiderül, csak a kézi zsinórt kell lekötni, ha tolja kifelé a hengert és forgatja is, akkor jó, ha csak kitolja és visszaengedi, akkor berohadt. Meg lehet mozgatni, de előbb-utóbb csere. Ideig-óráig segít, ha kipumpálod pedállal a hengert, majd visszatekered, vagy 3x el kell vele játszani, utána fél évig jó lesz de megint meg fog szorulni.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
-
zsolt19900
őstag
válasz freaghill #79160 üzenetére
morc tényleg nem áll jól ezen, azon kívül tyűűű szép
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
freaghill
őstag
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #79139 üzenetére
megoldódott a dolog, köszönöm
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
kk831228
addikt
válasz #89874944 #79142 üzenetére
Persze a mutató csak azért mutat neked 90-et hogy megnyugodjál... Pedig -15-20 foknál de jó lenne az a +5 fok fűtés szempontból...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
TaaT
nagyúr
A múltkor írtam hogy érzésre mintha megint lelazult volna az anya a kéziféknél, ma ránézek és így áll. [link]
Give them hell Ukraine!
-
Morris
veterán
válasz bitpork #79145 üzenetére
Marótiéknál van épp készleten, csak nem tudom mennyi ideig...
Azért gondoltam, hátha megvan valakinek és kölcsön tudnám kérni. Lenne benne néhány dolog ami érdekelne.
Akarom mondani csinálnék róla egy-két mentális pillanatképet.[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz focvis #79140 üzenetére
Hát hüjje itt mindenki, én is ötezeré' tankolok...igaz csak mert nem fér bele több, de ezen most ne akadjunk meg
(#79144) Morris: sehol nem fogsz találni: se passathoz se c5 allroadhoz se c6 hoz nincs. Elsa és Etka a barátod, mert ezek már mese számba mennek.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Morris
veterán
Nincs meg valakinek véletlenül?
Kölcsön kérném[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ha a műszerfalon 90fokot ír vízre, de vcds-ben csak 85 az normális? :/ fél óra 100as tempo után is 85. viszont ezt eléri 2-3 utcasarok alatt.
Taat köszi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
+tresh + Mágus
szeretek veszélyesen élni! 24 éve így csinálom
Mit mondanátok azoknak akik 2000 meg 5000 Ft-ért tankolnak a porszáraz tankba? Ők vajon cserélnek évente benzinszűrőt?
Amúgy én most cseréltettem Mann Filtert. (az ugye német? )
Szerk: eddig egyszer b@sztam rá nagyon, új volt az autóm és becsapott a BC, még 10 km-t írt amikor megállt alattam az M7-esen újév napján reggel 8 óra felé. Sokáig stoppoltam...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #79135 üzenetére
ezen a képen ami van 6 számmal jelölve, annak kellene a robbantott rajza olyant is tudsz esetleg?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #79134 üzenetére
[link] Ez megfelel?
-
zsolt19900
őstag
válasz freaghill #79132 üzenetére
nem kucsos nyitásról beszéltem, hanem kp zárról, a kulcs teljesen ki van iktatva a körből. Maga az a kilincs nem nyitja a reteszt ez a baj
zsolt1225: vissza lesz, csak gondoltam ha itthon megoldom, akkor nem kell odamennem ismét ez miatt
-
zsolt1225
aktív tag
válasz zsolt19900 #79131 üzenetére
Miért nem viszed vissza, hogy haver nem működik valami amit csináltál és csináld meg?
-
freaghill
őstag
válasz zsolt19900 #79131 üzenetére
Tudtommal 3 állás van ahova a kulcsot tudod mozgatni.
1: kinyitja
2:lezárja
3:akkor nyit és akkor zár mikor a kp nyit és zár. -
zsolt19900
őstag
lenne valakinek robbantott rajza egy lupo (gondolom polo, gondolom golf ect.) csomagtér ajtó nyitó belső mechanikájáról? mi mi után következik stb. stb.
az történt ugyan is, hogy szerelőm szétszedte és most ha rázárjuk kpzárral és kinyitjuk, akkor nem akar a kilinccsel nyitódni az ajtó
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Rick4
félisten
Mi számít pontosnak? Hogy 100-on áll, én meg 101-gyel megyek? Nem 30-nál és nem 230-nál kell azt nézni, hogy még határon belül vagyok-e... A kedvedért javítom: Közelebb állt a mutató a GPS által jelzett értékhez.
-
Rick4
félisten
válasz !Overdose! #79117 üzenetére
Téríteni nekem sem áll szándékomban, nem is mondtam senkinek, hogy fölösleges az új gumma.
Na igen, az én gumijaim ritkán csikorognak induláskor- megálláskor- kanyarodáskor, ehhez még jó is lehetne az az érv, hogy nem megyek gyorsan, de pont a lényegnél, egy baleset elkerülésekor nálad is, nálam is elkerülhetetlen satuféknél lesz különbség a fékútban. Azonban egy 2 éves, márkás (2 éve, 2012-ben a Multiplára is használt gumit vettem, 1985/65R15 helyett 196/65R15-öst kapott, 2012 júliusban 2011 38. heti Pirelli P6-os 6.5mm-es gumikat, kemény 32K-t adtam értük Pesten, gumisnál. 4Db egyforma, sosem javított volt, kb harmad áron. Szerintem az a fél év, amíg fent lehetett másik autón, se a használhatóságán, se a tapadásán nem ronthatott annyit, hogy a harmadár ne legyen csábító. Azt használtam 2014-ban is, majd 2014-ben is, míg májusban el nem vitte a gumit az autóval együtt az új gazdája, aki most is ezeket a gumikat használja. Azért van annyi titok a dologban, hogy én azonos felnire mindig eggyel nagyobb gumit veszek, mint a gyári, vagyis a km órám pontos lesz, és ha nagyon kanyarodok, nem nyalja a szélét.
Van egy olyan fixaideám, hogy a gyári gumi az autóra való minimum méretet testesíti meg, ami az autógyárnak sokezres darabszámban jóval olcsóbb, és a fogyasztási- gyorsulási értékek is könnyebben teljesíthetőek vele, de az én szempontomból nem sok előnye van. Ezokból mindig eggyel nagyobbat véve, +0.2-0-3 barral túlfújva stabilabb futást, biztosabb úttartást kapok.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz joshua7 #79115 üzenetére
10% túlfújással simán visszatérhetsz az eredeti fogyihoz, és az még mindig sokkal jobb, mint ha 10%-kal kevesebb lenne a nyomás. A gyári érték úgyis a gyári gumihoz van megadva, tehát ide semmiképp sem használható, max kiindulási alapnak.
-
-v-
addikt
Apropó gumi, úgyis jön a tél lassan vegyétek meg a tavalyi téli gumimat, mert én más méretre akarok váltani.
-
bitpork
nagyúr
válasz atos19881101 #79118 üzenetére
A gumi max a gyerek és nemi betegség ellen véd, de az emberi hülyeség ellen nem.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
atos19881101
senior tag
válasz !Overdose! #79117 üzenetére
Gumin, féken (futóművön) sosem szabad spórolni szvsz. Ha van pénz nagy motorra meg csipszre akkor legyen pénz gumira is meg fékre.
Mennyi nagy batár autót látok slickre kopott gumikkal, mert ugye kell a nagy / erős autó csicsás kerekekkel, de gumicserekor már kopog a szem. Aztán ha csattan, akkor általában az szívja meg akinek nem kellene.
[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
!Overdose!
őstag
Tényleg nem akarok téríteni, már csak azért sem, mert nem állítom, hogy én csinálom jól, csak azt, hogy nekem így jó. Mondjuk más stílusban is vezetünk. Én azért szeretek alkalomadtán kanyarvadászkodni egy kicsit. Érdekes amúgy, hogy sokáig én is tökéletesen elégedett voltam a használt gumikkal, de aztán megtapasztaltam, hogy milyet fognak ezek a gumik új korukban. Illetve elég sokáig motoroztam is, ahol szintén elég hangsúlyos a gumik szerepe.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
TaaT
nagyúr
Le kéne cserélni a megsárgult hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályt [link] Hans Pries? Elég tűrhető árban van.
Give them hell Ukraine!
-
joshua7
veterán
205 -> 225
Elképzelhető, hogy ez még változni fog. 5.3x is volt már az átlag a 205-ös kerékkel, meg 6L is, szóval igazából a hibahatáron belül van még a 225-essel is. De a 225-nél 5.8-6 volt még csak, még korábban ugye ez alatt is fogyasztott. Literekben mérhető diffi biztosan nincs.focvis: az 1. kattanás után még én is rá szoktam tenni, de leginkább csak amiatt, hogy kerek legyen a betöltött mennyiség, vagy a fizetendő összeg. Szóval elhanyagolható a plusz nafta. 2-2.5L-t már tuti nem tudnék beletenni.
Semper Fi
-
VR6-Fan
veterán
100+ bőven nekem is a felső kat aztán csak 15-ről beszélgetünk
bekéne szerezzek valami gyári 15-ös kereket amit még nem akar esztergálni a fék, és divatos méretből valami fél slicket rá
olcsobban kijönnék, aztán a bébéeszre mehetne a 65/45"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
Rick4
félisten
válasz !Overdose! #79106 üzenetére
Oké, viszont ha padkázol fél éven belül, akkor bukta. szerintem ki lehet jó gumikat is fogni, persze keresni kell. Én mondjuk így 16-17 évnyi autótulajdonlás után a nagyon sokadik használt garnitúrán vagyok túl, csak megsaccolom, 13-14 autóról beszélünk, tehát legalább 25-30 garnitúra gumiról. Volt közte új is, de mindig azt éreztem, hogy túl sokat fizetek ahhoz képest, amit kapok. Ehhez képest sok olyan használt garnitúrát vettem, ami 6mm fölötti profillal rendelkezik (ennél kevesebbel csak akkor érdemes ha nagyon kevés km.re kell, de én általában sokat megyek. Legalább 10-12 garnitúra volt belőle olyan, amit 1-2 év használat utána még eladtam, akár felnivel is, és vidáman használták évekig.
-
!Overdose!
őstag
válasz Morris #79107 üzenetére
Jelenleg 185/60R14, előtte 195/45R16, de ez egyébként mellékes olyan szempontból, hogy nem vennék olyan autót, amire nem tudok 5 évente jó minőségű, új gumit venni. Nem állítom, hogy mindenkinek így kéne, hogy tegyen, de nekem ez így jó. Egyébként viszonylag sokat járok (25k km/év).
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Az én méretemben 110k egy szett sajnos. A mostani 4-es pedig 20k volt összesen. Egyébként én is újat akartam venni, de most cirka 300 ezret költöttem el az útiköltséggel együtt 2 hét alatt, ezért gumiból már csak ez fért bele.
TaaT:
Förtelmes árak.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Mekkora gumikat szoktál venni?
-
!Overdose!
őstag
Persze, tudom én is. Nem akarok hittéríteni, csak egyszerűen meguntam már ezeket a zsákbamacskákat. Az én méretemben 60k egy szett, a tesztek szerint talán a legjobb gumi. Ha mondjuk megtartom 5 évig, az 1k/hónap, azaz 33 Ft/nap. Nekem ennyit megér a dolog. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy nem mindenki ilyen gyerekméretű gumival jár, de arra meg azt tudom mondani, hogy ezzel vásárlás előtt kellett volna számolni. Nem ítélem el azt aki használtat vesz, sokáig én is így tettem, de megtértem.
-
Morris
veterán
válasz !Overdose! #79102 üzenetére
A trutyi miatt!
jobb félni mint megijedni. A magyar üzemanyag pedig nem a kristálytisztaságáról híres...sajnos...
-
veterán
válasz Morris #79100 üzenetére
24 éve ezt csinálom: közel koppig kijárom és csurig töltöm. Nem szeretem annyira a benzinkutasokat
Ha arra gondolsz, hogy a végén forró lesz a tankba visszajutó üzemanyag és nem tud kihűlni mert kevés van a tankban, akkor egy tsi esetén kár aggódni, nincs benne visszafolyó ág, csak a szükséges mennyiséget szívja a pumpa.
A másik közkeletű aggodalom: az alján trutymó van. 24 éve mindig kijárom belőle a trutymót -> nem tud összegyűlni. Még nem volt problémám emiatt és már úgy halok meg, hogy kopp->csurr[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz !Overdose! #79099 üzenetére
Azért van használt gumiból is jó vétel, adtam el én is fél éve vett téli garnitúrát, 8mm-1mm kopottsággal, 70 helyett 40-ért...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- Bemutatta első aktív zajszűrős fejhallgatóját a 1More
- Milyen billentyűzetet vegyek?