-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ßrainiac
addikt
válasz
molnarpeter #165097 üzenetére
Vajon melyik fordulatszam tartomanytol nem para padlozni?
1500-tol fokozatosan?
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
remélem, hogy jó helyre írom a kérdésem, ha mégsem, előre is elnézést! Skoda Fabia 2012-es típus vásárlásán gondolkozok, mivel kb ez férne bele a keretbe a közeljövőben, jelenleg egy 2005-ös Lacetti 1.6-os kombim van, amit kisebbre és kedvezőbb fogyasztású, lehetőleg Skoda-ra cserélnék. Mire kell figyelni egy ilyen típus vásárlása közben, egy ilyen korú autónál mik lehetnek a jellemzően előforduló hibák? Egyelőre túl sokat nem tudok erről a típusról, mert a családban az eggyel régebbi, még a legelső dizájn szerinti változat van. Úgyhogy attól tartok, majd minél többet tudok meg róla, annál nehezebb lesz a választásNekem nagyon megtetszett, annak ellenére, hogy először Octavia kombira vágytam, de aztán be kellett lássam, hogy jelenleg egy kisebb, egyszerűbb autót könnyebben fenn tudnék tartani.
Bizok benne, hogy tudtok választ adni a kérdéseimre!
Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv,
Pisti
-
Mágus2
Közösségépítő
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
CharlieDrop #165095 üzenetére
Józan földműves logika szerint a kisebb nyomaték gondolom kevésbé nyírja a technikát, azt már nem tudom, mennyire különböznek a váltók maguk felépítéstüket tekintve.
ßrainiac:akkor inkább hagynám a manuált, olcsóbb a fék, mint a váltó
-
rob210
nagyúr
válasz
Mágus2 #165093 üzenetére
Ahha akkor a rendszer ugyan az.
És a vezėrműtengelynek itt is van jeladója?
Csak azért kérdezem, mert ma volt nálam egy oftopic autó ezzel a hibával és a jeladó volt kuka.
Az autó szépen ment csak a jeladó ellenállása az egekben volt és dobta a pozíció hibát.
Itt ilyen nem játszik? -
CharlieDrop
veterán
válasz
molnarpeter #165090 üzenetére
Melyik multi bírja jobban? A TDi-s vagy a TSI-s?
-
ßrainiac
addikt
válasz
molnarpeter #165090 üzenetére
D es S-ben is folyamatos, manualban (tiptronic) pedig kitalal nekem ilyen kamu sebessegfokozatokat xD
Poennak jo, bar az en ingerkuszobomnek kicsit nagyokat rant valtasnal. Viszont jo itt a motorfek, D-ben 1000 korul, S-ben 1500-nal megtartja a fordulatot es ott erezhetoen kevesbe jo a lassulas.
Igen, szerintem is az lehet a fo oka a hibaknak h nem foglalkoznak veluk, nem tartjak be a szerviz intervallumokat.
-
atika88
senior tag
válasz
Mágus2 #165089 üzenetére
Nem! Olyan mint mormota most is, tudom milyen egy kerregő zakatoló tsi hangja, és ez pont az ellentéte. Gyakorlatilag múltkorában elektromos autónak hitték, mert olyan csendes
Annak idején ezért is vettem meg (valós!) 32ezer km-rel, mert már cserélték benne a láncot és az egész feszítőt stb garanciában márkaszervizben. Most 85ezer van benne, eddig a kötelezőn kívül nem volt se gondom, se anyagi kiadásom a kocsira. De még csak hibakódom se! Ezért fura ez most így hirtelen picit.
Mindenesetre köszönöm a segítséged, biztos ami biztos meglátogatok egy szervizet akkor a "problémával"!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
ßrainiac #165078 üzenetére
Amiket olvasgattam, kettős abban is van, bár ott nem pofozza váltás hiányában. Illetve abban a módban használd, ahol nem virtuális fokozatokat csinál (talán ez van S-ben), hanem inkább úgy, mikor érezhetően csak változtatja az áttételt és nagyjából azonos marad a fordulat - megelőzendő a "fokozatok" helyén a kúptárcsák rendellenes kopását (kis árkot csinál magának a lánc/szíj). Nameg persze olajcsere - szerintem az is sokat tesz a rossz hírnévhez, hogy kevésbé viseli a ridegtartást, hamarabb kárt okoznak a szennyeződések.
-
atika88
senior tag
válasz
Mágus2 #165087 üzenetére
Ok, eddig abban a tudatban voltam ha már elkezd zakatolni és csörögni a lánc akkor van baj
Akkor ez esetem egyedi? Csak, mert ha Én magam nem olvasom ki a kódot házilag, akkor lehet már pl fél éve így közlekedek nemde?
Azt lehetni tudni h milyen összeggel számoljak egy ilyen műveletnél? -
atika88
senior tag
Sziasztok!
P0016 hibakódot dob néha a 2010-es VW Golf 6 1.4 tsi 160Le 118kW CAVD autóm.
Azért néha, mert a műszerfalon a motorblokk narancssárgán néha villan csak ki. De a háttérben hibakód olvasást követően a következő fogad állandó jelleggel:Mit akar jelenteni ez a hibakód?
Érdekesség, hogy semmilyen negatív hátrányt nem tapasztaltam eddig semmilyen körülmények között. A motor az olajat nem eszi, dinamikus mint mindig stb stb.
Mivel laikus vagyok már ilyen szinten, így inkább kérdeznék, hogy van e aggódni valóm és merjek-e menni a kocsival egyáltalán?!Köszönöm a segítséget!
-
válasz
molnarpeter #165079 üzenetére
Maradok inkább a gyári megoldásoknál
Annak a híve vagyok, hogy minden maradjon úgy ahogy az eredetileg tervezve lett.
-
ßrainiac
addikt
Magus, a multinak sem tesz jot az alacsony fordulat?
Hasznaljam nagyreszt S-ben esetleg?
-
válasz
Mágus2 #165073 üzenetére
Egy hónapja kb. Van amikor erősebben csinálja, van amikor kevésbé. De mindig jelen van.
Kivéve azt a 10 percet amikor regenerál.
Reklamáció megtörtént, jelenleg várakozó álláspont van. Azért írtam, hátha valakinek volt már hasonló problémája. Ha nem akkor én leszek itt az első.
-
válasz
Mágus2 #165071 üzenetére
Ilyen a mindennapokban
Ilyen mikor regenerálAz első videó elején a hang is hallható. Na az a légszűrőház.
Ha haza értem megnézem ezt a vízelvezetőt, köszönöm!
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Richard #165070 üzenetére
A másik dolog, ami meg tudja viccelni az embert az a vízelvezető cső a légszűrőház alján. Nem szabad hogy valamihez hozzáérjen.
Sok autóban láttam helytelenül berakva, mint ahogy itt is a képen, az a cső szabadon forgatható, alámpa mellett van egy nagy lyuk, oda kell lennie bevezetve és nem érhet hozzá semmihez:
Nézz le a lámpa mögött a légszárőház sarkánál, hogy a helyén van-e.
-
válasz
Mágus2 #165069 üzenetére
Töltök fel videót.
Szerintem a szívócső rezgése is ennek a hozománya. Ha lefogom a szívócső végét, akkor nincs búgás az utastérben, de a remegés megmarad.
Igen érzem a kormányon, pedálokon, ülésen, kartámaszon.
De csak 1200-1600 rpm tartományban. kb 1250 a tetőpont és 1600-ig simul ki.
szerk.: Fülek stabillak.
Nem szívesen furkálok amíg garanciális
Persze a márkaszerviz egy darab bandázsszalaggal tuningolta meg, ami igaz tompított a búgó hangon, de nem valami sokat.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Richard #165067 üzenetére
Ez összefügg azzal hogy említettet, hogy zörög a szívócső vége, ami a zárhídhoz van erősítve ,vagy az egész auró remeg és érezni ülésen, kormányon, padlólemezen?
Ennek a rezgése közismert hiba, a bekarikázott csavaroknál elreped a ház, ha valaki erre támaszkodik, onnantól zörög, ha meg a fedele lazul le, azon is csak ideig-óráig segít az új fedél. Nálam így lett javítva, amikor másodszor esett le az a fefdél, eldöntöttem, hogy rögzítem, persze levehetőnek kell lennie, nem lehet felragasztani. Fúróval és kábel kötegelővel 5 perc alatt javítható. Nézd meg, hogy a csavarokon lóg-e a háza, ha igen, nagy alátét kell, vagy ha teljesen letört valamelyik fül, akkor csere.
-
válasz
Mágus2 #165065 üzenetére
DSG.
Ez előtt full ugyan ez a hajtáslánc volt (CFGC, 4motion, DSG) a CC-ben és ott nem csinált ilyet.
Pedig abban a méter is több volt.A baj, hogy eleve sokat megy az autó 1200-1600 között, ráadásul fékezéskor mivel motorfékez is (szinte 1000-ig) mindig áthalad rajta és akkor jön ez a rezgés.
szerk.: üresben hiába nagyobb a nyomaték, nem? Attól még csinálnia kellene, ha jól következtetek.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Richard #165056 üzenetére
1200-as fordulaton nem járkálunk az autóval, ha DSG, akkor nem tudsz ellene mit tenni, de a manuális váltóssal biztosan nem szabad ilyen fordulaton járni, mert nem tesz jót a motornak.
Regeneráláskor megváltozik a befecskendezés és megemelkedi a turbónyomás, hogy ne legyen teljesítmény csökkenés, érzetre kicsit jobban is megy ilyenkor a szekér, szerintem nagyobb a nyomaték alacsony fordulaton, azért nem remeg. Ha manuális, ne használd abban a tartományban. 1500 fölött kell autózni és úgy is kell váltani, hogy ne essen alá a fordulat motorfékezésnél és gyorsításnál sem. Ezzel sok későbbi problémát meg lehet előzni.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Richard #165056 üzenetére
Nekem forditva van, regeneralas vege fele egyenetlenebb a jaras es erzodik a rezges, de csak allo helyzetben.
Amugy ha tippelnem kene akkor kettostomegu, de en nem ertek hozza.
(#165054) focvis: Ezzel a motorral valt be? Sajnos nincsenek rola parameterek igy nem tudjuk elhelyezni a paletan.
Szerintem az LM fan tabor mar csak a placebo hatas miatt van meg. Anno amikor az LM megjelent pont a Molibden tartalom volt benne a lenyeg(innen jon a "Moly"), mivel jelentosen noveli a szaraz sikossagat is a femnek, azaz ha sokat allt a kocsi, vagy elfolyik az olaj, akkor joval jobban teljesit, mint molibden nelkul. Ezt mar szinte teljesen kisporoljak belole, csak annyi maradt benne, hogy pont ne lehessen perelni.
-
CFGC motorkód.
Regenerálásnál hogy zajlik a folyamat?
Mondom is mi a probléma:
Alapesetben 1200 és 1600 közötti fordulat tartományban érezhető rezonanciát érzek az autóban a kormányon, fék-, gázpedálon, könyöklőn, stb.. alatta, felette 0 rezonancia.
Ez azonos módon jelen van álló helyben, menet közben (mindegy milyen sebességi fokozat és mekkora sebesség), üresben és sebességben is.Azonban amint elkezd regenerálni az autó, egészen addig amíg be nem fejezi semelyik fordulatszám tartományban nincs jele a legapróbb rezonanciának sem. Amint véget ér a regenerálás folytatódik a rezonancia
Láttam már sok mindent de ez új.
Ötlet?
-
-
válasz
Mágus2 #165053 üzenetére
Munkahelyen halkan volt illendő meghallgatnom. Hááát, másnak gondolom. Olyan mintha felhúzná magát valami rugós cucc - ezért gondolok a feszítőre. Holnap felveszem a hangját.
@ Reggie: A Castrol Edge eddig bevált, majd arra térek vissza. Az LM-et istenítik a felhasználók, és nem vonom kétségbe, hogy nekik bevált. Nekem - erősen úgy tűnik - nem.
(#165051) ßrainiac : Igen, azt szabad, de nem lennék biztos a felvétel minőségében.
Holnap feleség indítja a vasat, én pedig felveszem a produkció hangját.
-
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest