- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SCYROX V8 gamer egér
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Szólánc.
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
-
LOGOUT.hu
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyhunter
őstag
Ha vkinek kell egy ilyen R4 remote, az enyém eladó.
-
-
kokokka
őstag
válasz
blakey #10754 üzenetére
A Dune támogatással sem lehet dicsekedni. E miatt (is) váltottam Zidoo-ra, a Pro 4K-ról amit nem bántam meg. Az újabbakal nem tudom mi a helyzet, de ezen igen hamar túladott a Dune. A Zidoo-hoz sem jött már jó ideje, de semmi olyan nincs, ami miatt hiányozna egy frissítés. A Dune-ben volt, de kidobták az új típusokat, a régieket meg elfelejtették. Akárcsak az enyémet.
-
blakey
titán
Zidoo egy picit butább, ami a rendszert illeti, nem lehet egyszerűen visszatenni a korábbi fw-t. Támogatása ritkább, gyengébb.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tuto
tag
válasz
zazenke #10752 üzenetére
https://www.zidoo.tv/Product/spec/model/Z20+PRO/target/uXoirEESmeVKKmVViAFMcQ%3D%3D.html
https://dune-hd.hu/?oldal=pro_vision_4k_solo
maradva a konkrét példánál, de biztos meg lehet vizsgálni más "rejtélyesen" hasonló modelleket, a ram meg egyebek megegyeznek, ahogy nézem.
A távirányító lehet csak infrás a Zidoonál, de ennyi. -
Tuto
tag
válasz
arcitec #10750 üzenetére
https://audiocentrum.hu/Zidoo-Z20-Pro-4K-HDR-HDR-Dolby-Vision-medialejatsz?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAzba9BhBhEiwA7glbalGGhO4XKMm8c84nX12rveV3M7O-t2dysSKA5ioin2oKa1AIIUWEHxoCLAoQAvD_BwE
https://lejatszo.hu/?t=dune-hd-pro-vision-4k-solo
Lehet nem a legjobb példa, és igazán a nagyobb modelleknél látszik, de pont ugyanaz a megjelenés a két eszköznél
-
Tuto
tag
Nagyon sok Duném volt és nagyon szeretem, de az utóbbi időben felmerült bennem , hogy esetleg gazdaságosabban meg lehetne oldani ugyanazt a minőséget és tudást Zidoo-al.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata amit megosztana velem?
Azért kérdezem itt, mert DUNÉS SZEMMEL érdekel, tehát olyantól aki szereti ezt a gyártót és használja a termékeit, de már próbált Zidoot is és látja jobban a különbségeketek.
(Kicsit úgy tűnik a Dune kezd elüzletiesedni, és túlárazott).
Köszönöm! -
mikrofon
veterán
válasz
arcitec #10746 üzenetére
Az egyik a háttérvilágítás. Ez nekem most már alap, egyszerűen hiába esik kézre a távirányító a sok gombot nem tudom megjegyezni, hogy melyik hol van. Mivel ahány távirányító (tv, erősítő, box-ok) annyi féle elrendezés.
Másik pedig a több programozható IR gomb. Nekem ez is fontos.
Harmadik, hogy van itthon egy R3 amit a DuneHD Homatics-hoz vettem mert akkor még nem volt megadva hogy azzal nem kompatibilis. Viszont mivel nem jó hozzá így csak a hegyet foglalja a fiókomban. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #10744 üzenetére
Nem tudom, mindenhol az R3-at láttam.
Egyébként vicces, mert az R4 előnye a hátránya is egyben, egyrészt a háttérvilágítás mozgatásra nem kapcsol be, nincs hozzá billentyű sem, jobban merül az elem, sötétben kevésbé fényesek a feliratok, pl. a közvetlen audió/videó gombokat nehezebb megtalálni, ellenben az R3-on jól kézre esik a két gomb, valamint a feliratok is világosabbak. Mindkettő jó, de az R4 korszerűbb.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #10740 üzenetére
Dune-shop.eu és a Dune-HD.hu oldalon is fent volt a képek között az R3 és r4 távirányító is a múlt héten amikor néztem. Most valóban nincs már fent csak a Dune HD Pro One 8K Plus lejátszónál. Gondolom javították, mert rosszul szerepelt.
Kár érte, mert így azt külön kell megvenni hozzá. Ami ugye még tovább növeli az árát. -
blakey
titán
válasz
arcitec #10741 üzenetére
A VVC régóta elérhető, a letöltött anyagok egyelőre AVC és HEVC-vel készülnek. Szerintem a h266 inkább a "streamingre" lehet nagyobb hatással, ahogy az AV1 is, ott fontosabb a nagyobb tömörítés mellett elérhető jobb kép- és hangminőség. Várni akkor érdemes, ha konkrétan olyan formátumokat szeretnél használni és már látod is, hogy honnan és mekkora mennyiségben érhető el.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
válasz
mikrofon #10739 üzenetére
Melyik Dune oldalt nézted, mert az Dune EU shop-ban minden termék ott van: [link]
blakey : Kérdezném, hogy érdemes lehet-e várni a H266 képes lejátszókra, vagy az még nagyon a jövő formátuma, tekintve az esetleges elérhető forrásokat is?
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10739 üzenetére
Most is R3-mal jön, legalábbis 3 hete azzal jött és hivatalosan az jár hozzá. Bár nekem R4-em is van. Amúgy hol olvastad, hogy már R4-gyel érkezik? A drágább modellekhez R4 jár.
#10738 arcitec
Azt lehet tudni, hogy a Dune HD Pro 8K Plus miért csak pár helyen kapható?
- nem tudom*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz
arcitec #10738 üzenetére
Ezt én sem értem. Még az amazon.de-n se árulják még a dune-hd store kínálatában sincs ott benne. Bennem is felmerült hogy mi lehet az oka.
Viszont aki ilyet vesz annak érdemes figyelni, hogy mikori a raktár készlet, mert az elején R3 távirányítóval árulták, míg most már R4-gyel. Utóbbi szerintem lényegesen jobb. -
blakey
titán
-
_seth_
veterán
Köszi a válaszokat, maradok 11-en
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
blakey
titán
válasz
_seth_ #10732 üzenetére
Az ATV11 jó, de Homaticsokon nincs 24.000 és 60.000 fps, csak Player-led van, valamint a DMC-n kívül más nem vált fps-t. Az ATV12 jobb, ott van minden fps, működik a TV-led, van rendszerszintű fps-váltás, persze így is van olyan alkalmazás, ami nem vált, cserébe nem működik a Multi CH PCM. ATV14 már mindenben jobb, de a Dune tudtommal még nem kapta meg a legfrissebbet. Szerintem maradj ATV11-en és telepítsd pendrive-ra a CoreELEC-et.
-
mikrofon
veterán
válasz
_seth_ #10732 üzenetére
Szerintem hagyd. Sima (nem Dune) Homatics esetén ez kicsit egyszerűbb mert ha nem jó a frissítést akkor könnyebb visszamenni. Dune Homatics esetén a Support-ot kell kérni hogy frissítsenek ha nem talál magától. Ha majd valami hibát észlelsz, akkor érdemes kérni öket hogy ATV12 -re frissítsenek neked. De semmiképpen sem szabad még az ATV14-re frissíteni.
-
_seth_
veterán
Homaticsot érdemes frissíteni? Tegnap üzemeltet be, 11-es android van rajta, és azt írta, hogy ez a legújabb.
Nekem a dolby vision és az atmos volt a fontos, mindkettő működik, érdemes foglalkozni a frissítéssel vagy hagyjam ha nincs gond?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz
mikrofon #10729 üzenetére
Már ez is segített, az android hang beallitasokban a passtrough, duneben pcm helyett bitstream és máris van Atmos, köszi
-
mikrofon
veterán
válasz
_seth_ #10728 üzenetére
Szia!
Szerintem jobban jársz, ha ebben a topikban kérdezel a Homatics-szal kapcsolatban, mert van pár homatics szakértő, aki ezt nem olvassa azt meg igen.
Ha oda írsz, akkor a kérdésedet egészítsd ki azzal az infóval, hogy CE alatt vagy Android alatt próbálod-e, ill. az utóbbi esetén melyik lejátszóval és milyen FW verzióval.
Valamint az is hasznos infó lehet, hogy milyen beállításokat használsz a hangra, mert ez kb. csak egy beállítás probléma lesz. Az atmos hangot a homatics jól kezeli -
_seth_
veterán
LG C3 és Denon X2600H mellé vettem egy Homaticsot, mert a tv saját lejátszója sok esetben hibár írt ki hanglejátszásál, ellenben atmos hangot ki tudta küldeni sokszor a házimozira. A homaticsnál eddig egyik filmet sem tudta atmos hanggal lejátszani.
Mit kell állítani, telepíteni rajta, hogy ez működjön? Elvileg az alap appnak is tudnia kellene, van, hogy fel is ismeri, hogy atmos 7.1 hangja van egy filmnek, de akkor is "csak" dolby surround megy ki az erősítőre.
Előre is köszi
Ami érdekes: elvileg a dolby vision megjelenítéssel szokot gond lenni, na itt mindegyik filmnél megy a DV, az atmos ami egyiknél sem.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
A DUNE saját lejátszójával lehet használni a trakt-ot?
-
Reedly
tag
A Global TV működik valakinél? Addig jutottam vele, hogy az országok, csatornák száma bejön, de az ikonokat hiba nyomkodom.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az újabb formátumok esetén ugye a szoftveres gyorsítás is szóba jöhet mint opció, csak azt nem tudom hogy az ilyen média lejátszó eszközök esetében ez megoldható-e.
H264 már szerintem kb kenyér piriton is elmegy.
Pl nemrég az Google megcsinálta azt hogy rendszerszinten belarakta a vlc féle dav1d-t és azóta az av1 videók 4k@30 fps verziók tökéletesen futnak, míg korábban ezzel voltak gondok.
Az av1 youtube számára a hasznosabb. -
zazenke
őstag
válasz
blakey #10723 üzenetére
igen olvastam hogy streaming-nél kb fele akkora adatfogalommal jár ugyanaz a minőség . szinte biztos hogy nem hagyják ki ezt .Most még nyilván nem sok értelme van csak ezért venni lejátszót mert mire ez elterjed addigra úgy is lecserélésre kerül az eszköz
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
zazenke #10722 üzenetére
Ha más nem akkor torrentes filmeknél divatba fog jönni
- AV1-et sem használják, pedig régóta jelen van, és jobb, mint a HEVC. A VVC (h266) is régóta elérhető, mégsem jelenik meg a napi használatban. A gyártók sem nagyon “pörögnek” rá. Aki takarékoskodni akar a hellyel, az átkódoltatja magának. A streamingnél hamarabb fog megjelenni, AV1 már elég népszerű*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
válasz
zazenke #10719 üzenetére
És arról tudni lehet valamit, hogy miféle források lesznek vele kódolva, amit aztán a felhasználok is használhatnak? Mert még mindig nagy számosságban a H264 a jellemző,
igaz FHD felett a H265, de az sem nagyon tolakszik...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zazenke
őstag
válasz
titanium_100 #10717 üzenetére
én úgy tudom hogy a közelgő s905x5 fogja ezt már tudni de még egyik gyártó sem adott ki bárki által megvásárolható ilyen lejátszót . de készen van és az sdmc már be is mutatta kiálításon. és a következő hónapokra igérik a pletykák
-
arcitec
addikt
válasz
titanium_100 #10717 üzenetére
Mondjuk ez engem is érdekelne, bár még nem akadtam erre a formátumra és kérdés(részemről) hogy lesz-e tartalom egyáltalán. Továbbá kérdés, hogy érdemes-e
lejátszóra várni, bár talán a következő fokozat talán ez lehetne. Lásd legutóbb kiadott Dunék is elérték a 8K-t és innentől, vagy feljebb lehetne értelme a H266-nak.
Korábban talán itt valaki említette, hogy mintha az Ugoos-tól jöhetne az első...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
titanium_100
tag
Hi
Melyik típusú lejátszó játszik le h.266-os tömörítésű .mkv fájlokat? Ha esetleg nem Dune az is érdekel. -
blakey
titán
Ha beállítottad, hogy legyen net, akkor van a My Collection Jukebox, ami a régebbi eszközökre havidíjas, illetve ott a régi yaDIS, amit én is használtam. Más hirtelen nem jut szembe.
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #10713 üzenetére
Régi lejátszóim egyikén szeretném megoldani, hogy a filmek adatait (magyar cím, szereplők, rövid tartalom stb.) megjelenítse. Ez már nagyon régen működő dolog, de nem éreztem szükségét, most eljött az ideje, mert feleségem folyton rágja a fülemet, hogy a legutóbb letöltött 10-12 sorozat és film közül melyik micsoda.
Legfőbb akadály eddig az internet kapcsolat hiánya volt, lusta voltam kábelt behúzni, pedig évek óta ott van a padláson egy 25 méteres tekercs LAN drót. Viszont pár hete kaptam egy WiFi sticket, tehát elhárult az akadály.
Kérlek segíts, mit és hogyan?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10712 üzenetére
Még telepíthető pl. az Emotn áruház, az több appot képes telepíteni, ha netán szükség lenne rá.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10710 üzenetére
Magáról a Dune OS-ről tudok nyilatkozni, mivel beállítás után nem éreztem szükségét, hogy aktiváljam a Play áruházat és ezáltal az Android TV felületet. A Dune OS Android TV alapú, de belenyúltak, megtudja kerülni az Android hülyeségeit, gyakorlatilag semmi sincs előre telepítve, viszont az előre rögzített app ikonoknak köszönhetően, gyorsan és egyszerűen telepíthető pl. az Aptoide TV áruház, a Kodi, az Airpin Pro (Airplay), YouTube (Smarttube is), ráklikkelsz és felajánlja a telepítést. Így az általam használt appok működnek, Aptoide, Kodi Maven, Spotify, Smarttube, X-Plore. Letöltött apk-kat is lehet telepíteni. Streaming-re nem alkalmas, nem működnek az Android TV-s verziók, igaz én már a Homaticsokat sem használom arra, mivel csak a probléma van velük az Android TV-s rendszeren, nincs fps-váltás, van amelyiknél nincs Atmos, a másiknál nincs 4K HDR, vagy állandóan felirattal indul, annak ellenére, hogy az ki van kapcsolva, a másik rossz felirattal indul, stb. TV-n és Apple TV-n használom ezeket a szolgáltatásokat, ott jól működnek.
-
-
blakey
titán
Nem alkalmazást telepítesz, hanem a Dune Media Centerhez egy kiegészítőt, tehát úgy, ahogy van a DMC alatt nyomsz egy entert és telepíted. Jól töltődik le a fájl? Másik kiegészítőt tudsz telepíteni? A DMC pont az olyan fájlokban erős, amiket te is használnál, sajnos ebben a Kodi gyengébb.
-
-
beteg
őstag
hát én sajna rögtön az elején elakadtam, hogy:
"Download and install the following plugin (press ENTER on the ZIP file in file browser on Dune HD media player):..."
Megnyitja a zip fájlt, talózni tudok benne, de installálni semmitDune HD Homatics
Mber_19953
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Macska topik
- SCYROX V8 gamer egér
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...