Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACAB95
tag
Üdv
Műszakilag mi a különbség az Audi A4 B6 és A4 B7 között, ill 1.9 PD TDi 96kw és 85kw motorjai között? -
Winchester95
őstag
válasz
diablo1984 #158148 üzenetére
Mágus: Sajna nem hiszem, ha egy héttel előbb lett volna akkor tuti.
Elvileg kb semmit.Mindent tudok az előéletéről.
Nálam sem kapott sokat őszintén.
Ezt lett vele: 4.henger.Másik 3 is kapott de az nem ilyen mértékben.
Maga a persely is kuka lett, mert kitört belőle egy darabka.Cirka 1500km van a motorban.
Néztem az olajfogyasztást, nem láttam eddig.Menni megy ahogy kell, de letilt 3ezer fölött.
Először átkábelezem majd.Utána geo tisztítás.Szívócsonk ilyen volt:
Motorblokk felülről:
-
diablo1984
veterán
válasz
Winchester95 #158130 üzenetére
170 ezernèl dugó, gyűrű hajtókarok miegymás? Mit kapott az az autó ezelőtt? 4-500 ezret is elment az a blokk, mègha megfőzted sem indokolná, kivève ha megragadt! Azèrt nagy tankcsapdára futottál....jó lett az összerakorr blokk? Nekem felújítás után is csípte az olajat, nem tudni mièrt, kapott akkor új turbót is, de nem az ette, ugyanúgy megmaradt az olajfogyasztás. De ment mint a disznó, üzembiztos volt(igaz kuka motorral is pöccröff volt, tiltani sem tiltott).
-
Lacess
tag
Golf 4/Bora esetében a váltógombot le lehet választani a váltózsákról?
A helyzet, hogy a gyári bőr váltógombom teljesen elkopott és a minap el is szakadt. Az embléma a gomb tetején is döglött már. Viszont a (mű?)bőr váltózsák és a krómkeret alul teljesen hibátlan. Valamit ki kellene találnom hogy meglegyen, -maradjon a krómkeret meg a szép zsák, de kellene a valódi bőr váltógomb is.
Ilyen aliexpress-es meg hasonló műanyag sz@rokért nem akarok pénzt adni. Inkább többet, normálisért.
A bőrkormányom sincs a toppon, sőőt... nem tudom mit bocsájt ki a kezem, de a kormány meg a váltó nem szereti. Pedig amikor már én izzadok akkor nagy a baj -
-
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #158129 üzenetére
Oké,persze hogy az van csak irtam hogy garázs kiál és már nyomás volt benne.Én ha hazamegyek pestről ami 80km akkor nyitás után nagyon pici szisszenés van nem ilyen.(1.9pd)Itt üzemmelegen kinyit és a max min állásból telemegy a tartály(szerintem ez nem normális)de ha te mondod akkor oké,elhiszem...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Winchester95 #158138 üzenetére
-
varsam
őstag
válasz
varsam #158131 üzenetére
Na megnéztem a Passatot (B5.5 131Le 1.9PD), sajnos ahogy írtátok be volt azva a jobb hátsó ajtónál, tegnap esett itt, szépen látszott a hiba, tocsogott a vízben.
A másik meg hogy motor leállításnál az egész kaszni beremegett durván, szóval kettőstömegű kuka.
Ezek után már nem dugtam rá diagra.
1 milláért adták, és még nem volt honosítva, friss német autó volt.
Szóval tovább....Nincs valakinek eladó 1.9PD kombi autója? Passat, Golf, Octavia, A4, A6 bármi jöhet.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Winchester95 #158134 üzenetére
Nem tudom mit akartál rajta ennyire óvatosan bejáratni, de felesleges ennyire félteni. A hengerek nem újak, a gyűrű 200km után hozzákopik, onnantól rendesen lehet használni. Nem széttaposni, de nem is simogatni, 1500 alá nem terhelni, néha leforgatni. Nem muszáj padlón, de ha nem fogod forgatni, megint le fog ragadni a geo... nagyon hamar.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Winchester95 #158134 üzenetére
Akkor lekormoltad. Turbó ki, kipucolni és utána rendesen használni. Ha csak 2000-ig fogod forgatni, megint le fog ragadni. 25.-én jösz? Megmutatom az üzemszerű használatot.
Ez nem vákuumcső probléma.
-
Winchester95
őstag
válasz
Mágus2 #158132 üzenetére
1500km-t tettem bele, úgy hogy max 2ezerig forgattam a motort, mivel bejáratós.(Hosszú táv, rövid táv is volt benne).
Nem mesélted, de szerintem pontosan úgy mint ahogy fentebb írtam.Csak 10x annyi km-t ment vele.Igen, erre én is gondoltam, ezt nem kérdeztem anno.
(Mondjuk milyen szerelő az, akitől kérdezni kell, nem igaz?)Szerinted a vákuumcsövek nem lehetnek hibásak?
Már nem akarom "kikormolni" tanultam az esetből. Lehet hogy a porlasztó hibája volt anno, de szerintem túltöltött a turbó, átégett a hf tömítés, aztán kapott mindent, és a termosztát sem volt szerintem a helyzet magaslatán.Anno volt hogy nem volt fűtés, és nem érte el a 90fokot sem, vagy ha igen, akkor pár perc múlva lejjebb is ment egy picivel a mutató.
Elviszem majd a szerelőhöz, bízom a vákumcsövek cseréjében.
Bár megcsinálnám én is otthon, csak nem tudom honnan szerezzek csöveket. -
Doki16
addikt
válasz
Mágus2 #158124 üzenetére
Melyik lehet akkor a főrelé? Kíváncsi vagyok, most már nagyon rá
Ezen a 4 helyen vannak összesen. Már gyakorlatilag mindent megnéztem és nem tudom, hogy mit hívnak annak. A betárolt hibakód alapján jutottam el az ECM reléhez amit J271/J317 néven emleget. Az elsában sikerült beazonosítanom, hogy erre célzott. Én már arra is gondoltam, hogy a magyar fordítás lehet a baj. Már meg is rendeltem a csere alkatrészt.
Volt olyan, hogy indítózott, de nem indult. De már csak annyi volt, hogy amint benyomtad a kulcsot, csak kivillant a "karácsonyfa" és 5 hibát irt ki a kijelzőre.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Winchester95 #158123 üzenetére
Két lehetőség van. Lekormolod, mert nem tudsz vele járni, vagy valami gond van a motorral, ami miatt több korom képződik a kelleténél. Az első az esélyesebb. Meséltem, hogy kormolta le a régi skodám új tulaja a 3hónapos turbót egy hónap alatt?
Van egy 3.lehetőség is, de ahhoz komolyabb szaktudás kell, hogy igazolni tudd. Aki pucolta a turbót, állított rajta valamit? Ellenőrizte a vákuum labdáját?
-
varsam
őstag
Köszi mindenkinek, igyekszem!
-
Winchester95
őstag
válasz
diablo1984 #158127 üzenetére
Hengerfej, kompletten, teljes motorblokk kompletten(értsd, dugattyúk, hajtókarok, csapágyak, főtengely, vez tengely, minden).
Igazából van egy teljesen új TDI motorom(ami még mindig szivat) ez vígasztal.
Mondjuk arról ne is beszéljünk, hogy a kerékőrnek is annyi lett, azt is pótolni kellett valahogy.
Most volt klímatisztításon, nagyon fasza lett, de a műszerfalat szét kell majd szednem, mert ami az ablakra megy légbefúvó, valahol szét van esve.
Nem kis munka lesz. -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #158125 üzenetére
Húvazz, most látom, hogy mèg mindig az! A nem indulás után motort kellett felújítani vagy csak hengerfejet a körítèsèvel? Sajnálom, hogy ennyire beleválasztottál, ennyire nagy szívásnak nem tűnt az elmondásod szerint az autó, de anno írtam, hogy ha nem kerek valami, akkor lehet belehordani a lóvèt, ezt már tapasztaltam....
-
diablo1984
veterán
válasz
Winchester95 #158123 üzenetére
Várj, ez a 200 ezret sen tutott seat, amire a benzines audiról váltottál?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Csabadi #158115 üzenetére
Fogalmam sincs, hová tűnhetett a víz. Ha sehol nem folyik, megehette valamelyik henger, ilyenkor nem olajos a víz, nem vizes az olaj de néha fehéren füstöl. Biztos nem folyt el sehol? Motorblok mindkét oldala száraz? A vízpumpás és a cső elosztós oldal is? A generátor mellett van egy O gyűrűs csatlakozás, az is száraz?
Doki16 Az nem a főrelé, csak a motorvezérlőt látja el árammal.
Jó, hogy meglett a gond, ne felejtsd el a másik relét kicserélni, amit felcseréltél. Ettől még indítóznia kellett volna, csak nem kellett beindulnia.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
1.9tdi asv 110le motorhoz honnan szerezzek vákuumcsövet?
Ki akarom cserélni a csöveket.
Turbó kiválló állapotban van, kitisztítva, tengely nem lóg, olajos sem volt.
Túltölt megint vészüzemmód on.
EGR is ki lett cserélve újra nem olyan rég.
Mint tudjátok teljes motorfelujítás is meg volt.
Bejáratás és 1500km után olajcsere pipa. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Zizmand #158121 üzenetére
Szintén tapasztalat, szereztem bontott szép állapotút, adtam neki plusz zsírt mindenhova, azóta jó. A csatlakozás a cső - könyök közti patentes megoldás helyett pedig tovább lett fejlesztve gyári Lada csővel és két bilinccsel, így már örökös
A régi motor csőtengelye már szinte ki volt nyílva, szétnyomta a korrózió és/vagy fagy. Talán 7 vagy 9k körül kóstált a motor, mivel szinte új állapotban adták, én meg úgy voltam vele, hogy garanciáért nem fizetek többet
A csomagtartó zárnyelv mikrokapcsolója ázott be miatta.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
molnarpeter #158119 üzenetére
" -csomagtartónál úgy is beázhat a mikrokapcsoló, hogy..."
Ez konkrétan megtörtént velünk.A mechanikán átmenő cső és a műanyag "csonk" szerű cucc is eltört amire a cső rámegy. Ez azért volt jó, mert így nem csak az ablaktörlő mechanika rohadt be, hanem a zárnál lévő mikrokapcsoló is beázott. (Így nem érzékelte az ajtó nyitást és a csomagtartóban sem kapcsolódott a világítás.) A motort szétkaptam, kitisztitítottam, bezsíroztam, működik, de a hátsóablak mosást nem használjuk, mert a cső még mindig el van törve.
(Majd valamikor szerzek bontottan egy komplett motort, nem egy nagy tétel.)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Zizmand #158117 üzenetére
-legyen lehetőleg szerelő, aki diagol
-csomagtartónál úgy is beázhat a mikrokapcsoló, hogy az ablakmosó fúvókához menő merev cső eltörik - ha mos hátul és nincs szag, valamint a csomi nyílik gombbal & felkapcsol nyitásra a villany fent, akkor jó
-rozsda e. sárvédőnél az utastér fél alul és küszöb elejénél is kialakulhat - le kell kapni a dobbetéteket elöl, úgy látszik minden, aztán pedig évente mosni (nameg a szivacs)
-kesztíűtartó zárszerkezet is meghibásodhat, illetve az ajtó csillapítását is érdemes megnézni
-rádió kód legyen meg, pótkeréknél és szervizkönyvben is legyen ott a matrica
-digitklíma beépített hibajegyzékét érdemes megnézni, hátha van valami, amibe bele lehet kötni, illetve ha külső-belső keringetést váltva a normál mozgás hangja után kattog, akkor "V71 flap motor" csere kell, jó alkualap, mivel szét kell bombázni a műszerfalat -
Zizmand
aktív tag
válasz
varsam #158116 üzenetére
Szia
Amiket én tudok tandempumpa pöcse szokott lógni, vezérműtengely kopás, vákomcsövek elöregednek, PD elem értékeket érdemes megnézni + hibakód olvasás, turbó állapota, EGR nél folyhat az olaj, kettőstömegű lendkerék ne zörögjön.Egyébként még: az első futómű elég összetett, ne kopogjon, beázások kb. minden irányból, ajtópanel tömítesek, akksi alatti vízlefolyónál, pollenszűrőháznál, ha beázik érdemes megnézni a sofőr alatti komfort modult és kábelköteget.
Mikrokapcsolók a zárakban beszarnak (vagy a forrasztás eltörik), ha kombi akkor a hátsóablaktről vízelvezető csöve el törhet, így tele lövi vízzel zárat és a mechanikát. Ajtókárpitok általában már megereszkednek ennyi idő után, ha nagy boardos (nagy kijelzős a műszerfal) akkor meleg hatására hajlamos elhalványodni, így olvashatatlan lesz. Rozsdásodásra nem igazan hajlamos szerencsére, csak az első sárvédő ív teteje, benne van gyárilag egy szivacs ami megfogja a vizet és elkezdi rohasztani. Ha még nem kezdte el éredemes kikapni a szivacsot. -
varsam
őstag
Sziasztok
Holnap mennék nézni egy 1.9pd Passatot B5.5-öt, 131Le motorral, illetve egy Golfot is , szintén PD.
Nekem most 1.8 benzines Passatom van, de évi 30-40k km-re 90% pályára keresek autót, ezért váltanék.
Kívülről át tudom nézni illetve ismerem a futómű illetve elektromos dolgok hibáit, de motor ügyben mit nézzek, mire figyeljek? Nem volt még dizelem, nem ismerem.
Köszi -
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #158096 üzenetére
Szia,segitség kellene anyóséknak van egy skoda octavia 1.6 BFQ motoros 2006.Jelezte, hogy viz kell bele,lett bele töltve.De a lényeg az hogy mikor üzem melegen a tartályt min-max között van
majd nyitás után majdnem telenyomja a tartályt,és a kis vékony vizcső ami a tartály tetején van mintha pezsegne.Az az a cső ami a hűtő vastag csövéböl jön a folytószelep környékére majd megy a kiegyenlitőre.Viz nem olajos,olajba nincs viz,miután jelezte majd töltöttünk bele azóta 1000km mentek de a viz nem fogyott.Mi lehet(termosztát)vagy mi miatt lehet ilyen nyomás?Érdekes még az is mikor jelezte hogy nincs benne akkor csont hideg volt csak kiált a garázsból,valóban semmi nem volt a tartályban denyitás után negyedig ugrott.köszi -
Doki16
addikt
Folytatódik a Q5 nem indulás sztorija. Ígértem, hogy megírom a fejleményeket hátha másnak is lesz ilyen hibája. Csütörtökön már odáig fajult a dolog, hogy 20 próbálkozásból jó ha egyszer elindult. Még aznap felcsaptam az ELSA-t és kikerestem a relé rajzokat. Meg is lett egy "D" nevű relé a motorvezérlő alatt. Elvileg ez látja el árammal a motorvezérlőt. Azt hozzáteszem, hogy nálam a dobozban a "D" relén kívűl semmi nem volt, így könnyen megtaláltam
Szétszedtem az esőelvezetőt, ki az ablakmosó betöltőt és már ott is volt a központi elektronika doboza. Kivettem belőle az ECM-et és meglett a 8K0951253 cikkszámú általános munkarelé. Annyira passzentosan volt összerakva, hogy nem tudtam szétszedni finom, hogy megnézzem valóban szét van-e égve benne minden. Nem lényeg mert a múltkori szerelés alkalmával kiderült, hogy a kormány alatti 2-es relé pont ugyanaz. Felcseréltem őket, fűtés most úgysem kell alapon, jövőhetén meg majd berendelem az újat. Gyújtás ráad, ezaz semmi hibakód nincs a központi kijelzőn. Előtte fél percen kersztül csak hibákat írt megállás nélkül. Összeraktam mindent (nem egyszerű Audit szerelni). VCDS-el hibatároló kiolvas majd lement, végül minden hiba törlés. Indítom a kocsit és éljen indul
Gyors egy olvasás, nincs semmi hiba. A hónapok óta benne lévő energiamenedzsment is eltűnt. Mentem vele egy jó tempós 30 kilométert, többször indítottam és hibátlanul teszi a dolgát. Lekopogom, nagyon remélem, hogy ennyi volt a baja neki. Maradjon is így és működjön még sokáig.
Köszönöm mindenkinek aki segítettBocsi ha hosszú lett
-
w333
félisten
válasz
Speeedfire #158111 üzenetére
-
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Van egy seat leon ahw motorkódú 2000évjáratú autóm 1.4es benzines.(1m leon)
Mostanság egyre sűrűbben csinálja azt, hogy sebességfokozattól független 1 másodpercre visszaesik a fordulat, majd folytatódik tovább normál kerékvágásban. Mintha valami kihagyna egy pillanatra.
Nem vagyok szakértő, nem értek hozzá sajnos. amennyit utánakérdeztem, meg belegondoltam hogy működhetnek itt a dolgok, filóztam azon, hogy kihagyhat egy gyertya mondjuk. de aztán ezt egy munkatársam elvetette, merthogy ahogy ott törénnek ezek a "robbanások" ha egyik ki is hagy, ennyire nem eshetne vissza a fordulat, és valahogy ahogy jobban belegondoltam lehet benne valami.
Gondolkoztam még az akkun, mert szeszélyesen indul néha az autó, télen 4-5 nap állás után nem indult, bikakábelezni kellett. Meg tegnap csak úgy a városban menet közben leállt a motor kb35-40nél, kivágta az akku jelet. Rá kellett indítani újra, aztán ment szépen tovább.
Meg lehet ez csak olyan plusz érzet nem biztos hogy alapoznék rá, de mintha kicsit lomhább lenne a kocsi mostanság mint régebben( régebben alatt 2-3 hónapot értek ) El lehet valami dugulva szmötyivel? vagy mire lehet ezekből következtetni? -
w333
félisten
válasz
Speeedfire #158094 üzenetére
A vastag csőre gondolok ... az nem szigetelőszalag ?
(#158104) K Norbi
Szuper !
-
norrberth
addikt
Megtakarítottam a panelt és a gombokat belülről.
Fasza lett! Kicsit hozzáérek működik.
Köszönet még egyszer molnarpeter-nekVan 1 csavar a VW címke alatt is.
(#158105) molnarpeter
Jaa örülünk! -
tomcsi23
veterán
válasz
Speeedfire #158094 üzenetére
Hát a tip miatt máshova került ezek rögzítése vagy épp nincs.
-
cross56
senior tag
Sziasztok. Tudna valaki küldeni jetta 5 hátsóablakfűtéséhez kapcsolási rajzot?
-
tibbike01
őstag
Milyen időközönként ajánlott EGR és folytószelep tisztítást végezni?
Az létezhet hogy egy 15éves autón még sosem volt tisztítva? Okozhat ez enyhe alapjárat ingadozást meleg motornál?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Abus Viantor sisak
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest