- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeTeR_33
tag
válasz
Mágus2 #155612 üzenetére
Megmondom neked őszintèn nekem ez a teljesìtmèny nagyon elèg.
Mikor vàsàroltam az autòt mindenkèpp Jettàt szerettem volna.
A keret 3millio forint volt 6èvnèl nem idősebb max 120.00kmel.500.000ftot ràhagytam az esetleges javìttatàsra.
Ebbe csak egy fapad Jetta fèrt bele 1.6Tdi TSI ről mindenki lebeszèlt.Megtalàltam ezt.Fapad Jetta 100.00km el.2.650.000.Annyi h fènyezve volt a lölhàrìtò ès a bal hàtsò ajtò.
3injektor pedig màr nem tudta a gyàri èrtèket.De a lènyeg h nekem ez előtt egy 2003as Seat Toledom volt 1.6 16 szelepes.
Ahhoz kèpest ez a Jetta fantasztikusan megy.Jòval nagyobb èlmènyt ad a vezetèse .Pörgøsebb nyomatèkosabb.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni.
Vásároltam tavaly novemberben egy CAYC motorkódú 2011 es Jettát 1.6 CR TDI motorral.
Jelen pillanatban valós 115.000km van az autóban
Két kérdésem lenne itt a szakikhoz,hozzáértőkhöz.
1,Ezek az autók,mely fordulatszám tartományt szeretik igazán??Meddig érdemes kihúzatni elváltani??Úgy,hogy ne legyen káros a motornak.Soha nem volt még Diesel autóm ezért lennék erre kiváncsi.
2, 115.000km nél van olyan javítási munkálat amit érdemes elvégeztetni az autón megelőzvén egy későbbi meghibásodást???
Elnézéseteket kérem ha esetleg butaságokat kérdeztem.
-
4264adam
veterán
válasz
molnarpeter #155590 üzenetére
Sajnos céges autóban a rádiegység teljesen szétment. Be van ragadva az összes gomb. Az aux éppen működik, de mivel önéletet él éjszaka képes visszakapcsolni magát és lemeríteni az akkumulátort. Persze lehet mindig lehúzni az aljzatot róla, de az aux-on csak a zene megy át hívás kezelés nem (sem ios sem android készüléken) és kellene az autópályán.
Mindenképpen cserés.
Mágus2: Köszönöm az ajánlást, de sajnos saját keresetből kell megvásárolni ennyit nem akarok rászánni.
SAL VB 4100 Ezt néztem ki eddig. Kompatibilis az autóval?
-
diablo1984
veterán
Nincs is jobb, mikor este 7kor végzel a munkával és a skoda mire elkezd melegedni, azzal a lendülettel indítja a regenerálás ciklusát, így légvonalban 500m-t 30km alatt kell megtenni, hogy fő legyen a békesség! De a javára írom a skodrinak, hogy az út 3/4-edén már végzett is, mire hazaértem már mindenki heppi volt(én is és a kocsi is).
Élet apró örömeiegy DPF-es TDI-vel!Ja a kis drágaság írja, hogy 10 nap múlva olajcsere!
-
mario1012
tag
Sziasztok.
Elég régen írtam, de folyamatosan olvasom és követem az eseményeket. Az alany még mindig VW Passat b5.5 2002 AVF 96kw 131le. Kezdődött azzal, hogy enyhe duhogás volt hallható a motor felől a légszűrőház környékéről, elvittem szervizbe, mértek motorkompressziót, egyik hengerben nem volt megfelelő, elküldték hengerfej felújításra, cserélve lesz még ezen kívül, szelepek, hidrotőkék, és a vezérműtengely is kopott már, tengelyből gondolom csak a gyári és új lenne a célszerű, tudnátok hozzá nekem küldeni egy cikkszámot vagy beszerzési forrást?
Ezeken kívül valamit érdemes még kicserélni, ha már meg van bontva? -
válasz
Amarton #155604 üzenetére
Elvileg viheted, ha teljesítik a leírt feltételeket. Véleményem szerint, akkor is bele fognak kötni, különösen a 2 éven túli +2 év garancia esetén. Én nem reszkíroznám, annyival nem drágább a márkaszerviz (attól is függ, hogy melyikről beszélünk, a Porsche csoport szervizei kimondottan drágák).
Viheted az olajat is, én mindig viszem. -
Amarton
tag
válasz
focvis #155603 üzenetére
Elolvastam.
Számomra még mindig nem derül ki egyértelműen, hogy egy sima szervizben történő javítás, amivel pecsételnek a szerviz füzetbe az garanciavesztéssel jár-e vagy sem.
Gondolom a márkaszervíz tolla jó vastagon fog, ezért sima szervizben gondolkodom, ahol én is jelen tudok lenni és vihetem az olajat is.Ma rendeltem meg az autót. 4 hónapot kell rá várni mire átvehető, mert mindenbe az 1.5TSI ACM motort rakják.
-
válasz
Amarton #155588 üzenetére
Olvasd el ezt, a lap alján található pdf-fel egyetemben.
Mi tartozik a kötelező cserébe:
- olaj + szűrője a kijelző szerint, de max. 2 év / 30 ezer km után
- pollenszűrő 2/3 évente (60 ezernél?)
- fékfolyadék 3 évesen
- légszűrő 90 ezernél
- gyertyák 60 ezernél -
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Mágus2 #155599 üzenetére
Megcsináltam a mérést kozvetlen a klímapanel előtt.
21.5 volt beállítva, 27 fokot tartott. A pt100 at bedugtam a szellőzőbe akkor 5.1 fokos a kifújt levegő, de amint elérte a 27 fokot érezhetőenvisszavett a klìma, ha lentebb vettem 1 fokkal akkor rákapcsolt 25.7 ig szépen levitte. Ötlet? Tudom gyújtsam fel -
i-sti
senior tag
-
-
i-sti
senior tag
válasz
molnarpeter #155593 üzenetére
-
Ehnaton88
csendes tag
Sziasztok van egy érdekes hibajelenség a klímámnál, hátha ti tudtok segíteni.
Bekapcsolom 22 fokra állítom, kb 1-2 perc alatt 5,5 - 6 fokos (mértem) levegőt fúj, lehűti kellőképpen a kocsit.
Aztán szépen lassan engedi a hőmérsékletet felszökni, a végén már 18 fokra állítom, hogy hűvös maradjon a kocsiban. Ötlet hogy ezt mi okozhatja? Olyan tippet kaptam hogy a klímagáz kevés akkor így viselkedik, vigyem el klímáshoz, hogy töltsék újra? Hibakód nincsen.
A4 2012 2.0TDI CJCA -
i-sti
senior tag
válasz
molnarpeter #155590 üzenetére
A zenét átküldőd BT-on a Roidmire, de onnan, hogy megy tovább a hangrendszerhez?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
A kollégámmal szeretnénk vásárolni a piacon kapható legolcsóbb (elfogadható hangminőségű) bluetooth képes rádió egységet.
Autó: VW Caddy 2012 (puttonyos).
Milyet ajánlanátok bele?
-
Amarton
tag
Még egy kérdés. 2010-ben volt valami Európai Bizottgági rendelet, miszerint az új autók olajcseréjét már nem korlátozzák a szakszervízre, hanem garancia vesztés nélkül bármelyik szervízben elvégezhető.
Ezzel most mi a helyzet?
Hol kell a kötelező szervizt megcsinálni, hogy maradjon garancia?
Mi tartozik ilyenkor a kötelező cserébe? -
Amarton
tag
válasz
molnarpeter #155584 üzenetére
manual 6 sebességes.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Amarton #155577 üzenetére
1.5 Atkinson ciklus, de amúgy mindkettő simán közvetlen befecskendezés, részecskeszűrő, stb. 100kkm után szívó oldalt megnézetném, a többire pedig ott a garancia
Ha nagyon sokáig meg akarod tartani, 1.5, ha amúgy elég a kicsi, pár évet elmegy az is. Milyen váltóval nézted?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
zsolt19900 #155576 üzenetére
120 körül már full fém is van G4-hez
-
Zizmand
aktív tag
válasz
negyedes #155578 üzenetére
Szerintem olyan kijelző van a műszerfalban mint a korabeli Passatokban. Passatban lehet külön cserélni, FB csoportokban szoktak egy uriembert ajánlani, aki nagyon faszán meg tudja csinálni. 20k a kijelző csere, 25k ha ő is szereli ki a kocsiból. Ha gondolod megkereshetem és privátban adok elérhetőséget.
-
negyedes
addikt
Apro de bosszanto dolgot talaltam a Boranal: ha felmelegszik a kocsi a minidot kijelzon semmi nem latszik. le kell huljon rendbesen, vagy is este latha valami belole. Szival fedelzeti szamitog csak disznek van melegben. Ki kell cserelni? Egy ilyen displayt 100 EUR lattam, ennyiert mar van immo3 teljes cluster(az enyem jelenleg immo2-es)
-
Amarton
tag
Új Octaviából érdemes megvenni az 1.0TSI-t, vagy inkább az 1.5TSI a jó választás?
Mit lehet tudni az 1.5TSI motorról? -
zsolt19900
őstag
válasz
Lacess #155560 üzenetére
bontózni nem szeretnék, mivel eléggé lutri a dolog sajnos.... lenne bontott egy ötösért, de az is full-full bontott, szóval azt sem tudja sajnos a gazdája, hogy ereszt-e vagy sem
30k az ára, ahhoz képest egy g4be vagy akár az enyémbe is akár 15-20k már lehet kapni, nem értem.... hogy ekkora többletet jelentene az, hogy picit bumszlibb a kialakítása
-
diablo1984
veterán
válasz
Mágus2 #155572 üzenetére
Faterèkè mèg torpan is, de mikor az övèkèvel kerestem anno magamnak autót kicsit meghajtottam(2 hètig jártam vele) ès kezdetben 80nál volt egy kis torpanása, mikor visszaadtam nekik már 120nál.... Szerintem a kormot vertem ki kissè belőle, de azt már levett szívósorkènt kellene kiganèlni, kemèny dolog a kőkorszaki korom!
Tehát ez 2 külön hiba amit 1 autó csinál, a gyengesègèrt ès a torpanásèrt a koromdugó felel, de a koromfelhő ès egyenetlen járásèrt utána pár mp-ig, na az az enyèm alapján x akta. Amúgy faterèk motorja hidegen sem csattog, semmi szelephang, szèp csendes dízelhangja van, mintha már injektoros lenne. -
szoki007
aktív tag
Sziasztok .
Jelenleg egy VNT15-ös turbom van, ALH motoron (ibiza 6k2) , és holnap érkezik a BV39-em( elvileg 1749va megfelelője) , ami egy ASZ ibizarol lett levéve . A kérdésem az lenne, hogy 1:1-ben fel fogom e tudni rakni, értem én ez alatt azt, hogy minden cső, csati stb egyezni fog e ? Kapok hozzá valami " köz darabos csövet" ami a cooler csőnél van. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
diablo1984 #155571 üzenetére
Háromhengerezésről volt szó, nem torpanásról. Egyik háromhengerezik a másik torpan, akkor biztos azonos bajuk lesz.... ja nem.
És új hidrotőke sem szivatott még meg senkit, csak nekem meg VR6-Fan-nak van ilyen szerencséje mindig ezekkel a szarokkal.
-
diablo1984
veterán
válasz
Mágus2 #155570 üzenetére
Az enyèmben új volt minden, a motor totálisan felújítva, új csúcsok, turbó, adagoló, minden, mègis ugyanilyen volt, mint faterèk 250 ezret futott szarja, amiben mèg minden eredeti, csak az adagoló volt felújítva mert eresztette a gázolajat!
Èrdekes, hogy faterèk szinte csak városban használják, de lomha a gèp(az enyèm az övèkèhez kèpest rakèta volt), az övèkè torpan, de valszeg az egr miatt teleszart szívótorok miatr, az enyèmben is dugig volt korommal anno....
Azt mondod hidrotőke? Anno az enyèmmel gèppel furikáztunk, hogy monitorozzuk mi rendellenes, de minden normál volt, pedig egy helyben padlóra is köpött.... -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
diablo1984 #155569 üzenetére
Hidrotőke kitámaszt vagy döglött valamelyik porlasztócsúcs.
Doki16 Be kellene hozzá kapcsolnom a gépem, de se időm se ingerenciám. Google a barátod, Audi Q5 J271/J317 fitting location kulcsszavakra keress rá.
-
xain
csendes tag
Üdv!
A következő problémával fordulnék hozzátok segítségért. Adott egy 1.9 TDI AFN 97-es Passat és a következőt produkálja. Ha 1-esben vagy 2-esben lepadlózom, akkor 2700-2800-as fordulat körül ránt egy nagyot majd húz tovább, viszont ezt nem mindig csinálja csak néha, van hogy pár napig nem aztán megint tehát teljes random, 3-asban, 4-esben, 5-ösben még nem tapasztaltam ilyet. Átnéztem a vákuumcsöveket, néhányat cseréltem is de semmi, ledugóztam az EGR szelepet hátha az, de ettől sem lett változás. Ahogy olvasgattam pár hozzászólást, elvileg még okozhat ilyet ragadó geometria valamint az N75 is? A geometriát azért nem gondolnám, mert sokat pályázok az autóval + időnként kiszoktam „kormolni”. Egy összefüggést találtam viszont a rángatással, mégpedig ha túltölt a turbó, amit egy sima bluetooth-os OBD szerint néztem. Ha kb. 1,4 bar fölé megy a nyomás akkor ránt az autó, majd a rángatást követően beáll azonnal 1 bar környékére, de ha pl. „csak” 1,2-1,3 barig megy fel akkor még nem csinálja. Valahogy jó lenne kideríteni, hogy az N75 okozza-e a jelenséget. Na most a kérdés, hogy az N18-at ideiglenesen belehet rakni az N75 helyére, hogy megtudjam az-e a rossz, és ha igen hogyan? Valamint mi okozhat még hasonló jelenséget?
-
tibbike01
őstag
válasz
Mágus2 #155565 üzenetére
Köszi szépen! A cső másik vége is ugyanígy könnyezik (az alatta lévő gumiharangon is látszik pár csepp olaj).
Szervón nem érezném, hogy rosszabb lenne. A szervó folyadék szintjét hol tudom ellenőrizni?Jól gondolom, hogy ez a cikkszáma? 1J0422893BT
Akkor ne foglalkozzak vele? Nem olcsó mulatság, ahogy nézem...
-
Doki16
addikt
válasz
Mágus2 #155545 üzenetére
Ezt találtam a VCDS wiki oldalán [link] Úgy leltem rá, hogy most amit kiolvastam ezt a hibát írta a gép a motor moduljában:
Cím 01: Motor Címke: HGJ\03L-906-018-CGL.clb
Vezérlő alkatrész VAG szám: 03L 906 018 MQ HW: 03L 906 018 DN
Alkatrész és/vagy verzió: R4 2.0l TDI H23 9978
Szoftver kód: 2A254012042602080000
Műhelyszám: WSC 22518 002 1048576
ASAM adatcsomag: EV_EC2M0TDI01103L906018MQ 003012 (AU48)
ROD: N/E
VCID: 0500A9888421276EB9-8050
Nincs elérhető ASAM csomag a: "EV_EC2M0TDI01103L906018MQ" (AU48)1 hibakódot talált:
4631 - ROD - Ismeretlen hibakód
- 00 [032]A 4631-re rákeresve hozta ki ezt a Wiki oldalt és ott a leírásban a hiba amit produkál a kocsi, hogy max. fordulaton pörög a ventilátor. Tudod, hogy merre van ez a ECM Power Relay Load Circuit? Valami J271/J317 néven említi. Ma szétszedtem a kocsi esőelvezetőjét, hogy elérjem a motorelektronikát. Eljutottam ide. A 457-es relét ki is vettem. De az csak az izzításért felel. Találtam még egy 643-ast, de azt nem mertem kivenni mert a vezetékkötegeket ki kellett volna húzni az ECU-ból, hogy hozzáférjek. Van valami ötleted ami tud nekem ebben segíteni?
-
akooos
veterán
Sziasztok!
Golf 5 2.0 PD TDI BKD motorkód.
Intercoolerbe bal oldalon becsatlakozó cső már harmadjára csúszik le. Hogyan tudnék rákeresni pontosan az alkatrészre?
Hol lehet egyáltalán ilyet kapni? Bontóban csak? Vagy unix / bárdi árul ilyen kis darabkákat?
-
Lacess
tag
válasz
zsolt19900 #155559 üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele, de nem lenne egyszerűbb és olcsóbb egy bontott, jó állapotút venni?
Szerintem egy ilyen alkatrésznél simán bevállalható a bontott is. Kimosod, átmosod, új tömítések meg biztosítók a csövekre aztán gyí. Esetleg felszerelés előtt egy nyomáspróba.
-
zsolt19900
őstag
erre tudtok esetleg tippet adni?
helyettesíthető-e másik coolerrel, aminek emberibb ára van?
ez itt a kérdés kköszönöm
-
SzlobiG
félisten
Dízel botrány ide vagy oda az én keresési félteleimnek még egy hónapja 27 golf 7 kombit hozott 2.0 tdi-vel most 16-ot amiből kettő már foglaló zva van.
Szintén hasonló keresési séma mentén 3-as bmw kombit 30 körül hozott most majd 40. Jól látszik mennyivel jobban fogy a golf és nem is érdekli a népet a dízel fassag, mert viszik őket, leszamitva a bmw-t.
-
Kronk
őstag
@Mágus2
B8-as Passat.
Elektromosan állítható ülés van benne.
Vezető oldali ajtó kinyitáskor hátra kéne húzni az ülést, a könnyebb kiszálláshoz, és ha becsukom az ajtót és ráadom a gyújtást, előre kéne tolnia.
Na ezt 99%-ban nem csinálja, vagy néha csak olyat csinál, hogy este hazaérek, hátrahúzza az ülést, de reggel induláskor már nem igazítja vissza.
Szervizben megnézték természetesen ott mindig jól csinálta, még én is kipróbáltam, és úgy is.Volt olyan ötlet a szerviz részéről, hogy töröljem a tárolt vezető profilt, újat hozzak létre, ez is megvolt, újra elmentettem az üléspozíciót, de semmi sem segít.
A kulcsot próbáltam manuális és automatikusan is hozzárendelni a profilhoz, ez sem segített.Nem csinálok semmit másként, de ha nem szervizben van, szinte alig csinálja, van ötleted?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest