Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr3eWar
őstag
válasz
focvis #137064 üzenetére
DMF csere nálam 205ezernél volt most pár hónapja DSG-n.
Elvileg még sokáig bírta volna, a szerelő szerint. Én a biztosra mentem. Váltások nem voltak olyan simák, főleg a coasting funkció után mikor újra felvette a fordulatot meg összezárta a váltót akkor lehetett egy rántást érezni. Illetve hidegen kerepelő hangja volt ilyen saját felvétel -
brumi1024
veterán
válasz
bitpork #137096 üzenetére
Pontosítok: "érezni", így idézőjelesen. Launch controlnál, kickdownnál azért érezhető (főleg pl a sportváltós, nagyobb motoros BMW-knél, ahol a váltó erre még szándékosan rá is játszik), illetve ha hozzászokik az ember, akkor még a DSG-nél jelentősen simább ZF 8 sebességes megoldásánál is megvannak a pontok, ahol a váltás történik. Na ez az USA programozás esetén baromira elnyúlik és érezhetően csúsztat - nekem ez nagyon nem volt szimpi a kinti bérelt B7 Passaton. Az autópályafelhajtón pl a teljes kettes fokozatot 3.500-as fordulaton tartotta, ide váltott egyesből, innen váltott hármasba.
-
-
-
brumi1024
veterán
válasz
bitpork #137090 üzenetére
Illetve én megőrülnék a hülyén programozott DSG-től (baromi sokat csúsztat, az usákok nem komázzák azt, ha érezhető a váltás).
(#137091) focvis: Szerintem szimmetrikusak, viszont ott ugye kötelező az oldaljelző csúnyaság, ezen a Golfon meg a képek alapján nincs. A km-óra meg lehet cserélt, talán a mexikói modellek használnak eltérő, de km osztású órát?
-
válasz
bitpork #137090 üzenetére
Nem hangzik jól.
@brumi1024: "Cars from the USA.all taxes have been paid.everything reworked for Europe."
Régebben az USA-ban szimmetrikusak voltak a fényszórók, míg Európában aszimmetrikusak. Nem tudom, hogy ma mi a helyzet az Óperencián túl.
Azt figyelem a mobilén, hogy az összes USA-import G7 sebességmérője km/h-ban mér; de nagyon más a kinézete.
-
válasz
focvis #137087 üzenetére
Nem szabad usa importot, mert a vezérlőt nem mindenki tudja tudni matatni. Anno a szegedi szerelőmnél állt egy nagyon olcsó usa import a4 vajbőrrel meg mindennel majd megszólalt olyan szép volt, de nem tudtak benne motorvezérlőt cserélni és tanítani mert az európai szoftver azzal kezdte h usa alkatrész kell, usa szoftverrel és pont.
-
Doki16
addikt
válasz
i-sti #137086 üzenetére
Az A6 volt a multitronic ha minden igaz, azt váltotta a jelenlegi Q5 az S-Tronic váltóval. Úgy tudom csak a quattro kapott a 2,7-es TDI motorhoz tiptronic váltót, a mienké meg első kerekes volt. Jó tudom, hogy nem automata, de csak annak hívja a köznyelv.
Én mondjuk mindenkinek azt mondom hogy DSG váltó, nem azt, hogy automata
A Q5 és a Passatom között az a különbség, hogy az előbbi 7 az utóbbi pedig 6 sebességes.
Sajátomról majd csinálok rendes képeket és akkor rakok felMás kérdés, mert eddig én is így tudtam, hogy az S-Tronic csak egy átnevezett DSG. A kereskedő váltig állította, hogy a két váltó másfajta. Tudja valaki, hogy mi az igaz?
-
válasz
focvis #137064 üzenetére
A 200-as kérdés lement az eladó részéről 150-re; én viszont tegnap húztam egy vonalat amit nem lépek át (5750).
Szerintem nem lesz üzlet, mert megmerevedtek a frontok. Csak a közvetítő kereskedésen keresztül kommunikáltunk eddig is. Egy darabig ismét nem akarok autókat nézegetni, de felteszem a hahura a svéd Opelt.
USA import xenon és digitklíma nélkül, de olcsón, saccra 4,9-ből megáll.
-
i-sti
senior tag
válasz
Doki16 #137085 üzenetére
Az összefoglalóba nem akarsz bekerülni a 3 VAG autóval?
"Az új generációs xenonok tényleg nagyon jók. Saját tapasztalat, hogy a Q5-ben lévő mennyire eszméletlen jó korom sötétben. Még a mai napig ledöbbenek rajta ha azt vezetem, hogy mennyivel jobban látok mindent."
+1 Az A4 is kb Q5 korú, és valóban én is mindig meglepődök, hogy mennyi "ereje" van a xenonnak.
-
Doki16
addikt
válasz
Kiskokó #137082 üzenetére
Szerintem a váltó pont, hogy rossz példa mert eszméletlen drága. Mindamellett DSG van a kocsiban és imádom
Nem izgat mennyire drága a javíttatása meg, hogy folyton ezzel riogatnak. Nagyon jó konstrukciók ezek és ritkán halnak be. Multitronic, S-Tronic és DSG van most a családban. Kapja meg az olajat és a karbantartást ahogy kell és semmi gond nem lesz vele, remélhetőleg
Amúgy meg mindig azok a kollégáim szidják a DSG-t akik életükben nem vezettek olyat. Olyan 6-7 automata váltó fajtát kipróbáltam, de magasan a VW konszern gyártja legjobbakat. (Nem ültem még luxuskocsiban, csak tényleg a kommersz márkákat próbáltam.) Egy szó mint száz, imádom ezt a váltót.Na de hogy visszatérjek a lámpára. Megéri a xenon a felárat, mert lényegesen többet nyújt mint a halogén. Ugyanaz a szituáció mint a sebváltónál felvázoltam. De nekem itt nincs szükségem rá, míg az automata nagyon jól jön a városi mászkálás közben
Amúgy a te példád is az amit én is gondolok. A régi leharcolt franc tudja milyen előéletű kocsiknál van a probléma. Az új/pár éves autókat csak rendesen karban kell tartani és a xenon meg a váltó is egy olyan pluszt nyújt amit az olcsóbbik párja nem.
Örülök ha van kivel értelmesen beszélgetni.
(#137083) Gyula84: Az új generációs xenonok tényleg nagyon jók. Saját tapasztalat, hogy a Q5-ben lévő mennyire eszméletlen jó korom sötétben. Még a mai napig ledöbbenek rajta ha azt vezetem, hogy mennyivel jobban látok mindent.
-
i-sti
senior tag
válasz
Kiskokó #137082 üzenetére
Relatív drága: PHILIPS XENON 42403XVC1 D3S 42V 35W => 30k
(#137083) Gyula84: Szerintem pedig igenis annyival jobb. Naponta (éjszakánként) vezetek xenon, nem xenon-os autót. Nekem megér 5-6 éventa 30k-t adni azért a fényért.
Doki: "Multitronic, S-Tronic és DSG van most a családban."
Ideje egy rendes Tiptronic-ot is kipróbálni.
S-Tronic ugyan az mint a DSG, egyik sem automata. -
Kiskokó
veterán
válasz
Doki16 #137081 üzenetére
Na hát persze persze
Ez igaz.
Viszont a drága Xenon-al nem értek egyet
Ez olyan butaság már bocs... ez kb olyan mint mikor jönnek hogy FÚJ automata milyen drága így meg úgy...
Nekem a váltó 450ezer Ftból Komplett felújítva lett olajjal! (persze ha csak javítják a hibát olcsóbban is megvan)
Haverom 1,9Pdtdi kézi-6os.
Kuplung, kettős tömegűt cserélt 1-2 éve olyan 150-200ezer FT-ba fájt.. erre 2 hete kipurcant neki a komplett váltó... 40 felett olyan hangja volt mint ha Ferihegyen szállna fel egy gép...
Nem beszéltem pontosan még vele de annyit tudok hogy a mutatvány 350ezer ft volt neki. (ebben van mellette olaj csere, és előre fékbetétek) nem tudom maga a váltót mennyiért szerezte meg milyet de akkor kérdem én mivel drágább egy Automata ?.... azzal a 2 évente 50-60 ezer ft-al amit olajcserére kell költeni?!Visszakanyarodva... áruld már el mi a picsa drága egy cirka 8-15ezer FT/ db árú xenon izzóban amit jó ha 4-5-6-7 évente kell cserélni ?
Tételezzük fel hogy nem egy 15-20 éves kocsiról van szó ahol már elhalhat az elektronikája..Na mind1 amúgy csak témázgatok
-
Doki16
addikt
Látjátok ezért jó, hogy mindannyian mások vagyunk. Így mindenkinek jut megfelelő felszereltségű kocsi
Nekem pl nem hiányzik a drága xenon. Nagyon ritkán megyek sötétben, ha igen oda meg tökéletes a halogén. A Highline lámpája azért baromira bejön a ledes nappali fénnyel
-
Kiskokó
veterán
válasz
bitpork #137035 üzenetére
Ati!
A gyár ZF olaj ami kell a váltókba ProTruck KFT (hivatalos ZF kizárólagos importőr)
Innen kell megvenni mert ez a GYÁRI olaj és 3000-3500Ft körül van / L .... az hogy a váltósak 7-8K meg az márkaszerviz 11-12k/L árral lehúzás mint a szar.Doki :
Ne érts félrefasza kis autó gratulálok hozzá
és amúgy hiába mondják hogy a VW milyen drága lett... szerintem használtan még mindig tök jó áron vannak.
Én mér csak ilyen burzsuj fasz vagyokXenon meg ilyenapróságok nálam a jól felszereltbe már beletartozik
(Anno néztem egy 4Motion full full-t 2.0TDI volt vagy 3 éves és asszem 5,2M körül volt.)
-
Kiskokó
veterán
válasz
focvis #136992 üzenetére
Volt már párszor a Sport Car-nal, nem mondom hogy nem ajánlom. Deeee... általában a nyálcsorgatós autóik vannak ami tök jó meg minden, csak általában nincsenek is rendben.
2 kocsit is néztünk már mindkettő ott lett hagyva...BMW 110ezer km-es szerizkönyvvel, megnézve meg tuti volt benne 250... és úgy is szép volt nem arról van szó... de józan paraszt ésszel is leszűrhető hogy szervizkönyv ide vagy oda a KM nem valós.
Hátul van valami alibi műhelyük ahol maguk szerelgetik a kocsit, apróbb hibákat visznek fényeztetni stb.Szerk .: Doki - persze azt hozzáteszem, hogy biztos teljesen más értelmezésű nálad és nálam a "jól felszerelt" jelző
Nem kötekedni akarok
-
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Tudna valaki segiteni abban, hogy a IV-es golf (AZD) kormányszervójába milyen folyadékot kell tölteni?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Egy 2004-es Seat Leonon kb mennyibe kerülne a 2 hátsó tárcsa+betét cseréje mindennel együtt? Közép kategóriájú fékre gondolok.
Plusz az első fékek ára is érdekelne. -
Topy77
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy A4 1,9tdi - 1996 - 1Z
elol hatul szeretnem (nem szeretnem de kell) a fektarcsakat fekbeteteket kicserelni, namost ahhoz hogy megtudjam a cikkszamokat ergo meg tudjam rendelni ez meg keves... tobb fele tarcsaval is gyartodott... az oemepc. nem ismeri fel az alvazszamomat.
Hozzatok fordulnek mint gurukhoz hatha valaki tudna segiteni a megfelelo cikkszamok beazonositasara.Segitsegeteket elore is koszonom!
Udv:
Topy -
Köszönöm Srácok!
Az ajánlatot fixáltam; várom az eladó jóváhagyását (van egy 200-as kérdés még), részemről fix, nem engedek belőle.
@Qru: akkor egész tartós, gondolom a kuplung is gyári, ha a DMF az.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #137059 üzenetére
Nem, az olajos tartósabb mint a száraz. Cserébe a száraz könnyebb és kisebb a hajtási vesztesége.
Mivel a DSG nem automata váltó ezért van benne DMF szóval ha leállításnál csattan akkor engedd el. Ha ránt váltáskor hidegen/meleg akkor szintén ráköltős lesz mert akkor már megvan égetve a kuplungtárcsa.
Kormiban most cca 230k km van óra szerint (nem újkorától van nálunk szóval kitudja mennyire van előretekerve az óra) a DMF még oké de már 1-esben van, hogy ránt...
-
lenko
aktív tag
válasz
focvis #137061 üzenetére
Fateréba van ~155e km, 80% városban használja (fekete pont), 1-2-be váltásnál nagyon minimális rántás észlelhető néha, amit ő észre sem vesz, csak én mondom neki, hogy az ott van.
Mondogatom neki, hogy azért ne lepődjön meg, ha beugrik egy váltófelújítás 200-220k km környékén, már ha addig meg is tartja...
-
válasz
focvis #137042 üzenetére
Itthon előadva, okosan, ma reggel: "szivem, fehér vagy fekete Golfot vegyek inkább; tetőablak legyen benne?"
Válasz kb: mindegy. Ezt jóváhagyásnak tekintem; Mágit idézve: "Approved by Dragon". (tegnap este villanyt szereltem, mosogattam -> papucs)
Ha nem beszéltek le az olajos DSG-ről egy órán belül (53 500 km, 3 éves), akkor asszem' megveszem.
Minden szirszar van benne, szinte végigikszelték az opciós listát. Bőr, Dynaudio nincs.
-
lenko
aktív tag
válasz
Mágus2 #137036 üzenetére
Nyilván csak egy példa volt.
Szalonba be kell ballagni az alkatrész részlegre, és megvenni, ott sincsenek gyilkos árak, 2 hete vettem 1 liter szervó+2 liter váltó olajat. 5e/Flakon.volt.
+gyári kipuff hátsó dob felfüggesztés is csak 3e volt. A szar bosal ami fél év után majdnem elszakadt meg 1800Ft.(#137045) K Norbi
Durván 15-16x több használt autó van kint, evidens, hogy legalább ennyivel több a GTI is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- sziku69: Szólánc.
- Star Trek
- Építő/felújító topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest