Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Gaga_30
üzenetére
Csak az oldalról informálódtam:
-CNG kutakat hol fogsz találni?
MAGYARORSZÁGI CNG KÚTHÁLÓZAT
~13 km-re van tőlem egy
- mennyi lesz a hatótáv benzinhez, vagy szinte bármi máshoz képest?
passz. amekkora tartályt beleteszek
*
-hová teszed a bazi nagy és nehéz tartályokat?
ez aggályos igen. fél csominak annyi is lenne (b vectra sedan)
-CNG keményen adóköteles, nem olcsó tankolni sem.
Erről nem olvastam az oldalon.* értem már a kérdésed:
HATÓTÁVOLSÁG, FOGYASZTÁS, MEGTAKARÍTÁS
A kiszámítása relatíve egyszerű, mivel egy liter benzint egy normálköbméter földgáz vált ki. Mivel a névleges nyomás 200 bár, ezért a teljes tárolókapacitás húsz százalékát kell (ha a nyomás nagyobb, akkor annak megfelelően többet) figyelembe venni a benzinre való visszaszámoláskor, ha a hatótávolságot akarjuk CNG esetén kiszámolni. Tehát 100 literes CNG tartály húsz liter benzinnek felel meg ökölszabályszerűen. Figyelembe kell venni itt még, hogy a földgázt kilogrammra mérik, mivel ekkor a nyomás nem játszik szerepet. Azt kell tudni, hogy egy kilogramm földgáz másfél normálköbméternek felel meg átlagosan, és ebből kiszámítható a mindenkori aktuális egységárak összevetésével a hozzávetőleges megtakarítás is. A kívánt hatótávolság eléréséhez természetesen visszafelé kell számolnunk. Érdemes a kalkulátorral számolni. -
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30
üzenetére
ha letenné mindenki eu-ban a kocsit, akkor is a keletről terítő szállítóhajók sokkal több káros anyagot nyomnak a levegőbe
ez csak ilyen kozmetikázás a károsanyag-kibocsátással, hogy a gyárak is egyre komolyabb sávokat húznak (amit be se tudnak tartani, csak csalással) ...első körben az ilyen eltekert füstokádó smoke&charmos bontószökevényeket eltakaríthatnák az utakról, ha már a gépkocsik regulázásával kezdenék a folyamatota hirdetés amúgy elég erősen marketingszagú

8: a csajok is hamarabb nedvesednek, ha nem büdös dízel traktorral hozod-viszed őket, hanem rózsaillatú cng-vel

-
Gaga_30
tag
válasz
body007
üzenetére
Nem ez a lényeg, hanem:
-CNG kutakat hol fogsz találni?
-mennyi lesz a hatótáv benzinhez, vagy szinte bármi máshoz képest?
-hová teszed a bazi nagy és nehéz tartályokat?
-CNG keményen adóköteles, nem olcsó tankolni sem.Ezek a rendszerek Olaszban, Németországban jól használhatók a támogatás és a jó kúthálózat miatt, itthon ezeket megölték rég.
ui: környezetszennyezés, ezt hagyjuk, mert nem csak lokális, hanem globális a probléma sajna.
-
8th
addikt
válasz
body007
üzenetére
Szerintem nem. Egy ilyen öreg f astrát mint az enyém nem igazán éri már meg átalakíttatni. Ha valaki megtartaná 5évig akkor persze már igen de ezekből már mindenki kifelé száll nem befelé. Nálam más a helyzet nekem mindenképpen kell valami gazdaságosan üzemeltethető koszolós autó, hogy ne lakjam le a másikat egy év alatt mint valami lomis póógártárs'. Ha az öreget bontóba adom és veszek helyette valami szög egyszerű kis szívódízelt ami elgurul öt literes fogyasztással üzemanyagköltségben semmivel sem lennék előrébb mint ha ezzel járok nyolc literes gázfogyasztással. Pedig alapvetően ez volt a terv. Csak az egy soktulajos két kilós "eldobható" autó lenne ki tudja milyen előélettel és rejtett hibával. Ennek meg minden porcikáját és rezdülését jól ismerem, említésre méltó probléma nincs vele a karosszéria sincs vészesen szétrohadva. Az alkatrész fillérekbe kerül hozzá a fenntartási költségei jelképesek így adja magát, hogy egy harmadik autó vásárlása helyett ezzel kell kezdeni valamit. Csak azt bánom, hogy nem akkor alakíttattam át amikor a mol 80k-s üzemanyagkártyával támogatta az lpg átépítéseket. Jól jött volna a potyapénz.

-
PETEE78
senior tag
Opel Zaffi "A". Bal hátsó féklámpa izzó cserélve, de még mindig nem ég. Valaki tudja melyik a hozzá tartozó bizti? 10A-es?
-
csoszogi
tag
köszönöm, megnézzük. Ha kiderül mi volt a hiba, majd megírom, hátha segít valakinek.
-
8th
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Én mióta eldőlt, hogy marad a háznál a kocsi már az asszonyt puhítom, hogy rakassunk bele gázt. Télen a dízelhez szokott szívemnek rendesen fájt ahogy tíz litereket megevett száz kilométeren egyebek mellett ezért is lett leállítva anno. 260 forintos gázzal viszont már más a helyzet. Néhány helyről kértem árajánlatot eddig a bácsgépker a befutó.
-
válasz
farkas-j
üzenetére
Május elején hoztunk egy B14XER motoros corsát anyunak. A tulaj gondos volt, volt olajcsere 5000 km-nél aztán kb 18 ekm.
Mindezek ellenére a vásárlás után kevéssel csörgő hang volt, amit (mint kiderült) a kipufogó oldalon meghibásodott pár db hidraulikus szelepemelő okozott. 80 ekm jár a mutató 4,5 éves a kocsi. Ekkor kapott új vezérlést, meg hidrotőkéket stb.
Reméljük egy darabig nem lesz ezekkel gond. -
farkas-j
őstag
Nekünk újkorától van egy 2005-ös Z14XEP-s Merivánk. Most 185e km van benne. 10 ezrenként az olaj (Castrol Edge 0W40) és a légszűrő cserélve van. 170e-nél volt egy tervezett vezérlés csere és egy szívósor felújítás (ne csörögjön). Két "nagyobb" meghibásodása volt, egy elektromos kormányszervó és egy EGR szelep csere. Ezeken kívül csak kopó alkatrészelet kellett cserélni. Egyszer sem hagyott az út szélén. Nagyon szeretjük és elégedettek vagyunk vele! Remélem az újabb 2016-os Merivánkkal sem lesz több probléma.
-
Szia!
Itt a fő gondot a gyártó által megadott nevetségesen sok 30ekm olajcsere periódus jelenti. Szinte biztos hogy az első pár évben opel szakszervizbe vitték, és ha átlag használatot veszünk (20ekm/év), akkor 20 ekm vagy annál is több telt el egy egy olajcsere között. Pláne ha céges kocsiként futott akkor még több is. Ezt vedd figyelembe a vásárlásnál.
A "fáradt" olajjal meg erősebben kopik a motor és a segédberendezések (pl turbó). -
LK
addikt
Sziasztok! Sürgős segítség,tipp kéne!
Mai nap mennék megnézni egy 2012-es Merivát 1.4 turbo. Ismerőssel utánanézettem, és a hibalehetőség miatt ezekkel a turbós motorokkal ill. a láncos motorokkal több a baj. Szerinte kevésbé ajánlható. Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban? Van valakinek 1.4 ill. 1.4 T ebből az évjáratból? Szervizesek sem nagyon dícsérik ezeket.
Előre is köszi.
-
mephi666
nagyúr
-
csoszogi
tag
üdvözletem, ide még nem írtam, előszóban annyit, hogy Opel J Astra tulaj vagyok, az előző F Astra volt (1996), látom most arról megy beszélgetés. Én nagyon szerettem...
Egy tipp a leszakadó tetőkárpitra: én gombostűkkel rögzítettem vissza, még kis mintát is belecsempésztem, tök szuper lett és akinek eladtam, nagyon tetszett neki a pénztárcakímélő megoldás...A J Astrával kapcsolatban lenne kérdésem, motor típusát tekintve A16XER, 1598ccm, benzines sima szívó. 2010-es második tulaj vagyok, 96000km van benne, évi kb. 10ezer kilométer amit belehajtunk, olaj évente cserélve épp a múlt hónapban volt.
Problémám a következő: a napokban jött elő, és főleg csak meleg motornál fordul elő az alábbi hiba. Haladok az úton, akkor néha rángat kicsit, de a fő probléma, ha kinyomom a kuplungot és üresbe teszem, esetleg váltani akarok, vagy teszem azt megállok a pirosnál, zebránál, felpörög a motor 2-3-4000-ig és ugrál a fordulatszám 500-1500 között, mintha megkergült volna a mutató, aztán egyszer csak beáll, vagy nem 750 körülre. Elég ciki, mikor állok a zebránál és megy át valaki a motor meg felbőg, mintha túráztatnám hogy siessen....
Ha viszont beparkolok, akkor a kuplung kinyomásánál, és üresbe rakásnál ismét felpörög a motor (szokásos probléma), de ahogy beállok és várakozok a parkolóban, akkor meg stabilizálódik az alapjárat. Ha "túráztatom" kicsit a motort, 2-3000 felpörgetve, utána simán beáll alap 750-es fordulatra. A motornak semmi egyéb zavaró hangja nincsen, se menet közben se állásban.
Remélem lesz valakinek ötlete. -
Gaga_30
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy beleszólok, de
az autó egész korrekt, de én újrafotóz(tat)nám, nem túl jók a szögek, lehetne több fotó is (motortér, csomagtartó)
Nagyon sokat számítanak a képek.
Az eladáshoz pedig türelem kell, én apum Lancerét tavasszal adtam el ('96).
Másfél hónapig volt fenn, alku nélkül vitték el (280 e).Szóval szerintem új fotók és sok türelem, meglesz az új gazdája.
Üdv:
Gaga -
Nekünk múlt évben volt ~110k. Igaz nem prodi munka, de arra, hogy még 4 évig jó legyen, arra teljesen okés... akkor lesz 24 éves az autó.
úgy döntöttük nem adjuk el mert annyira olcsó fenntartani, hogy meg sem érzi a családi költségvetés.
Hasonló a megfontolás. Főleg, hogy már 3 keresőnk van a családban.
Ide-oda szaladgálni teljesen jó; igaz, nem a legbiztonságosabb, de van. -
mephi666
nagyúr
hát ahhoz képest, hogy ismerős segített benne és napokig tartott a 2 küszöb meg üzemanyagbetöltő lakatolása, volt vagy 160-180ezerbe a művelet
(ebben benne volt a festés meg pár olyan apróság, mint pl kézifékbovden, tűzgyűrű, stb) ...jobban járnátok, ha ezt megvennétek tőlünk valami baráti áron és a másik maradna alkatrésznek 
#99359: jó, hogyha ilyen erőszakoskodós arcok kezdenek hívogatni, nem fogom kellemetlenül érezni magam ahhoz, hogy kinyomjam a telefont és blokkra tegyem a számot
(szerencsére nem kenyérre kell a kocsi ára) -
Szada85
aktív tag
-
8th
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Tankbetöltő környékének lakatolása nálam is időszerű lenne mert lassan kilukad körülötte a lemez.
Mennyibe fájhat ez a beavatkozás manapság?Átbeszéltük a dolgot asszonypajtival és úgy döntöttük nem adjuk el mert annyira olcsó fenntartani, hogy meg sem érzi a családi költségvetés. Amíg a kritikus pontokon nem kezd menthetetlenül rohadni addig megmarad másodiknak. Ha majd lejár az ideje meg sem fogjuk hirdetni megy egyenesen a bontóba. Nincs sem kedvünk sem felesleges energiánk mordori ork hordákkal százezer forintért hadakozni eladáskor.

-
Szada85
aktív tag
válasz
mephi666
üzenetére
Arra szerintem mindenképpen készülj fel, hogy az érdeklödök jelentös köre egy bizonyos rétegböl kerülhet ki, akikkel szemben érdemes alaposan "bevédened" magad, dokumentumilag, leírásilag. Esetleg egy feltöltökártyás számra is érdemes beruházni a késöbbi kalandok elkerülése végett.
[Ezt a cikket gyanítom már a legtöbbünk olvasta...] -
mephi666
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
ja hiányzott a fordulatszámmérő a gyári óráról, vettem használtan egy másik óracsoportot, azt meg már kezdte enni a fene és potyogott róla a festék
gugliztam és találtam egy német boltot, ahol mindenféle opc design hátlapot is készítettek... ez megtetszett (igaz, drágább lett a leves, mint a hús, de nagyon elkapott a gépszíj)tényleg kulturált a beltér: nem szakadtak az ülések (csak kicsit tisztítani kell még rajtuk), tetőkárpit se lóg... egyben van
bízunk, hátha jó helyen lesz egy tanulóvezetőnél#99352: viccen kívül 40kg rezet beszámítok

-
mephi666
nagyúr
-
Lajos1966
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
A probléma ott van,hogy az egy szép lassan kialakuló folyamat,hogy az okoskerekek elkopnak,ami az olajozási rendszer hibájából alakul ki (visszacsapó szelep,szolenoidok,elhanyagolt olajcsere periódus,nem megfelelő olaj stb.).Ez csúcsosodik ki,mikor indításkor hangosan traktorozik a motor,sőt rosszabb esetben már üzemmelegen is dízeles hangja lesz.Valamennyi olajfilmnek mindig kell lennie optimális esetben,hogy ne a fém a fémen súrlódjon.
-
nrg.960
tag
Sziasztok.
Astra J esetén a helyzetjelzőnek folyton vilagítania kellene, de a napokban nem világít a gyújtás alatt. Ha külön rákapcsolom, akkor vilagít, tehát az izzók jók, hibakódot nem ír. Biztosíték lesz? Vagy találkozott már valaki ilyesmivel?Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Forwardolom akkor a levelezésemet a Cromaxtól

-
totyino77
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Visszacsapó szelep csere
Generátort leveszed, alatta lesz a csavar és mögötte bent mélyebben a szelep, széttöröd a sárga műanyag kosarat és kijön a belső része, a ház meg bent marad.
házba beletekersz egy emlékeim szerint M8-as menetfúrót ami pont megfogja a házat és kihúzod vele, na ez a része ami nem lesz egyszerű mutatvány a hely miatt -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Lajos1966
üzenetére
Remélem, neked is az a véleményed, hogy az tud kopni, ami mozog.
Az okoskerék indításkor zárt állapotban van, nem mozog. A zárást a rúgós retesz biztosítja. Mivel nem mozog, nincs is minek kopnia, azaz nincs minek szárazon futnia.
Szárazon akkor tud futni, ha rossz, vagy nincs visszacsapó szelep és „teli gázzal” indítunk. Ekkor a megemelt ford szám miatt nyit az okoskerék, olaj viszont csak később jut el a megfelelő térrészekbe. Ilyenkor mozog az okoskerék, és kopnak a csúszó tömítések. -
-
Integrale
veterán
válasz
Lajos1966
üzenetére
és mohabá 007
Eszembe sem jutott eltávolítani, csak láttam a hogy volt aki eltávolította.
Szerszám van, akna és társai szintén van, de akkor mohabá 007 és a te hozzászólásod összemosva, felesleges nekilátni.
Néha, napi első indításkor egy fél főtengely fordulatig hallom, hogy megzörren, szolenoidok újak, preventív jelleggel azzal kezdtem megvétel után (és kb azóta hallom zörrenni is
). -
Lajos1966
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
"Ha igaz amit eddig leírtam, akkor az is igaz,, hogy a visszacsapó szelep megléte, hiánya az okoskerék működését, élettartamát nem befolyásolja."
Pont,hogy ez is közrejátszik az okoskerekek tönkremeneteléhez,mivel rossz szelep esetén elejti az olajnyomást és emiatt szárazon futnak az okoskerekek indításnál. -
Lajos1966
tag
válasz
Integrale
üzenetére
Az eltávolításnak semmi értelme önmagában.Ennek a szelepnek ugye pont az lenne a lényege nagyjából,hogy az olajnyomás rögtön meglegyen a motor indításakor.A cseréje viszont elég macerás (nem parkolóban végzendő művelet).Nekem a szerelőm először így próbálta,de a szelepet nem tudta kiszedni.Normális műhely és szerszámozottság szükséges.Mindenképp új kell,mert szinte ki kell trancsírozni a helyéről.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Integrale
üzenetére
Én úgy látom, hogy ez a visszacsapó szelep, (visszafolyás gátló szelep) [kép] az olajkör része, a feladata, hogy megakadályozza a hengerfejből, a vez tengelyekből az olaj visszafolyását, ezáltal hamarabb felépül a rendszerben az olajnyomás.
Az okoskerék egy külön részegység, a működéséhez szükséges olajmennyiség ki-be vezetését az ECU működteti, a szolenoid szelep (OCV) segítségével.
Ha igaz amit eddig leírtam, akkor az is igaz,, hogy a visszacsapó szelep megléte, hiánya az okoskerék működését, élettartamát nem befolyásolja.
A tulajdonosoknak ( nem csak opelnél) tudomásul kell venni, hogy a 10év/150000km- vezérléscsere része az okoskerekek cseréje is, mert tuti, hogy még 150000km-t nem fog hibátlanul működni, egyszerűen azért, mert vannak benne mozgó kopó alkatrészek. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
"...Azt én értem, hogy te linkelsz és screenshotozol, nyugodtan tedd a kosárba, rendeld meg, kapni fogod a telefont 1-2 órán belül és a lemondó mailt, mert nem véletlenül feszül ott a MEGSZŰNT felirat. Nagyon sok ilyen tétel van, megkérdeztem, rendeltem is már ilyet, ezek NEM LÉTEZNEK, NINCS BELŐLÜK...."
09-én rendeltem, 10-én értesítés:[kép]
Most, 11-én 11.00 órakor ezt hozta a futár:[kép]
-
Integrale
veterán
-
Pecc
őstag
válasz
Integrale
üzenetére
Ha visszább olvasol volt erről szó. Videókon látszik, nem egy menetes dolog amit egyszerűen cserélünk. A hozzáférés is szívás, meg csak roncsolással tudják kiszedni tudtommal, illetve az újat is beütik a helyére. Más megoldásról nem hallottam még. Viszont ez lehet a kiváltó oka szvsz, a sűrűbb okoskerék és szolenoid szelep hibáknak. Ha megcsinálod, dokumentáld kérlek

ricsi8800gt - Szerintem neked a szolenoid szelepek szűrőjét takaríthatták. -
Integrale
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ha mar ott matatok és tisztítanám, akkor jobbnak látom cserélni, mert gondolom tisztításhoz is ki kell venni. 4-5e Ft az új.
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Z16XER/Z18XER-ben cserélt már valaki blokk oldalában lévô visszacsapószelepet?
Mennyire maceras? Egy szelepet talaltam eddig, van bevált és jó forrás? -
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Meglett a hiba és a javítás is. A hidrotőkék voltak hangosak, szétszedés után kiderült hogy a kipufogó oldalon voltak hibás darabok.
Kapott a motor új hidrotőkéket, láncot feszítőkkel, vízpumpát hosszbordás szíjjat feszítővel, tömítéseket, gyertyákat. Most rendben van a hangja és egy darabig nem kell hozzá nyúlni. (remélem)
. -
Lacko32
tag
Sziasztok!
Zafia C B14Net (2018) hidegen kiírta, hogy a "A motor teljesítménye lecsökkkent".
Menni megy, alapjáraton csendesebb mint volt, menet közben váltásnál viszont mintha lefújó szelep lenne berakva, olyan hangja van...
Esetleg valakinek tippe, ötlete?
-
FoLey-v
addikt
Na én is kicseréltem az alakú vízcsövet amit mephi666-nél is előfordult. Igazából ami rajta volt az nem is volt normálisan ráhúzva,de mindegy kicseréltem.
Elsőnek beleöntöttem okés tele mentem egy kicsit utána alsó szint. Na fogtam mégegyszer beleöntöttem folyadékot és 100km+-nél egy decit nem fogy,de nem is akarom elkiabálni.
Közben történt szelepfedél tömítés csere hát kínlódás volt,mert szelepfedél csavar középső és jobb széle beletört,de sikerült kioperálni és újat bele venni.
Kitakarítva pattent a belső. Lehet kell egy utólagos pasztázás is.

-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azt én értem, hogy te linkelsz és screenshotozol, nyugodtan tedd a kosárba, rendeld meg, kapni fogod a telefont 1-2 órán belül és a lemondó mailt, mert nem véletlenül feszül ott a MEGSZŰNT felirat. Nagyon sok ilyen tétel van, megkérdeztem, rendeltem is már ilyet, ezek NEM LÉTEZNEK, NINCS BELŐLÜK. Csak a keresés és esetleges beindult gyártás miatt vannak fent.
Másik gond igen, ami már így beugrott, hogy ez a csati nem lesz jó, kéne rá egy félig 90-fokos elforgatás.
-
Jofi81
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Viszont így kép alapján máshogy néz ki, mint amit linkeltem (azon oldalt van a pöcök). Megnézem majd, hogy nekem melyik fajta van.
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
első ködlámpa csatlakozó Opel GYÁRI MEGSZŰNT!!
Nincs. Ahogy sajnos kalaptartó gumi és ezer másik tétel sem, pölö sárfogó gumi rögzítő se. Ezek csak weben vannak fent így. -
ArthurShelby
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Ilyen új insigniáról itt a topikban nincs tapasztalat.
A konfigurátorban vannak árak, de ezek csak tájékoztató jellegűek, ennél sokkal olcsóbb szokott lenni, ha bemész személyesen (ezt régebben ki is emelték totalcar tesztekben, hogy az opelnél általában nagyok az árengedmények). -
LK
addikt
Üdv!
Zafira A-hoz találtam ugyan sebességváltó szoknyát (ami kompatibilis Astra G-vel), de csodálkoztam amikor kiderült hogy a kézifék szoknya és keret nem felcserélhető a két típus között. Ezt a boltok adataiból következtettem ki. Nem tudtok véletlen vmi biztosabbat? -
fulton
addikt
Sziasztok
Insignia vásárlásán gondolkodom, és ez ügyben szeretném a véleményetek kérni. Milyen motor + váltó kombóval érdemes ezeket venni? (első sorban szalonautóban, vagy bemutató kocsiban , esetleg 5-10.000 km el)
-Ez az új 122L motor mennyire lomha ekkora kaszninál?
-Hívtam pár kereskedőt, de mind azt mondta be kell menjek egyedi árajánlathoz. Mennyit szoktak kb engedni a még honlapjukon akciósan feltüntetett árból?
-Van lehetőség 0% thm el felvenni x összeget ? nem tudom létezik ilyen
Előre is köszönöm bárminemű jótanácsot.
-
gban
veterán
G Astrát képtelenség normális áron normálisat találni.
Amit meg megvettünk volna, annak a fórumtárs tulaja sajnos meghalt.
A gyerek most eszi a kefét hogy válogatott színekben, bár az ő baja eltörpül a kolléga és családja problémái mellett
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- VR topik
- Fali konzol lapos tévékhez
- Apple asztali gépek
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

*
ez csak ilyen kozmetikázás a károsanyag-kibocsátással, hogy a gyárak is egyre komolyabb sávokat húznak (amit be se tudnak tartani, csak csalással) ...első körben az ilyen eltekert füstokádó smoke&charmos bontószökevényeket eltakaríthatnák az utakról, ha már a gépkocsik regulázásával kezdenék a folyamatot