Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
Ennek valami kegyetlen jó hangja van és ahogy megy.3500-as fordulaton 150
[link] -
farkas-j
őstag
A B14XER motornak van valami "gyengéje" (okoskerék, EGR stb) amire oda kell jobban figyelni?
-
peet137
tag
Hát nyilván nem jött le az EGR, muszáj lesz az egész termosztátházat leszedni hozzá, mert a 4-ből két csavar nem engedett...
Viszont a 4-es hengerben olaj volt a gyertya mellett, azt kitisztítottam, határozottan egyenletesebb lett már ettől is a motor járása. Szelepfedéltömítés csere a következő projekt.
Ill az EGR nyaralás után lesz csak kitisztítva, remélem nem lesz belőle gubanc.
Más: írtátok itt többen, hogy a toronynál csúnyán tud rozsdásodni a H, az nekem sem valami szép a kupak alatt, ezzel mit lehet kezdeni? Drótkorong és cinkspray vagy festés? Egyéb megoldás is lenne rá? -
Lacko32
tag
No offense, de bekerült az akciós Liqui Moly dexos1 gen2 lónyál az akváriumba, és érezhetően egyenletesebben jár a motor, mint a Motul-lal.
Biztos nem habiszti, még az asszony is megjegyezte (pedig nem egy agytröszt autó téren). -
csoszogi
tag
Meg annyit tennek hozza, hogy persze nem mindig csinalja, hanem random, kb. egy 10-15 perces varosi vezetesben a bemelegedett motorral, ketszer haromszor elofordul.
-
csoszogi
tag
üdv
Volt pár hete itt egy kérdésem, #99368 [link], amire a megoldás a szelepfedél membrán csere lett (kompletten a kis egység, nem csak a membrán). Motor típusát tekintve A16XER, 1598ccm, benzines sima szívó, 2010-es.Viszont azóta előjött egy újabb probléma: bemelegedett motornál jön elő a következő: ha visszaváltok mondjuk körforgalom előtt, majd abból kijőve gyorsítok, vagy gyorsítani próbálok mondjuk felfele ment a hídon, vagy fokozatváltás után, elkezd a motor csörögni, húzóerő eltűnik, mintha egy henger nem kapna gyújtást, majd iszonyatos nagy felhőt pöffent a kipufogó, de olyan füstöt, hogy a mögöttem lévők nem látnak semmit. A membráncserekor volt olajszint ellenőrzés is, akkor okés volt, most viszont eltűnt az olaj ( kb.: 2-300 km-t alatt ) , már a komputer is dobott hibaüzenetet, hogy öntsek bele olajat. Öntöttem bele, azóta nem jelez hibát, olajszintre. De a probléma ugyanúgy fennáll. Hibaüzenetet semmi mást nem dobott fel. A membránszakadás előtt nem volt ilyen probléma, sőt még alatta sem. Lehet ennek köze a membrán szakadáshoz? Vagy a csere közben ment félre valami?
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Kulcsház ügyben szeretnék érdeklődni. 2002.es évjáratú C Corsához szeretnék beszerezni kettő darabot. Van-e esetleg tudomásotok róla, hogy valamelyik autóalkatrészekkel foglalkozó hálózat forgalmazza-e? Unix, Bárdi stb.
Vagy honnan érdemes rendelni ahol még talán váltó szoknyát is tudnék venni?
Köszönöm.
-
Gaga_30
tag
Hali!
Tudja valaki Z14XEP motoros G Astrahoz 9, vagy 10 fogszámú önindító passzol?
Vagy mindegy? -
mephi666
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
F-nél szivárgott picit a váltóolaj, ott valami tömítést is kellett cserélni, amihez bontani kellett mindent... nem mondták, hogy nehéz/hosszú/bonyolult: órabérben dolgoznak... ezért nem is értem, milyen brigád nem akar vállalni ezzel a kifogással munkát
csak azt vállalják, ami 5perc alatt megvan és 1órát fel lehet rá számolni? Gyertyacsere, légszűrőcsere, ablakmosó feltöltés, fagyálló feltöltés? 
-
zgospel
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Gyári GM váltóolaj kell bele, típustól függ a feltöltési mennyiség, de ilyen 1.5 - 1.6 liter körül szokott lenni ezeknél általában. Nagy galibát nem okoz ha picit több, mert nincs nyomás, a fogaskerekek szórják fel az olajat.
Kell új tömítés hozzá, és érdemes megkenni Loctite 5910-zel például.Én nem érzem, hogy bármi bonyolult lenne ebben a folyamatban. Itt van egy jó leírás, igaz ez az F17-hez van, de gyakorlatilag ugyanez a folyamat a G Astránál is. A linkelt videó is jó.
Ha egy szerviznek ez túl bonyolult, akkor mit kezdenek egy vezérléscserével, vagy hengerfejezéssel?
-
body007
addikt
-
Ablakos
addikt
-
zgospel
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Kurvajó. Pedig annyira nem nagy truváj, hogy még én, a hozzánemértő informatikus is megvettem hozzá a cuccokat, és bátran neki fogok állni. Annyi hogy több idő mint egy motorolajcsere, de akkor miért nem azt mondják, hogy "kedves uram, nekünk ez a művelet x Ft-ért éri meg" aztán te majd eldöntöd, hogy kell-e annyiért
-
Ablakos
addikt
Opel G astra (1.4 16v sedan) váltóolaj cserét visszautasította a szervíz, mert túl bonyolult nekik.
Yt videón (autodoc, stb) semmi extra nem látszik. Valóban olyan nehéz az a csere? -
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ilyen ( [link] ) érintőképernyős kütyüt 2005-ös Vectra C-be. Gondoltam nekiállok egyedül beszerelni... Hát ahogy látom nem annyira egyszerű, mint gondoltam. Tud bárki valami normális leírást adni, hogy mit hova dugdossak? Gyári lejátszót már kiszereltem. Próbáltam rákeresni, de nem sok mindent találtam.
-
mephi666
nagyúr
na, most megtapasztaltam, hogy 35+ fok meg a klíma nem barátja a fogyasztásnak
90% városi használatnál levittem 10liter alá a fogyasztást, de az elmúlt 2 hét időjárása és a sok klímahasználat 11 fölé tolta kicsivel -
peet137
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszi a segítséget. Akkor ebben nem is lehet sokáig áztatni, mert az Alu nem barátja a nitronak.
Ki fogom próbálni, akár képeket is csinálok, ha eszemben lesz.Más: használt már valaki innen nem Pierburg EGR-t? Ha a mutatvány nem bizonyulna tartósnak, gondoltam bepróbálnék egy Magnetti Marelli szelepet.
-
peet137
tag
-
body007
addikt
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
És mibe áztassam be?
Gondolom az ultrahangos nem játszik, mert szerintem nem lehet eléggé elszigetelni az elektronika részét. Vagy tévednék? Gondoltam rá, hogy simán beledobom abba, aztán hagyom kiszáradni, végülis az csak egy elektromágnes, de ezt nem tudom, mert nem lehet szétszedni, nyilván... -
Gaga_30
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hűtőfolyadék fogyásra figyelj esetleg (kérdezz rá)
, az én XEP-m sajnos csipegette ,nem lett jó vége.
De egyébként én is ajánlom, nem sok utassal relatív dinamikus és a fogyasztása is baráti.
Van benne pár baromság, de az újabb autókban még több van.Az enyémben ezek voltak cserések, a teljesség igénye nélkül:
-szelepfedél kb 70 e Ft
- vezérlés szintén kb 80
- első kerékcsapágyak 50
-féktárcsa+betétek kb 30
-hátsó dob 15
-olajcsere a GM olajjal és a szűrőkkel együtt is max 15 e Ft.Nem vészes árak, és nem egyszerre jött elő minden.
A motorfelújítás és a kapcsolódók az más tészta, de az egyedi eset volt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Köszi a válaszokat! Elhozzuk 99%. Nem makulátlan, de nagyon rendben van. Nagyon jól megy, nem ráz, nem kopog, nem nyüszög. Műbizonylat van.
Némi szivárgást látok a motor és a váltó közt. A felületi futóműdolgokon felüül a jobb hátsó sárvédőn láttam egy picit meg a bal első sárvédő alján ahogy a képeken is látszik.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A fólia az az ablakra vonatkozik?
Mert akkor a műbizonylatra figyelj. Ha ugyanis az nincs, akkor a következő műszakin leszedetik/letépik a fóliát. -
gban
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szólj ha nem hoznád el (és nem azért mert gázos), lehet meglesnénk.
-
Tikakukac
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szívósor-EGR-vezérlés az meglesz úgyis. A többi meg egy G Astra nagy tarkóra esés nem lesz.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hogy elhozd. Gombokból fenntartható, jó autó. Ha nem volt törve, akkor nem rohad. Ha XEP-es a motorkód, akkor láncos, de ugyanúgy cserélni kell, mint a szíjas vezérlést, mert hamar elkezd csörögni.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Megnéznénk ma egy G Astrát, évjárathoz és kilométerhez mérten megfelelő ár, de elég szép állapot. A tulajt ismerjük valamennyire, tőlünk 2 kilométerre laknak.
1.4 Ecotec és a tulaj szerint egy csepp olajat nem eszik, erre garanciát is vállal, hála annak, hogy mindig szigorúan 10 ezrenként cserél.
Karbantartott autó sokminden ki lett cserélve, tavaly fóliáztatva, garázsban tartják.
Mire lenne érdemes még figyelni? -
Dino69
aktív tag
Sziasztok,
A héten vettünk egy K Astrát, full fapadosat, és az lenne a kérdésem, hogy azt a pontmártixos fejegységet ki lehet e cserélni valami komolyabb gyárira?? -
válasz
body007
üzenetére
Már több kocsinál is csináltuk haverommal. A kocsit felemeltük, bakra tettük, hogy a kerekeket lehessen mozgatni. Az olajtartályra visszatérő csövet levettük, azt egy üres kannába fordítottuk. A tartály a visszatérő cső helyén lezártuk.
Motor beindít és ahogy fogyott az olaj a tartályból mindig utána öntöttük. Közben a kormány végállásig kitekerni oda vissza. Aztán cső vissza helyére, kocsi a kerekeire.
Eddig ez a metódus bevált, de figyelni kell ne szívjon levegőt. -
body007
addikt
válasz
peet137
üzenetére
Nem akarok környezetszennyezőnek hatni de én nem bajlódnék vele:
zárófedél EGR lezáráshoz OpelEgyébként nemrég vizsgázott kitűnő értékekkel (egr nélkül
) -
peet137
tag
Egy lemez? Mármint teljes szívósor szélességben az egész csatornához? A csatorna maga tiszta, erre a lemezre nem emlékszem, meg fogom nézni.
Az EGR takarítás után úgyis kiderül minden, persze, ha egyáltalán menthető a szelep.
OPCOM szerint 0,88%-on áll fixen, onnan nem megy sehová, hiába "kéri az autó".Van EGR tisztításra bevált szer? Az ultrahangos - gondolom - kiesett, az EGR tisztító spray segít ezen valamit?
ui: közben nézem a linket is
, itt azért vannak még hasznos infok, köszi! -
peet137
tag
Tényleg, fordítva írtam a kódokat, a 1112 a "kiiktató" és a 0171 a szegény keverék.
A szívósort végignéztük (mindenképp le kellett szedni a Twinport lapátok miatt, azokkal hál isten nincs gond, csak a vákuum nem ér el odáig), ott tiszták a csatornák, csak hát addig nem jut el a gáz...
A rángatás meg csak ebben a tartományban, amint kicsit feljebb, vagy lejjebb veszem a fordulatot, minden frankó. Ráadásul, amennyire észrevettem, hidegen nem csinálja, csak melegebb motorral. -
98bja
senior tag
Sziasztok!
H Astra 1.8-as 140 lovas motorral mennyire jó választás? Átlagos felhasználásra.
Köszi! -
peet137
tag
Sziasztok,
volt itt már valakinek dolga Magnetti-Marelli EGR szeleppel? Egy Z16XE1-es H Astráról lenne szó, aminek le van ragadva az EGR szelepe. Még nem próbáltam tisztítani, azzal próbálkozok először, de ha újat kellene bele, akkor csak a Pierburg jöhet szóba, vagy esetleg valamelyik olcsóbb verzió is jó lehet?
Az autó most olyan 1800-2000 között rángat, de csak ott. Opcommal néztem, próbál EGR-t nyitni, de nem megy neki
Csatornák tiszták, a szívósor levételkor néztük.
2 hibakódom is van 0171 és 111261, ezek közül az elsőre már úton a megoldás - remélem - egy bontott mozgató vákuum labda formájában, az enyémben szakadt a membrán, a második (szegény keverék) lehet ez EGR miatt? A tankszellőztetőt már cseréltem, mert az tuti hibás volt, most már csak kb 200 km után jött vissza a hiba, előtte törlés után kb 1 nappal.Köszi a választ!
-
body007
addikt
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Ha szervóolajat lecserélted elmondhatnád, h sikerült. Honnan engedted le? Nekem az még függőben mert fingom nincs hol kellene leengedni
#99601mohabá 007: Na úgy néz ki élő a hiba. Tegnap világított a szervízlámpa
Az lesz, h veszek egy fékpedálkapcsolót azt kicserélem. -
Ferrari fan
tag
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Közbe másik fórumon meg lett a válasz ma, ahogy írtam egyből írtak a márkatársak.
Nah de hogy itt is meg legyen a válasz, ha erre tévedne valaki a jövőben haosnlóval.
Az olaj marad [link] , mellé ez a tömítés, szemre vételezve a váltó deknit ez a befutó [link]
Szervóolaj pedig, mivel piros van benne jelenleg, ez lesz [link]Szóval ha minden rendbe, akkor ezek kellenek Z16SE motorú G Astramhoz váltóolaj és szervóolaj cseréhez

További szép napot mindenkinek! -
Ferrari fan
tag
Szaisztok!
Egy kis segítség kéne.
Túrom már egy ideje a fórumot és a google-t is de valahogy nem találom meg az infót.
Szeretnék váltóolajat cserélni a Z16SE motorkódú 2002-es G Astra Caravanomba.Milyen váltó van benne? Hol tudom megnézni?

A tömítés miatt jó lenne tudni, mert váltó specifikus a tömítés kialakítása.Olajat már kinéztem, remélem ez jó bele (tudom 1L nem elég
):
https://cromax.hu/olajfolyadek/olaj/valtoolaj/valtoolaj_opel_35782Másrészt lehet, hogy akkor már szervo olajat is cserélnék.
Mi való bele?
Segítséget előre is köszönöm!

-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Sajnos teljesen igazad van. OT én sem F Astrat vennék, bármennyire is szeretem. De sajnos annyira c type autó lett,hogy az eszméletlen.

És igen. 2014-ben amikor az enyémet vettem patika állapotban volt az autó. Úgy,hogy figyeltem/vigyáztam rá pár év alatt rozsdabogja lett belőle.
-
diablo1984
veterán
válasz
vzsryl
üzenetére
Nem az a kategória, de azokat vonzza be, mint a legyet a sz*rszag. Szép, szép, ez még nem a classic, talán még itthon is készült, a 82 lovas se motor is jó, de ezt ha valaki használósra veszi, pár év és ugyanúgy elkorhad mint a többi.
Lehet f astrán nosztalgiázni, de eljárt fölöttük az idő, kereslet is csak inkább egy rétegből kerül ki. -
vzsryl
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Nem adnám el, főleg akkor nem, ha még OT-t is kapna. Első autóm F Astra volt, nagyon szerettem. 2. autónak kellene a 2005-ös fostalicska Almera helyett. Aztán ha a pénztárcám is úgy engedi, illetve nagyobb házba tudunk költözni, akkor 3. autó lenne, amit csak nyáron vennék elő, és nagyon vigyáznék rá.
-
8th
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Hirdetésből: "Értelmiségi emberek hívását várom. Köszönöm." Rögtön ez a videó ugrott be erről.

Néhány hónapja dobta fel a yt ezt a videót. Jól áll neki ez a szín nagyon. Ezredfordulón a Szabadszállási AKK-ban szolgálati autóként volt két darab ilyenünk a sofőrök azzal hurcolták a fejesek seggét ha rendezvényen kellett megjelenniük vagy hivatalos ügyet intéztek. Utcán azóta sem nagyon láttam ilyen fényezéssel astrát.
-
mephi666
nagyúr
Hát ezekben a 35-40fokokban dolgozik rendesen... indulás után ablak le, majd miután az égető levegő kimegy, akkor ablak vissza és kapcsolom csak be 20 fok fölé és belső keringetéssel együtt hűtöget... érzésre hűthetne kicsit jobban is: jó hideget nyom, de a 60fokra felforrósodott utastér ellene dolgozik rendesen... (most lett töltve és megcsinálva a klíma 2 hete) ...úgy fel szokott melegedni az utastér, hogy Fittipaldi-módra váltok 1 pillanat alatt és 2 ujjal kormányzok pár percig indulás után pár percig

-
válasz
Light Yagami
üzenetére
Ha már klíma szóba került, nektek hogy megy? Nálam városban lampatol lampaig azért elég keves tud lenni(2000-es fordulaton kezd huteni), autopalyan fix 4000 fordulaton jol hut de nem tudom ez normalis e. Tavaly lett feltoltve de akkor nem is volt ilyen meleg.
-
Light Yagami
junior tag
Sziasztok! Csak bejelentkeznék.
Pár napja vettem egy G Astrát, szép ezüst ("szürke") színben 148k km-rel, nagyon szép állapotban! Belül az autó gyakorlatilag patika állapotú, kívül egyáltalán nincs rozsda, ami elég nagy csodának számít. Májusban volt a forgalmi vizsgám, ez az első autóm. Egy szerelő barátom ajánlotta kezdő autónak (vagy ez, vagy egyes Focus). Eddig imádom nagyon, főleg a klímát benne. 
-
mephi666
nagyúr
Hehe, volt egy telefonos érdeklődő... az első:
-ennek 250 az ára?
-igen (erre mit mondjak? annyi van kiírva, látatlanba meg ne alkudozzunk már)
-oké (kinyomta)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez már nem feltétlen az a kategória. Ez szebb állapotú, mint a 7 éves Superb-em 120k km-rel, pedig az is patika. Erősen elgondolkodtam rajta, holnap lehet rácsörgök a mukira.
-
vzsryl
nagyúr
Mindig nézegetem a hahu-t, hogy képbe legyek a piaccal, és az Astra-kat folyton csekkolom, mert népszerűek. Tegnap este belefutottam ebbe: [link]
Szerintem ez egy kincs, és ahhoz képest nem is drága. Remélem jó gazdát találnak neki.
-
gban
veterán
válasz
P1eTr0
üzenetére
Kapcsolódó kérdés, nekem amióta nálam van a J Astra (2016, és a legelső szériás, 2009-es gyártás), azt csinálja az óra hogy néha nem ugrik a nap, pár hónap alatt összeszed 2-3 nap csúszást a dátum, míg az idő pontos marad.
Nem tudom van-e jelentősége hogy sok nap után indítom be vagy naponta használom, erre még nem jöttem rá.
Mi lehet az oka? A legelső software? -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Két "érdekességet" tapasztaltam a Corsa E kocsimmal kapcsolatban. Tegnap reggel újra be kellett állítani rajta az időt és a dátumot. Valamiért "elfelejtette", de azóta tudja. A másik dolog pedig a hőmérséklet. Ma reggel - a megszokott helyen - nem jelezte ki a hőfokot. Egy nagy semmi van ott, ahol ez az adat szokott lenni. Azóta párszor indítottam már az autót, de egyelőre nincs változás.
Van ennek valami behatárolható - akár hardveres - oka, vagy egyszerűen szórakozik a gép?Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- YouTube
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fujifilm X
- Napelem
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Jura Ena 8 kávégép
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csak azt vállalják, ami 5perc alatt megvan és 1órát fel lehet rá számolni? Gyertyacsere, légszűrőcsere, ablakmosó feltöltés, fagyálló feltöltés?