Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Az Astra J GTC-vel van itt valakinek tapasztalata? Mennyire nyűgös / bajos konstrukció? Konkrétan a benzines, 1.4-es motorral felszerelt verzió érdekelne.
Most nagy dilemma, hogy egy 3-4 éves 40-60.000km-t futott, 1.4-es 101 LE-s Corsa legyen vagy a 7-8 éves, 80-100.000 km-es GTC azonos áron. A Corsa mellett szól a kevés km, modernebb konstrukció, a GTC mellett meg a dögösség.

Mit gondoltok?
(Használat leginkább heti 1x bevásárlás, hétvégente nagyobb 200-300 km-es kirándulások, 70%-ban német autópálya)
-
törölt tag
Z14XEP h astrában vezérműszettet kell cserélnem. Milyen munkadíjra számoljak ? ( nem opel szervízbe viszem :)
-
törölt tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ez így van, 90%-ban kirándulóautó volt. Tavasztól őszig hétvégente kirándulgatások, nyaranta meg pár tengerparti út. (A legdurvább az egy majdnem 5ezer km-es körút volt 1 hét leforgása alatt.) Huszonéves korában kellett először a fékekkel foglalkozni 220ezer km (óra szerint) környékén, fékbetétek cseréje, de akkor már egyúttal a tárcsák is cserélve lettek, bár azok még rendben lettek volna. Azon kívül még mindenből a gyári legelső van benne, a kuplungtól a váltón át a kerékcsapágyakig, gyújtótrafó, lengéscsillapító, EGR, stb., stb., minden. Egyedül a motort sikerült kifektetnem benne.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem eddig szerencsére nem volt semmi gondom az EGR-rel, gyakorlatilag észre se veszem, hogy van az autóban, tisztára mintha ott sem lenne. Egyszer olyan 17 éves kora környékén kivettem, hátha van rajta valami tisztítanivaló, de nem volt semmi lerakódás rajta. Azóta rá se néztem, most 23 éves. (Csak a rohadt motor ne döglött volna meg.)
-
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
Én is agyaltam rajta, mert egy kis elektronikával még Z-s kód alatt is megoldható a kiiktatás és a falazás, de úgy voltam vele, ha 200k kemény várost kibírt egy takarítással a sor meg az EGR is, elfut még valahogy ennyit. Utána úgyis elporlad majd a verda, lesz 30 éves basszus
-
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ugyanez van nekem is X20XEV mellett. Euro 2-es motor, a normákat EGR nélkül is simán hozza. Erre akkor jöttem rá, amikor egy alkalommal azt vettem észre, hogy az EGR szelepre menő vákumcső hozzá volt érve a motorhoz, és szépen össze is volt olvadva. Ehhez képest a zöldkártyát simán megkapta mindig, amikor vittem, minden érték teljesen jó volt.
A vákumcsövet ha lehúzod róla, még hibakód sincs, pedig úgy már nem működik. Az elektromos csatlakozó lehúzására viszont már dobja a hibakódot is. -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Csak azért kérdeztem mert úgy láttam, h jó hamar bemelegszik - gondoltam az egr segít.
Holnap reggel lefotózom én is, kíváncsi vagyok.
Az enyémbe tök más a szelep:
Bár nem dolgozik - de működik , félre van hajtva
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Eddig nem volt (21 év) de most le van. Úgy kezdődött, hogy kerestem infókat az EGR-em működéséről, felépítéséről, de nem sokat találtam, ezért kivettem, amennyire lehetett szétszedtem, lerajzoltam, működését leírtam magamnak. (nem tökéletes, de több mint amit a neten találtam.) Ekkor láttam, hogy ennél az EGR-nél szinte semmi, és kezdetleges a kipu gáz visszavezetés. Az én EGR-em mágnesszelep vezérelt pneumatikus EGR szelep.
Így néz ki: -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Júúúúj... tőrdöfés a szívembe... azonygya', hogy nem jó.
De nem mindig, de elég sűrűn.
Mostanság megy majd olajcserére (1 év), megpróbálom megnézetni még1x. -
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Értem, köszönöm.

Olajcsere mellé akkor ez is be lesz ütemezve. -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Gondolom Önnél az egr nincs lefalazva?
-
Anyóka megtörte a bal tükröt (hétfő) tolatás közben... rendeltem utángyártottat, ma reggel megjött 7 perc alatt csere, újra forgalomba áll a kisöreg.
Igaz a gyárihoz képest az illeszkedése nem a leg hifibb, de jóa'.
szállítással együtt 5.5k volt. -
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tudom jól, hogya javítás itt a cserét jelenti. A "megnézetem" azt jelenti, hogy ha azt látja a szerelő, hogy rossz akkor csere.
-
gzbotii
nagyúr
Igen, azt tudom, hogy ott van nem kevés "csalás", gyártó válogatja, de ha 6km után még mindig mozdulatlan a mutató, akkor gondolom nem lehet túl meleg a víz. Ha a fűtést rákapcsolja a barátnőm, akkor meg hamar visszaesik.
Lehet inkább megnézetem. Úgyis esedékes az olajcsere. 🙂 -
válasz
gzbotii
üzenetére
Mohabá 007 kifejtette korábban, hogy a műszerfalon a kijelzés nem pontos.
Természetesen ettől még lehet a fűtéskörben is a hiba.
(0/-5 fokban 3-4 km kell, mire megmoccan a visszajelző; de aztán onnantól már langyos, és aztán elég hamar meleg is lesz; igaz, ez x16szr) -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Corsa C, 1.2 Z12XE, 55kW: az autónak kell 8km (város & országút), amíg beáll a vízhőfok-mutató középre, 0 és +5 fok körüli időben.
Egy benzines nem kellene hamarabb elérje (bár a mutatónak) az üzemi hőfokot? -
Tikakukac
titán
válasz
Drótszamár
üzenetére
Upszika az nem jó.
-
gban
veterán
válasz
Drótszamár
üzenetére
Nézd meg mielőbb a hűtőfolyadék szintjét.
Hidegen. -
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
G astra Benzines 1.4
Ma reggel arra figyeltem fel indulás után a kocsiban, hogy nincs fűtés. Nagy nehezen később elindult, de darabosan.Amikor a hűtővíz eléri a kb 90 fokot, akkor elkezd meleget fújni, majd elkezd hűlni a befújt levegő, és a víz hőfoka is. 80 fok környékéig hűl vissza, majd ismét melegedni kezd a víz, de hideget fúj. Mikor eléri a kb 90 fokot, megint fúj egy darabig meleget, de hűl a víz, és a befújt levegő is.
Otthon meg tudok nézni valamit, vagy vigyem szerelőhöz minél előbb? Meg tudom így főzni a motort, vagy csak kényelmetlenség ez? Áprilisban esedékes műszak, akkor vinném legközelebb szerelőhöz.
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok! A kis Corsámnak elnémult a dudája. A történet érdekessége az, hogy egyszerre "romlott" el mindkét gomb. A gombok mikrokapcsolóinál keressem a bajt, vagy valami kábelszakadás baja szokott ezeknek lenni? Egy ideje már szeszélyesen működött, hol szólt hol nem
Valakinek volt már ilyen? Illetve ha igen kinél mi volt a gyógyír? 
-
FoLey-v
addikt
Szerintetek ez mennyire vállik be? Lehet van garázsomban Banner 50 200.

[link] -
ricsi8800gt
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm szépen bá 007
-
zgospel
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Z18XER. Ha szembeállok a kocsival akkor a motor jobb oldalán van, az egyik előrébb, a másik hátrébb. Az egyik elvileg az, a másik meg ugyanúgy néz ki
Guglin hirtelen ennél jobb képet nem találtam, de ezen látszik mind a kettő:
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
válasz
zgospel
üzenetére
Lehet, hogy meg kell tanulni autót szerlni... nekem néha ez az érzésem.
Főleg mert nem értek hozzá, és zavar, amikor elezdik mondani, hogy a dűzni lehúzógyűrű membránja a szelepek vezérlésénél előgyújtás elállítódást okoz. (bocsánat a hozzáértőktől, én csak egymás mögé tettem most pár szót, amit hallottam itt-ott, de tényleg nem tudom mik ezek
)Ami olyan, hogy logikus,meg látható, azt nyilván megoldom. Kerékcsere, ablaktörlő mechanika feljavítás, egr szelep tisztítás... de fékpofát már nem mernék cserélni.
Mindig csodálattal figyelem a szerelőket, hogy mit és hogyan tesznek. Főleg azokat, akiken látszik, hogy már az izmaik is tudják, hogy hova nyúljanak egy-egy feladatnál. -
nrg.960
tag
Astra G esetén találkozott már valaki üzemanyag szintjelző hibával.. kb 3/4-től nem megy lejjebb. Ha megyek vele egy hosszabbat teli tank után, akkor rendesen mutatja.. megállok, leállít majd indít és beáll 3/4-re.
Mi szokott lenni általánosságban ezzel a gond? Merrefelé keressem a hibát? Talán az úszó ragadna?
-
zgospel
őstag
Leírnék egy számomra újabb tanulságos történetet ami tegnap történt velem. Már csak röhögni tudok az ilyeneken
Tavaly szeptember körül a vezérműtengely jeladóinál szivárgott az olaj. Van egy ismerős szerelő akihez az egyszerűbb munkákra szoktam hordani az autót, ilyen-olyan okokból. Kicserélte a jeladókon a gumitömítést, utána pár hónapig jó volt. Kb 2 ezer km-rel később újból ugyanott folyt az olaj, úgyhogy most elvittem ahhoz a szerelőhöz, ahova a nagyobb és/vagy macerásabb dolgokkal szoktam járni.
A tömítő gyűrűk amiket az előző beletett teljesen fel voltak keményedve, el voltak törve. Valószínűleg nem olajhoz való gyűrűk voltak, hanem vízhez
Szóval az hogy én informatikusként hülye vagyok hozzá, az egy dolog. Ezért nem is csinálom magam, ezért járok szervizekbe

Na de az, hogy aki napi szinten ezzel foglalkozik évtizedek óta, képes volt ezt a mutatványt összehozni... most erre mit lehet mondani?
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
?
-
zolikaDB
veterán
válasz
HoaryFox
üzenetére
Nos.
LUK kuplungszett került a kocsiba: olyan mint az álom, vajpuha, finom, nem érzed, ha sebességet váltasz. Szokatlan is, sosem volt ilyen. 90e km-el vettem a kocsit (ma 204e van benne), de nem ilyen volt. Kérdezgettem is régen szerelőt, h miért ilyen, há mer ez Opel. Oké. Gyári kuplung eddig bírta, ez egy pozitív dolog, bár ezt már cserélni kellett volna korábban is.
Váltóolaj is GM ment bele: nem kellett eddig duplán kuplungolni, h vegye az 1-est, nem kell nehezen tolni neki, h bevegye adott fokozatot. Nem egy Mazda, Toyota, de ez klasszisokkal jobb, mint volt.
De nálam fossá volt kopva a kuplungtárcsa, csapszegig.
Annyi mentségemre legyen szólva, hogy első autóm, és nem tudom, milyennek is kell lennie egy jó kuplungnak. Plusz durván 30-35 fokos lejtőn jön fel az autó minden reggel pár éve (mélygarázs), ez is adott neki szerintem. -
bul07
nagyúr
Azt hiszem megtaláltam
Ez lenne az?Esetleg a cikk számai alapján kiderítheted
Amúgy kb 4e Ft-ért az egészet megkapod
-
zgospel
őstag
válasz
üzenetére
Facebookon van egy "Opel Astra H Hungary - OAHH" nevű csoport, ott van egy Fekete László nevű tag aki gyárt ilyeneket, sokan az övét használják. A csere sima antennánál elvileg egyszerű: a régit kiszeded (pl megvágod és kihúzod), a helyét kitakarítod, az újat pedig betolod. Az újat érdemes bekenni valamilyen síkosítóval, hogy könnyebben bemenjen.
-
törölt tag
Sziasztok ! H astra antenna alátétgumit cserélt már valaki ? Mennyire nagy beavatkozás ?
esetleg ha valakinek van forrása a beszerzéshez legyen kedves jelezze privátban. Köszönöm :) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Miertvansote
üzenetére
Nehezen javítható, drága hozzá az alkatrész (a vezérlés csere sokkal drágább pl), és nem megbízható: Opel 2.2 16V Direct
-
Tikakukac
titán
válasz
Miertvansote
üzenetére
Mikor valamiből marha keveset látsz, kezdj el gyanakodni. Meg nem mondom így hirtelen ez a 2.2 mennyire a híres 2.2, de nem véletlenül álltak azok is, leginkább bontóban.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy 2009-es opel zafira 2.2 literes benzines 150 lóerő. kb 130.000 km van benne biztosan. Már áll vagy 2 éve ismerősnél. Elvileg nincs baja de nem volt rá szükség hahu-n csak 3 darabot láttam belőle. Ennyire ritka? Ismeri valaki esetleg ezt a típust? Meg merjem venni ? Sok baja szokott lenni ? Jó állapotúnak tűnik, nem rozsdás. Drága lehet a fenntartása üzemanyagon kívül, mert gondolom azt enne bőven, de az nem gond. Köszi előre is.
-
zgospel
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Azt szeretnéd, hogy nézzünk végig egy 17 perces videót hogy kitaláljuk melyik tömítésről van szó?
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Ilyes fajta tömítést hol lehet kapni ami a videóban van ?Csak nekem Z16XER-hez kellene 07-es évj [link] -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm G Astrájában szétesett az ablaktörlő rudazata. Szeretném megjavítani, viszont az ablaktörlő karokat nem tudom leszedni a menetes tengelyről, kicsit rozsdás is, kínáltam már neki csavarlazítót, wd40-et, de nem igazán akar lejönni róla. Nagyon feszegetni nem akartam, esetleg egy csapágylehúzóval könnyebben le tudnám szedni vagy nem alkalmas ilyen célra? -
HoaryFox
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Fogalmam sincs
Amióta megvettem (most lesz 5 éve) még nem foglalkoztam azzal a részével. De úgy gondolom, ha már rá lesz nézve, akkor legyen is kicserélve, gondot nem fog okozni, sőt. -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok!
B merivamon az alabbi jelenseg figyelheto meg. Minden 3.-4. Inditas utan az ESP, ESP off, TC, es Felkialtojel egve maradnak. Az auto ilyenkor is mukodik, de a hiba gyujtas levetel, ujrainditas utan megszunik. Talalkozott mar valaki ilyennel?
Szerk: 1.4 szivo, 2010es evjarat
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Tudja-e valaki, hogy C corsa Z14XE motorkódú autón a főtengely fordulatszám jeledón milyen méretű gumigyűrű található? Főtengely, nem vezérmű.
Köszönöm. -
zolikaDB
veterán
Azt alátámasztom, h a G-nek meg nagyjából az alsó középkategóriás autóknak az ülései ritka sz.rok.
Mármint 194cm magassághoz, 100kg-hoz nézve. -
törölt tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Tudtommal nincsenek ízületi bajaim. Hátam/derekam is csak egyszer fájt, amikor befeküdtem előző asszony speckó matracába, amit direkt hát/derékfájdalmak miatt vett. Abból én már pár óra fekvés után nem bírtam kikelni, úgy beállt a derekam tőle. Sima ágyon meg semmi bajom.
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ahham, de nyilván erről tudtam mikor vettem őket
Ahol beleülsz ugye középen téglalapokból van összerakva az egész és a középsőnél a varrás elkezdett elengedni. De mivel amúgy az ülések szépek voltak, áruk is és a lényeg, hogy nem voltak agyonkopva és anyagukban szétszakadva ezerszer jobb vételek voltak, mint azok amiknél legyalázódott a szegély és rendesen fel kellett volna újítani őket.Maga a huzat leszedése volt a melós egyedül, az újravarrás az volt egy 20 másodperc és pénzt sem fogadtak el a kárpitosnál
Most télen pedig az ülésfűtés fuh, azért más világ így, beltéri kiegészítő fűtéssel meg vízmelegítővel a kinti -10-ben is reggel leolvasztott ablakokkal, meleg beltérrel és azonnal langyosat fújó kocsival kiállni az udvarról. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én mondjuk nem zsibbadok egyikben sem, csak a G Astra ülésébe nem tudom a hátam belenyomni, nem vesz körbe az ülés, és semmi tartása nincs, le akarok csúszni róla folyamatosan az erősebb kanyarokban. Túl kemény nekem, egyáltalán nem kényelmes. A B Vectrában a deréktámasz nekem teljesen hátra van tekerve, így tök kényelmesen bele tudok süppedni az ülésbe, kényelmesen ki van támasztva a hátam anélkül, hogy egy kicsit is nyomná az ülés.
A szivacs is biztosan más, mert a G Astra ülésében én nem is éreztem semmi szivacsot, elég rendesen kispórolhatták belőle, pont ezért is volt már bántóan kemény az az ülés, kb mint egy olcsóbb irodai szék.
De a B Vectrában is csak az első 2 ülés ilyen jó szerintem, a hátsók már ott is túl kemények nekem, meg ugye ott nincs nagyon állítási lehetőséged sem, csak a fejtámla magasságát, dőlését, meg a könyöklőt tudod állítani, magát az ülést nem. Elöl meg ülésmagasság állítás, kormány állítás, ülés előre-hátra, stb., stb., teljesen jól magamra tudom állítani az egészet. Az én méreteimhez, üléspózomhoz teljesen tökéletes. -
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
G Astra ülésben lement 188k km vagy mennyi és Vectra B-vel lassan 20k. Mondom, ugyanaz. Én majdnem 190 vagyok 30km után pont ugyanolyan sz@r ez is, a deréktámasz annyit segít, hogy nem zsibbadok, csak deréktől lefele

Ami diffi van az az, hogy én majdnem biztosra mondom, hogy más a szivacs az egyes verziókban, a plüss, a fapad G Astra classicii és a német között is van eltérés. Nem beszélve a bőrökről és recarorol meg ezek kombójáról.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Rendben, legyen így. Ettől függetlenül ha megnézed a 2 képet, te magad is láthatod, hogy teljesen eltérő a 2 ülés. A B Vectra ülésénél comb résznél is oldalt fölfele "kiáll", illetve a háti résznél is kétoldalt. Ennél "bele" ültem az ülésbe, és két oldalról előrébb/följebb volt az ülés két széle, mint ahol a hátam/combom volt. Ez már tartott nekem annyit, amennyit kellett. Ez az érzés viszont a G Astra ülésénél teljesen 0 volt, semmit nem tartott az ülés, szó szerint a kormányba kellett kapaszkodnom, mert csúsztam le az ülésről. Ennél "rá" ültem az ülésre, és nem "bele" ültem. Szinte teljesen vízszintes volt az ülőlap is, és a hátlap is. Ezen kívül a B Vectra ülésében a hátam is tudott egy kicsit beljebb süllyedni, míg a G Astra ülése túl kemény volt, nem volt semmi mozgástere a hátamnak az ülésben. Az egyik inkább tűnt fotelszerű ülésnek, a másik csak egy olcsó irodai szék hatását keltette annak minden keménységével és kényelmetlenségével együtt.
G Astra ülésében csak pár ezer km-t vezettem, B Vectráéban közel 200ezer km-t. Számomra ég és föld a kettő már 100 km megtétele után is, hosszabb utak során pedig szó szerint kínzás lenne nekem a G Astra ülésében ülni, míg a B Vectráéből ki se akartam szállni 1000 km megtétele után sem, annyira jól el tudtam benne helyezkedni (177 cm/84 kg).
Lehetséges, hogy G Astrában csak a legalapabb üléshez volt szerencsém, és B Vectrában meg egy jobb változathoz, ezt nem tudom, de én a fentieket tapasztaltam. -
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
Bízz bennem, hidd el, nekem még atomjaira is kellett bonatom a Vectra ülést, mert varrni kellett 2 helyen.
Az a gond, hogy Vectra ülésből a sima változatból is volt több fajta. Úgy nézve talán lehet akkora diffi. Oldaltartása egyiknek sincs, ahhoz a rendes combtámaszos verzió kell, mert ott kagylósabb a forma. A többi sima dikó.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem mértem le egyik ülést sem, lehet, hogy méreteikben egyeznek, de sem ránézésre, sem benne ülve nem tűntek számomra egyformának. G Astra ülése nekem kemény volt, semmi oldaltartása sem volt, 40-nél a körforgalomban már le akartam esni az ülésről. Nem benne ültem az ülésben, hanem rajta. B Vectra ülése ezzel szemben vaskosabb, kényelmesebb, fotelszerűbb, és ugyanabban a körforgalomban 70-nél is még benne maradok az ülésben, megtart az ülés. B Vectra ülésében 1000+ km-t is végig tudok ülni egyhuzamban, G Astra ülésében nekem már 100 km után is kényelmetlen volt, akárhogy is állítottam azt be.
G Astra ülése így nézett ki: Link
B Vectra ülése meg így: Link -
zolikaDB
veterán
Srácok!
Váltóolajat érdemes cseréltetni 205e km-nél? (Z14XE) -
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Örülök, hogy célba ért! -
válasz
üzenetére
Nézegettem bontószökevény üléseket... hát nem tudom. Lehet, hogy azért egy párat megnézek, mert attól ami most van csak jobb lehet.
Légzsák és ülésfűtés "hidegen hagy" - bár mondjuk lehet, hogy azért az ülésfűtést (ha olyat sikerülne venni) megbuherálnám, alapos utánajárást követően. Mert ha csat 12V kell neki, akkor valahogy megoldom (fordulatszámmérős óracsoportnak is behúztam a kábelt).@#98212Tikakukac
az állítható deréktámasz meg remek extra.
Na ez az, amire tényleg fáj a "fogam" (merthogy mind a Galaxyban, és a két későbbi S-max-ban is hozzászoktunk, 250km-t simán egyben lenyomok vele...) -
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
G-ben B Veci bőr ülések vannak. Igazándiból minden ugyanaz, kivétel a fűtést. G-ben 5 fokozat van talán, Vectra csak 1. Ez másképp is megy, szóval itt okosítani kell rendesen a vezetékeket is. De ez a második telük a kocsiban, működnek kiválóan, az állítható deréktámasz meg remek extra.
-
törölt tag
válasz
cappa72
üzenetére
B Vectrának nagyon jó ülései vannak, simán levezettem vele Görögországig (/horvát /olasz, stb.) úgy, hogy nem kellett kiszállnom egyszer sem (tankolni szoktunk csak megállni, aztán nyomás tovább). G Astra ülése viszont már egy Budapest-Győr távon elviselhetetlen volt számomra, annyira kényelmetlen volt nekem, akárhogy is állítottam. A G Astra ülése nekem kemény volt, nem volt oldaltartása sem, és gyakorlatilag rajta ültem az ülésen, nem benne, kényelmes egy kicsit sem volt. A B Vectra esetében meg benne ülök (tespedek) az ülésben, jó oldaltartás, kényelmes, állítható deréktámasz és társai, ég és föld a különbség.
Hogy aztán ezt át lehet-e rakni Astrába, azt nem tudom, de gondolom ilyen oldallégzsák meg ülésfűtés dolgokat kapásból bukod olyankor. -
válasz
illes0102
üzenetére
Hát... nekem F Astra van, iylenek voltak:
- Vezeték szakadás volt bal hátsónál - megforrasztottam, jó lett.
- A rudazat lecsúszott, mert fellazult a csavar - hornyot reszeltem a csavarnak, visszacsavaroztam, azóta jó. Itt a hibajelenség az volt, hogy féligmeddig néha nyitott, néha zárt... vagy nem.
Sajnos ez őskövület technika; lehet, hogy nálad már teljesen más a felépítése, így a hiba/hibalehetőség is. -
bul07
nagyúr
válasz
Borzoló
üzenetére
Van ott még sok kép
https://magyarorszag.hu/jszp_szuf
Ügyfélkapu vagy más azonosítással való bejelentkezés szükséges
Ha nincs lehetőséged akkor esetleg letölthetem már amit enged letölteni és e-mailbe át tudom küldeniÍzlések és pofonok a felni dolog, mondjuk én eleve a gyári kinézet híve vagyok, vannak jó dolgok amikkel lehet egy kocsit fejleszteni csak az szerintem nem kívül lehetséges
(ilyen felniket legtöbbek Ladákon láttam, és a kafer vonalon, nem az igényesség jele volt errefelé)Mint ahogy engem az nem igazán érdekkel hogy kívül koszos kicsit a kocsi ha belül ahol én ülök patyolat tiszta
Előbb fogom a belsejét kitakarítani mint a külsejét, nem adok a külsőségekre -
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni tőletek. Van egy 2010-es J Astrám, egyik napról a másikra elszállt a központi zár. Nem nyitja/zárja egyik ajtót sem kivülről és belűről sem. Még az ajtó nyitó kar sem nyitja ki, csak a "pöcök" feljön. Tanksapka zárva, csomagtér nyitva. Csak a vezető oldalit tudom nyitni kulccsal.
KIcseréltem az 10-es biztositékot már, leszedtem az akksit éjszakára de semmi.
Esetleg valakinek volt hasonló problémája, megoldása rá? Köszönöm előre is. -
Hétvége óta keresek a szegény kisöreghez első ülést. 21 év alatt kiültük. Astra F classic sedan, x16szr.
Egyszerűen nem találok hozzá... legalábbis olyat, amit beletennék.
Valaki említetttee, hogy Vectra-é is mehet bele (de melyiké?).... és hiába kerestem, nem találtam meg a hozzászólást.
Van esetleg ötletetek? -
zolikaDB
veterán
Na, holnap kuplungszerkezet-csere.
Luk-Valeo-Sachs a cél, hidraulikus csapágy van benne alvázszám alapján, 100e-s ajánlatot kaptam munkadíjjal. -
válasz
Szada85
üzenetére
Sajnos még a jogszabályváltozások miatt is kekeckednek... Após megvette az autót, gyáriag olyan volt a kialakítása, hogy az első fényszórónál kerek alakú keret volt. 10 évvel később a KPM-nél leszedették vele, mert nem volt szabályos (gyárit leszedni hirtelen: gyakorlatilag letörögette a keretet, és úgy elfogadták). Hiába hogy gyári volt, úgy helyezték forgalomba (!), évekik így vizsgáztatta a KPM-nél... abban az évben változott a jogszabály, és már nem volt elfogadható.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Borzoló
üzenetére
Leírom mégegyszer, picit részletesebben, bár a többiek kommentjeidre adott válaszaidból úgy érzem, hogy galambbal próbálunk sakkozni...
Igen, sajnos Magyarország az a banánköztársaság, ahol semmilyen, nem a gyár által az adott autóhoz kiadott alufelnit nem fog elfogadni a rendör, és csak a vérmérsékletétöl fog múlni, hogy szankcionál-e emiatt, és ha igen, miként szankcionál.
Ez lehet csillivilli sokszázezres márkás felni, akár E21 racse felni.
Söt, az sem izgatja a tisztelt hatóságot, ha a felni rendelkezik mindenféle, fejlett nyugati országokban elfogadott tanusítvánnyal, ami nincs beírva a forgalmidba, az hivatalosan illegális átalakítás, és büntethetö. A beíratás pedig felér egy maxpontos talajgyakorlattal.
Tele van ezzel a net, hogy az utóbbi években hatványozottan rászálltak a "tuningolt" autókra a szervek.
Ettöl függetlenül lehet, hogy pont Neked hatalmas mákod lesz, és hosszú ideig nem fog senki cseszegetni miatta (sem a lámpa miatt), de az is lehet, hogy holnapután kiint a fakabát, és rögtön magánál is tartja a forgalmidat.
Ismerösnek amiatt a hátsó lámpa miatt akarta elvenni a forgalmit a rendör, amit az Irmscher (gyári Opel tuningcég) gyártatott ugyanazzal a céggel (SWF), aki az összes Astra gyári lámpáját gyártotta éveken át, pusztán az Irmscher cég szürkére gözöltette a búra felületét, nem piros-sárgára, mint a hagyományos Astrákon, emiatt gyári a fényereje, minden E-jel benne van a lámpában, hivatalos német papír nála volt róla, mégis csak a rendör jóindulatán múlt, hogy még elengedte.
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Fujifilm X
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- DXRACER Air R1S gamer szék (hardver beszámítás)
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- KIA RIO 1.4 82760 km - eladó!
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ő simán átáll 30 métert is ha kell a parkoló végéből, nem szarozik.
De nem mindig, de elég sűrűn.

persze ettől nálad lehet más a helyzet...

esetleg ha valakinek van forrása a beszerzéshez legyen kedves jelezze privátban. Köszönöm :)
)