Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csoszogi

tag

üdvözletem, ide még nem írtam, előszóban annyit, hogy Opel J Astra tulaj vagyok, az előző F Astra volt (1996), látom most arról megy beszélgetés. Én nagyon szerettem...
    Egy tipp a leszakadó tetőkárpitra: én gombostűkkel rögzítettem vissza, még kis mintát is belecsempésztem, tök szuper lett és akinek eladtam, nagyon tetszett neki a pénztárcakímélő megoldás...

A J Astrával kapcsolatban lenne kérdésem, motor típusát tekintve A16XER, 1598ccm, benzines sima szívó. 2010-es második tulaj vagyok, 96000km van benne, évi kb. 10ezer kilométer amit belehajtunk, olaj évente cserélve épp a múlt hónapban volt.
    Problémám a következő: a napokban jött elő, és főleg csak meleg motornál fordul elő az alábbi hiba. Haladok az úton, akkor néha rángat kicsit, de a fő probléma, ha kinyomom a kuplungot és üresbe teszem, esetleg váltani akarok, vagy teszem azt megállok a pirosnál, zebránál, felpörög a motor 2-3-4000-ig és ugrál a fordulatszám 500-1500 között, mintha megkergült volna a mutató, aztán egyszer csak beáll, vagy nem 750 körülre. Elég ciki, mikor állok a zebránál és megy át valaki a motor meg felbőg, mintha túráztatnám hogy siessen....
    Ha viszont beparkolok, akkor a kuplung kinyomásánál, és üresbe rakásnál ismét felpörög a motor (szokásos probléma), de ahogy beállok és várakozok a parkolóban, akkor meg stabilizálódik az alapjárat. Ha "túráztatom" kicsit a motort, 2-3000 felpörgetve, utána simán beáll alap 750-es fordulatra. A motornak semmi egyéb zavaró hangja nincsen, se menet közben se állásban.
    Remélem lesz valakinek ötlete.

Új hozzászólás Aktív témák