Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
Köszön a linket, megnézem.

De tudod hogy milyet rendeltek ami nem volt jó?
Pontosan nem. Amikor mentem átvenni az autót, közölték, hogy nem tudták megjavítani, mert fizikailag nem odapasszoló alkatrészt kaptak. Úgy emlékszem, hogy alvázszám alapján kerestek hozzá a nagykerben, de nem vagyok teljesen biztos, mert eléggé siettem én is, meg ők is készültek már zárni.Az hogy lehet hogy alvázszám alapján nem jót kaptak?
Valami olyasmi hangzott el, hogy az én alvázszámom alapján kidobott nekik valamit a nagyker keresője, de amikor megjött az alkatrész, akkor kiderült, hogy az nem jó az én autómba. Hogy hol volt a hiba, azt nem tudom. Lehet a nagyker nyilvántartásában szerepel rosszul, lehet ők néztek félre valamit.[...] aztán ha viszel egy bontottat, ráfogják hogy az se jó aztán csak fizeted a munkadíjat?
Évek óta hordom hozzájuk a kocsit, eddig egyszer sem éreztem, hogy át akarnának verni. Most például nem kértek semmit, mivel nem tudták megjavítani, pedig biztos belement legalább egy munkaóra.
Nekem inkább az volt a fura, hogy rám bízták az alkatrész beszerzését, mert ezt eddig mindig ők intézték. Ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy ők csak új alkatrészeket rendelnek és építenek be, de mivel a tényleg az én autómba való új fojtószelepet 350 ezerért találtak, a főszerelő "engedélyezte" használt beépítését, de azt vegyem meg én. Ott hirtelen nem kérdeztem meg tőlük, hogy ezt a használt vásárlást nem tudnák-e ők megcsinálni, mert én nem értek ehhez.Nem lehet hogy rájöttek, nem is ez a hiba, [...]
Azt elfelejtettem írni a mai korábbi bejegyzésemben, hogy az egész azzal indult kb. két hete, hogy minden indításnál (hideg és meleg is), amikor elindul a motor, azonnal visszaesik a fordulatszám és olyan, mintha mindjárt le akarna fulladni, de egy-két másodperc után visszaáll a normál alapjáratra.
Amikor időpontot kértem náluk egy hibadiagnosztikára és elmondtam a tüneteket, akkor szinte egyből a fojtószelepet mondták. A számítógép nem dobott ezzel kapcsolatos hibakódot. -
Ðávid
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Tehát gyakorlatilag ugyanazt jelenti a két megnevezés. Akkor viszont továbbra sem értem, hogy kaphatok annyiért újat, mint a használtat? Vagy mégis van valami különbség, amiről nem tudok. Mindenesetre holnap beszélek a szervizzel, mert nem szeretnék potyára rendelni semmit se.
Én magam nem álltam neki a tisztításnak, mert nem értek az autókhoz. A szervizben ezzel kezdték, de nem oldotta meg a problémát.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Astra H GTC-m 1.6-os Z16XEP kódú motorral. Egy-két hete néha kicsit erőtlennek kezdtem érezni az autót, menet közben teljesen véletlenszerűen kisebb berántásokat produkált és időnként sűrűbb fehér füst is jött a kipufogóból, jellemzően gázadáskor. Hideg- és melegindítást követően is jelentkezett ez. Elvittem a szokásos autószerelő-műhelybe, ahol megállapították, hogy a fojtószeleppel van gond. Előzetesen úgy kalkuláltak, hogy az alkatrész és a munkadíj együtt 100 ezer Ft-ból kijön. Berendeltek az alvázszám alapján a nagykerből egy új fojtószelepet, de kiderült, hogy nem ez a fajta passzol az autómba. Újra megnézték az alkatrészkínálatot és kiderült, hogy ami valóban belevaló lenne, az 350 ezer Ft-ba kerül. Így amikor érte mentem, azt mondták, hogy vegyek egy fojtószelepet használtan és utána beszerelik azt. Mutattak képet, hogy milyen való az én autómba.
Elkezdtem nézegetni a használt alkatrészeket és 20-30 ezer Ft közötti tartományban találtam is, de kíváncsiságból megnéztem egy új alkatrészeket forgalmazó webáruházat is, ahol szintén kínáltak fojtószelepet olyan árkategóriában, mint a használtak között. Annyi volt a különbség, hogy az újaknál mindegyik úgy szerepelt, hogy fojtószelep ház, míg a használtakat csak simán fojtószelepként írták. Ekkor elbizonytalanodtam.
Hogy lehet, hogy újat is kapok annyiért, mint a használt? A képek alapján az alkatrészek ugyanolyannak néznek ki. Vagy én értettem valamit félre? Tudnátok nekem ebben iránymutatást adni? Egyáltalán nem értek az autókhoz (sajnos).Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni!

-
Ðávid
aktív tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Igazándiból nem tudom, hogy csak a LED-ek készülnek tönkremenni, vagy valami más a hiba oka, de időről-időre jelezte a fedélzeti számítógép, hogy nem világít a pótféklámpa, de ilyenkor mikor ellenőriztük, akkor már újra rendben volt és a hibaüzenet se jelentkezett. Viszont most néhány napja megjelenik a hibajelzés és utána valóban nem világít. Néha azt is tapasztaltuk, hogy csak halványan villódzik, mintha merülne az elem (ami nyilván nincsen
), vagy érintkezési hiba lenne.
Itt találtam: [link] Melyiket lenne érdemes választani? -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy tönkrement az Astra H GTC autóm pótféklámpája. Motorkódja: Z16XEP. Szeretném kicserélni. Melyik márkát érdemes venni és honnan? Előre is köszönöm a segítséget! -
Ðávid
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Ez ismerős nekem is. Rendszeresen járunk a 8-as út 2x2 sávos szakaszán (Herend-Veszprém), ahol én általában 120-szal megyek az Agilával (A). Nem egyszer volt olyan, hogy bementem a belső sávba, mert meg akartam előzni egy „komolyabb” autót, aminek a vezetője jobb esetben visszaelőz, miután visszasoroltam a külső sávba vagy rosszabb esetben elkezdi nyomni a gázt és nem tudom befejezni az előzést. Az ilyen sofőröknek fáj, hogy egy kisautó előzi meg őket?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
zgospel
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget neked is!

Rákerestem a modellre amit vettél. Ez már fölötte van annak az összegnek, amit erre szánnánk. Korábban egy fórumtárs ajánlott egy másikat és az már számunkra is emészthetőbb árban van.
Jól mondod, a mienkben 1 DIN-es van. Szétszedni még nem álltam neki. Remélem könnyű megcsinálni a cserét. -
Ðávid
aktív tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Köszönöm szépen!

Ezek az autórádiók mennyire szabványosak méretben és csatlakozásban? Már próbáltam keresgélni a neten, de eddig nem nagyon találtam laikusoknak szóló leírást róla.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettünk egy Agila A-t és szeretnénk kicserélni benne a rádiót. Jelenleg egy JVC KD-G402 van benne. Ehelyett vennénk olyat, amin van USB csatlakozó és támogatja a Bluetooth-t. Tudnátok ajánlani néhányat? Nem értünk az autókhoz, ezért is kérdezek itt. Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), vagy érintkezési hiba lenne.