Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sub71
aktív tag
válasz dgyuri0123 #83329 üzenetére
Nem akarok beleszólni a kettőtök vitájába, de....
"Nekem C2 van és nem k....szar panel van benne, sőt, sokkal jobb, mint amilyen nagyon sok egyéb gyártó oledjében van. És mindez nem 7-800e volt."
Ez volt az a mondat, ahol nem bírtam megállni. Ennél szubjektívebb, alá nem támasztott, végig nem gondolt érvet régen hallottam. Ezt hogyan ellenőrizted le? A hónod alá vetted a Te saját C kettesed és odaraktad "nagyon sok egyéb gyártó 7-800 ezres" oledje mellé???? Vagy nem is a sajátodról beszélsz, hanem az összes C kettesről? Akkor még nagyobb a gáz.... -
félisten
válasz Gaben360 #83285 üzenetére
nekem nincs ilyen jellegű probléma a 706 nál ráadásul ez nem is eARC csak sima arc amit használsz .A beállításoknál az átkötés nélküli módra van állítva?
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
sub71
aktív tag
válasz dgyuri0123 #83355 üzenetére
Nyugtasd csak magad, engem nem kell! Én nem képzelem, hogy az enyém a legjobb tévé az univerzumban....Ja, még annyit, csak ebben a fórumban van legalább 4-5 LG tulaj, aki már a harmadik paneljét koptatja, mert mind hibás volt. Ez egyrészt jó, mert szuper a szervíz, másrészt kur@ gáz, mert szar a tévé....szép estét
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz Lackooo84 #83351 üzenetére
Nézd meg bármelyik Attenborough sorozatban a mozgást, 25p és nem ugrál, nem szaggat. A svenkelés sebességén múlik a dolog. Ha gyorsan nagyot akarnak fordulni a kamerával, vagy autóból vesznek fel oldalirányú mozgást, az szaggat be.
Valamelyik filmben múltkor fordultak kb. 5-6 másodperc alatt 180 fokot, közben el kellett volna olvasni egy épületen a feliratot, hiába foglalta el a kép negyedét, egy pillanatra se élesedett ki annyira, hogy el tudjam olvasni.
Engem is idegesít a szaggatás és nem értem, hogy hogyan tud valakit idegesíteni a 48fps-es sima mozgás, amikor az szép.
-
junkpod
veterán
válasz Skylukos #83360 üzenetére
Valószínűleg nem olyan egyszerű az. Már a felvétel során rengeteg kihívást kell leküzdeni, az erzekelőre/filmre jutó fény feleződik, a motion blur romlik...
A másik, hogy amíg a felvétel shutterrel történik és a tv -n bfi nélkül nézed az már növeli a szaggatas érzést. Továbbra is azt gondolom, hogy akinek szaggatott a 24p annak rosszak a beállításai.
(Kedvenc tesztelő jelenetem a Focus c. mozi kezdő kepsorai a folyton svenkelo felulnezeti város képe a benne haladó autókkal, vagy a Black mirror 4/6 Black museum ahol mozgó sziklás előtér mögött szinten mozgó út képén megy egy autó. Ezeket is be lehet állítani szépen.)Box's don't touch!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #83364 üzenetére
Nincs mit állítani, a 24p kicsit is gyors mozgásoknalál szaggat, darabos, mert túl nagy az ugrás 2 képkocka között. Ha bármit is állítasz az már képinterpoláció vagy bfi.
Ezt minden filmnél figyelem előtt tartják és próbálják a kamerát olyan sebességgel mozgatni, hogy a szaggatás lehetőleg ne legyen látható. Vagy utómunkában elmosni a képet.
Abban az esetben ha nem veszed észre a 24p hiányosságát akkor szerencsés vagy.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gaben360
senior tag
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #83365 üzenetére
Egészen pontosan ezért van az LG 'Moziszerű mozgás', Philips 'Film', stb. minimális mozgásjavítás opció. Nekem megfelel és még számtalan felhasználónak a fórumokon.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #83368 üzenetére
Minden képinterpoláció belenyúl a képbe és én mindegyiknél látom az interpolációs hibákat, így magamnak midneféleképpen kikapcsolom.
Innentől kezdve ez már egyéni poreferencia kérédse, hogy kit mi zavar jobban.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
bnorci71
addikt
válasz Vhiktor #83365 üzenetére
és itt jön a képbe a sport közvetítés, ahol nincs utómunka a kamera sebességet se nagyon lehet változtatni ha nem akar lemaradni az operatőr és ami a leglényegesebb, hogy vissza akarják adni a sebességet mert szemből hátulról egy közeledő távolodó versenyautó nem nyújt nagy élményt mint ahogy egy gombostű méretű tárgy se a képernyőn a mozgásával
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
salapp
addikt
válasz dgyuri0123 #83358 üzenetére
Úgy emlékszem, még az ívelt 910V-vel indultál, szóval van tapasztalatod LG vonalon, az biztos.
Viszont szerintem az lenne a korrekt egy ilyen magyar fórumon, ha csak a fórumon fellelhető első kézből származó tapasztalatokból indulnánk ki, és nem mindenféle "messziről jött ember azt mond, amit akar" idegen nyelvű fórumokról hoznánk (ahogyan én nem is teszem pl.) mindenféle így-szar-úgy-szar fotókat.
Az itteni fórumos tapasztalatok a Philips-Sony-Pana WRGB OLED-ekben talált panelek kapcsán eddig inkább pozítívak, az LG meg sok csere-berével terhelt márkaként jelenik meg itt, a fórumon.
Az meg nyilván egyéni preferencia, hogy valaki a vélt-remélt szervizelésmentes nyugalmat keresi-e (esetleg sajnos magasabb induló árakon) és a japókat részesíti előnyben, vagy üdvözli, hogy sok hűhó nélkül cserélik a panelt, ezért LG-t választ. És akkor még ott van a menürendszer, távirányító kérdés is, ja, meg a saját hang, ami azért van, akinek számít.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #83369 üzenetére
+1 ... Akkor szerencsére igen jó a látásod. Ezeknél a minimális interpolációs beállításoknál én csak elenyésző számban és nagyon kismértékben látom, esetleg nagyon gyors mozgásoknál, valamint 'speciális' esetekben (pl. kerítés előtt gyorsabb tárgy elhaladása).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #83373 üzenetére
Sok kerítéses filmet nézek
De egyébként ezek tényleg a legjobb kompromisszumos beállítások
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #83375 üzenetére
Akit nem zavar a BFI annak jó.
De sokkal egyszerübb lenne HFR-ben felvenni a filmeket és nem kellene semmilyen fekete mágia.[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz junkpod #83375 üzenetére
Ezért is volt a plazma elemében a 24p-vel, és a természetéből adódó "BFI"-vel
Szerettem én is, st60-am volt. Persze ott volt a dither zaj, az enyémen volt egy sáv is a bevonaton, ott volt a rainbow effekt ha gyorsan mozdítottad a szemed, ott volt az alap vibrálás a képben.Feketében pedig brutálmód elmaradtak az OLED től. Ami volt nekem St60, tesztek szerint 0,05cd/nm feketét tudodd, a legjobbak VT60 ZT60 0,003 cd/nm. De mikor mellé tette az oledet, brutál volt a különbség. A mozgóképfelbontástól eltekintve az oled azért mindenben jobb.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz salapp #83371 üzenetére
Onnan indultam a múltkori írásommal, hogy plazma... És te is tudod, hogy a plazmák (Panasonic) sem volt kompromiszummentes. Ezután jött az oled. Nálam a 910V, ami körberöhögte a Panasonic 50ST60 plazmát és leejtette az államat hozzá képest. Igaz, nekem is volt egy panelcserém és utána is maradt még némi banding, de így is köröket vert a Pana pazmára. ~6 év után váltottam C2-re és ettől még jobban leesett az állam, mint anno a 910V-től. Erre azt olvasom, hogy az LG egy retek és szar úgy ahogy van. Nos, akkor én egy igénytelen állat vagyok, mert megelégszem az LG nyújtotta képi világgal és minőséggel.
Nem mellkésen, nekem számít az a plusz (minusz) 2-300e Ft, amennyivel többe kerül egy Sony, vagy Panasonic a C2-höz képest, ami ugye bőven középkategória, nem belépő szint. Ehhez mérten mondtam a plusz 2-300 ezret.
Arra lennék kíváncsi, hogy aki eddig nagyhangon alázta az LG-t és márkát váltott, annak most vajon milyen a kijelzője? Miért nem dobott egy képet, hogy a szar LG után most aztán nirvána van? Én biztosan lefotóznám azt a makulátlan kijelzőt, hogy mások is okuljanak belőle, de valahogy egyetlen képet sem tett fel senki eddig, vajon miért? Talán azért, mert a másik márka sem sokkal jobb, ha egyáltalán... csak azt már cinkes lenne megmutatni, ha már előtte sz@rrá alázta az LG-t?Nézz rá erre a táblázatra [link] és már a kis képeken is láthatod az anomáliákat. Ezek nem user képek és nem hibás kijelzőkről készültek. Ebből az látszik kristálytisztán, hogy az oled ILYEN. Márkától, gyártótól függetlenül ott vannak a kisebb-nagyobb uniformitás problémák. És ez csak egy sima összahasonlító lista. Nem kritika, vagy panaszkodás.
Mi a lényeg? Hát, csak annyi, hogy az LG oled nem a seregahajtók között van ebben sem. És, jól láthatóan nincs hibátlan kijelző sem. Tök mindegy, hogy LG, vagy akármi más.
Én úgy vagyok vele, ha nekem panelt kell cserélni a C2-n, hát legyen, de a baltát beleállítanám egy 2 milliós oledbe, ha esetleg azon kéne.Ha már említetted: Webos 20 (22?) stabil, villámgyors, abszolút szerethető. Táv jó, nem rendkívüli, de nehéz lenne belekötni. Hang milyen legyen egy 4 cm-es kávában? De nem vészesen rossz.
"csak a zene van"
-
Lincoln76
aktív tag
válasz dgyuri0123 #83378 üzenetére
Nekem is C2van a Jz1500 mellett és már sokadszor leírtam, hogy köszönő viszonyban sincs képminőségre a Panasonic-hoz képest az LG. De erre volt zsé most. Amit te itt folytatsz oldalakon keresztül az nem más, mint a saját magad meggyőzése, hogy nagyon jó tévéd van.
Sajnos nem az, mert van összehasonlítási alapom. A jz1500-nak teljsen homogén képe van, míg az LG-m szenved a tinting-től és néhány helyen banding is látszik, de csak akkor ha nagyon figyelem, mostanra már nem érdekel és nem ér annyit, hogy talán egy még rosszabbra cseréljék.Úgy döntöttem, hogy garancia lejárta előtt cserélteetem, majd újbó és újból, aztán kapok egy csereutalványt és ezt pont azért teszem meg, mert az LG nem képes valamiért teljesen homogén kijelzőt rakni a legtüöbb tévéjébe, igen ettől lehet nevezni, hogy ebből a szempontból sz@r a C sorozat, de szerencsére nem látható. Mivel most már mindeki tudja, hogy csak neked külön gyártott az LG hibamentes kiváló tévét, ezért megjár a taps! Pffff
-
Zsömica
aktív tag
válasz Lincoln76 #83379 üzenetére
Akkor becsatlakoznék a kollégához, mivel az én G2-mel együtt már sikerült ezek szerint nem egy; hanem 2db hibátlan panelt is eladnia az LG-nek, mivel nálam sem tinting sem banding nem tapasztalható; teljesen homogén panelt kaptam..!
Ellenben te idejössz állandóan észt osztani, ha valaki elégedett az LG oledjével.., holott a nagyrabecsült Panád köszönőviszonyban sincs ár/érték arányban az LG tulajdonságaival, hiába szebb a képe ha ahhoz képest meg úgy túlárazottak a Sonyval együtt mint a pics@..! Meg azért 10-ből 7-en ma is inkább LG-t vásárolnak - szted vajon miért..?
Na tapsold meg szépen magad is, aztán fújd ki az orrod..! -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Zsömica #83380 üzenetére
Ami nálam volt tesztelésen C1 az is majdnem tökéletes volt.
-
Lincoln76
aktív tag
válasz Zsömica #83380 üzenetére
"igen ettől lehet nevezni, hogy ebből a szempontból sz@r a C sorozat,"
Szöveg, illetve csak egy betű értelmezés még megy?
Tehát C sorozat, az nem G, ami magasabb szintű ellenőrzésen és panelokkal operálnak.
Veled ellentétben nyilvánosan nem személyeskedem. A Jz1500-hoz meg annyit, hogy inkább kifizetem a több pénzt a jobb minsőségért, még akkor is, ha neked ez soknak tűnik.
De jöhetne pár kép a tévétekről 100% fehér mellett jobbról és balról is, kíváncsi vagyok és 1-5%-on. Most kifújom az orrom... -
anrab
addikt
-
Zsömica
aktív tag
válasz Lincoln76 #83383 üzenetére
Úgy általában írtam az LG-kről, mert te úgy általában szálltál belénk - mert elégedettek mertünk lenni a tvinkkel..!
Mint mondtam ár/érték arányban tartom kiváló választásnak az LG oledjeit; az hogy meg kinek mi mennyit ér meg az meg már egyéni preferencia kérdése..!
Amúgy meg nem vagy te a csajom hogy fotókat küldözgessek neked - nem kell hogy bármit is bizonygassak főleg nem neked..! -
so_ha
senior tag
válasz Lincoln76 #83383 üzenetére
"Tehát C sorozat, az nem G, ami magasabb szintű ellenőrzésen és panelokkal operálnak."
Erre tudnál egy linket adni? Már mint a "magasabb szintű ellenőrzésre" ...
De az is érdekelne, ha van egy olyan linked, ahol az LG nyilatkozik, hogy az egyik gyártósoron magának gyárt selejtet, a másik gyártósoron meg kizárólag tökéletes panelokat a konkurenciának. -
bikerfun
csendes tag
kb 2-3 hete vettem meg az LG oled G2 ... Itt kértem tanácsot utána és kaptam is egy két dologra vonatkozólag. Abszolút pártatlan vagyok. Saját tapasztalatom alapján tudom nektek leírni a véleményem, már akit érdekel
Olvasgatom azóta néha a fórumot , mert kíváncsi vagyok pár dologra de van pár dolog amit nem értek , miért mentek bele szakmai vitákba mintha érdek képviselet lenne egy pár tag...
Nem írom le Ádámtól és Évától az egész tv-s történelmem de mint amatőr rajongó és lelkes film rajongó igazából engem csak a szórakozás legmagasabb foka érdekel mint felhasználó ezért a legjobb megoldást kerestem. Sokat vívódtam a Pana oledjén lz2000 de túl drága volt nekem illetve a pana rendszere és hbo hiánya el is döntötte .... hogy nem. Aztán jött a Samsung s95 oledje.... már majdnem megvettem amikor a netet folyamatosan bújva a gyártási hibás kijelzőtől az egyes szín problémákig és DV hiánya miatt az utolsó pillanatban az Lg G2 re esett a választásom-.... de higgyétek el iszonyat sokat tanulmányoztam minden szempontot és teszt oldalt. Az összes jó amúgy a maga nevében is persze ki mire vásárolja.
Ami biztos saját tapasztalat, semmilyen korábban írt hibákat nem tapasztaltam, az tény hogy iszonyat sokat kell állítani mire minden frankó lesz, és persze külön kell minden anyagra állítani ez is igaz. A fényerő is messze elég kiégeti a retinád ha kell , szóval ettől több már nem tudom hova kéne max ha a parkban nézzel tv-t. A hangzás ugyan ez .....van házimozim ( Denon + Canton szett ) de be sem kapcsolom, csak jól kell beállítani. Nyilván egy 100-200 többe kerülő Panában ( ezért is drágább ) már nem kell agyon nyomkodni mert jól állítják be azoknak is akik nem akarják agyon állítgatni.... ez tény. Szóval egy szó mint szász, ár értékben szerintem pl. G2 nagyon jó, de biztos van ennek is gyenge pontja. Minden pénz és igény függő. Amúgy HDR VS DV én azt vettem észre bizonyos erre alkalmas tartalmaknál hogy a DV valahogy jobbak a színek vagy hogy mondjam de max ennyi... na mind1 kicsit hosszú lett de a lényeg hogy jól szórakozzunk a pénzünkhöz képest a legjobban és a tv amit vesszünk ár érték és tudásban a max. adja sztem. ezt a G2 sztem maxon jól tudja. De hozzá teszem a több is marha jó ... csak kinek mi az ingerre .... -
dgyuri0123
nagyúr
"ha van egy olyan linked, ahol az LG nyilatkozik, hogy az egyik gyártósoron magának gyárt selejtet, a másik gyártósoron meg kizárólag tökéletes panelokat a konkurenciának."
Pontosan ezt gondolom én is. Ennyire hülye senki nem lehet, hogy maga alatt vágja a fát azzal, hogy lejáratja magát "szar" panelekkel. De ha kicsit is rafinált (mint pl. a Magyar), akkor az összes, kiemelkedően jól sikerült panelt beépíti a saját csúcsmodelljeibe.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
félisten
-
félisten
válasz dgyuri0123 #83388 üzenetére
Valószínűleg akkor egyszerűen a gyártásnál és minőségbiztosításnál figyelnek oda jobban a többi gyártónál.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Ezt hogy érted? Hogy lenne ugyan az a követelmény rendszer egy Philips-nél/ Sony-nál/ Panánál , Lg-nél?Ezt minden cég saját maga dönti el mit enged meg még értékesítésre, legyen szó panelról, lakkozásról, anyag hibatűrésről.
Ha arra gondolsz hogy egyes panelek átcsúsznak azonos cégnél:
A MEO sem tévedhetetlen ,random szórással ellenőriznek. Ez minden gyártónál más mintavételi forma. Lehet a Sony minden 10. tv-t ellenőrzi a z Lg pedig minden 50. tv-t.
Anno Philipsnél függött attól is, melyik Tv-t gyártottuk. Már nem emlékszem az akkori LCD típusokra de például úgy képzeld el mai viszonylatban, hogy a C1 ből le kellett jönni mondjuk egy műszakban 500 darabnak és minden 10. panel kellett ellenőrizni a G2 ből meg le kellett jönnie 300 nak és minden 5. panelt ellenőrizni kellett ,mert drágább modell volt.
A megengedett tűréshatár is egyéni, amit nem tudunk mettől meddig terjed a zöld zóna egyes gyártóknál.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Úgy mint ahogy már korábbán is írtam, volt egy pár hónap az életemben amikor olyan helyen dolgoztam minőségbiztosítási mérnökként ahol alkatrészteket gyártottak autókba (a legolcsóbb autótól a luxus autókig) és teljesen ugyanazt a minőséget kapták, ugyanazokon a gépeken legyártva, ugyanazokból az anyagokból és teljesne meygegező minőségbiztosítás mellet.
Csak a logó volt más amit belenoymtakISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
+ Vhiktor:
Azt írtam hogy valószínűleg a panel ugyan az és egyes OLED gyártóknál ellenőrzik az összeszerelésnél és szórják a paneleket jobban. Szerintem érthetően és egyértelműen fogalmaztam meg, de ezek szerint nem....
nem az LG displaynél, hanem a gyártók összeszerelő üzemeiben , Sony, Philips, Pana stb ahol a beérkezett panelekkel dolgoznak és összeszerelik a kész Tv ket az LG től kapott panelekkel.
.[ Szerkesztve ]
-
bikerfun
csendes tag
igazából azért nagyon nehéz téma ez , mert persze vannak számokkal mérhető adatok, szabványok, technológiák, képjavítók stb ...minden mint a búcsúban ..... de a fő lényeg a képminőség csak ugye ezt kvázi mindenki más hogyan éri el mindenkinek más tetszik.... .
szerintem itt a fórumon ha mind beülnénk egy mozi szobába tuti 10-ből 8 fun nem értene egyet azzal amit lát és hall szerintem max nagyon kivételes esetben ha minden klappol.
Kicsit olyan ez az egész hogy kinek mire van pénze tudod.... hiába állítanak sztenderd normákat minden tv elé ha nem ugyan annyiba kerülnek.... -
bikerfun
csendes tag
sosem értettem a " PURE " hangzást sem.... Hi-fi hangzás lényege hogy feljavítja még a gagyit is szuper minőségre ami nagy általánosában is elfogadható és ha persze jobb minőségű anyagot hallgatsz akkor katarzis... ugyan ez van kb a tv-kel is...
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
exFAT fájlrendszert külső HDD/SSD-nél támogatja egy mai LG OLED TV?
C1-esem van. Van valakinek ezzel tapasztalata?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest