Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz Lincoln76 #81543 üzenetére
Csak az LG G2-ben van meg a új G3-ban tudtommal. Szóval ez általános, hogy nincs hátése a panelnak.
Jó lesz egyébkéknt ez a QD oled. Főleg amik most jelennek meg majd belőle idén, sokat javítottak a hatásfokon, ami azért érdekes, mert később üt be majd az ABL az arra épülő monitoroknál. Pár év és eljutunk a rendes OLED monitorokhoz, véééégre.
-
Sasi001
senior tag
válasz Lincoln76 #81819 üzenetére
Én pontosan az ellenkezőjét tapasztalom nekem sokkal részletgazdagabb mint a C1 volt a sötét részeknél is a színekről meg ne is beszéljünk. A pana kalibrálás nélkül is jó de ha az S95b kalibrálva lett volna nem lett volna akkora különbség. A netes beállítások másolása szerintem semmit nem ér. Az nem kalibrálás sőt még rosszabb mint a gyári beállítás.
-
vata666
tag
válasz Lincoln76 #81827 üzenetére
Közel 3db 65-ös Samsung jönne ki az árából... Annyival nem lehet jobb. Legalábbis amennyiért én vettem. Elhiszem és tudom, hogy jobb. De annyival biztos nem.
[ Szerkesztve ]
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
-
vata666
tag
válasz Lincoln76 #81831 üzenetére
Elhiszem és elfogadom amit írsz, de itt a Samsung emberei egyszer összerakták... Én nem kopogtatom a műanyagot, hogy gagyi e vagy sem. Mai világban már kb minden gagyi. 20-30 milliós Mercedes és kopog a műanyag. Szóval én a képet nézem... Nincs ferde panel sem. Nem mozgatjuk. Nem melegszik. A szoftver simán szar, de mi nem játszunk. Így ezek a dolgok engem nem érdekelnek. Pedig precíz embernek tartom magam. De azért nem adok 3szor annyi pénzt..., hogy kopogtassam milyen fasza anyagból készült
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
vata666
tag
válasz Lincoln76 #81832 üzenetére
Ha te új tvt kalibraltattal, akkor az nem is volt fasza ötlet. Abból gondolom, hogy elállás előtt történt. 100+ óra után illik ugye...
-
Lujo123
junior tag
válasz Lincoln76 #81837 üzenetére
Szerintem a tv-nél is bejön a szubjektív vélemény, hogy kinek melyik képvilág tetszik jobban. Hasonlóan, mint a HiFi-nél. Megy itt a csere össze-vissza LG C széria meg S95B között, no meg a vita is, hogy melyik a jobb. Lényeg, hogy a végén mindenki azt válassza ami neki jobban tetszik és örüljön neki.
-
Sasi001
senior tag
válasz Lincoln76 #81837 üzenetére
Én megnéztem. A C2-vel nem egy ligában van. Ha hasonlítani akarunk mint ahogy sok helyen írják a G2-vel lehetne. Én az Lg-vel jártam így és nagyon nem jött be. Minőségileg szerintem pazar nem egy bumszli tv. Dekoratív modern vékony, nem lógnak a kábelek hátul. Nem pakolgatom, nem dobálom egyenes a panel, nincs Tinting banding és társai.
[ Szerkesztve ]
-
Sasi001
senior tag
válasz Lincoln76 #81845 üzenetére
Nem Panasonic -ról volt szó, hanem Lg c2 és Samsung S95B-ről. Mindenkinek más az ízlése. Csak egy kérdésem van, hogy lehet egy termék jó ha a panelek 90%-nál jelen van a Tinting és Banding?Azon kívűl a vastagsága ellenére legalább annyi hajlott kijelző van az Lg-ből mint a Samsung-ból. Nem a Samsung-ot védem de ezek tények. 1-év küszködés után ha vissza olvasol elegem lett az Lg-ből.
-
Sasi001
senior tag
válasz Lincoln76 #81929 üzenetére
Te csodálkoztál, hogy nincs benne hűtőborda. Nagyon kevés tv-ben van ezek szerint szakmailag képben vagy. A Tinting nem csak fehér tartalomnál volt látható és mindhárom panelen szemből nem oldalról nézve normál tartalom 50%-nál. Ha vissza olvasol nagyon sokan elálltak emiatt az Lg-től. Ha nem lett volna Tintinges nem cserélem le de három panel is az volt. Ha egy évig szórakoznál ilyen dolgokkal megváltozna a véleményed. Amikor először hallottam a panel lottó kifejezést nevettem rajta de kiderült, hogy nem vicces. Senkit nem akarok meggyőzni mindenki maga dönti el, hogy neki mi a jó.
-
Sasi001
senior tag
válasz Lincoln76 #82064 üzenetére
Hanyagolt egy kicsit a kötekedést, nem véletlen cseréltek 3-panelt. Olvass vissza pl. Ribarszki kálváriáját de voltak többen is. Focimeccs sivatagi jelenetek stb.mint ahogy lala666 is leírta. Egy valós dolgot ne próbálj meg megcáfolni a hülyeségeiddel. Nem ismerlek lehet, hogy színtévesztő vagy úgy nehéz lessz kiszűrni.
[ Szerkesztve ]
-
Zsömica
aktív tag
válasz Lincoln76 #82375 üzenetére
...áhh mekkora egy rakás sajnálnivaló vagy..!
Irígy ezek után épp hogy te vagy - mert betört a fejed amiért elmondtam a véleményem (ami a sajátom) az egy milla feletti ár és érték tartalmakról/arányokról..!
Hiszem hogy te odahaza csak egy nyomi tévét tudsz babusgatni - nekem van több mindenkim akit babusgathatok, és jó érzéssel tölt el hogy nekem már semmit sem kell bizonygatnom; főleg nem a te fajtádnak..! -
Gicz
addikt
válasz Lincoln76 #82620 üzenetére
biztos csak nekem van akkor ezzel bajom, én nem szeretem ezeket a remake-eket. Nekem a hupikék törpikék klasszik rajzfilm marad, nem szeretem ezeket az új CGI-s remake-eket a rajzfilmekből. Rajzfilmben gyerekként szerettem.
Most is nézek mesét, iszonyat jó volt szerintem a mandalorian is, meg az obi wan, és a wednesday sorozat is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Lincoln76 #82616 üzenetére
Ha boltban "kalibrálták" a Samsungot akkor meg is értem, hogy miért volt borzasztó. Több S95B-t raktam heylre bolti kóklerkedés után (szó szerint nézhetetlen képük volt, amit a mérés is igazolt (natív színtér kiválasztva, teljesen össze vissza elállítot szürkeskála, stb), hogy SOKKAL rosszabb volt mint a gyári képmód).
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
-
Zsömica
aktív tag
válasz Lincoln76 #83379 üzenetére
Akkor becsatlakoznék a kollégához, mivel az én G2-mel együtt már sikerült ezek szerint nem egy; hanem 2db hibátlan panelt is eladnia az LG-nek, mivel nálam sem tinting sem banding nem tapasztalható; teljesen homogén panelt kaptam..!
Ellenben te idejössz állandóan észt osztani, ha valaki elégedett az LG oledjével.., holott a nagyrabecsült Panád köszönőviszonyban sincs ár/érték arányban az LG tulajdonságaival, hiába szebb a képe ha ahhoz képest meg úgy túlárazottak a Sonyval együtt mint a pics@..! Meg azért 10-ből 7-en ma is inkább LG-t vásárolnak - szted vajon miért..?
Na tapsold meg szépen magad is, aztán fújd ki az orrod..! -
Zsömica
aktív tag
válasz Lincoln76 #83383 üzenetére
Úgy általában írtam az LG-kről, mert te úgy általában szálltál belénk - mert elégedettek mertünk lenni a tvinkkel..!
Mint mondtam ár/érték arányban tartom kiváló választásnak az LG oledjeit; az hogy meg kinek mi mennyit ér meg az meg már egyéni preferencia kérdése..!
Amúgy meg nem vagy te a csajom hogy fotókat küldözgessek neked - nem kell hogy bármit is bizonygassak főleg nem neked..! -
so_ha
senior tag
válasz Lincoln76 #83383 üzenetére
"Tehát C sorozat, az nem G, ami magasabb szintű ellenőrzésen és panelokkal operálnak."
Erre tudnál egy linket adni? Már mint a "magasabb szintű ellenőrzésre" ...
De az is érdekelne, ha van egy olyan linked, ahol az LG nyilatkozik, hogy az egyik gyártósoron magának gyárt selejtet, a másik gyártósoron meg kizárólag tökéletes panelokat a konkurenciának. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Lincoln76 #84427 üzenetére
Ebben az esetben örülök hogy nem kell Hozzád mennem kalibrálni.
Vannak a tények és vannak a hívők.Abszolút nem érdekel ki kalibrált Nálad és mi a véleménye, anno nem véletlenül kezdtem el kalibracióval foglalkozni saját magamnak a sok "hozzáértő" miatt.
Tudom sokaknak az is fáj, ha le merem írni, hogy ugyanazt a képminőséget megkapja egy másik oled márkától fél áron.
Pont hogy én nem vagyok elfogult, abszolút nem érdekel mi van a tvre írva, csak az hogy mit tud.
Ellentétben az elvakult márka fanokkal és hívőkkel.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- BestBuy topik
- Apple Watch
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen routert?
- NBA és kosárlabda topic