Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
válasz Skylukos #15890 üzenetére
mozgás: vigyél magaddal tesztvideót a kereskedésbe , és teszteld.
a 2018-as modell drágább, mint a 17-es, ha a 17-es árban megfelel, akkor a 18-as is? biztos, hogy reális alternatíva? vagy bármelyik másik készülék?
frissítés esetleges, erre ne számíts, hogy lényeges javulás áll be bármiben is, ami eredetileg nem volt hibás.
az LG erőssége szerintem a kezelhetősége, és ,hogy a panel ugyanaz, mint a többinél.
beégés meg nincs eddig. de ha ez zavar, akkor később is zavarni fog, és nem neked való az oled technológia. mindig lesz 1-2 troll , aki telesírja a fórumokat. de azt vedd figyelembe, hogy sokkal sokkal többen használják megelégredettséggel, csak ők nem rinyálnak
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Skylukos #15890 üzenetére
Nekem C8-am van, elvileg az új proci hozza a Sony minőségét, sőt. Ami még újdonság, hogy tudja a 120FPS-t. A C verzió HDR+120FPS+4K, a B-s egyszerre csak 2-t. Viszont mivel nincs ezek átviteléhez alkalmas csatlakozó a tv-n(agyfasz), streamelve működik, illetve elvileg usbről, de olvastam, hogy a 18as modellekben csak 2.0-ás van. 🤦🏻♂️ Nekem külsőre jobban tetszik a C8, mint a tavalyi Oled-ek. Ami még plusz, hogy a statikus logókat tudja kevésbé fényesre rakni, illetve a pixelfrissítő is gyorsabb lett. Ezek viszont szerintem szoftveres dolgok, megkaphatják az elődök is.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Skylukos #81468 üzenetére
Vásárlástól elállás, vagy ha már kifutottál az időből, akkor kijelző-csere otthonodban (LG ügyf.szolg.-nál bejelenteni telefonon vagy regiszt. után a weblapon belüli opcióval: csatolva hátoldali cimke fotó, hiba fotó és számla).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Skylukos #81473 üzenetére
Az FALD teszt, nincs jelentősége. Az OLED válaszideje ~0,01 ms, az LCD-é átlagosan 2-8 ms, ezért az OLED-en 'darabosabbnak' látszik a kép. Optimális mozgásjavítás: 'trumotion: moziszerű mozgás'.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #81717 üzenetére
In start gombot kell megnyomni, nem az ez adjust.
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz Skylukos #81772 üzenetére
A telekom-nak már nincs DVB-C (CI kártyás) szolgáltatása.
Arra a HDMI-re kapcsolod, amelyen a box van és a 'HDMI diagnostics' menüben minden adatot láthatsz: Összes beállítás > Általános > Csatornák > Csatornahangolás és beállítások -ra ráállsz a táv. mutatóval és 5x gyorsan a táv-on az 1-es gomb[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Skylukos #81776 üzenetére
Ok, a CI a kódolt adásokhoz kell (speciális csatorna csomagokhoz), simán a DVB-C-hez nem, mert azt a TV tuner-je tudja.
-
bigdigit
addikt
válasz Skylukos #81863 üzenetére
Ez vibráló mozgás lehet ugyanaz amit én látok S95B esetén is. Mondjuk én sima tv adás közben vettem észre. Néztem mostanában kézilabdát és focit is. Mintha mini hypertérugrások lennének néha. Én inkább úgy fogalmaznék mintha laggolna a kép. Mozgáskompenzáció semmilyen hatással nincs rá. Először azt hittem szar a közvetítés. Viszont nem folyamatosan szar hanem tényleg gyors váltás után egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gtaati
őstag
válasz Skylukos #81863 üzenetére
Helló!
Erre kíváncsi lennék, esetleg egy videót nem tudsz egy ilyen jelenségről megosztani? Én még 2017-ben vettem egy Lg 55B7-t, nem rossz a képe, de mozgás megjelenítése hát finoman szólva is hagy kívánnivalót. Most gondolkodunk váltáson, 2022-es C vagy G modellre 65-s méretben. Nagyon érzékeny vagyok én is erre, és biztos hülyét kapok, ha 5 év alatt ezt nem tudták megoldani, eltűntetni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #81892 üzenetére
Kevés képkocka/másodperc mellett renderelve a videó, mindenképpen ilyen lesz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
cszn
őstag
válasz Skylukos #81892 üzenetére
Ez valóban egy jelenség, de úgy vettem észre, hogy nagyban függ a képi beállításoktól. Nemrég néztem egy régi film új, HDR-es kiadását és ott irtó zavaró volt, mert konkrétan úgy lett átkonvertálva HDR-re, hogy rohadt világos lett az egész. Kalibrálás után ez volt az első HDR film, aminél le kellett vennem az OLED fényt egészen 30-ig, mert kiégette a szemem. Na és itt amíg fel volt húzva a fény, addig erősen jelentkezett, 30-asnál már csak a megszokott (számomra egyáltalán nem zavaró) módon.
-
alaves
addikt
válasz Skylukos #81912 üzenetére
A C széria hardveresen ennyit tud. Esetleg próbálj tesztelni vitt anyaggal boltban vagy bemutatóteremben egy Panasonic 1500 v. 2000-et, illetve egy 9-es szériás Philips-et (ha még 'dual engine'-es). Valamelyest jobb lesz az eredmény.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz Skylukos #81999 üzenetére
Ezzel egyetértek, kis elmosódás, lós*ar... amúgyis csak a háttér mossa el icipcit mozgásnál. A minőségből kb semmit nem vesz az le. És a elmosódás se olyan elmosódás.
Szerintem fogalmazzunk meg egy komolyabb, de nem túl hosszú levelet és küldjük a gyártóknak, többször. Aztán akár akármennyire röhejes, egy peticióba is dobjuk fel.
Én támogatom. Van kedved megfogalmazni? És a megoldásra tenni javaslatot?
Ilyen BFI-s dolgok nem érdekelnek, az elhiszem, hogy dárga lenne, de biztos lenne más megoldás is. -
alaves
addikt
válasz Skylukos #81998 üzenetére
A külső lejátszókat nem tudom, azonban egy 'bikaerős' PC - MPC-BE-madVR 'smooth motion'-al megoldhatja a problémád 24 fps kapcsán.
Nekem nincs bajom a C1 ('Moziszerű mozgás: be') és a 754-es ('Film: be') optimálisan mozgásjavított megjelenítésével. A film hatás marad, de nekem már nem zavaró mértékű a 'darabosság' (egyébként TV-nél is ezt használom a sporttól a rajzfilmig egyaránt).
Amint ezt annak idején írtam a B7-nek voltak ilyen jellegű gondjai, pl. már DJ:1-en is látható artifact, TV tunerrel gyors jelenet váltásoknál 'akadás', rajzfilmeknél (valószínűleg az eredeti fps és az 50Hz közötti dolog) folyamatos mikro- akadás.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Celtis
veterán
válasz Skylukos #81998 üzenetére
Ne essünk már a ló túlsó oldalára. Ez nem spórolás miatt van, hanem a Hertzek üldözése miatt. Egyre gyorsabb a kijelző kell, mert kell a 120Hz meg a játékok. Ez a nagyon gyors kijelző árnyoldala. Tessék BFI-t használni.
Számtalanszor írtam már, hogy az rtings is teszteli ezt a tulajdonságot "stutter" néven. Sajátos módon az olcsó LCD-k ebben jobbak, pont a lassabb panel miatt. Az OLED-ek és felsőkategóriás LCD-k pedig rosszabbak. Vicces, hogy a lesajnált LG OLED A széria is jobban muzsikál ilyen szempontból, mint a C.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz Skylukos #82007 üzenetére
Szerintem fogalmazd meg ha tudod, irjuk meg. Nem kell tulbonyolítani.
Csak megtámadhatatlanul leirni szakmailag a lényeget, és egy-két megoldásfelé vezető utat felvázolni, mivel lehetne ezen jobban javítani.
Ne söpörjük már le ennyivel magunkról: " de sajnos "egy fecske nem csinál nyarat"!"
Ráadásul akkor hiába mérgelődünk itt. FIgyelj, ha elöször egy gyártó reagál rá, vagy valahova eljut, már megérte. -
Lujo123
junior tag
válasz Skylukos #82016 üzenetére
Ha jól tudom Netflixnél működik hogy ha a távon a 9-es gomb alatti … gombot megnyomod. Én még azzal nem próbáltam, csak a HDMI bemenetről jövő jelnél. Ha arra van kötve a tv adás, akkor valószínű a szolgáltató által adott doboz felskálázza 4K-ra azt fogod látni, nem pedig a valós adatot.
[ Szerkesztve ]
-
Lujo123
junior tag
-
blakey
titán
válasz Skylukos #82090 üzenetére
Most majdnem, vagy majd nem?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Hyena
senior tag
válasz Skylukos #82718 üzenetére
Sajnos ez a problema nem LG specifikus es nem is csak a See sorozatban jelenik meg hanem mindenhol elofordulhat az elozo hozzaszolasomban linkelt videoban Vincent eppen a a Sarkanyok haza sorozattal kapcsolatban szol hozza a dologhoz.
De ime egy masik a problemat ecsetelo video.
Esetleg talan Vhiktor (vagy mas aki szinten jobban bennevan) tudna elmagyarazni , hogy miert van ez azon kivul , hogy a panel beegeset szeretnek megelozni.[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #82865 üzenetére
Azért állítgatod állandóan a tv-t, mert nem kalibrált, sehogy sem jó, mindig hiányérzeted van.
Külön kell végpontozni a tv-t a sötét és világos környezethez (még a gamma is játszik), de a fehérnek fehérnek kell lennie (D65) fényviszonyoktól függetlenül.
Persze az más kérdés, hogy kinek tetszik a klaibrált kép és kinek nem.
Ha LCD jellegű képet szeretnél, akkor emled meg a feketeszintet hogy az OLED-en is szürkék legyenek a feketék és akkor már nem lesz furcsa a kép dinamikája. De ebben az esetben felesleges volt OLED tv-t venni.
Esetleg még az is lehet, hogy az LCD tv-dnek nagyon nagy volt a fényereje amit az OLED nem tud hozni bizonyos ADL szint felett, ezért kevésnek érzed a fényerőt akkor amikor a képernyő nagy részét világos tartalom fedi le.Pontosan milyen tipusú tartalmakkal van gond? SDR, HDR, Dolby Vison?
Minden dinamikus és energiatakarékos opciót kapcsolj ki.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #82865 üzenetére
De ez a nappal/sötét kérdéskör nem okoz gondot akkor amikor LCD-t használtál?
-
ricsip
addikt
válasz Skylukos #82870 üzenetére
2012-es toyota avensis: nem szólt soha, 2016-os mazda6: nem szólt soha, 2011-es audi a4: nem szólt soha, 2019-es turbos benzines kia: nem szólt soha (ebben is van részecskeszűrő tudtommal, hiába nem dízel)
Ez még hagyján, de az automatikus start-stop rendszer is szar mindegyikben: amint ralépek a fékre, már állítja is lefele a motort. Ki nem tudok hidegen gurulni a mélygarázsból, 100métert nem megyek, már állítja lefelé. Az összes fenti ugyanezt csinálta. Szar megvalósítás van az összes gyártónál úgylátom (pedig volt a merítésben német is, japán is, kóreai is).[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #82877 üzenetére
Ha bántja a szemed akkor azt a környezeti fényviszonyoknak nem megfelelő beállítás okozza és nem a kontraszt arány.
"egy egy jelenet furcsa fény viszonyainál az ember sosem tudhatja, hogy a készülékének beállításai vagy éppen a kódolt streaming, vagy az alkotók furcsa elképzelése a hibás."
A tömörítés sokmindenbe beleszól, de ha eltekintünk tőle akkor egy jól beállított tv-n nincs ilyen érzet. Persze vannak idióta módon gradelt tartalmak, de ott meg így akarták láttatni vagy egyszerűen csak kóklerek voltak a készítők.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #82883 üzenetére
Úgy érzem, hogy akkor mégis csak a feketével van a problémád, mert a valóságan nem igazán van olyan, hogy nagy fény mellett abszolút fekete, elleneben kis túlzással oleden igen.
Emiatt természetellenesnek látod a képet, túl digitálisnak.Nem véletlenül vannak olyanok akik a projektort soha nem cserélnék le, sokkal természetesebb képe van a szem számára.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #82885 üzenetére
Erdekes, kevesen panaszkodnak ilyenre. Meg mindig azt tanácsolom hogy vedd lejjebb az ooled pixelek fenyerejet, magától a kontraszttol nem kellene rossz érzésnek lennie.
A projektornak azért természetesebb a képe, mert nem világít a szemedbe mint egy tv hanem a vászonról verodik vissza a fény mint ahogy valóságban is mindenről. A tv egy kicsit olyan mintha közvetlenül a lámpába néznénk.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz Skylukos #83008 üzenetére
Az ő esetéről van szó, ő meg körbejárta a témát = tudja, mivel jár!
az oled tv tulajok többsége valószínű észre sem veszi/venné, ha esetleg beégne, 1-2 pixelhiba, tinting, sávosodás...stb. Szóval a "gyártó pont lesz.rja, kifizetted, hazavitted, innentől neki haszna van." Azért lehet ez gyártófüggő is, Sony/Pana/Loewe/B&O talán jobban nekifekszik.[ Szerkesztve ]
-
dropi
aktív tag
válasz Skylukos #83009 üzenetére
Na pont én is így gondolom. Nem teheti meg, hogy leszarja, mert a vevők őt fogjak leszarni utána. Ki jár rosszabbul?
Pro KoryakDe én nem tudom, hogy ti ezt honnan vettétek amúgy, hogy nem lehet max fényerőn küldeni. Miért ne lehetne? Mai oledek már kb be se égnek, annyi védelem van bennük. max ha egész nap egy állóképet nézel. Nekem volt ilyen tapasztalatom, ráadásul rendeltetésszerűen használt tévével (2007-ben vett Samsung HD LCD tévémbe beleégett a snookerasztal évek alatt, pedig tök normálisan néztem az Eurosportot), de ennek ellenére sztem nem kellene azonosítani mindenkit a deszarazoledet kiabálókkal, aki szeretné kihasználni a tévé adta örömöket
Sasi001Hisense-nél nem tudom, hogy mi annak a megfelelője
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Skylukos #83019 üzenetére
DV-ből csak fizetős van, HDR lehet könnyen találni neten.
De nemigazán érdemes őket beállításra hasznélni, ezek az ábrák inkább csak arra vannak, hogy milyen a tv HDR és DV képessége, mert benne van a pakliban hogyha ezek alapján állítasz akkor elrontod a tone mappinget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest