Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prophyte
tag
A C2 már elment. 3 évet volt rajta. Nem mozgattuk, maximum jobbra balra takaritasnal. Nem nyeklett. Az a baj a gyárival hogy ramegy a falra teljesen es pont ott van a kapcsoloja tobb vilagitasnak is
a nappaliban. Ra se tud fekudni teljesen a kapcsolo miatt a falra. Illetve eselytelen kapcsolgatni. Veszek akkor egy masikat, az a tuti. Fel se rakom addig. -
M@trixfan
addikt
A beégés már egy visszafordíthatatlan állapot. Az OLED esetében ez kumulativ és emiatt maga a tulajdonság rosszabb mint a legjobb plazmák ezen tulajdonsága. Bár igaz, hogy permanens beégés lassabban alakul ki, viszont plazmánál nagyon nagy tartományban rugalmasan reverzibilis a cella. Tulajdonképpen a pixelfrissítés mikor lefut egy OLED panelen akkor egyformára öregíti a panelt a rendszer.
-
KTTech
veterán
"-nincs dithering." - ez így ebben a formában nem igaz, mindegyik OLED ditherel. Viszont nincs PWM zaj, ez igaz.
"-sokkal kevésbé érzékeny a beégésre" - ez nem teljesen így van. A temporal IR-re kevésbé érzékeny, de ha az OLED beég, akkor az végleges, a plazmánál sok esetben változó tartalomnál menthető volt a panel - OLED-nél soha nem az (a pixelfrissítés pedig a jó pixeleket hozzáöregíti a túlhasznált pixelekhez).
-
os!
tag
-
KTTech
veterán
Ezzel annyi a gond, hogy a BFI fényerőbe kerül. Ezért nem alkalmazzák, mert akkor csökkenne a fényereje a TV-knek, ami ugye elfogadhatatlan a mai "mindent a fényerőért" filozófiában (vagy nagyon megnőne a teljesítményfelvétel és mellette lecsökkenne az élettartam).
De azzal egyetértek, hogy a mai S&H kijelzők mozgásmegjelenítése a fos és a híg szar közt van valahol félúton, amin a gyártók interpolációval próbálnak segíteni, így már elérik a 1080p-t is
(ami a plazma alapja volt legalábbis 2009-től, amikor a neoPDP panelek megjelentek, azelőtt azért nem volt olyan rózsás ott sem a helyzet) . -
gurus
aktív tag
Túl gondolod
.enged el mint Star Wars filmeknél Obi-Wan Kenobi .persze megértem én is 2* megnéztem a Lg G4 77 tévé gyári konzol felrakásánál.mert akkor még ezt nem láttam.Ha 40kg írnak tuti annyi mivel ha nem , fízetnek ha saját web!!, oldalukon is ezt írják! Ha nincs gyári oldala esetleg Kínait vettél akkor nincs garancia -
ρσгτσ
addikt
-
apszi
őstag
Igen, arra gondoltam. Nincs bajom a mérettel, alapvetően 77"- ban gondolkodom egy mindenes terén majd (ha szembejön egy kihagyhatatlan ajánlat
), de szeretnék egy kisebb kijelzőt is, csak játékra, vagy egy monitor (VA, IPS), vagy egy kisebb oled személyében, és elég távolságtartó vagyok (100-140cm kis kijelző esetén), és a 42-eseket túlárazottnak tartom, főleg újonnan, így az csak használtan jöhet szóba, max elhelyezés szempontjából lenne kényelmesebb, de hajlandó vagyok áldozatokat hozni. 
-
hunspikey
őstag
Tedd be ugyan ezt a videót egy eredeti philips ambis TV-n és elsírod magad. A govee agyonveri precizitásban még így is. A szín amit kérdeztél inkább a telefonnak nem ment - máshogy látja az OLED TV színeit illetve a govee ledeket. Az emberi szemnek nem ilyen.
Cserébe valós tartalom esetén néhány világos bézs árnyalatot enyhén zöldesre vesz - de minden ilyen apró kis hue tévedés abszolút megbocsájtható, valós TV-zés közben azt ne hidd, hogy feltűnik.
-
Egon
nagyúr
Ebben csak az a "vicces", hogy amíg nem létezett mondjuk 50 colosnál nagyobb, akkor az volt a király, az ultimate megoldás, mindenhova is, mindenféle távolságból, bármilyen "igényes" felhasználónak. Aztán jöttek a nagyobb tévék, és az 50 col egyből "egérmozi".
Namost ezen kábé csak röhögni lehet...
-
Köszi a tippeket, de ez nem megoldás sajnos, hanem csak más nézőpont. Én ezt szeretem és nem akarok rajta változtatni, mert az előző oled ami igaz QD volt nem volt ilyen gondom és a C2-vél sem ez volt a gond, mert ott ki tudtam kapcsolni. A kérdés tehát az, hogy a woled az ezek szerint nem nekem való, mert ilyen megkötései vannak vagy ki küszöbölhető?

Vhiktor ahogy írta lehet a szerviz távirányító megoldása lehet a dolognak, de az sem biztos, hogy teljesen megszünteti?
-
Quadgame94
őstag
Ez még mindig nem gyorsabb. Dédelgetni nem kell, normálisan kell visszatenni és kész. Ja a NAS-t is el kell helyezni valahova. Nekem fúrni kéne nem keveset, hogy routerből a nappaliba menjen a kábel, főleg aki nem is a saját házában lakik, hanem albi. A NAS sem opció mindenkinek, plusz kiadás az is és a plex sem ingyenes.
Szóval totál felesleges ezen vitatkozni, mert mindegyiknek meg van az előnye. Lemezeket sem tud mindenki tárolni ez is érthető.
-
Dudee
senior tag
Sztem ez iízlés dolga, arról meg tök felesleges vitázni.
Nekem van mindkettő formátumból. Ami nekem még az igazán jó filmek esetén a lemez mellett szól az a - jó kiadványok esetèn - a sok extra content.
Azt nem érdemes vitatni, hogy ez plusz- e, de azt simán mondhatja erre bárki, “pont leszrom az extrákat”
-
-
Celtis
veterán
Pontosan. A jobb oldali androidos sony nincs helyesen beállítva. Nem tudom az utolsó droid vagy guglitv esetén is igaz-e, de a korábbi droid appok illetve az API valóban csak 60hz-et támogatott.. De tartom, hogy ez nem általános és nem jellemző más platformokon.
Viszont a videó lényege, hogy a natív 24fps és az 5:5 pulldown között nem lehet különbséget tenni a sample and hold kijelző miatt. Nyilván így a szemre sem lehet hatása sem pro sem kontra.
-
Yodamest
veterán
100-cm szemtávolságról bazi nagy volt a 42"?
mondjuk ige, ki miről jön, én már régóta "leszámoltam" ezekkel a 24-27-32" csöppségekkel. Az 55 előtt 42-es volt nekem is, az előtt pedig 48"-as. Szóval most van a "legnagyobb", bár ezt mondják is sokan, hogy életünk végéig nő ugyebár.
-
Nálam mindenes, vegyes használatban lenne, tehát játék, böngészés, office, meló, stb.
Office-böngészés használatnál mennyire zavaró a nem hagyományos subpixel elrendezés illetve milyen felbontásban használod a desktopot és milyen scaling 100%-kal ehhez?Yodamest: állvány nem igazán, IKEA Fredde asztalom van a falnál (nem tudom nagyon jobban kihúzni és nem tudok akkora távolságot megtartani, hogy jó legyen a szememnek, szóval helyhiány, de nem is fizetnék ennél többet érte ), a felső polcrész használatban van és kell is, a 42"-es pont kényelmesen befér alá és van egy NZXT Ambilight V2+ a jelenlegi monitoromon, amiről nem mondanék le (bár ezt bővítenem kell még, ha megveszem a 42"-est).
-
blakey
titán
Nos, van, ugyanis más az AMOLED és az OLED, valamint a videótechnikában nincs engedélyezve a natív 24Hz. Abban igazad van, hogy az OLED és az LCD tudná, de a gyártók nem engedélyezik. Ha engedélyeznék, akkor egy 2 órás film után vörös szemmel és vibráló képpel állnál fel a fotelből. Még a némafilmek idejében készültek olyan 18 fps anyagok, amiket 18 Hz-en jelenítettek meg, az fájó volt és azok még rövid anyagok voltak. Nincs natív 24Hz-es lejátszás, felejtsd el. BFI meg egy másik történet.
Kötekedés helyett inkább nézz utána a dolgoknak. Részemről ez a topik lezárva.
Plusz, ha okoskodsz és engem találsz meg, akkor állj bele másokba is, pl. @Vhiktorba vagy az rtings-be. [link] Szerintük se megy le 24Hz-re egy TV. -
blakey
titán
Nem fogom elmagyarázni, hogy miért nem mennek le ilyen alacsony frekvenciára az LCD-k és OLED TV-k. Ne hozd ide az AMOLED kijelzőket, ahogy a monitorokat sem. Megnézném a szemed egy 24fps videó 24Hz-en való megjelenítése után. Javaslom, hogy nézz utána, hogy miért nem így működik a videózás.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha van LPCM, azt választom. Forráson belül választható DTS és DD csatornák esetén a DD hangsávot választom, mert sokkal természetesebben szól. Én is (ismét) sok éve sztereózom és messze kerülöm a DTS-t. De mikor még volt sokpontegyem, akkor is kerültem a DTS-t, mert jóval agresszívebb és művibb a hangzása. Ja, szerintem...
-
Pro Koryak
addikt
Nem arról volt szó, hogy mit tud a "doby vision szabvány", és ebből otthon mit látsz, hanem a kedves oled tulajok itt fanyalognak, nyafognak, hogy a gyártók minek hajszolják a max. csúcsfényt.
Tetszik érteni?Ha a tévék majd tudnak 20000nit fényerőt, akkor majd úgy fogják változtatni a "doby vision szabványt", a neve: DV Ultra Max Plus
, és ehhez masterelni a nyersanyagot. -
szkutyi
addikt
Ennyi...jó savszél,.jó router mai nap mar nagyon sok eszközt tud kiszolgálni magas sebességgel.
Pl most néztem egy dovi filmet, úgy hogy a medialejatszón van 3hdd..... na a laptopon lévő szerver(plex) onnan szedi az adatot, majd wifin tovább lövi a tv-re(plex.kliens).
És gond nélkül le ment az egész film .... -
szkutyi
addikt
Elkezdtem én is írni egy hasonlót de inkább kitöröltem mert a végén már megköveznek...
Nekem "csak" egy AC routerem van, ami tud 2.4et és 5ghz is!
5ghzen 1000et le is adja, nos erre van rá függve s22ultra, iPhone 12, apple iPad, Huawei tablet, LG c3, xiaomi párásító, xiaomi legtisztitó, xiaomi mi box 4k.
Azthiszem ennyi.
emellett ha én elkezdek hálózaton másolni egy 4k hdr filmet mondjuk a média lejatszóra, még simán roccenes mentesen megy tovább a film....
Neeem nem valami hiper szuper lakás ez én sem vagyok az, szimplán gigabit net, 5ghz wifi és minimum AC de ha már AX akkor már istenkiraly az egész
-
dgyuri0123
nagyúr
Szintén első generációs 910V-t adtam el ennyi idősen, de nekem pl. semmi bajom nem volt vele. Sem pixelhiba, sem beégés, sem semmilyen öregedésre utaló jel nem volt. A képe pont annyira volt jó öregen is, mint újonnan. Ami hibája volt, azt újkora óta cipelte, (pl. banding) de újabbak nem jöttek. Engem abszolút meggyőzött az oled technika.
-
Yodamest
veterán
Nah így már értem, köszi a kifejtés.
Persze ez így teljesen rendben van, próbátad így is úgy is, nincs azzal baj ha nem jött be végül. Én is 42C2-t használok monitornak, nem is értem azokat akik a mindenféle gagyi gamer monitorokat veszik még sokkal drágábban, amikor ez a tökéletes gamer monitor minden szempontból.Nálam szinte a default game módban fut, persze a színmelegséget meleg50-re beállítottam ahogy azt kell. A fényerőt én inkább windows alól szabályoztam le, hiszen ott amúgy is külön be kell állítani a HDR és SDR mód "fény-arányát". Ezt én úgy lőttem be, hogy 20/100-ason van a csúszka, így adja ki kb ugyan olyan alap fényerejűre az sdr és a hdr tartalmakat. (nyilván a hdr-ben a csúcsfények sokkal fényesebbek, ez csak az alap teljes képernyős fényerőt jelenti, ami azért jó ha kb egyforma a 2 módban)
-
Yodamest
veterán
Na jó de az ilyen összehasonlítás értelmezhetetlen, ha nem tudjuk milyen beállításokkal használtad a tv-ket. Filmmaker módban volt mindkettő? Energia beállítások azonosra voltak téve mindkettőn? Ha a samsung "harsány" volt miért nem próbáltad meg, szimplán mondjuk 5 egységgel visszavenni a színerősséget? Be lehet azt úgy is állítani, hogy teljesen neutrális legyen és a C2 legyen harsány mellette, szóval teljesen beállítás függő.
Nem kötözködés képp írom, csak ezek számomra értelmezhetetlenek, olyan mint amikor valaki írja, hogy nem tudom élesebb a kép az egyik tv-n... és mi van ha feljebb veszed az élességet a másikon, akkor is élesebb?
-
szkutyi
addikt
Köszi..hát most kicsit ideges lettem de bízom benne hogy ez csak.banding:
A g betun és az e-szám.kozott van egy egy határozottabb világos sáv...kb 70 óra van a panelben...amúgy relatív sok képhez képest az enyém.meg egész tűrhető.xddd
Megnénnétek ti is?ahol nagyon durva a banding az a 0 órás....
[link] -
blakey
titán
Sajnos nem igaz, és azért "kötök" bele, mert folyton tévhiteket és félrevezető információkat közöltök. Az elmúlt 2 hétben 2 sorozatot néztem a Netflixen, mindkettő 25 fps volt, ennyit a te állítólagos 99,9 százalékodról. Rengeteget tesztelek pont amiatt, hogy legyenek normális lejátszók, mert a gyártók képtelenek megérteni a kadenciahelyesség fogalmát, de itt a topikban is helytelenül használjatok, felesleges folyton félrevezetnetek a fórumozókat.
-
dgyuri0123
nagyúr
Amit írsz, annak ismétcsak semmi köze ahhoz, hogy valakit zavar a 60 fps. Ki beszélt gemini menről, meg hobbitról? Nem csak azok a filmek léteznek. És ha valakit zavar a 60 fps, annak a való élet még sokkal szarabb lehet a vajsima mozgás miatt, mert ugye az életben nincs fps, mert minden mozgás folyamatos.
De bele lehet kapaszkodni mindenféle mondvacsinált dologba, hogy kinek mi miért nem tetszik. Én pl használok trumosiont és nem igazán zavarnak a néha néha előforduló, alig észrevehető artifactok, de inkább ez, mint svenkelésnél a rohadtul idegesítő szaggatás. Kinek mi, ugye...
-
krepp
tag
Csak hogy biztosan tudjam miről beszélek, megkerestem a Szappanopera effekt történetét, és hogy pontosan mit is jelent. Hát nem egészen azt amit én gondoltam...
Én végig abban voltam hogy ez egy pejoratív jelző, holott igazából ez a kamera típusából fakadó jobb mozgásmegjelenítésre utal. Ami realisztikusabb mint a "nagy filmes" megoldás..
Annyira nincs HFR film hogy példálozni se tudok, amit én ismerek az a Billy Lynn's Long Halftime Walk, de ott annyira rámentek a realisztikus megjelenítésre, nincs semmilyen filmes szűrő, kicsi mélységélesség, vagy egyedi színezés, tökre értem hogy az emberek miért utálták..
Azért az egyetlen akciójelenetében amikor robbanások, lövöldözések, kamerarángatás közben, még a gránát lökéshullámától felszálló homokot is külön látod, (slow motion nélkül is, mert éles, és nem csak egy elkent paca mint ami 24fps esetén lenne) az nekem tetszik... -
daneel_hu
addikt
"Szerintem egy jó BFI a megoldás, mint ami a plazmáknál természetükből adódóan adott volt, nem 48FPS. Az ilyen gemini man, meg hobbit 48FPS szerintem okádék volt. Mintha Izaurát néznék vagy Vad Angyalt, vagy Esmeraldát, 100% szappanopera effekt, semmi mozi feeling. Mintha feltolnám a Trumotiont legalább 7/10-re. Szerintem nézhetetlen."
-
szkutyi
addikt
Tévedés!
ezek pont azok a beállítások amivel közelebb hozható az a képminőség amit látni kell!ez nem ilyen olyan beállítás...sőt...ha tovább megyek, nekem a zidoo z9x-en nincs is olyan amivel el tudnám rontani a képet, mint egy dinamikus kontraszt vagy hasonló....dv-t lehet állítani hogy a lejátszó vagy a tv csinálja, hdr-t tudom állítani ha véletlen nem hdr képes a tv, ja és a dolby vision-t is lehet hogy melyik legyen...van több féle ugye...
Deep color hogy ki engedje a yuv444-et 12bit-en(más kérdés hogy jelenleg 10bit képes tv-k vannak), maxfall-maxcll pedig kell
-
blakey
titán
ha bitre ugyanazt látom a tv lejatszojaval, akkor mi az istennel lennék előrébb egy bármilyen lejátszóval? - miért gondolod, hogy ugyanazt látod? Hány lejátszóval volt dolgod? A kép mellett a hang is fontos lehet. Az élet összes területén felmerülnek hasonló dolgok, minek egy dedikált, arra készített eszköz, amikor a másik is, mellékesen, tudja. Azért, mert mindent a megfelelő felhasználásra készítenek. A TV-kbe épített lejátszó egy kiegészítő szolgáltatás, de nem teljes értékű, számtalan hibával és hiányosággal küzd.
Mint mikor a hifihez vesznek 1 milliós tápkábelt: - ez nem ugyanaz, nem azt, írtam, hogy vegyél drágább tápkábelt a TV-dhez, hanem azt, hogy egy külső lejátszó sokkal jobb erre a célra. Tableten is nézhetsz filmeket, sorozatokat, "bitre ugyanazt látod", akkor minek veszel TV-t? -
blakey
titán
Furán próbálsz beleállni mások írásaiba. Írtam, hogy valami megfelel vagy nem? Lopni, csalni ér (letöltés), de valamire előfizetni nem? Láttál te normális Netflixet Disney+-t, Apple TV-t, bármit? Teljesen jóminőségű némelyik tartalom és egyre jobb kódolást használnak.
No offense, csak én kivagyok ettől a külső lejátszó dologtól. Végignyomtam media infóval jópár sorozatot filmet a NAS-on, nincs köztük nem 23,976-os. - én attól, hogy megveszik a drága eszközt, de nem használják normális kiegészítőkkel. Egy lejátszó minimum kell egy drága, jó megjelenítőhöz.
-
Vhiktor
Topikgazda
Az én meglátásom az, hogy egy ilyen kaliberű tv megérdemel egy külső lejátszót, a belső lejátszónak nem csak a kadenciahelyes lejátszással lehet gondja, hanem kb mindennel(és ez akkor frissítésről, frissítés is változhat)
Meg még azért ezzel kapcsolatban még egy merest el akarok végezni, hogy teljesen biztos legyen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Update 11.28. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 11.28
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(ami a plazma alapja volt legalábbis 2009-től, amikor a neoPDP panelek megjelentek, azelőtt azért nem volt olyan rózsás ott sem a helyzet) .

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.enged el mint Star Wars filmeknél Obi-Wan Kenobi .persze megértem én is 2* megnéztem a Lg G4 77 tévé gyári konzol felrakásánál.mert akkor még ezt nem láttam.Ha 40kg írnak tuti annyi mivel ha nem , fízetnek ha saját web!!, oldalukon is ezt írják! Ha nincs gyári oldala esetleg Kínait vettél akkor nincs garancia

De bele lehet kapaszkodni mindenféle mondvacsinált dologba, hogy kinek mi miért nem tetszik. Én pl használok trumosiont és nem igazán zavarnak a néha néha előforduló, alig észrevehető artifactok, de inkább ez, mint svenkelésnél a rohadtul idegesítő szaggatás. Kinek mi, ugye...
Vhiktor