Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
aktív tag
válasz Sasi001 #83246 üzenetére
Jojo, nem vesszunk azért össze az az 51 fok, az nekem is kicsit soknak tűnik. De ha a radiátor fölött van a polc az eltereli a levegőt attól, hogy kozvetlenul a tévé kápia, vissza meg reményeim szerint nem kanyarodik
De köszi amúgy mindkettőtöknek a segítséget! (Celtis)Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
alaves
addikt
válasz abyssc2 #83250 üzenetére
Analóg audió kimenet az A80K-ban nincs, az A90K-ban van. Philips-nél, Panasonic-nál egyelőre még van. LG is kivette. Megoldás: HDMI audió leválasztó
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Lackooo84
nagyúr
Valaki tudja milyen felhasználási feltételek frissültek az LG tévéken, amit ma kötelező volt elfogadni?
The Truth is out there...
-
blakey
titán
válasz abyssc2 #83250 üzenetére
Igazi audió analóg kimenet nem is volt, a fejhallgató-kimenet nem az, nem arra való. Egy optikai-rca DAC a megoldás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Lackooo84 #83254 üzenetére
Öreg oledemen (910V) én is úgy rendeztem, ahogy akartam, de van egy új (?) médiatörvény (amiről nem tudtam) arról, hogy a közszolgálati adóknak kell az 1-től induló számozás és ezt csak úgy tudják elérni, hogy a tv szoftveresen tiltja az ilyen jellegű tranzakciókat (csatornarendezés). Ezt onnan tudom, hogy a C2 menűjéből (az egyébként működő csatornarendező funkció) egyszerűen eltűnik, ha Vodafonra kerestetem a csatornákat. Ha egyéb szolgáltatóra, akkor ismét működik, de akkor meg nincs/hibás az ékezet és tök mindegy, milyen országot/nyelvet választasz ki a mediacardon. Erre jelent orvosságot a Szlovák terület kiválasztása.
"csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz abyssc2 #83258 üzenetére
Megoldható az említett optikai rca DAC-kal. pl.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
abyssc2
tag
válasz dgyuri0123 #83260 üzenetére
BT-t nem szeretem, max ha nagyon nincs más megoldás.
Kezdjük ott, hogy egy jó minőségű BT fejhallgató jóval drágább, de tapasztalataim alapján a vezetékes még mindig jobb hangot ad. Ezen kívűl lemerül, és egyebek -
abyssc2
tag
A 2021-es Sony TV-kbe még van fejhallgató kimenet, ugye? A83J és A80K között filóztam, de így a J lesz.
-
blakey
titán
Ha lecserélném a z OLED754-et, akkor a két TV közül melyiket lenne érdemes kipróbálni, Sony A83J vagy TCL C835?
-
ricsip
addikt
de más hátrányt nem tapasztaltam
Azért ez épp elég kiba* fájdalmas tud lenni egy bekalibrált tv-nél. Mivel ilyenkor lehet újracsinálni az egészet (és ha nem magadnak csináltad, hanem vki más végezte, akkor hurcolni megint a tv-t, és fizetni megint). És akkor ezek szerint ehhez elég 1 azaz egyetlen véletlen gombnyomás. A TV még csak rá sem kérdez előtte, nincs az h. legalább egy 4jegyű kódot (még ha az a 0000 is) bekérjen h. biztos ami sicher! Nem, nyomja fullba a rezet azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
válasz blakey #83267 üzenetére
A83J. Esélyes a több probléma a TCL-el (szerviz, inhomogenitás, hardvererő, stb.). Legjobb ha megnézed mindkettőt személyesen, vagy megrendeled mindkettőt és elállsz az egyik vásárlásától 2 hetes tesztelést követően (tudom ez elég szemét dolog, de jóval kevésbé, mint amit a gyártók és kereskedők művelnek)
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
Milyen körülmények között használnád elsősorban?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
junkpod
veterán
Egy hete van nálam az A83J. Egyelőre a legnagyobb probléma az inkompatibilis erősítőm. De erre rendeltem HDMI splittert.
A kép beállítás paraméterek, gondolom neked ez fontos, egyelőre egy végtelen kombinációs erdő... De mivel a képre hatással vannak a hang beállítások (lejátszó felől) ezért most békén hagyom, amíg megjön a splitter.Ha van kérdésed vagy kipróbálni való dolog, írj nyugodtan.
Box's don't touch!
-
Matt89
junior tag
válasz junkpod #83272 üzenetére
A képbeállításokra nálam is ráment egy fél nap max (akár külön ha írtok megosztom hosszabban) Vincent unboxing-os videója volt az alap, meg még egy pár hasonló.
Azóta 1x sem kellett belenyúlnom, bármi megy... SDR/HDR/DV x USB/HDMI/Netflix, szóval ez össz 9 féle kombináció lenne, ha csak ennyi bemenet és app lenne használva, de gondolom ez csak a jéghegy csúcsa... A jó hír, hogy ezeket megjegyezte és beállt a dolog. -
-
blakey
titán
válasz ArtMooney #83275 üzenetére
Mi az, hogy nem szereti, az optikai "csak" küldi a hangot. Beállítottad, hogy legyen hang az optikai kimeneten?
-
ArtMooney
tag
válasz blakey #83276 üzenetére
Remélem, hogy én bénázok és nem a technika, de eddig bármit bármerre állítottam néma maradt. TV beállításoknál a csatornáknál csak a 4 hdmi-t lehet állítgatni, optikait sehol nem láttam. A hangnál tv-ről áttettem a házimozira, itt gondolkodik, aztán átlép rajta és kiírja a támogatott erősítők listáját, meg, hogy ellenőrizze a csatlakozókat.. Az optikai kábelem jó, nem sérült, a számítógépen remekül működik.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
blakey
titán
válasz alaves #83270 üzenetére
Én is az A83J-t venném, de kipróbálnék egy Miniledes TV-t is. Megnéztem őket, sőt a "többieket" is, A C835 nem volt rossz, a QN90 jobbnak tűnt. A83J "szép" és jó is. C2 is tetszik, viszont a Sonyhoz tudok kiterjesztett garanciát venni. Ha vásárlás mellett döntök, akkor sony lesz, szerintem.
-
alaves
addikt
válasz blakey #83282 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 754-es után bármelyik miniLED-es TV sem tud olyan képet alkotni (kivéve esetleg, ha nagy fényerő lenne az elsődleges szempont). A83J kapcsán célszerű megbizonyosodni a kijelző típusáról, mert azok még vegyesen készültek (WBC/WBE). Az A80K-nál már mindegyik WBE kijelzős. Ezt csak azért írom, mert a Paju-i WBC kijelzőknél gyakoribb a széleknél elhaló pixel. A Guangzhou-i WBE-nél (más gyártósor) már elvileg megoldották.
-
blakey
titán
válasz alaves #83283 üzenetére
Előre nem fogom tudni megállapítani, sőt az átvétel pillanatában sem. Vagy hogyan bizonyosodjak meg?
-
Gaben360
senior tag
Üdv Néktek!
Philips tulajok segítségét kérném.
Adott a havernak egy 65/706 os.
A gond a hangátvitellel van, legalább is én arra gondolok.
A jelenség csak Ps 5-nél van meg, mégpedig az, hogy random elmegy a dts, és csak 2.0 szól.
Az erősítő egy denon 2312, Arc-n csatlakozik a tv-hez, ez jó is streaming szolgáltatókra, mert ott szól a DD+ is. Ps pedig a 4k/120-as csatira van aggatva, szóval ez is jó kéne legyen.
A ps beállítások jók, ugyan úgy van, mint nálam, csak LG C9- Yamaha 1060 a felállás, és nálam minden jól működik. Mit rontunk el?
Újramértem a rendszerét, hdmi is cserélve lett erősítő-tv közt, pénteken ejtettük meg, tegnap estig jó is volt minden..Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
ztfolder
csendes tag
Üdv Oledpápák!
Régen nem voltam itt, de most aktuál. Mi számít most a referencia készüléknek. Két éve még a pana 2000 volt ha jól tudom. Filmnézéshez. Tudom a konzolhoz más is játszik.
Köszönöm! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #83282 üzenetére
Ha érdekel a véleményem... TCL-el annyi a gond, ha esetleg van gond, a szervize csapnivaló. Ügyfélszolgálatot elérni is gond, szervizt méginkább. És ha megveszed és alaposan átnézed is, akkor sem vagy beljebb, ha mondjuk pár hetesen/hónaposan megadja magát a tévé. Őszintén szólva, én is vettem volna miniledes TCL C835-öt, ha nem lenne ennyi negatív szerviztapasztalat vele. Mert amúgy a képe állati jó, legalábbis annyira jó, amennyire az Alza bemutatótermében ezt meg tudtam állapítani.
Így C2 lett a befutó."csak a zene van"
-
Lackooo84
nagyúr
Tegnap érdekes dolgot csinált a tvm. Este lekapcsoltam a szokásos kódon standby-ba, de a képernyő valamiért nem kapcsolt ki, (a koromsötét szobában) láthatóan feketén, de világított az egész kijelző, pár ki-be kapcsolás után is. Aztán kb 1 perc után offolta csak a kijelzőt, nem tudom mi ez, ilyet még sosem csinált, de remélem nem krepált be...
The Truth is out there...
-
-
junkpod
veterán
válasz dgyuri0123 #83290 üzenetére
A linken mit kell nézni ami nem túl szép? Ha jól látom egyetlen apró foltot talált ami csak 5% szürkén látszik, normális használatban nem.
Ha a szinesedő vízszintes savokra gondolsz, az lehet a fényképezőgép zarido miatt is.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
alaves
addikt
válasz blakey #83284 üzenetére
A80J/A83J esetében macerás. 77"-esek fixen WBE kijelzősek. 55-65" esetében éles szögből (~15-20 fok) a kijelzőre nézve a távolabbi terület részen enyhe 'pink' látható (inkább 'warm' fehéregyensúlyoknál). Azért kapni még mindig, mert 2023.febr.-ban még gyártották, de lehet, hogy még mindig.
-
Vhiktor
Topikgazda
Kivansci leszek ra, de 99%, hogy szimplán át lesz nevezve egy eddig is elérhető kepmod, ahogy az eddig is történt az sdr filmmaker mód esetében, teljesen ugyanaz mint az isf, a mozi, stb, sőt az isf sötét sokkal közelebb van a szabvanyhoz mint a filmmaker, legalábbis fényerő tekintetében, minden másban kb ugyanaz.
Bár a felhasználónak jó lesz, mert nem fog elveszni a rengeteg felesleges képmód között.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
TJ2
csendes tag
-
alaves
addikt
válasz Matt89 #83295 üzenetére
Akkor A80K kapcsán fogadjuk el a Sony tájékoztatását (európai tesztekből sem egyértelmű), minden esetre az előzőekben említett módszerrel szemmel könnyedén megállapítható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Apple asztali gépek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Akciófigyelő: 22 ezer forintos kedvezményt ad a Telekom új szerződés mellé
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest