Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
Feltettem a Hassio-t. Megevett 3GB RAM-ot a 4-ből. Mehetek RAM-ot venni.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz kdavid86 #17054 üzenetére
Egészen biztos. htop-ban néztem. Közben kiderült, hogy bár tényleg sokat eszik a sok konténer, de a növekményből ~1GB-ot a clamav-daemon vitt el. Arra nincs is szükségem, mert elegendő időnként átnézetnem vele a tárolókat. Leállítottam. Így most a teljes szerver 2,3GB-ot visz a 3,68-ból. Ez már jobb.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
stickermajom
addikt
Köszönöm a nyitásérzékelős tippeket!
-
layerke
aktív tag
válasz JoceeHunt #17008 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy nem lesz elég a víz ekkora területre. Nekem 500 nm a füvesített rész és normál időjárás esetén (azt jelenti közepesen meleg időben, nem kánikulában és nem tavasszal és ősszel) a vízigény 6 m3. Tavasszal és ősszel ez kb 3 m3, nyári melegben átlagosan 8, de volt már 10 m3 is. Ez 3-4 naponta öntözés esetén akkor, ha a gyepfelületet hagyjuk kissé száradni, majd erőteljesen öntözünk. Ha ez a minden éjszaka egy kicsit elv szerint csináljuk, akkor kevesebbel is beéri, viszont nem lesz túl erős a fű.
-
kbela365
tag
Sziasztok!
Dahuva NVR integrációjáról Home Assistant alá tud valaki valamit? Jelenleg az NVR küld emailt ha esemény történik, az értesítéseket szeretném HA alá áthelyezni. -
enesbcs
tag
válasz jézusom #17043 üzenetére
Ez a log azt mondja, hogy a 3-as idxű eszköz egy Temp+Humidity típusú a Domoticz oldalon, ami stimmel, és két értéket vár. Viszont a Tasmota felől csak egy On érték jön át, mintha a kapcsolóhoz társítottad volna, nem a hőmérő sorhoz. Egy idx csak egy sorban szerepel, ugye?
-
jézusom
addikt
válasz enesbcs #17059 üzenetére
Köszi! Jól csináltam elvileg. Ezt találtam
Nem baj, közben egy lusteron tuya smartos rgb vezérlőt sikerült otán feltasmotázni van még egy.
Ez a th10 zsákutca, ez van, valami más fajta hőérzékelőt tudtok ajánlani? Pára mérővel jó lenne. -
vampire17
addikt
válasz kbela365 #17058 üzenetére
Szia, Dahuara gondolsz?
Van ra par megoldas, termesztesen.
Pl ez:
https://github.com/SaWey/home-assistant-dahua-event
Vagy itt van ez, Node-RED ala (az amugy sem art komplexebb HA automatizalashoz)
https://github.com/inwaar/node-red-contrib-dahua-device
Esetleg ez, egy sima MQTT gateway:
https://github.com/psyciknz/CameraEvents
Van, amit eleg regen nem frissitettek, azota lehet volt valtozas a Dahua API-ban, ki tudja.. Itt megtalalod a Dahua API-t ez alapjan lehet sajat python/akarmi scriptet is irni.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Lassan revbe er a a redonycsere nalunk is! A heten volt a ficko aki szereli, ratok hallgatva egyszeru motort kertem (Shellyvel lesz majd vezerelve.)
Az ajanlatban Rojaflex csomotorokat kaptam, ket kerdesem lenne ezekkel kapcsolatban.
1. ismeri valaki a markat? Mennyire megbizhato?
2. A weboldala [link] alapjan ketfele motorjuk van, egy mechanikus es egy elektronikus vegallasu. Bar meg nincs pontositva, de mivel en a "legegyszerubbet" kertem, ezert gyanithato, hogy a mechanikust gondolta nekem. Az elektroikus elv annyiban tud tobbet a leiras alapjan, hogy van benne akadalyerzekelo es visszanyito funkcio. Szerintetek ez mennyire alap ma mar? Esetleg beszeljem meg vele, hogy ezt a tipust hozza?
Mikor meglattam amugy, hogy gyarilag milyen modon okositjak ezt a redonymotort, elmosolyodtam.... [link]
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz vampire17 #17061 üzenetére
Node-Red egy imádni való dolog, nem volt könnyű áttérni YAML-ból, de nagyon megérte.
Ha használod aktívan, nem találtál megoldást arra, ami YAML-ban simán "for:"-ként szerepel?
Delayekkel játszom most meg stop timerrel, de megbízhatóbb lenne, ha 1 óráig ON a lámpa, kapcsoljon ki. Így egy esetleges restartot is tud kezelni, mert jelenleg ha docker updatel, akkor szerintem leáll a timer.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
jézusom
addikt
Ha valakit érdekel csináltam leírást a tuya rgb vezérlő tasmosításához.
-
szat8
tag
válasz vampire17 #17062 üzenetére
Hát a shelly-ben elvileg van akadály érzékelés, a fogyasztás megugrása alapján nézi, és állítható, hogy mi történjen érzékeléskor.
Nem tudom ez mennyire megbízható ill. érzékeny módszer, volt némi gondom a redőnnyel és a redőnyösökkel, úgyhogy nem volt már kedvem letesztelni élesben.
Utólag meggondolva nem jártam eléggé utána a motornak, csak "simát" kértem, persze már azt sem értették miért akarom az "okos" távirányítós helyett. -
-
vampire17
addikt
válasz Degeczi #17068 üzenetére
Mas megoldas is erdekel, de a lakasba furni mar nem akarok. (az aramot is kint visszuk)
Arra is gondoltam, hogy a villanyoranal futtatom ossze oket, de nem nez ki egy rakason hulyen a 8 shelly?
kar amugy, hogy nincs ilyan DIN -es cucca a shellynek ami tud redony funkciot es ra lehet tenni leglabb 4 redonyt...
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A Zigbee verziók hardveresen vannak meghatározva? Másképp fogalmazva szoftver/firmware frissítéssel nem upgradelhető egy hardver Zigbee verziója? Most a hardver alatt nem csak hub-ra gondolok hanem a Mesh hálózat bármilyen tagjára (tűzérzékelő, hőmérő, ajtónyitás érzékelő, stb). (Úgy tudom pl. Router-nél van olyan, hogy firmware cserével erősebb lesz a wifi, nagyobb lesz a hatótáv.)
Ha hardveresen meghatározott (chip, antenna, stb. által) akkor van előnye ha egy hub már Zigbee 3.0 verziót tud de a szenzorok amik hozzá kapcsolódnak még nem 3.0-ásak?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17062 üzenetére
Szerintem sima mechanikust kérj, ne legyen benne semmilyen okosítás, bekavarhat a saját vezérlésnek, ha abban is van elakadásérzékelés (egyébként nyilván a beépített is áramfelvétel elven működik, szóval semmivel sem kapsz többet, max kétszer fizeted ki ugyanazt a funkciót). Ebben az esetben úgy néz ki a dolog, hogy a végállást kell beállítanod a csőmotoron levő 2db potméterrel, amit egyszer kell ugye megcsinálni szemre, a fenti és a lenti max pozícióra. Ez így egyszerű de nagyszerű, ráadásul megadja azt a biztonságot, hogy 100%, hogy mindig ugyanott fog megállni, mert fizikailag nem tud továbbmenni, nem pedig valami elektronika dönti el mindenféle méricskélés alapján hogy hol is van a föld/plafon. A többit pedig megoldja a Shelly.
Az említett típust nem ismerem, én a Redőnydiszkontnál szoktam vásárolni SmartHome nevű csőmotorokat, piszok jó áron adják (a hivatalos hazai képviselet kisker webshopjának nettó áráért kapod meg náluk kb. bruttóban, számlával, garival). Kínai amúgy, de a hazai redőnyösök 90%-a ezt szereli már régóta, nagyon erős a jelenlétük a hazai piacon, meg úgy az EU-ban általában. Nyilván annyi tapasztalata senkinek nincs vele mint mondjuk egy Somfy-val, aki ősidők óta gyárt csőmotort, de jópár éve nyomják már, és a nincs vele gond. Egyébként állítólag Somfy nyúlás benne az utolsó fogaskerék is....
Szóval szerintem nézd össze az árakat mindenképpen (Redőnydiszkontnál SmartHome VS. amit a redőnyösöd hozna). Ha jó nagy eltérés van, akkor győzd meg, hogy vegyétek ott, vagy ne kérd a motort tőle. Baromi egyszerű amúgy, mert csak a cső átmérője a lényeg (abból is kb. 2 méret jöhet szóba, és gondolom a tiéd is 40-es lesz), és a nyomaték, amúgy meg kb. 5 perc alatt szereled be magadnak laikusként is.
[ Szerkesztve ]
-
3szli
tag
Sziasztok,
van egy Sonoff RF Bridge 433 gyári fw-rel és szeretnék rá kicsit okosabbat láttam a leírást ez hogy bevalljam meghaladja a tudásom… ha valaki Veszprém és környékén megcsinálná nekem (nyilván nem ingyen) írjon privátot
Köszi -
FeriPapa2
tag
Tudna valaki segítei? Lehet valahogy NODE-Red-ből értéket átadni Domoticz változónak MQTT-n? Egyiket sem ismerem még igazából de azért már sok mindent sikerült kikisérletezni. Ez lenne a következő lépés.
-
vampire17
addikt
Koszi a tippeket! Ami a redonyos ajanlott, vakami nemet cucc elv (persze hogy hol gyartjak, mas kerdes) adnak hozza 5 ev teljes koru garanciat, szal annyira nem lehet rossz, de majd kiderul.
Ezt talaltam az elektromos vegallasu mororjaukrol amugy:
Prémium motorjaik az ELI és ELFI széria. Főbb tulajdonságaik: elektronikus végállásúak, extra-érzékeny akadályérzékelő funkcióval, visszanyitó funkcióval, 3 m gumikábellel, beépített relével, túlmelegedés és feszültségingadozás elleni védelemmel rendelkeznek, két féle motorfelfogóval, valamint rászerelt adapterrel és menesztővel szállítják. Mindkét típus telepíthető egyszerű hagyományos acélpánttal, nem igényelnek merev felfogatást, de természetesen szerelhetőek merev felfogatóval, vagy feltolásgátlóval is. Az akadályérzékelő funkciót nem befolyásolja a felfüggesztés típusa, mivel a motor nem nyomaték és áramfelvétel elven, hanem egy szabad mozgású speciális menesztőnek köszönhetően reagál az akadályokra. Akadály érzékelése esetén gyors a reakcióidő és a motor azonnal elkezd visszanyitni az ellenkező irányba, hogy így szabaddá tegye az akadályt és ezáltal tehermentesítse a redőnypalástot.
Mindkét motor típus automatikusan felismeri az alsó és felső végállást az öntanuló módnak köszönhetően, de lehetőség van manuális, úgynevezett pontbeállításos, végállás beállításra is. Automatikus végállásbeállítás esetén kötelező ütköző használata, hiszen ez állítja meg a motort a felső végálláson, viszont ez kizárólag csak az első út esetén történik így, mert a motor 3 cm-el lejjebbre tanulja meg a végállást. Így nem az ütköző fogja a továbbiakban megállítani a motort. Ezzel megkíméljük, mind az ütközőt, mind a lamellákat.
Mindkét típus rendelkezik túlmelegedés elleni védelemmel, így 4 perc folyamatos működtetés esetén a hőszabályzó letilt, hogy megelőzze a túlmelegedést.
A növelt méretű kondenzátornak köszönhetően a motor védett a túlfeszültség, úgynevezett "csúcsok" ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17074 üzenetére
Én nem bonyolítanám továbbra sem, teljesen felesleges. Ha tetszik a gyártó és jó az ár akkor vedd belőle a mechanikusat (én 20eFt/darab alatti árat mondanék jónak egy 10-13Nm-es 40-es motorra, mechanikus végálláskapcsolóval). Egyébként a felsoroltakból minden alap dolog egy mai motornál, talán ez a nem teljesítmény alapú érzékelő az ami nem, kérdés hogy mennyibe kerül, meg hogy lesz e valaha bármi haszna.
Hátrányuk még ezeknek (a SmartHome-nak is), hogy ha manuális végállásokat akarsz neki adni, akkor szükség van egy "programozókábelre", hiszen magán a motoron nincs beállítási lehetőség (a mechanikus határolósaknál ugye ott az említett 2db potméter). Annak esetleg nézz utána hogy ennél a motornál hogy megy ez, mert szerintem tök felesleges és kockázatos automata módban érzékeltetni vele a végállásokat, amik soha az életben nem fog változni (hacsak nem politikus vagy, és magától növekszik a házad és vele az ajtók/ablakok mérete ).
Megjegyzés: nyilván a mechanikus végállásúak se mechanikusak, ez csak egy hülye szóhasználat, potméterrel állítod be elektronikusan a végállást.
[ Szerkesztve ]
-
szat8
tag
válasz vampire17 #17067 üzenetére
A legelső dolog volt, amivel egyáltalán belekezdtem az okos otthon témába, ezért a biztonság kedvéért ki lett építve a kapcsoló nálunk, az alatt van a shelly.
Azt tanácsolom olyan helyre rakd, amihez később hozzáférsz, nekem az 5-ből 1 shelly cserés volt, a fele behalt. Érdekes módon annak a redőny motornak is annyi lett. Hogy melyik tette tönkre a másikat nem tudom, mert szerencsére mindkettőt ingyen cserélték, bár a redőnyösök csúnyán nézve és gyanakodva méregették utána a shellyt... -
m4csk4fogo
tag
válasz m4csk4fogo #16921 üzenetére
Sziasztok,
sikerült a Tuyaconvert-el Tasmotát tenni a Wofea garázsnyitóra, azonban nem tudom HA alatt működésre bírni.
MQTT beálítva, a logban látszik is hogy megtalálta az eszközt.
Ez alapján mennék tovább, de elvesztem egy kicsit:
https://templates.blakadder.com/garage_door_controller.htmlA template megvan, az eszköz webes felületén beállítottam, de hogyan tovább?
Van valakinek tapasztalata hasonló eszközzel?Köszönöm
-
cpt rodgi
tag
ooo remek. ez az en megoldasom .
sajnos nem 100% pls segitsen valaki aki fiatalabb..
a sok kodot odaig le tudtam szükitani, hrule2 on power1#state do publish cmnd/sonoff/POWER %value% endon Rule2 1
"feladat2" "melyik gombom" kapcsold ugyanugy a "sonoff" ( masik kapcsolo topic nev) ugyanugy, es akivald..
kb igy tudom felszeletelni. megy is. 3 ch fali kapcsolorol basic, basic rol falikapcs. a baj az, hogy a "hova" mindig az elsö hely. nem tudom összeollozni ( az elobbi linkekböl), hogy a sonoff/power2 mondjuk. tehat a masodik gombot kapcsolja.
egyebkent szerintem ez az en megoldasom, mert igy a "kapcsolo köröket" azonos csoportba teszem, es megy is
Legalabbis igy kepzelem.koszi a segitseget.
-
vampire17
addikt
jah en is ugy gondolom most mar, h a villanyoraban futtatom ossze a kabeleket. Csak majd a villanyszerelo fog csunyan nezni a csillagpontos kabelezes miatt a redonyokhoz... Ezzel kapcsba. csak a fazis(ok)nak kell kulon kabel ugye? A fold es a nulla lehet kozositve? (hogy elferjunk a 20-as mu. csoben)
-
szat8
tag
válasz vampire17 #17080 üzenetére
2 vezetékre lesz szükséged a shelly és a redőny között.
A shelly kap egy 0-t és 2 fázist (mármint 1 fázist bontasz ketté, és mindkét L-be bekötöd, a félreértések elkerülése végett), a kapcsoló bemenetek (SW) nem játszanak, és a két kimenetet (O1, O2) viszed a redőnyhöz.
A redőny helyben megkapja a 0-t és a földet. -
FeriPapa2
tag
Nincs valakinek Blitzwolf bw-ss1tuya konverttel lementett firmware-je? Valahogy nem sikerült a tasmota alakítás és most vtrust-recovery állapotban van. Visszarakná az eredetit csak az a baj, hogy backupot meg nem csinált előtte valamiért.
-
vampire17
addikt
Igen en is igy szamoltam. Minden redonyhoz 4 kabel kell (01, 02, nulla, fold)
Ez nekem mind a villanyoratol fog jonni (friss kabelezes lesz) es mivel a shelly-k is a villanyora szekrenyben lesznek DIN sinen szepen egymas mellett, igy a 20-as csoben kell elvini minden kabelt a redonyokhoz. Ket kor lesz ( a villanyoratol balra es jobbra elindulva) mindketton 4-4 ablakkal (az koronkent 10 kabel, ha a nulla es a fold kozos) remelem ennyi elfer majd egy 20-as csoben 1.5-os kabellel szamolva... (nyilvan 10 kabel csak a "gerincben" lesz, az ablakoknal, a leagazasoknal mar csak 4)
[ Szerkesztve ]
-
cpt rodgi
tag
válasz cpt rodgi #17079 üzenetére
es vegkepp elvesztettem a fonalat . a
"rule2 on power1#state do publish cmnd/sonoff/POWER %value% endon Rule2 1" a teszt kapvolon, es a teszt basic on megy. ( ugyanaz a wifin). de semilyen masik kapcsolot cvagy eszkozt nem tudok rabeszelni. ( termeszetes atopic vevvel valtoztatva) szoval vegkepp ne ertem . hiert megy 2 eszkozon lazan, a többin nem . -
LouiS22
veterán
válasz FeriPapa2 #17082 üzenetére
Abból ki tudod hozni, szóval ne aggódj. Várj pár órát majd próbáld újra, menni fog.
A lementett firmware azért nem járható út, mert minden ESP-s cuccnak egyedi azonosítója van, más mentésével tuti nem működne.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17083 üzenetére
Így van ahogy írod, 4db vezeték kell ebben az esetben, de az egyel ez előtti hsz-edben említett nulla-föld közösítést NEHOGY megcsináld Házon belül ilyet SOHA ne csinálj. A PEN (nulla) vezető jön a hozzád közeli trafótól a fázissal, viszont a villanyórád után ugye ez különválik PE-re (a ház földelése) és N-re (nullára). Ezeket nem közösítjük a fogyasztóknál sehol.
Egyébként az én motorjaimon nincs védőföld csatlakozás, ha a tiéden sincs, akkor megúszható a dolog 3db vezetékkel. Bár hozzáteszem, hogy akkora szaki nem vagyok, lehet hogy ettől függetlenül úgy lenne szép, ha mégis odahúznád a földet, és bekötnéd a tok fém részeibe.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Felreertettel Nem a vedofoldet akarom kozositeni a nullaval (jezusom dehogy ) hanem a 8 ablak foldjet es a nullajat KULON. Tehat nem 1-1 foldet es nullat a villanyoratol a redonyokig. Igy akarok "sprorolni" a cso vastagsag miatt a kabelekkel, hogy a kozos szakaszokon kevesebb kelljen es elferjen a csoben.
Itt egy moricka abra (bocs a minosegert, csak gyorsan paintel csinaltam) hogy hogyan kepzelem.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17090 üzenetére
Ja értem, akkor bocsi De ebben a témában nem árt egyértelműsíteni soha. Amúgy nekem roppantul túlbonyolítottnak tűnik az egész. Hogy lehet, hogy nem fér el egy Shelly a redőnytokban? A darazsak háromszor nagyobb fészket fognak bele építeni Szóval ezt tutira megnézted?
De ha már mindenképpen így csinálod, akkor ötletelés: minek oda Shelly egyáltalán? Gyakorlatilag egy helyre lenne bezsúfolva 8db totál független wifis eszköz. Ebből az összegből (~50kHUF?) ezt szebben is meg lehetne oldani akkor már... Kapcsolód se lesz, a redőnymotor maga fogja végezni az elakadásérzékelést. 16db relé kell csak ide, meg valami közös vezérlés nekik. Mondjuk a pozicionálás feature implementálásával el lehetne játszani, az is igaz...
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Nem neztem meg, mivel meg nincs is redonytok (most gyartjak, par napja adtam le a rendelest)
A szaki aki az ablak es redonycseret (tokostol mindenestol) csinalja, azt mondta amikor megmutattam neki a Shelly-m hogy szerinte necces hogy elferjen. Illetve a masik amit Degeczi mondott, a fem tok arnyekol... Illetve ha cserelni kell a Shelly-t mert megadta magat, akkor egyszerubb a villanyoranal csinalni mint szetszedni a redony tokot.
Igen, az idealis egy 8 reles, DIN-es shelly szeru cucc lenne, amiben meg esetleg gyarilag is van redony mod, hogy a pozicionalassal/elakadas erzekelessel sem kelljen szivni, de ilyen sajna nincs.. A Shelly 4 csatornas DIN-eset neztem meg, mondom veszek negyet es kesz, de sajna abban nincs redony mod....
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17092 üzenetére
Hát igen, a DIY relé paneles épített megoldásnak az lenne a rákfenéje, hogy 16db szálon kellene fogyasztást mérni. Ki lehetne hozni szépen és olcsón (pl. SCT szenzorokkal), de rengeteg munka, figyelembe véve hogy a szoftveres részt is meg kellene csinálni a pozicionáláshoz. Készen pedig nem hiszem hogy kapsz ilyet (max aranyáron). A Shelly4-el szerintem meg csak felezed a darabszámot, és még drágább is lenne.
-
Chal
addikt
vkp: nem is rossz, az ABB 8 csatornása pl. áramot is mér, és az alapján tud pozicionálni. Cserébe mondjuk 300 EUR, és nyilván kell még hozzá ez+az.
De hát ez van, ez egy másik világ, valahogy így kellene kinézni egy ilyen eszköznek, ez vitathatatlan[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz vampire17 #17092 üzenetére
Shelly Facebook csoportjában elég sok kép van fenn, ahol szép mennyiségű Shellyket raknak be dobozokba - nem kell tőlük félni, működik. Van szimpla / dupla tartó is DIN sínre, keresni kell valakit aki nyomtat neked, és kinézetre is jobb lesz. Egyszer kell megszenvedni vele a bekötéssel (arra figyelj, hogy MT kábel menjen, mert az MBCuval nagyon meg fogod szívni), utánna hadd menjen.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
BullZeye
veterán
Ezt mond az ÉMÁSZnak is
Lakás saját villanyórába már úgy jön be, hogy ha van fogyasztó van bárhol rákötve, akkor nulla és fázis között 70-110V is van (rázott a mosogatógép oldala).
Aztán a saját villanyórában nulla föld össze lett kötve (nem modern megoldás, de régen ez volt a normális), azóta szerencsére megjavult, ÉMÁSZ meg azt mondta, hogy saját költségen az Ő villanyórájuk előtti hibát csináltassam meg.Hogy legyen egy kis ON is. Írt már valaki egy redőnyös leírást?
lassan 3 éve húzódik a redőny, mert nem merek belevágni alkatrészlista nélkül. Annó kérdeztem már, akkor elég vegyesek voltak a vélemények.
1) Alu redőny az alap, áram a redőnyöknél van.
2) Infrás vagy kapcsolósat szereljek?
3) Esetleg egy alapot, és külön vegyem a motort hozzá?
4) Olvastam itt, hogy van fizikai végkapcsolós.Van aki tesztelt már többet, melyik a legjobb ár/érték arányú megoldás?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Automobilista 2
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az NVIDIA szerint Trump kormánya alatt is folytatódik a globális együttműködés
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest