Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
-
vkp
aktív tag
válasz
jézusom #16896 üzenetére
Több helyen van HA-m, van ahol csak világítást kapcsol, van ahol mindent.
Ha egyszer összerakod, beállítod, akkor tökéletesen működik.
Ami miatt "szívunk" az csak azért van, mert próbáljuk a meglévő cuccainkat okosítani azzal, hogy integráljuk.
Dobozos rendszernél erre csak nagyon korlátozott módon van lehetőség, sok esetben csak hardware cserével.
Nyilván, ha valaki megteheti, akkor vegyen dobozos terméket, de egyik sem fog minden funkciót tudni, amit egy HA-ba be lehet integrálni. -
jézusom
addikt
válasz
Degeczi #16894 üzenetére
Igen igen elvileg. Viszont én itt úgy látom, hogy senkinek nem 100%-os a rendszer, mert mindenki csak hegeszti folyamatosan, ennél fogva felmerül a gyanú, hogy ezek a fennakadások igazából nagyon nem könnyítik meg az életet. Pedig okos rendszernek az lenne a dolga, és csakis akkor okos, ha könnyebb tőle az élet.
-
Homa Assistantban packages-eket használok de van egy fájl amit valamiért nem húz be az automatizálás se jelenik meg a HA oldalán de hiba sincs mit rontok el (a többi csomag többi yaml-je megy)
csomagok behúzása:
homeassistant:
packages: !include_dir_named packagesvan egy fájl ami mintha ott se lenne (restartot természetesen többször csináltam):
/usr/share/hassio/homeassistant/packages/hotwater/automation.yamlxiaomi button megnyomása (egy nyomás be két nyomás ki) után kellene kapcsolnia két kapcsolót fájl tartalma:
automation:
- alias: Switch On Hotwater
trigger:
- platform: event
event_type: xiaomi_aqara.click
event_data:
entity_id: binary_sensor.switch_158d000204a4cb
click_type: single
event_data:
entity_id: binary_sensor.switch_158d000204a4f8
click_type: single
action:
- service: switch.turn_on
entity_id: switch.hot_water
- service: switch.turn_on
entity_id: switch.hot_water_circulation
- alias: Switch Off Hotwater
trigger:
event_data:
entity_id: binary_sensor.switch_158d000204a4cb
click_type: double
event_data:
entity_id: binary_sensor.switch_158d000204a4f8
click_type: double
action:
- service: switch.turn_off
entity_id: switch.hot_water
- service: switch.turn_off
entity_id: switch.hot_water_circulation
-
fo_di
őstag
a command line a rendszer saját parancssorán fut, tehát dockerben lévő rendszer esetén dockerben, ha ott nem fut le a parancs, akkor nem fog automatizálásból sem
esetleg meghívhatsz egy olyan scriptet, ami a hostra ssh-zik és ott futtatja le az eredményt? vagy esetleg a hoston írsz egy python scriptet, ami pubsubbal figyel egy megfelelő mqtt topikot és azzal hívod meg a command line scriptet? akár az eredményt is vissza tudod nyomni mqttbe -
van egy nodejs script amit futtatnom kellene HA alól... console-ból jól megy a script és működik... de HA alatt csinált switchnél nem
- müködő script consoleból: easy --serial=123331312 --access-key=W3218HPbK7eg2yGr --password=JELSZONEMPUBLIKUS hot-water-supply on
- illetve van status ami visszaadja az állapotot de ilyen formátumban:
{"user mode":"clock","clock program":"auto","in house status":"ok","in house temp":21.7,"hot water active":true,"boiler indicator":"off","control":"room","temp override duration":0,"current switchpoint":37,"ps active":false,"powersave mode":false,"fp active":false,"fireplace mode":false,"temp override":false,"holiday mode":false,"boiler block":null,"boiler lock":null,"boiler maintenance":null,"temp setpoint":20.5,"temp override temp setpoint":17,"temp manual setpoint":22,"hed enabled":null,"hed device at home":null,"outdoor temp":13,"outdoor source type":"virtual"}- ebből nekem a "hot water active"-értéke kellene, hogy true vagy false
A kapcsolóm ha yaml configban:
- platform: command_line
switches:
hot_water:
command_on: "easy --serial=123331312 --access-key=W3218HPbK7eg2yGr --password=JELSZONEMPUBLIKUS hot-water-supply on"
command_off: "easy --serial=123331312 --access-key=W3218HPbK7eg2yGr --password=JELSZONEMPUBLIKUS hot-water-supply off"
command_state: "easy --serial=123331312 --access-key=W3218HPbK7eg2yGr --password=JELSZONEMPUBLIKUS status"
value_template: '{{ value["hot water active"] == "true" }}'
friendly_name: "Hot water"A logban ezt látom:
[homeassistant.components.command_line.switch] Command failed1) Mit rontok el, hogy a consoleban menő script nem megy home assistant alatt (dockerben fut)
Gondolom a consoleban dockeren kívül megy a parancs futtatás és dockerben nem megy ... hogy lehetne a host gépen futtatni dockerből parancsot ?Vagy ti mit csinálnátok?
2) hogy tudom a status üzenetből ellenőrizni a hot water active értékét?
-
Egyetértek, de azért nem mosnám össze a dolgokat. Pl. a HUE-t nem keverném ide mert default nem felhős, a saját hubja pedig funkcionálisan is minőségben is veri a zigbee2mqtt féle megoldásokat (nálam pl. e miatt működik itthon 2db zigbee hálózat). Az Ikea szintén ilyen amúgy, de simán beáldozható, mert gagyi eléggé. Egyébként azt meg végképp nem értem, hogy egy HUE-val miért kell valakinek küzdenie, köszönhetően a nyílt local api-nak, kevés dolognak van ilyen stabil és jó támogatása a HA-ban vagy bármi másban.
Szóval szerintem inkább maradjunk az Ewelink, Tuya, Xiaomi, és hasonló tényleg cloud only/zárt megoldásoknál, azokat valóban jobb kerülni.
-
vkp
aktív tag
1 év HA tapasztalat után azt mondom, hogy törekedni kell arra, hogy minden eszköz felhő nélkül működjön. Nekem összesen 2db kapunyitóm van most ami tuya felhős, meg a google home dobozok, az összes többi zigbee cc231-el, valamint wifis tasmotás cuccok.
Látom itt is, meg facebook csoportokban is, hogy mennyien küzdenek a gyári felhős cuccokkal (homekit, hue, ikea, stb), de szerintem ez csak a kényelmes/gazdag emberek játszótere. Én inkább szeretem tudni, hogy mi miért működik, vagy nem működik. -
fo_di
őstag
válasz
cpt rodgi #16880 üzenetére
A Home Assistant nem a Domoticzos idx-eken keresztül használja az eszközöket. Legegyszerűbb az MQTT beüzemelése lenne: a HA configuration.yaml fájlodba tegyél egy főszintű
discovery:
taget, indítsd újra a Home Assistantot
a tasmota eszközeidben állítsd be az MQTT-t, majd a parancssorban (console) add ki a következőt:SetOption19 1
így a HA fel fogja ismerni a Tasmota eszközeidet és becsatolja őket szépen
https://www.home-assistant.io/integrations/discovery/
https://community.home-assistant.io/t/auto-discovery-tasmota-sonoff/105949A Home Assistant integrációs listáján nagyon sok segítséget találsz a többi eszközöd bekapcsolásához is (angolul, de ez sajnos egy ilyen hobbi, ahol a legnaprakészebb infókat angolul találod meg, magyarul viszonylag keskeny szelete érhető el ezeknek és nem is feltétlen frissek):
pl: https://www.home-assistant.io/integrations/broadlink/
https://www.home-assistant.io/integrations/alexa/ (Alexát egyszerűbb a fizetős Home Assistant Cloud mellett bekapcsolni, akkor minimális beavatkozást igényel, de a fizetős cloud nélkül is megoldható, az oldal nagy része azt taglalja. A fizetős résznek többek között annyi előnye van, hogy ezeket helyetted megcsinálják)
https://www.home-assistant.io/integrations/#search/homekit -
-
Sikerült kivezetnem egy sonoff basic-en a GPIO5-öt. Tettem egy-egy optocsatolót a GPIO5 és GPIO14-re.
A Sonoffon Tasmota 7.2 fut. A Tasmota eszközök MQTT-n jönnek be automata felismerővel. (MQTT discovery)
A két opto egy-egy nyomógombot fog "helyettesíteni" ill. párhuzamosan működtetni.
Hogyan kell azt megoldani Domoticzban, hogy ha érkezik egy on parancs akkor csak egy 0,5s-os bekapcs-kikapcs menjen ki?
Ugyebár itt off parancsot nem is fogok kiadni.
Egyáltalán a Domoticzban vagy a Tasmotában kell megoldani? -
cpt rodgi
tag
Igen . tasmoadmin.
gyakorlatilag en az idx es megoldasnal megakadtamvan par sonoff basic, par darabon van 18b20 höszenzor, es par "kinai" kapcsolom amin tasmota megy, es mint "t1 sonoff " muködik. semelyik eszközön nincs pw, es az egesz honelebanc egy külön alhalon megy.
aztan majd ha mindent tudok kapcsolgatni, es van ra mod
broad link bro jelenleg tv es klima,
alexa hic
apple hid..
kb ennyit tud a mostani domoticz, jopar , felhasznaloi szkripttel. -
takacska
csendes tag
válasz
jézusom #16876 üzenetére
Zigbee biztosan nem felejtős, HA-ról nem tudok mit mondani.
Nekem egy Pi Zero W-n fut Domoticz. Van rajta egy Xiaomi gateway, néhány mozgásérzékelővel, és pár nyomógombbal. Volt egy kétutas Aqara relém, de ez Domoticzban nem működik a gateway-en keresztül, ezért raktam a pi-re egy cc2531 zigbee sticket. Ezeken kívül van még egy kamera, szintén Domoticz alatt. A pi gpio-it is használom, egy mozgásérzékelő van rajta, és egy relé board, az automata öntöző körei mennek erről. Valamint egy Gree klíma, smart-ewpe-mqtt-vel csatlakoztatva. Nem láttam még különösebb lag-ot. -
szat8
tag
Végre rájöttem!
Hát kiderült végre a sok furcsaság oka. A HACS behalása verzió frissítések után, amit egy HA-ból indított restart hoz helyre. A darksky lekérések duplázódása, a Yamaha erősítő portjának foglalként jelzése verzió frissítés után, és sok más apróbb furcsaság.
Azt hiszem a 0.107-tel kezdődtek a hibák.
Mindezek emiatt !
A dockerben telepített HA-van overlay tudott kialakulni, ami miatt duplán futott a HA a háttérben!
Akkor jöttem rá, mikor dupla üzenetet kaptam egy eseményre, amit egy automatizálásnak kellett küldenie.
A 0.108.5-ben ezt a docker miatt kialakuló hibát áthidalták szerencsére. Most frissítettem, az automatizálás és a HACS már jól viselkedik, a darksky holnap kiderül.
Szóval aki a 0.107-0.108.4 verziót használja, javaslok neki egy update-et. -
zsírsámán
senior tag
Adott egy HA, sok-sok ikeás égő ami szerencsésen meg is jelenik a HA-ban valamint egy EU szerveres aqara hub (ajtónyitás érzékelőkkel, mozgásérzékelőkkel, hőmérőkkel, kapcsolókkal stb.), amit 2 hónapnyi próbálkozás után sem sikerült hozzá adnom a HA-hoz, ezért beszereztem egy CC2531-es sticket. Sajnos egyenlőre nem sikerült működésre bírnom, pedig vagy 10 módszert kipróbáltam. Jellemzően csak egy login attempt or request with invalid authentication form xxx.xx.xx.x üzenetet sikerül elérnem. Most ott tartok hogy valószínűleg annyit módosítgattam a config-omat hogy lassan újra teszem az egészet, ebben kérném a segítségetek. A google-en talált összes releváns install módszert kipróbáltam már, de mindig ugyan azt az eredményt (semmit működőképeset) sikerült csak elérnem. Nem tudnátok ajánlani valami egyéb leírást?
-
enesbcs
tag
válasz
jézusom #16866 üzenetére
Röhögve elviszi az 1Ghz-es Pi Zero a Domoticzot, ha wifis tasmotás eszközök vannak rálógatva. 30 eszközzel mqtt-n keresztül 7% a processzorterhelés... Dedikált szenzornak is bőven sok a Zero, melegedni se nagyon melegszik a nagyobb társaival ellentétben. Ha zigbee2mqtt-t akarsz beüzemelni, annak is kell egy kis extra erőforrás, mert a (virtuális) soros porton folyó állandó adatforgalmat is kell valaminek kezelnie. Jah, meg a HomeAssistant is már egy kicsit több erőforrást igényelne.
-
fo_di
őstag
válasz
cpt rodgi #16872 üzenetére
az rpi3b már vállalható teljesítményt ad, azzal nincs gond
akkor most már részben megvan, hogy eddig mid van (a hassio jó lesz, az mqtt szintén, a tasmota addon a tasmoadmin?), most már az a kérdés, hogy mi az, ami nem megy, és mi az, amit ki szeretnél hozni a rendszerből, így szépen összerakjuk a képet -
cpt rodgi
tag
Szia.
RB pi 3 b plus,
Hass.io ( azt olvastam, hogy ez jo)
megy rajta a mqtt broker, es egy tasmota addon.sajna egy db RbPI- m van . sd kartyarol fut a domoticz, de m2sata rol bootol a HA.
En nem egy mai gyerek vagyok, es örultem, hogy a domoticznal sikereim voltak, ..Türelmet, tanacsot köszi ...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
enesbcs #16865 üzenetére
Igen, előszobafestés után én is most üzemelek majd be egy Wiegandos RFID olvasót. Az Espeasy támogatja is, így elvileg sima ügy kell legyen.
-
válasz
enesbcs #16865 üzenetére
Aha, köszi mindenkinek a tippeket, meg tulképpen a megerősítést. Én sok dologban a riasztó állapota alapján hozok döntéseket (élesítve, hatástalanítva, éjszakai mód). Ezeket pedig manuálisan vezéreljük (persze kényelmes megoldásokkal, hangvezérléssel, vagy a HA "új" mobilappjával widgetekkel). Mivel a döntés human inputból származik, ezért elég nagy megbízhatósággal prezentálják a házban levők állapotát: tuti nincsenek itthon, tuti itthon vannak, vagy tuti alszanak. Mindenki, a vendégek is.
Egyébként jobban belegondolva, Unifi AP-im vannak, azokban még lenne lehetőség: ilyen vendég szituációk (ők a házban vannak de mi nem) amúgy is csak közeli családtagokkal fordulhatnak elő, nekik pedig már most is adott a wifi hozzáférés. Arra gondoltam, hogy át lehetne őket tenni egy új subnetbe (új ssid-vel), és erre alapozni azt, hogy van e valaki a házban, vagy üres (= ha 0db eszköz van a subnetben akkor üres a ház). Megjegyzés: nem, nem szeretném a tágabb családi kör mobil eszközeit mac cím alapján nyilvántartani, szóval ezt a lehetőséget lőjük is ki gyorsan
Mondjuk ez is csak látszólagos megoldás, nem fed le egy csomó szitut, de működik akkor is, ha valaki pl. 3 órán keresztül olvasgat egy fotelben, ahova éppen nem néz mozgásérzékelő/hőkamera/akármi. Na, ezen még agyalgatok...
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Vettem egy raspberry PI zerot, de sajnos a wifi nélküli modellt. Viszont van usb wifi adapterem meg OTG kábelem, így össze lehet hozni a hálózatot, domoticzra, vagy valamilyen rendszerre? Nem tudom még mi lesz rajta de valami okosházas dologba szeretnék beletanulni -
enesbcs
tag
Én azt, hogy van-e otthon valaki a Wiegandos kártyaolvasóból (blokkolókártya) tudom meg, persze a vendégek betehetnek a rendszernek.
Jelenleg az AMG8833-at vizsgálom ilyen célra, a hőkamerával mozgás nélkül is meg lehet mondani, van-e ott hőforrás, ami persze lehet kutya vagy ember is. Meleg nyári napon még nem tudom mennyire kontrasztos a dolog, de az a PIR-eknek is betesz.
https://bitekmindenhol.blog.hu/2020/01/27/diy_hokamera_amg8833
Nagyobb felbontású hőkamerával könnyebb a dolog... -
szat8
tag
válasz
Degeczi #16863 üzenetére
Nekem egy fordított logika mentén kéne a riasztót beintegrálnom: ha éles a riasztó, akkor nincs otthon senki, ha nem éles, akkor még van. Nekem megfelel az aktiválás a gyári konzollal is, csak tudja a HA, hogy mi újság éppen.
Innentől elengedhetném a bizonytalan és telefont merítő presence detection megoldásokat, és szépen szét tudom választani, mit csináljon (pl figyelmeztessen) ha történik valami amíg nem vagyunk otthon, és kapcsolgasson mindenfélét, amikor otthon vagyunk.
Épp ezért nekem bőven elég lenne az is, ha olvasni tudnám a riasztó állapotait, de persze onnan már lényegében megy az irányítás is.
Kár, hogy sosincs elég időm jól beleásni magam az összekapcsolás hardver részébe, ahhoz meg túl kezdő vagyok, hogy egy olvasatra megértsem az egészet és nekiálljak. -
Degeczi
nagyúr
válasz
zsamiatt #16862 üzenetére
Az előbb fölsoroltaknál feltétel, h legyen otthon vki. Enélkül pl. a hőmérséklet vmivel alacsonyabbra van állítva fűtési időszakban, nincs automatikus lámpakapcsolgatás, nincs hangbemondás az eseményekre, reggel nincs ébresztés, redőnyhúzogatás.
Van egy házhoz közeli zóna definiálva, ha abba (vagy haza, ha vmiért késne) ér vmelyik telefon az away után és sötét van, akkor fölkapcsol a külső világítás.
De riasztót vagy kapuvezérlést semmiképp nem kapcsolnék rá. -
válasz
Degeczi #16860 üzenetére
Dugig van a ház mozgásérzékelővel, de persze nincs minden sarokban. Szóval erre már én is gondoltam. Viszont az nyilván az elég szánalmas lenne, ha megmondanám pl. anyósomnak, hogy mama, mi most elmegyünk, és akkor kellene egy kicsit mászkálni fel-alá, pontosan itt és itt, hogy nehogy baj legyen! Leülni valahova sok időre pedig csak óvatosan, körültekintően, mindenképpen érzékelő közelében. (mondjuk nekem tetszene a szitu
).
De amúgy ha jól értem, a riasztó nálad sem élesedik phone presencere deteciton alapján, mozgás hiányában sem, szóval ugyanazt mondjuk.
-
Degeczi
nagyúr
Úgy vagyok vele, h jórészt nem az a fontos, ki van otthon, hanem hogy van-e otthon vki - ezt pedig a mozgásérzékelők szépen és gyorsan jelzik. Így ha a telefonok pozíciója át is megy "away"-re és így az input_boolean.someone_is_at_home false-ra, azt az első érzékelt mozgás visszabillenti true-ra. Így ami ettől függ (hőmérséklet, lámpakapcsolgatás, hangbejelentések, tv bekapcsolás, stb) azok működnek, a riasztót pedig már csak az alábbiak miatt sem élesíti ez, csak az elköszönő hangparancs (hatástalanítani pedig csak a távvezérlője, ill. rövidesen egy RFID kártyaolvasó is).
-
-
szat8
tag
válasz
cpt rodgi #16855 üzenetére
Én is Domoticz-ról tértem át HA-ra, igaz, hogy abban nem sok minden volt még beállítva.
Szerintem azért nem kapsz választ, mert nincs ilyen "hogy térjek át egyszerűen" megoldás.
Szépen elkezded belakni a HA-t, elég jól dokumentált, sok fórum is van róla, ahol találni megoldásokat adott problémákra. Amit már beállítottál, a Domoticz-ban kilövöd, hogy ne akadjon össze. Nem kell egy csapásra áttérni.
Nekem nincs sonoff-om, így abban nem tudok tanácsot adni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
huliganboy #16854 üzenetére
Ha nincs kiváltó esemény megadva, nincs mire trriggerelni (=beindítani). A feltétel már csak egy szűrő, mikor mégse fusson le az automatizálás.
A person entity-k state változása már használható, de riasztóhoz nagyon nem célszerű! Biztonsági szempontból sem, meg kényelmetlenségiből sem, h pl. beindul a riasztó csak mert lekapcsolt, leesett a hálózatról a telefon.
-
vampire17
addikt
válasz
huliganboy #16854 üzenetére
Nalam igy nez ki az auto ki/be kapcs:
- id: '1586365865894'
alias: Riasztó automatikus működés + értesítés - Be
description: ''
trigger:
- entity_id: person.norbi
from: home
platform: state
to: not_home
- entity_id: person.barbi
from: home
to: not_home
condition:
- condition: and
conditions:
- condition: state
entity_id: person.norbi
state: not_home
entity_id: person.barbi
state: not_home
action:
- data: {}
entity_id: switch.xiaomi_gateway_alarm
service: switch.turn_on
- data:
title: Riasztó állapotváltozás
service: notify.csoport
- id: '1586366718619'
alias: Riasztó automatikus működés + értesítés - Ki
trigger:
- entity_id: person.norbi
from: not_home
to: home
- entity_id: person.barbi
from: not_home
to: home
condition:
- condition: or
conditions:
entity_id: person.norbi
state: home
entity_id: person.barbi
state: home
action:
- data: {}
entity_id: switch.xiaomi_gateway_alarm
service: switch.turn_off
- data:
title: Riasztó állapotváltozás
service: notify.csoport -
cpt rodgi
tag
válasz
cpt rodgi #16804 üzenetére
mit nem kerdezek jol? kerestem a forumban, de nem talaltam ra.
van egy élö domoticz om . szeretnek HA ra átterni. ( mert ahogy olvasom, jelenlegeg ezt favorizálja a többség, es stabilabbnak hangzik. ). gondolom a komplett beállítast nem tudom atvinni, illetve az eddigi adatokat. Jelenleg a sonoff basic reléimet sem tudom rabeszelni, hogy kapcsoljam. pci iránymutatást szeretnék kerni. Köszi . -
huliganboy
addikt
válasz
Degeczi #16852 üzenetére
Mobilok lokalizációja alapján a riasztót szeretném bekapcsolni illetve ki... Tudom jól, hhogy triggerek a "program" indító mehanizmusok, de mégsem tudtam, azt elérni, hogy ha oda viszem felé a mobilokat akkor kapcsoljon... bár így se kapcsol
- id: '1586671348653'
alias: Riasztó távozás
trigger: []
condition:
- condition: device
device_id: d1f9734da3454a5fb2adeeed23b57bbe
domain: device_tracker
entity_id: device_tracker.mi_8_ud
type: is_not_home
- condition: device
device_id: b81151a3d4764bd69ded0d16ca5729e2
domain: device_tracker
entity_id: device_tracker.mi_9_lite
type: is_not_home
action:
- code: ''
device_id: 62708711a60e4cc2b387dd57e5346a19
domain: alarm_control_panel
entity_id: alarm_control_panel.foldszint
type: arm_away
-
fo_di
őstag
válasz
huliganboy #16851 üzenetére
lehet idő is a trigger, nem kell entitáshoz kötnöd, ha ez a kérdés
-
Degeczi
nagyúr
válasz
huliganboy #16851 üzenetére
Milyen automatizálás lenne, ahol nincs kiváltó esemény?
-
huliganboy
addikt
Srácok az autómatizáláshoz trigger minden esetben szükséges?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest