- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Keress utána! Van működő és nem jól működő verziója. Most nem érem el a HA-t, de az enyém nem túl jól teljesít. Azt a sok betű-szám kombinációt kell nézni (pl. _TZE200_5b5noeto) amire az általad linkelt oldalon a kérdés-válasznál rá is kérdez valaki. Persze a választ senki sem igazolja.
Most látom az egyik 1-es véleményben benne is van:
"Sajnos ez az eladó a készülék hibás verzióját árulja. Folyamatosan „jelenlét észlelése” állapotban ragad, és teljesen használhatatlanná válik. Eszköz: _tze200_kb5noeto"
Ilyen az enyém is. Megvariáltam egy kis automatizációval, de nem tökéletes.
Akkor ne vedd meg! -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Van egy működő automatizmusom, ami a pince világítás felkapcsolása után, a megvilágítás mértékéből (amúgy tök sötét van lent) indul és egy óra múlva küld egy üzenetet, hogy égve maradt a lámpa. A kérdésem, hogy miképpen lehet azt megoldani, hogy újabb egy óra múlva is küldjön ha még be van kapcsolva?
description: Ha ég a pince lámpa több mint 1 órája, küld egy Telegram üzenetetmode: queuedtriggers:- entity_id: sensor.bme280_sensor_batt_light_3_4above: "10"for:hours: 1minutes: 0seconds: 0milliseconds: 0trigger: numeric_stateconditions: []actions:- data:message: Égve maradt a pincében a lámpa!!chat_id: xxxxxxxxxxaction: telegram_bot.send_messagemax: 10 -
fecus
őstag
Sokat olvastam már erről, hogy tegyük külön VLAN-ba vagy tegyük külön SSID-ra és VLAN-ba a WiFi-s okosotthon cuccokat.
Van egy linketek ahol erről írnak részletesebben? Még nem készítettem VLAN-t, de értem a működését, csak azt nem értem, ha megtörik a WiFi-met mit segít rajta a VLAN? Szóval egyes okok és okozatok zavarosak. -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Ilyen jelenlét érzékelőm van a garázsban. Sajnos a hibás sorozatból: _TZE200_kb5noeto Ezt megoldottam egy kis segéd rutinnal.
A gondom, hogy rám oltja a villanyt, ha az asztalnál dolgozom.
A beállítások:
Fading time
Presence keep time 10sec (0-28800)
Static detection distance 5m (0-6)
Static detection sensitivity 8 (0-10)
Motion detection mode Only PIR
Motion detection sensitivity 8 (0-10)
Valamit elhibáztam? Van működő beállításotok? -
fecus
őstag
Az. Csak azt szerettem volna kipróbálni, hogy egyáltalán fut-e és a miniPC-k vajon ágyúval verébre. Hát azok csak a miniPC-k néha használtan olcsóbbak, mint az új Pi meg az új tvbox.
De ha van valakinek egy felesleges az utóbbiakból akkor jó megoldás, mert kicsi a fogyasztása.
Amúgy a pi3b-vel már egyenértékű. Arra pedig még adnak ki HaOS-t. -
fecus
őstag
Próbából sikerült feltenni egy Vontar X4 médialejátszóra a HassOS-t. (debianon kvm/qemu és azon ez az image: haos_generic-aarch64-16.3.qcow2.xz )
Nem gondolom az éles HA-t átvinni elsőre. Főleg mert ez a médialejátszóm is, ha kicserélem az SD-t benne.
Ha beválik szerzek egy másik dobozt.
Mivel tudnám ellenőrizni, mérni, hogy mennyire lenne reszponzív terhelten?
Utoljára a studio code server volt az élő rendszeren a legnagyobb "fogyasztó". -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Csak tájékoztatás, ha valaki ilyen Zigbee cuccal számol "Talajnedvesség-érzékelő", 2 eső után megkukult. Se kép se hang, mint a részeg segédmunkás. Majd szétszedem mi lelte, de valószínű nem vízálló.
Javítottam a linket.
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Ezt hogyan kell bevinni egy automatizmusba:
Kapcsolja be a ventilátort, ha a kinti abszolút páratartalom kisebb mint a fürdő abszolút páratartalom -1g/m3!
Azaz legyen egy kicsit határozottabb különbség!
A -1g/m3 nélkül meg tudtam írni grafikus felületen, de tovább nem jutottam. -
fecus
őstag
Elért az Accuweather API vége. Ti mit használtok helyette?
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Megvolt. Kétszer.
Ez a napló:
2025-09-08 20:24:20.424 ERROR (MainThread) [custom_components.hacs] Download failed - Got status code 404 when trying to download https://github.com/hebbister/home-assistant-szep-kartya/archive/refs/heads/279ac28.zip
Traceback (most recent call last): File "/config/custom_components/hacs/base.py", line 709, in async_download_file raise HacsException( ...<2 lines>... )
custom_components.hacs.exceptions.HacsException: Got status code 404 when trying to download https://github.com/hebbister/home-assistant-szep-kartya/archive/refs/heads/279ac28.zip
2025-09-08 20:24:20.431 ERROR (MainThread) [custom_components.hacs] [<Integration hebbister/home-assistant-szep-kartya>] Failed to download zipball
Traceback (most recent call last):
File "/config/custom_components/hacs/repositories/base.py", line 631, in download_content await self.download_repository_zip()
File "/config/custom_components/hacs/repositories/base.py", line 677, in download_repository_zip raise HacsException(f"[{self}] Failed to download zipball")
custom_components.hacs.exceptions.HacsException: [<Integration hebbister/home-assistant-szep-kartya>] Failed to download zipballEttől függetlenül létrejött a mappa és van benne 3 fájl, meg egy újonnan létrejött: __pycache__
Létrejött egy entitás ami nem tartozik a SZÉP kártya eszközhöz, de benne van az érték (alsó).
Csak ezzel nem lehet mit csinálni. Ha rákattintok a fogaskerékre ezt írja:
Ennek az entitásnak ("sensor.szep_kartya") nincs egyedi azonosítója, ezért a beállításait nem lehet kezelni a felhasználói felületről. További részletekért tekintse meg a dokumentáció oldalt.
Lehet tényleg nincs rá szükségem, csak most már idegesít. -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Feltettem, de nincs benne adat csak az update.
Ez van a naplóban:
Napló részletessége (HIBA)
Napló: homeassistant.config
Forrás: config.py:939
Először fordult elő: 19:18:18 (1 előfordulás)
Utoljára naplózva: 19:18:18
Invalid config for 'sensor' from integration 'szep_kartya' at sensor.yaml, line 78: length of value must be at most 8 for dictionary value 'card_number', got xxxxxxxxxxxxxxxx, please check the docs at https://github.com/ofalvai/home-assistant-szep-kartyaBeírtam a 16 számjegyet. Melyik 8-at kell, ha nem 16-ot?
-
fecus
őstag
Van egy ventilátorom amit az év egyik felében be- a másikban kikapcsolva kellene tartanom és persze ezt kézzel, vagy HA automatizmussal is tudnom kellene változtatni.
Ismertek olyan WiFi vagy Zigbee relét, ( egy szabványos falidobozba menne) amiben bistabil relé van, tehát nem kell áram alatt tartani az év egyik felében folyamatosan?
WiFi Tasmotás relét át tudnék szerelni, ha van lábkompatibilis relé a beépítettel. Ott lehet impulzust beállítani. De előbb ha van gyári azt próbálnám. -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Frissítettem a HA core-t. Eltűntek a páralecsapódási értékek. A konfiguráció ellenőrző gombra ezt a hibát írja ahány páralecsapódás számítás van a sensors.yaml-ben:
Platform error 'sensor' from integration 'dewpoint' - cannot import name 'TEMP_CELSIUS' from 'homeassistant.const' (/usr/src/homeassistant/homeassistant/const.py)
Nem találom a Neten mit kell változtatni.
Core 2025.1.4 Supervisor 2024.12.3 Operating System 14.1 Kezelőfelület 20250109.26 ilyen rész van a sensors.yaml-ben:
# Páralecsapódási pont számítása
- platform: dewpoint
sensors:
paralecsapodas_gardrobe:
temperature: sensor.bme280_sensor_batt_forced_1_1
rel_hum: sensor.bme280_sensor_batt_forced_1_2
Ez valami régi megoldás, és most már másképpen kellene számoltatni vele? -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Aha! Én segédentitást hoztam létre, mert ott felkínálta. Nem írtam meg soronként.
Akkor ezt törlöm és megírom. -
fecus
őstag
Mégiscsak van kérdésem: Az általános termosztát nem fogadja el kimenetnek az input_boolean változót. Ezt többen reklamálták a fejlesztőnél.
Azt írták, hogy manuálisan beírható az input_boolean outputnak. Itt jön a saját gondom. Beírtam egy szabad okosrelét kimenetnek. Működik a termosztát és kapcsolgat a relé, de nem találom semelyik yaml fájlban a konfigot, így nem tudom átírni. Az általános termosztát leírásában aconfiguration.yaml-ban kellene lennie. Hová tehette el a HA? -
fecus
őstag
Köszönöm.
A második elég lesz. A feladat egy fagyvédelem vagy egy felfűtött állapot kapcsolása távolról.
A termosztát nem kínál on és off állapotot hanem a HVAC lehet off, heat és auto. A heat az on? -
fecus
őstag
A Zigbee TRV06 radiátorszelepem a garázsba került. A párosítás után adott egy csinos kis termosztát felületet a HA. A gond az, hogy a saját hőmérője jókorát csal, mivel a fűtés visszatérő vezetéke mellette fut. Így 18 fokra állítva 13-nál már boldog. Szerinte készen is van.

Hogyan kell beállítani, hogy a másik helyen elhelyezett hőmérő szerint szabályozzon?
Egy külső termosztát automatizmus kapcsolja (on/off) és neki meg 33 fokot állítok be?
Amúgy ezt a szelepet lehet on/off mód mellett szabályozni is? Pl. hogy 50%-on álljon meg. -
fecus
őstag
Biztos a gép fordította.
Tuti nem eredeti magyar volt a szöveg. Én is csak másoltam. -
fecus
őstag
Pontosan nem értem hol jársz, de ezzel el tudod érni a Domo webfelületét:
"A webhely felhasználónév/jelszó visszaállítása
A webhely felhasználónevének/jelszavának visszaállítására, ha ez elveszne, két lehetőség van.
Adja meg a –nowwwpwd parancssori argumentumot ( hivatkozás a részletes utasításokhoz )
Helyezzen el egy „resetpwd” feliratú fájlt a gyökér Domoticz telepítési mappájába. Minden percben ellenőrzik ennek a fájlnak a létezését, és ha megtalálják, a felhasználónév/jelszó visszaállításra kerül, és a fájl eltávolításra kerül." -
fecus
őstag
Kitettem az egyik Zigbee hálózatot az Ubuntu szerverre (ezen fut a HAssOS virtuálisan). Ezzel megoldódott az "összeférhetetlenség". Persze nem tökéletes. A 3 elemes eszköz pár másodpercenként leszakad és visszajön. Ettől még működik. A hálózati táplálású aljzat nem csinál ilyet.
Napló: [kép]
Az eszköz LQI-je 204.
Ma már meguntam, mert túl sok időt vett el, de ha valaki találkozott már ilyennel akkor újra tanácsot kérek. -
fecus
őstag
Megcsináltam a két külön z2m-et. Találtam egy videót is.
Előzetesen a fenti koordinátor egy régebbi SONOFF P ezsp a lenti egy új SONOFF E ember.
A fenti működik. A lenti nem indul el:[10:41:18] INFO: Preparing to start...[10:41:19] INFO: Socat not enabled[10:41:19] INFO: Starting Zigbee2MQTT...Starting Zigbee2MQTT without watchdog.[2024-12-08 10:41:21] info: z2m: Logging to console, file (filename: log.log)[2024-12-08 10:41:21] info: z2m: Starting Zigbee2MQTT version 1.42.0 (commit #unknown)[2024-12-08 10:41:21] info: z2m: Starting zigbee-herdsman (2.1.9)[2024-12-08 10:41:21] info: zh:ember: Using default stack config.[2024-12-08 10:41:21] info: zh:ember: ======== Ember Adapter Starting ========[2024-12-08 10:41:21] info: zh:ember:ezsp: ======== EZSP starting ========[2024-12-08 10:41:21] info: zh:ember:uart:ash: ======== ASH Adapter reset ========[2024-12-08 10:41:21] info: zh:ember:uart:ash: RTS/CTS config is off, enabling software flow control.[2024-12-08 10:41:21] info: zh:ember:uart:ash: Serial port opened[2024-12-08 10:41:21] info: zh:ember:uart:ash: ======== ASH starting ========[2024-12-08 10:41:22] info: zh:ember:uart:ash: ======== ASH connected ========[2024-12-08 10:41:22] info: zh:ember:uart:ash: ======== ASH started ========[2024-12-08 10:41:22] info: zh:ember:ezsp: ======== EZSP started ========[2024-12-08 10:41:22] info: zh:ember: Adapter EZSP protocol version (13) lower than Host. Switched.[2024-12-08 10:41:22] info: zh:ember: Adapter version info: {"ezsp":13,"revision":"7.4.5 [GA]","build":0,"major":7,"minor":4,"patch":5,"special":0,"type":170}[2024-12-08 10:41:22] error: z2m: Error while starting zigbee-herdsman[2024-12-08 10:41:22] error: z2m: Failed to start zigbee[2024-12-08 10:41:22] error: z2m: Check https://www.zigbee2mqtt.io/guide/installation/20_zigbee2mqtt-fails-to-start.html for possible solutions[2024-12-08 10:41:22] error: z2m: Exiting...[2024-12-08 10:41:22] error: z2m: Error: [BACKUP] Current backup file is not for EmberZNet stack.at EmberAdapter.getStoredBackup (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/ember/adapter/emberAdapter.ts:1161:23)at EmberAdapter.initTrustCenter (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/ember/adapter/emberAdapter.ts:937:29)at EmberAdapter.initEzsp (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/ember/adapter/emberAdapter.ts:726:18)at EmberAdapter.start (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/ember/adapter/emberAdapter.ts:1598:24)at Controller.start (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/controller/controller.ts:137:29)at Zigbee.start (/app/lib/zigbee.ts:69:27)at Controller.start (/app/lib/controller.ts:161:27)at start (/app/index.js:154:5)
Azt hiszem egy backupot szeretnének használni. Talán az a baj:? -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Nem értem a kérdést. Most nem ismerek biztonságos megoldást egy HA-n belül két külön z2m hálózatra. Most kértem linket, tanácsot, hogy miként kell megoldani.
Igen már írtam ide és akkor sem tudott senki megoldást adni, hogyan kell egy HA-n belül két külön z2m hálózatot működtetni. Utána találtam ki, hogy legyen a garázsban ZHA mert így két külön hálót tud kezelni a HA.
Amúgy senki sem olvassa el amiket ide írok....
Természetesen rádiós szempontból nem látja egymást a garázs meg a lakás. Innen indul. -
fecus
őstag
Ahogy írtam már van egy z2m hálózatom, sok eszközzel. Ugyan láttam egy megoldást, ahol átverik a rendszert, hogy két z2m hálózat legyen 2 külön koordinátorral, de még nem mertem meglépni.
Azt is írtam, hogy kipróbáltam fent a z2m hálón, de nem ott kellene végeznie a dolgát, mert túl hangos. Ezért ment a garázsba ahol viszont ZHA van.
Akkor fordítom tovább: ki üzemeltet egy HA-n, két külön z2m hálózatot, két külön koordinátorral és voltak-e vele gondjai? Melyik leírás alapján csinálta? -
fecus
őstag
AVATTO TRV. Pontosan: "TS0601 Gyártó: _TZE200_rxq4iti9"
Innen letöltöttem a ts0601_trv_me167.py quirk-et. Betettem a /config/zha_quirks/ mappába. A configuration.yaml-be beírtam ezt:zha: database_path: /config/zigbee.dbenable_quirks: truecustom_quirks_path: /config/zha_quirks/
Újraindítottam a HA-t.
Csak 3 entitásom van. Szeretnék egy olyan tekergethető termosztátot csinálni vele! -
fecus
őstag
Akkor másképpen kérdezem: Valaki tud segíteni ZHA quirk telepítésében?
Már megcsináltam a Neten talált leírás alapján. Több helyen írják, melyik kell az én TRV-mhez. Csak éppen semmi eredmény. Nincs csak 3 entitásom (firmware, lqi, rss). Már töröltem és újrapárosítottam.
Hogyan kell hibát keresni a ZHA-ban? -
fecus
őstag
Nos, beépítettem a nappaliba az AVATTO TRV-t. Nekem idegesítő amikor véletlenszerűen elkezd zümmögni. Este TV nézés közben főleg. Ezt csak azért, hogy aki érzékeny az ilyesmi kis zajokra az ne építse be!
Át is tettem a garázsba. Itt jött a gond, mert odalent ZHA van és az nem látja a funkciókat. Valaki használ ilyet ZHA-val? Segítene életre kelteni?
Csak annyi a feladat, hogy tartson egy hőmérsékletet és azt távolról be tudjam állítani. Mielőtt lent dolgozom egy kicsit felfűtöm, meg a fagyvédelem. De az csak -15C˚-nél kezdődik.
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Szerintem nem jó. A fejek bluetooth-osak, a HUB Zigbee. Ők nem fognak beszélgetni egymással.
Nem használtam még bluetooth fejet, nem tudom mivel lehetne felvinni a vezérlést a Netre. -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Mennyire hangosak az Alin kapható zigbee-s radiátorszelepek (Moes, Avatto, stb)? Csak a hálószobai miatt aggódom. Az 1 méterre van a fejünktől.
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Egy mini switch eszközzel kísérletezek OpenBeken firmware-rel. Az eszköz küldi az állapotát MQTT-n keresztül és sok más adatot pl. térerő, ssid...
Beállítottam a click, double click és hold felismerését is. Ezeket is küldi, látom a log-ban (TASMOTA módon, ha jól értem az angolt).
A kérdésem: Hogyan tudom rávenni a HA-t, hogy ezeket valamilyen állapotváltozóba betegye? Valami nyilvánvalót elrontok és nem látom a HA-ban az eszköz lapján, hogy aztán szabályokat készítsek ezekkel.addEventHandler OnClick 6 publish button1 clickaddEventHandler OnDblClick 6 publish button1 dblclickaddEventHandler OnHold 6 publish button1 hold -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Wife Acceptance Factor = feleség elfogadási faktor
Az érintőset nem használja mert az neki nem működik.
A nyomógombos határesetnek tűnik, csak arról meg nem fogja tudni ránézésre, hogy be van-e kapcsolva a villany.
No, ezért keresek "hagyományos" billenő kapcsolóst. US formában már találtam, csak az itthon nem beszerelhető. -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Van egy fali kapcsolóm (sima fali doboz, nem mélyebb).
Szeretném lecserélni 3-as kapcsolóra ahol a 3 közül egy dolgozna az eredeti kapcsoló helyett a másik kettő csak állapotot adna a HA számára és más eszközök kapcsolására használnám fel a jelet.
A kérdéseim:
Ugye tudom a nem bekötött kapcsolók állapotát is figyelni/feldolgozni a HA-ban?
Van ilyen kapcsoló nem nyomógombos hanem "hagyományos billenő" kapcsolóval (eddig nem találtam)?
Valahogy ki lehet programozni, hogy a két, fizikailag nem használt relé ne is kattogjon (Pl. tasmota firmware)? -
fecus
őstag
Ha valaki pont okos hosszabbítót keres ez a Tesla Smart jó lehet. Van bontott olcsóbban is.
Amúgy ezeket lehet integrálni HA-ba? -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Tudja valaki mi történt az evohome integrációval?
"Ezt az entitást már nem biztosítja az evohome integráció. Ha az entitás már nincs használatban, törölje azt a beállításokban."
Be tudok lépni a weboldalra, minden működni látszik a HA integráció kivételével.
Kerestem a Neten, de nem találom, hogy másnak gondja lenne. Jók a belépési adatok a configuration.yaml-ben helyesek. -
fecus
őstag
Sok WiFi-s, elosztó dobozba való kapcsolót árulnak ami - ha jól értem - kismegszakító is. Ezen kívül mérnek is.
Olyan eszközzel találkoztatok már ahol a WiFi-n keresztül állítható a leoldás árama is?
A garázsban betennék egy ilyet és erről működtetném a kísérleteimet vagy a javított berendezést. A HA-ban, mobilon beállítanám a kívánt áramot és úgy javítgatnám, próbálnám a cuccot. -
fecus
őstag
A földszinti garázs és a 2. emeleti lakás (itt van a Sonoff dongle P) között kellene zigbee kapcsolat. Köztünk egy lakás azaz 2 födém van. "Simán" nem lát át, azt próbáltam. A kérdéseim:
1. Mi lenne a legolcsóbb megoldás?
2. Lent van a szerver. Abba tehetnék még egy gateway-t. Lehet két zigbee dongle-val működtetni egységes rendszert?
3. Ha nem, a külső falra, vízmentes dobozba feltennék valamit félúton a két szint között.
4. Ebből következik a következő kérdésem, hogy a köztes eszköz kapcsolódhat egy routerként működő okosaljzathoz is? Nem kell a gateway-hez? -
fecus
őstag
Ezt a Ledvance LED fényforrást sikerült valakinek integrálni HA-ba, offline üzemre. A Tuya Cloudcuttert írják, de nem volt mindenki sikeres.
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Egy szónak is száz a vége, van tanácsotok, hogy milyen időjárás kártyát tudok alkalmazni ami elég jól néz ki és tudok vele órás és napi előrejelzést kitenni?
Én eddig nem találtam, mert a weather.get_forecasts leírásában nem segítenek vagy én nem értem.
Eddig volt egy custom card és egy szolgáltató. A szolgáltató maradt és kell egy másik card. Keresem. -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Még nem tudom ebből az új weather.get_forecastsmódszerből, hogyan lesz olyan jó kis animált előrejelzés 5 napra és 5 órára előre. Eddig ez jól működött.
Majd keresek példákat. -
fecus
őstag
A mai HA OP (12.2) frissítés után az első kártyán és a második kártyán semmilyen előrejelzés sem jelenik meg:
cards:- type: custom:weather-cardentity: weather.otthonicons: /local/icons/current: truedetails: trueforecast: truehourly_forecast: falsenumber_of_forecasts: 5- type: custom:weather-cardentity: weather.otthonicons: /local/icons/name: Napidetails: falsecurrent: falseforecast: truehourly_forecast: truenumber_of_forecasts: 5
Eddig (20 perccel ezelőtt) még az 5 napos/órás előrejelzés volt. Megdöglött a forecast paraméter.
Hogyan tudom megtalálni mi lett rossz?
Az elsőn az élő adatok megvannak. -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Az Alin vannak most egész jó árak. Pl. Zigbee mini switch
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Nagyon a pálya széléről: nem 2 környékén jött egy újítás, hogy a dasboard már régebbi adatokat is mutat mint 2 hét? Esetleg e miatt változott az adatok tárolása. Nézni kellene a mi változott listákat 2 körül!
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Az a lényeg, hogy a söntöt az izzóval teszed párhuzamosan. Ez ad egy kis áramot a kapcsolónak. Így tud működni a nulla nélkül.
Elvileg a kapcsolóra bejön a fázis, az kapcsolja, az elmenő vezeték felmegy a lámpába, a lámpából egy másik vezeték visszajön a 0-ba. Na ez a vezeték már nem megy le a kapcsolóba, hanem a fali dobozban "kötődik meg".
Azt, hogy a söntöt fizikailag hová teszed, az technikai és hozzáférés kérdése. Vagy a lámpába (ez tűnik a jó megoldásnak) vagy a fali dobozba.
De ha ezt bonyolultnak érzed akkor valakivel csináltasd meg aki érti az ilyesmit! Tudod az áramjárta vezető ugyanolyan mint amiben nincs delej, csak más a tapintása.
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Ezt a kamerát be tudnám tenni a HA-ba? Két feladat van:
- a szerveren rögzítsem HA-n keresztül,
- a mobilon bele lehessen nézni.
SSH tunnel-el csatlakozom kívülről. A szerveren Ubuntu fut, tehát az is jó, ha valami program rögzít, meg irányítja a kamerát és én ebbe tudok belenézni a HA segítségével.
Vannak kedves emberek felcsengetnek éjjel, meg gazdik akik aknásíttatják az előkertet a kis kutyusaikkal.
Ha ez nem jó, milyen kulcs-tulajdonságokat keressek? -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Ilyen radiátorszelepet használ valaki. Nincs típusa és ránézésre nem találtam a z2m adatbázisban.
-
fecus
őstag
Ezek a Zigbee cuccok most jó árúnak tűnnek. Tudom referal, de abban lehet a kedvezmény is. Levélben jött.
BlitzWolf® BW-SHP15 Zigbee 3.0
Nem sikerül az olcsóbb link.
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Ez mit jelent?:
Logger: homeassistant.components.http.banSource: components/http/ban.py:129Integration: HTTP (documentation, issues)First occurred: 2023. november 10. 22:29:23 (55 occurrences)Last logged: 18:05:55Login attempt or request with invalid authentication from 192.168.3.190 (192.168.3.190). Requested URL: '/api/states/sensor.nappali_homero_humidity'. (Home Assistant/2023.10.2-11484 (Android 12; iPlay50 Pro))Login attempt or request with invalid authentication from 192.168.3.190 (192.168.3.190). Requested URL: '/api/states/switch.0xa4c138748e039f18'. (Home Assistant/2023.10.2-11484 (Android 12; iPlay50 Pro))Login attempt or request with invalid authentication from 192.168.3.190 (192.168.3.190). Requested URL: '/api/states/sensor.bme280_sensor_batt_1_2'. (Home Assistant/2023.10.2-11484 (Android 12; iPlay50 Pro))Login attempt or request with invalid authentication from 192.168.3.190 (192.168.3.190). Requested URL: '/api/websocket'. (Home Assistant/2023.10.2-11484 (Android 12; iPlay50 Pro))Login attempt or request with invalid authentication from Fecus-realme-GT.home.ff (192.168.3.132). Requested URL: '/api/states/sensor.furdo_homero_humidity'. (Home Assistant/2023.10.2-11484 (Android 13; RMX3363))A tableten kihelyeztem pár páratartalmat az asztalra. Amúgy van a tableten HA app és nincs beállítva jelszavas belépés.
-
fecus
őstag
Ne sajnáld! Közben kitanultam a Beken csipes cuccok OTA frissítését. Csak olyanom pont most nincsen.
De lehetne cserélni, csak a bekötését kell visszafejteni. De csak ha találok ingyen egy kis modult, mert többet nem érdemes költeni rá. Az nem okoz olyan örömet mint a hacking.
Talán az ESP-02s jó lenne bele? -
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha beválik szerzek egy másik dobozt.
Csak ezzel nem lehet mit csinálni. Ha rákattintok a fogaskerékre ezt írja:

Tuti nem eredeti magyar volt a szöveg. Én is csak másoltam.

Ha be vagyok jelentkezve akkor is annyi. Az OutdoorFun akcióban van. Onnan indultam.
Talán az ESP-02s jó lenne bele?