Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeriPapa2
tag
Tisztelettel kérdezem. A Sonoff TH-ból a hőmérséklet kinyerhető tizedes felbontásban? Az alap eWelink-es rendszerbeni egész érték, hőmérséklet szabályozáshoz kevés. Radiátorhoz termoelektromos aktuátort szeretnék vele működtetni.
-
FeriPapa2
tag
Eddig felhozott gondjaimra nem igen kaptam használható választ, de hátha egyszer másképp lesz! Most a következö a probléma. Kaptam egy Broadlink RM pro+-t. Van jó néhány RF-es dugalj meg IR-es cuccok. Az IHC-s appal megy is minden prímán. Aztán úgy gondoltam kipróbálom a Domoticzal. Más terveim is lettek. RPi3-ra sikerült feltelepíteni, majd rá a Broadlink pluginját. Az IR-es kapcsolókat sikerült feltanítani, müködnének is de a fontosabb az RF-esek lettek volna, na azokat nem lehet. Domoticzból indítva a tanulást az istennek sem hajlandó reagálni egyik sem. Olvastam, hogy van rá mód ezt kikerülni de csak az e-Control appból lehet. Ha igaz. Közben rendeltem ezen felbuzdulva egy mini3-at is egy másik szobához IR-es ventilátorhoz és párásító vezérléshez. Majd együtt át inportálom. Na itt jött a másik probléma. Minden más appba betehetö csak az e-Controlba nem hajlandó müködni. Nem hajlandó felismerni. Valami kínai nevü eszköznek látja de nem hajlandó tovább lépni. Na mindegy majd feltanítom a Domo alól. Felismeri, a hardver oké megvan a három kapcsoló. De a "Learn" gombra semmi reakció. A sárga led nem hajlandó felvillanni. A logban semmi hiba minden rendben. Ugyan úgy zöld és ugyanaz a bejegyzés mint a másiknál. Van valami amit még ki lehet próbálni vagy ez kész?! Ha valaki tudna segíteni jó lenne!
-
FeriPapa2
tag
Szeretnék a PC-m bekapcsolt állapotához az Rpi-n futó Domoticzban eseményt kapcsolni! Hogyan lehet láttatni a PC bekapcsol állapotát?
-
FeriPapa2
tag
Tudna valaki megoldást android mobil összekapcsolására Domoticzal. Lehetne például az akku töltöttséget figyelni? Ha van rá mód akkor atomatizálnám a töltést.
-
FeriPapa2
tag
Most tűnt fel, hogy a tasmotás sonoffok egy órával kevesebb időt mutatatnak, az eszköz naplójába is az íródik. Tudja valaki hogy lehet átállítani? Találtam egy ilyen konzolos javaslatot, de ettől csak rosszabb lett. Totál Nulláról indult. "BackLog NtpServer1 192.168.11.1;NtpServer2 0;NtpServer3 0"
-
FeriPapa2
tag
Az újfajta Sonoff Basicra lehet hőmérőt cstalakoztatni? Ha igen van valami leírás hozzá?
-
FeriPapa2
tag
Tudna valaki segítei? Lehet valahogy NODE-Red-ből értéket átadni Domoticz változónak MQTT-n? Egyiket sem ismerem még igazából de azért már sok mindent sikerült kikisérletezni. Ez lenne a következő lépés.
-
FeriPapa2
tag
Nincs valakinek Blitzwolf bw-ss1tuya konverttel lementett firmware-je? Valahogy nem sikerült a tasmota alakítás és most vtrust-recovery állapotban van. Visszarakná az eredetit csak az a baj, hogy backupot meg nem csinált előtte valamiért.
-
FeriPapa2
tag
Erre nincs vagy senki nem tud megoldást?
(#17073) -
FeriPapa2
tag
Tud valaki arra megoldást, hogy okos tévre üzenetet lehessen beadni műsor közben MQTT-vel? Pl.: leállt a mosógép! WebOS-Domoticz-Node-red vonalon.
-
-
FeriPapa2
tag
válasz LógaGéza #17807 üzenetére
Template kivan választva BlitzWolf SHP-nek. 15A-es verzió. Mit kell még.beállítani. Van SHP8-am is, azzal semmi probléma nincs. Sőt megflesheltem egy cseh U-Smart minit is. Az is oké kivéve az áram mérést. Azt nem hajlandó mérni. A kalibrációval tisztában vagyok. Csak mérne valamit.
-
FeriPapa2
tag
válasz LógaGéza #17810 üzenetére
Oké, látom. Ezen kivül mit csináljak vele. Lehet neked triviális a feladat, de én nem tudok tovább lépni. A Template menüben csak Gosund SP1-t lehet kiválasztani. Ezt próbáltam, semmi eredmény. Megpróbáltam a GPIO-kat átállítani a linken láthatóakra, semmi. Vagy ezt a fekete mezőben levőt írjam be a parancssorba így ahogy van? Vagy mit csináljak?
-
FeriPapa2
tag
válasz Sebiferi #17774 üzenetére
Megcsináltam Sonoff TH-val a második hőmérést az Rx felhasználásával a javasoltak szerint. Külső- belső hőmérsékletet akarok vele mérni. Van néhány tized offset a két érték között. Nem tudod véletlenül, hogy lehet e összehozni a kettőt. Amit találtam -TempOffset - az a leírás szerint mind a kettőt állítaná. De az egyiket a másikhoz kellene húzni. Ha nem lehet akkor nyilván marad a feldolgozásban való beavatkozás.
-
FeriPapa2
tag
Tudna valaki segíteni?
1. Beüzemeltem egy RTL433 SDR-t. BLITZWOLF BW-IS6 nyitás érzékelőt szeretnék vele figyeltetni Domoticzal. A napló szerint látja is "Generic-Remote"-ként, a 3 állapotját is. De eszközként nem veszi fel, míg amire nem is számítottam, az autó TPMS-ét hőmérőként meg az erkélyen levő RF-es hőmérőt igen. Meg egy kapcsolót "Waveman-Switch"-nek ami úgy néz ki, egy RF-es dugalj, de az állapotát nem váltja. Leírások alapján nem boldogulok. Nem tudok tovább lépni.
2. Van-e valaki flashelt már sikerrel BW-SHP9 Power stripet? BW kapcsolót, konnektort, dugaljat már sikerült, de ezt egyenlőre nem. -
-
FeriPapa2
tag
Valaki tudna segíteni, hogyan lehet megcsinálni domoticzból IFTTT-vel egy SmartLife-os kapcsoló működtetését? Van egy esemény (állapot változás) amire működtetni szeretnék egy Blitzwolfos (SHP9) kapcsolót. Megvan a webhook-os API kulcs, be van téve az értesítésekbe. Blocklyval próbálnám de innen nem tudok tovább lépni!
-
FeriPapa2
tag
Lehet-e Sonoff Basic R2 és Sonoff TH kapcsolókkal kontaktus érzékelést megoldani, hogy a relé működését ne érintse? Továbbra is külön paranccsal működjön! Tasmota van rajtuk.
-
FeriPapa2
tag
válasz LógaGéza #19096 üzenetére
Oké! Már olvasgattam. Csak nem értem. Egy fél napot elszarakodtam vele. De úgy nem működik ahogy szeretném. BASIC R2. Rákötöttem egy microkapcsolót az RX és a GDN közé. Paraméterekhez a GPI03-ra beállítom a Kapcsoló1-et. Nyomkodom a kapcsolót működteti a relét, amit nem kéne. Ha van rá megoldás, nem lehetne konkrétan segíteni? Azt hittem ez a fórum azért is van, hogy aki valamibe elakad kapjon segítséget!
Egyesek jobbára csak kioktatással "segítenek". Természtesen ez nem rád értettem.
-
FeriPapa2
tag
válasz LógaGéza #19108 üzenetére
Valóban a SwitchTopic segített. Köszönöm a segítséget.
Csak azt nem értem néhányan miért éreznek késztetést, hogy lekezeljék az olyan, a témában amatőröket, mint én is, ha konkrét segítséget kér. Kb. fél éve kezdtem bele a DIY-be. Először mindenről próbálok infót gyűjteni. Ahhoz képest sok mindent megcsináltam már és működik is. Sajnos az angolom gyenge, így a google fordításra vagyok kényszerülve ami sajnos sokszor nem túl patent. Ha megakadok adjam fel? Hát akkor már inkább megkérdezem. Válaszolni nem kötelező. Nem segíteni, de kioktatni meg ......
-
-
FeriPapa2
tag
Használt már valaki ilyen dimmert?
-
FeriPapa2
tag
Olyan tasmositásható wifis relét keresek ami 230vac-val működik és feszmentes kontaktus kimenete van. Kazánhoz kellene computhermes rádiós kapcsolóhoz párhuzamos műkődtethetés céljából. Tud valaki ilyet? Nekem eddig nem sikerült találnom.
[ Szerkesztve ]
-
FeriPapa2
tag
Kösz a segítséget!
De miért gondolod azt, hogy nem kerestem. Shellyt eddig nem használtam és ahogy kerestem arra meg nem adta fel. Amúgy ezek egyéként is fali dobozba vannak kitalálva ahogy kinéz. Nekem meg a kazán oldalára kell felrakni. De nyilván megoldható.
Most egy sonoff basic van felrakva bekötve 3 ds18B20 érzékelővel. Az érdekel, hogy ezeket abba be lehet e kötni úgy, hogy működjön is. Ha lehet ilyet kérdezni![ Szerkesztve ]
-
FeriPapa2
tag
válasz jézusom #21626 üzenetére
Csak érdekességből: A múlt héten jött két AVATTO RGB-s dugaljam, tuya app-os. Simán felment rá a tasmota tuya converttel. De ami igazán meglepő volt az, hogy egy, a nyáron vásárolt Blitzwolf (szara) SHP9 stripet is kiprobáltam újra a konverttel és elsőre felnyomta rá. Pedig annak idején feladtam több tucat próbálkozás után. Még a githubon is ugy van a mai napig is, hogy serial konverttel működik csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest