- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #26262 üzenetére
Oh. Igy megy az rpieasyben! nagyon köszi!
Sajnos a domonak nem adja át, pedig IDX be van állÍtva. Domoban temp+humidity van hozzá adva. Ehhez tartozó idxet megadtam, plusz a domo ip cÍmét is. Viszont itt nem tudom, lehet máshogy kéne mert ugye nekem egy raspberryn fut a rpieasy meg a domo is, a cikkben meg valami esp-n külön.Lényeg hogy most domora nem mennek adatok, csak az easyben vannak.
Oké, most nézem a "remote device adress" az a mac cÍm... -
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #26131 üzenetére
NA ez fasza lenne. Fut az rpieasy. Az egyetlen bt hőmérőmet látja ugyan, de csak valami battery adat jön, az is fals. A hő- meg pára "none".
Csak a domo http aktÍv, nem kéne az MQTT-t is aktiválni valahogy? Vagy egyáltalán hogy működne? Idáig már nem megy el a cikk sajnos
-
yogee
tag
válasz
enesbcs #25912 üzenetére
Köszi, valahogy rávezettél a megoldásra...
Csak, hogy más is okuljon belőlebár ahogy látom itt mindenki sonoff-al használja...)
A tasmotán nem elég switch-et (vagy buttont) létrehozni, hogy a domoticznak küldje a MQTT-n az állapotot, fel kell tenni valamelyik GPIO-ra egy relay-t is.(mindegy hova)
Hát nem tudom, az espeasy ízibb volt... -
gya/352
tag
válasz
enesbcs #25911 üzenetére
Köszi. Ahogy ojb írta, illetve ahogy a #25908 -ban látható, valami miatt spontán újraindulás van és akkor kapcsolja le a relét. Megjegyzem, most már ahogy kezdem sejteni hogy mit keressek, megtalálom olyan újra indulások nyomait is amikor nem kapcsol le a relé.
Mivel már flash-seléskor sem ment fel simán a firmware az sem kizárt hogy van valami hardveres gond a Minivel, de az is lehet hogy a firmware bénázás hagyott nyomot a kis tárolójában és azért omlik össze időnként. Mivel nem a legujabb tasmotát raktam fel rá eredetileg, most OTA-n megfirssítettem, meglátjuk hátha segít. -
gya/352
tag
válasz
enesbcs #25832 üzenetére
Gyárival nem teszteltem, nem akartam felrakni a telefonra a gyári appot, én ostoba a DIY módot meg nem próbáltam ki, rögtön nekiestem és átflasheltem.
Szétszedtem, de a belseje is olyan kézmeleg mindenütt, a chip sem meleg, a relé sem, a tápja sem.
2 tasmotás eszközöm van, az mqtt topicot már az elején igyekeztem egyedire beállítani, egyedül a group topic azonos, nem tudom az számít-e.Szóval nem jutottam előrébb, továbbra is lekapcsol, de érdekes módon ezt csak este 6-8 óra között teszi egyszer-kétszer. 0-24-ben be van kapcsolva, egész nap nem kapcsol ki csak az említett esti időszakban. Agyrém.
-
yogee
tag
válasz
enesbcs #25872 üzenetére
Hali!
Egy csengő nyomógombot váltanék ki a tasmotat futtató d1minivel.
Espeas-vel teljesen korrekten megy a dolog, beállítom a domo servert, az idx-et és amikor a csengőnyomogombot megnyomom, a domoban vált.
Ezt csinálom tasmotával:
1.beállítom az mqtt szervert/topicot (tasmota_csengo)
2.device(18) -ra állítom a típust.
3 D7-et beállítom switch-nek
4.az idx-et a domoban létrehozott idx-re állítom
MQTT explorerrel látom, hogy a MQTT-n megjelenik a domoticz/out és a stat/tasmota_csengo topic alatt pedig POWER bejegyzés alatt a kapcsoló megnyomásakor ON/OFF érték váltakozik...
Gondoltam, hogy egy RULE segítségével létrehozom a domoticz/in-t, de szerintem ennek anélkül is működnie kellene.Lehet a sonoff templatekbe ez a rule be van állítva alapból?
Eddig az espeasy-t használtam, de ahogy látom nem nagyon frissítik , ezért gondoltam, hogy váltok tasmotára, de eddig nem győzött meg.... -
gya/352
tag
válasz
enesbcs #25547 üzenetére
Még egyszer köszönöm az indító segítséget. Két estét elszenvedtem ezzel a néhány sorral, végül egy kicsit más lett a megoldás, mert ahogy te írtad a commandArray utáni részt, az nekem nem működött, de commandArray['UpdateDevice'] már működött.
Már csak azt kellene valahogy megoldani, hogy a scriptet az alap értékek változása indítsa.
Ha erre is van valami ötlet megköszönöm, mert a netes példákban csak esemény által triggerelt futtatást találtam. -
gya/352
tag
válasz
enesbcs #25547 üzenetére
Köszönöm, barátkozom vele.
Mivel egyiket sem ismerem, így szinte mindegy melyikkel próbálom megoldani. Amelyik egyszerűbbnek, érthetőbbnek tűnik a számomra, azzal próbálkozok.
Shelly EM-ről van egyébként szó, a power factort szeretném megjeleníteni, de ha sikerül, akkor akár az áramot is meg lehet oldani. -
-
törölt tag
válasz
enesbcs #24913 üzenetére
Ajjaj, nem akarok ünneprontó lenni így a hosszú hétvége előtt, de nálam a HA a kukában landolt. Pár perce tettem vissza a Domoticz mikroSD kártyáját a Pi4-be.
Minden tiszteletem azoké, akik a HA-t használják, le a kalappal előttetek.
Én ősemberként, vagy boomerként ha jobban tetszik, maradok a Domoticznál. -
szat8
tag
válasz
enesbcs #24361 üzenetére
Köszi az infókat!
ESPHome-ban elvileg 320 ms az interval és 5 perc a duration, (habár utóbbinak a leírás szerint nincs jelentősége,) a window-ra viszont nincs megadva a default érték.
De az általad adott ételekből már látom, mi az életszerű, köszi! A random érték eszembe se jutott volna, ötletes!Egyébként az ujjlenyomat olvasóra olvastam itt olyan ötletet, hogy csengőgombnak, és ha felismeri az ujjlenyomatot, akkor nyit, ha nem akkor csenget. Na az szuper lenne! Csak kültéri ujjlenyomat olvasót biztos nem könnyű összehozni.
-
gya/352
tag
válasz
enesbcs #23196 üzenetére
Szuper. köszi. Akkor így már értem, hogy miért mondták itt korábban, hogy szenzorhoz ESPEasy-t, reléhez Tasmota-t ajánlott használni.
Bocsi ha alap dolgokat kérdezek, most kezdek elmélyedni ebben. Ráadásul sokszor azt sem tudom mit keressek a továbblépéshez. Pl. ezt a Sonoff Touch példát biztos nem találtam volna meg. -
LógaGéza
veterán
válasz
enesbcs #22090 üzenetére
Valamint a bypass is fogyaszt valamennyit folyamatosan, lehet csak pár W-ot, de több helyen már lehet tekintélyesebb mennyiség.
Kicsit visszás a dolog - telerakjuk LED-es fényforrással a házat, hogy kevesebbet fogyasszon, aztán rakunk elé egy műterhelést, hogy vezérelhető maradjon
Szerintem a legjobb módon oldottad meg a problémát, ha nekiesek a felújításnak, én is ezt fogom tenni. -
cpt rodgi
tag
válasz
enesbcs #22089 üzenetére
Köszönöm . igy tettem de ez a espeasy sokat valtozott. ( anno amikor kiptobaltam "xxx.120, "es irom is. most egy mappaban vagy 30 fw van. Na nagynehezen felraktam, es valoban, hömerö, liquid level, feny, minden megy, de
egyszeuen a panelon levö relet espeasy alatt nem birom rabeszelni , h müködjön. 100 youtubot, es forumot neztem. valami aprosagot mindig kihagyok. minden adat jöt a domoticz fele ( mqtt) ugy ahogy szeretnem. de egyszerüen a domoticz bol nem tudom a gpio5 ( gyarilag ott a rale) vezerelni .olyan mint ha az espeasy csak szenzorre lenne tertemtve... nem tudom mit ronhatok el .. -
-
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #20412 üzenetére
"sudo npm start gondolom megy." persze, azokat a hibákat dobja amit beraktam ide. NPM ci ugyan ezt produkálja!
De mi ez hogy npm-el akarok küzdeni? Van más megoldás?
Egyébként most éppen méri a hő/párát, de a hibákat ugyan úgy adja.A linked alapján amit értek belőle, az interferenciára tudok gyanakodni esetleg, végülis tényleg a router mellett van a cuccos. Esetleg a tápellátás. A yaml-t meg próbáltam de falakba ütköztem. Mondjuk elég nehéz igy hogy fogalmam sincs miaz csak ráguglizok mindenre
-
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #20369 üzenetére
Oké kicsit túlbuzgó voltam. Most néztem reggel óta nem jött adat
BeÍrtam gyorsan hogy
cd /opt/zigbee2mqtt
npm start
aztán ez fogadott:er/z-stack/znp/znp.js:136:32)
at Generator.next (<anonymous>)
at /opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/dist/adapter/z-stack/znp/znp.js:27:71
at new Promise (<anonymous>)
at __awaiter (/opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/dist/adapter/z-stack/znp/znp.js:23:12)
at SerialPort.<anonymous> (/opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/dist/adapter/z-stack/znp/znp.js:134:49)
at SerialPort._error (/opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:198:14)
at /opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:242:12
npm ERR! code ELIFECYCLE
npm ERR! errno 1
npm ERR! zigbee2mqtt@1.16.0 start: `node index.js`
npm ERR! Exit status 1
npm ERR!
npm ERR! Failed at the zigbee2mqtt@1.16.0 start script.
npm ERR! This is probably not a problem with npm. There is likely additional logging output above.
npm ERR! A complete log of this run can be found in:
npm ERR! /home/pi/.npm/_logs/2020-11-03T20_00_38_931Z-debug.log
pi@raspberrypi:/opt/zigbee2mqtt $
Na most erre mit lépjek? -
törölt tag
válasz
enesbcs #20184 üzenetére
Nem akarok pálcát törni, így amit most leírok nem beszállás a vitába, hanem csupán a saját észrevételem.
Nagyjából 2008-óta 4 NAS-om volt, amiből mostanra maradt egy DS412+ és egy DS918+. Sokáig natívan futott rajta a Surveillance Station, a Transmission és a Plex médiaszerer, de a kamerarendszerem jó ideje a saját DVR-rt használ, így a NAS csak akkor fut, ha éppen filmet nézek (és persze ő akkor torrentezik is egy kicsit).
Évekig használtam a Dockert a Domotichoz a DS918-on 16GB RAM-mal, majd később sok minden máshoz is (Transmission, UniFi Controller, Deluge, egyéb csacskaságok), de aztán annyira komoly problémákat okozott a sok port ütközés és kavarodás, hogy szépen lassan áttértem a MálnaPC-n való natív futtatáshoz, és az alkalmazások száma is lecsökkent 3-ra: UniFi Controller, Domoticz és Pi-Hole.
Ezzel nem mondom azt, hogy a Dockernek nincs létjogosultsága, hanem hogy én már nem használom, és nem is fogok semmit sem Dockerben futtatni.
Kísérletezni, tesztelni, tanulni, megtapasztalni jónak tartom, de ha őszinte akarok lenni, nem sokra becsülöm a Dockert, és bizony egy jobb fajta RPi4 megeszi reggeire a Dockerre telepített Domoticz-ot. Arról nem is beszélve, hogy az adott Docker image frissítése mindig körülményes.
Persze ez csak egy magánvélemény, és a saját megtapasztalásom a saját IoT környezetemben, de lehet, máshol profin hasítanak a Dockeres cuccok, hibátlanul teljesítenek, és egyszerűbben működnek, mert tőlem jóval szakavatottabb kezek használják. -
amargo
addikt
válasz
enesbcs #20207 üzenetére
Nem egy pi-n fog kijönni az előnye, ott is max akkor, ha fájdalom mentessen szeretnél verziókat kezelni, vagy esetleg frissítés gombra nem remegő kézzel rányomni. Dockernek kernel szintű az integrációja mint a zfs-nek is.
Mint sokunknak nekem is van egy szerverem, sima e8400 6GB, HA, db, több tucatnyi apró program (mind-mind container-ből fut), külön network layerbe szervezhetők, továbbá megadható ki-kivel kommunikálhat (egy betörést nehezíti). Egy alpine-os verzió mérete elég kicsi is, a docker layer-ekre épít. Egy ekkora gépnél az a pár százalékos erőforrás igénye, eltörpül a hozzáadott rengeteg extra mellett (resource limit ne rohassza meg az egész szervered).Nem beszélve arról, ha mondjuk valaki fejlesztő és nem szeretne szívni a különböző környezetekkel akár már buildnél vagy egyszerűen egy image-be csomagolod az alkalmazást és a deploy-nál a kubernetes megold mindenféle gondot. Nyilván egy egyszerű home servernél mondható, ez nem számít, viszont azért tud fájdalmas lenni egy verzió váltás is vagy ha 30 fokot csinál a házba a rendszer.
-
aicon
senior tag
válasz
enesbcs #20207 üzenetére
Mindenkinek joga van termeszetesen a saját velemenyhez.
Az en hozzaszolasom inkabb a felretajekoztatas elkerülése,
az aki nem ismeri ne batorodjon el a használatától.
Sokban megkönnyíti az életet, kezdőknek és haladóknak egyaránt.
Es ami nagyon fontos, nem "szemetelodik" tele a gazdagep fuggosegekkel, amelyek kesobb utkozhetnek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
enesbcs #20207 üzenetére
Nem az elképzeléseddel van a fő gáz, hanem a "aki nem ért hozzá, annak biztos jó" nagyképű hülyeséggel.
Olyat meg végképp senki nem állított, h gyorsabb lenne, de hogy elhanyagolható, nem észrevehető a különbség, az tény. Az előnyök pedig jelentősek (mondjuk nyilván nem egy kis Zero a fő terepe, hanem olyan gép, ami több minden futtatására is ki van használva, és ott az is fontos, h ezek a rendszerek semmilyen függőség miatt ne akadjanak össze) -
aicon
senior tag
válasz
enesbcs #20184 üzenetére
Hát ez elég vitatandó, miben fölösleges erőforrás pazarló a docker egy natív telepítéssel szemben?
Ez nekem inkább hajaz a "nem kell automata váltós kocsi mert sokat fogyaszt, meg kanyarban nem tudom kihúzatni" autószerelőtől, aki nem vezetett automatát, legfeljebb a szervíz udvarán pár métert... -
Degeczi
nagyúr
válasz
enesbcs #20093 üzenetére
Nem csak tápra küld jelet, hanem a leszakadást is figyelni kell, mert itt az alapján csukja a garázskaput.
Ezért használt MQTT-t a készítő, mert ott beállítható LWT, amit magától küld az MQTT bróker, ha az adott eszköz már nem elérhető, így egyszerűen letudva a kérdést. -
kgymac
őstag
válasz
enesbcs #20006 üzenetére
Inkább notepad++, az legalább normális.
Elég lenne kibővíteni a leírásodat mc telepítéssel, + megemlíteni, hogy érdemes feltenni, mert hasznos tud lenni win-hez szokott emberkéknek. Ha nem lenne mcedit, helyette esetleg a nano is használható.
Bár gyakran azt is telepíteni kell. A vi az alap, de unix szűzeknek nagyon nem ajánlott. -
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #19981 üzenetére
Ez segÍt? a "mi pici" a xiaomi hőmérő neve
Igen a sonoffos 2531 az eszközöm. Más zigbee eszközöm nincs.
Most ha már van rajta gyárilag firm, akkor a pi-n keresztül lehet frissÍteni? Mert kütyüm nincs hozzá, csak sima uart kábelem, de nem ez a debugger. Az eszközöknél engedélyeztem a temp humidity értékeket. -
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #19757 üzenetére
Sorry, de ezt Így nem tudom értelmezni, pedig szépen érthetően leÍrtad
Most nekem a raspberryn raspbian fut domoticzal, akkor mellé felmegy még ez a rpieasy? És akkor már fel is ismeri a btle eszközöket? Vagy kell még kütyü hozzá? De nekem pi4 van az elvileg tudja is a btle-t -
amargo
addikt
válasz
enesbcs #19757 üzenetére
A felsorolásba még a tasmota-t is odaraknám zárójelben, mert én pont a napokban raktam tasmota-t az esp32/ESPHome helyére, mert valamiért nem akart az egyik napról a másikra a wifi hálózatra csatlakozni az ESPHome.
Tökéletesen összeszedi az LZWSD02-t, csak valamiért folyamatosan küldözgeti a status-t.. -
zsamiatt
őstag
válasz
enesbcs #19284 üzenetére
igen már megtaláltam, de sajnos az shelly plugin nem megy a domoticzom alatt
domoticz 2020.2 (build 12213) with Python Version: 3.5.1.
ez kerül a logba:
2020-09-17 18:30:53.986 Error: PluginList: Parsing '/usr/local/domoticz/var/plugins/Shelly_MQTT/', 'Error document empty.' at line 0 column 0 in XML ''.Más plugin megy.
-
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #17059 üzenetére
Köszi! Jól csináltam elvileg. Ezt találtam
Nem baj, közben egy lusteron tuya smartos rgb vezérlőt sikerült otán feltasmotáznivan még egy.
Ez a th10 zsákutca, ez van, valami más fajta hőérzékelőt tudtok ajánlani? Pára mérővel jó lenne. -
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #16976 üzenetére
Köszi! Pedig ezt is olvastam, de most jobban átrágtam, így f@sza. De ugye nem kell mindig mqtt engedélyezni, ha ujra indítom a pit? A wifi szerintem okés kell, hogy legyen, elég közel van, de lehet hogy átváltok tasmotára, nem tudom miért az easyt választottam.
Van egy mqtt client getaway sor, de nem tudom milyen dummira gondolsz, adtam hozzá pár virtual érzékelőt... -
Degeczi
nagyúr
válasz
enesbcs #16865 üzenetére
Igen, előszobafestés után én is most üzemelek majd be egy Wiegandos RFID olvasót. Az Espeasy támogatja is, így elvileg sima ügy kell legyen.
-
válasz
enesbcs #16865 üzenetére
Aha, köszi mindenkinek a tippeket, meg tulképpen a megerősítést. Én sok dologban a riasztó állapota alapján hozok döntéseket (élesítve, hatástalanítva, éjszakai mód). Ezeket pedig manuálisan vezéreljük (persze kényelmes megoldásokkal, hangvezérléssel, vagy a HA "új" mobilappjával widgetekkel). Mivel a döntés human inputból származik, ezért elég nagy megbízhatósággal prezentálják a házban levők állapotát: tuti nincsenek itthon, tuti itthon vannak, vagy tuti alszanak. Mindenki, a vendégek is.
Egyébként jobban belegondolva, Unifi AP-im vannak, azokban még lenne lehetőség: ilyen vendég szituációk (ők a házban vannak de mi nem) amúgy is csak közeli családtagokkal fordulhatnak elő, nekik pedig már most is adott a wifi hozzáférés. Arra gondoltam, hogy át lehetne őket tenni egy új subnetbe (új ssid-vel), és erre alapozni azt, hogy van e valaki a házban, vagy üres (= ha 0db eszköz van a subnetben akkor üres a ház). Megjegyzés: nem, nem szeretném a tágabb családi kör mobil eszközeit mac cím alapján nyilvántartani, szóval ezt a lehetőséget lőjük is ki gyorsan
Mondjuk ez is csak látszólagos megoldás, nem fed le egy csomó szitut, de működik akkor is, ha valaki pl. 3 órán keresztül olvasgat egy fotelben, ahova éppen nem néz mozgásérzékelő/hőkamera/akármi. Na, ezen még agyalgatok...
-
válasz
enesbcs #15573 üzenetére
Na akkor újra nekifutok, mert szerintem nem volt egyértelmű
Szóval a Shellyknek gyárilag a time.google.com van beállítva mint NTP szerver, ezzel felesleges trükközni olyan formában hogy hijack-eljük az NTP forgalmát, mert a webguin egyszerűen átírható bármire, local NTP szerverre is, egy gombnyomás az egész. Ugyanakkor nem is működne a dolog, a hiba természetéből adódóan:
A gond abból adódik, hogy HA szeparálva van a Shelly, DE local NTP szerver van neki beállítva IP-vel (amit el is ér), nem fog működni, nem állítja be az időt, hiába kap választ.
A megoldás az, hogy engedélyezni kell a tűzfalon a DNS feloldást is, AKKOR IS ha IP címet adsz meg az NTP szervernél.
DNS elérés nélkül is mennie kellene persze, de mégsem megy. Kapcsolódik az NTP szerverhez, megkapja a választ, majd nem használja fel. Erre írtam, hogy ez valamiféle bug lehet a használt ntp libraryben.
-
válasz
enesbcs #14882 üzenetére
Az alapkérdést lásd fent: miért vár 7 mp-et a visszajelzés. Elég nagy teljesítményű a szerverem. Külön gép. 4 kapcsolóm van.
A top: load average: 0,03, 0,15, 0,12
A fő kérdés pedig, hogy megértsem a működését.
Pl. az MQTT-ben semmilyen üzenetet sem látok a domoticz/in topikban.
Az out-ban mennek a parancsok.
A "tele/sonoff_kint/STATE/POWER/RESULT" is kiír valamit, de azonnal és a domoticz nem vált.
A kérdés, hogy hol, mikor megy vissza a jelzés, hogy tényleg be van kapcsolva a kapcsoló? Hol késlekedik ennyit? -
DJGABI
addikt
válasz
enesbcs #14855 üzenetére
korábban írtam, hogy a Sonoff Basic klónjuk (bár használom, de) fasorban nincs az eredetihez képest. [link] De lehet berendelek ebből egyet, a Sonoff-os ellenállással a korábbi noname kapcsolóm [link] egész jól működik led izzóval is már.
(#14850) stickermajom köszi. És akkor gondolom ezeket lakásban szórod szét, gépen/mobilon/hub kijelzőn meg nézed vissza az adatokat? Nekem szimpi az alap állomás is, páratartalom miatt vettem egy egyszerű digitális beltéri hőmérőt, majdnem annyiért mint a fenti Szenkó.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
enesbcs #14859 üzenetére
Lovelace "Picture Elements" ami erre való, és elképesztően hajlékony, nálam pl. játszadozásból nem egy mezei alaprajz van kirakva, hanem Sweet Home-mal renderelt 3D kép, amin a szobák megvilágítása tükrözi a lámpák aktuális állapotát:
A lámpákat mondjuk valóban nem drag-and-drop-pal lehet elhelyezni hanem %-ban megadott pozícióval - de mindegy, egyszer kell belőni.Itt maga az a tény nagyszerű, h a Home Assitant van Python-ban, és ezért minden más rendszernél könnyebb módosítani rajta, vagy kiegészíteni.
Pl. a házimozi erősítőm drivere durván alapszintű Domoticzban és HA-ban is, de itt mindössze annyit kellett tennem, h a gyárit lemásoltam egy "custom_components" alatti mappába, ott módosítottam rajta és már kész is! Újraindítás után már ez van életben az eredeti helyett és ez akkor is így marad, amikor upgrade-elem a rendszert. Nincs ennél egyszerűbb. -
Degeczi
nagyúr
válasz
enesbcs #14856 üzenetére
Jó rég próbálhattad: a HA nagyon nem fapados már jó ideje (pont egy éve jelent meg a Lovelace UI) és yaml file-okban sem muszáj már állítgatnod (noha az épp egy hasznos tapasztalat máshol is, mert rengeteg más rendszer is ilyen configokat használ)
Fibaro-m valóban nincs, míg a Pythont a HA miatt kedveltem meg (különösen az Appdaemon-nal) és használom máshol is. -
vtechun
veterán
válasz
enesbcs #14801 üzenetére
Köszi a választ! Raspberry pi 3-am van, akkor lehet még az lenne a legéletképesebb számomra - most, hogy ebben a hónapban rendkívül módon vissza kell vennem a kiadásaimat - ergo nem költhetek semmilyen felesleges cuccra
már csak az a kérdés, hogy a sonoff basic-re hogy csatlakoztatom a lábakat, vannak ilyen kis színes kábeleim, anno még valami arduino kezdőszetthez szereztem őket.
már csak a raspberry pi-n lévő libreelec-re kellene ezt az esptool-t felrakni. Lehet erre az időre egy raspbian-t rakok egy másik SD kártyára
-
jézusom
addikt
válasz
enesbcs #14494 üzenetére
Puttyval próbálom, nem ismerem lelki világát, de a coreelec oldalon usert nem lehet állítani, csak jelszót. Putty oldalon meg a jelszót nem írja be, még csillagokat sem vakon beírom és nem jó a jelszó, nem fogadja el sehogy. Ha kikapcsolom a jelszókérést corelecben, akkor végképp nem akar belépni.
-
guess.who
senior tag
válasz
enesbcs #13567 üzenetére
Hónapok óta fut 6 ilyen kapcsoló (1, 2 és 3 áramkörösek), még sosem volt ilyen gond velük, most is csak kettővel. De mivel többfélék, így többféle különböző moddolt Tasmota kellene, meg akkor gondolom, minden egyes frissítésnél el kellene játszani ugyanezt, mert felteszem: ezesetben OTA kilőve... Szóval ez kicsit olyan ágyúval verébre lenne.
Közben rájöttem, hogy a Domo elhasalt az éjjel, mert bekapcsolva maradt véletlenül az automatikus backup, ami teliszemetelte a meghajtót, így aztán eléggé beállt az egész rendszer, vitte magával a Domot is. Más kérdés, hogy nem látom a logikát abban, hogy ez miért állítaná el egy tőle független Tasmotás kapcsoló típusbeállítását?! -
válasz
enesbcs #13525 üzenetére
Köszi, de sajnos nem igazán értem, hogy akkor hová is miért is kell /-t írni.
Találtam több olyan webes cikket/leírást is, amelyben kifejezetten hangsúlyozzák, hogy /-rel kell kezdeni a topic-ra hivatkozást -- amivel nálam nem működik, csak nélküle.
Az sem igazán tiszta, hogy a Node-RED-ben magában is inject node-ban is van topic-mező (ezt most üresen hagytam), meg az MQTT-out node-ban is. Ezek vajon hogyan viszonyulnak egymáshoz?
Továbbá több helyen is az szerepel, hogy elég az /eszköznév/gpio/kívántszám topicba küldözgetni a 0/1 értékeket -- na ez sem perjellel, sem nélküle nem működik.
Kicsit homályos ez nekem, de a Te leírásod működik, és ez a legfontosabb!
Köszönettel: MaCS
-
válasz
enesbcs #13482 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy sajnos nem sok fogalmam van a GitHubról.
Most próbálok csak egy kicsit beletanulni ebbe az egész programozási mókába, a Pythonról is összesen csak annyit tudok, hogy egy interpreteres nyelv, és nem árt telepíteni, mielőtt a rá írt programot akarnám használni.
Szóval szívesen segítenék én, ha tudnám, hogy hogyan -- bár per pillanat inkább csak hátráltatni tudok...
MaCS
-
BullZeye
veterán
válasz
enesbcs #13486 üzenetére
Az több mint amire számítottam. Akkor ha jól számolom csak kb 2 hetet tud működni 2 akksival sorba kötve.
(#13485) Degeczi
Rendeltem mindenből 5-t, hihetetlen 5 dollárt fizettem kb 15 eszközért.
Alul pár oldalt hátrapörgetve kérdezte valaki, hogy tud e tölteni low power BT fülhallgatót, és írták, hogy igen, majd kiderül.És tök jó kérdés, hogy miért nem CC2530-at veszek inkább, picit bízom benne, hogy kapható lesz lassan az újabb eszköz, aminek nagyobb memóriája van, és antennája, és 60+ eszközt is kezel egyszerre, és addig kihúzom ilyen sufni tunninggal.
-
válasz
enesbcs #13481 üzenetére
Hát, ez nekem nem akar összejönni...
A GPIO21 'output'-ra állítva, Devices-ben baállítva, az eszköz neve 'rpieasy', 'Generic MQTT' controller telepítve (működik is szépen szenzorok leolvasásához).
1. megoldás
Inject node:
Payload (string) = gpio,21,1
Topic = /rpieasy/cmdMQTT out node (connected):
Topic = /rpieasy/cmd2. megoldás:
Domoticz Output Helper (No feedback)
Task name = led
Send to controller -> generic MQTT
Value name = ledonInject node:
Payload (number) = 1
Topic = /rpieasy/led/ledon/setMQTT out node (connected):
Topic = /rpieasy/led/ledon/setSajnos nem vált 1-re a GPIO-21.
-
válasz
enesbcs #13258 üzenetére
Köszönöm!
A gondom az, hogy CLI-ből tudok magamnak MQTT-üzeneteket küldözgetni meg lekérni a brókertől, csak azt nem tudom, hogy ezt az ESPEasy/RPIEasy GUI-jában hogyan tudnám intézni. Mármint az előfizetést+parancsvégrehajtást.
Az ugye sima ügy, hogy a Devicesben a szenzor be van drótozva a Controllersben felvett MQTT-be, az publikálja az értéket, amit aztán egy előfizető lazán kiolvas.
Az is triviális, hogy egy vezérlőjelet egy távoli MQTT-s eszköz publikál -- de hogyan lesz ebből az ESP-n/RPI-n magasra állított GPIO-láb?
-
Saughassy
aktív tag
válasz
enesbcs #13183 üzenetére
Wifit irtam, nem webet. Peldaul ugy, hogy ha radugom USBn egy laptopra, akkor mondjuk kap egy fix IPt, amin at elerem.
A mesterharmast megprobaltam, sajnos nem nyert, szoval en is a teljes megnyuvadasra gondolok. Csak meg a sima blankot sem tudtam raflashelni, hogy nyomorodna meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest