Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
válasz
Kolondrum #71825 üzenetére
Nyugi, valaki mindíg porondon van
HSM után most te... Nem kell úgy felvenni egy kis vérszívást, főleg motoros társaságba.
A cikkhez:
Nem vagyok arra járatos - de sokan rosszul tudják ezt a jobbról előzni tilos dolgot - , lakott területen belül több sávos úton, ha eleve a külső sávban vagy (és nem cikázol) elhaladhatsz jobbról másik autó mellett, nem minősül előzésnek. Nem tudom, hogy az lakott területnek minősül e, ha igen, figyelmetlen volt az autós, ha bevágott a motoros elé, mert nem nézett jobbra...
-
Tarill
őstag
Üdv! Miután lemostam a láncot petróleummal mivel öblítsem le? Vagy nem kell? Letörlöm rongyal szárazra és lefújhatom?
-
válasz
-Mosquito- #71824 üzenetére
A dudát nem használom.
nekem a lehajtó a gyengém ott nem csípem ha valaki 28-al halad.
Lovagoljunk máson jó?láncon sem kéne, rajtam sem kéne, tudom ti mindig mindent betartatok és ezért is van alattotok 1000-es gép. Csak 50-el.
Jah meg van robogósunk is.
12 óra után mindig *#@*: vagyok ne merüljünk bele.
-
-Mosquito-
őstag
Szerintem elirták az 5-ös az 6..
[link]
-
válasz
FIREBLADE78 #71819 üzenetére
Ja van rá idejük?
Amúgy meg komolyan mondom már csak azok az esetek maradtak ahol nem barommkodás miatt kerülök nehéz helyzetbe. Ezek mind olyanok amikor olyan nagyon nem kell beavatkozni, de jobban tapossa az ember a féket. Sok függ a hangulatomtól, van hogy csorgok, van h haladok, de jellemzően nagyobb a tempóm mint az autóknak, de kinek nem?
Te Grillo csak ti gondoljátok, hogy én ezen lovagolok, melóba beérek és néha lefújom. Teljes takarítást már ritkábbra veszem. Lszrm.
-
demars
addikt
válasz
Bogyó bá' #71816 üzenetére
Cégünknél több gépnél is van automata lánc olajzás. Itt a láncra nem csepegtetik az olajat, hanem egy gyengébb drótkefe -szerű kis végződése van, ami hozzáér a lánchoz. Egyenletesen oszlik el az olaj és szép, tiszta a lánc (ugye folyamatosan hozzá ér, súrolja). Ilyen kis kefét sztem tudnának nekem adni a műszakiak.
A kérdésem az, hogy motornál ez okozhat e gondot? A láncra gondolok, mivel itt sokkal gyorsabban megy a lánc. Megkopna hamarabb? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
V.Stryker #71815 üzenetére
Nem egyszerű a Sportmotoron bármit is megtalálni, de sikerült:
szerk: az injekciós tűt és a szilikon csöveket gyógyszertárban lehet kapni fillérekért" (infúziós szerelék részei), a tartály meg valamilyen (pl. a Lada) fékolajtartály. A tapasztalatokért meg érdemes a topikban visszaolvasni (az otlsó hónap irreveláns, attól visszább) [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
imibogyo #71813 üzenetére
Én ha valaha építek láncolajzót, akkor a Sportmotoros Csabu987-féle mágnesszelepest fogom megcsinálni. Nem kell figyelni rá, nem kell foglalkozni vele, csak a legelején: az adott viszkozitású olajhoz meg kell keresni a megfelelő vastagságú injekciós tűt, és kész. Egyetlen drága alkatrész van benne, ez a mágnesszelep. Ha jól tudom, már legalább száz példány megépült belőle, és beszabályozás után kifogástalanul, teljesen gondozásmentesen működnek. Egyelőre csak az tart vissza a megépítéstől, hogy éppen nyakig vagyok láncspray-vel: van még egy majdnem tele az általam utált Repsolból, és van két bontatlan flakon MOL-osom is. Ez utóbbit nagyon szerettem a kis csopperen, de aztán lett két ajándék a másikból, azokat még azért elhasználom.
-
imibogyo
veterán
Az általam linkelt "gyári" alkatrészekből például szerintem nagyon nehéz nem minőségit alkotni, mivel lényegében plug&play. Ahogy a Festo-s megoldás is ugyanez a kategória...
(#71809) amdk7: igazad van amúgy a cseppszámmal. Én csak szimplán tényleg nem szeretem ha valami "automatikusan" folyik. De ez az én nyavalyám...
-
amdk7
aktív tag
Háát, majd készítek pár képet, aztán meglátod miről van szó, de nem egy nagy dolog.
Ahogy már fent linkelték többen, illetve írták, a cseppszám a fontos. ~1csepp/perc és kész.
Az meg, hogy esőben többet cseppenjen (bár tudok állítani a szepen de) nekem nem mérvadó, mivel ha nagyon esik megállok, ha meg kevésbé, akkor elég ez a cseppszám is. -
imibogyo
veterán
Köszi, mintha már olvastam volna ezt. De az én megoldásomban elektronika nélkül sincs olyan gond (csöpögés), mint amivel ő szembesült. Mondjuk én a csapot is a kormányra tenném (felette a kis tartállyal) és akkor nagyon nehéz elfelejteni. Persze ebben az esetben a tartály méretében vagy nagyon korlátozott, hogy ne legyen útban, ne takarjon ki semmit (ezért is gondolkodom "gyári" fékolaj tartályokban, mert azok elég kicsik, viszont még egy hosszabb túrát is kihúznak (simán) egy feltöltéssel)....
Amúgy az alap elgondolás nagyon hasonlatos azokhoz, amiket én felvázoltam. Gondolom nem véletlenül, mivel egy szög-egyszerű dologról van szó.
-
emre
veterán
válasz
imibogyo #71806 üzenetére
Itt van leírás is mit miért csinált.
Lánc olajzó BLUE módra -
imibogyo
veterán
válasz
V.Stryker #71800 üzenetére
Ami az általad linkelt példányon sem automatikus 35.000 Ft-ért, így gondolom nem olyan nagy probléma ha a tizedannyiba kerülő példány sem tudja ezt... Egy 400 Ft-os csap pedig nem a világ vége...
Idézet a TB cikkből:
"Kormányon a tartály, a tetején kell 90 fokot fordítani, és pár csepp megy a láncra"(#71802) amdk7:
Igen ilyesmi megoldásra (is) gondoltam. És tényleg nem a világ vége. Bár én nem nyitnám rá állandóan, de hát ez már az ízlések és pofonok kategória.(#71803) emre:
Igen az sem egy vészes árú megoldás (szintén kis csappal például). Én például az automatizmust nem erőltetném, mert plusz egy dolog ami elromolhat. Meg aztán (és itt jön a szubjektív rész) szerintem más sűrűséggel kell adagolni esőben, meg 40 fokos melegben. Jobb szeretem az ilyen dolgokat én "irányítani".Én tuti azt csinálnám, hogy vennék egy akármilyen kis tartályt (féktartály, esztergált valami, vagy bármilyen kis tartály). Ezt rákötném egy a kormányra felfogatott "szívató gombára" (ugye ezen csak nyomásra (vákumra) folyik át a cucc, vagy ha megnyomod. Mivel itt csak az utolsó állna fenn, így feleslegesen nem folyna belőle az olaj. Ehhez még jön 1,5 méter vékony cső és készen is van az ember...
Összeraktam egy műszaki szakrajzot:
-
Bogyó bá'
nagyúr
A GS megméretett, hibátlannak találtatott, és friss, ropogós 2 év műszaki lett rajta. Éppen egy negyedórája.
-
emre
veterán
válasz
imibogyo #71798 üzenetére
Tartálynak műanyag fékfolyadék tartály. Percenként elég egy csepp, nem fog hamar kifogyni.
(#71800) V.Stryker
Adagolásnak mágnesszelep, vagy vákuumos üza csap. De lehet kis pénzből a szelephez vezérlő elektronikát venni. Időzítő kit
-
amdk7
aktív tag
válasz
imibogyo #71798 üzenetére
Én nemrég aplikáltam fel egy láncolajzót...
Fékfolyadék tartály és festo cső, festo csap illetve egy festo szelep. Mint az alkatrész listából látható, nem automata, tehát ha elindulok, kinyitom, ha megállok elzárom. (ha automata, akkor ~4500Ft egy mágnesszelep hozzá, ami gyújtásra nyit.)
Eddig ~2500km-t mentem vele és bánom, hogy nem hamarabb újítottam be.
Nem kell fujkálni, sokkal szebb a lánc és sohasem fényes. Nem ken össze semmit (kivéve az első 3-400km-en, amikor szerintem a lánzspray maradék tisztult le). 80W-s hajtóműolajat vettem hozzá, 1l valami 2300Ft-t volt, a fenti km-en elfogyott kb.: 0,5dl. (a fékfolyadék tartályom még félig tele)Nem beszélve arról, hogy az asszonynak is fújtam a láncot nemrégiben, és a láncspray ráment a kezemre és alig tudtam leszedni. :S
Ezzel ilyen gond nincs... a tisztítás meg max áthúzom tiszta ronggyal a láncot, de eddig még nem láttam értelmét. -
Eszem megáll. Tettem az ülés alá némi hűtő vizet ha kell. Elfér nem gond. Mondom ott az akku csavar nézzük meg nem e laza. Laza? Csoda h indult és nem égett el. A lottószámokat érezném meg így.
Mosquito34! Eddig mindet úgy vitték el, hogy komolyabban nem is kérdeztek róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Elérhető!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest