- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mizsala #61296 üzenetére
Ahogy persuader is írja, fékezésnél nagyon nem mindegy. A lendtömegével tolja előre az autót, de, mivel a hozzá tartozó súly nem az autón van, ezért nincs kellő tapadás a fékező kerekeken. Egyszer, kényszerből béreltem egy fék nélküli futót. Felraktuk rá az 1500 -as Intrudert és szegény Prelude -öm után kötöttem. Nedves volt az út. Kaptam egy sárgát, gondoltam, megállok. Úgy tolt be álló kerekekkel a kereszteződésbe, mintha nem is fékeztem volna. És ez még a jobbik eset, mert ha kanyarba kell fékezni, aökor símán keresztbe fordíthatja az autót. Persze, ez nagyban függ a vonójárműtől. A 3000 -es Forrunneremben fel sem tűnt, hogy mögötte van egy 750 -es, fék nélküli futó.
-
törölt tag
válasz -Mosquito- #61295 üzenetére
Mi 2,5m -es platót csináltunk, de az első kerék rögzítővasa a vonóháromszögön van, ami még kb. 40cm -t jelent. Ha a hátsó kerék a felfekvéstől hátra lelóg, akkor egy 3m -es motor biztonságosan rögzíthető. 3m -be még egy hsszú villás, épített chopper is befér (többször vittem vele ilyen vasakat).
-
emre
veterán
Van itt valaki Esztergomból?
Kellene kis segítség.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
törölt tag
válasz -Mosquito- #61290 üzenetére
Nem kell ahhoz tgk. utánfutó. Egy 750Kg -os elég, olyat meg még egy Swift is húzhat. Az a lényeg, hogy fékes legyen. Vettünk egy régi, roncs, de papíros utánfutót. Levágtuk róla a vonóháromszöget (abban van az alvázszám) és építettünk rá egy motorszállító utánfutót. Szerencsére van olyan "szűrő", amit a vizsgabiztos szeme elé helyezve nem kezdi fírtatni a 78 -as évjárat és az A6 -os Audi hátsó futómű összefüggéseit.
-
polimorf
tag
Motor tároláshoz egy ötlet, bár ezt egy kevés kézügyességgel házilag is meg lehet csinálni. [link]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
-Mosquito-
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz -Mosquito- #61286 üzenetére
Nekünk is van egy Vitónk, meg van egy 2 méteres utánfutónk, de úgy nem tudom elképzelni, hogy valakit ugrasszak, hogy szaladj már be, pakold el az állványt az utánfutóról és gyere értem úgy 500km-re.
A motor mentőnél meg azt néztem, hogy alap kb. 6000 ft, +100 ft/km oda vissza... hát ez meg durván 50-60-be fut bele egy rövid szomszédos országbeli út során is.
Ezért keresnék valami optimális megoldást, mint az assistance, stb.
Ezt a Tarol -t hol keressem? Jöhet privátban is.
-
-
-Mosquito-
őstag
válasz V.Stryker #61283 üzenetére
Attól függ milyen jellegű a problem. Aksi, gumi, elektromos akkor azt ott helyben megpróbáljuk orvosolni. Kampecó a gép akkor telefonon motor mentőnek. (Bár nekünk van dobozos TGK) Hosszabb/nagyobb útra megyek akkor biztosítást kötök a motorozz.hu-n [link] vagy keresd Tarol-t, biztosítás kötéssel foglalkozik.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz -Mosquito- #61272 üzenetére
Te méssz a legtöbbet talán külföldre, ezért tőled kérdezem elsősorban. Ha mondjuk Ausztriában lerohad a motor, akkor mi az optimális megoldás?
Van a telefonba elmentve egy motor mentő, aki egy vagyonért elhozza vagy kötöttél egy assistance szolgáltatást, amiben ez benne van? Vagy leszarod, merd Honda sose romlik el!?Mástól is várnék erre ötleteket.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #61278 üzenetére
A biztatas.hu biztos jó. Hajrá! :-)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
polimorf
tag
Akkumulátor témához: [link]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
FIREBLADE78
addikt
Biztositok.hu vagy biztatás.hu most nincs előttem,ez jó?
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
ath
senior tag
egy motogp összerakós videó
-
Archer
őstag
válasz Something_ #61225 üzenetére
Jó munkához idő kell
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
törölt tag
-
V.Stryker
nagyúr
válasz -Mosquito- #61267 üzenetére
Általánosságban minden "nagymotorhoz" ez a 12V 10-12Ah -ás akkuk valók?
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Mosquito- #61267 üzenetére
Markolatfűtés, kiegészítő lámpák biztosan "jót tesznek" egy szerényebb generátorral-akkuval ellátott gépnek. Én is aggódtam rendesen, de végülis elégnek tűnik a 200W-om, ami van. A Csótány 60W-jával viszont voltak gondjaim anno sokkal kevesebb fogyasztóval is...
-
-Mosquito-
őstag
válasz Something_ #61258 üzenetére
Boltonként (is) eltérő lehet a gari. Drágább típusok általában 12hó. Most veszek aksit majd,Banner 18eft Yuasa 33-36 gyári kb 40eft is lehet. Azt hiszem Banner lesz, ha elketyeg 2-4 évet már jó. Aksi az egy dolog ne felejtsük el,hogy a motor és elektromos rendszere is öregszik esetleg megsérül/het valamelyik kábel,nincs akkora töltés, érintkezés, stb. Plusz még az évek alatt ezt azt ráköt még az ember.
-
BoB
veterán
válasz V.Stryker #61263 üzenetére
Vótmá.
Amúgy megkérdeztem munkatársam a Schubert sisakokról. Nem jól emlékeztem, nagy baja nincs vele, elmondása alapján nagyon jó minőségű, csak nem annyira halk mint várta. Bár még mindig hallkabb mint amiket eddig hordott / próbált.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
V.Stryker
nagyúr
Azt hiszem ez a friss akkumulátorokkal foglalkozó totalcar cikk pont jól lett ide időzítve.
Amúgy a munkám során én is használok akkumulátorokat és nálunk is fél év gari. Az ok egyszerű. A gyári hibás akku ennyi idő alatt kiderül. Onnantól meg az akku élettartamát annak használata jelentősen befolyásolja.
-
-
FIREBLADE78
addikt
Tehát marhára felesleges venni 20 ezres akksit?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az "új" vasamba már nekem is Yuasa került a 8 éves gyári (ugyanilyen) helyére. Csak hogy egy ezeréves kérdésre válaszoljak.
(#61258) HGabor89: a Yuasa-ra is csak 6 hónapot adtak.
[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
válasz -Mosquito- #61257 üzenetére
& emre:
Amikor vettem akkor én is rákérdeztem, hogy csak fél év? Azt mondta a csávó, hogy a banner ennyit ad rá.
Amúgy teljesen megértem, ez van. Bírjon ki 2 szezont, akkor egy szavam nem lesz rá.
-
-Mosquito-
őstag
válasz Something_ #61252 üzenetére
6-12 hónap.
-
emre
veterán
válasz Something_ #61252 üzenetére
Motor akkukra annyi, ugyan akkor szinte biztos vagyok benne hogy akkor arra a banner akksira egy évet kaptam. De most a webshopjukban is fél év van feltüntetve mellette.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Polemius
senior tag
válasz FIREBLADE78 #61249 üzenetére
Nekem múlt tavasszal nem egészen egy évesen (a fél év garit túllépve) halt meg egyik napról a másikra a Varta akku. Persze 400 km-re otthontól és vasárnap reggel. Szerencsére annyi volt benne, hogy tologatva beindult a gép, és haza tudtam menni vele.
-
Something_
őstag
Asszem fél év gari van akkukra.
-
emre
veterán
Akkor még nem, majd a garancia lejárta után két héttel.
-
V.Stryker
nagyúr
Úgy látom ma kicsit mindenki idegállapotban van.
-
-
-
válasz Bogyó bá' #61238 üzenetére
Offba írom nem kell mindenkinek látni, de egy GSXR 1100 turbót néztem ki. Városba jó lesz, 1-esbe ellesz, kocsisort 3 kiló körül otthagyom. Elrepít a mennyországba cirka 2 másodperc alatt.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
FIREBLADE78
addikt
-
válasz Grillo #61240 üzenetére
Köszi csak ne felejtsd el. Még van a közelben lidli.
A tél nem érdekes jön a fűtöttbe, amúgy sem megyek vele, a szezon meg az előtte - utána lévő kis időszak csak így oldható majd meg.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Grillo
őstag
válasz Kolondrum #61237 üzenetére
Szerintem olyat nem fogsz találni, ami véd, meg nem is párásodik. Talán volt valami nejlon felfújható cucc, de oda áram kell, meg csillióba kerül.
Szerintem, ha nincs más, kell egy normális, 10k körüli ponyva, ha szép idő van, leszedni, hogy szellőzzön.
Nekem is ez van most, néztem épp ma Lidlben 3k-s ponyvát, majd szólok, milyen, csak most nem akarom rárakni a motorra, mert deres. Egyébként Tucano rajta van, ülést védi. -
Mizsala
tag
válasz Topiccsendőr #61236 üzenetére
Azéééé, ezen besírtam
-
Hello! Tárolja valaki a motorját a szabad ég alatt letakarva tavasszal-nyáron-ősszel? Nem nyirkos alatta a levegő? Gondolok itt rozsdára.
Ezeknél mire kell figyelni a méreten kívül? Van 20-ért meg 10-ért is. Gondolom a fűtött garázst egyik sem imitálja, de valami csak van ebben a 10 ezres difiben.bogyo112! Nincs, én változtatok helyen és ott nincs garázs. Ezek a népek a szabadban parkolnak. Csak elébe megyek mit tudhat egy 20k-s motortakaró.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Topiccsendőr
addikt
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #61229 üzenetére
Attól függ, hogy hol. A barátnőmnél karácsonykor +24 fok volt napközben. Éjszaka talán lehetett +10 fok, mert este 9 körül már be kellett csukni a teraszajtót.
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
válasz FIREBLADE78 #61229 üzenetére
Júniusban este 10-kor.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
FIREBLADE78
addikt
Olyan 10 fok körüli idő mikor szokott lenni? Ekkor vinném el nagy szervizre. Kicserélni minden létező olajat,folyadékot stb
[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
válasz runner 125 #61224 üzenetére
Tavaly marcius 24-en mar kakucson "csapattuk"
Asszem 15-20 fok volt
Johetne mar a jo ido, a motorom mar nov vege ota szerelonel van, szerdan fogom elhozni es fektetem le pihenni, mar hianyzik :-)
-
runner 125
nagyúr
3 hónap és lehet csapatni.
Gondolkodtam rajta én is, h beröffentem, de lusta voltam levenni a ponyvát és visszaszerelni az akksit.
Pedig megjött Kínából a fehér rendszámvilágításom is, mindegy, majd belepróbálom tavasszal. (Az is érdekes, h itthon nem kapni R5W foglalatú LED izzót..)"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mm89
őstag
válasz FIREBLADE78 #61218 üzenetére
Na ma gondoltam kicsit járatom a motort, mert kb október közepén volt utoljára indítva. Pöccre indult
Na persze hogy két perc múlva hívott öcsém hogy menjek érte a fogorvoshoz mert alig él
5-6 percig pöfögött, rángattam kicsit a fülét és vigyorogtam mint egy hülyeELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
BoB
veterán
válasz tboldi #61220 üzenetére
Méretben tényleg nem sok különbség van a kettő között.
Szerintem csak az a megtévesztő hogy a nagyobb köbcenti miatt mindenki automatikusan nagyobb méretre is gondol.
Én is motort nézek most, de nekem az MT-07 ki van zárva a hátsó ülés (vagy inkább annak hiánya) miatt.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tboldi
nagyúr
válasz StoneBridge #61219 üzenetére
Egymás után ültem a 07-esen és a 09-esen is, mindkettőn csak kb. 5 percet. Tudom, elég kevés, de első benyomásnak megfelel, az pedig nem volt rossz.
Nemigen tűnt nagyobbnak a 09 nekem, talán egy picivel előrébb van, meg szélesebb a kormánya. Majd ha a vásárlásra kerül a sor, akkor jobban elmélyedek az esélyesek között.[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Aksikról érdekesség: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
válasz fattyu #61212 üzenetére
Nálam a csúcs decemberben volt Budán, melóhoz közel, kereszteződés, indexel a BMW jobbra, lassít, aztán továbbmegy egyenesen
Köszi Persu.
Ügyes voltam tegnap, kiszedtem az aksit hogy rátöltsek, és kiesett az alátét a csavar alól a negatív pólusnál... Valahol bent van a motorban, zseblámpával nem találtam meg...
Jól sejtem hogy ennek savállónak kellene lennie, ha pótlom? Miért nem bírták úgy megcsinálni, hogy ne tudjon kiesni...
(gondolom ha saválló, mágnessel turkálva a motor lyukain se fogja magához vonzani..) -
fattyu
veterán
válasz Bogyó bá' #61180 üzenetére
tegnapelőtt este 11es út pest és szentendre között.
110el megyek a belsőben ( nem motorral hanem a lepukkant citroen BXemmel )
Utolérem a viszonylag uj hármas touringot. aki olyan 90el ment a belsőben. nem kellett a fékre lépnem. INDEXELT!!!négy!! és kiment a külsőbe.
úgy meglepődtem szavam is elakadt
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
mm89
őstag
válasz FIREBLADE78 #61207 üzenetére
Na, kinek keresel motort?
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
törölt tag
válasz tboldi #61209 üzenetére
Rákerestem erre a GSX-S1000 -re. Elsőre WOW! Ez bejön! Aztán, alaposabban megnézve az jutott eszembe, hogy ehhez vagy magányosnak, vagy gazdagnak kéne lennem. Ha a szöszim is jönni szeretne, akkor legfeljebb már csak egy bankkártya férne fel a mocira. A HD -hoz van egy un. "docking set" -em. Ez négy csatlakozópont, amire egy mozdulattal, egyben feltolom a csomagtartót a három táskával. Szöszi meg nekidől és bódog. Ehhez is láttam jópofa táskaszettet, de az a hátsó ülés helyére megy. Méghogy a HD a gazdagok motorja!
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz #79335424 #61204 üzenetére
A BMW-k formavilága egyáltalán nem gyere be, és bár vannak túraendurók, amik tetszenek, inkább naked-párti vagyok. A CB500X-en jól, kényelmesen éreztem magam, pedig az sem akkora hodály. Bár menni nem mentem vele, de a szintén listás Yamaha MT-07 "sportosabb" üléspozíciója sem volt rossz első blikkre. Remélem, lesz GSX-S1000 is az AMTS-en, mert kíváncsi vagyok rá.
Viszont egyelőre még csak játszom a gondolatokkal. Minden attól függ, mikor és mennyit fizet a biztosító.szerk.: Mondjuk, kissé elborult ötlet 48 lovacska után 143-ra váltani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #61207 üzenetére
Mondjuk egy BossHoss?
-
FIREBLADE78
addikt
Aki izmos ahhoz milyen motor illik?
-
törölt tag
válasz Topiccsendőr #61205 üzenetére
Azért ehhez lenne egy megjegyzésem. Teljesen más a verseny és az utcai használat. Az első fékben, telóban technikailag igazad van, de utcai használatban ezek a hibák nem érvényesültek annyira. A lendtömeg probléma is sztem a hírtelen nagy terhelésváltások miatt jött ki, ami utcai használatnál szintén nem annyira jellemző. Ami viszont az elektromos rendszert illeti, a versenymotorokon ritkán éreztetik magukat az időjárási körülmények viszontagságai. Én nem versenyeztem, hanem futárkodtam MZ -kkel. Egy versenymotor ritkán lát fagyot és havas, latyakos utat. Utcai használatban viszont előfordul.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz V.Stryker #61196 üzenetére
Az en velemenyem az, h a jobb anyaghasznalat rengeteget dobott volna az elettartamon.
De felsorolom a gyenge pontokat az elso kerektol indulunk, egeszen a hatsoig.
Figyelem, hosszu lesz, aki lefossa a szocimotor temat az forduljon el.Elso feknyereg, brembo masolat, valamelyik dugattyu mindig erosebb. Eloszor a rossz minosegu karmantyura gondoltam, de barmilyet rak bele az ember, sosem egyenletes az eroeloszlas a ket dugattyu kozott. Masra nem tudok gondolni, minthogy merethiba van a hatterben. Nem csekkoltam, felteves.
Alufelni. Gyarilag az osszeillesztesnel merethibak vannak. Fekbetet borzalmas. Elso villa. Ha meg csak csapagyazva lenne muanyaggal. Itt egyszeruen az alu csuszoszarban a krom csuszocso minden nelkul van. Kopik is, mint a szar. Villaszimering nincs biztositva, kilovi, ha sokszor nagyot fekezel. Fofekhenger teljesen megbizhatatlan, a valtozo minosegu gumialkatreszek miatt. Vaz viszonylag jo. Igazabol egy szogegyszeru zartszelveny. Bajom nem volt vele. Blokknal nagyon puha a primer hajtas fogaskereke, a kuplung a fotengelyen van kupos rogzitessel epic fail. A kuplung alig bir el 4-5 versenyrajtot egymas utan. Hatalmas lendtomege van, az egesz fotengely tomeget tovabb gyarapitja. Az alu ontveny a fotengelynel nem is birja. Szakszeru szereles mellett is egyszeruen forog a fotengelycsapagy a feszekben kb 3 versenyszezon utan. A generator velemenyem szerint megelozte korat, termeszetesen az is olyan sarnehez, a fotengely vegen. Megszakitoval barmikor lehetnek gondok. A hajtomuben szerintem az 5 sebesseges valto jo. Bajom nem volt vele. A kapcsolokerekkel annal inkabb. Ilyet meg nem lattam, de elkopott a kapcsolokerek fokozatrogzitoje nalam. Nincs rendesen cdapagyazva. Minden mas tokeletesen birta az egykerekezest, barmit. Kuplung a leggyengebb lancszem. A lanc valoban 428, de ha akar az ember 415 osbol is kap olyat, ami elbir 40 loerovel. Ez meg tokozva is volt, sosem kopott el. Blokktarto fulek valoban gyengek. A biztositekok rez fulekben voltak, es termeszetes aluminiumbol voltak, epic fail2. Rengeteg kontakthiba forrasa. Amugy turheto az elektromos rendszer.
Ha normalis meretezesu jo mimosegu alkatreszeket lehetne kapni, verhetetlen lenne ez a motor fenntartasban.Explosión de dos tiempos
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest