Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proggie
csendes tag
válasz proggie #33173 üzenetére
blackhand1001 Limp Gawd,
Honestly if you coming from a crt your gonna wanna go with the mva panel. The black levels on ips panels are atrocious. Most VA panels always look nice imo anyway. I have both an u2410 and a 2408wfp. I hugely prefer the 2408wfp (s-pva) and I actually feel for pictures, movies, and internet browsing that the view angles are vastly superior on it compared to my h-ips panels.Ezt a véleményt érdemes elolvasni. Egyébként a Benq új mva panelei teljesen az ilyen olcsósitott ips-ek szintjén vannak válaszidőben szóval már tökéletes alternativa. És nincs AG Coating , sem glow. Vagyis enyhébb az AG sokkal.
[ Szerkesztve ]
-
proggie
csendes tag
válasz proggie #33181 üzenetére
Ja várj félreértelmeztem. Azt meg passzolom. Sok embertől hallottam hogy ips-nél le kellett venniük a fényerőt. Szerintem ips keményebben bánthat sok fénnyel mert az mva-nak nem olyan teltek a szinei ott inkább a kontraszt meg fekete előnyei dominálnak.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz proggie #33216 üzenetére
Én azt gondolom, bármilyen, betekintési szögekkel összefüggésben lévő szempontból összehasonlítani egy LCD-t egy CRT-vel (ami gyakorlatilag teljesen rezisztens a betekintési szögekre) nem igazán "fair". No meg azt is érdemes megemlíteni, hogy valamiért a képrögzítő eszközök általánosságban sokkal jobban "látják" az IPS-glow-t, mint az emberi szem. Én legalábbis netes videókon, és saját felvételeknél is azt tapasztaltam, hogy záridőtől függetlenül is "felerősíti" a jelenséget szinte minden fényképező illetve videokamera. Remélem azért élőben is megnézted a dolgot, mielőtt letettél az IPS-ről a glow miatt.
-
stranger28
addikt
válasz proggie #33216 üzenetére
Nem itt van hájp, hanem ott van álomvilág. _Ezért_ képesek sokan kiadni 3-400%-os árat a kicsit jobbért, holott még az olcsóbb is sok nekik.
Kamera, mint olyan eltúlozza az effektet, másrészt senki nem tagadja, hogy létezik. Olvasd el az első hozzászólást...
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz proggie #33225 üzenetére
Láttad őket élőben, hogy ennyire megtaláltad az utad?
Ez a hatalmas hiba dolog szerintem is túlzás.
Isual: Az a vicc, hogy kajak meggyógyul tőle sok ember, amikor odaadják a C-vitamint. Az a csoda, hogy még nem így kezdik az orvosok, mielőtt még minden kis szerencsétlen fájdalomra szedi a sok hülye a rijöl gyógyszert.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz proggie #33220 üzenetére
Egyetértek abban, hogy aki érzékeny a fekete mélységére, és homogenitására, annak jobb választás lehet a VA paneltechnológia, mert fekete mélységben és kontrasztban nagy fölénnyel verik az IPS-eket. Ellenben az általam látott VA monitoroknál a színek voltak sokkal érzékenyebbek a betekintési szögre, mint az IPS-nél. Sokkal hamarabb elkezdenek elmászni a színek, ha nem szemből nézed, illetve többnyire kisebb a színterük is (bár ez például annak akinél fontos szempont hogy szemkímélő legyen a monitor, akár előny is lehet).
Úgy sejtem, hogy ha pl a Dell S2440L nem lenne tükröződő előlapú, akkor közel ugyanannyira agyon lenne hájpolva, mint a 2312, főleg azoknak lenne gyakran ajánlva, akik filmnézésre, videózásra keresnek monitort.
-
Isual
veterán
válasz proggie #33227 üzenetére
Bizony van. Az egész glow téma és AG téma túl van hypolva. 12 éves vérpistikék, akik egy 50 ezres monitortól Jézus újraeljövetelét várják és aztán bántja a lelküket, hogy nem...
(#33229) I3EI\ICE: A homogenitásra miért is? Szerintem ez butaság...
(#33231) proggie: Na jól kiművelted te magad, de ontod magadból a hülyeséget, amit én ki tudok bogozni, de más laikus nem, úgyhogy csak felelőséggel fórumozgatni, mert igaza van schawo-nak nagyon...
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz proggie #33239 üzenetére
Én nem hülyegyerekeztem, és azt én is sajnálatos dolognak tartom, hogy a szakmai jellegű "nézeteltérések" nagyon könnyen átmennek személyeskedésbe ebben a topikban. De nagyjából érthetőnek tartom, főleg olyan esetekben, amikor valaki egy youtube videóból kiindulva foglal állást (és védi azt görcsösen) olyan emberekkel szemben, akik feltehtőleg több száz különböző típusú monitort viszgáltak már meg alaposan a saját szemükkel... Sajnos ez is gyakori jelenség itt, én magam is műveltem itt hasonlót
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz proggie #33246 üzenetére
"DE gonndolom neked angolul rákeresni valamire már gondot okoz"
Légyszi privátban írd majd már le, hogy ezt miből gondolod...Csak azért reagálok itt privát helyett, mert ez talán sokak számára hasznavehető lehet. Szinte minden esetben, amikor egy monitorról részletes leírást próbálok találni, a következő módszerrel teszem. Legyen most példa a Dell S2440L: Google keresőbe beírom: "S2440L site:www.prad.de" illetve azt, hogy "S2440L site:www.tftcentral.co.uk". Aztán ha ez a két próbálkozás nem hoz eredményt (bár ez többnyire már rossz jel) akkor jön az hogy "S2440L review" vagy "S2440L test", satöbbi...
[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
válasz proggie #33375 üzenetére
Ez azért így becsapós án. Én is azt hittem hú de szép színei vannak a samsungomnak, aztán mikor mellékötöttem az új lg ips-t, akkor láttam meg igazán hogy kicsit le voltam maradva:
http://www.imagebam.com/image/31ee3e247047049
Szóval akkor tudnád meg te is ha egymás mellé kötnéd a riválisokat és tesztelgetnéd őket pár napig. Lehet egy óra múlva csalódnál benq színeiben ha látnád másikakat. Persze én se tudom mi az igazság. The truth is out there....
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Kuruc2
senior tag
válasz proggie #33381 üzenetére
Japcsik a benq-ra 4.5 pontot adtak, lg-re 3,7-et: [link]
Pedig ezek very IT-s arcok ugye...
Csatlakozók tekintetében is jobb a benq. Nevetséges hogy egy monitorra 2013-ban, ráadásul egy ilyen kategóriájú monitorra vga csatlakozót meg hdmi-t raknak. És ezzel vége. Vga avul, hdmi inkább média. Ezt jól mutatják a videókáryták is, többségén dvi van. Az kellene egy értelmes monitorra is minimum. Benq rakott is rá.
Továbbá nem tudom ki élvezi hogy egy böhöm nagy piros vulkán villog állandóan még kikacsolt állapotban is állapotjelzőként, de nekem a halálom. Meg a szerencsétlen érintőgombok is. Látom benq-é fizikai gombok.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Kuruc2
senior tag
válasz proggie #33386 üzenetére
Na ez megint magas minek hangszóró monitorba. Kicsit gáz.
A kép meg amit lőttél...hát. Rakj mellé egy 27-es lg-t, meg dell-t, meg valami szebb wallpapert, és úgy fotózd le. Na arra kiv lennék.
-
Kuruc2
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Filmgyűjtés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- iPhone topik
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- Hisense LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest