Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63812) PROTRON válasza Z_A_P (#63807) üzenetére


PROTRON
addikt

Hát én a fujimnál megőrülnék, mivel fő fűtéshez használom. :D
Sajna a szar szigetelés és a szoba egyéb paraméterei miatt legalacsonyabb beltéri venti fokozaton nem tudja visszemelni a szoba hőmérsékletét egy szellőztetés után a nekem kényelmes szintre.
Ha 24 fok fölött bármennyit beállíthatok, a szobában nem lesz melegebb legkisebb venti fokozaton, mert egyszerűen ilyen a szoba műszaki adottságai. 3,6m belmagasságnál akárhova raktam volna a szobán belül, egyszerűen legalacsonyabb venti esetén annyi kevés a légáram hogy nem megy messzire a meleg levegő, hanem egy jó része az egység körül reked és felfűti a belső szenzort, ami miatt ugye csökkenti a beküldendő hőmennyiséget.

Tehát a nappali munkavégzéshez rendszeres szellőztetéssel homeoffice oxigén utánpótláshoz sajna minden alkalom után fel kell nyomnom a venti fokozatot 3-asra, amivel olyan hangerő jár amit éjszaka nem viselnék el. Persze ehhez a hőmérsékletet is feljebb állítom hogy hamar feltolja és ne fagyoskodjak a PC előtt.
Tehát mind a hőmérsékletet, mind a venti fokozatot nappal többször kapcsolgatnom kell.

Ehhez jön még hozzá hogy a 40nm-re úgy kalkuláltam hogy 1 db 3,5kW névleges teljesítményű egység elegendő hogy a szoba befűtése mellett a többi helyiségben is elérjen egy elégséges szintet a hőmérséklet.
A kalkulációm bejött, de ahhoz hogy tényleg a fürdőwcbe is megfelelő hőmérséklet legyen, a lapát szöget is állítanom kell, mert a homeoffice alatti komfortos fix lapát esetén maga alá csinálja a meleg egy részét, amivel felfűti a belső hőszenzorát és csökkenti a bejuttatott hőmennyiséget. Ezáltal kevesbb jut el a fürdőwcig és befagy a seggem...

És ehhez hozzájön hogy a beltérit 3-ason járatva alacsonyabb az energiafogyasztás ugyanazon hőmérsékleti komfort szintjén. Szar szigetelésnél a 20% különbség is egy szezon alatt már jó pár rekesz sör ára.

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.