Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17601) DeFranco válasza lead (#17599) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jó, akkor megjegyzem, hogy neked ne válaszoljak, elnézést, vedd úgy, hogy z123456z-nek írtam.

esetleg tedd mellé majd azt is, hogy szerinted egy beszívott levegő, hőcserélő, kondenzvíztálca, ventillátor körön szerinted mi fejleszthet bűzt, feltéve hogy a réz és a műanyag mint olyan, szagtalan, és ami nem réz és nem műanyag az a szobából kerül a rendszerbe (úgy is mint levegő és pára), nincs a készülékben.

ne nekem, nekem mindegy, csak azért, hogy legyen referenciapont ha elkezdjük a "dajkin klímában bűzmirigy van" című fud-ot.

[ Szerkesztve ]

(#17602) koxx válasza z123456z (#17598) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Akkor szopattad volna meg igazán ha airfelt veszel daikin helyett.

windytől

Az, hogy egy klíma büdös, annak az esetek 99 százalékában nem maga a berendezés az oka. Pár évvel ezelőtt volt egy sorozat Hitachi gép, ahol már az új klíma is büdös volt, és nem is múlt el később sem a rossz szag, de ezekről a gépekről kiderült, hogy egy olyan ragasztóanyagot használtak, a beltéri egység szigeteléseinek felragasztására, amelyik nedvességgel érintkezve kellemetlen szagot eresztett, és ez okozta a fenti problémát.
Azt fontos tudni, hogy ha egy lakásban különböző szagok vannak (cigarettafüst, kutya, macska, egyébházi állat, zsíros kajaszag, stb, azt hajlamos a beltéri egység magában összegyűjteni, és akkor is kieregetni, amikor esetleg a szag eredeti forrása éppen nem is "működik" Ilyenkor hisszük azt, hogy a klíma büdös, pedig az csak azt adja vissza, amit beszippantott.
Egyébként volt idén néhány Daikin gépünk, aminél a kültéri egység valóban zörgött. A kültéri alaplemeze hozzáért a hőcserélő csövéhez, és bizonyos fordulatszámon ez bizony hallható zörgést eredményezett. Általában néhány perc alatt megszüntethető volt a jelenség, és onnan már a szokásos csendes volt a gép a későbbiekben.

[ Szerkesztve ]

(#17603) Met válasza lead (#17599) üzenetére


Met
nagyúr

Nem arra céloz hogy büdös vagy, vagy a lakásod büdös nyugi.
Ahogy átszívja a levegőt, az áthalad a lamellákon és lecsapódnak ott dolgok.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17604) kmarci25 válasza Met (#17603) üzenetére


kmarci25
veterán

Amúgy meg: nyugodtan tudomásul veheti mindenki, hogy van neki szaga. Van akinek erősebb, van akinek kevésbé, de van. Hiába fedjük el dezodorral, parfümmel, illatosítókkal, attól még létezik. Nem kell ettől megijedni, ezek tények. :K

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17605) Met válasza kmarci25 (#17604) üzenetére


Met
nagyúr

Érdekes, én valahogy nem vettem magamra hogy büdös vagyok, vagy a lakás büdös mert nem és azért fúj büdöset a klíma.
Ezek olyan "vegyi dolgok" amihez nem értek de tudom hogy egy idő után bizonyos feltételek mellett lehet szaga olyan dolognak aminek amúgy nincs.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17606) kmarci25 válasza Met (#17605) üzenetére


kmarci25
veterán

:DDD Igaz, én sem gondolom, hogy büdös lennék. Windy is nagyon forró parázson lépdelve írta le ezzel kapcsolatosan a gondolatait. Nyilván mindannyian mosakszunk, meg takarítunk is, nem is erről szól a történet.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17607) Lauda válasza z123456z (#17598) üzenetére


Lauda
félisten

Olyan nincs, hogy a daikin büdös. Hogy mitől lehet büdös egy klíma, azt már leírta a hozzáértő. Ha ezt valaki képtelen megérteni...

(#17608) flav válasza Mr.Knight (#17458) üzenetére


flav
csendes tag

Hogy én is hozzá szóljak a fogyasztáshoz,nálam 34 nap alatt 107 kilowattot evett meg a klíma.... Nem tudom hogy ez sok vagy kevés,de jó érzés a hűvösbe bejönni és nem izzadni végre... :-)

(#17609) flav válasza flav (#17608) üzenetére


flav
csendes tag

Lemaradt a kép,elnézést. [link]

[ Szerkesztve ]

(#17610) Mosqu!to


Mosqu!to
addikt

Sziasztok!

Tavaly nyár elején asha07lcc jóvoltából felkerült hozzánk egy Mitsubishi klíma, amit azóta is nagy megelégedéssel használunk.

Az éves tisztítást szerettem volna tőle júniusban kérni, amit ő július közepére vállalt, 2 nappal a kiérkezés előtt még megerősítette, hogy jönni fog, aztán a helyszínen nem jelent meg, és azóta rendszeres keresésemre nem reagál.

A klíma bel- és kültéri egysége könnyen megközelíthető.
Kérdésem az lenne, hogy...
- könnyedén el tudom-e végezni én is a tisztítását a klímának?
- ha igen, mire van szükségem, ezeket hol tudom beszerezni?
- mi az elvégzendő feladat ilyenkor?

- amennyiben érdemes szakemberre bízni, kit ajánlotok, aki korrekt áron reális kiszállási idővel hajlandó a munkát elvégezni (Bp, XI. kerület)?

Köszi,
Ottó

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#17611) DeFranco válasza Mosqu!to (#17610) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a klíma egyébként garanciális? mert ha igen, akkor gondolom igazolhatónak kell lenni az éves karbantartásnak.

ha így van, akkor én szakemberrel végeztetném el ezt. azt nem tudom, hogy ezt más is elvégezheti-e a telepítőn kívül úgy, hogy a garancia élő maradjon.

(#17612) Lauda válasza DeFranco (#17611) üzenetére


Lauda
félisten

A karbantartást bárki elvégezheti, akinek van róla kártyája, nem csak a beszerelő.

(#17613) koxx válasza Mosqu!to (#17610) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ez mondjuk az ő dolga lenne a gari miatt, de elvégezhető általad is.
Kültéri egységet általában nagyobb kefével kitisztíthatod ha szükséges. Esetleg a csatlakozóknál szokott lejönni a szigetelés ha hozzáférnek a madarak vagy az időjárás kezdi ki.
Beltérinél szűrőket kivenni, zuhanyban elmosni, megszárítani és visszatenni. Vannak különöző tisztító/fertőtlenítő habok amikkel befújhatod a belső részt. Igazából mást nem nagyon kell vele csinálni. Cca 20-30perc alatt megvagy vele.

(#17614) Mosqu!to válasza DeFranco (#17611) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Elméletileg garis, tehát én is preferálnám a szakember által végzett karbantartást.

Hány év garancia van ezekre hivatalosan?

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#17615) koxx válasza Mosqu!to (#17614) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az általános 3év, de vannak kiterjesztett garik 5-10 is lehet.

(#17616) vzozo


vzozo
senior tag

Sziasztok, elsősorban telepítők véleménye érdekel, de természetesen minden kommentet szívesen veszek!:) Elöljáróban: tudom most van a kánikula, de ez nem egy sürgős projekt, ősszel vagy tavasszal bőven ráérek megcsináltatni.

Adott egy újbudai tízemeletes panel, a lakásom a 8-on van a ház szélén. Egyelőre az egyik 12nm-es szoba klimatizálásán gondolkozom, hosszútávon hozzájöhet még a 24nm-es nappali és még egy kisebb szoba. A jelenlegi aggodalmaim / kérdéseim:

- Ha jól értem az idevágó jogszabályt, utcafronti falfelületre nem szabadna kültérit szerelni, de ezt kb. senki sem tartja be. A közös képviselő annyi mondott, hogy gumiszabályról van szó, ő is látja, hogy mindenki odatette, engem sem fog megakadályozni ebben, de papírt nem ad róla...

- Mint írtam ez a 8. emelet egy tízemeletesben, mi ilyenkor a szerelés menete? Alpinistával? Vagy ablakon kihajolva felfúrva? Ismerve a panelbetont, mennyire tud "szétrobbanni" a beton a belső vagy épp a külső oldalon? Hőszigetelést mennyire befolyásolja ez?

- Az egyik szobához a kültéri talán feltehető lenne egy ú.n. szellőző erkélyre. Nem tudom, hogy ez tűzrendészetileg menekülőútvonalnak számít-e (ergo kültéri felrakása kizárva), van ilyesmivel kapcsolatban tapasztalat? Ez egy kb. 1x1 méteres kiugró a folyosóról nyílik.

- Régi terv az egész épület hőszigetelése. Majd ha a nyuggerek kihalnak, talán meg is lesz szavazva. Ilyenkor hogyan néz ki a történet, nyilván le kell szerelni a kültéri(ke)t, majd utána vissza. Mi a drága ilyenkor? A gázzal újra feltölteni a rendszert, vagy a szakember kiszállási díja a le-felszereléshez?

- Milyen vastag csövezés, milyen magasságú kábelcsatorna szükséges a szereléshez? Csak agyalok, hogy távolabbra elhelyezett kültérinél milyen szobákon / milyen területeket keresztül lehetne vezetni a csövezést.

Bármi egyéb ami a helyi adottságokkal kapcsolatba eszetekbe jut, szívesen olvasnék róla! Köszönöm!

Szerk.: Látom a japán márkák preferáltak. Az LG / Samsung tényleg felejtős ebben a kategóriában?

[ Szerkesztve ]

(#17617) hurenzon


hurenzon
senior tag

magyarázza már el nekem a sok okos, hogy miért nem lehet büdös egy klíma?

Esetemben egy csontig felújított lakásba szereltek be 2 db daikin klímát és mind a kettő büdös ha ventire állítom .

A lakásnak még új szaga van , új bútorok.
Zöldesebb óbudai lakás , nincs kint bűz.

(#17618) Met válasza vzozo (#17616) üzenetére


Met
nagyúr

- ahogy olvasgattam kerületileg eltérőek a szabályozások, műemlék házon eleve nem rakhatod utcafrontra, ha biztosra akarsz menni akkor kérdezd meg az önkormányzatnál, ha a közös képviselő nem akar keresztbe tenni akkor az már jó jel
- ablakon kihajolva fúrnak, nem kell alpinista
- a szellőző erkélyt meg kell kérdezni a közös képviselőtől, de lehet nem jó ötlet mert a kis térben felerősödne a kültéri hangja
- szigetelés előtt leszedik a kültérit, nem tudom hogy a le és felszerelés költségét ki fizeti, a gáz töltés a drága
- nálunk 50x50 (vagy 50x60)-as kábelcsatornában vannak a csövek

Azért a címed ne írd ide, hátha később kimegy innen valaki és feljelent ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17619) nandow válasza hurenzon (#17617) üzenetére


nandow
aktív tag

Nálam is full felújított lakásba került, szintén büdös ventilátor módban.
De engem ennél jobban zavar, hogy néha a kültéri kerreg, csapágyas hangja van...

[ Szerkesztve ]

(#17620) Morris válasza Met (#17618) üzenetére


Morris
veterán

Nálam amikor leszerelték a kültérit, akkor csak vissza szivattyúzta a gázt a kültéribe. Nem kellett ratölteni a visszarakásnál.

[ Szerkesztve ]

(#17621) Met válasza Morris (#17620) üzenetére


Met
nagyúr

Lehet régebbi klímáknál kell tölteni, cégnél tavaly előtt szereltek le kettőt szigetelés miatt, amikor visszarakták kellett tölteni bele, nem tudom.
De lehet az volt a baj hogy nem klímás szedte le.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17622) n@p@lm


n@p@lm
őstag

Frissült a Daikin wifi moduljának belső szoftvere 3.3.0-ra.

(#17623) Kovaratis


Kovaratis
őstag

Nord Sonora gépekról véleménye, tapasztalata valakinek? Köszönöm! :)

(#17624) holden72 válasza n@p@lm (#17622) üzenetére


holden72
tag

Hogyan lehet a frissitést elvegezni? Nalam 2.6.0 verzio szerepel még.
Koszi

[ Szerkesztve ]

(#17625) qnadam válasza lead (#17599) üzenetére


qnadam
veterán

ha ez segít megnyugodni, nálam nincs szaga a daikinnak.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17626) n@p@lm válasza holden72 (#17624) üzenetére


n@p@lm
őstag

Amikor vezérelni szeretnéd telóról, akkor figyelmeztet hogy csak frissítés után teheted meg.
Nálam így volt.

(#17627) diablo1984 válasza qnadam (#17625) üzenetére


diablo1984
veterán

Nálam sincs....

(#17628) ice9


ice9
tag

1.nálam 2 hete lett felszerelve a Daikin FTX35KM de én nem tapasztalok büdösséget egyik üzemmódban sem.

2. Wifi modul nekem se frissül. Továbbra is 2.6.0

3. Azt lehet tudni, hogy a kültéri egység nyílásai mögött miért nincs valami sűrű szövésű háló, hogy a bogarak/darazsak ne fészkeljenek bele? Tegnap este is egy poloska tartott befelé a ventilátor előtti rács között.
Vagy van erre gyári/utángyártott megoldás?

(#17629) joefasalasso


joefasalasso
aktív tag

Sziasztok!

Van valakinek Samsung AR12KSFHBWKNZE/X Boracay klímája?

Vélemény? Köszi

(#17630) kmarci25 válasza joefasalasso (#17629) üzenetére


kmarci25
veterán

Nekem nincs, de ha Samsung, akkor biztos nem lesz büdös. ;] Nekem csak Daikin van, ami nekem nem büdös, de lehet kihívom a szerelőt, mert mégis annak kéne lennie.

U.i.: bocs, hogy nem válaszoltam érdemben, de megakadt a szemem a Samsung-on, és eszembe jutott az elmúlt napok top témája itt a topikban. :B

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17631) ice9 válasza ice9 (#17628) üzenetére


ice9
tag

update: Daikin online controller frissítés után nekem is feldobja az adapter frissítést. Viszont out-of-home nem akar frissülni. ha rányomok a kék nyílra a kezdőképernyőn akkor megnyitja azt az oldalt ahol közli, hogy a kezdőképernyőn frissítsem. :/

aki frissítette, annak működik már a fogyasztás adat?

[ Szerkesztve ]

(#17632) kmarci25 válasza ice9 (#17631) üzenetére


kmarci25
veterán

Nem, én is reméltem, hogy javítják, és nézegethetem a fogyasztást, de továbbra is szürke/inaktív a készülék a fogyasztás menüpont alatt.

Én csak egy pici GUI frissítést tapasztaltam, kb annyi, hogy a virtuális ki/be gombok kicsit plasztikusabbak lettek.

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17633) ice9 válasza kmarci25 (#17632) üzenetére


ice9
tag

az out of home működik? egy okos írta a Play Storeban hozzászólássokban hogy a frissítés után portot kell nyitni a routeren, hogy ismét működjön. Persze azt nem írta le, hogy melyiket.
Egyébként csak in home működik a frissítés. Changelogban benne van.

[ Szerkesztve ]

(#17634) Met


Met
nagyúr

Daikin távkapcsos kérdés.
3-as ventin ment, le akartam venni 2-esre, szépen végig nyomogattam (4, 5, éjjeli, automata stb.)
Csinálhatom úgy is hogy letakarom a ledet, végigléptetem 1-es fokozatra és takarás nélkül nyomom meg a 2-esre?

DeFranco Igen, ezt nem tudom hogy ilyenkor visszavesz egyet vagy végiglépteti, előbbi lenne a logikus.
A másik meg hogy az elektronika mit szól hozzá ha végigléptetem "gyorsan"

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17635) DeFranco válasza Met (#17634) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tudni kéne, hogy erre mit lép a szoftver, hogy van konfigurálva.

nekem van egy sejtésem, hogy "lelépi" a szükséges lépéseket, legalább úgy, hogy 3-1-2, mert ha az appot kevered a távval akkor is ezt csinálja.

ugyanez a kérdés nálam a hűtés-bűzmód (aka. ventillátor) kapcsán merült fel, mert ott is át kell menned a fűtésen hozzá.

(#17636) DeFranco válasza Met (#17634) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szerintem amúgy képes lenne rá a klíma, mert a telefonos alkalmazással direktben tudod vezérelni és ennek van is értelme, egyszerűen a távirányító egy vacak. én nem is értem, hogy miért ilyen 1982-ből szöktetett léptetős megoldást kellett alkalmazni. borzalom.

sőt, nagybátyám "nyugatos" grundig(?) tévéje a 70-es évekből komolyabb távirányítóval rendelkezett.

ne legyen rajta lcd, ok, de hogy nem lehet a két fő üzemmódválasztónak (mód és venti) állásonként dedikált gombot adni, az elég gyász.

(#17637) Zeki válasza Met (#17634) üzenetére


Zeki
nagyúr

Csinálhatom úgy is hogy letakarom a ledet, végigléptetem 1-es fokozatra és takarás nélkül nyomom meg a 2-esre?

IGEN!

Működik!

(#17638) kmarci25 válasza ice9 (#17633) üzenetére


kmarci25
veterán

:DDD :DDD :DDD Én voltam az az okos. Miután én is kigugliztam, gondoltam nem fogok kisregényt írni a Play-ben, úgy ahogy én, te is megtalálhatod. Illetve elég lett volna, ha itt a topikban használod a keresőt, mert már leírtam egyszer.

Egyébként nem is próbáltam out-of-home frissíteni, nem is tudom ezt miért nekem írtad.

DeFranco: bűzmód. :)) Nincs a távirányítón LCD??? Már hogy ne lenne? Vagy ezt hogy értetted? Hogy a beltérin nincs LCD?

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17639) mezzi7


mezzi7
tag

Sziasztok!

Ebben a kellemes nyári időben a kis lakásomban is karibi hangulat van, ezért klímát szereltetnék. Olvasgattam a fórumot és úgy vettem ki, hogy itt a Pannonklíma a nyerő mint kivitelező. Esetleg tudtok mondani pár alternatívát? (főszezon ellenére szeretném a problémát két héten belül megoldani, ezért jól jönne több kipróbált, igényesen dolgozó kontakt)

Kb. 30nm-t hűtenék vele, a szereléssel nem lenne nagy mókolás, szerencsére (ebből a szempontból) a szóban forgó szoba egyik fala egy nyitott tűzlépcsőházzal szomszédos, ahova a közösképviselő javasolta rakni a kültérit. Így gyakorlatilag beltéri a falon, egy lyuk és kültéri a lyuk másik oldalán a falon túl. Ha jól mértem ki, akkor a lépcsőforduló padlója is pont kb. szintben jó helyen van, szóval konzol sem kell a kültérinek, csak valami bak.

Ezt néztem ki: Gree GWH12QB LOMO PLUS WIFI (3.2kW)

Hűtésre és átmeneti időszakokban fűtésrásegítésre is használnám. Az ablakfelület elég nagy, kb. 10-11nm, ezért gondoltam 3.2kW-t és nem 2.6-ost. Véleményeket, tanácsokat szívesen vennék! :)

Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

(#17640) Zeki válasza mezzi7 (#17639) üzenetére


Zeki
nagyúr

frigotrade.hu

(#17641) DeFranco válasza kmarci25 (#17638) üzenetére


DeFranco
nagyúr

rendes színes (esetleg taccsos) okostelefon-féle kijelzőre gondoltam, nem tudom ezt hogy hívják szépen.

(#17642) ice9 válasza kmarci25 (#17638) üzenetére


ice9
tag

nekem nem volt ilyen problémám, egy másik tag írta playben, hogy neki nem megy az out of home a frissítés után és összeraktam a te kommenteddel. Arról olvastam, hogy pár T-s vagy UPC-s ügyfélnek nem működött, azt gondoltam hogy az IPv6-os cím lehet a ludas mint a smart tv-k/konzolok esetében, de akkor nem.

Az out of home frissítést csak megjegyzésnek írtam, ha valaki szintén azzal próbálkozna, akkor tudja, hogy nem fog menni. ill ne frissítse az alkalmazást ha akarja vezérelni a klímát ameddig haza nem megy. én már nem tudom, pedig gondoltam rá. :D

Nem is gondoltam, hogy kisregényt kell írni Playbe, de a lényeg maradt le, 2x5 karakter. félmegoldást írtál

[ Szerkesztve ]

(#17643) kmarci25 válasza ice9 (#17642) üzenetére


kmarci25
veterán

Iránymutatás, hogy aztán megtalálja maga. Nem akartam elvenni az örömöt, amit az okoz, hogy maga jött rá a megoldásra... :DDD

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17644) qnadam válasza ice9 (#17633) üzenetére


qnadam
veterán

tegnap este meg ma reggel egy ideig nem ment az out of home, de frissítés nélkül megjavult. sőt azóta se frissítette a kis fehér dobozt :)
az viszont furcsa, hogy fogyasztási adatokat nem mutat, mert böngészőből nézve a kis doboz ad vissza számokat.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17645) n@p@lm válasza kmarci25 (#16411) üzenetére


n@p@lm
őstag

Ssza meg, frissítés óta nekem se megy a Házon kívül....

(#17646) ice9


ice9
tag

frissítettem a Daikin vezérlőt és appot. nem megy az out of home :DDD megnyitottam a 10377-10378 portokat a routeren de semmi. (bár, ha eddig ment, nem hinném, hogy ez a gond. esetleg port váltás Daikinnál) http://canyouseeme.org/ szerint sem nyitott. most várok a hibabejelentő válaszára, hogy van a port korlátozás. szolgáltató: Digi

[ Szerkesztve ]

(#17647) ice9


ice9
tag

letöröltem az új apk-t és apkmirrorrol leszedtem a régi 2.0.2-est. azzal megy az out of home
[link]

(#17648) n@p@lm válasza ice9 (#17647) üzenetére


n@p@lm
őstag

Feltettem én is, de azóta se megy....

(#17649) kmarci25


kmarci25
veterán

Igen, hiába van a port nyitva, nem megy az out-of-home a frissítés óta. Ez megint egy jól sikerült frissítés!! :W

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#17650) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Most szembesültem azzal, hogy a WI-FI - IR vezérlőknek mekkora piaci szegmense van!

Na így már szinte biztos Fuji lesz >>

A kérdésem a két első típushoz!

A minimum érték (tól ig határban), azt jelenti, hogy az inverter ennyire tudja visszavenni magát, utána kikapcsol a kompresszor? Vagy hogy kell érteni?

"in medias res"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.