Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85611) dqdb válasza #Morcosmedve (#85610) üzenetére


dqdb
nagyúr

TL;DR olyat keresel, ami nem létezik. Ha magyar feliratos kupakok kellenek, akkor az vagy világítós festett-lézerezett ABS, ami előbb-utóbb kopni fog, vagy jó minőségű, nem világítós dyesub PBT. Világítós magyar készletből sem létezik jó kompatibilitású a piacon, a Ducky és Glorious készlete 96%-osra nem jó, ahogyan a a Keychroné is a saját billentyűzeteihez készült. A dyesub PBT készletek egy része bővebb, és jó lefedettséggel bír.

ASUS ROG Falchion (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/compact/rog-falchion-model/) magyar verziója PBT capes? Ha ABS, cserélhető magyarító készlettel, megbízható link?
Nem és nem. Nemhogy 3rd party magyar készlet nem létezik hozzá, de úgy egyáltalán kupakkészlet sem, köszönhetően az ASUS azon döntésének, hogy a Backspace, Enter, jobb Shift és Space teljesen nem megszokott hosszúságú.

ASUS ROG Strix Scope RX (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/aura-rgb/rog-strix-scope-rx-model/) verziója ABS capes?
Igen. Az RX kapcsolókról nem árt tudni, hogy sehol sem kaphatóak külön, valamint teljesen egyedi kupakfelfüggesztést használnak, így kupak sem kapható rá külön.

1800-as (96%) billentyűből létezik Cherry MX bármilyen linear és RGB világítás, ami PBT keycap szettel magyarítható (nem kell, hogy átvilágítson a cap-en)?
Lásd TL;DR az elején.

Keychron K4, K4 Pro, V4, Q5, Q5 Pro mindegyike 96%-os vagy compact 1800 kiosztású, egy részéből létezik eleve magyar változat, vagy a Keychron valamelyik dyesub PBT készlete rámegy. Klasszikus 1800-ast manapság már csak a Cherry gyárt, a Keychron dyesub PBT készlete jó rá.

Milyen nem 100%-os billentyű létezik hasonló preferenciákkal (HU, PBT, RGB, Cherry MX linear)?
Van egy rakás magyar 60%-os és TKL a piacon. 96%-os és compact 1800 ellenben nem igazán akad a feljebb felsoroltokon és a Glorious GMMK 2 Full Size-on kívül.

Építéstől sem zárkózom el, megy az elektrotechnika, pákázás és társai.
Építéshez kevés a keret.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.