Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85401) dqdb válasza sittes79 (#85400) üzenetére


dqdb
nagyúr

Méret, költségkeret és az egyéb elvárások felsorolása nem ártana.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85402) sittes79 válasza dqdb (#85401) üzenetére


sittes79
addikt

Hopp igen az lemaradt sorry, 75%, max olyan 250 eur, gaming es általános napi dolgokra. köszönöm

zoom75 esetleg megy már euból raktárról?

(#85403) dqdb válasza sittes79 (#85402) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az MKEU Zoom75 szállítmánya vámon van jelenleg, szóval közel, azonban valószínűleg az extrák árazása nem fog beleférni a keretbe, mert drágább group buy volt és az MKEU amúgy is szereti az extrák árát eléggé vastag ceruzával írni.

A JRIS75 extráiból akad még többféle a Candykeysnél, ezek egy része befér a keretbe.

QK75 régen elfogyott mindenhol, a többi raktárkészletről kapható 75%-os kit pedig túl drága, amit látok. MKEU Discordon nem láttam semmi értelmes árú darabot. Szóval vagy JRIS75, vagy vársz egy jobb ajánlatra (néhány 75%-os gyártás alatt van, valamint valószínűleg az extrák mellett a használtpiacon is meg fognak jelenni nagyobb számban a Zoom75-ök), vagy Keychron Q1, vagy valaki Akko.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85404) Dronte válasza [Prolixus] (#85399) üzenetére


Dronte
aktív tag

Köszönöm az infot!

(#85405) [Prolixus] válasza sittes79 (#85402) üzenetére


[Prolixus]
addikt

QK75N group-buy nemsokára indul (okt27.) Az nagyjából beleférne a büdzsédbe, persze arra megint várni kell hónapokat.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#85406) 0xmilan válasza szabod (#85398) üzenetére


0xmilan
addikt

Nekem nincs tapasztalatom a termekeikkel, de ha steno-t szeretnel gyakorolni, akkor arra nem kell ez a speci kiosztas, barmilyen ortho (vagy eppen column stagger) board megfelelo. Peldaul a Planck, Preonic, XD75, etc.

(#85407) micafighter válasza dqdb (#85362) üzenetére


micafighter
nagyúr

Lehet majd inkább mégis egy gyárilag kent GATERON KS-3X47 Pro-val fogom tesztelni ezeket, mert kíváncsi vagyok, hogy milyennek fog érződni a gyári kenése rugócsere és némi használat után.

A már régebb óta kapható Full Milky Pro kapcsolóhoz képest mint ítam már sokat javult a kenés, a GATERON KS-3X47 Pro-k sokkal konzisztensebbek, 110 kapcsolóból mindegyik teljesen egyformán volt kenve, és bár érzésre kicsit olyan volt, mint ha picit túl lett volna kenve, de teljesen használható és a gyári rugó is kaphatott kenést mert nem peng. Jelenleg rugókat tesztelek Full Milky Pro kapcsolókban, ott pedig említettem, hogy a gyári kenés nem túl konzisztens (vagyis a dobozból kivéve kb a kapcsolók felén éreztem, hogy nem voltak rendesen megkenve gyárilag, a másik fele az jó volt), viszont ez használattal javult némileg. Viszont több hónap használat után is a kapcsolók 20-30%-a nem javult már tovább. A megoldás az volt, hogy a következő rugócserénél kézzel átkentem az összes kapcsolót 205g0-val, így már teljesen jó az összes. Úgy vettem észre, hogy a stem eleje és hátulja, tehát a két legnagyobb felület (mondjuk ezek csak a felső házzal érintkeznek, ahol minimális a surlódás) nem voltak megkenve egyáltalán.

Kíváncsi vagyok a Full Milky Pro-hoz képest a GATERON KS-3X47 Pro gyári kenése hogy néz ki, a KS-3X47 Pro-kat nem szedtem még szét, de megpróbálok majd macro fotókat csinálni a gyári kenésről.

Kíváncsi vagyok amúgy a KS-3X Full Black-re is, azok nem gyárilag kent kapcsolók, de azokat még egyáltalán nem próbáltam, és a rengeteg féle kapcsolóim közül az egyik legjobb továbbra is a Keychrontól vásárolt 110db KS-3X47 (non-pro, tehát gyárilag nem kent). A gyári rugó peng mint az állat és amúgy se túl jó minőségű (+- 15g tolerancia) így az kuka, viszont a kapcsoló elképesztően simán jár, amin pici kenéssel tovább lehet javítani.

Gat X kapcsán kísérleteztem az 105-el: mindegyikbe ment Geon rugó, az egyiket megkentem "normál" vastagon 105-el, ami azt jelenti, hogy kicsit látszódik a stemen, hogy vékonyan van rajta valami olaj, illetve egy másikat megkentem 105el olyan vékonyan, hogy szemmel gyakorlatilag nem látszik, hogy bármilyen anyag került volna a stemre, de továbbra is a rugócserélt, kenetlen stemes Gat X a legjobb ezek közül :DDD 103-nak még adok egy esélyt, de kezdem úgy érezni, hogy Gat X kenésére nincs alkalmas kenőanyag - ez nem feltétlen gond ugye, a "problémát" az okozza, hogy a Gat X polírozott stemje gyárilag olyan simán jár, hogy a legvékonyabb 105 vagy 205g0 is ront a gyári állapotához képest. Még azzal esetleg kísérletezek majd, hogy nem kenem meg mindenhol a stemet, pl a stem lábakat kihagyom.

Tudom, hogy valaki próbálta pl 203g00-val is kenni, de amennyire tudom az úgy készül, hogy 203g0-át tovább hígítasz az alap olajjal ami 103, viszont a benne lévő sűrítő PTFE nem tudom, hogy fel tudja-e venni azt a plusz olajat - ha nem, akkor idővel szeparálni fog az olaj. Főleg úgy, hogy én 203g0-át se nagyon láttam nagykereknél, csak 203-at, tehát már a 203g0-át is kézzel keverik valószínűleg, így egy idő után valószinűleg az is szeparálni fog. 203g0-ám sajnos nincs, Tribosys 3203 az van itthon, és sok billentyűzettel foglalkozó oldalon azt írják, hogy a kettő ugyanaz, ez nem tudom mennyire igaz. Eszembe jutott még vajon egy sima 201-et érdemes lehet-e kipróbálni, ahol az alap olaj (101) viszkozitása jóval kisebb, de egy 13g-s tubus 60USD körül van úgy látom, azt már kicsit sokallom tesztelgetésre :D Van még itthon TriboSys 3203 és 3204, lehet azokkal is érdemes megpróbálni a Gat X kenést, mert - Keebcats szerint - az alap olaj viszkozitásuk jóval kisebb, mint a 205g0-nak.

(#85408) dqdb


dqdb
nagyúr

"Az Oroszországgal szemben elrendelt korlátozó intézkedésekről szóló rendelet szerint 2023. szeptember 30-tól, a csatolt listában felsorolt vas- és acéltermékek Európai Unió területére behozatalakor az importőröknek bizonyítékot kell szolgáltatniuk a termék harmadik országban végzett feldolgozásához felhasznált vas és acél alapanyagok származási országáról. Így kérem vegye fel a kapcsolatot a feladóval és kérjen egy nyilatkozatot a felhasznált anyagok származását illetően"
DHL Express, ha ez általános lesz, akkor sok boltnál nem lesz egyszerű elintézni minden EU-n kívül rendelés esetében (ez rugó és kapcsoló volt Geontól)

micafighter: 106-ot és 107-et hallottam, hogy működik Gateron X kenésre, de én továbbra is csak rugót fogok cserélni benne :D

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85409) micafighter válasza dqdb (#85408) üzenetére


micafighter
nagyúr

Terveztem a Hiney PCB-k mellé rendelni USA-ból pár CannonKeys rugót kipróbálni, akkor lehet érdemesebb lesz inkább kihagyni a rugókat :DDD Mondjuk CK gondolom szívesen segítene ilyenben, ha szükség lenne rá. Illetve akartam a héten rendelni taobaoról is kapcsolókat (Vertex V1, GATERON KS-3X47 Pro, KS-3X Full Black, Wuque MM), TX csavaros stabilizátorokat és kupakszettet, kíváncsi vagyok, hogy kapcsolók és stabok kapcsán vajon fognak-e ilyet kérni.

[ Szerkesztve ]

(#85410) Molydeus válasza dqdb (#85408) üzenetére


Molydeus
senior tag

Politikától függetlenül, ez szimplán agyrém...grammokról beszélünk...

M.

[ Szerkesztve ]

(#85411) Domonkos válasza 0xmilan (#85384) üzenetére


Domonkos
Ármester

En nem nagyon vagnam szukosebbre, mert mar igy is alig van rajta hely. A tappancsait is szet kellett vagnom, hogy annyira a szelere tudjam oket ragasztani, hogy ne billegjen a billencs.

20gf-es kapcsoloknal ez ugye nem a legnagyobb problema, de ha a kelletenel erosebben es kijjebb nyomom a kep jobb also sarkaban levo kapcsolot, akkor meg tudom billenteni az egeszet. Ott nem igazan lehet kijjebb rakni a kapcsolo labaitol. :(

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#85412) Domonkos válasza szabod (#85398) üzenetére


Domonkos
Ármester

Sosem steno-ztam komolyan, de azert ennel a kapcsolonal es kupakprofilnal azert sokkal jobbakat is el tudok kepzelni hozza. :K

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#85413) Alan[HUN] válasza dqdb (#85408) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Tippre nem lesz általános, de majd meglátjuk, tapasztalatom szerint a DHL hagyományosan b..szik minden ilyesmin, szerintem nekik céges policy, hogy CYA ;] Volt olyan csomag, ahol nem engedték át, amíg nem küldtem el egymás mellett magyrul/angolul az összes tételt, ami a listán van, hiába volt rajta amúgy a számlán már angolul :W

(#85414) ATI válasza dqdb (#85386) üzenetére


ATI
senior tag

Feledékeny vagyok ;)

(#85415) dqdb válasza Alan[HUN] (#85413) üzenetére


dqdb
nagyúr

Support írt egy emailt, hogy melyik országból származik az acél, a DHL pedig elfogadta az arról készített screenshotot.

Szerintem messze a DHL vámkezelése a legjobb a DHL, FedEx, UPS, Posta négyesből a mostani eset ellenére is. Ha nem magánszemélyként megy a vámolás és kis csomagról van szó, akkor meg sem lepődök, hogy kérik ezt a nyilatkozatot, ide csak azért dobtam be, hogy alkalomadtán lehet erre számítani.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85416) dqdb válasza [Prolixus] (#85405) üzenetére


dqdb
nagyúr

Sikerült végre végignézni pár videót, ezek alapján a QK75N határozottan jónak tűnik. Nem az én stílusom a design és kiosztás, de ismét egy olyan belépő custom billentyűzet, amibe nem kell szivacs, hogy jó legyen a hangja. Tetszik ez a trend, az eddig is sokszor ajánlott Cycle7-Neo65 páros nálam trióvá bővült.

A pogo csatlakozós belső az építést nagyon megkönnyíti, elsőre azt mondtam volna, hogy gépelés közben érezni lehet majd vagy bottom outol ott a nyák, de Alexotos videója alapján rosszul gondoltam ezt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85417) zodo válasza [Prolixus] (#85368) üzenetére


zodo
nagyúr

"Ez sajnos nem fog menni."

Vak sötétben mégis kell valami, monitor mögött van ugyan rgb led szalag de azzal se megyek semmire de nem is azért van ott.
Eddig mondjuk csak fekete kupakos billentyűzeteim voltak és most hiába fehér ha épp a felírat fekete.

10+ éve használók az asztallap alá rögzített 12V fehér 5600K led szalgot, molex csatiról táplálva egy billenő kapcsolóval ellátva.

Nekem megteszi, fehér kupak végett talán kell(het) egy távirányítós fényerőszabályzó.

(#85418) micafighter válasza zodo (#85417) üzenetére


micafighter
nagyúr

Visszatérő téma ez. Kapcsold ki a billentyűzet ledeit sötétben, mert csak rontják a láthatóságot. Monitor fénye általában elég szokott lenni, hogy egy világos alapú, sötét feliratú kupakot megvilágítson olvashatóan.

(#85419) micafighter válasza dqdb (#85415) üzenetére


micafighter
nagyúr

Fúh fedexet ne is említsd, nagyon amatőrök az IOSS óta, legalábbis ez a tapasztalatom. Úgy szállítják le a csomagot, hogy az áfát majd utólag küldik levélben mennyit, meddig meg hova kell fizetni. Ezekben a levelekben benne van az is kinek mi érkezett mikor, milyen értékben, és mennyi áfát kell utána fizetni, így különösen vicces, hogy egész más helyen elő egész más nevű emberek leveleit hozzám sikerült eljuttatnia a fedexnek. Aztán még nekem kellett utánuk mennem többször, hogy van-e feléjük tartozásom, és hogy többször küldtek nekem olyan áfa befizetős levelet amihez közöm nem volt :) Ehhez képest a DHL nagyságrendekkel profibb, mire beér az országba a cucc már előre bekérték tőled a papírokat ami kell és így nem is várakozik a küldemény, kiszámolják, fizetsz kártyával és kesz. Amit most írtál abból is az jön le nekem, hogy nem akartak téged feleslegesen csesztetni de van egy ilyen szabályozás és szeretnének egy papírt amit majd tudnak mutatni ha ellenőriznék őket.

Nekem a postával se volt még gondom amúgy, írnak emailt, vagy egyből lehet fizetni vagy bekérik a számlát és utána lehet fizetni, kicsit lassabb, mint a DHL mert ülnek rajta pár napot de utána hozzák és pár napon belül megérkezik. UPSel nem volt dolgom mostanában EU-n kívüli rendeléssel.

(#85420) [Prolixus] válasza dqdb (#85416) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Köszi a kis szösszenetet, nekem csábító a dolog, csakhát Zoom75 mellé minek, de mondjuk ez pont az a hobbi ahol nem csak egybillentyűzetet tart az ember :D

Dizájnban szerintem elmegy, kár hogy nincsenek ilyen sandblasted dusk és hasonló hátlap súlyok, meg az elején a knob körüli kerete az a "bb..but..why??" kategória. Oldalról viszont nagyon bejövős, és tényleg pofonegyszerűen építhető.

#85419 micafighter

Posta VÁM ügyintézése kapcsán egyetértek, nekem is többször volt már velük dolgom és flottul és egyszerűen ment minden.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#85421) dqdb válasza micafighter (#85419) üzenetére


dqdb
nagyúr

Fúh fedexet ne is említsd, nagyon amatőrök az IOSS óta
Gyakorlati tapasztalatból mondom, hogy előtte is azok voltak ;] Négyszer jött csomag velük, háromszor volt vele probléma, sosem a szállítással, hanem a könyveléssel/számlázással.

Első alkalommal jött a futár, fizettem neki, különben nem adta volna oda a csomagot. 2 hónap múlva jött a felszólítás, hogy tartozásom van feléjük, az az összeg, amit a futárnak odaadtam. Elküldtem nekik a fizetési bizonylatot emailben. Újabb egy hónap múlva jött a levél a felszólítással, hogy fizessek, ekkor felhívtam őket, hogy menjenek már ugyan a fenébe és elküldtem ismét levélben a bizonylatot. Még egy hónap, és megint jött a felszólítás, ekkor ismét felhívtam őket már kissé idegesebben, szerencsére az egyetlen értelmes ember vette fel a telefont, aki átsétált a megfelelő részlegre, és addig ott volt, amíg ki nem javították a problémát.

Második alkalommal megjött a csomag, nem kellett a futárnál fizetni és számla sem jött 2 hónap, így tanulva az előző esetből felhívtam őket, hogy fizetni szeretnék, de nincsen mit, a válasz az volt, hogy kicsit lassú a számlázás, de mindjárt küldik. Ez még 2 alkalommal megtörtént, aztán hagytam az egészet, majd amikor már el is feledkeztem az egészről és az ominózus billentyűzetet már régen eladtam, akkor a csomag beérkezése után másfél évvel megjött a számla az áfáról.

A harmadik alkalom már IOSS után történt, megjött a csomag, megjött a számla egy hónappal később, amit utána hetekig próbáltam befizetni, mire egyszer végre működött a rendszerük, és látta a csomagomat.

A negyedik alkalom 1-2 hónapja volt, itt csak tetű lassúak voltak (5 napos vámkezelés wtf), és mint kiderült, megszüntették a késleltetett fizetést, a futárnál pedig csak készpénzzel lehet fizetni. Hétfő hajnali 4-kor küldték az értesítést, hogy jön a csomag és a futárnak kell fizetni, és fél 8-kor csengetett a futár a markát tartva, még jó, hogy volt nálam elég kp.

különösen vicces, hogy egész más helyen elő egész más nevű emberek leveleit hozzám sikerült eljuttatnia a fedexnek
Ezért nagyon csúnyán el kellene meszelni őket, mert egy nagyságrenddel nagyobb probléma szerintem, mint az én eseteim bármelyike. Az NMHH biztosan értékelné, hogy ilyen az informatikai rendszerük.

A listában vámkezelés terén én a postát tenném a DHL után a második helyre, utána szakadék, UPS és a legalja a FedEx.

A GMK a héten elkezdi szállítani az első MTNU készleteket, kíváncsi leszek, milyen lett.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85422) dqdb válasza [Prolixus] (#85420) üzenetére


dqdb
nagyúr

mellé
helyett ;]

A design olyan, amilyen, nálam már ott rosszul indít, hogy 75%, amin a knob és OLED csak ront, és még ott van a kerete is, de mint billentyűzet teljesen rendben van (annyi kiegészítés, hogy én olyan plate-tel választanám, amin nincsen flex cut).

nincsenek ilyen sandblasted dusk és hasonló hátlap súlyok
Vannak olyan színkombinációk is, ahol a súly matt felületű, ha nem kedveled a csillogó felületeket és mikrokarcokat.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85423) Molydeus válasza dqdb (#85422) üzenetére


Molydeus
senior tag

mellé/helyett
Hát igen, a bőség zavara. :)
Többek között ezért is erőltetem ezt az egy váz + több, könnyen cserélhető belső témát. Persze én is szeretnék változatos megjelenést, de igyekszem ezt a különböző kupak szettekkel megvalósítani.
Ezzel együtt a Navi is csak 24Q2 szállítást ígér, szóval nem kizárt, hogyha a Cycle/Neo vonal hamarabb kihoz egy 60-ast, akkor gondban leszek. :D

M.

(#85424) dqdb válasza Molydeus (#85423) üzenetére


dqdb
nagyúr

Neo65 szállítás már nagyon közel van, ezt a Neo70 követi, de az még nincsen IC fázisban sem, 60%-osról nincsen hír.

Cycle7-et Kínában már szállítják, a nemzetközi vendorokhoz november végén indul el a legutolsó hírek alapján, szóval januárnál előbb nem várható szállítás. Cycle80 még nincsen IC fázisban sem, azt 65%-os fogja követni, 60%-osról és a további tervekről nincsen hír.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85425) Molydeus válasza dqdb (#85424) üzenetére


Molydeus
senior tag

Köszi az infókat! :)
Akkor nem kell aggódnom az "ütközés" miatt.

M.

(#85426) Franz51


Franz51
tag

Üdv!
Tudom nem pont témába vág, de itt írnám a következő problémám:
Az asztali gépem felújításra került, amin nincs már PS/2 port. A billentyűzetem KB-0168 Microsoft MultiMedia Keyboard 1.0A PS/2 csatlakozóval.
Az alábbi linken:
https://www.bestbyte.hu/USB/Delock-65461-PS-2-anya-USB-A-apa-adapter-p175402.html?ak=0
kapható USB adapter. Kérdés működik-e a billentyűzetet az adapterrel WIN 10 Pro alatt?

Előre is kösz a segítséget!

(#85427) Domonkos válasza Franz51 (#85426) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ha az alaplapod tud PS/2 emulaciot USB-n, akkor nincs akadalya, hogy ezzel az adapterrel is mukodhessen a dolog. Egyebkent aktiv atalakitora lesz szukseged.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#85428) micafighter válasza dqdb (#85424) üzenetére


micafighter
nagyúr

Remélem azért előbb utóbb lesz, egy Neo60 vagy Cycle60 engem is érdekelne :B

(#85429) Franz51 válasza Domonkos (#85427) üzenetére


Franz51
tag

Köszi!
Asus B660 Plus D4 az alaplap, hogy tudom meg hogy tudja a PS/2 emulációt?
Aktív átalakító 10 ezernél kezdődik, így ez esetben inkább új billentyű, de nagyon nehéz a régihez hasonlót találni.

(#85430) dqdb


dqdb
nagyúr

[link]
Boardwalk kiosztású 60%-os nyák, azaz ortolineáris billentyűzet ErgoDox 1.5u módosítókkal fűszerezve. USB-C és JST is van, ahogyan hotswap és forrasztható változat is, valamint támogatja a gummy O-ring mountot

[link]
Ugyanez F12 és F13 TKL formában, hotswap, USB-C és JST is van, H88C kompatibilis footprint, azaz nagyon sok TKL-be jó lesz a Tiger80 Lite-tól kezdve egy Jane-ig bezárólag

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85431) nyunyu válasza Franz51 (#85426) üzenetére


nyunyu
félisten

Amennyire emlékszem, az a 2000 körül megjelent billzet * már tudott USBn is kommunikálni, úgyhogy elvileg egy buta fizikai interfész adapterrel is működnie kéne, mint amit néztél.

Ha mégsem, akkor aktív konverter kell hozzá (ami értelmezi az AT billentyűzet jeleket, és lefordítja USB HID szabványúra), azok közül nekem ez vált be, mert NKRO billzettől sem fagy ki.
(Nem mintha az MS billzetek azok lennének...)

*: fekete tesóját vettem valamilyen Black * Desktop néven, egérrel összecsomagolva.

Aktív átalakító 10 ezernél kezdődik

~1350 lett, maradhat?
Ha szépen megkérsz, akkor tőlem is vehetsz, mert voltam olyan hülye 2018-ban, hogy ötöt rendeltem magamnak.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#85432) nyunyu válasza Franz51 (#85429) üzenetére


nyunyu
félisten

dupla

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#85433) Throme válasza zodo (#85417) üzenetére


Throme
veterán

Végül jól lett a kupakokkal ez a V1.
A knob csere is passzol.
Esetleg egy fehér kábel?

Hogy vagy kibékülve az áttetsző billenytűházzal?

Ha nem akarod hogy kifolyjon a szemed, akkor egy monitorra illeszthető lámpán is el lehet gondolkodni, távirányítós szabályzóval/kapcsolóval. szvsz

(#85434) micafighter válasza dqdb (#85430) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szuper, jó látni ezeket. Nemrég láttam a zfrontieren egy PCB-t, hall-effect, 8k Hz, rapid trigger, Gateron kapcsolókkal, úgy rémlik JST csatlakozós, az is tetszetős projekt volt. Annyi ott a probléma, hogy (szerintem a hall effect működése miatt) ott a PCB-t és a platet össze kell csavarozni, és mivel a PCB-n úgy emlékszem nem voltak a szélein bevágások, így a gummy o-ring se játszik ott, úgyhogy leginkább a bottom-mount maradt, vagy valami gasket mount, amihez valószínűleg vágatni kell platet hogy a csavar helyek passzoljanak.

(#85435) dqdb válasza micafighter (#85434) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az a zFrontieres PCB elég jó áron ment a kapcsolókkal együtt, és igen, a plate az egyetlen kérdés.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85436) zodo válasza Throme (#85433) üzenetére


zodo
nagyúr

Köszi!
Nem kell fehér kábel, lehet jobban mutatna vele de nem kiállításra készülők vele.
Áttetsző billentyűzet ház nem olyan vészes, egyelőre nem piszkálom.
16 fokozatú vényerőszabályzást 6-7 szinten használom csak úgy dizájn elemként így szinte észre sem veszem hogy átüt a fény rajta.
Marad a led sor max. kap egy fényerőszabályzót.

Sajna nem tehetem meg hogy külön legyen 2 komplett pc szettem.
Autó szimulátor vázban ülők amit kénytelen voltam személyre szabni egy diy billentyűzet tartóval hogy "munkára" és "játékra" is megfeleljen az 1 pc-s szetthez.
Kép közepén látható fekete cucc az fix, épp elég a kormányt le-fel rakosgatni.
Szóval itt nem segít a monitor fénye vagy akármilyen lámpa a 60-70 cm-re lévő monitoron.

(#85437) Franz51 válasza nyunyu (#85431) üzenetére


Franz51
tag

Elsőre úgy gondolom kipróbálom a Delockot, visszaveszik ha nem működik.
Amit kínálsz aktív adapter? Nem látok se típust, se leírást.
A logisztika hogy lenne megoldva?

(#85438) Molydeus válasza dqdb (#85430) üzenetére


Molydeus
senior tag

Boardwalk
Érdekes. Használhatóbbnak tűnik, mint egy 5x15-ös útvesztő.
A Space-eken töröm a fejem. Így elsőre azt gondolnám, hogy a középső dupla oszlop alsó két 1.5U-s billentyűjét én hüvelykkel próbálnám ütni, de zavarna alattuk a középre tolt Space. Lehet, hogy jobban tetszene, ha a Space-ek kifelé tolódnának és belül lenne 1-1 1U-s layerváltó.
Persze értem, hogy így megvan a jobb oldalon a klasszikus Arrow Cluster helye, akkor is, ha valaki MX HHKB-s házba rakja.

M.

(#85439) nyunyu válasza Franz51 (#85437) üzenetére


nyunyu
félisten

Az USB 1.0 -5 éves volt, amikor azt a billzetet gyártották. :DDD

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#85440) dqdb válasza Molydeus (#85438) üzenetére


dqdb
nagyúr

Használhatóbbnak tűnik, mint egy 5x15-ös útvesztő.
Annál szinte bármi jobb, nem bírtam megszokni.

Ha megnézed, akkor van lehetőség klasszikus Tsangan alsó sorra, ahol a 7u Space-t 3u-1u-3u bontásban szétoszthatod, ha ragaszkodnál a jól beválthoz,

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85441) Molydeus válasza dqdb (#85440) üzenetére


Molydeus
senior tag

A eredetin igen, de ezen a linkelt PCB-n is?
Mintha nem akarna kijönni a stabok helye.
Ezek vannak meg nekem:
1-3-3-1
1-6-1
1-1-2-2-1-1
és valami, ami vagy aszimmetrikus vagy valami ritka széles, mert a két szélső foglalat eleve 7U távolságra van, ezeket nem tudom hova tenni. Persze simán lehet, hogy csak én nem látom meg benne az igazságot.

M.

[ Szerkesztve ]

(#85442) dqdb válasza Molydeus (#85441) üzenetére


dqdb
nagyúr

Azért nem látod, mert a hotswap nyák képét nézed, ami csak egyben támogatja a 7u-t, én pedig a forrasztható nyák által támogatott kiosztások ábráját, ami pedig 3u-1u-3u formában is.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85443) Molydeus válasza dqdb (#85442) üzenetére


Molydeus
senior tag

Ááá, így már világos. :R
Klassz, egyre jobban tetszik.
A 3-1-3 nekem is bevált, de akár a 2-2-2 is jó lehet és akkor megmarad az eredeti rács is.
Már csak egy kupak készlet kellene, ami támogatja is. :D

M.

[ Szerkesztve ]

(#85444) Jorus


Jorus
nagyúr

HA kipróbálnám a DSA reciprokát, akkor SA vagy MT3? Javasolt gyártó, típus, beszerzési forrás (kínai rendeléssel nem szenvednék)? Minél vaskosabb PBT, csak a 40 db alfanumer.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#85445) dqdb válasza Jorus (#85444) üzenetére


dqdb
nagyúr

Reciprok alatt mit értesz? Ha mélyítésre hasonlót, csak magasabb és sculpted kell, akkor SA vagy KAT. Ha teljesen mást, akkor MT3.

Az MT3 egyértelmű, mert
1. sculpted profil
2. a Drop saját profilja, így tőlük direktben és az Amazon boltjukban tudod megvenni
3. ortolineáris eléggé sokból akad, de ergo csak kevésből

Az SA bonyolultabb, mert
1. van belőle sculpted 1-1-2-3-4-3 és uniform 3-3-3-3-3-3 is, de egyes kínai klónok 1-1-2-3-4-4-et árulnak
2. a Signature Plastics profilja, a saját boltjukban túlárazva és pocsék kittinggel akad pár készlet, de tipikusan group buy formájában érhető el értelmes kittinggel. Emellett még egy rakás kínai noname és nem noname klón van a piacon, a Domikey talán a legjobb ezek közül.
3. az ergo ritkaság, de néhány régebbi group buyból akad még elfekvőben (amihez alfát nem fogsz találni)
4. az SP SA PBT-ben bődületesen drága, nem is nagyon találni ilyet a boltjukon kívül, doubleshot ABS a tipikus

Egy MT3 ortolineáris készletem akad itthon elfekvőben, ha kipróbálnád (ergo nincsen hozzá). SA akad többféle is 1-1-2-3-4-3-ban, de egyik sem ortolineáris, szóval random feliratos 1u módosítóid lesznek vele.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85446) Jorus válasza dqdb (#85445) üzenetére


Jorus
nagyúr

Igazad van, úgy kellett volna fogalmaznom, hogy az lenne a cél, hogy az R1-R4 minél nagyobb ívet adjon. :)

A DSA-nál nincs ív, és amióta ideiglenesen feltettem egy OEM kitet, rájöttem, hogy mennyivel kényelmesebb, mint a DSA. Ezért jött a gondolat, hogy akkor menjünk tovább, és nézzünk meg egy SA-t vagy MT3-at. Mélyítés igazából mindegy, és ergo kit sem szükséges, egyelőre elég a 40-es és/vagy base kit.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#85447) dqdb válasza Jorus (#85446) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ilyen téren az MT3-SA-MDA nyújtja azt, amit szeretnél.

Az eredeti Melgeek féle MDA-ból ortolineáris akadt a múltban, 40% módosítók sosem léteztek. AliExpressen is feltűnt a profil, ott látok ortolineáris készleteket.

MT3-ból a Dropot nézd végig, abból akad ABS és PBT is (mindkettő jó minőségű, a PBT felülete eléggé durva, ami lehet jó és rossz is), ahogyan írtam, sok készlethez van ortho kit és akad 40%-os kit is.

SP SA-ból az ortho kit és 40%-os előfordul, sőt, az utóbbi időben futott jó pár csak 40%-os készlet is. Itt látod a történelmet, a beszerezhetőség jó kérdés.

Mindegyikből tudok kölcsönadni, ha kipróbálnád.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85448) Jorus válasza dqdb (#85447) üzenetére


Jorus
nagyúr

Köszi szépen, szétnézek a linkeken, webshopokban, aztán lehet bejelentkezek egy tesztkitért nálad. :R

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#85449) Franz51 válasza nyunyu (#85439) üzenetére


Franz51
tag

Köszi!
Városunkban az egyik üzletbe volt Akyga AK-AD-15. Hoztak egyet próbára, működik vele, megvettem!
Kösz a segítséget!

(#85450) Franz51 válasza Domonkos (#85427) üzenetére


Franz51
tag

Akyga AK-AD-15 átalakító megoldotta, működik a billentyű!
Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.