Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
AliExpressen nem találtam XMI-t, Taobaon megtaláltam, viszont nem annyi a rendelés, hogy fent van a választék és lehet válogatni Taobaon csak a támogatott kupak színek vannak fent, és a leírásban ott van, hogy lépj be a (talán QQ vagy WeChat) csoportjukba, nézd meg a beküldött dizájnokat vagy küldj be újat, és majd ott egyeztettek Úgyhogy ez alapján szerintem ők csinálnak egyedi dizájnt is amilyet csak szeretnél, csak pár fokkal macerásabb a rendelés, mint AliExpressen bedobni a kosárba. Viszont ilyen szempontból akkor gondolom kiosztással se lenne gond, mert olyat gyártanak, amilyet csak kérsz. Nincs előttem a szöveg de úgy rémlik MOQ 1 szóval az se akadály.
Leekbros / JC Studio az ilyen szempontból egyszerűbb, mert alin is fent vannak a kapható szettek és lehet válogatni, csak a JC Studio jelenlegi szettjeibol hiányzik az 1.25U shift az osztott bal shift/ISO támogatáshoz. A KPRepublic Mod Pro szettjében (7,7k) ez a hiányzó shift benne van, bár színben nem tudom mennyire passzolna. Majd ha előkeritem a KPR szettet, megnézem. Rendeltem CRP R6-ot is, majd azzal is össze nézem, ott az ISO kit a hiányzó shiftel csak 3 USD volt, úgyhogy rendeltem abból is párat. Remélhetőleg nem fogja úgy gondolni a superbuy hogy automatikusan refundolja a rendelést ha nem adják fel hamar, mert pár hónapot várni kell majd rá
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz [Prolixus] #86045 üzenetére
Ezeket az egérmozi kijelzőket kezdték el nyomatni.
Sztereotípiám, hogy komolyabb mechanikus billentyűzeteket azok vesznek, akik már simán gépelnek úgy, hogy nem kell nézni a kupakokat... akkor mi a haszna az egérmozinak?
Gémerek sem nézik a "wasd"-ot gondolom.... -
dqdb
nagyúr
válasz Throme #86052 üzenetére
Ezeknek a billentyűzeteknek Kína az elsődleges piaca, így alapvetően az ottani ízléshez igazodnak, és ott imádják az ilyet.
Ezeket az egérmozi kijelzőket kezdték el nyomatni.
Csak mennek az ottani trendek után. A Matrix Labs az egyik legismertebb gyártó saját, egyedi stílussal, ami sokszor nyugati szemmel nehezen emészthető: rengeteg apró elemre, színekre, kijelzőkre (ők évekkel ezelőtt kezdték) és LED-ekre építenek, és az egyre gazdaságosabb gyárthatóságnak köszönhetően főleg a QwertyKeys, de a Zoom is elindult a mátrixos irányba az alacsony árra azért ügyelve, ezért a komplex díszítés, ezért a kijelző, ezért a sok szín, ezért a sok apró részlet.[link] - 56 darabból áll a ház
[link] - ez se sokkal egyszerűbb
[link] - nagyon sokan ekkor csodálkoztak rá a nyugati világban, hogy jééé léteznek, miközben már 2015 óta tolják az egyedi stílusukat, és már a 2.0 is hozta ezeket a jegyekettAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mr.Csizmás
titán
Keycaps – Mionix 500 FT kár hogy fix 3900 a szállítás.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
Ha rendelek egy Keychron K10 Pro billentyűzetet a hivatalos oldalról, honnan tudok hozzá magyar kupakokat venni? Nem találok sehol, vagy béna vagyok.
köszi
-
nyunyu
félisten
válasz micafighter #86051 üzenetére
Talán valaki összehozhatna egy magyar WOB szettet náluk, esetleg egy klasszik bézs sakktáblát, de utóbbiakról már leszoktam.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #86056 üzenetére
Nem csodálkozom, hogy a kutya sem vevő azokra a filigrán, nyomtatott ABS kupakokra.
Erősen emlékeztet a '16 környékén Maxkeyboardsnál gyártatott első magyar kupakszettemre.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #86061 üzenetére
Izé, nem kivettek, ez WKL kiosztás, hanem nem tettek be. Ez volt a klasszikus alsó sor vagy 10 éven át, amíg a Microsoft nem állt neki a Windows 95 megjelenésekor a Windows gombot erőltetni.
Mivel a mechanikus vonal újraéledésekor régi Cherry billentyűzetekről lehetett csak kupakokat szerezni és azoknál WKL alsó sor volt, így custom TKL vonalon a WKL alsó sor honosodott meg, eleinte praktikumból, utána esztétika miatt. Manapság sem ritka a 4 : 1 vagy még durvább WKL : WK arány group buy-okon belül.
Szerintem is szebb a WKL 60%-os és TKL méretben, 60%-osban a használhatóságot negatívan befolyásolja számomra, így kerülöm, TKL méretben simán jöhet.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz ati888 #86057 üzenetére
Átvilágítósban a leggyorsabban a Glorious vagy a Ducky magyar készletével, mindkettő elérhető rendszeresen, de nem folyamatosan itthon is a nagyobb pc-s webshopokban.
A Gloriousból hiányzik a K10 Pro Numpad feletti 4 kupakja, a Ducky-ban nem tudom mi a helyzet ezen a téren.
Mondanám még a Keychron átvilágítós magyar készletét, de abból legjobb esetben is csak a TKL verzió-t (a linken a K8 lenne) lehetett kapni és jelenleg azt sem: [link]
Ehhez kellene még valami a numpadra.Nem átvilágítós, cserébe vastag, nem fényesedő/kopó dye-sub PBT verzióban két megoldás van:
1. Keychron féle készletek
Ebben a pillanatban közvetlenül a Keychrontól drágán tudsz csak 100%-ost összehozni.
itt vannak amúgy a készleteik: [link]
A probléma, hogy a fullsize készletükben a magyar jelenleg náluk is hiánycikk. A 75%-oshoz való készletek elvileg van (a shopjukban kiválasztható, de érhetnek meglepetések) és mellé kellene egy azonos színsémájuk 100%-os ISO-UK készlet is. Pl. [link] és mellé ez [link]
Ezek egy része itthon is elérhetők időnként (pl. itt [link]), de nem tudom, hogy pillanatnyilag mi a helyzet.
2. A fentebb említett KPRepublic készlete.
Ez egyetlen klasszikus szürke+fehér sémában létezik, több készletből kell összehozni, nagyon drága és a feliratozása nem túl szép.M.
-
-
ati888
senior tag
válasz Molydeus #86063 üzenetére
Mondanám még a Keychron átvilágítós magyar készletét, de abból legjobb esetben is csak a TKL verzió-t (a linken a K8 lenne) lehetett kapni és jelenleg azt sem: [link]
Ehhez kellene még valami a numpadra.:
A numpad-on maradhat a K10 pro kupak, nem zavarna. Az a kérdés, hogy az elérhető magyar kupakok (pl ez) jók-e a K10 pro-ra? Gondolom nem. -
L@co
aktív tag
válasz Molydeus #86044 üzenetére
Kíváncsivá tettél úgyhogy lefényképéztem az eredeti és a PBT keycapet is. Plusz a stabokat is. Az eredeti az eltérő magasságnak megfelelően van kialakítva.
Még eléggé új vagyok, de szívesen fogadom a javaslatokat. Lehet esetleg stabot cserélni?
Másik ötlet az hogy lefaragunk a keycap-ből, viszont akkor a Shift és a space kicsit lejjebb lenne mint a többi karakter, ami valószínűleg szintén nem túl szép látvány.Eredeti keycap: PBT keycap: Stabok:
-
Molydeus
őstag
Lehet esetleg stabot cserélni?
Tegnap este éppen ennek próbáltam utánanézni, kevés sikerrel. Annyit találtam, hogy a Gateronnak van egy low profile stab set-je, ami ránézésre olyan lehet, mint, amit a bill.-ben fotóztál. Ezen kívül találtam még egy Kailh készletet.
Az alábbi gyanúm támadt. Mivel a Keychron eredetileg Kailh Choc-okkal szerelte az első LP bill-jeit és csak utána jött a mostanában hazsnálatos optikai ill. a Gateron LP. Lehetséges-e, hogy megtartotta a Kailh-hoz tartozó stabokat és ez áll az egész több szinten is inkompatibilis stab-keycap téma mögött? Egyáltalán a Choc-hoz passzoló stab elfér a Gateron LP-k mellett? A Choc ugye kisebb területet foglal.Vagy túlgondolom és szimplán csak maguknál akarták tartani a vásárlókat a kupakok terén is?
M.
-
nyunyu
félisten
Ez a lópofi kapcsoló eléggé nem szabványos témakör, nem igazán van kialakult gyakorlat rá, mindenki olyan stabot, kupakot, rögzítést tervez hozzá, amit nem szégyell.
-
őstag
Sziasztok,
hogyan tudnám eldönteni, hogy melyik billentyűzetet, kapcsolót típust kellene megvennem. Most egy Keychron K3 v2 Brown opticalt használok gépelésre amivel nagyrészt meg is vagyok elégedve, de 80%-osra térnék át túl kis mérete miatt.Lehetőségeim:
Varmilo VEM88 CMYK / EC V2 Sakura 52e Ft
Varmilo VEM88 CMYK / EC V2 Iris 65,5e FtKeychron v3 knob K red 80 usd
Keychron Silent K Pro Brown Switch 26 usd + shipping 17 usd
Keychron ISO HU OEM Profile Dye-sub PBT Keycap set 21e Ft
Összesen. kb 64e.
Keychron K8 Pro K pro red 120 usd
Keychron Silent K Pro Brown Switch 26 usd + shipping 17 usd
Keychron ISO HU OEM Profile Dye-sub PBT Keycap set 21e Ft
Összesen. kb 77e.
Az összegeket látva mindegyik kicsit fájdalmas, laikusként úgy láttam, hallottam a rengetek videóból, hogy talán kicsit mélyebb hangot érhetnék el a Keychronal, a Varmilo-tól viszont talán kicsit jobb minőség érzetet kaphatok kupakok, kapcsoló működés és összeszerelési minőség terén.
A Keycron mellett szól még, hogy akár BT-al is tudnám használni, de úgy látom, hogy viszonylag ritkán veszem igénybe a mostani billentyűzetemnél, mert ha BT-on hallgatok zenét akkor volt, hogy problémát okozott a hang átvitelében, tehát inkább már csak nice to have.
Ami még esetleg a Keychron mellett szól, hogy van teljes értékű Mac támogatás, így az otthoni és munkahelyi gépemhez is egyaránt tudnám használni.Mi a véleményetek, lejtőn kellene elindulnom?
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz nyunyu #86071 üzenetére
Igen, ez világos.
Most azt próbáljuk kitalálni, vajon megéri-e/van-e értelme egyáltalán másik stabbal próbálkozni.#86067 L@co
Azt tudnád esetleg megpróbálni, hogy egy csipesszel megemeled a stab keresztjét és megnézed, hogy azon az oldalon, ahol látszik a drót vége (átellenes oldal a könyökéhez képest, ha az látszik), ott egy másik vékony csipesszel, akármivel ki tud-e ékelni úgy, hogy viszonylag stabilan megtartsa ebben a kiemelt helyzetben. Fontos, hogy ne legyen nagyon éles hegyes, mert alatta a PCB van, bár ott nem kellene sérülékeny résznek lennie, de ki tudja igy látatlanban.
Ha sikerült, akkor óvatosan rá lehet nyomni az új kupakot. Nem kell tövig, csak hogy egyértelműen belemenjen a kereszt a foglalatba. Az a kérdés, hogy igy megtartja-e? Mert ha így sem, akkor egyszerűen kisebb a kereszt metszete, mint amire a wormier féle xvx Horzone profil számit (és a tegnapi próbám után amilyen egy átlag mx stab-é lenne).M.
-
Throme
veterán
Van egy K8-am (nem pro) és mellette BT-os fülhallgatók (xaomi buds3, edifier). Nincs alaplapi BT, se wifi, így dongle BT-t használok és nincs semmilyen gondom.
Ha több eszközön akarod használni a billentyűzetet és nem átdugdosással, akkor érdemesebb a K8-at választani.
szvszHa véletlen a K. silent barna kapcsolókat választod egy élménybeszámolót dobj ide a fórumra légyszi!
Én a piros (sztem narancs) verziót használom és nagyon elégedett vagyok.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha valaki nehéz, nagyon hosszú út után kapcsoló (3 mm), extrém taktilis kapcsolóra vágyik, akkor az MKEU valahonnan a raktár mélyéről előkotort egy adag NK BlueberryttAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Throme
veterán
válasz 4nick8 #86075 üzenetére
Nagyon futtatjátok ezt a márkát.
Nincs tapasztalatom, az igaz, de nem hiszem, hogy ég és föld lenne a különbség. Csak mert pbt kupakkal jön ki alapból?Megnéztem képeken ezt a "Varmilo VEM88 CMYK / EC V2 Sakura". Nem néz ki rosszul! Mondhatni bejön.
Nem akarok én lebeszélni senkit Varmilo-ról, mert semmi érdekeltségem nincs a K cégben.
-
micafighter
nagyúr
válasz nyunyu #86058 üzenetére
Ha nem is WOB-ot, de valamilyen magyar kupak szettet lehet megpróbálok majd összehozni ha meg lehet oldani, mondjuk nem tudom milyen fájlba kell majd nekik elküldeni a kívánt dizájnt Minőségre a Shenpotol jobb az XMI hasonló áron, akkor a KPR szettől gondolom pár kategóriával jobb lesz
-
nyunyu
félisten
válasz micafighter #86079 üzenetére
Év elején ötleteltünk magyar kupakokról, akkor rajzoltam ezt
Nyugodtan hasznosítsátok újra, #76118-ben vannak dqdb kommentjei hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Előre is bocsi, ha idióta a kérdés.
Melyik a legcsendesebb mechanikus kapcsoló?i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
-
Mephike
őstag
válasz Tequila86 #86081 üzenetére
Kétlem, hogy van olyan teszt, ahol leültek és bemérték, hogy hány decibel a leghalkabb kapcsoló. (Tuti van ilyen, jöhet a link!) Főleg, hogy itt 1-2 dB különbségről beszélünk, amit én pl. tuti meg sem hallok. Na meg mi van ha egy lineáris kapcsoló a leghalkabb, de Te a taktiliset szereted, vagy éppen gépelési élményben meg a sor végén kullog vagy indokolatlanul drága?
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #86081 üzenetére
Sokkal többet számít a billentyűzet háza, belső felépítése és az egész körítés, mint amekkora különbség van hangban két halkított kapcsoló között.
Halk billentyűzethez nem kell halkított kapcsoló (csak clicky ne legyen), ha olyan a ház, ahogyan egy halkított kapcsolós billentyűzet egyáltalán nem lesz halk, ha olyan a körítése, mert a ház merev, a plate peng, a stabilizátorok nem kaptak kenés, a kapcsoló belül csontszáraz, stb.
-
-
Tequila86
tag
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként valóban van hangteszt, a rtings.com oldalon a hangosságát is tesztelik a billentyűzeteknek.
Nem volt még mechanikus klaviatúrához szerencsém, de mediamarktban tapiztam őket és nekem nagyon hangosnak tűntek. A leütés valóban “élmény”, de nem értem ezekre hogy nem kel fel a család éjszaka. Merthogy vannak ilyen jellegű értékelések, tesztek, hogy az adott mechanikus billentyűzet extra halk, tuti nem ébrednek meg rá a gyerekek, stb.
Az összefoglalóban szereplő írások közt szereplő kapcsolók közül a red és a black amire azt írják, hogy nem clicky. Viszont ilyet kipróbálni nem tudtam.Esetleg tudtok ajánlani ilyen billentyűzetet max 25e-ig? Most az egyéb igényektől eltekintek, a hangja lenne számomra a legfontosabb. Ha mégsem jön be, akkor el fogok állni.
i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #86086 üzenetére
A nyers decibelnél sokkal többet számít a hangszín, egy számok alapján hangosabb, de mélyebb hangú billentyűzet könnyebb halkabbnak érződik, mint egy elméletileg halkabb, de magasabb hangszínű billentyűzet, a mindenféle pengő hangokat pedig ne is említsük, amelyek a mért hangosságba nem mindig szólnak bele, de az érzékeltbe nagyon is.
Egy billentyűzet hangját a környezete is befolyásolja, ha ugyanazt a billentyűzetet leteszed egy olcsó papírmerevítéses asztalra, akkor sokkal hangosabb lesz, mintha az egy fóliázott MDF lapból állna, a tömörfáról nem is beszélve. Ugyanígy egy deskmat is csodákra lehet képes.
Általános szabály az, hogy az a mechanikus billentyűzet, aminél kilátszanak a kapcsolók, hangos lesz, ha halkság a cél, akkor az messzire kerülendő, vagyis a piaci választék 90%-a.
A keret sajnos kevés halkított billentyűzetre. Újonnan ez majdnem belefér (a szokásos gamer külső teljesen más belsőt rejt), német feliratok, de fizikailag megegyezik a kiosztás a magyarral, pénteken BF lesz a német Amazonon, hátha leárazzák még jobban, a másik lehetőség a HA figyelése.
-
Tequila86
tag
Köszönöm a segítséget és a tippet is.
i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
plehoczky
tag
A Keychron billentyűzeteken QMK/VIA oldalról meg lehet oldani az átkapcsolást az USB/BT/Receiver között, vagy ez csak hardveresen megy a kapcsolóval?
-
dqdb
nagyúr
válasz plehoczky #86091 üzenetére
A K10 Pro kódjára néztem rá, QMK-ban megoldható némi kóddal, VIA-ba nincsen kivezetve. Egyedi firmware-rel és egyedi VIA leírófájllal elérhető, hogy a funkcióhoz tartozó billentyűkombináció a BT1...3 között váltáshoz hasonlóan VIA-ban konfigurálható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Tequila86 #86086 üzenetére
Őszintén szólva kétlem, hogy a Media Marktban bármi olyan ki volt rakva, amiről az embernek a minőség szó jutna eszébe, bár az is igaz, hogy nem sűrűn jártam ott mostanában.
Tőle pl. pont kijön egy ilyen 25-ből (van több színben), csak a DE ISO miatt rendes PBT kupakokkal. Cherry MX Silent Reddel vagy ha a mushy feelt nem szereted, MX Speed Silverrel meg lehetne nézni, mit mutat, de a hot swap miatt utólag azt raksz bele, amit akarsz. O-gyűrűkkel még egy picit tovább lehet halkítani anélkül, hogy szétszednéd.
Szerintem elég költséghatékony belépő a mechák világába, és nem is a legaljáról kezded a dolgot.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mephike
őstag
Kijött a Keychron K3 Max is, ahol megjelenik a QMK/VIA (ez a pro-ban is volt már ugye) mellett a 2,4Ghz-es vezetéknélküliség és kapott némi foam-ot is a billentyűzet.
Kíváncsi vagyok hogy a következő K3-nak mi lesz a neve. A K3 Giga nevet levédetem, és utána abból fogok meggazdagodni. -
válasz 4nick8 #86088 üzenetére
Itt egy Miya Pro (gondolom, ez belefér Varmilónak) és egy Q8 van, de a kupakok kivételével nem érzékelem azt a húdenagy diffit az előbbi javára. Az csak peng, az utóbbival ellentétben, de amúgy mindkettőt úgy építették, mint egy tankot. Különösen a Q8-at.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #86094 üzenetére
Nem rég volt négy Keycron kirakva köztük Q8 is emlékeim szerint.
-
[Prolixus]
addikt
válasz [Prolixus] #86045 üzenetére
Na emlegetett szamár, CK-nál ismét in-stock a Geon silent tactile switch. [link] Rendeltem is egy adagot, kíváncsi leszek rá
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest