Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
Sziasztok! Egy kis help kellene. Szeretnék venni egy lehetőleg vezetéknélküli billentyűzetet. Ami az elvárás:
- Multimédiában legyen jó
- Csendes
- Háttérvilágítás is jó lenne
- Numpad.Kompromisszumokra hajlandó vagyok. Ár/érték bajnok kéne, de igazából ha esetleg drágább az sem baj.
-
knoxhu
senior tag
válasz Mephike #86846 üzenetére
Két billentyűzet között vacillálok, ha jól értem mindkettőn Cherry profil van. (Red kapcsolóval venném mindkettőt)
1. Keychron K8 pro, angol kiosztás, mivel magyart szeretnék így alapból kell a magyar keycap hozzá ami viszont már OEM profil. De ezen nincs numpad ami szuper, mert semmi szükségem rá.2. Keychron K10 pro, alapból magyar, viszont van rajta numpad ami teljesen felesleges nekem. A design se a szívem csücske így ettől függetlenül itt is valószínűleg váltanék a korábban linkelt keycapre.
Kipróbálni sajnos nem tudom, mert vidéken nem tudok olyan boltról ahol elérhetőek lennének. De ha jól értem tényleg csak személyes preferencia az egész.
Az igényiem miatt úgy látom amúgy is korlátozott a lehetőségek, mert ha magyar kell hogy legyen akkor a PBT valószínűleg csak OEM kivitelben lesz?! -
addikt
Kene egy ilyen haromszoges infografika az osszefoglaloba.
A haromszog csucsaira lehet, hogy mas parameterek kellenek, de szerintem ezzel a harommal is igaz.
-
micafighter
nagyúr
Hol nézted azt a millmax socketet annyiért? EUn belül is van több beszerzési forrás, árul keygem is a drágább fajtából, vagy pl a 42keebs az olcsóbb fajtából.
Millmaxot egyébként akkor ajánlanám, ha nem csak 1 PCB-d lesz adott házhoz, és nem tudod még biztosan, hogy adott buildben milyen kapcsolók fognak neked bejönni.
Nekem van mill-maxolt, kailh hotswapes és forrasztós PCB-im is, most gondolkodom egy olyanban, ahol csak az alfák vannak millmaxolva, mert a többi kapcsolót nem szoktam amúgy sem cserélgetni csak az alfákat, és ha a többi kapcsoló forrasztva van, a nyák és a plate stabilabb lesz. Viszont így plate cseréhez vagy stabilizátor mókoláshoz forrasztanom kéne majd.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz micafighter #86854 üzenetére
dqdb linkelte ezt
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mephike
őstag
-
micafighter
nagyúr
Itt az olcsóbb fajta 42keebsnél, 70db 9 EUR, szállítás 5 EUR kb, EUn belülről, úgyhogy erre már nem jön se vám se áfa. Nem tudom mihez lesz, de ugye kapcsolónként 2 db socket kell.
Ezt a fajtát nem próbáltam még, csak a legdrágábbat keygemtől (az most náluk nincs készleten). Következő buildhez ilyet vennék 42keebsről, mert nem hiszem hogy a drágabb megéri az óriási felárat, de mint írtam, ezt még nem próbáltam.
Nem tudom ez a fajta túl lóg -e a kapcsolók lábán (írják a méretet, le lehet mérni de nincs most nálam kéznél a tolómérőm), ha túl lóg, akkor le kell mérni azt is, hogy elfér-e a PCB alatt, van-e elég hely a házban (most hirtelen úgy rémlik csak a pl egyes Redragonoknál használt outemu (?) hotswap socket az, ami túl lóg a Switch lábakon, mert az alulról nem nyitott. Most hirtelen nem találok róla képet, de lehet Molydeus forumtársnak lesz róla kép/link)
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Megjött pénteken a Keychron K5 Pro, alapvetően tetszik, bár a lenyomási magasságokkal még barátkoznom kell, ennél is laposabbhoz vagyok szokva.
Viszont pár leütést nem vesz be, vagy csak többedik lenyomásra érzékel. Ez mennyire normális, kalibrálnom kéne valamit, vagy hibás darabot kaphattam?- ő betűt, a delt és a numpad 1-est nehezen veszi be (többször kell lenyomni és elég agresszívan)
- a https://usevia.app/test oldalon a bal és jobb win lenyomva marad egy leütés után
- az alt gr lenyomásával a bal ctrl is lenyomódik (tegyük hozzá hogy ott US kiosztást mutat, az enyém pedig UK)
- a mikrofon gombra a bal win+c kombó jön be
- az fn leütést az app nem látja, ahogy a jobb felső 4 speciális gombokat sem.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mephike #86861 üzenetére
Persze, azzal kezdtem. Közben feltűnt, hogy az ü betű is elég macerás, verni kell, hogy működjön.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mosqu!to #86860 üzenetére
ennél is laposabbhoz vagyok szokva
A Cherry ULP kapcsoló ilyen, kizárólag Corsair és Cherry árul ezzel billentyűzetet, mindkettő ára bőven 6 számjegyű érthetetlen módon.- ő betűt, a delt és a numpad 1-est nehezen veszi be (többször kell lenyomni és elég agresszívan)
Nem normális, ilyen akkor szokott lenni, ha elferdül a kapcsoló lába behelyezéskor. Új állapotban nem illene ilyennek lennie.- a https://usevia.app/test oldalon a bal és jobb win lenyomva marad egy leütés után
Normális, VIA-ban mindig mátrixot kell tesztelni, és akkor nem lesz ilyen.- az alt gr lenyomásával a bal ctrl is lenyomódik (tegyük hozzá hogy ott US kiosztást mutat, az enyém pedig UK)
Normális, AtlGr = bal Ctrl + Alt.- a mikrofon gombra a bal win+c kombó jön be
Normális, az a Cortana gombja alapértelmezetten.- az fn leütést az app nem látja, ahogy a jobb felső 4 speciális gombokat sem.
Normális, VIA-ban mindig mátrixot kell tesztelni, és akkor nem lesz ilyen.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #86858 üzenetére
Ahogyan írtam, a 0305-öt kerülném, mert hosszabb a socket, mint a kapcsoló lába annak minden mellékhatásával együtt. Ráadásul ennek a kalaprésze messze a legvastagabb, szóval a kapcsoló még jobban ki is áll.
Ispy: dqdb linkelte ezt
MKEU-ról akartam linkelni a 7305-öt, de ott már nincsen, így az első Google találatot dobtam be, hogy az árakat nagyságrendileg lásd.Lehet a kailh socket lenne a jó választás, de ahogy néztem videókat elég pain in the ass a beforrasztása.
Kisebb pita, mind a Mill-Maxé, de közben szerencsére rájöttél, hogy ezeket csak olyan nyákra lehet tenni, amit eleve ezekhez terveztek. A Mill-Max előnye, hogy azt közel bármelyikre (előfordulhat olyan szűk furat, hogy nem fér be és olyan tág is, hogy átesik rajta, mindkettő akadt bőven példa, szerencsére a Ginghamet olyan tervezte, akinek neve van).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
Szerintem megvárom a boardot, aztán ha már a kezemben van tudok dönteni, neten azt írják (reddit) a kailh socketet nem támogatja, de azért megnézném élőben biztos-e, aztán eldöntöm mi legyen. Úgyis elleszek az építéssel egy darabig.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Molydeus
őstag
Outemu-s nincs, de az YMDK féle is zártrúl igen, az is túl lóg a switch lábakon. Ahogy írod, ezeknél muszáj megnézni, hogy lesz-e elég hely. Éppen ma építem át a PSD60-at és ott a pici o-ring szendvicsen lévő tray mount PCB YMDK-s socketei alul hozzáérnek a 2mm-es hangtompító szivacshoz. Nem mélyen, szóval valószínűleg akkor sem bottom-outolna a socket, ha közvetlenül csavarnám a helyére, de azért figyelni kell.
Ez az YMDK PCB+socket páros egy dologban nagyon klassz, nem kell forrasztani, elég bepattintani és lehet próbálgatni a támogatott alsó sorokat. Ebben nagyobb szabadságot engednek. Előre be lehet pattintani a 6.25 és a Tsangan switcheihez a foglalatokat. Emellett a 6.25-re ott van split-space, ami jó ahhoz a hibridhez is, amit korábban írtam (1.5-1-1.25-2.25-1.25-2.75-1-1.5-1-1.5). Én ezeket szándékosan clip-in stabokkal használom, hogy amikor cserélnék, akkor még csavarozni se kellejen. Ha pedig valami nagyon mást is megnéznék (pl. a Minila-t), akkor át lehet rakni a foglalatokat oda. Majdnem teljesen ki lehet használni az ementáli PCB lehetőségeit. Persze ahol ütközik a stab és a socket, ott ez sem megoldás.M.
-
Molydeus
őstag
Maguk a socketek: [link] A kis tüskék csak a behelyezéskor hasznosak, utána le kell nyesni róluk.
Ebbe a PCB-be pedig biztosan működik a bepattintós módszer: [link] itt pedig a GH60-as ABS házzal és egy használható univerzális alu plate-tel kitben: [link] (jól felment az ára , amikor vettem még 14eFt volt)
Lehetséges, hogy másik PCB-hez is jó a socket, de ehhez lett méretezve. Azt tudom, hogy pl. a waffling60-asba nem megy be egyáltalán.
Holnap lemérem majd, hogy mennyire állnak ki, de a kép nem torzít szerintem 4mm körül lesz.Ha szóba kerülnek, mindig hozzáteszem, hogy a PCB igazi ementáli, sajnos teljes N64 támogatással, vagyis ott vannak a 2U bal Shift-es csúsztatáshoz az összes lyuk és a jobb oldalon az alsó két sorban a csupa 1U-s négyzetrács. Én ezt a PCB-t kifejezetten különböző alsó sorok kipróbálásához, tesztpadnak vettem, ahhoz viszont szerintem nem rossz.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz Phobion #86869 üzenetére
Itt volt erről szó nemrég: [link]
A stab.-okhoz ajánlott sűrűbb anyag lenne a jó.
Ha muszáj itthonról, akkor ezt (a kéket, a piros a kapcsolókhoz való) mondanám inkább a GLube helyett, de éppen nem elérhető: [link]
Többen használnak még dielectric grease-t és superlube-ot is (szintén a sűrű kenőanyag, semmiképpen sem az olaj).M.
-
válasz PROTRON #86838 üzenetére
Az csak egy egyszerű Type-A toldóadapter, fillérekért veszel bárhol, és kb. az összes értelmes wireless cucc szereti, ha minél közelebb van az eszköz a vevőhöz.
"de feltételként javasolják hogy 3 méteren belül semmilyen más 2,4ghz-t használó más eszköz ne legyen, pl wireless router, vagy okostelefon ami szintén ebben a tartományban kapcsolódik a hálózathoz"
Eh, rizsa. Erre van az intelligens csatornaváltás és -kiürítés.
"mondom 15k-rt megért..."
Ja, hát ha nem néz ki moslékul, annyiért én is megvettem volna, csak azért, hogy legyen.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PROTRON
addikt
válasz Synthwave #86879 üzenetére
Ohh, oké, köszi a felvilágosítást, azért aliról nem merek rendelni hozzá ilyen adaptert, mert tutira extra kémcsip van benne logolni a leütéseket.
Tudom én vagyok paranoiás, de elég csak a Samsungnak meg a Mikrofosnak átengedni az adataimat, nem akarok az androidos TV okosító médiaboxok mintájára másokat is beengedni az ethernet hálózatomra.Teljesen patyolattiszta állapotban kaptam meg, nincs is semmi kopás rajta, megbízható eladótól, nem valami első napos regtől. Garancia nincs rajta.
A gumi billjei eléggé eltérő érzetet adnak a többihez képest, pl media funkciók eléggé zavaró.
Meg wireless esetén nagy a késleltetése a hangerő szabályozó gombnak, amit elég sok reviewban felemlegetnek, azért egy bolti bill esetén elvárnám ennek a rendes működését, meg hogy 2019 óra csak kijavítják az újabb sorozatok esetén.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
válasz PROTRON #86882 üzenetére
Minek ehhez Ali? Kb. az első elektronikai szaküzletben/számtech boltban leveszed a polcról.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
A gyerekem gamer billentyűzetet +egeret szeretne karácsonyra. Kinézett egy logitech
És egy asus típust, az egeret egyenlőre nem mondta még.
Ezek vehetők, vagy feleslegesen drágák?
Genius alsóról lebeszéltem (9e ft).
Bill, nem lenne rossz 30 alatt megállni, egér is max 20, abból asus nem tudom milyen lehet.[ Szerkesztve ]
-
válasz ANDROID??? #86884 üzenetére
Biztos, hogy kell neki rá num pad?
Amúgy nem kifejezetten azok a márkák, amikre az ember gondol, ha korrekt/kellemes billentyűzetről megy diskurzus. Egyébként direkt akar mechanikust imitáló gumidómot? Ilyen összegekért szerintem ez masszívan túlárazott, alsóbb polcos csillámpóni.
Ha nem akarsz 20-25-nél többet költeni, akkor inkább tőle kérdezd meg, hogy van-e még neki Ducky One 3 SF vagy Mini (picit többért TKL), lineáris kapcsolókkal (gondolom, játszani kell, ahhoz elsősorban a lineáris switch-ek passzolnak, itt a taktilis elég rétegigény). Kategóriákkal komolyabb azoknál, amiket linkeltél.
Vagy tőle valami (üzlet).
Szerintem, de csak egy ötlet.
Egér: egeres topik. Kell majd pontos kézméret és fogási stílus az értelmes ajánláshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
help nem tudok megbarátkozni az ISO-s Q8-al. hogy tudnék a legkisebb buktával átszállni más járatra hasonló minőség szintben?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok! Most én is rászántam magam, hogy vegyek egy "rendes" billentyűzetet az évtizedek óta használt (évenkénti cserével, persze...) filléres, Logitech K120 klaviatúrám helyett.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max. 30-40 ezer forintot
2.Használt szóba jöhet? Nem, kizárólag új, magyar boltból
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech K120 irodai
4.Mire használnád a billentyűzetet? Gépelés, munka (CAD parancsbevitel, ilyesmi +Word, Excel)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus és USB vezetékes
6.Van konkrét modell ami tetszik? Van, de abból nem létezik magyar kiosztású: Logitech G413 TKL SE
7.Milyen kiosztást szeretnél? Kizárólag magyar jöhet számításba, a numerikus blokkra meg nincs szükségem, feleslegesen foglalja a helyet.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Fn-sor feltétlenül kell, numerikus blokk meg feltétlenül nem. Amúgy meg teljes méretű gombokkal.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Nem kell csuklótámasz, sem világítás, sem programozhatóság
Minden segítséget előre is köszönök!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ispy
veterán
válasz Mr.Csizmás #86886 üzenetére
Szerintem ebben a szakmában nem létezik olyan, hogy legkisebb bukó.
-
[Prolixus]
addikt
[A gépelés hangja alapján talál ki jelszavakat egy mesterséges intelligencia]
Látjátok ezért kell silent kapcsolós mechákat építeni, azzal is redukálod az MI esélyét arra hogy kitalálja a jelszavaidat
(1) Találsz valakit aki pont cserélni akar, és az övé kell neked - a tied kell neki. Ennek lássuk be kicsi az esélye.
(2) Mentálisan elfogadod hogy lesz rajta bukó, és azzal vigasztalod magad hogy még mindig jobb mintha mittomén, pl. cigire költötted volna a pénzt.Bár ha most a nagy készletkiszórós akciózás során vetted, akkor sanszos hogy el tudod majd adni vételi árban.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #86889 üzenetére
Elég a két faktoros hitelesítes, akkor a jelszó nem sokat ér.
-
nagyúr
válasz [Prolixus] #86889 üzenetére
Vajon az MI hogy kezeli hang alapján a layerváltásokat?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Mephike
őstag
Jó lenne tudni, hogy mi nem tetszik? Az Alice layout, vagy hiányzik a numpad? Csak mert így nehéz lesz tanácsot adni.
-
Mephike
őstag
válasz Mr.Csizmás #86894 üzenetére
Akkor most jön képbe az a rész, hogy hol és mikor vetted. Ha a Kínaiktól az szívás (biztos van ott is elállás, nem tudom, de sok idő lesz míg kicserélik a cuccot), ha mondjuk az Ipon/Aqua valamelyiktől, ott van 14 nap elállási jog, ha az AH-tól, ott van 30 nap.
Elsőnek én biztos ezt próbálnám meg, végül is érthető ha a termék nem jött be és képtelen vagy megszokni. -
dqdb
nagyúr
Létezik, csak erőteljesen függ attól, hogy miből akarsz kiugrani.
2020 elejétől 2022 közepéig bukó nélkül lehetett kiszállni bármilyen customból 1-2 nap alatt. Ma már nem ilyen jó a helyzet, sőt, a legtöbb darabot rengeteg ideig kell hirdetni, de akadnak most is olyan darabok, amelyek simán tartják az árukat vagy akár az új áruk többszörösét is megadják értük, de ezek tipikusan a limitált elérhetőségű, nagyobb hype övezte darabok, a többire a buborék kipukkanása óta igazak a tipikus piaci folyamatok.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Nekem is szólhatnátok, hogy ne vegyek ész nélkül billentyűzeteket.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ispy
veterán
Persze, de ez minden gyűjtői termékre igaz, konzumer vonalra gondoltam, ahol 1 év alatt a duplája lett a kínálat és fele annyi az ár. Plusz itthon szerintem még egy keychron is túl van az ingerküszöbön árban, alicet meg nem is tudom el lehet-e adni. Mondjuk mindent el lehet, csak ár és idő kérdése. A 65%-ost se bírtam eladni amennyiért szerettem volna (el se mondom mennyit buknék rajta), szóval én ezt tapasztaltam, persze pici a minta. Átvilágítós, magyar, 100%-os, fekete és olcsó, itthon erre van kerslet. Az emberek 99%-nak eszébe se jutna olyan, hogy nem egy billje van, esetleg más munkára és más játékra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest