Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85601) dqdb válasza micafighter (#85600) üzenetére


dqdb
nagyúr

Hmm, a Hammer is vendort váltott? Az R4 és R5 az MKEU-nál ment.

Végre van külön ISO kit, és nem kell akkor is az Allin kitet megvenni, amikor elég lenne egy kisebb mod kit is.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85602) DRPCDoki válasza nyunyu (#85591) üzenetére


DRPCDoki
tag

Köszi a tippet. Ezt is olvastam, ahogy kutattam. Meg valahol javasoltak antistatikus alátétet billentyűzet és egér alá és/vagy gyalogló pad alá is. Bár nálam a gyalogló pad lábakon áll, mivel a hálószobámban van egy erőkeret is, amire rálóg, így csak úgy fért el a gyalogló pad, hogy bútor lábakra tettem.
(?) A gyalogló pad kijelzőjével az lenne a cél, hogy az érintő kijelzője ne érzékeljen érintést és a kijelzőt se lehessen látni, hogy ne világítson. Most le van ragasztva, így a fény 99%-át blokkolom, ami nagyszerű, viszont érinteni így is lehet, ami nem lenne baj, mivel véletlenül nem ér hozzá semmi, viszont időnként ugyan úgy kapcsol az érintő kijelző, mintha érintenék, pedig nem érintik, ami azt gondolnám, hogy statikus elektromosság miatt történik.
Erre van esetleg ötleted, hogy a statikus elektromosság és/vagy egyéb érintésre ne reagáljon többé az érintő kijelző?
Jelenleg a mobil alkalmazáson keresztül bekapcsolom a gyerekzárat, így ha a svájci labdát teszem a gyalogló padra és azon ülök, akkor legalább nem baleset veszélyes. Időnként gyaloglás közben is kapcsol, viszont tényleg ritkán, így annyira nem zavaró, viszont ha ki lehetne ütni az érintő kijelzőt, hogy ne reagáljon érintése vagy akár ne is működjön egyáltalán mi közben amúgy a gyalogló pad működne, az megérné az implementációt. :)
Sajnos a részegységeket gyakran úgy kötik, hogy ha belenyúlunk az eszközbe azzal könnyen olyan hibát is okozhatunk, ami az eszközt teljesen használhatatlanná teszi, viszont feltéve, hogy statikus elektromosság okozza az érintő kijelző random kapcsolását, akkor ha a statikus elektromosság blokkolható lenne az érintő kijelzőn az segíthetne.

(#85603) micafighter válasza dqdb (#85601) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, örülök én is, így a meglévő LeekBros-t is ki tudom majd egészíteni rendes ISO támogatásra CRP kupakokkal :) De szerintem veszek CRP alfákat is hogy legyen egy teljes szett CRP-ből is.

Eddig nem volt gondom a Keychron felé "double shot" PBT kupakokkal, de a HHKB Frog Mini-t összerakva szembesültem vele, hogy az R5 Delete, R4 Backapace és az 1.25U shift-en a feliratok nagyobbak lettek mint a renderen, így nem túl esztétikus, úgyhogy erre megy átmenetileg PBT Notion utána meg majd CRP ha szállítják

(#85604) corwen


corwen
csendes tag

nyunyu, micafighter

Köszi szépen a válaszokat!
Végül rendeltem egy full szett Peach V2-t és pár darabot a Bobagumból. VRJani videójából tetszett meg a Bobagum, igaz ott moddolva is lett a váz, hogy minél halkabb legyen a végeredmény. Most már csak várnom kell, míg megjön és legozhatok :D

"Csak 7 milliárd emberre vétek elpazarolni az Univerzumot."

(#85605) Mephike válasza corwen (#85604) üzenetére


Mephike
senior tag

Nekem nagy kedvenc a Bobagum, de kétségtelen, hogy nem egy ár/érték bajnok.

(#85606) plehoczky válasza Seep (#85593) üzenetére


plehoczky
tag

Jaja, én is kb hetente nézem a honlapot/hírlevelet, annyi új típust hoznak ki.
Kár, hogy a split nem érdekli annyira őket (vagy az embereket), hogy abból is legyen valami via/wireless verzió.

(#85607) Jorus


Jorus
nagyúr

Redox Black Panther MT3 kupakokkal - köszi [Prolixus] :R Még a Redox elerendezésből adódóan van pár spécibb hely, ott még kell egy kicsit kísérletezni, hogy melyik sor kupakjai fognak passzolni, de egyelőre nagyon kellemes élmény.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#85608) dqdb válasza plehoczky (#85606) üzenetére


dqdb
nagyúr

Igaz, split billentyűzetük csak egy van (és az is bénácska a kiosztást illetően), de Alice Arisu ergo vonalon nagyon erős a kínálatuk, még a klasszikusan split/ergo vonalra szakosodott cégek sem kínálnak ennyiféle modellt. Lényegében az egyetlen mainstream gyártó, amelyik a hagyományos téglalapnál többet be mert vállalni, és azt, ha jól számoltam, akkor 9 különféle modellnél is.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85609) [Prolixus] válasza Jorus (#85607) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Na, örülök hogy bejön a profil. :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#85610) #Morcosmedve


#Morcosmedve
veterán

Sziasztok,

Pár kérdéssel fordulok hozzátok:

ASUS ROG Falchion (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/compact/rog-falchion-model/) magyar verziója PBT capes? Ha ABS, cserélhető magyarító készlettel, megbízható link?

ROG Strix Scope II 96 Wireless (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/compact/rog-strix-scope-ii-96-wireless/) magyar verziója PBT capes? Ha ABS, cserélhető magyarító készlettel, megbízható link?

ASUS ROG Strix Scope RX (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/aura-rgb/rog-strix-scope-rx-model/) verziója ABS capes?

1800-as (96%) billentyűből létezik Cherry MX bármilyen linear és RGB világítás, ami PBT keycap szettel magyarítható (nem kell, hogy átvilágítson a cap-en)?

Milyen nem 100%-os billentyű létezik hasonló preferenciákkal (HU, PBT, RGB, Cherry MX linear)? Az se baj, ha nem óvodások hányták össze a dizájnt hardveresen és szoftveresen, csicsától kíméljetek. :))
Ha eltekintek és lehet US-UK-DE mi lenne még megfelelő, amelyek közül a magyarítás elérhető? Ebből van az ajánlott listában is, ami megfelelne.

Egyelőre nem szeretnék 100%-os billt, de ha van jó, meghallgatom, 96% tetszik, de ha nincs, akkor jók a kisebbek. Tesoro ne legyen

Magyar kiskerek előnyben, EU-s gyártói webshop még jöhet. Ár plafon 80k bruttó, kényelmes 40-60k bruttó, alatta szerintem kevés lesz. Építéstől sem zárkózom el, megy az elektrotechnika, pákázás és társai.

Remélem értelmesen leírtam… :DDD

Köszönöm szépen! :R

[ Szerkesztve ]

© asszongya'hogy

(#85611) dqdb válasza #Morcosmedve (#85610) üzenetére


dqdb
nagyúr

TL;DR olyat keresel, ami nem létezik. Ha magyar feliratos kupakok kellenek, akkor az vagy világítós festett-lézerezett ABS, ami előbb-utóbb kopni fog, vagy jó minőségű, nem világítós dyesub PBT. Világítós magyar készletből sem létezik jó kompatibilitású a piacon, a Ducky és Glorious készlete 96%-osra nem jó, ahogyan a a Keychroné is a saját billentyűzeteihez készült. A dyesub PBT készletek egy része bővebb, és jó lefedettséggel bír.

ASUS ROG Falchion (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/compact/rog-falchion-model/) magyar verziója PBT capes? Ha ABS, cserélhető magyarító készlettel, megbízható link?
Nem és nem. Nemhogy 3rd party magyar készlet nem létezik hozzá, de úgy egyáltalán kupakkészlet sem, köszönhetően az ASUS azon döntésének, hogy a Backspace, Enter, jobb Shift és Space teljesen nem megszokott hosszúságú.

ASUS ROG Strix Scope RX (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/aura-rgb/rog-strix-scope-rx-model/) verziója ABS capes?
Igen. Az RX kapcsolókról nem árt tudni, hogy sehol sem kaphatóak külön, valamint teljesen egyedi kupakfelfüggesztést használnak, így kupak sem kapható rá külön.

1800-as (96%) billentyűből létezik Cherry MX bármilyen linear és RGB világítás, ami PBT keycap szettel magyarítható (nem kell, hogy átvilágítson a cap-en)?
Lásd TL;DR az elején.

Keychron K4, K4 Pro, V4, Q5, Q5 Pro mindegyike 96%-os vagy compact 1800 kiosztású, egy részéből létezik eleve magyar változat, vagy a Keychron valamelyik dyesub PBT készlete rámegy. Klasszikus 1800-ast manapság már csak a Cherry gyárt, a Keychron dyesub PBT készlete jó rá.

Milyen nem 100%-os billentyű létezik hasonló preferenciákkal (HU, PBT, RGB, Cherry MX linear)?
Van egy rakás magyar 60%-os és TKL a piacon. 96%-os és compact 1800 ellenben nem igazán akad a feljebb felsoroltokon és a Glorious GMMK 2 Full Size-on kívül.

Építéstől sem zárkózom el, megy az elektrotechnika, pákázás és társai.
Építéshez kevés a keret.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85612) nyunyu válasza dqdb (#85611) üzenetére


nyunyu
félisten

Cherry 1800-hoz hiányzik pár kupak a KPR szettből:
- 1U Win
- 1U Menu
- R4 PgDn
- R3 Num-
- R2 Num+

(Asszem, de ezt régen számolgattam, most meg lusta vagyok előkeresni az 5db 1800-amat, plusz a KPR szettet az alkatrészes kupac aljáról, hogy rápróbáljam)

Meg amúgy sem akarja magát büntetni egy nagyon rossz mátrixú 2KRO billzettel, meg a rossz helyen lévő AltGr-rel.

BTW, kéne nekem valami szférikus PBT kupakos Compact1800, magyar? számlával.
Ideális nyilván az Akko 3098B lenne, de abból csak a Cherry profilos német ISO kivitelt találtam itthon, nekem meg az ASA profil jobban bejön.
Keychron K4 Pro esetleg játszhat, de az OSA profilja magasabb, mint az ASA.
Keychron V5 nekem nagyon gagyinak tűnik a képeken.

Mondjuk a Keychronok ellen szól, hogy nincs dedikált drótnélküli vevőjük (csak BT), meg instant rosszullét kerülget a rosszul sakktáblázott numpadjuktól.
Bááááár, ma reggel vettem észre a céges laptopon újraindításakor, hogy VAN BT ikonom, talán még billzetet is lehet rá csatlakoztatni.
(Eddig tiltotta a céges policy!)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#85613) dqdb válasza nyunyu (#85612) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ügyesen a UK kupakkészletet linkeltem, és abban ellenőriztem le, hogy megvan-e minden szükséges kupak. Ebben megvolt, csak az ékezetek hiánya nem tűnt fel … :U

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85614) nyunyu válasza dqdb (#85613) üzenetére


nyunyu
félisten

Keychron doubleshot PBT szettjének meg az 1800 szóköz a gyenge pontja :DDD
(azon felül, hogy nem magyar, meg nagyon egyenetlen a feliratok vastagsága.)

Keychron PBT + KPR alpha+magyar+numpad+szóköz kitek együtt már kiadnák, de az úgy már annyiba fájna, mint mint a komplett KPRepublic csomag (~100$?) (amiből csak a mod meg modpro kiteket spórolná meg, de pont azoknak hiányos az 1800 támogatása.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#85615) nyunyu válasza nyunyu (#85612) üzenetére


nyunyu
félisten

Grrr, átváltottam a billzetement BT Discovery módra, céges laptop ki is írta, hogy talált egy Akko-3098-1 eszközt, szeretném-e csatlakoztatni. Persze.
Pár perc homokóra után kiírja, hogy sikerült, viszont a billzeten továbbra is gyorsan villog a BT státusz LED (=Discovery mód), gépelni persze nem lehet.
Jó, billzet átvált USB-re, majd BTre, erre laptop kiírja, hogy nem sikerült csatlakoznia a billzethez.

Szerintem a céges tűzfal kavar valamit, de nem találom a logjában, mi a baja.

Na mindegy, marad a KVM switchbe kábellel bedugva.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#85616) micafighter válasza dqdb (#85601) üzenetére


micafighter
nagyúr

Taobaorol 70 USD + szállításra jön ki egy Alpha+60s mods+ISO :)

(#85617) dqdb válasza micafighter (#85616) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az eléggé korrekt ár. Már csak az a kérdés, hogy Tulip vagy Greek legyen :DDD

Ha tervezel nagyobb billentyűzetet numpaddal, akkor érdemes lehet egy 2551HAD-ra is lecsapni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85618) micafighter válasza dqdb (#85617) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szerintem egy Greek és egy Rune lesz :) Így a Leekbros mellé tudom majd tenni, abból is lila Rune jött :)

(#85619) iszoke


iszoke
senior tag

A Corsairnak vannak 105 billentyűs perifériái? A K70 egész jól néz ki de sehol nem látok UK kiosztást míg a Steelseries Apex Prónál van.

Amúgy mi az általános vélekedés ezekről? Milyen a minőségük?

(#85620) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Tudnátok segíteni a választásban?:

1.Mekkora összeget szánsz rá? 20000Ft
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? logi. nem tudja azt a funkciót amit szeretnék
4.Mire használnád a billentyűzetet? Semmi extra: web böngészés, prohardver, ritkán office
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? :U
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs, megbízható legyen
7.Milyen kiosztást szeretnél? Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? kell numpad, fn-sor, kurzorblokk, alvás gomb, bekapcsoló gomb, hangerő némítás + - ,num pad,
9.Extra igények vezeték nélküli de ha nem, az is belefér

[ Szerkesztve ]

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#85621) Dr. Akula válasza hódmaci (#85620) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Ennyi pénzből? Egy másik gumidómos Logitech.

(#85622) Seep


Seep
senior tag

Tud valaki ajanlani relative jo minosegu ali-s, olcso, fekete hatteren feher feliratos pbt keszletet?

(#85623) Molydeus válasza Seep (#85622) üzenetére


Molydeus
senior tag

Double-shot blended PBT (PBT+ABS keverék), jó lefedettséggel: [link]
Vannak ugyan reverse dye-sub WOB-ok is, de nem hinném, hogy azokkal jobban jársz. Egyrészt ott van felhősödés, párnásodás kérdés másrészt azonos áron általábban sokkal rosszabb a kitting.

M.

(#85624) Molydeus válasza iszoke (#85619) üzenetére


Molydeus
senior tag

Általában nem szoktuk ajánlani őket, mert ezek a márkák hozzák a tipikus gamer felépítés összes hátrányát (merev felépítés, sokszor kezeletlen stabilizátorok, nagyon nehezen modolhatók vagy javíthatók, gyenge minőségű kupakok, amik időnként még gyártóhoz kötöttek is, stb.) sokszor nagyon túlárazva. Cserébe csak annyi előnyük van (az ismert márkák eladhatósága mellett), hogy utána lehet járni a latency-nek, ami gaming esetén lehet szempont.

Ha dobozból kivéve is jó minőségű bill.-t szeretnél, akkor a spec igényektől függően Keychron (K10 Pro, V6, Q6), Varmilo vonalon nézz körül.
Ha nem riadsz meg egy kis szereléstől, akkor mind gamer, mind custom vonalon tudunk jobb megoldást ajánlani, mint az említett Corsair vagy Steelseries.

M.

[ Szerkesztve ]

(#85625) iszoke válasza Molydeus (#85624) üzenetére


iszoke
senior tag

Szerelni még sosem próbáltam, de érdekelne milyen lehetőségek vannak custom vonalon. Mondjuk érdekes, ha nem ajánljátok őket, mivel a Corsair pl. ott van az ajánlottak között a táblázatban.

[ Szerkesztve ]

(#85626) hódmaci válasza Dr. Akula (#85621) üzenetére


hódmaci
senior tag

Ok
Köszönöm .

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#85627) dqdb válasza hódmaci (#85620) üzenetére


dqdb
nagyúr

alvás gomb, bekapcsoló gomb
Ez ~15 évvel ezelőtt volt egy rövid, átmeneti divat, azóta lekerült a billentyűzetekről.

Vagy kell egy programozható billentyűzet, aminél egy billentyűre vagy kombinációra fel tudod tenni ezt a funkciót (Keychron K Pro, V, Q sorozat a legolcsóbb, vagy más QMK/VIA jelzésű billentyűzet), vagy kerülő megoldást kell alkalmazni, azaz altatod csak a gépet és úgy állítod be, hogy bármilyen billentyűlenyomás felébressze, altatáshoz pedig egy AutoHotkey scriptet valamilyen billentyűkombinációra kötsz rá.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85628) dqdb válasza iszoke (#85625) üzenetére


dqdb
nagyúr

Mondjuk érdekes, ha nem ajánljátok őket, mivel a Corsair pl. ott van az ajánlottak között a táblázatban.
Az a táblázat közel 5 évvel ezelőtt lett frissítve, az elmúlt 2-3 évben több minden történt billentyűzetes fronton, mint az azt megelőző 20 évben.

érdekelne milyen lehetőségek vannak custom vonalon
Erre a kérdésre további információk birtokában (árkeret, méret, elérendő cél) lehet csak válaszolni.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85629) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Sziasztok,

Billentyűzetet keresnék.

1.Mekkora összeget szánsz rá? 30-40k max
2.Használt szóba jöhet?
Persze
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

Asus TUF K5, semmi gondom nem lenne vele, de megváltozott némelyik gomb leütési "finomsága" mintha rosszabbul csúszna, vagy nem tudom, és ez felettébb zavar
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Munkára (Fejlesztés)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

Olyat, amit nem fog elérni a 3. pontban említett hiba, és vagy könnyen javítható, de am ha már veszek, mechanikusat vennék
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

Jó lenne num pados, makrókat nem igazán használok
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Mindenképp világítós kellene és nem háttér, hanem gomb, illetve szeretem ha lágy/könnyen jár, hasonlóan a mostanihoz, egyszer volt talán egy kék? switches, az annyira nem tetszett, mert nehezebb volt leütni


Köszönöm

Xbox One: bandymnc

(#85630) iszoke válasza dqdb (#85628) üzenetére


iszoke
senior tag

Árkeretnél nem tudom, mi lenne reális, mivel az eddigi legdrágább billentyűzet amit vettem is 10k alatt volt (utálom is, sima háttérvilágításos szar), így erről még nem tudok többet mondani. Viszont sötétben használnám főként játékra és másodsorban asztali cuccokhoz, így mindenképpen kéne billentyűvilágítás, hogy lássam mit ütök le. Ami pedig a méretet illeti, jobb a nagyobb. :DD ;) Komolyabban fogalmazva, TKL, és hasonszőrűek nem érdekelnek, csak teljes kiosztású, lehetőség szerint magyar nyelven, ha pedig ez nem megoldható akkor 105 billentyűs angol.

(#85631) Seep válasza Molydeus (#85623) üzenetére


Seep
senior tag

Leirasok szerint ez ABS. Semmi PBT nincs benne.

(#85632) wköb


wköb
újonc

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a mostani billentyűzetemet valami komolyabbra.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
30k-50k
2.Használt szóba jöhet?

Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

Steelseries Apex, régi nagy műanyag batár, a plusz billentyűket nem használom
4.Mire használnád a billentyűzetet?

Vegyes, játék és irodai munka is
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?

Mechanikust, de a kattogást annyira nem bírom szóval lineáris kapcsolós kell
6.Van konkrét modell ami tetszik?

Keychron V1 Knob (most van az alzában kék kapcsolós US verzióban, kapcsolókat és a gombokat kicserélném ha ennél jobb ajánlat nincs)
7.Milyen kiosztást szeretnél?

Ha lehet UK ISO-t, de US ANSI is jöhet
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?

80% (TKL) vagy 75%
9.Extra igények

-dedikált hangerő állítás(tekerő vagy gomb, legyen +,-,némítás)
-RGB vílágítás, és lehetőleg olyan gombbal amin a felirat világit(max utólag veszek majd olyat rá)

(#85633) Molydeus válasza Seep (#85631) üzenetére


Molydeus
senior tag

Az első verzió még tisztán ABS volt az Aifeinél, de az új, már kevert, már amennyire ezt az Ali-s store-okból ki lehet mazsolázni. A yongqiu lehet, hogy az elsőhöz tartozó leírásokat használja, de maguk a készletek v2-esek. Onnan lehet megkülönböztetni a verziókat, hogy a v1-nél az ikonos kupakok mindenhol 2-2db 'X' és 'O' volt, a v2-n meg pl. vitorlás, csillag, stb. van. Nekem a legrégebbi v2-es több, mint egy éve megvan, de nem akar fényesedni.

M.

[ Szerkesztve ]

(#85634) Molydeus válasza wköb (#85632) üzenetére


Molydeus
senior tag

Ha a tekerőgombot preferálod, akkor Keychron V3 (TKL) és az általad említett V1.
Ezekből az ISO verziókon mindenféleképpen van Knob és a váz kizárólag az áttetsző frosted black verzióban létezik, ANSI-ból van matt fekete váz knob-bal vagy anélkül.
Ha nem ragaszkodsz a tekerőgombhoz, akkor K8 Pro (TKL) vagy K2 Pro (75%). Akár van rajtuk knob, akár nincs, ezeknél programozhatóság révén oda rakod a hangerő szabályzókat, ahová akarod. Az ISO Keychron-ok mindenféleképpen átvilágítós (festett és lézerezett, vékony ABS) kupakokkal jönnek, az ANSI-k nem átvilágítós, vastag double-shot kupakokkal.
Nézz körül az afterhoursnál vagy akár itt a Hardveraprón.

M.

(#85635) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

Q8-M3-UK fully assembled pár helyen jó áras lett ;) :DD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#85636) Molydeus válasza Mr.Csizmás (#85635) üzenetére


Molydeus
senior tag

Hát, ha hinni lehet az árukeresőnek és valóban azt adják ennyiért, akkor csak ajánlani tudom.

M.

(#85637) micafighter


micafighter
nagyúr

Maxgamingnél felkerült a kínálatba a TX csavaros stabilizátorai is :)

(#85638) t256


t256
őstag

Sziasztok,

Ha ilyen áron találok Keychron Q2-őt, akkor gyanakodjak, hogy valami nem stimmel vagy csapjak le rá.
Vagy valamit félreolvasok és ez csak keycap szett?

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#85639) dqdb válasza t256 (#85638) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem kell gyanakodni, a barebone kapcsolók és kupakok nélkül ennyibe kerül. Lecsapni sem érdemes rá, mert nem túl jó ajánlat a komplett Q2 billentyűzethez képest 20 dollárral olcsóbban.

A Q1-et és Q2-t vagy komplett billentyűzetként érdemes megvenni, vagy valami mást érdemes venni helyette.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85640) Tequila86


Tequila86
tag

Sziasztok!

Lecserélném régi billentyűzetemet, ami egy A4 Tech Bloody B120N. Néhány gombról a festék már lekopott illetve gond van az érzékeléssel is (volt takarítva). Szívesen venném ugyan ezt a terméket, néhány helyen még lehet kapni, de szeretném, ha ajánlanátok alternatívát. Az ajánlott billentyűzetek közt nem találtam kedvemre valót a mostani sajátomon kívül.

RGB, Num pad, usb, HU, membrános (lehet mechanikus is, de fontos, hogy csendes legyen), főleg játszani fogok vele, 20k a plafon.

Előre is köszi! :R

i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor

(#85641) dqdb válasza t256 (#85638) üzenetére


dqdb
nagyúr

Mr.Csizmás találata alapján erre csapnék le gyorsan, mert 42e forintért ez tényleg nagyon jó ajánlat, és lényegében 65%-os kiosztásról van szó.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85642) karikusz


karikusz
tag

Sziasztok!
Most én is bill-t keresek mert váltani szeretnék a kábelesről vezeték nélkülire. Átlagos felhasználás de szoktam játszani is (fps-ek és assassin's). Mindenképp vezeték nélkülit és világítósat magyar kiosztással, numpaddal. Lehetőleg nem mechanikusat, (ahogy kerestem szinte csak az van ami azt tudja ami nekem kell). Árban max 40e ft.

Köszi az ajánlásokat.

Most vezetékes urage-et használok...

[ Szerkesztve ]

Asus PRIME B250-PRO; Intel Core i5-7500 3.40GHz; SSD: WD 120GB Green, WD Blue 500GB HDD: WD Blue 1TB+1TB+1TB; GeIL 24GB Evo Forza Yellow DDR4 memória KIT ;Gainward RTX 3070 8GB; Chieftec 650W turbo Laptop: Acer Nitro 7 32GB (www.karikuszdesign.hu)

(#85643) Mephike válasza Tequila86 (#85640) üzenetére


Mephike
senior tag

Szia! Javaslom, hogy menj be egy Media Marktba nézd/tapogasd végig a kínálatot és vedd le, ami a legjobban tetszik.

(#85644) -Skylake- válasza t256 (#85638) üzenetére


-Skylake-
addikt

a link a GYARTO weboldalara mutat. megis mire gondolsz, mi lenne vele a gond ? egyebkent ennyiert egyaltalan nem olcso, 160+20 usd szallitas, 180USD, ~63ezer forint. ennyiert akarmelyik eus boltban megveheto, de meg magyar boltban is.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#85645) nyunyu válasza karikusz (#85642) üzenetére


nyunyu
félisten

Mindenképp vezeték nélkülit és világítósat magyar kiosztással, numpaddal. Lehetőleg nem mechanikusat

Ezzel kb. sikerült körbeírnod az ~5 éve nemlétező K800-at.

Esetleg az alzás magyarra gányolt MX Keys-et.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#85646) t256 válasza -Skylake- (#85644) üzenetére


t256
őstag

Szia,

Arra gondolok, hogy a Keychron hivatalos oldalán egy Q2 barebone 159$ plusz szállítás. Amikor legutóbb néztem 30$ volt.
Az USD középárfolyama 353 Ft. Ha a szállítást nem számítjuk bele akkor 159*353 = 56127 Ft.
Ezzel szemben a Bestbyte-nál, Aqua-nál 27140 Ft.

Félreérthető voltam, mert a gyártó oldalát linkeltem.

Aqua

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#85647) dqdb válasza t256 (#85646) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ezzel szemben a Bestbyte-nál, Aqua-nál 27140 Ft.
Ott készletkiszórás zajlik éppen, azért annyi, és annyit határozottan megér. Ez mindig is 159 USD volt dollárban.

Szállítással együtt 35-45 dollár környéke egy olcsó és jó kupakkészlet AliExpressről rá, és további 25 dollárból kijön jó és olcsó kapcsoló is, szóval úgy nézd, hogy a vége közel a duplája lesz, mire használható billentyűzetet kapsz.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85648) Mr.Csizmás válasza dqdb (#85641) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ha valaki lemaradna, átadnám a backup rendelés darabot neki.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#85649) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

Rég volt horror: emagon ~1 éve hányódott egy újracsomagolt Ducky ABS Afterglow. Most akcióval elhoztam 12-ért: alis SK/GK61-re felment hiba nélkül, a Motospeed K22-t meg buherán megoldottam:

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#85650) szasanyi


szasanyi
félisten

Fujitsu KB915 helyett tudtok ajánlani hasonló billentyűzetet? Sok év után nem tudom halogatni a cserét.
Fontos, hogy ne legyen hangos és a betűk legyenek megvilágítva (ne az egész, mint egy karácsonyfa és RGB nem szükséges). Magyar kiosztás lenne ideális. Köszönöm! :R

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.